فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات مهندسی کشاورزی
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهمن یارقلی صفحه 1
    آلودگی محیط زیست با فلزات سنگین مشکل جهانی در حال گسترش است. فلزات سنگین عمدتا در لایه سطحی خاک رسوب می کنند و در دراز مدت با افزایش غلظت آنها در خاک جذب گیاهان می شوند و در اندام های مختلف آنها تجمع پیدا می کنند. کادمیوم خاک از معادل 001/0 تا 1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک متغیر است ولی حد نرمال آن باید کمتر از 1 میلی گرم بر کیلوگرم خاک باشد. مقدار جذب و تجمع فلزات سنگین در گونه های مختلف گیاهی و در بخش های مختلف گونه ها متفاوت و متاثر از غلظت فلز و مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاک است. در زمینه استفاده از آب های آلوده و پساب های حاوی فلزات سنگین در کشاورزی بررسی های زیادی شده است، ولی اطلاعات در زمینه مقدار جذب و تجمع فلزات سنگین در دوره های مختلف رشد بسیار محدود است. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف غلظت کادمیوم خاک محیط ریشه بر مقدار جذب و تجمع آن در اندام های مختلف گوجه فرنگی در دوره های مختلف رشد، به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تیمار شامل غلظت های صفر، 50، و100 میلی گرم کادمیوم در کیلوگرم خاک، در سه تکرار اجرا شد. خاک مورد استفاده از نوع لومی بود که از مزرعه چهارصد هکتاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر (کرج) انتخاب و بعد از دو بار الک کردن با مش دو میلی متر و افزودن نیترات کادمیوم (Cd(NO3)2) و مخلوط کردن آن، آماده شد. برای کاشت از بشکه های پلاستیکی به قطر 80 و ارتفاع 120 سانتی متر استفاده شده است. در دوره تحقیق از محلول خاک در عمق های مختلف ساعت به ساعت و از اندام های مختلف گوجه فرنگی در دوره های مختلف رشد جهت سنجش مقدار تجمع کادمیوم نمونه برداری شد. نتایج حاصل، پس از تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS، نشان می دهد که در تمام اندام های گوجه فرنگی اثر تیمار بر مقدار کادمیوم تجمع یافته در سطح احتمال یک درصد معنی دار است و اندام های مختلف گوجه فرنگی از نظر جذب و تجمع کادمیوم رفتارهایی متفاوت دارند بدین معنا که غلظت کادمیوم تجمع یافته در برگ، ریشه، ساقه، میوه و پوست میوه تا دانه روندی کاهشی دارد. نتایج همچنین نشان می دهد که از کل کادمیوم اضافه شده به خاک میزان ناچیزی در اندام مختلف گوجه فرنگی تجمع می یابد، به طوری که میزان کل کادمیوم تجمع یافته در توده سلولی در تیمار شاهد، 50 و 100 ppm به ترتیب معادل 0384/0، 564/0، و 678/0گرم است. مقایسه نتایج نشان می دهد که افزایش غلظت کادمیوم کاهش رشد گوجه فرنگی و به ویژه میزان تولید محصول را به همراه دارد. نتایج بیانگر کاهش 20 و 35 درصدی کاهش محصول تولیدی در تیمار 50 و 100 ppm، نسبت به تیمار شاهد است. به رغم کاهش شدید غلظت کادمیوم در محلول خاک در دوره های مختلف رشد، از میزان کادمیوم جذب شده در اندام های گوجه فرنگی کاسته نمی شود.
