فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اشرف نظریان، سیدعلی مرتضوی، مجید عرب عامری، مرضیه بلندی، محمد مهدی کریم خانی صفحه 1
    امروزه در دنیا رشد و پیشرفت قابل توجهی در تولید ومعرفی نوشیدنی های گیاهی جدید که غنی از آنتی اکسیدانها و ترکیبات فنولیک هستند انجام شده است به طوریکه شواهد اپیدمیولو‍ژیکی نشان داده است که مصرف مناسب غذا ها ویا نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدانها، میزان ابتلا به بسیاری از بیماری ها ازجمله بیماری های قلبی – عروقی را کاهش می دهد. در این تحقیق،پس از تهیه فرمولاسیون های شامل شیر سویا و آبمیوه ی مخلوط آلبالو زرشک به جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیب از آزمون رادیکال آزاد (DPPH)استفاده شد. ترکیبات فنولیک نیز با روش فولین سیوکاتیو6 و محتوی آنتوسیانین به روش pH افتراقی7 و بر حسب آنتوسیانین غالب زرشک و آلبالو محاسبه گردید. همچنین میزان ویتامین ث موجود در نمونه ها توسط روش استاندارد اندازه گیری ویتامین ث در آبمیوه جات اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مهار کنندگی یا خنثی سازی رادیکال DPPH در تیمار 20% شیر سویا 80% آابمیوه با میانگین (%SC) به میزان88 /41 (ppm)، مقدار ترکیبات فنولیک 1012 میلی گرم معادل اسید گالیک موجود در100 گرم نمونه ی رقیق شده، محتوای آنتو سیانین75/ 85 (میلی گرم در100میلی لیتر) و میزان ویتامین ث192/ 4 (میلی گرم در 100 میلی لیتر) گزارش شد که در تیمار های بعدی با کاهش میزان آبمیوه، کاهش این ترکیبات را داشتیم. نتیجه بررسی همبستگی نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین محتوی فنولیک آنتوسیانین و ویتامین ث با توانایی مهار کنندگی رادیکال DPPH وجود دارد.
  • آزاده رنجبر، یحیی مقصودلو، محمد قربانی، علیرضا صادقی ماهونک صفحه 9
    لیکوپن کاروتنوئید عمده گوجه فرنگی و ترکیب رنگ دهنده و آنتی اکسیدان است که امروزه سعی در افزایش دستیابی به آن از طریق گوجه فرنگی و فرآورده های آن می باشد. در این تحقیق جهت استخراج لیکوپن از تیمار اتانولی 94% در دمای оC 60 به مدت 5 ثانیه و تیمار آنزیمی پکتیناز غلظتهای ml/kg 2 تا 10 در زمانهای 30، 60 و 90 دقیقه و گرمخانه گذاری در دمای оC 55، استفاده شد. تحت این شرایط غلظت لیکوپن در 100 گرم اولئورزین در تیمار با آنزیم به تنهایی 503/279 میلی گرم است در حالیکه در نمونه های تیمار شده با آنزیم و اتانول این مقدار برابر با 87/160 میلی گرم بود. راندمان استخراج لیکوپن از 100 گرم نمونه نیز به ترتیب برابر با 113609/0 و 089478/0 میلی گرم بود. به طور کلی، در این تحقیق نشان داده شد که در مورد ضایعات صنعتی گوجه فرنگی، تیمار آنزیمی بدون تیمار اتانولی، برای افزایش میزان خلوص لیکوپن مناسب تر است.
