فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 69، امرداد و شهریور 1391)

نشریه ارمغان دانش
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 69، امرداد و شهریور 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میترا تدین، پرستو راد، محمدرضا عباسپور، محمود لطیفی، ایران رشیدی، مژگان براتی، حمدالله دلاویز صفحه 187
    زمینه و هدف
    یائسگی در زنان همراه با مشکلاتی مانند مقاربت دردناک، کاهش ضخامت آندومتر و افزایش PH است. ویتامین D در تکثیر و ترمیم بافت پوششی موثراست. هدف این مطالعه بررسی تاثیر شیاف ویتامین D بر آتروفی واژن در زنان یائسه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 44 نفر زن یائسه به طور تصادفی به دو گروه مساوی درمان و کنترل تقسیم شدند. گروه درمان، شیاف واژینال ویتامین D و گروه کنترل شیاف پلاسبو دریافت کردند. میانگین میزان درد هنگام مقاربت در اولین ملاقات، در پایان هفته 2، 4 و 8 معاینه و ثبت گردید. میزان PH و بلوغ سلول های سطحی مخاط واژن در شروع مطالعه و در پایان هشتمین هفته به ترتیب با استفاده از کاغذ PH سنج و تهیه اسمیر بررسی شدند. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تکثیر سلول های سطحی در گروه های درمان و کنترل در پایان هفته هشتم به ترتیب؛ 4/12±76/69 و 38/18±66/54 و میزان PH مخاط واژن 67/0±42/1 و74/0±1/2 بود (05/0p<). میزان درد در طی مقاربت در گروه درمان به طور قابل توجهی کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    ویتامین D در تکثیر سلول های سطحی، کاهش میزان PH واژن و بهبود میانگین درد در طی مقاربت در زنان یائسه موثر است.
    کلیدواژگان: ویتامین D، یائسگی، آتروفی، مخاط واژن
  • فردین مرادی منش، حسن احدی، فرهاد جمهری، مهدی رهگذر صفحه 196
    زمینه و هدف
    جراحی و درمان های کمکی موجب مشکلات تن انگاره و درماندگی روان شناختی در زنان جوان مبتلا به سرطان پستان می شوند. هدف این مطالعه بررسی رابطه تن انگاره با درماندگی روان شناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه همبستگی بر روی 294 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. تن انگاره به وسیله مقیاس تن انگاره (BIS) و درماندگی روان شناختی با فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس(DASS-21) ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، تن انگاره با درماندگی روان شناختی رابطه مثبت و معنی داری دارد(001/0p<). هم چنین، زنان جوان مبتلا به سرطان پستان نسبت به زنان مسن، مشکلات بیشتری در زمینه تن انگاره و درماندگی روان شناختی دارند(001/0p<).
    نتیجه گیری
    نارضایتی از تن انگاره با درماندگی روان شناختی همراه است. همچنین، زنان جوان مشکلات بیشتری در زمینه تن انگاره و درماندگی روان شناختی تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: تن انگاره، درماندگی روان شناختی، سرطان پستان
  • فائزه اسماعیلی رنجبر، مریم فرهمند فر، مهدی کدیور صفحه 205
    زمینه و هدف
    حساس سازی به مرفین می تواند موجب بهبود یادگیری و تشکیل حافظه گردد. ژن های کیناز وابسته به کلسیم و کالمودولین II آلفا و بتا که به مقدار قابل توجهی در هیپوکامپ بیان می شوند، دارای نقش مهمی در یادگیری و تشکیل حافظه می باشند. هدف این مطالعه بررسی حساس سازی به مرفین و تغییرات بیان در ژن های کیناز وابسته به کلسیم و کالمودولین II آلفا و بتا در لوب های راست و چپ هیپوکامپ پشتی رت های نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی که بر روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد، حساس سازی به مرفین، با تزریق زیر جلدی مرفین به مدت 3 روز و سپس قطع مصرف اپیوئید به مدت 5 روز انجام شد. سپس هیپوکامپ پشتی حیوانات جدا شده و RNA آنها استخراج شد و cDNA نمونه ها سنتز گردید. در نهایت بیان ژن های مذکور به کمکReal-Time PCR بررسی شد. داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیان ژن کیناز وابسته به کلسیم و کالمودولین II آلفا در لوب راست و چپ تحت تیمار حساس سازی به مرفین نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری نداشت. تحت همین تیمار بیان ژن کیناز وابسته به کلسیم و کالمودولین II بتا در لوب راست تغییر معنی داری نداشت، اما در لوب چپ افزایش بیان معنی داری مشاهده شد(05/0(p<.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد حساس سازی به مرفین می تواند باعث تغییر در مکانیسم های ملکولی درگیر در حافظه و یادگیری شده و ظاهرا این تغییرات می تواند در لوب های چپ و راست مغز به گونه ای متفاوت اعمال شوند.
  • محمود عابدین زاده، مختار مختاری، سام زربخش، سیده نرجس ناصران صفحه 215
    زمینه و هدف
    با توجه به استفاده وسیع از مغز گردو در پختن غذاها و کاربردهای درمانی آن، هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره الکلی مغز گردو بر روی بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم به طور تصادفی 5 گروه 8تایی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکرد، گروه شاهد سرم فیزیولوژی را به صورت داخل صفاقی دریافت نمود، گروه های تجربی نیز سه دوز متفاوت عصاره الکلی گردو به ترتیب؛ 10، 20 و50 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه و به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. بیضه ها از ناحیه شکم خارج شدند و مقاطع بافتی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده تاثیر عصاره مغز گردو بر پیشرفت و نگهداری اسپرماتوژنز تا مراحل پایانی آن و افزایش تعداد سلول های بینابینی و اسپرم در بافت بیضه بود. هم چنین مشخص شد که عصاره الکلی مغز گردو تاثیر چندانی بر روی ساختار بافتی لوله های اسپرم ساز ندارد.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی گردو با تاثیر بر بافت بیضه سبب افزایش فعالیت سلول های بینابینی و به دنبال آن افزایش سلول های اسپرم و افزایش فعالیت های تولید مثلی جنس نر در موش صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: مغز گردو، اسپرم، موش صحرایی، بافت بیضه
  • حسین زارع، برزو امیرپور * صفحه 225
    زمینه وهدف

