فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 6 (پیاپی 138، شهریور 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 6 (پیاپی 138، شهریور 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نسرین تک زارع، وحید نیکویی، ستار استاد هادی، سید محمد علی نبوی، اعظم بختیاریان * صفحات 335-339
    زمینه و هدف

    شیوع اختلالات وسواسی- جبری و افسردگی در دوران بارداری زیاد است و احتمال تجویز کلومی پرامین و مصرف هم زمان داروها و مواد حاوی کافیین در این دوران وجود دارد. با توجه به این که تحقیقات کافی در مورد آثار تراتوژنیک کلومی پرامین و مصرف هم زمان آن با کافیین در دوران ارگانوژنز انجام نگرفته است، هدف از این تحقیق، بررسی آثار تراتوژنیک کلومی پرامین، کافیین و مصرف هم زمان آن ها بر جنین موش صحرایی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه 42 موش صحرایی باردار، دوزهای تعیین شده داروها را روزانه به صورت تزریقی از روز هشتم تا پانزدهم بارداری دریافت کردند. در روز هفدهم بارداری، جنین ها خارج شده و مورد مطالعه ماکروسکوپی و بررسی ناهنجاری های ظاهری قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که با افزایش دوز کافیین و مصرف هم زمان کافیین و کلومی پرامین، افزایش قابل ملاحظه ای در میزان مرگ و میر جنین، ناهنجاری های ظاهری، چرخش غیرطبیعی، چروکیدگی پوست و خون ریزی زیر پوستی دیده می شود. تجزیه آماری نشان داد که میزان اثرات تراتوژنیک کافیین در دوز بالا و تجویز هم زمان کلومی پرامین و کافیین به صورت معنی داری بیش تر از سایر گروه ها می باشد (001/0P≤).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی از تراتوژن بودن کافیین در دوز بالا و مصرف هم زمان کلومی پرامین و کافیین می باشد. توصیه می گردد که مادران باردار از مصرف بی رویه داروها و غذاهای کافیین دار و مصرف هم زمان آن ها با کلومی پرامین در سه ماهه اول بارداری خودداری نمایند.