  • مریم رواقی، مصطفی مظاهری تهرانی، احمد آسوده صفحه 16
    کنسانتره پروتئینی سویا محصولی با ویژگی های تغذیه ای و عملکردی مطلوب است که با حفظ پروتئین و حذف کربوهیدرات های محلول از آرد سویا بدست می آید. در این تحقیق، چهار نوع آرد سویا شامل آرد کامل (چربی 08/22 و PDI 72/28)، آرد بدون چربی (چربی 67/3 و PDI 10/55)، آرد برشته بدون چربی (چربی 78/3 و PDI 72/10)، و آرد کم چرب (چربی 34/14 و PDI 71/32) و روش شستشو در دو سطح شستشو با محلول الکلی و اسیدی جهت تولید کنسانتره پروتئینی سویا استفاده شد و بازده، تغییر خصوصیات شیمیایی و عملکردی شامل PDI، مواد جامد قابل پخش، ظرفیت نگهداری آب و جذب چربی، خصوصیات امولسیون کنندگی و کف کنندگی تعیین گردید. بررسی نتایج نشان داد که تولید کنسانتره از آرد کامل سویا بازده بالاتری داشت و میزان چربی در آن بیشتر از سایر انواع آرد افزایش یافت، با این وجود چربی تاثیرمنفی بر تغلیظ پروتئین داشت. روش شستشوی اسیدی با حذف بهتر کربوهیدرات های محلول بازده کمتری نسبت به روش الکلی ایجاد کرد، اما کارایی بالاتری در تغلیظ پروتئین و چربی داشت. کنسانتره حاصل از آرد بدون چربی نسبت به آرد اولیه به طور معنی داری دچار تغییر در خصوصیات عملکردی شد، در حالی که حضور چربی یا دناتوراسیون ناشی از برشته کردن به جز در مورد اندیس پایداری امولسیون از شدت تغییرات کاست. همچنین در اثر فرآیند تولید ظرفیت نگهداری آب خصوصا در مورد محصولاتی با میزان چربی بالاتر افزایش یافت. گرچه عمده ترین تغییرات PDI در زمان خشک کردن رخ داد، اما تاثیر کلی فرآیند تولید بر خصوصیات کف کنندگی و امولسیون کنندگی بسیار بیشتر از مرحله خشک کردن بود.
  • رویا رضایی، فخری شهیدی، محمد الهی، محبت محبی، مهدی نصیری محلاتی صفحه 30
    در این پژوهش، تولید پاستیل میوهای بر پایه آلو به عنوان فراوردهای نوین با استفاده از نسبتهای مختلف نشاسته و ژلاتین مورد مطالعه قرار گرفت. 13 فرمول از فراورده مورد نظر براساس طرح مرکب مرکزی (با 5 تکرار در نقطه مرکزی) تولید گردید. روش سطح پاسخ به منظور بهینهسازی فرمولاسیون با استفاده از متغیرهای مستقل، میزان ژلاتین در دامنه 85/3 تا 92/6 درصد و میزان نشاسته در دامنه صفر تا 85/3 درصد مورد استفاده قرارگرفت. متغیرهای وابسته شامل ارزیابی بافت به روش دستگاهی و پذیرش کلی حاصل از ارزیابی حسی نمونه ها بودند. ارزیابی حسی بر اساس سنجش ویژگی های اصلی فراورده (رنگ، بافت و طعم)، و پروفایل بافت (سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن) با استفاده از مقیاسهای تعریف شده انجام شد. نتایج حاصل حاکی از این است که نوع هیدروکلوئید و میزان مصرف آن بر ویژگی های حسی محصول اثر معنی داری داشته اند. میزان سختی و آدامسی بودن بافت با درصد نشاسته مصرفی رابطه عکس و با درصد ژلاتین رابطه مستقیم داشت. ژلاتین بر پیوستگی بافت نیز تاثیر مثبت و معنی داری گذاشت. اثر نشاسته بر درک طعم مثبت و معنیدار بود. طعم تاثیر زیادی در پذیرش کلی نمونه ها نشان داد. نمونه های دارای بافت سخت با ویژگی آدامسی پذیرش پایینی کسب کردند. معادله چند جملهای با 9325/0= R2 نشان داد که بالاترین پذیرش کلی مربوط به نمونه ای با 85/3 درصد نشاسته و38/5 درصد ژلاتین بود.