    درک روابط بین مغز رفتار بر اساس تفاوت های جنسیتی و فردی، زمینه کارآمدتری برای مداخلات آموزشی و رفتاری فراهم می آورد. هدف این مطالعه مقایسه راهبردهای شناختی تنظیم هیجان در دانش آموزان راست برتر و چپ برتر با تاکید بر جنسیت و ماه تولد بود.

    روش بررسی

    این پژوهش توصیفی، علی مقایسه ای بر روی 597 دانشآموز دبیرستانی(309 دختر، 288 پسر) که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند، انجام شد. نمونه ها به دو مقیاس سیاهه دست برتری چاپمن و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان گانفسکی پاسخ دادند. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، آماره نیکویی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    دانش آموزان چپ برتر به طورمعنی داری در راهبرد نشخوار فکری نمرات بالاتری کسب کردند، ولی میانگین نمرات دانش آموزان راست برتر درراهبرد تمرکز مجدد و برنامه ریزی به طور معنی داری از لحاظ فراوانی چپ برتری در پسرها بالاتر بود و نتایج از نقش ماه تولد در دست برتری حکایت نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج حمایت دیگری از نفش جانبی شدن در تنظیم هیجان را ارایه نمود و هم چنین این یافته ها کاربردهای ضمنی برای متخصصانی که مداخلات و برنامه های خود را بر اساس تنظیم هیجانات طراحی می کنند، به همراه دارد.