    کلیدواژگان: تراتوژن، کلومی پرامین، کافیین، ضد افسردگی های سه حلقه ای، ناهنجاری ها، موش صحرایی
  • افسانه امیرابی، منیره میرزایی، زهرا یکتا صفحات 340-350
    زمینه و هدف
    القای سقط طبی در سه ماهه دوم حاملگی به دلایل مختلف می تواند صورت گیرد. سقط سه ماهه دوم می تواند عامل عوارض زیادی از جمله احتباس جفت و خون ریزی باشد. از داروهای متعددی از خانواده اکسی توسین، ارگوت ها و پروستاگلاندین ها جهت کنترل و بهبود شرایط مرحله سوم زایمان استفاده می شود. هدف این مطالعه مقایسه کارایی اکسی توسین وریدی و میزوپروستول رکتال در اداره مرحله سوم زایمان در ختم بارداری های سه ماهه دوم می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 80 نفر از زنان حامله بین هفته 14 تا 24 بارداری انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله با اکسی توسین وریدی شامل 20 واحد اکسی توسین در یک لیتر سرم نرمال سالین در طی یک ساعت و گروه gμ400 میزوپروستول رکتال جهت کنترل مرحله سوم زایمان تقسیم شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه تعداد موارد احتباس جفت در گروه میزوپروستول (سه نفر معادل 5/7%) به صورت معنی داری پایین تر از گروه اکسی توسین (10 نفر معادل 25%) بود (034/0P=). هم چنین میانگین مدت زمان خروج جفت در گروه میزوپروستول هم اختلاف معنی داری با گروه اکسی توسین داشته و پایین تر بود (به ترتیب 95/7 دقیقه در برابر 22/19 دقیقه، 015/0P=). میزان افت هموگلوبین در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه ما استفاده از میزوپروستول رکتال در مرحله سوم سقط سه ماهه دوم حاملگی، می تواند در مقایسه با اکسی توسین وریدی در کاهش تعداد موارد احتباس و کاهش مدت زمان خروج جفت موثر بوده اما تغییر چندانی در میزان خون ریزی ناشی از سقط ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: احتباس جفت، سقط طبی، پروستاگلاندین
  • فرید کوثری، حمیدرضا یاریگر روش، ملیحه رضوان صفحات 351-356
    زمینه و هدف
    لنفوم منتشر سلول های بزرگ B شایع ترین نوع از لنفوم های غیرهوچکینی می باشد. نقش ویروس ابشتین بار در ایجاد این لنفوم شناخته شده است. این مطالعه قصد دارد تا میزان همراهی ویروس ابشتین بار را با لنفوم منتشر سلول های بزرگ B به روش Chromogenic In Situ Hybridization (CISH) در بیماران بخش پاتولوژی بیمارستان های شریعتی و سینا در سال های 1386-1384 مورد بررسی قرار دهد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی (Case/ control) بر روی 100 نمونه پاتولوژی انجام گرفته که 50 مورد از نمونه های لنفوم منتشر سلول های بزرگ B (DLBCL) در گروه مورد و 50 مورد نمونه های غدد لنفاوی واکنشی و لوزه، در گروه کنترل قرار گرفتند. سپس نمونه ها آماده و به روش CISH جهت کشف EBV Encoded RNA (EBER) مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از آنالیز آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    هشت مورد از 50 نمونه گروه مورد برای EBER مثبت بودند درحالی که تنها دو مورد در گروه کنترل مثبت گردید که از نظر آماری معنی دار می باشد (046/0P=). بین رخداد گره ای و خارج گره ای و هم چنین جنسیت مرد و زن تفاوت آماری معنی داری یافت نشد (736/0P=، 746/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که EBER CISH نسبت به روش ایمونوهیستوشیمی ((Immunohistochemistry، IHC روش موفق تری در شناسایی ویروس EBV می باشد. ما پیشنهاد می نماییم در مطالعات آینده تحلیل های آماری مقایسه ای بین سه روش Polymerase Chain Reaction (PCR) و IHC و CISH انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: ویروس ابشتین بار (EBV)، لنفوم منتشر سلول های بزرگ B، DLBCL
  • زاهد حسین خان، شهرام اسکندری *، مژگان رحیمی، جلیل مکارم، علی پاشا میثمی، علی محمد خراسانی، جیران زبردست صفحات 357-364
    زمینه و هدف

    ونتیلاسیون ناکافی و انتوباسیون دشوار تراشه از شایع ترین عواقب وخیم تنفسی در حیطه بیهوشی می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر آه کشیدن و وضعیت بیمار بر نمای مالامپاتی و صحت پیشگویی آن در نمای لارنگوسکوپی و انتوباسیون دشوار بوده است.

    روش بررسی

    پس از اعمال معیارهای ورود و خروج، در 661 بیمار تست مالامپاتی در وضعیت های سوپاین و نشسته و نیز با و بدون آه کشیدن انجام شد و توسط فرد کور نسبت به وضعیت مالامپاتی، نمای لارنگوسکوپی و میزان دشواری انتوباسیون بررسی شد. نتایج حاصل از این چهار حالت بررسی مالامپاتی در پیشگویی نمای لارنگوسکوپی و میزان دشواری انتوباسیون مقایسه شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 28 بیمار (2/4%) لارنگوسکوپی مشکل و 9 بیمار (4/1%) انتوباسیون مشکل داشتند. در تست مالامپاتی در حالت های مورد مطالعه در رابطه با وضعیت لارنگوسکوپی و انتوباسیون در پوزیشن سوپاین بدون آه کشیدن و نشسته بدون آه کشیدن بالاترین میزان حساسیت گزارش شد و میزان ویژگی در پوزیشن نشسته با آه کشیدن بیش ترین مقدار بود. میزان ارزش اخباری منفی در تمام حالت ها بالاتر از 95% بود و بیش ترین میزان ارزش اخباری مثبت در سوپاین با آه کشیدن مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه در بین تست مالامپاتی انجام شده در حالت های مختلف بیش ترین میزان هم خوانی مربوط به حالت سوپاین با آه کشیدن در پیشگویی وضعیت لارنگوسکوپی و انتوباسیون بود. آه کشیدن درجه مالامپاتی را در حالت سوپاین بهتر از حالت نشسته بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: آزمون مالامپاتی، وضعیت نشسته، سوپاین، آه کشیدن، نمره کورمک و لهان، لوله گذاری مشکل
  • سمیره فرشچی*، جلال مهدی زاده سراج، شروین شریف کاشانی، امیر فرشچی صفحات 365-370
    زمینه و هدف

