فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 10 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین مقصودی*، نیکو خسروی صفحه 5

    با توجه به تاثیرات مثبت فعالیت بدنی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS)‎ و تفاوت جنسی در میزان ابتلا و الگوی پیدایش بیماری، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین منتخب بر برخی سایتوکاین ها (TNF، IFN، IL-10، hs-CRP)‎ در بیماران مرد و زن مبتلا به MS بود. به این منظور 35 بیمار زن و مرد مبتلا به MS با EDSS<4 به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که از این تعداد 29 نفر شامل 9 زن با میانگین و انحراف معیار سنی 9‎/53‎/34 سال، قد 8‎/5 4‎/160 سانتی متر، وزن 8‎/82‎/65 کیلوگرم و 8 مرد با میانگین سنی 01‎/67‎/32 سال، قد 93‎/176 سانتی متر، وزن 6‎/78‎/70 کیلوگرم در گروه تجربی و 7 زن با میانگین و انحراف معیار سنی 6‎/4 34 سال، قد 134‎/166 سانتی متر، وزن 6‎/24‎/68 کیلوگرم و 5 مرد با میانگین سنی 1‎/32‎/26 سال، قد 7‎/94‎/169 سانتی متر و وزن 132‎/65 کیلوگرم در گروه کنترل پژوهش را کامل کردند. برنامه 8 هفته تمرینات منتخب شامل تمرین هوازی، قدرتی و کششی بود که 3 روز غیرمتوالی در هفته انجام گرفت. متغیرهای مورد اندازه گیری شامل سایتوکاین های TNF، IFN، IL-10، hs-CRP، آزمون 6 دقیقه پیاده روی و آزمون IRM بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آمار توصیفی، تحلیل واریانس سه طرفه، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05‎/0 P تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد IL-10 در زنان و مردان گروه تجربی کاهش معنادار داشت (02‎/0=P)‎. متغیر IFN در هر دو گروه کنترل و تجربی در زنان و مردان کاهش یافت، اما بین گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد (1‎/0=P)‎. TNF در زنان بعد از تمرینات به صورت معناداری کاهش یافت (04‎/0=P)‎، ولی در مردان تغییرات معنادار نبود. تغییرات متغیر hs-CRP در دو گروه تجربی و کنترل، هم برای زنان و هم مردان، معنی دار نبود (09‎/0=P)‎. نتایج نشان داد این تمرینات ناتوانی های بیماران MSرا بهبود می بخشد و در بیماران زن نسبت به مردان مبتلا تغییرات آشکارتری را در سایتوکاین ها ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: hs، CRP، IFN، بیماری MS، _ TNF، IL، 10، جنسیت، تمرین منتخب
  • حسین طاهری چادر نشین، منا صحت صفحه 25
    برای بررسی تاثیر مکمل دهی ویتامین E بر پاسخ مولکول چسبان سلولی نوع یک (1ICAM-) به فعالیت وامانده ساز، 16 مرد فعال انتخاب و براساس max2VO به دو گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. پس از 14 روز مکمل دهی، آزمودنی های هر -دو گروه فعالیت وامانده ساز 65 دقیقه ای را انجام دادند. نمونه های خونی قبل از دوره مکمل دهی، قبل و بلافاصله بعد از فعالیت وامانده ساز گرفته شد. برای آنالیز داده ها از آزمون تحلیل واریانس و t وابسته استفاده شد. نتایج افزایش معنی دار ویتامین E سرمی را در گروه مکمل نشان داد (000‎/0P=). همچنین، 1ICAM- سرمی در گروه های مکمل (128‎/0P=) و دارونما (095‎/0P=) افزایش غیرمعنی داری یافت. با وجود این، بین 1ICAM- سرمی دو گروه مکمل و دارونما در هیچ یک از وهله های زمانی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (710‎/0P=). به طور کلی، مصرف 400 واحد بین المللی ویتامین E به مدت 14 روز (ایزومر توکوفرول) تاثیر معنی داری بر 1ICAM- سرمی ناشی از فعالیت وامانده ساز نداشت.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی وامانده ساز، مولکول چسبان سلولی نوع یک (1ICAM، )، ویتامین E
