فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:10 Issue: 4, Jul 2012

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:10 Issue: 4, Jul 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/04/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله اصیل
  • مریم افتخار، راضیه دهقانی فیروزآبادی*، حسام الدین کریمی، الهام رحمانی صفحه 297
    مقدمه
    آگونیست و آنتاگونیست GnRH (هورمون آزادکننده گنادوتروپین) در جلوگیری از ترشح نارس و ناگهانی LH نقش دارند. تفاوت های متعددی بین 2 پروتکل وجود دارد.
    هدف
    در این مطالعه نتایج انتقال جنین فریز شده حاصل از پروتکل های تحریک تخمک گذاری قبلی با آگونیست و آنتاگونیست در زنان نابارور با هم مقایسه و هر گونه اثرات مضر آنتاگونیست GnRH را بر روی اووسیت و جنین مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    گروه مورد مطالعه شامل تمام زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد بود. در کل خانمهای 20 تا 35 ساله که بر اساس شرایط ورود و خروج مطالعه، برای انتقال جنین فریز کاندید شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. بیماران بر اساس پروتکل تحریک تخمک-گذاری قبلی به دو گروه آگونیست (GnRH (165 بیمار و آنتاگونیست (165 بیمار) تقسیم شدند. انتقال جنین فریز شده در هر دو گروه بعد از آمادگی آندومتر انجام و پیامدهای اصلی شامل لانه گزینی، میزان حاملگی شیمیایی و بالینی بررسی شد.
    نتایج
    میزان لانه گزینی و حاملگی بالینی بعد از انتقال جنین فریز شده در گروه آگونیست و آنتاگونیست به ترتیب %16/3 در مقابل %15/7 (0/806=p) و %38/1 در مقابل %36/9 با (0/915=p) و میزان حاملگی شیمیایی %44/8 در مقابل 43/6% با (0/915=p) بوده است.
    نتیجه گیری
    تفاوت آماری معنی داری از نظر میزان لانه گزینی و حاملگی بین دو گروه وجود نداشت. هر چند که میزان حاملگی در گروه انتقال جنین تازه با پروتکل آنتاگونیست کمتر از گروه آگونیست بود. بنابراین ممکن است کاهش این پارامترها به دلیل اثرات مضر آنتاگونیست بر روی آندومتر و نه بر جنین و اووسیت باشد.
    کلیدواژگان: آگونیست GnRH، آنتاگونیست GnRH، Cryopreserved، انتقال جنین، پیامد حاملگی
  • مریم اصغرنیا، رویا فرجی*، فریبا میربلوک، زهرا عطرکار روشن، آیدا پرویزی صفحه 303
    مقدمه
    سونوگرافی واژینال و اندازه گیری سریال HCGβ، یکی از شایع ترین روش های تشخیصی برای حاملگی خارج رحمی هستند. هرچند در 50% موارد با اشتباه تشخیصی مواجه هستیم. در حاملگی خارج رحمی تخم لقاح یافته در نزدیک لایه عضلانی لوله رحم قرار می گیرد و بدلیل تهاجم ایجاد شده در عضله سبب افزایش کراتین فسفوکیناز خون می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی CPK و ایزوآنزیم CPK-MB به عنوان مارکر تشخیصی برای حاملگی خارج رحمی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه case-control، 111 زن بین 40-16 سال در سه ماهه اول حاملگی که در بخش اورژانس بیمارستان الزهرا رشت با دل درد یا خونریزی واژینال بستری شده بودند، وارد مطالعه و بر اساس سونوگرافی، میزان β-HCG به سه گروه (37=n) شامل: (1) حاملگی لوله ای، (2) تهدید سقط و (3) حاملگی طبیعی تقسیم شدند. نمونه های خون برای اندازه گیری میزان CPK توتال و CPK-MB قبل از هر گونه دستکاری تهاجمی از بیماران گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سطح CPK توتال u/lit 9/63±27/96 در گروه 1، u/lit 14/1±55/37 در گروه 2 و u/lit 19/2±48/94 در گروه 3 بود. میانگین سطح CPK-MB در 3 گروه به ترتیب 2/5±15/62، 6/9±17/32 و 4/7±15/1 واحد در لیتر بودکه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    تعیین CPK توتال می تواند با افزایش ارزش تشخیصی در حاملگی خارج رحمی همراه باشد.
    کلیدواژگان: کراتین فسفوکیناز، حاملگی خارج رحمی، تهدید به سقط، حاملگی داخل رحمی
  • Diana Chanukvadze*، Jenara Kristesashvili، Nana Kvashilava صفحه 307
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایعترین علت هیپرآندروژنیسم در زنان است. هیپرپلازی مادرزادی غیرکلاسیک آدرنال (NACH) بسیار مشابه PCOS می باشد. تشخیص هیپرآندروژنیسم بر اساس مشاهده افزایش یا کاهش سطح تنها یک هورمون امکان پذیر نیست.
    هدف
    در این مقاله ارتباط بین علائم کلینیکی و مارکرهای بیوشیمیایی هیپرآندروژنیسم بررسی می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر موارد زیر در دو گروه زنان جوان با PCOS و NACH درمان نشده بررسی گردید: تستوسترون آزاد (cFT)، تستوسترون قابل اندازه گیری بیوشیمیایی (cBT)، ایندکس آندروژن آزاد (FAI)، ایندکس استروژن آزاد (FEI)، تستوسترون توتال (TT)، گلوبولین متصل شده به هورمون جنسی (SHBG)، استرادیول(E2)، دهیدرواپی آندوسترون سولفات(DHEA-S)، 17 آلفا هیدروکسی پروژسترون (17α-OHP)، پرولاکتین (P)، C-peptide و اندازه گیری مدل هموستاز جهت مقاومت انسولین (Homa-IR).