    آنوسمی یکی از مهم ترین علایم بیماران پس از ضربه به سر است که کیفیت زندگی بیماران را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد و در 30% از موارد ضربه سر دیده می شود. آنوسمی هم چنین یکی از موارد شایع ارجاع بیماران پس از ضربه سر از پزشکی قانونی به مراکز تخصصی گوش و حلق و بینی می باشد. در این مطالعه هدف ما بررسی تاثیر جهت ضربه وارده به سر بر حجم پیاز بویایی بیماران آنوسمیک بعد از تروما بود.

    روش بررسی

    تعداد 28 بیمار آنوسمیک بعد از تروما (مورد) و 37 نفر بدون سابقه ترومای سر و بدون شکایتی از مشکلات بویایی (شاهد) از نظر سن، جنس، حجم پیاز بویایی، زمان ضربه سر، محل ضربه سر، جهت ضربه سر و آستانه بویایی ارزیابی شدند. برای اندازه گیری حجم پیاز بویایی از MRI مغز کورونال بدون کنتراست و برای سنجش بویایی از تست های آستانه بویایی و شناسایی بوها استفاده شد.

    یافته ها

    حجم پیاز بویایی اندازه گیری شده در گروه مورد پایین تر از حجم پیاز بویایی گروه شاهد بود. در موارد با ترومای سر قدامی (فرونتال) حجم پیاز بویایی به طور معنی داری پایین تر از موارد با ترومای خلفی (اکسی پیتال) بود (02/0P=). حجم پیاز بویایی در سمت ضربه نیز کاهش معنی داری نسبت به سمت مقابل ضربه داشت (01/0P=).