    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی، تنظیم هیجان، دست برتری، ماه تولد
  • عبدالغفار اونق، مسعود ادیب حسامی صفحه 233
    زمینه و هدف
    بره موم یک ماده رزینی است که به وسیله زنبور عسل از بوته های گیاهی و برگ های درختان جمع آوری می شود و خواص بیولوژیکی متنوعی دارد. هدف این مطالعه درمان کاندیدیازیس واژنی تجربی در خرگوش به کمک عصاره اتانولی بره موم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعداد 24 قطعه خرگوش نژاد نیوزلندی که در آنها کاندیدیازیس واژنی تجربی ایجاد شد، به طور تصادفی به 6 گروه مساوی شامل؛ کنترل مثبت و منفی و 4 گروه آزمون تقسیم شدند. گروه های چهارگانه آزمون به ترتیب؛ دوزهای 125، 250، 500 و1000 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره اتانولی بره موم و گروه کنترل مثبت درمان استاندارد نیستاتین و گروه کنترل منفی سرم فیزیولوژی را به مدت 20 روز و روزی 2 بار به صورت موضعی دریافت نمودند. روند ماکروسکوپیک التیام و درمان علایم روزانه بررسی شد. داده ها با آزمون آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تنها دوز 1000 میکروگرم بر میلی لیتر از عصاره اتانولی بره موم باعث التیام کامل در مدت زمان 5 روز پس از شروع درمان شد. نیستاتین عفونت را در روز نهم پس از شروع دوره درمانی به طور کامل درمان کرد. در گروه کنترل منفی پس از 20 روز از شروع دوره درمانی علایم کاندیدیازیس تشدید شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، دوز 1000 میکروگرم بر میلی لیتر از عصاره اتانولی بره موم می تواند عفونت را در مدت زمان کوتاه تری نسبت به درمان استاندارد نیستاتین بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: خرگوش، واژینیت، کاندیدا آلبیکنس، بره موم، نیستاتین
  • عبدالله صدری، عبدالعلی مشفع، عباس دوستی، حسین انصاری، حسن عبیدی، صادق قربانی دالینی صفحه 243
    زمینه و هدف
    با توجه به وجود 10 ژنوتیپ مختلف از انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس با میزبان های واسطه و نهایی مختلف و اثرگذاری این ژنوتیپ ها در چرخه زندگی انگل و انتقال آن به انسان، هدف این مطالعه تعیین خصوصیات مولکولی جدایه های کیست های هیداتید و انتشار آنها در کبد و ریه دام های کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی تعدادی 93 کیست هیداتید دامی (31 نمونه گوسفند، 56 نمونه بز و 6 نمونه گاو) از کشتارگاه صنعتی یاسوج جمع آوری شدند. DNA ژنومی از پروتواسکولکس های مربوطه با روش استاندارد فنل کلروفرم استخراج گردید. قطعه ی rDNA-ITS1 هر کدام از نمونه ها به روش PCR با پرایمرهای EgR وEgF، تکثیر شد و محصولات PCR ابتدا با الکتروفورز بررسی و سپس با آنزیم های Alu I و Rsa I برش داده شده و محصولات PCR-RFLP قطعات مزبور الکتروفورز شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با استفاده از روش PCR، اندازه قطعات rDNA-ITS1 تمام جدایه های کبدی و ریوی دارای باند های مشابه و اندازه bp1000 به دست آمد. الگوی ایجاد شده با استفاده از آزمون RFLP با آنزیم هایAluI و Rsa I ژنوتیپ G1 یعنی همان ژنوتیپ گوسفندی اکینوکوکوس گرانولوزوس را نشان داد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، سویه G1، سویه غالب ایجاد کننده بیماری کیست هیداتید در اعضای مختلف دام از جمله کبد و ریه در شهر یاسوج می باشد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، ژنوتیپ، کیست هیداتید، دام
  • بابک ساعدی، سید سجاد خرم روز، اکبر، میرصالحیان، محمد ایمان عینی، اصغر شریفی، سید عبدالمجید خسروانی، فرشته جبل عاملی، مرضیه علیقلی، عبدالله بازرگانی صفحه 253
    زمینه و هدف
    عفونت مزمن بافت آدنوئید یکی از دلایل هیپرتروفی آن است و می تواند به عنوان مخزن باکتری های پاتوژن عمل کند. هدف این مطالعه بررسی شیوع استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس در بافت آدنوئید کودکان مبتلا به هیپرتروفی آدنوئید بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، بعد از نمونه گیری از 113 کودک مبتلا به هیپرتروفی آدنوئید در شرایط بیهوشی اتاق عمل، نمونه بافت آدنوئید در شرایط استریل به آزمایشگاه میکروب شناسی ارسال شد و بر روی نمونه ها جهت شناسایی باکتری ها، کشت و روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلی مراز انجام شد.
    یافته ها
    با روش کشت، استرپتوکوکوس پنومونیه با بیشترین فراوانی(6/33 درصد) جداسازی و بعد از آن به ترتیب هموفیلوس آنفلوانزا(2/29 درصد) و موراکسلا کاتارالیس(7/9 درصد) شناسایی شد. با روش مولکولی، استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس به ترتیب در 31 درصد، 2/29 درصد و 7/9 درصد موارد شناسایی گردیدند.
    نتیجه گیری
    باکتری های استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا و موراکسلا کاتارالیس با فراوانی متفاوتی از آدنوئید بیماران مبتلا به هیپرتروفی آدنوئید جداسازی می شوند.
    کلیدواژگان: هیپرتروفی آدنوئید، استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا، موراکسلا کاتارالیس
  • سیما محمدحسینی، زهره کریمی *، اردشیر افراسیابی فر، ابراهیم نعیمی، مسعود مقیمی، سید جواد سادات صفحه 263
    زمینه و هدف