  • احسان نصرنیا، مرتضی صادقی، امین الله معصومی صفحه 40
    در روش خشک کردن چند مرحله ای، تعیین بهترین شرایط خشک کردن و تمپرینگ به منظور تسریع عملیات، کاهش مصرف انرژی و تولید برنج با کیفیت مناسب برای ارقام مختلف حائز اهمیت می باشد. در این پژوهش، اثر شرایط مختلف خشک کردن و تمپرینگ بر شاخص سفید شدگی دو رقم برنج شفق (دانه بلند) و سازندگی (دانه متوسط) در یک روش خشک کردن دو مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفت. در مرحله اول، نمونه ها تحت شرایط سریع (دمای 60 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 17 درصد) و ملایم (دمای 40 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 12 درصد) در چهار بازه زمانی مختلف (5/1، 3، 5/4 و 6 درصد کاهش محتوای رطوبتی) خشک شدند. سپس عملیات تمپرینگ در 7 بازه زمانی 0، 40، 80، 120، 160، 200 و 240 دقیقه در دمای معادل با دمای شرایط خشک کردن انجام شد. در مرحله دوم، رطوبت نمونه ها به 5/12 درصد بر پایه تر که مناسب برای عملیات تبدیل است کاهش داده شد. پس از انجام عملیات تبدیل، درجه سفیدی جرمی و نوری برای هر تیمار اندازه گیری شد.آزمایش ها به صورت فاکتوریل عامل ها در شکل اسپلیت پلات در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شدند. نتایج نشان داد که هنگام خشک کردن دانه های برنج در شرایط ملایم، اثر انجام عملیات تمپرینگ بر درجه سفیدی نوری و جرمی معنی دار نبود. لیکن طی خشک کردن دانه های برنج تحت شرایط سریع، تاثیر عملیات تمپرینگ بر هر دو شاخص کیفی معنی دار بود. به طوری که با کاهش 6 درصد محتوای رطوبتی در مرحله اول خشک کردن، به ترتیب برای رقم های سازندگی و شفق به منظور دستیابی به بیشترین درجه سفیدی جرمی 240 و 200 دقیقه تمپرینگ و بیشترین درجه سفیدی نوری 160 و 240 دقیقه عملیات تمپرینگ توصیه می گردد.
  • نوشین نوشیروانی، بابک قنبرزاده *، علی اکبر انتظامی صفحه 49

    فیلم های بر پایه نشاسته خالص دارای معایب متعددی ازجمله ویژگی های مکانیکی ضعیف و بازدارندگی کم در برابر رطوبت می باشندکه استفاده از آن ها را در بسته بندی موادغذایی محدود می سازد. در این پژوهش، به منظور بهبود ویژگی های فیلم نشاسته نرم شده1 (PS)، از پلی وینیل الکل(PVOH) به عنوان یک پلیمر سازگار با نشاسته و نانورس مونتموریلونیت2(MMT) به عنوان یک نانو پر کننده استفاده شد و نانوکامپوزیتهای نشاسته / پلی وینیل الکل / مونت موریلونیت (PS/PVOH/MMT) با مقادیرمختلف MMT (1،3، 5 و 7 درصد) تولید شد. نتایج آزمون پراش پرتو ایکس (XRD)3 نشان داد که ساختار فیلم های بیونانوکامپوزیت از نوع ساختار با جدایش کامل4 (اکسفولیتد) بوده و تشکیل این ساختار، پخش همگن دو فاز ماتریس و پرکننده را در هم نشان می دهد. نتایج آزمون گرماسنجی روبشی افتراقی5 ((DSC نشان دادکه افزودن MMT و افزایش غلظت آن، باعث افزایش دمای ذوب و دمای انتقال شیشه ای (Tg) فیلم های بر پایه نشاسته به ترتیب از C°242 تا C°262 و از C°148تا C°188 می شود. نتایج آزمون مکانیکی و بازدارندگی نشان داد که افزودن PVOH و MMT باعث افزایش استحکام کششی نهایی (UTS) و کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب (WVP) و حلالیت فیلم های بر پایه نشاسته می شود.