  • امیرحسین حقیقی، علی حشمتی کیا، سید علیرضا حسینی کاخک صفحه 43
    تحقیقات تاثیرات مثبت مصرف کافئین را بر عملکرد هوازی گزارش کرده اند، اما نتایج تاثیرات نیروزایی کافئین بر اجرای بی هوازی و ورزش کوتاه مدت و شدید، متناقض و مبهم است. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر مصرف مقادیر متوسط و کم کافئین بر قدرت بیشینه، استقامت و توان عضلانی در پرورش اندام کاران مرد بود. به این منظور 12 مرد پرورش اندام کار (با میانگین سن 5±83‎/26 سال، قد 04‎/4 ± 174 سانتی متر و وزن 8‎/3 ± 41‎/77 کیلوگرم) به طور داوطلبانه انتخاب شدند. طرح تحقیق متقاطع بود. آزمودنی ها به چهار گروه کنترل، دوز کم کافئین (mg/kg5‎/2)، دوز متوسط کافئین (5 mg/kg)‎ و دارونما (پودر نشاسته به صورت کپسول) تقسیم شدند. سپس، آزمون های یک تکرار بیشینه (1RM)‎ را برای قدرت بیشینه، تکرار تا خستگی با 70 درصد 1RM را برای استقامت عضلانی و تعداد تکرارها در 15 ثانیه با 80 درصد 1RM را برای توان عضلانی در حرکت های پرس سینه و پرس پا انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و t همبسته تحلیل شد. نتایج نشان داد مصرف دوز متوسط کافئین در مقایسه با دوز کم و دارونما موجب افزایش معنادار قدرت بیشینه، استقامت و توان می شود. در مجموع، می توان گفت افراد پرورش اندام کار برای بهبود قدرت بیشینه، استقامت و توان عضلانی، بهتر است یک ساعت قبل از ورزش، کافئین به مقدار متوسط استفاده کنند.
    کلیدواژگان: کافئین، قدرت بیشینه، ورزش مقاومتی، پرورش اندام کاران مرد، _ استقامت عضلانی، توان عضلانی
  • کمال رنجبر، مریم نورشاهی، میثم غلامعلی، سعید میرزایی صفحه 61
    میزان آسیب بافت تاندون در زنان متعاقب فعالیت ورزشی بیشتر از مردان است. علت این تفاوت هنوز معلوم نیست. ژلاتینازها اجزای تشکیل دهنده بافت همبند را تخریب می کنند. بنابراین هدف از این تحقیق، بررسی نقش جنسیت بر مقدار ژلاتینازهای سرم (MMP-2 وMMP-9) در حالت استراحت و در پاسخ به فعالیت استقامتی است. 15 زن و 15مرد غیرفعال سالم در این پژوهش شرکت داشتند. 72 ساعت پس از تعیین V02 max، آزمودنی ها یک ساعت چرخ کارسنج را با شدت 70 درصد V02maxرکاب زدند. 2 میلی لیتر خون قبل، بلافاصله و دو ساعت بعد از فعالیت، از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. MMP-2 وMMP-9 به روش الایزا اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که مقدار ژلاتینازهای سرم در حالت استراحت بین مردان و زنان متفاوت نیست. همچنین مقدار MMP-2 سرم بلافاصله بعد از فعالیت در هر دو گروه کاهش یافت، ولی مقدار این کاهش در زنان معنی دار نبود. مقدار MMP-9 سرم در هر دو گروه در پاسخ به فعالیت تغییر نکرد. همچنین تغییرات ژلاتینازهای سرم در پاسخ به فعالیت بین دو گروه متفاوت نبود. براساس یافته های این تحقیق مقدار ژلاتینازها در حالت استراحت و پاسخ آنها به فعالیت، عامل تاثیرگذار بر آسیب پذیری بیشتر بافت تاندون زنان در پاسخ به فعالیت نیست. احتمالا عوامل ساختاری و فیزیولوژیکی دیگر در تاندون زنان عامل آسیب دیدگی بیشترباشد.