    حدود7 درصد مراجعین به بیمارستان ها را انواع مسمومیت ها تشکیل می دهند. هدف این مطالعه تعیین علل مسمومیت های حاد منجر به بستری در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی از مرداد 1386 لغایت تیر1387 به صورت تمام شماری بر روی 470 مورد مسمومین مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی شهر یاسوج انجام شد. مشخصات فردی، زمان مسمومیت، عامل مسمومیت، سابقه مسمومیت قبلی، سابقه بیماری های روانی، نوع دارو و اقدامات درمانی انجام شده بر اساس پرسشنامه و مصاحبه با بیمار یا همراهان بیمار ثبت شد. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    اکثریت مسمومین زن، مجرد، در دامنه سنی3021 سال، ساکن شهر، بیکار و با میزان تحصیلات دیپلم و بالاتر بودند. هم چنین اکثریت نمونه ها دارای سابقه ابتلا به افسردگی، مسمومیت به صورت عمدی، با سابقه مسمومیت قبلی و اقدام به خودکشی بودند. بین مسمومیت و متغیرهای؛ سن، جنس و شغل ارتباط معنی داری مشاهده گردید(05/0p<)، اما بین محل سکونت، وضعیت تاهل و میزان تحصیلات با مسمومیت ارتباط معنی داری مشاهده نشد(05/0p >).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که اکثریت مسمومیت های اتفاق افتاده در زنان جوان، مجرد و بیکار به قصد خودکشی و به علت مسمومیت با داروها می باشد، بهتر است در مورد نحوه استفاده و نگهداری دارو در خانه، عدم تجویز بدون نسخه داروها و آموزش همگانی به خصوص به خانواده ها اقدام لازم صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: مسمومیت حاد، بستری، بیمار
  • ابوالفضل افشارفرد، محمد حسنی، حجت مولایی گوچین قلعه، فاطمه حسین زاده گان شیرازی، حسین ظهوری، سمیه سادات ناصری نیا صفحه 272
    زمینه و هدف
    شوانوم تومور غلاف عصبی است که اغلب ماهیت خوش خیم و رشد آهسته داشته و منفرد و کپسول دار است. این تومور می تواند از هر عصب محیطی که دارای سلول شوان است، مانند قسمت انتهایی اعصاب کرانیال هم منشاء بگیرد. هدف این مطالعه گزارش یک مورد شوانوم با تظاهر درد سیاتیکی بود.
    معرفی بیمار: بیمارخانم 30 سالهای بود که از درد سیاتیکی شدید و طول کشیده اندام تحتانی راست شکایت داشته و انتشار درد را به ناحیه گلوتئال ذکر می کرد. احساس توده در خلف ران داشت و درمعاینه یک توده برجسته، با حدود نامشخص، به ابعاد حدود 15×10 سانتی متر در این ناحیه قابل لمس بود که قوام سفت داشت و در لمس درد ناک بود. این توده در MRI خارج عضلانی بود که درخلف قسمت میانی ران راست قرار داشت و در 1W1T ایزوسیگنال و در 2W2T هیپرسیگنال بود. یافته های حین جراحی نشان دهنده منشاء تومور از یکی از شاخه های فرعی عصب سیاتیک بود که اثر فشاری روی عصب سیاتیک داشت. حین جراحی توده و شاخه فرعی عصب برداشته شده وپاتولوژی شوانوم بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران مراجعه کننده با درد سیاتیکی، شوانوم عصب یکی از تشخیص های افتراقی است و لازم است در بررسی بیمار مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درد سیاتیکی، شوانوم، تومور، عصب محیطی
|
  • Tadayon M., Rad P., Abbaspour Mr, Latifi Sm, Rashidi I., Barati M., Delaaviz H. Page 187
    Background and Aim
    Menopause is accompanied with many problems such as coital discomfort, reduction of endometrial thickness and an increase in pH. Vitamin D is effective on proliferation and repair of epithelial tissue. Therefore, this study was conducted to determine the effect of vitamin D on vaginal atrophy among menopause women.
    Methods
    In the present double-blind clinical trial study, forty-four women were randomly divieded into two groups. Treatment group received the vitamin D vaginal suppository, and the control group received placebo vaginal suppository in an 8 week period. Dyspareunia was assessed in first, 2, 4 and 8 weeks visit. The mean of Ph and maturation index of superficial cells were measured in the begnning of the study and at the end of the eighth week. The mann-whitney test was used for data analysis.
    Results
    The mean of superficial cells and vaginal pH in the treatment group were (69.76±12.4) (1.42±.67) respectively while these figures were 54.66±18.38 and 2.9±0.73 for the control group.. The mean of sexual pain decreased considerably in the treatment group.
    Conclusion
    Vitamin D is effective in maturation index and decreased pH and dyspareunia in menopause women.
    Keywords: Vitamin D, Menopause, Vaginal Mucosa, Atrophy
  • Moradi Manesh F., Ahadi H., Jomehri F., Rahgozar M Page 196
    Background and Aim
    Surgery and adjuvant therapies lead to body image problems and psychological distress in young women with breast cancer. The goal of this study was to examine the relationship of body image with psychological distress in women with breast cancer.