  • مهدی اکبری صفحه 19
    محدودیت منابع آب، نبود برنامه ریزی آبیاری، و استفاده نامطلوب و غیر اقتصادی از آب عامل اصلی محدود کننده توسعه کشاورزی و افزایش تولیدات غذایی در ایران است. دراستفاده بهینه ازمنابع آبموضوعاتی متفاوت وجود دارد که در میان آنها می توان به بهبود بهره وری آب با استفاده از برنامه ریزی آبیاری و بهبود مدیریت آب درمزرعه وافزایش سودمندی آب اشاره کرد. در این تحقیق ضمن بررسی وضعیت موجود بهره وری آب برای تولید گندم، راهکارهای افزایش بهره وری آب در شرایط مختلف کمی آب شبکه آبیاری آبشار اصفهان، تعیین و تجزیه و تحلیل می شود. بدین منظور با در نظر گرفتن وضعیت موجود بهره برداری از منابع آب از جمله توزیع گردشی آب بین حقابه داران، کمیت های مختلف آب آبیاری و بهره گیری از تلفیق اطلاعات مزرعه ای و مدل شبیه سازی AquaCrop، برنامه آبیاری (زمان و عمق)، توابع تولید-آب کاربردی برای محصول گندم تعیین شد و عملکرد محصول، بهره وری مصرف آب در شرایط مدیریت زارع، راهکارهای پیشنهادی و آبیاری در زمان مناسب و به عمق بهینه به کمک مدل شبیه سازی مقایسه گردید. نتایج اندازه گیری های مزرعه ای در سال زراعی83-1382 در شبکه آبیاری مورد مطالعه نشان داد که در شرایط موجود میزان آب کاربردی برای گندم 800 میلی متر و متوسط عملکرد حدود 5000 کیلوگرم در هکتار است و با حذف آبیاری های نوبت دوم، سوم، و هفتم در شرایط موجود (کاهش 38 درصد آب آبیاری)، عملکرد محصول فقط 4 درصد کاهش و کارایی مصرف آب بیش از 45 درصد افزایش می یابد. با بهبود مدیریت زراعی و کاهش 50 درصد عمق آب آبیاری اول، عملکرد محصول تغییر نمی کند. این نتایج حاکی از آن است که با برنامه ریزی صحیح آبیاری به کمک مدل AquaCrop همراه با بهبود مدیریت زراعی و کاهش عمق آب آبیاری اول به میزان 50 درصد، می توان ضمن کاهش 38 درصد آب آبیاری، عملکرد گندم و کارایی مصرف آب را به ترتیب 16 و 79 درصد افزایش داد.
  • منصور معیری، ابراهیم پذیرا، حمید سیادت، فریبرز عباسی، فریدون کاوه صفحه 35
    در مناطق خشک ونیمه خشک که محدودیت منابع آبی وجود دارد، کشاورزان باید شیوه ای از مدیریت را برگزینند که با آب کمتر محصول بیشتری تولید کنند. هدف از این مطالعه، کاهش تلفات آب آبیاری و افزایش کارایی مصرف آب (WP) سه هیبرید ذرت بود. این آزمایش در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد طی دو سال زراعی 7-1386 اجرا و در آنتاثیرات متقابل سه رقم تجارتی ذرت شامل هیبریدهای Sc-704، Bc-666 و Ossk-602و سیستم های مختلف آبیاری سطحی و قطره ای طی آزمایش کرت های نواری یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار آزمایش شد. کرت اصلی آزمایش شش تیمار مدیریت زراعی و آبیاری مشتمل بود بر: (1) کشت روی پشته های 75 سانتی متری و آبیاری کامل (تیمار شاهد منطقه)، (2) کشت روی پشته های 75 سانتی متری وآبیاری یک در میان متغیر، (3) کشت دو ردیف روی پشته های 75 سانتی متری و آبیاری کامل، (4) کشت یک ردیف درون جویچه های 75 سانتی متری و با تغییر جوی و پشته ها در زمان دو تا چهار برگی شدن ذرت، (5) کشت یک ردیف درون جویچه های 75 سانتی متری با جوی پشته ثابت تا پایان فصل رشد و (6) کشت روی پشته های 75 سانتی متری و آبیاری قطره ای کامل. در هر آبیاری حجم آب ورودی و در آبیاری های سطحی حجم رواناب خروجی اندازه گیری شد. پس از رسیدگی فیزیولوژیکی، با اندازه گیری عملکرد اندام های هوایی و عملکرد دانه، کارایی مصرف آب گیاه (CWP) و کارایی مصرف آب آبیاری (IWP) هر سه هیبرید ذرت ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین عملکرد هیبریدهای مورد آزمایش وجود ندارد. در تیمار شاهد، تلفات آب آبیاری غالبا به صورت رواناب سطحی است. با کاهش 31 درصد از مصرف آب در تیمار 5 تولید دانه ذرت بالاتر از روش رایج (در سطح 5 درصد)، امکان پذیر شد. در دو سال اجرای آزمایش، کارایی مصرف آب گیاه (CWP) در تیمارهای شش گانه اختلاف معنی داری وجود نداشت و متوسط این شاخص 45/1 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب آب مصرفی به دست آمد. نتایج همچنین نشان داد که با اعمال مدیریت کشت کف جوی می توان کارایی مصرف آب آبیاری (IWP) را به طور متوسط تا 45 درصد افزایش داد. استفاده از سامانه آبیاری قطره ای موجب شد تلفات آب کاهش یابد و در نتیجه کارایی مصرف آب گیاه (CWP) و کارایی مصرف آب آبیاری ذرت (IWP) به یکدیگر نزدیک شوند.