    نتیجه گیری

    جهت ضربه سر بر روی حجم پیاز بویایی بیماران آنوسمیک بعد از تروما تاثیر واضحی دارد. به طوری که در موارد با ترومای سر قدامی نسبت به ترومای سر خلفی و نیز در سمت موافق جهت ضربه نسبت به جهت مخالف ضربه حجم پیاز بویایی به طور معنی داری کم تر است. البته مطالعات بیش تری در این زمینه مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: حجم پیاز بویایی، آنوسمی، ترومای سر، آستانه بویایی
  • مرضیه مهرافزا، آزاده رئوفی، پروانه عبدالهیان، زهرا نیکپوری، کیمیا شادمانی، مریم نجفی، الهام وجودی، احمد حسینی صفحات 371-377
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر نشان داده شده است که سطح سرمی هورمون ضد مولری (Anti-Mullerian Hormone، AMH) گزینه مناسبی برای برآورد ذخیره تخمدانی است. در واقع بین ذخیره فولیکولی تخمدان و سطح سرمی AMH یک رابطه مثبت وجود دارد. در مطالعه حاضر، مقایسه بین هورمون ضد مولری و سایر متغیرهای پیشگویی کننده پاسخ تخمدان در درمان های مربوط به لقاح آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه ما از نوع مشاهده ای و گذشته نگر می باشد. با بررسی پرونده 101 بیمار شرکت کننده در این مطالعه، اطلاعاتی نظیر سطح AMH، هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH)، سن، سطح پایه استرادیول (E2) و هورمون لوتیینی (LH)، سطح E2 در روز تزریق گنادوتروپین کوریونی انسانی (Human Chorionic Gonadotropin، HCG) و نیز تعداد اووسیت های مرحله متافاز دو جمع آوری گردید.
    یافته ها
    از میان بیماران مورد مطالعه در این تحقیق، 20% به عنوان پاسخ گوی ضعیف، 71% پاسخ گوی طبیعی و 10% پاسخ گوی بیش از حد در نظر گرفته شد. تفاوت معنی داری در سطح AMH، FSH، E2 در روز تزریق HCG، اووسیت های مرحله متافاز دو و سن بین سه گروه بیماران مشاهده شد. تعداد اووسیت های مرحله متافاز دو همبستگی معنی دار و مثبتی با AMH (487/0=Coefficient of correlation r)، E2 (275/0=r)، LH (07/0=r) نشان دادند. این همبستگی برای FSH (26/0-=r) و سن (04/0-=r) منفی بود. فضای زیر منحنی (AUC) Area Under Curve، برای AMH (799/0AUC=)، FSH (32/0AUC=)، LH (429/0AUC=)، E2 (558/0AUC=) و سن (304/0AUC=) محاسبه شد. حد تفسیر محاسبه شده برای هورمون AMH جهت شناسایی افرادی با پاسخ گویی ضعیف در این تحقیق، ng/ml85/0 با ویژگی 71% و حساسیت 79% است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که هورمون ضد مولری راهنمای مناسبی برای انتخاب بهترین دستورالعمل جهت تحریک تخمدان می باشد.
    کلیدواژگان: هورمون ضد مولری، اووسیت مرحله متافاز دو
  • رضا کرباسی افشار، آیت شهماری، نصر الله شفیقی، امین صبوری * صفحات 378-382
    زمینه و هدف

    پروتکل های درمانی مختلفی جهت کاهش چربی خون به خصوص در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی تجویز سیمواستاتین با و بدون فنوفیبرات در بیماران اختلال چربی خون و بیماران عروق کرونر بر اساس یافته های اکوکاردیوگرافی می باشد.