    Methods
    This correlation study was carried out on 294 women with breast cancer at Imam Reza Hospital of Kermanshah, Iran, in 2011. The selection of the participants was based on purposive sampling. The Body image was assessed by BIS. The Psychological distress was assessed by DASS-21. The collected data was analyzed by Pearson correlation and Independent sample test.
    Results
    Results showed that body image had a significant positive relationship with psychological distress (P < 0.001). Furthermore, younger women had greater trouble about body image and experienced greater psychological distress compared to elder women.
    Conclusion
    This study showed that dissatisfaction about body image accompanied psychological distress. Also, younger women experience greater difficulties about body image and psychological distress. Therefore, suitable psychological interventions are recommended.
    Keywords: Body Image, Psychological Distress, Breast Cancer
  • Esmaeili Ranjbar F., Farahmandfar M., Kadivar M Page 205
    Background and Aim
    Morphine sensitization can improve learning and memory formation. α-CaMKII and β-CaMKII genes which are highly expressed in the hippocampus, have an important role in learning and memory formation. This study was performed to investigate the morphine sensitization and changes in gene expression of α- CaMKII and β- CaMKII in right and left lobes of dorsal hippocampus of male rats.
    Methods
    In this experimental study which was performed on 24 male Wistar rats, morphine sensitization was obtained by subcutaneous injection of morphine, once daily for 3 days followed by 5 days free of the opioid. Then the dorsal hippocampus was removed and RNA was extracted and cDNA was synthesized. Finally α- CaMKII and β- CaMKII genes expression was quantified using Real-Time RT-PCR. Data were analyzed using One-Way analysis of Variance and Tukey’s test
    Results
    The results showed that expression of α- CaMKII gene in the right and left lobe of hippocampus in morphine sensitized rats had no significant changes in comparison with the control group. Similarly under the same treatment, there was no significant changes in the right lobe of hippocampus for β-CaMKII but a significant gene expression increase was observed in the left lobe. (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that morphine sensitization can lead to changes in molecular mechanisms and apparently these changes can be seen differently in right and left lobes of hippocampus.
    Keywords: α CaMKII, β CaMKII, Morphine, Hippocampus, Gene expression, Memory
  • Abedinzade M., Mokhtari M., Zarbakhsh S., Nasseran Sn Page 215
    Background and Aim
    Given the widespread use of walnut in the cooking and medical applications, in the present study, the possible effects of the alcoholic extract of walnut on the testis and reproductive activity of adult male rats were studied.
    Methods
    In the present experimental study, forty adult male Wistar rats weighing 250-300 grams were divided into five groups. The control group did not receive any treatment. Normal saline was intraperitoneally injected to the control group. Experimental groups received three different doses of alcoholic extract of walnut: 10, 20 and 50 mg/ kg intraperitoneally/daily, respectively. The testes were removed from the abdomen and the tissue sections were studied. The gathered data were analyzed using One-way Analysis of variance and Tukey's range test.
    Results
    Results indicated that walnut extract affect the development and maintenance of spermatogenesis to its final stages, and increased the number of sperms and interstitial cells in the testis. Alcoholic extract of walnut during the test instrument did not have much impact on the structure of the sperm tube tissue.
    Conclusion
    The alcoholic extract of walnut led to the increased activity of the testis and interstitial cells, followed by an increase in sperm cells and reproductive activity of male rats.
    Keywords: Walnut, Sperm, Rat, Testis
  • Zare H., Amirpour B Page 225
    Background and Aim