  • عیسی جاهد، محمدحسین حداد خداپرست، خلیل بهزاد، محمد الهی، آرش کوچکی صفحه 60
    در این تحقیق از روش سطح پاسخ (RSM) برای تعیین شرایط بهینه فرآیند تصفیه شربت خام چغندر قند با استفاده از بنتونیت جهت تولید قند مایع انورته استفاده شد. برای این منظور فاکتورهای موثر بر فرآیند تصفیه شامل غلظت بنتونیت (gr/li 5-1)، pH (6-5/3) و دما (C° 95-35) مورد بررسی قرار گرفت. برای هر پاسخ مدل چند جمله ای درجه دوم با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره به دست آمد. ضرایب تبیین مدل های رگرسیونی برازش شده برای پارامترهای رنگ، کدورت، خاکستر، درجه خلوص اصلاح شده و قند انورت در فرآیند تصفیه شربت به ترتیب 95/0، 89/0، 90/0، 91/0 و 96/0 تعیین شدند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت بنتونیت میزان کدورت افزایش ولی درجه خلوص اصلاح شده کاهش یافت در حالی که این متغیر تاثیر معنی داری بر سایر پارامترها نداشت. هم چنین با کاهش pH جداسازی عوامل ایجاد رنگ و کدورت توسط بنتونیت افزایش، ولی جداسازی خاکستر کاهش یافت. با افزایش دما از ̊C 35 به ̊C 95، حذف عوامل ایجاد رنگ و کدورت روند افزایشی داشت و میزان قند انورت و درجه خلوص اصلاح شده نیز افزایش یافت در حالی که این متغیر تاثیر معنی داری بر میزان خاکستر شربت نداشت. شرایط اپتیمم تصفیه شربت خام چغندر با استفاده از بنتونیت جهت به حداقل رساندن میزان رنگ، کدورت و خاکستر و همچنین به حداکثر رساندن میزان قند انورت و درجه خلوص اصلاح شده که در آزمایش های عملی مورد تایید قرار گرفت، برای پارامترهای مستقل شامل غلظت بنتونیت، pH و دما به ترتیب gr/li 7/1، 47/4 و ̊C 75 به دست آمد. در این نقطه بهینه میزان رنگ، کدورت، خاکستر، درجه خلوص اصلاح شده و قند انورت به ترتیب 1664 (420ICU)، 30/6 (NTU)، 55/0 (%)، 9/93 (%) و 60/1 (%) تعیین شد.
  • محبوبه استادزاده، سلیمان عباسی، محمدرضا احسانی صفحه 73
    از آنجایی که در دهه های اخیر فراصوت به عنوان یک ابزار موثر در هموژنیزاسیون و کاهش اندازه ذرات مورد استفاده قرار گرفته است بنابراین، در بررسی حاضر برای نخستین بار تاثیر امواج فراصوت در شدت ها، زمان ها و دماهای مختلف روی اندازه ذرات کاکائو، ویژگی های چشایی، رنگ و گرانروی شیر کاکائو (020/0 درصد کاپا-کاراگینان، 7 درصد شکر و 5/1 درصد وزنی/وزنی پودر کاکائو) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با افزایش شدت و زمان تیمار، اندازه ذرات کاکائو بیشتر کاهش یافت. اندازه ذرات کاکائو در دمای °C65 کوچک تر از دماهای C°25 و C°45 بود. نمونه های پایدار شده شیر کاکائو نیز رفتار نیوتنی داشتند. هم چنین نمونه شاهد، گرانروی پایین تری نسبت به نمونه های تیمار شده با امواج فراصوت داشت و با افزایش شدت و زمان اعمال امواج فراصوت، گرانروی کاهش یافت. در ضمن، شاخص *L نمونه های تیمار شده با امواج فراصوت بیشتر از نمونه شاهد بود و با افزایش زمان و شدت، این ضریب افزایش یافت. اگرچه فرایند فراصوت سبب کاهش میزان رسوب در شیر کاکائو شد و نمونه های تیمار شده با امواج فراصوت از لحاظ طعم، امتیاز کم تری نسبت به نمونه شاهد کسب کردند؛ ولی، پذیرش کلی نمونه های فرایند شده تفاوت معنی داری با نمونه شاهد نداشت. با توجه به یافته های این بررسی، امواج فراصوت روشی جدید، سریع و کارا است، که قادر به تولید شیر کاکائوی پایدار با ویژگی های رنگ، گرانروی و حسی قابل رقابت با نمونه های تیمار شده با حرارت بوده و به این ترتیب، چشم انداز جدیدی در رابطه با کاربرد آن در صنایع شیر مطرح می گردد.
  • حسین میرسعیدقاضی، زهرا امام جمعه صفحه 84
    لیمونن طعم شاخص نوشابه های پرتقالی می باشد که حفظ آن در افزایش بازارپسندی آب میوه موثر خواهد بود. در این تحقیق اثر سه پارامتر جزء مولی، زمان و گاز CO2 بر میزان ضریب فعالیت لیمونن در سیستم های مدلی نوشابه های پرتقالی با استفاده از مدل ترمودینامیکی Dortmund-UNIFAC و بعد از تعیین پارامترهای مدل، مدل سازی گردید. نتایج نشان داد که افزایش جزء مولی باعث کاهش ضریب فعالیت خواهد شد. همچنین در زمان نگهداری 30 روز مقدار ضریب فعالیت لیمونن کمینه خواهد بود و قبل و بعد از آن افزایش نشان خواهد داد. ورود CO2 به سیستم نوشابه باعث کاهش بیشتر ضریب فعالیت لیمونن شد.