  • عبدالله همتیان سورکی، فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی صفحه 51
    نان بربری یکی از نان های مسطح رایج در ایران است که زمان ماندگاری نسبتا پایینی دارد. در این پژوهش تاثیر نانوکامپوزیت های پلی اتیلن سبک- خاک رس با غلظت های مختلف نانوذرات رس جهت بسته بندی و نگهداری نان در شرایط متفاوت از نظر دما و رطوبت نسبی محیط نگهداری بررسی شد. نانوکامپوزیت های حاوی دو غلظت 2 و 6 درصد نانوذرات خاک رس و نیز پلی اتیلن معمولی به عنوان نمونه شاهد مورد استفاده قرار گرفت. نان بسته بندی شده در بسته های فوق الذکر در دمای 10، 25، و 40 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 30 و 75 درصد نگهداری و طی 4 روز تغییرات غلظت گاز اکسیژن درون بسته های نان و ویژگی های کیفی نان ارزیابی شد. با افزایش غلظت نانوذرات، میزان نفوذپذیری نانوکامپوزیت های پلی اتیلن - خاک رس به گاز اکسیژن به صورت معنی داری کاهش یافت. افزایش غلظت نانوذرات رس به کاهش نفوذپذیری فیلم های پلی اتیلنی در برابر بخار آب انجامید که رطوبت و نرمی نان را در دوره نگهداری حفظ کرد. افزایش دما موجب افزایش میزان نفوذپذیری و کاهش کیفیت نان شد. افزایش دما هم موجب افزایش سرعت ورود اکسیژن به بسته نان و خروج رطوبت از آن شد که این عمل سفتی بافت نان بربری را افزایش داد.
  • سیدحبیب الله هاشمی فرد دهکردی، مرتضی الماسی صفحه 61
    بهمنظور طراحی تجهیزات نگهداری وانبارداری میوه انار، گرمای ویژه و هدایت گرمایی قسمت های مختلف (پوست،پی،دانه و هسته) انار (رقم آلک) در گستره رطوبتی 2/34 درصدتا 1/80 درصد (بر پایه تر) وچهار دمای (13،8،3، و 18) درجه سلسیوس بررسی شد. روش مخلوط برای اندازه گیری گرمای ویژه، روش پراب برای تعیین هدایت حرارتی پوست و پی انار، و روش سیم داغ برای اندازه گیری هدایت حرارتی دانه انار به کار گرفته شد. بررسی ها نشان داد که با افزایش دما و رطوبت، گرمای ویژه به طور خطی برای دانه، پوست، و پی انار در محدوده 127/1 تا 789/2، 516/1 تا 411/3، 931/0 تا 066/3 کیلوژول برکیلوگرم درجه سلسیوس افزایش می یابد. مقادیر هدایت گرمایی برای پوست، پی، و دانه به ترتیب در محدوده 1524/0 تا 4218/0، 1481/0 تا 451/0، و 131/0 تا 4204/0 وات بر مترکلوین تعیین شد، آنالیز واریانس نشان داد که مقدار رطوبت و دما تاثیر معنی داری بر گرمای ویژه و هدایت گرمایی تمامی قسمت های انار دارند، هرچند اثر مقدار رطوبت، در مقایسه با دما، بیشتر است. برای پیش بینی تغییرات گرمای ویژه و هدایت حرارتی انار برحسب تابعی از دما و رطوبت، از مدل های رگرسیون با مقادیر بالای استفاده شد.