    Understanding the brain-behavior relationships based on gender and individual indifferences provide recommendations for more effective educational and behavioral interventions. This study was designed to compare cognitive emotion regulation strategies in left and right –handed students with the emphasis on gender and month of birth.

    Methods

    This descriptive-comparative causal study was performed on 597 (309 girls, 288, boys) high school students. Samples were chosen by cluster sampling method. Subjects completed two scales: Chapman handedness inventory and Garnefski cognitive emotion regulation strategies. Data were analyzed using t-test, Goodness of fit and Chi Square test.

    Results

    The left handed students were reported to use rumination strategy more than right handed students, while the mean score of right handed students in refocus on planning strategy was higher than left handed students, which was statistically significant (P<0.05). Data showed that higher prevalence of left handedness in boys than girls, and results did not provide support for month of birth role on handedness.

    Conclusion

    The results of this study provide another support for the role of lateralization in emotion regulation. The findings also have implication for designed intervention programs focused on cognitive emotion regulation strategies.

    Keywords: cognitive emotion, regulation strategies, handedness, month of birth
  • Ownagh A., Adibhesami M Page 233
    Background and Aim
    Propolis is a resinous substance collected by honeybees from buds and leaves of trees and plants, possessing various biological properties. This study aimed to assess the anti-fungal activities of Ethanolic extract of Propolis (EEP) in an experimental infection of vaginal candidiasis.
    Methods
    In this study, twenty-four female rabbits were used for experimental infections. Animals were randomly divided into six equal groups: positive control group, negative control group, and four treatment groups. The four test groups were given doses of 125, 250, 500 and 1000 µg/ml of Propolis Ethanolic extract respectively while the positive control group received the standard Nystatin treatment and negative control group were given saline, locally, two times a day for 20 days. The data were analyzed, using descriptive statistics.
    Results
    Among all groups, the results showed that dose of 1000 µg/ml of EEP were the most effective dose in treatment of experimental vaginal candidiasis. Clinical signs of vaginal candidiasis were healed in Nystatin group after 9 days. No effect was recorded after 20 days treatment of infection for others doses of EEP that were used in this study.
    Conclusion
    It can be concluded that Ethanolic extract of Propolis in 1000 µg/ml concentration could treat experimental vaginal candidiasis in rabbits in a shorter time in comparison with standard nystatin treatment.
    Keywords: Rabbit, vaginitis, Candida albicans, Propolis, Nystatin
  • Sadri A., Moshfe A., Doosti A., Ansari H., Abidi H., Ghorbani Dalini S Page 243
    Background and Aim
    Given the existence of 10 different genotypes of the parasite Echinococcus granulosus from different hosts and intermediate and final impact of these genotypes in the life cycle of the parasite and its transmission to humans, the purpose of this study was to determine the molecular characterization of isolates of hydatid cysts in industrial slaughterhouses of Yasouj city.
    Methods
    In this study, 93 animal isolates (56 goat, 31 sheep and 6 cattle) were collected from the industrial slaughterhouse of Yasouj city. The genomic DNA corresponding to protoscolices was extracted, using the standard Phenol–Chloroform method. The fragment of DNA-ITSI of each sample was assessed by PCR with designed primers of EgF, EgR and then amplified. Moreover, the PCR products were assessed by electrophoresis and digested by the Alu I and Rsa I enzymes. RFLP products were evaluated by electrophoresis.
    Results
    Using a PCR test, rDNA-ITSI of all isolates of similar size bands and 1000 bp were obtained respectively.The patterns generated by RFLP using Alu I and Rsa I enzymes, showed Echinococcus granulosus G1 genotype in all isolates.
    Conclusion
    This study showed that strain G1 is the predominant strain causing hydatid cysts in different organs of the animal in Yasouj.
    Keywords: Echinococcus granulosus, rDNA, ITSI, PCR, RFLP
  • Khoramrooz S., Mirsalehian A., Emaneini M., Sharifi A., Khosravani S. A, Jabalameli F., Aligholi M., Darban, Sarokhalil, Mirzaii M., Bazargani, Razmpa E., Saedi B., Borghaei P Page 253
    Background and Aim
    Chronic infection of the adenoid tissue is one of the causes of hypertrophy. Adenoids are considered to be as reservoirs of pathogenic bacteria such as Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis and Haemophilus influenzae. The aim of this study was to determine the prevalence of mentioned bacteria in children with adenoid hypertrophy.
    Methods
    A total of 113 children with adenoid hypertrophy who underwent adenoidectomy were included in this study. Subsequently, adenoidectomy was performed under general anesthesia. All of the adenoid samples were evaluated for bacterial infection by culture and PCR methods.
    Results
    Streptococcus. pneumoniae was the most common (33.6%) bacteria isolated by culture followed by H. influenzae (22.9%) and M. catarrhalis (9.7%). PCR method detected S. pneumoniae, H. influenzae and M. catarrhalis in 31%, 29.2% and 9.7% of samples respectively.
    Conclusion
    Streptococcus. Pneumonia, H. influenzae and M. catarrhalis are isolated with different frequency in patients with adenoid hypertrophy.
    Keywords: adenoid hypertrophy, Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Haemophilus influenzae
  • Mohammad Hosseini S., Karimi Z., Afrasiyabifar A., Naeimi E., Moghimi M., Sadat S Page 263
    Background and Aim