  • سمانه سلوکیپور، سیدمحمود موسوی صفحه 91
    در این مقاله، مدلسازی شار حدی در فرآیند فیلتراسیون غشائی شیر پس چرخ آورده شده و نتایج حاصل از شبیهسازی آن توسط نرم افزار MATLAB، بررسی شدهاست. این مدل که در واقع یک رهیافت موازنه نیروهاست شامل نیروهای دافعه الکترواستاتیکی، جاذبه واندروالس، وزن و بالابرنده میباشد. همچنین برای در نظرگرفتن پدیده نفوذ معکوس، دو فاکتور نفوذ براونی و نفوذ ناشی از برش نیز در این مدلسازی مدنظر قرارگرفتهاند. با استفاده از این مدل، مشخص شد که با افزایش تنش برشی دیواره، شار حدی افزایش مییابد و در یک تنش برشی مشخص، با افزایش غلظت بالک، شار حدی کاهش مییابد. همچنین در شرایط فیزیکی و شیمیایی مورد نظر در این پژوهش، با افزایش سایز ذره (کازئین)، شار حدی افزایش مییابد و در فواصل کوتاه بین ذرات، پارامتر موثر بر شار حدی، پتانسیل سطحی ذره است در حالیکه در فواصل بیشتر پارامتر اثرگذار بر شار حدی، سایز ذره میباشد. ضمنا افزایش فاصله بین ذرات، اثر هر دو نیروی متقابل دافعه الکترواستاتیکی و جاذبه واندروالس را کم میکند ولی نیروی دافعه الکترواستاتیکی به این عامل حساستر میباشد. همچنین افزایش پتانسیل سطحی باعث افزایش شار حدی میگردد.
|
  • A. Nazarian, S.A. Mortazavi, M. Arab Ameri, M. Bolandi, M.M. Karimkhani Page 1
    Recently great afford have focused on the production of food and beverages which are rich in phenolic and antioxidant components. The epidemiology investigations have proved that the regular Composition of food and beverages are richer in phenolic and antioxidant components can strongly decrease the cardiovascular disease. This was done after the preparation of components such as soymilk mixed with sour cherry and barberries juice. In this research, the DPPH free radical method bas been used in order to analyses the antioxidant activity, Folin-Ciocalteau and pH differential method were to estimate the amounts of phenolic compounds and antioxidant and anthocyanin. Also the amount of vitamin c was estimated by standard method which is used for fruit juice. The data's were analyzed by SAS software. The maximum scavenging capacity of radical DPPH wsa seen in sample (20 %soymilk and 80% juice) with the average of 41. 88 %SC (ppm), 85. 5 mg/100ml of anthocyanin content,10. 12 mgGAE /gr dry extract phenolic contents and 4. 192 mg/100ml of vitamin c were reported which showed reduction in order samples. corrolational researches shows appositive and significant relation ship between the phenolic contents and anthocyanin and vitamin c of compound and their ability in neutralization of DPPH radical.
  • A. Ranjbar, Y. Maghsoudlou, M. Ghorbani, A. R. Sadeghi Mahoonak Page 9
    Lycopene is a natural and dominant pigment in tomato with coloring and antioxidant properties, which nowadays the demands for its extraction enhancement from tomato and tomato products are increasing. In this study, the effect of pectinase enzyme pre-treatment at 2- 10 ml/kg and also washing with 94% ethanol at 60°C for 5 seconds was studied. In these conditions, treating with 10 ml/kg enzyme concentration at 90 minutes effective time resulted in maximum extraction of lycopene (279.5 mg/100g oleoresin) while for samples treated with pectinase and ethanol, maxmum extraction was 160.87 mg/100g olearesin. Also lycopene extraction yield from 100 g sample was 0.113609 and 0.089478 mg respectively. Totally in this study it was shown that pectinase treatment without ethanol treatment for extraction of lycopene is better in tomato waste.