  • حسین احمدی چنارین، سعید مینایی، علیرضا بصیری، مرتضی الماسی، اکبر عرب حسینی صفحه 73
    علف چای Hypericum perforatum L. یکی از گیاهان دارویی است که مهم ترین ویژگی گونه های ایرانی آن، بالا بودن درصد هیپریسین در برگ و گل های آن است. منحنی های هم دما، رابطه تعادلی بین فعالیت آبی و مقدار رطوبت محصول در دمای ثابت را نشان می دهند و آگاهی از آن ها در فرآیند انبارمانی و خشک کردن محصول ضروری است. در این تحقیق، رطوبت تعادلی هم دمای جذب و دفع گل گیاه علف چای در چهار دمای 40، 50، 60، و 70 درجه سلسیوس و در محدوده فعالیت آبی 11/0 تا 84/0 به روش وزن سنجی ایستا تعیین شد. از مدل های هندرسون، هالسی، ازوین، چانگ فاست و گاب برای برازش داده های حاصل از آزمایش استفاده شد. در تعیین منحنی های هم دمای جذب و دفع رطوبت، به ترتیب، مدل های چانگ فاست و هالسی دارای بهترین برازش بودند.
    کلیدواژگان: رطوبت تعادلی، علف چای (Hypericum perforatum L، )، منحنی جذب، منحنی دفع
  • میثم ستاری نجف آبادی صفحه 87
    ایران یکی از مهمترین کشورهای تولید کننده گردو در دنیاست و بررسی ها نشان می دهد یکی از مراکز پراکنش گردو به سایر نقاط دنیا بوده است. در ایران، برداشت و شکستن گردو هنوز به صورت دستی است که این امر باعث افزایش قیمت و اتلاف زمان می شود. بنابراین به منظور طراحی و توسعه دستگاه هایی جهت برداشت و توسعه ماشین گردو شکن، آشنایی با خواص مکانیکی گردو مورد نیاز خواهد بود. برایتعیینخواصمکانیکی،آزمونفشارتوسطدستگاهآزمونجامع کشش- فشاربااستفادهازدوفک تختدرتیمارهایمختلفرویانواع گردو اجراشد. آزمایش هابرایسهرقم گردو، در دوسرعتبارگذاری 30 و 50 میلی متر بر دقیقهودرسهجهتبارگذاریعمودی)درجهتقطربزرگ)و دو جهت دیگر به صورت افقی و افقی در راستای شیار در دهتکرارانجامشد. پارامترهایبه دستآمده شاملنیرو،انرژیشکست و چغرمگی (انرژیشکستدرواحدحجم) بودند. نتایج نشان می دهد که اثر رقم و اثر جهت بارگذاری برای کلیه شاخص ها در سطح اطمینان 99 درصد معنی دار و اثر سرعت، به جز برای نیرو، برای بقیه شاخص ها در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار است. همچنین کلیه اثر های متقابل، به جز اثر متقابل سرعت×جهت بارگذاری، برای شاخص نیرو در سطح اطمینان 95 درصد معنی دار هستند. ولی اثر سه گانه سرعت×رقم×جهت بارگذاری برای هیچ یک از شاخص ها معنی دار نیست. با افزایش سرعت، نیروی مصرفی افزایش خواهد یافت و انرژی شکست و چغرمگی کاهش می یابند.