    کلیدواژگان: تخریب کلاژن، ژلاتینازها، جنسیت، _ فعالیت استقامتی
  • حمید علیزاده، فرهاد دریانوش *، داوود مهربانی صفحه 77

    یکی از وظایف مهم سیستم ایمنی، تولید اجزای محلول یا سلولی است که بدن را در برابر هرگونه التهابی حفاظت می کند. هدف از این تحقیق، بررسی تغییرات سطوح پلاسمایی اینترلوکین-17 (IL-17)، پروتئین واکنشگر سی ((CRP و کراتین فسفو کیناز(CPK)‎ در موش های نر نژاد سوری بعد از هشت هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل امگا 3 است. به این منظور 170سر موش نر از نژاد سوری با میانگین سنی 2 ماه و میانگین وزنی 1±35 گرم انتخاب شدند. در ابتدا 10 سر از موش ها به منظور تعیین مقادیر پیش آزمون متغیرها کشته شده و بقیه موش ها به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (40 سر)، مکمل (40سر)، تمرین (40 سر) و مکمل – تمرین (40سر) تقسیم شدند. هر روز به مدت 8 هفته مقدار 2‎/0 میلی لیتر(g/ 0.06 mlوزن بدن) روغن ماهی (امگا-3) که حاوی DHA وEPA بود، بوسیله گاواژ به موش های دو گروه مکمل و مکمل - تمرین خورانده شد. برنامه تمرینی حیوانات به مدت 8 هفته و پنج جلسه در هفته روی تردمیل حیوانات انجام گرفت. در پایان هشت هفته، تفاوت معناداری در سطوح پلاسمایی متغیرهای IL-17، CRP و CPK در گروه های کنترل، مکمل، تمرین و تمرین – مکمل مشاهده شد (05‎/0 p<) و مشخص شد مقدار IL-17 در گروه کنترل با دیگر گروه ها، گروه تمرینی با گروه مکمل و گروه مکمل با گروه مکمل- تمرین تفاوت معناداری دارند. در نهایت نتایج پژوهش نشان داد فعالیت ورزشی سطوح عوامل التهابی را افزایش می دهد، اما با مصرف مکمل امگا 3، میزان این عوامل التهابی تغییر پیدا می کند، هر چند تاثیر مصرف این مکمل بر این عوامل متفاوت بود.

    کلیدواژگان: EPA، CPK، CRP، ورزش هوازی، التهاب، اینترلوکین، 17، DHA
  • سید علیرضا حسینی کاخک، اکرم شریفی صفحه 95
    هدف از این پژوهش، مقایسه اثر تمرینات مقاومتی همراه با انسداد عروق با تمرینات مقاومتی سنتی بر عملکرد عضلانی و استقامت قلبی – عروقی دختران جوان بود. به این منظور 43 دختر جوان به سه گروه تمرین مقاومتی سنتی (تمرین با شدت 1RM 80% - 70، 14 نفر)، تمرین مقاومتی همراه با انسداد عروق (تمرین با شدت 1RM 30%-20 همراه با بستن تورنیکت لاستیکی به دور قسمت پروگزیمال ران، 16 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) تقسیم شدند. تمرین شامل سه حرکت باز شدن زانو، پرس پا و هاک پا در چهار ست تا حد خستگی به مدت هشت هفته بود. قبل و بعد از تمرینات، آزمون های قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، توان بی هوازی، توان انفجاری و استقامت قلبی– عروقی به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاکی از افزایش معنی دار قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و توان انفجاری (05‎/0 P<) در گروه های تمرین در مقایسه با گروه کنترل بود. بین گروه های تجربی تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین در استقامت قلبی – عروقی و توان بی هوازی بین سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05‎/0P>). می توان گفت تمرینات مقاومتی با انسداد عروق با شدت کم اثری مشابه تمرینات مقاومتی سنتی شدید بر قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و توان انفجاری عضلات پا در دختران جوان دارد. بنابراین می توان این تمرینات را به طور موفقیت آمیزی جایگزین تمرینات مقاومتی سنتی در دختران جوان کرد
    کلیدواژگان: قدرت عضلانی، تمرین مقاومتی، استقامت عضلانی، انسداد عروق، عملکرد
  • علی اصغر فلاحی، عباسعلی گائینی صفحه 115
    کیفیت زندگی، مفهوم چندبعدی گسترده ای است که با بهداشت و مراقبت های بهداشتی ارتباط دارد. کیفیت زندگی بیماران بعد از بروز بیماری قلبی کاهش می یابد، ازاین رو هدف اغلب مراکز بهداشتی و بازتوانی قلبی، بهبود کیفیت زندگی بیماران قلبی است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر دو شیوه تمرینی تداومی و تناوبی بر کیفیت زندگی بیماران قلبی پس از جراحی بای پس عروق کرونر (CABG)‎ بود. به این منظور 20 بیمار Post CABG (18 مرد و 2 زن با میانگین سنی 91‎/8 ± 05‎/57 سال و میانگین شاخص توده بدنی 20‎/3 ± 98‎/26 کیلوگرم بر مترمربع) در دو گروه تمرین تداومی هوازی (شامل 30 تا 60 دقیقه و شدت 70 