  • M. Ravaghi, M. Mazaheri Tehrani, A. Asoodeh Page 16
    Soy protein concentrate (SPC) is a functional and nutritional product which is produced under conditions where soy proteins are immobilized in soy flour and soluble carbohydrates are removed. In this study, four different soy flours including defatted soy flour (fat content 3.67, PDI 55.10), defatted and toasted soy flour (fat content 3.78, PDI 10.72), low fat soy flour (fat content 14.34, PDI 32.71), and whole soy flour (fat content 22.08, PDI 28.72) and two washing methods including alcohol washing and acid washing were used to produce SPC Then yield, changes in chemical and functional properties including PDI, dispersible solids, water holding and fat binding capacity, emulsifying and foaming properties were determined. The results showed that SPC from whole soy flour had higher yield and higher increase in fat content but presence of fat reduced protein concentration. Acid washing had lower production yield than alcohol washing due to better removalg of soluble carbohydrates but it increased fat and protein content. Functional properties of SPC from defatted soy flour was changed significantly during its process while fat content or heat denaturation occurred during toasting diminished its effect except for emulsification stability. During the process, water holding capacity increased specially in products with higher amounts of fat content. Although most of PDI changes arose from drying step, but the effect of processing on emulsification and foaming properties was much higher than drying.
  • R. Rezaee, F. Shahidi, M. Elahi, M. Mohebbi, M. Nassiri Mahallati Page 30
    In this research, the production of plum pastille-like with starch and gelatin was studied. Thirteen formulation of plum pastille-like were prepared according to a second-order composite rotatable design (with five central points). Response surface methodology (RSM) was used to optimize product formulation with: gelatin concentration ranging from 3.85 to 6.925 % (w/w), and starch concentration ranging from 0 to 3.85 % (w/w) as independent variables. The dependent variables were texture objective evaluation and total acceptance obtained from sensory analysis. The texture and flavor attributes of the samples were identified and evaluated by a trained descriptive panel. The thickeners strongly affected texture and flavor attributes of the samples. The resulting polynomial equation (R2=0.9325) revealed that a formulation with 5.38% gelatin and 3.85% starch had a maximum total acceptance.
  • E. Nasrnia, M. Sadeghi, A.A. Masoumi Page 40
    In multi-stage drying of various rough rice varieties, determination of the optimum drying and tempering conditions is important to accelerate the operation and reduce energy consumption, as well as produce a high quality product. In this research, two rice varieties namely, Shafagh (long-grain) and Sazandegi (medium-grain) were dried under high (air temperature and relative humidity of 60°C and 17%) and low (air temperature and relative humidity of 40°C and 12%) drying conditions at four various durations of 1.5, 3, 4.5 and 6 points percentage moisture content removal (PPMR) in the first stage of drying. Immediately after drying, the tempering operation was performed at the same temperature of drying in sealed bags at seven durations of 0, 40, 80, 120, 160, 200 and 240 min. Finally, all samples were dried to 12.5% (w.b.) moisture content as the second drying stage. After hulling and milling, the indices of mass degree of milling (DOMm), and the optical degree of milling (DOMmm) determined by a milling meter were measured and statistically compared for each sample. The experiments were conducted in factorial split with a completely randomized design. The results revealed that during dehydration of the tested varieties under low condition in the first stage, the tempering operation had not significant effect on DOMm and DOMmm. But during drying under high drying condition in the first stage, the tempering effect was significant on both quality indices. So that, for Sazandegi and Shafagh varieties, 6 PPMR in the first drying stage followed by 240 and 200 min tempering for the highest DOMm, and 160 and 240 min tempering for the maximum DOMmm, is recommended, respectively.
  • N. Noshirvani, B. Ghanbarzadeh, A. A. Entezami Page 49

    The starch based films have some disadvantages such as weak mechanical and poor water barrier properties that restrict their applications in food packaging. In the present research, the polyvinyl alcohol (POVH), as a compatible polymer, and montmorillonite (MMT) nanoclay, as a nanofiller, were added to plasticized starch film (PS) to improve its properties and also to produce PS-MMT-PVOH nanocomposits with different MMT content (3,5,7%). The results of X-ray diffraction (XRD) villustrated that the nanostructure of investigated starch based nanocomposites films has an exfoliated structure which can be attributed to the good dispersing of filler in polymer matrix. DSC results showed that with adding MMT and increasing its content from 0 to 7%, melting point and Tg increased from 242ᵒC to 262ᵒC and 148ᵒC to 188ᵒC. The results of tensile test showed that addition of PVOH and MMT increased the ultimate tensile strength (UTS) and decreased the water vapor permeability (WVP) of nanocomposite films.