  • امین الله معصومی، حسین رضایی، مرتضی صادقی صفحه 103
    در تحقیق حاضر، عملکرد دستگاه پف ساز طراحی و ساخته شده، در مقایسه با سایر روش های مرسوم در برداشت یونجه به روش خشک شدنی، ارزیابی شد. پارامترهای مورد ارزیابی شامل تاثیر روش های مختلف بر سرعت خشک شدن، تلفات ریزش، و کیفیت یونجه برداشت شده بود. یونجه با یک دستگاه دروگر- ساقه کوب1 خودرو درو شد. آزمایش ها در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی با سه تیمار (پف سازی یونجه درو شده با دستگاه پف ساز، شانه زنی، و بدون جا به جا شدن یونجه درو شده) و در چهار تکرار اجرا شد. رطوبت نمونه ها بلافاصله پس از درو در حدود 70 و رطوبت زمان بسته بندی 20 درصد بر پایه تر به دست آمد. رطوبت تیمارها در بازه های زمانی 3 ساعت پس از چیده شدن اندازه گیری شد. مقادیر به دست آمده بر مدل نمایی معروف خشک شدن برازش شد و ضریب خشک شدن در شرایط مختلف به دست آمد. نتایج سینتیک خشک شدن نشان داد که سرعت خشک شدن یونجه شانه زده شده و عمل آوری شده با دستگاه پف ساز نسبت به یونجه دست نخورده بیشتر است به طوری که حداقل یک روز عملیات بسته بندی را جلو می اندازد. مقدار متوسط ثابت خشک شدن در روز اول پس از شانه زدن و جابه جایی برای تیمارهای شانه کن، دستگاه پف ساز، و دروگر- ساقه کوب بدون جابه جایی به ترتیب برابر با 068/0، 068/0، و 043/0 و در روز دوم به ترتیب 087/0، 064/0، و 06/0 به دست آمد. تجزیه واریانس داده های حاصل از آزمایش برای تعیین مقدار ریزش، درصد پروتئین و وزن ماده خشک نشان داد که تاثیر تیمارها بر متغیرهای اندازه گیری شده معنی دار نیست.
|
  • B. Yargholi Page 1
    Environmental pollution by heavy metals is a growing global concern. Most heavy metals accumulate in the top soil and in the long term, increased concentrations in the soil results in increased absorption and accumulation in plants. The usual concentration of cadmium in the soil is 0.001-2.4 mg/kg of dry soil. The level of absorption and accumulation in plants depends on the type of plant, tissue make-up of the plant and physical and chemical characteristics of the soil. There is a deficit of information on the amounts of absorption and accumulation of heavy metals at different tomato growth stages. This study was conducted to analyze the impact of the level of cadmium concentration in soil on its absorption and accumulation at different stages of tomato growth using factorial experimentation in a completely randomized design with three repetitions. The variables were three Cd concentrations (control treatment with no Cd; soil with 50 mg kg-1 Cd; soil with 50 mg kg-1 Cd; soil with 50 mg kg-1 Cd). The soil samples were collected from 400 ha of farmland at the Seed and Plant Improvement Institute in Karaj, Iran. They were sifted twice using 2 mm mesh and the treatments were prepared by adding cadmium nitrate to the soil to make homogeneous mixtures. The experiments were carried out in plastic cylinders 120 cm in length and 85 cm in diameter. The depth of the solution soil was sampled hourly and tomato organs were sampled at different growth stages to record the cadmium absorption rate. SPSS software was used to perform an analysis of variance of the data and the Duncan multiple range test was used to perform a comparison of means (P ≤ 0.05 and P≤ 0.01). Results showed that cumulative cadmium concentration differs in the tissues of the leaf, root, leg, fruit and peel in decreasing order. A negligible amount of the total cadmium added to the soil was absorbed by the plant. Total cadmium absorbed in the cellular colonies of the tomato plant in the control treatment, soil with 50 ppm added Cd, and soil with 100 ppm added Cd were 0.0384, 0.564 and 0.678 g, respectively. The results indicate a direct relationship between Cd accumulation and Cd concentration in the root region. A comparison of the outcomes indicated that increasing the cadmium concentration resulted in a reduction of tomato growth and, especially, the production rate. A 20-35% decrease in production rate was seen in 50-00 ppm cadmium exposure compared to the control. These results show that strong decreases in cadmium concentrations in the solution soil did not decrease the absorption rate of cadmium at various growth stages of the tomato.