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب، 12 = n)‎ و تمرین تناوبی هوازی (شامل 28 تا 44 دقیقه و شدت 75 تا 90 درصد ضربان قلب حداکثر، 12 = n)‎ به مدت 8 هفته و هر هفته 3 مرتبه در این پژوهش شرکت داشتند. کیفیت زندگی با استفاده از نسخه فارسی پرسشنامه 36-SF ارزیابی شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی متغیرها از آزمون آماری t جفتی استفاده شد. نرم افزار آماری مورد استفاده نیز SPSS ویرایش 16 بود. نتایج نشان داد هر دو شیوه تمرین تداومی و تناوبی تاثیر مفید معنی داری بر QOL و ابعاد مختلف آن یعنی عملکرد فیزیکی (تداومی 001‎/0 > p، تناوبی 001‎/0 > p)‎، درد بدنی (تداومی 016‎/0 = p، تناوبی 003‎/0 = p)‎، سلامت روانی (تداومی 018‎/0 = p، تناوبی 04‎/0 = p)‎، انرژی و زنده دلی (تداومی 003‎/0 = p)‎، تناوبی 020‎/0 = p)‎، عملکرد اجتماعی (تداومی 037‎/0 = p، تناوبی 032‎/0 = p)‎ و سلامت عمومی (تداومی 020‎/0 = p، تناوبی 018‎/0 = p)‎ داشتند. باتوجه به نتایج می توان گفت هر دو شیوه تمرین تداومی و تناوبی منتخب به بهبود QOL بیماران CABG بعد که امروزه مهم ترین عامل بازیافت بعد از عمل است، انجامید. ازاین رو هر دو شیوه تمرین منتخب برای بازتوانی بیماران CABG در مراکز بازتوانی فواید مطلوبی در پی دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماران قلبی Post CABG، تمرین ورزشی
  • فرناز ترابی، احمد فرخی صفحه 131
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ضرباهنگ های مختلف موسیقی بر برخی شاخص های خستگی مرکزی و محیطی در زنان جوان غیرورزشکار است. به این منظور 38 دانشجوی دختر سالم انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه، تجربی 1 شامل 13 نفر، 2 ± 22 سال، تجربی 2؛ 13 نفر 2 ± 23 سال و گروه کنترل 12 نفر، 2 ± 23 سال تقسیم شدند. در ابتدا پیش آزمون مشابه شرایط تمرین از تمام گروه ها به عمل آمد، سپس برنامه تمرین اصلی به صورت 2 جلسه در هفته به مدت 6 هفته متوالی با ارائه متغیرهای مستقل اجرا شد و در نهایت پس از اتمام آخرین جلسه تمرین، پس آزمون گرفته شد. برنامه تمرین در هر جلسه شامل رکاب زدن روی دوچرخه کارسنج تا مرز واماندگی برای هر سه گروه بود. گروه های تجربی طی تمرین با هدفون به موسیقی گوش می کردند. گروه کنترل نیز هیچ گونه مداخله موسیقی دریافت نکردند. تحلیل نتایج آزمون ضربه زنی با انگشت تفاوت زیادی را در خستگی محیطی گروه های تجربی و کنترل نشان نداد. نتایج آزمون نامیدن رنگ ها خستگی مرکزی حاصل از تمرین در گروه کنترل نسبت به دو گروه موسیقی کند و تند را تایید کرد. تحلیل یک طرفه داده ها نشان داد که در پیش آزمون بین شاخص های خستگی اندازه گیری شده، در سه گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (05‎/0P>). اما در مرحله پس آزمون مقدار بار کاری حالت واماندگی (022‎/0=P)‎ بین گروه ها معنی دار بود. آزمون تعقیبی توکی نشان داد بین گروه کنترل و گروه های تجربی اختلاف معنی داری در همه متغیرها وجود دارد (05‎/0 P<)، ولی بین گروه های تجربی این اختلاف معنی دار نیست (05‎/0 P>). به طور کلی می توان گفت موسیقی همزمان با تمرین خستگی مرکزی و محیطی را به تعویق می اندازد و در نهایت عملکرد ورزشی را افزایش می دهد
    کلیدواژگان: ضرباهنگ های موسیقی، خستگی مرکزی و محیطی، زنان جوان غیرورزشکار
|
  • Nasrin Maghsodi, Nikoo Khosravi Page 5

    With regard to the positive effects of training in individuals with multiple sclerosis (MS) and gender differences in the prevalence and pattern of multiple sclerosis, the aim of this study was to determine the effect of eight weeks of selected training on some cytokines (TNF, IFN, IL-10, hs-CRP) in male and female MS patients. For this purpose, 35 male and female patients with MS (EDSS<4) volunteered to participate in this study. The sample included 29 subjects (9 females with mean+SD age 34.35.9 years, height 160.45.8 cm, weight 65.28.8 kg and 8 males with age 32.76.01 years, height 176.39 cm, weight 70.87.6 kg in training group and 7 females with age 344.6 years, height 166.413 cm, weight 68.42.6 kg and 5 males with age 26.23.1 years, height 169.49.7 cm, weight 65.213 kg in control group completed the study. Selective training program