  • E. Jahed, M.H. Haddad Khodaparast, Kh. Behzad, M. Elahi, A. Koocheki Page 60
    In this study, response surface methodology was used to determine the optimum raw sugar beet juice purification process conditions using bentonite to produce inverted liquid sugar. For this purpose, impact of factors on the purification process such as bentonite concentration (1-5 gr/li), pH (3.5-6) and temperature (35-95 ˚C) was investigated. For each response, a second-order polynomial model was developed using multiple linear regression analysis. Correlation coefficients of fitted regression models of color, turbidity, ash, adjusted purity and invert sugar for juice purification process were determined as 0.95, 0.89, 0.90, 0.91 and 0.96 respectively. Results showed that while increasing the bentonite concentration increased the turbidity content but the adjusted purity decreased, and had no significant effect on other parameters. At lower pH levels, separation of color and turbidity causes by bentonite, but was in creased it decreased separation of ash and also increased invert sugar levels. With increasing temperature from 35˚C, to 95˚C, Separation of color and turbidity causes and invert sugar and adjusted purity content as well as increased, while this variable has no significant effect on syrup ash content. The optimum conditions of raw sugar beet juice purification process using bentonite was determined to obtain minimum color, turbidity and ash with maximum invert sugar and adjusted purity which were verified experimentals were found to be bentonite concentration of 1.70 gr/li, pH of 4.47 and temperature of 75˚C. At this optimum point, color, turbidity, ash, adjusted purity and invert sugar content were found to be 1664 ICU420, 6.3 NTU, 0.55 %, 93.9 % and 1.60 %, respectively.
  • M. Ostadzadeh, S. Abbasi, M.R. Ehsani Page 73
    Despite the potential of high intensity ultrasound treatment on homogenization of milk and dairy based products, this treatment, under certain conditions, may lead to produce off-odors which can influence its applicability in the food industry. Therefore, in this research, cacao flavored milk (chocolate milk) was treated using ultrasound at various levels of power intensity, exposure time, and treatment temperature. A light microscope equipped by high resolution digital camera was used to evaluate the size distribution of cocoa particles. Finally, the color, flow and viscosity, and sensory characteristics of stabilized samples were determined. According to the findings, increase of power intensity and exposure time led to a significant increase on the degree of homogenization, and subsequently a paramount decrease on the size of cocoa particles. The cocoa particle diameters of chocolate milk which sonicated at 65 ºC were significantly smaller than the other temperatures. Moreover, the stabilized samples showed Newtonian behavior where the viscosity of control was lower than those treated by ultrasonic. With increase of ultrasound power intensity and exposure time, the viscosity of treated samples decreased. In terms of color, the sonicated samples showed higher L* values and the increase of power intensity and exposure time led to a significant increase on L* value. These samples gained lower sensorial scores than control mostly due to their ‘rubbery’ aroma. But, overall acceptance of treated samples had no significant difference against control. The ultrasound is an effective, rapid, and novel technique which can reduce the size of cocoa particles in order to produce stabilized chocolate milk where its color, sensory and rheological properties was very similar to one treated by conventional heat treatment. These findings can open new approaches in terms of its applicability in dairy industry.
  • H. Mirsaeedghazi, Z. Emam, Djomeh Page 84
    Limonene is a major flavor Producing Compound in orange - flavored soft drinks. It is an important parameter in marketability of products. Effect of molar fraction, time and CO2 on Limonene activity coefficient was evaluated using Dortmund-UNIFAC thermodynamic model. Results showed that activity coefficient decreased by increasing molar fraction. Also, activity coefficient was in minimum level at 30 days storage and increased before and after this period of time. CO2 had a negative effect on Limonene activity coefficient.
  • S. Soloukipour, S. M. Mousavi Page 91
    In this research, modeling of limiting flux in membrane filtration of skimmed milk as well as the results of simulation by MATLAB is presented. The presented model is actually a force balance approach and consists of drag, gravitational and lift forces, and forces between colloidal particles (electrostatic repulsive and van der Waals attractive forces). To consider the back diffusion phenomenon in modeling, the Brownian and shear-induced diffusions have also been considered.To evaluate the ability of the presented model in this study for prediction of limiting flux of membrane filtration of skimmed milk, comparisons between the results of the present model and experimental data and the results of the model presented by Samuelsson et al. have also been made in this research. By surveying some statistical parameters obtained from these comparisons, it was found that in order to predict the limiting flux in membrane filtration of skimmed milk, interaction forces between particles should be considered.