    Keywords: Growth stages, Tomato, Cadmium, Absorption, Polluted soil
  • M. Akbari Page 19
    The greatest limitations to agricultural development and production in Iran are scarcity of water resources, ineffective irrigation scheduling and wasteful water usage. Avenues discussed for optimum water use include improving water productivity by improving irrigation scheduling, farm water management and water profitability. The present study evaluated current water use and ways to improve winter wheat productivity by varying field scale water usage in the Abshar irrigation network in Esfahan province, Iran. Optimal irrigation depth and scheduling, and yield function for winter wheat using current water management tactics were determined. The availability of water, rotational water rights laws and field data were combined using the AquaCrop simulation model for field scale crop growth. Crop yield and winter wheat productivity were then simulated and compared to field results. Field research indicated that 800 mm of water is applied annually for winter wheat and crop yield averages 5000 kg per hectare. Improvements in water management and productivity based on different irrigation schedules (changes in depth and time) and water quantity schemes and the effect on water balance and crop yield were investigated. The baseline scheme used current conditions as a reference for other schemes. The results showed that eliminating the second, third and seventh irrigations from the schedule decreased the quantity of water applied by 38%r and yield by 4%, which produced a 45% increase in water productivity over the baseline scheme. However, improving agronomic management and decreasing the first irrigation depth by 50% (from 200 to 100 mm) also produced a slight variation in crop yield. Increasing the water applied to the optimal depth increased water productivity, but increasing the water applied to greater than optimal levels had no significant effect on yield and decreased water productivity. The results showed that proper irrigation scheduling using the AquaCrop model in combination with improved agronomic management decreased the quantity of water applied during irrigation 38%, increased crop yield by 16% and water productivity by 79%.
    Keywords: Agronomic management, AquaCrop model, Irrigation scheduling, Water productivity
  • M. Moayeri, E. Pazira, H. Siadat, F. Abbasi, F. Kaveh Page 35
    In arid, semiarid, and Mediterranean climates, particularly in West Asia and North Africa, farmers face limited water resources and must develop irrigation management methods to increase crop production while reducing water use. This study examined methods to reduce irrigation water loss and increase maize water productivity at Safiabad Agricultural Research Center in Dezful, Iran in 2007 and 2008. The experiment was a randomized complete block design with a strip-split plot arrangement of treatments in three replications. Planting and irrigation management methods used were: (T1) planting on 75 cm wide ridges and full irrigation (current method and the control treatment); (T2) planting on 75 cm wide ridges and variable alternate furrow irrigation; (T3) double row planting on 75 cm wide ridges and full irrigation; (T4) single row planting in 75 cm apart furrows and converting furrows to ridges at the 2-4 leaf stage; (T5) single row planting in 75 cm apart furrows keeping fixed furrows and ridges until the end of the growing period and; (T6) planting on 75 cm wide ridges using full drip irrigation. The three maize hybrids studied were Ossk-602, Bc-666 and Sc-704. Grain yield, biomass, irrigation water consumption, crop water productivity, and irrigation water productivity were recorded for evaluation of the planting and irrigation management methods. The results indicated that there were no significant differences in yield among the maize hybrids. In the control treatment, water loss occurred mainly as runoff. Treatment T5 resulted in a 31% decrease in irrigation water and higher grain yield over the control treatment. Mean crop water productivity was 1.45 kg/m3. This study showed that effective surface irrigation management methods and furrow planting increases irrigation water productivity (IWP) 45% over the control treatment. In addition, drip irrigation increased IWP three fold, approaching CWP for all the studied maize hybrids.
    Keywords: Furrow irrigation, Irrigation management, Maize, Planting pattern, Water productivity
  • A. Hematian Sourki, F. Tabatabaei Yazdi, M. Ghiafeh Davoodi, S. A. Mortazavi Page 51
    Barbari is a common Iranian flat bread that has a short shelf life. The effect of low density polyethylene/clay nanocomposite film was investigated for the package and shelf life of the flat bread when stored at different temperatures and relative humilities with different percentages of nanoparticles. Nanoclay concentrations of 2% and 6% were used for the nanocomposite and pure polyethylene was used as a control. Bread packages were stored at 10°, 25° and 40°C and 30% and 75% relative humidity for four days and then the quality of the bread and changes in the concentration of oxygen inside the packages were analyzed. The results showed that the permeability of nanocomposite films decreased as the percentage of nanoparticles increased. Increasing the temperature increased the permeability, reduced the quality of bread and the rate of oxygen penetration into the packages and removed moisture from the packages, causing hardening of the bread texture.