    روش بررسی

    یک کارآزمایی بالینی بر روی 124 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله تهران طی سال های 89-1387 انجام شد. بیماران در گروه اول 64 نفر، سیمواستاتین (mg20)، فنوفیبرات (mg200) روزانه، رژیم غذایی و فعالیت ورزشی و گروه دوم 60 نفر، سیمواستاتین همراه رژیم فوق به مدت یک سال دریافت کردند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران 5/6±3/54 سال بود. در گروه اول نسبت به گروه دوم پروفایل چربی و میزان Left Ventricular Ejection Fraction (LVEF) تغییرات معنی داری داشت (05/0P<) اما پارامترهای کارکرد دیاستولی تغییر معنی دار آماری نداشت (05/0P>).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان می دهد درمان یک ساله استاتین به همراه فنوفیبرات، علاوه بر بهبود موثر پروفایل های چربی خون، اثر مثبت روی LVEF و در نتیجه عملکرد بهتر قلبی را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، افزایش چربی خون، سیمواستاتین، فنوفیبرات، اکوکاردیوگرافی
  • راضیه قاسمی خوراسگانی، مرضیه ثنایی، مجید محمدبیگی صفحات 383-388
    زمینه و هدف
    اگرچه تا سال ها استفاده از روش های سنتی در تولید واکسن مرسوم بود، اما با پیدایش علومی مانند مهندسی ژنتیک و بیوانفورماتیک، فرصتی برای توسعه ی واکسن های جدید و بهبود یافته فراهم گردیده است.
    روش بررسی
    طراحی واکسن معکوس اولین بار در تهیه ی واکسن علیه نایسریا مننژیتیدیس به کار برده شد. در این روش، ژنوم کامل یک پاتوژن به کمک آنالیزهای کامپیوتری بررسی می شود تا آنتی ژن هایی که بیش ترین احتمال ایمنی زایی را دارند، شناسایی شوند.
    یافته ها
    با استفاده از این روش پس از بررسی ژنوم باکتری نایسریا مننژیتیدیس، 600 پروتئین سطحی یا ترشحی شناسایی گردیده که در این میان 350 پروتئین بیان و خالص سازی شده اند. در نهایت هفت پروتئین شناسایی شده که قادر به ایجاد ایمنی در برابر طیف وسیعی از سویه ها می باشند.
    نتیجه گیری
    توسعه ی تکنیک های کامپیوتری محققان را قادر ساخته تا ویژگی های بیولوژیکی پیچیده را با اطمینان بالاتری پیش بینی کنند و زمینه ی حرکت به سمت زیست فناوری مبتنی بر کامپیوتر را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: واکسن، ایمونوانفورماتیک، طراحی واکسن به روش معکوس
  • حاجیه برنا، صدیقه برنا صفحات 389-392
    زمینه
    ترامادول آنالوگ صناعی 4 فنیل بی پیردین است که آثار اوپیوییدی ضعیف داشته و در کنترل دردهای متوسط تا شدید به کار می رود و در گروه C تقسیم بندی دارویی FDA می باشد. ترامادول باعث آزاد شدن سروتونین و مهار بازجذب نوراپی نفرین می شود مصرف مزمن آن در حاملگی موجب سندرم محرومیت دارو در نوزاد خواهد شد.
    معرفی بیمار: نوزاد 5/38 هفته با آپگار نرمال، وزن 2950 گرم در بیمارستان شهید مصطفی خمینی در تهران در سال 1390 متولد شد. 24 ساعت بعد از تولد نوزاد دچار تهوع، استفراغ، ترمور، بی قراری، شیر نخوردن، هیپرتونیسیته و تشنج چند کانونی میوکلونیک و کلونیک شد با توجه به سابقه طولانی مدت مصرف ترامادول توسط مادر، بیمار با تشخیص سندرم قطع دارو تحت درمان با فنوباربیتال قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    سندرم محرومیت دارو متعاقب مصرف ترامادول باید مورد توجه قرارگیرد و درمان طولانی مدت آن در حاملگی باید به موارد خاص محدود شود.
    کلیدواژگان: ترامادول، سندرم قطع دارو، نوزاد
|
  • Zare N., Nikoui V., Ostadhadi S., Nabavi Sma, Bakhtiarian A. Pages 335-339
    Background

    Obsessive-compulsive disorders and depression have a high prevalence during pregnancy; therefore, pregnant women may take clomipramine and also take other drugs or consume foods that contain caffeine. As investigations about the teratogenic effects of clomipramine and its concurrent administration with caffeine during organogenesis period are scarce, we aimed to study the teratogenicity of simultaneous administration of clomipramine and caffeine in rat fetus.

    Methods

    After dividing 42 pregnant rats to several case and control groups, we injected different doses of caffeine and clomipramine to the animals. All the injections were performed on the eighth until the 15th day of pregnancy. We removed the fetuses on the 17th day of pregnancy and studied the morphological features and apparent anomalies of the fetuses macroscopically.

    Results

    We found a significant rate of mortality, apparent anomalies, abnormal torsion, shrinkage of skin and subcutaneous bleeding in fetuses of rats receiving high doses of caffeine or a combination of caffeine and clomipramine. Statistical analysis of the data revealed a significant increase (P?0.001) in teratogenicity of high doses of caffeine and its combination with clomipramine.

    Conclusion

    This study implies simultaneous intake of high amounts of caffeine and clomipramine lead to teratogenicity. We recommend pregnant women to avoid uncontrolled consumption of foods that contain caffeine or drugs that contain high amounts of this substance. They should not also take clomipramine with caffeine in the first trimester of pregnancy.