consisted of eight weeks of aerobic, resistance and stretching training performed three days a week inconsecutively. Measured variables were IL-10, IFN, TNF, hs-CRP, 6 min. walking test and 1RM test. Data were analyzed by SPSS 16 and descriptive statistics, co-variance analysis, multivariate ANOVA, Tukey's post hoc test at P0.05. The results showed that IL-10 in males and females of the training group decreased significantly (P=0.02). IFN decreased in both control and training groups in both males and females but there was no significant difference between groups (P=0.1). TNF significantly decreased in females after training (P=0.04) but there was no significant difference in males. CRP changes were not significant in both control and training groups for males and females (P=0.09). The results showed that the selected training improved disability in MS patients and produced more apparent cytokine variations in females than males.

    Keywords: Multiples Sclerosis., Selected Training, hs, CRP, IFN, Gender, TNF, IL, 10
  • Hossein Taheri, Mona Sehat Page 25
    To investigate the effect of vitamin E supplementation on the response of intercellular adhesion molecule-1 (ICAM-1) to exhaustive exercise, 16 active men were selected and divided into supplementation and placebo groups based on VO2max. The subjects in each group completed 65 minutes of exhaustive exercise after14 days of supplementation. Blood samples were collected before supplementation and immediately before and after the exhaustive exercise. The data were analyzed using variance analysis and dependent t tests. Results showed a significant increase in serum vitamin E (p=0.000) in supplemented group. Also, serum ICAM-1 insignificantly increased in supplementation (p=0.128) and placebo (p=0.095) groups. However, no differences were found in serum ICAM-1 between supplementation and placebo groups (p=0.710) within any time span. In conclusion, 400 international unit of vitamin E supplementation for 14 days (tocopherol isomer) did not have a significant effect on serum ICAM-1 induced by exhaustive exercise
    Keywords: itamin E., Intercellular adhesion molecule, 1 (ICAM, 1), Exhaustive exercise
  • Amir Hossein Haghighi, Ali Heshmatikeya, Alireza Hosseini Page 43
    Although studies have reported the positive effects of caffeine on aerobic performance, results of its ergogenic effects on anaerobic performance and intense and short-term exercise are equivocal. The aim of this study was to determine the effect of moderate and low doses of caffeine on maximal strength, muscular endurance and power in male body builders. For this purpose, 12 male body builders (mean age 26.83±5years, height 174±4.04 cm and body weight 77.41±3.8 kg) were selected voluntarily. Study design was crossover. Subjects were divided into four groups of control, low dose of caffeine (2.5 mg/kg), moderate dose of caffeine (5 mg/kg) and placebo (starch powder as capsules). Then, subjects performed tests of one-repetition maximum (1RM) for maximal strength, repetition to fatigue at 70% of 1RM for muscular endurance and number of repetitions in 15 seconds with 80% of 1RM for muscle power on the bench press (BP) and leg press (LP). The data were analyzed using analysis of variance (ANOVA) with repeated measures and dependent t test. The results showed that there was a significant increase (P<0.005) in maximal strength, muscular endurance and power for the moderate dose of caffeine group, but not for placebo and low dose of caffeine groups. It can be suggested that male body builders consume a moderate dose of caffeine one hour prior to exercise to improve their maximal strength, muscular endurance and power.