    Keywords: Bread, Low density polyethylene, clay nanocomposite, Packaging, Permeability, Staleness
  • S. H. Hashemi Fard, M. Almassi, M. Mehranzadeh Page 61
    design equipment and facilities to dry, preserve and process pomegranates, it is To necessary to know their specific heat and thermal conductivity. The objectives of this study were to determine the specific heat and thermal conductivity of pomegranates and -The effects of moisture content (15 mathematical estimation models for them. develop 75% w.b.) and temperature (5-20°C) on the thermal properties of pomegranates (Alak variety) were studied. Specific heat was measured using the mixtures method. The thermal conductivity was measured using a line heat source probe for pomegranate exocarps and The results showed that an mesocarps and the bare-wire transient method for the seeds. increase in moisture content and temperature produced a linear increase in the specific 0.931 to 3.066 kJ/kg°C for mesocarps, and heat from 1.127 to 2.789 kJ/kg°C for seeds, 1.516 to 3.411 kJ/kg°C for exocarps. Thermal conductivity increased from 0.1524 to 0.4218 W/m°C for seeds, 0.148 to 0.451 W/m°C for mesocarps and 0.131 to 0.4204 W/m°C for exocarps as moisture content and temperature increased. However, the effect of moisture content was greater than the effect of temperature on specific heat and thermal conductivity. The empirical equations for these thermal properties were subsequently expressed as a function of moisture content and temperature.
    Keywords: Pomegranate, Specific heat, Thermal conductivity, Thermal conductivity
  • H. Ahmadi Chenarbon, S. Minaei, A. R. Bassiri, M. Almassi A Page 73
    Varieties of St. John’s wort (Hypericum perforatum L.) native to Iran possess the largestpercentage of hypercin in their leaves and flowers. Isotherm curves show the relationshipbetween the relative humidity and moisture content of the plant at a constant temperature. It is essential to understand the isotherms curves for successful storage and drying of the plant. This study used adsorption and desorption to determine the moisture equilibrium of St. John’s wort flowers at 40°, 50°, 60° and 70°C. Moisture content was determined to be 0.11-0.84 using the gravimetric static method. Five mathematical models (modified Henderson, modified Oswin, modified Halsey, modified Chung-Pfost and GAB equations) were used to compare the experimental data. The modified Halsey and Chung- Pfost models were found to be the best models for describing desorption and adsorption isotherms curves.
    Keywords: Adsorption curve, Desorption curve, Equilibrium moisture content, St. John's wort
  • M. Sattari Najaf Abadi Page 87
    Iran is a major world producer of walnuts and a hub of walnut exports to other countries. Walnut harvesting and cracking is still done manually, which increases price and waste. Design and development of an effective harvester and walnut crusher is required to reduce costs and wastage. This study determined the mechanical properties of a test apparatus employing two flat jaws using different treatments and walnut varieties. Testing was done on three varieties of walnuts at two speed loads (30 and 50 mm/min) in three directions (one vertical and two horizontal). A universal testing machine was used to determine the rupture force, rupture energy and toughness for Hartley, Z63 and Z30 walnut varieties. Results showed that the effect of variety and loading direction was significant at the 0.01 level and the effect of load speed was significant at the 0.05 level for rupture energy and toughness. The triple effect was not significant. Result shows that increasing loading speed increased rupture energy and rupture force and decreased toughness.
    Keywords: Rupture force, Rupture energy, Toughness, Universal testing machine, Walnuts
  • A. Masoumi, H. Rezaei, M. Sadeghi Page 103
    In this study, the performance of a fabricated fluffer was evaluated and compared with common field curing methods for alfalfa. The drying rate, baling loss and alfalfa nutrient value (dry matter and crude protein) were the criteria for evaluation. The alfalfa was cut using a mower-conditioner. A randomized complete block experimental design was used with three treatments (fluffing swathed alfalfa with fluffer, raking swathed alfalfa, swathed alfalfa without treatment) and four replications. Moisture content at mowing was 70% (w.b.) and at baling was 20% (w.b.). Moisture content was measured using standard methods at three hour intervals. Data values were fitted to the exponential model and the drying constant was determined under different conditions. Results indicated that the raked alfalfa and alfalfa processed by a fluffer had faster drying rates than the untreated alfalfa and or the alfalfa cured by conventional methods. The drying constant on the first day after raking for alfalfa processed by rake was 0.068, by fluffer was 0.068, and by mower-conditioner 0.043. Corresponding values for the second day were 0.087, 0.064, and 0.06. The analysis of variance showed no significant differences among the treatments for baling loss and alfalfa nutrient value.
    Keywords: Alfalfa, Fluffer, Mower, conditioner, Rake