    Keywords: anomalies, caffeine, clomipramine, fetus, rat, teratogen, tricyclic antidepressants
  • Amirabi A., Mirzaie M., Yekta Z Pages 340-350
    Background
    Induction of medical abortion during the second trimester of pregnancy is considered under certain medical conditions. Abortion in the second trimester of pregnancy could be accompanied by several side effects including hemorrhage and placenta retention. Several types of medications including oxytocin، ergots، and prostaglandins are used to control and optimize the third stage of labor and condition of delivery. The aim of this study was to compare the efficacy of intravenous oxytocin versus rectal misoprostol for the management of the third stage of labor during pregnancy termination.
    Methods
    In this randomized clinical trial، 80 pregnant women between 14 to 24 weeks of gestational age were randomly assigned into two intervention groups. Twenty units of intravenous oxytocin was used as the standard regimen and it was compared with 400 µg of rectal misoprostol to manage the third stage of labor.
    Results
    In this study، the frequency of placenta retention was significantly (P=0. 034) lower in the misoprostol group (n=3، 7. 5%) compared with oxytocin group (n=10، 25%). The average duration of placenta delivery was significantly lower in the misoprostol group (7. 95 min Vs. 19. 22 min، respectively; P=0. 015). Decreases in hemoglobin concentration was not significantly different between the two groups.
    Conclusion
    Generally، management of the third stage of labor in second-trimester abortions could reach a better outcome، regarding lower risks of placenta retention and duration of delivery، if rectal misoprostol is administered instead of intravenous oxytocin.
  • Kosari F., Yarigarravesh Hr, Rezvan M Pages 351-356
    Background
    Diffuse large B-cell lymphoma (DLBCL) is the most common type of lymphoma. There are various types of DLBCL including immunoblastic and centroblastic. Epstein-Barr virus (EBV) is a member of Herpes virus family found in all human populations inducing different lymphoproliferative disorders. The role of EBV in the development of DLBCL is known. Multiple laboratory methods are available for detecting EBV. This study was conducted to determine the correlation of EBV with DLBCL in samples referred to pathology ward in Shariati and Sina Hospitals by chromogenic in situ hybridization (CISH) method.
    Methods
    In this case/control study، pathological specimens of 50 patients with DLBCL as well as 50 reactive lymph nodes and tonsils (control group) were collected from archives of Shariati and Sina Hospitals and were evaluated for EBV encoded RNA (EBER) expression based on CISH method. A peptide nucleic acid (PNA) EBV probe (Dakocytomatin) was used while all the processes were done in RNAase-free conditions using RNAase-free water، sterile gloves and samplers.
    Results
    Out of fifty specimens in the case group، eight were positive for EBER in comparison with two in the control group (P=0. 046). No statistically significant difference was observed between intranodal or extranodal samples (P=0. 736) or between males and females (P=0. 0746).
    Conclusion
    Our study showed that EBV positivity for EBER in patient with DLBCL could be determined more effectively by CISH method than immunohistochemistry (IHC). Comparative analysis between CISH، PCR and IHC methods is recommended.
  • Hussain Khan Z., Eskandari Sh, Rahimi M., Makarem J., Meysamie A., Khorasani Am, Zebardast J Pages 357-364
    Background

    Inadequate ventilation، esophageal intubation and difficult intubation are the most common adverse respiratory outcomes in patient undergoing anesthesia. The aim of this study was to compare Mallampati test in supine and sitting positions in traditional approach and during phonation for predicting difficult laryngoscopy and intubation.

    Methods

    In this study performed in Imam Khomeini Hospital in Tehran، Iran، Mallampati test was performed on 661 patients who met the inclusion criteria for the study. The test was done in supine and sitting positions with and without phonation by a rater who was blind to Mallampati test. Subsequently، laryngoscopy view and difficult intubation were evaluated in the four aforesaid positions by Mallampati test for predicting difficult laryngoscopy and intubation. For each situations، sensitivity، specificity، positive and negative predictive values and accuracy were calculated.