    Keywords: resistance exercise, male body builders, muscular power, muscular endurance, maximal strength, Caffeine
  • Kamal Ranjbar, Maryam Norshahi, Maysam Gholamali, Saed Merzai Page 61
    Although it is well established that women are more likely to sustain certain connective tissue injuries than men during physical activities, this difference between males and females is not clear. Gelatinases degrade components of tendon tissue. Thus, in this research, the effects of gender on serum gelatinases (MMP-2 and MMP-9) at rest and in response to acute endurance exercise were investigated. 15 healthy and active men and 15 healthy and active women participated in this study. Subjects exercised for one hour at 70% of VO2max on an ergometer 72 hours after VO2max had been determined. Two mls of antecubital vein blood was collected before, immediately after and 2 hours after the exercise. Serum MMP-2 and MMP-9 were measured by ELISA method. ANOVA with repeated measures and one-way ANOVA were used to analyze the data (P≤0.05). The results showed that MMP-2 and MMP-9 at rest in men and women were not different. MMP-2 decreased in both groups immediately after the exercise while this decrease in women was not significant. Serum MMP-2 did not change in both groups in response to the exercise. There was no difference in the changes of MMP-2 and MMP-9 in response to the exercise between the two groups. According to the results of this study, the gelatinases at rest and in responses to acute exercise is not an effective factor in more vulnerability of tendon tissues in women in response to the exercise. Presumably, other hormonal and structural factors of women’s tendon are responsible for more injuries
    Keywords: Endurance exercise, Gender, Gelatinases, Degradation of collagens
  • Hamid Alizadeh, Farhad Daryanoosh, Davood Mehrabani Page 77

    Producing soluble or cellular components is one of the main functions of immune system which immunes the body against any kinds of inflammation. The aim of the present study was to investigate the plasma level changes of IL-17, CRP, and CPK in male mice after 8 weeks of aerobic exercise and omega-3 consumption. For this purpose, 170 male mice (mean age of two months and mean weight of 35±1 g) were selected. At the beginning, 10 mice were killed in order to determine the amounts of pretest variables. The rest were randomly divided into four groups of control (n=40), supplement (n=40), training (n=40), and supplement with training (n=40). 0.2 ml (0.06 ml/g of body weight) oil fish (Omega-3) containing DHA and EPA were consumed by supplement and supplement with training groups every day for eight weeks. The animal training protocol was performed on animal treadmill 5 sessions a week for eight weeks. The results showed a significant difference in plasma levels of IL-17, CRP, and CPK variables of control, supplement, training and supplement with training groups after eight weeks (P<0.05). It was also observed that there was a significant difference in IL-17 between control group and other groups, also between training group and supplement group and between supplement group and supplement-training group. The final results of this study showed that exercise activity can increase inflammatory index levels but omega-3 consumption can change the amount of these inflammatory indexes, though the effect of this supplement consumption on these indexes was different.