    About 7% of patient referred to hospital are various forms of poisoning. This study was performed to determine the major causes of acute poisoning leading to Hospitalization at Shahid Beheshti Hospital of Yasuj, Iran.

    Methods

    This descriptive study was performed from August 2007 to July 2008 on 470 cases of poisonings referred to Shahid Beheshti hospital of Yasuj. Demographic characteristics, time of poisoning, poisoning factor, history of previous poisoning, history of psychiatric disease, medication and other therapeutic intervention based on questionnaires and interviews with patients or companions of patients were recorded. Data were analyzed by Chi-Square Test.

    Results

    Majority of poisoned patients were single females, in the age range of 21-30 years, unemployed, lived in urban areas, and had at least a diploma. The majority of cases were intentional poisoning with a history of depression, previous poisoning and attempted suicide. Significant relationship were seen between poisoning, age, sex, and job, (p<0.05), while relationship between the place of residency, marital status, and education, with poisoning was not significant (p>0.05).

    Conclusion

    With respect to the results of this study, the majority of these poisonings occurred among young, single and unemployed females due to suicide and drug intoxication. Necessary actions should be done in drug usage and maintenance, taking action against non-prescription drugs and giving proper public education to families.

    Keywords: Acute Poisoning, Hospitalized, Patient
  • Afshar Fard A._Hassani M._Molaeighovarchinghalee H._Hoseinzadegan ٫ Zohouri H._Naserinia S Page 272
    Background and Aim
    Schwannomas are benign and slowly growing nerve sheath tumors which are usually solitary and encapsulated. They may arise from any peripheral nerve containing Schwann cells including distal portions of cranial nerves. Here we are reporting a case of Schwannoma presenting as sciatica. Case: A 30 years old woman admitted as severe chronic right lower limb pain, her complain was sciatica with an irregular prominent 15*10 cm mass found on her right buttock. She had normal laboratory data and MRI demonstrated extra muscular mass in posterior of mid zone of right thigh that was iso-signal in T1W1 and hyper-signal in T2W2. The patient underwent operation and sciatic nerve explored via posterior tight and unique neural branch of mass dissociated of sciatic and mass resected. Pathology report confirmed Schwannoma in the patient.
    Conclusion
    In patients with sciatic pain, schwannoma nerve is one of the differential diagnosis and it needs to be considered in assessing of patients.
    Keywords: Schwannom, Sciatica, MRI, FDG, PET