    Results

    Overall، 28 (4. 2%) patients had difficult laryngoscopy and 9 (1. 4%) patients had difficult intubation. The highest sensitivity for Mallampati test in predicting difficult laryngoscopy and intubation was in supine and sitting positions without phonation، and the highest specificity was seen in sitting position with phonation. Negative predictive values were more than 95% in all different positions for Mallampati tests and the highest positive predictive value was seen in supine position with phonation.

    Conclusion

    According to our findings، the highest correlation between Mallampati test and different positions in predicting difficult laryngoscopy and intubation was seen in supine position with phonation. Phonation improved Mallampati score in supine rather than sitting position.

  • Farshchi S., Mehdizadeh J., Sharif Kashani Sh, Farshchi A. Pages 365-370
    Background

    Anosmia is a physical sign in post-traumatic patients، which significantly reduces the quality of life. Anosmia occurs in up to 30% of cases with head trauma. In this study we aimed to compare the Olfactory Bulb Volume (OBV) in patients with posttraumatic anosmia in different impact positions and also with healthy individuals to find the relation between the two variables.

    Methods

    Thirty-eight patients with posttraumatic anosmia and 27 healthy individuals with normal olfactory function were recruited in this case-control study performed in Amir Alam Hospital in Tehran، Iran. Variables of age، sex، time of trauma، site of trauma (frontoparietal/occipital)، side of trauma، OBV، the results of olfactory identification tests and olfactory threshold were extracted and evaluated. We used non-contrasted 1. 5-Tesla coronal brain MRI for the measurement of OBV.

    Results

    There were no significant differences between cases and controls regarding sex and age. Olfactory bulb volume was significantly smaller in cases compared to the controls (P=0. 004). Among the case group، OBV was smaller in anterior versus posterior head traumas (P=0. 02). OBV was also smaller in ipsilateral rather than the contralateral side of trauma (P=0. 01).

    Conclusion

    The direction of trauma had a significant effect on OBV and it was smaller in traumas to the anterior and also ipsilateral sides of the head. It seems that changes in OBV differ due to the direction of head trauma and it can be helpful in predicting the prognosis of posttraumatic anosmia. Further studies are required for more conclusive statements.

    Keywords: anosmia, head trauma, olfactory bulb, olfactory threshold, volume
  • Mehrafza M., Raoufi A., Abdollahian P., Nikpouri Z., Shadmani K., Najafi M., Vojoudi E., Hosseini A Pages 371-377
    Background
    Anti-Müllerian Hormone (AMH) is secreted from granulosa cells of growing follicles and is a useful marker of ovarian reserve. Fertility in women is determined by the quality and quantity of follicle pool and ovarian follicular reserve positively correlates with AMH. In this study we aimed to determine if AMH can predict ovarian response in IVF treatments.
    Methods
    In this retrospective observational study undertaken in Mehr Institute during 2010 to 2011، we studied the medical records of 101 patients and recorded the concentrations of AMH، day two or three FSH، LH، basal estradiol (E2)، E2 on day of HCG administration and the number of metaphase II oocytes. Having undergone ovarian hyperstimulation، the women were divided into three groups: poor responders (retrieved oocytes? 3)، normal responders (retrieved oocytes 4 to 15) and high responders (retrieved oocytes? 16).
    Results
    Overall، 20% of patients were defined as poor responders، 71% as average responders and 10% as high responders. There were significant differences in the concentration of AMH، E2 on day of HCG administration، FSH، the number of metaphase II oocytes and age between the three groups. MII oocyte count correlated positively with AMH (r=0. 487)، basal E2 (r=0. 275) and LH (r=0. 07) but it did negatively with FSH (r=-0. 26) and age (r=-0. 04). The areas under curve for AMH، FSH، LH، E2 and age were 0. 799، 0. 32، 0. 429، 0. 558 and 0. 304، respectively. We determined the 0. 85 ng/ml AMH concentration as the cut-off point with 71% specificity and 79% sensitivity for the prediction of poor responders.
    Conclusion
    anti-müllerian hormone is an appropriate predicator of ovarian response following induction of ovulation.
    Keywords: anti, mullerian hormone, metaphase II oocytes
  • Karbasi-Afshar R., Shahmari A., Shafighi N., Saburi A Pages 378-382
    Background