    Keywords: EPA, CPK, Aerobic Exercise, IL, 17, CRP, Inflammation, DHA
  • S. Alireza Hosseinikakhk, Akram Sharifi Page 95
    The aim of this study was to compare the effect of resistance training with vascular occlusion with traditional resistance training on muscle function and cardiovascular endurance in young females. For this purpose, 43 female students were randomly divided into three groups: traditional resistance training (TRT, 70-80% 1RM, n=14), resistance training with vascular occlusion (RTVO, 20-30% 1RM with tying an elastic tourniquet around the proximal ends of thighs, n=16) and control (Con, n=13). Training program included 4 sets of leg extension, leg press and leg hock until exhaustion for eight weeks. Before and after the training program, muscular strength, muscular endurance, anaerobic power, explosive power, and cardiovascular endurance tests were performed. To analyze the data, one-way ANOVA was used in SPSS 16 (P<0.05). Results indicated that muscular strength, muscular endurance and explosive power (P<0.05) significantly increased after training in TRT and RTVO in comparison with Con. There was no significant difference between TRT and RTVO (P>0.05). It can be concluded that low intensity RTVO had similar effects in comparison with high intensity TRT on muscular strength, muscular endurance, and leg explosive power in young females. So, RTVO can be successfully replaced with TRT in young girls.
    Keywords: Resistance Training, Vascular Occlusion, Muscular Strength, Function, Muscular Endurance
  • Ali Falahi, Abasali Gaienee Page 115
    Quality of life (QOL) is a vast multidimensional concept related to health and health care. As QOL decreases after health diseases, the aim of most medical health care systems and cardiac rehabilitation centers are to enhance QOL of heart disease patients. The aim of this study was to investigate the effects of continuous and interval exercise training on quality of life of heart patients after coronary artery bypass graft surgery (CABG). For this purpose, 20 POST CABG patients (18 men, 2 women with mean age: 57.05±8.91 and mean BMI: 26.98±3.20 kg/m2) were divided into aerobic continues training (30 – 60 min. and intensity of 70 – 85% of maximum HR, n=10) and aerobic interval training (28-44 min. and intensity of 75 – 90% of maximum HR, n=10). They performed the exercise training three times a week for 8 weeks. QOL was measured by Persian version of SF-36 questioner. Paired t test was used to analyze the data. SPSS version 16 was used to analyze all statistics. Results showed that both aerobic interval and continuous exercise programs had a beneficial significant effect on QOL and its dimensions of physical function (continuous P<0.001, interval p<0.001), body pain (continuous p=0.016, interval p=0.003), mental health (continuous p=0.018, interval p=0.004), vitality (continuous p=0.003, interval p=0.020), social function (continuous p=0.037, interval p=0.032) and general health (continuous p=0.020, interval p=0.018). It can be concluded that both selected interval and continuous exercise programs improved QOL dimensions that are the most important factors in cardiac rehabilitation programs after surgery. Therefore, both types of selected exercise training are recommended in cardiac rehabilitation centers to rehabilitate CABG patients.
    Keywords: Quality of Life, POST CABG Heart Patients, Exercise Training
  • Farnaz Torabi, Ahmad Farokhi Page 131
    The aim of this study was to investigate the effect of different rhythms of music on some central and peripheral fatigue indices in non-athlete young females. For this purpose, 38 healthy female students were randomly divided into three groups: fast music group or EXP1 (N=13, M+SD age: 22+2 years), slow music group or EXP2 (N=13, M+SD age: 23+2 years) and control group (N=12,M+SD age: 23+2 years). At first, pretest was performed under the same condition as the training condition; then, training program was performed for six weeks, two sessions per week and finally posttest was performed. The training program included pedaling on an ergometer until exhaustion. The experimental groups listened to music by headphones while training; control group received no musical intervention. Results of finger tapping test showed no noticeable difference in peripheral fatigue between experimental groups and control group. The results of chart for continual naming of colors test confirmed the central fatigue in control group compared with fast and slow music groups. Data analysis by one-way ANOVA showed no significant differences in fatigue indices among the three groups in the pretest (P>0.05). But in the posttest, workload of exhaustion (p=0.022) among groups was significant. Tukey post hoc test showed a significant difference in all variables between experimental groups and control group (P<0.05) while this difference was not significant between experimental groups (P>0.05). Generally, it can be concluded that music together with training delays central and peripheral fatigue and finally improves sport performance.
    Keywords: Non, Athlete Young Females., Rhythms of Music, Central, Peripheral Fatigue