    Various therapeutic protocols have been recommended for treating dyslipidemia، particularly in patients with coronary artery disease. The purpose of this study was to assess the efficacy of statin use with or without fenofibrate on echocardiographic findings of patients with coronary artery disease and dyslipidemia.

    Methods

    This clinical trial was conducted on 124 patients with coronary artery disease and dyslipidemia in Baqiyatallah Hospital in Tehran، Iran during 2008 to 2010. The first group of patients (64) received simvastatin (20 mg) and fenofibrate (200 mg) with low lipid diet and exercise while the second group (60) only received simvastatin with low lipid diet and exercise for one year.

    Results

    The mean age of the participants was 54. 3±6. 5 years. The first group showed significant changes in lipid profile and left ventricular ejection fraction (LVEF)، (P<0. 05). Left ventricular diastolic function parameters showed no significant changes in both groups upon 12 months of treatment.

    Conclusion

    The results of this study show، one-year treatment by simvastatin and fenofibrate can be effective on lipid profiles، and improve LVEF with resultant positive effect on heart function.

  • Ghasemi Khorasgani R., Sanaei M., Mohammad Beigi M Pages 383-388
    Background
    Although the conventional vaccines have been instrumented in the incidence of many infectious diseases، the advances in genetic engineering and bioinformatics have provided the opportunity for developing improved and new vaccines.
    Methods
    Reverse vaccinology was pioneered by a group of researchers investigating development of a vaccine against serogroup B Neisseria meningitidis. Reverse vaccinology analyzes the entire genome of a pathogen with the aid of computational programs to identify potentially antigenic extracellular proteins.
    Results
    Using this method for Neisseria meningitidis genome analysis، 600 secretory or surface-exposed proteins were identified and، subsequently، 350 proteins were expressed and purified. Finally، seven proteins capable of activating the immune system against a range of strains were identified.
    Conclusion
    Improved computational techniques are now able to provide researchers with high-confidence predictions for complex biological characteristics. This will herald a move to computer-aided biotechnology in which time-consuming and expensive large-scale experimental approaches are progressively replaced by functional bioinformatic investigations.
    Keywords: immunoinformatics, reverse vaccinology, vaccine
  • Borna H., Borna S Pages 389-392
    Background
    Tramadol is a synthetics 4-phenyl-piperidine analogue of codeine used for treating moderate to severe pain. Tramadol is a FDA pregnancy category C medication which induces release of serotonin and inhibits the reuptake of norepinephrine. Chronic use of this drug during pregnancy may lead to physical dependency and withdrawal syndrome in the neonate.
    Case Presentation
    We report the newborn of a woman admitted in the delivery ward of Mostafa Khomeini Hospital in Tehran، Iran in 2011. The mother suffered from chronic low back pain and headache and frequently took tramadol during pregnancy. The infant had a gestational age of 38. 5 w، a birth weight of 2950 gr and an Apgar score of 9/10 at 1 and 5 minutes after birth. The first signs of withdrawal syndrome occurred after 24 h with nausea، vomiting، poor feeding، and tremor. Later، agitation، tremor، hyprertonicity، and repeated multifocal myoclonus، and generalized tonic-clonic seizures developed. Clinical signs of withdrawal syndrome waned under phenobarbital therapy.
    Conclusion
    Drug withdrawal syndrome should be considered in the neonates of pregnant mothers who chronically take tramadol. Tramadol administration during pregnancy should be restricted to carefully selected cases.
    Keywords: neonate, tramadol, withdrawal syndrome