    نتایج
    هیچگونه تفاوت معنی داری بین گروه PCOS و NACH در ارتباط با سن و همچنین متغیرهای اندازه گیری شده و هورمونی اندروژن ها پیدا نشد. نسبت دور کمر به لگن (WHR) و اندکس توده بدنی (BMI) در گروه PCOS بالاتر از NACH بود. در تمام بیماران ارتباط مثبت بین درجه هیرسوتیسم و FAI، CFT و CBT پیدا شد. ما همچنین ارتباط متغیرهای هورمونی آندروژن ها با چاقی قسمت فوقانی و تحتانی تنه را در بین بیماران PCOS بررسی کردیم ولی ارتباط معنی داری پیدا نشد. همچنین هیچ تفاوتی در درجه هیرسوستیسم در این گروه ها مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اندازه CFT، CBT و FAI جهت تشخیص درجه هیرسوستیسم در تمام بیماران هیرسوت اعم از تخمدانی یا هیپرآندروژنی آدرنال مفید می باشد.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، هیپرآندروژنمی، ایندکس آندروژن آزاد (FAI)، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هیپرپلازی مادرزادی غیرکلاسیک آدرنال (NCAH)
  • زهره حجتی*، سمیه حیدری، مجید متولی باشی صفحه 315
    مقدمه
    حدود 10% ناباروری ها با آزوسپرمی انسدادی، مادرزادی بوده و به واسطه موتاسیون در ژن سیستیک فیبروزیس (CF) ایجاد می شوند. موتاسیون M469I برای اولین بار در بیماران تایوانی مشاهده گردید. این موتاسیون تنها علت CF نیست ولی ممکن است علت ناباروری در آنان باشد.
    هدف
    در این تحقیق ما بر آن بودیم تا یک روش سریع و قابل اعتماد را برای شناسایی موتاسیون M469I طراحی کنیم.
    مواد و روش ها
    110بیمار (90 بیمار با آزوسپرمی غیرانسدادی و 20 بیمار با آزواسپرمی انسدادی) و 60 فرد نرمال وارد مطالعه شدند. موتاسیون M469I با استفاده از روش RFLP-PCR مورد بررسی قرار گرفت. این تکنیک برای اولین بار در این تحقیق به صورت کامل برای شناسایی موتاسیون M469I طراحی گردید. تکثیر ناحیه واجد موتاسیون در اگزوژن 10 از ژن CFTR انجام شد. آنالیز RFLP با استفاده از آنزیم NdeI انجام شد.
    نتایج
    ژنوتیپ همه ی نمونه های DNA ژنومی با موفقیت انجام شد. آلل موتانت فقط در گروه بیمار مشاهده شد. ژنوتیپ واجد آلل موتانت (GT) صرفا در گروه بیمار دیده شد. بین ژنوتیپ های GT و TT هیچگونه ارتباط معنی داری دیده نشد (0/437=p).
    نتیجه گیری
    موتاسیون M469I صرفا در اگزوژن 10 ژن CFTR گروه بیماران مشاهده شد، نه در گروه کنترل. این موتاسیون باعث غیاب دوطرفه مادرزادی وازودفران ها و در نهایت ناباروری می شود. این یک ارتباط قوی بین موتاسیون M469I و ناباروری مردان را نشان می دهد. این یک موتاسیون در ژن CFTR است که عامل CF بوده و می تواند به عنوان یکی از علل ناباروری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ناباروری، سیستیک فیبروزیس، آزواسپرمی
  • کورش خانکی، علی متولی زاده اردکانی، عالیه قاسم زاده، وحیده شهنازی، محمدرضا صادقی، مسعود دارابی، امیر مهدی زاده، ابوطالب صارمی، جعفر سلیمانی راد، علیرضا ایمانی، محمد نوری، علی رحیمی پور* صفحه 321
    مقدمه
    آندومتریوز یک بیماری التهابی مزمن شایع است که منجر به ناباروری و درد مزمن لگنی در افراد مبتلا می گردد. فسفولیپاز ترشحی (A2IIa (sPLA2IIa نیز یک پروتئین فاز حاد می باشد که در اختلالات التهابی به طور چشمگیر افزایش می یابد.
    هدف
    بررسی مقایسه ای اثرات تجویز اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-3 و امگا-6 بر میزان sPLA2IIa و بقاء سلولی در کشت سلولی اندومتر اکتوپیک در مقایسه با یوتوپیک در بیماران مبتلا به اندومتریوز.
    مواد و روش ها
    نمونه بافت های اندومتر اکتوپیک و یوتوپیک بدست آمده از 15 بیمار اندومتریوز بلافاصله فریز گردید. بعد از ذوب کردن و هضم بافتی، مخلوط سلول های اپی تلیال و استرومال اندومتر به مدت 8 روز در سه محیط کشت مختلف با نسبت های متعادل اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6، بالای امگا-3 و بالای امگا-6 کشت داده شدند. بقاء سلولی با روش 2 و3 بیس (2-متوکسی- 4- نیترو-5- سولفوفنیل)-5-(فنیل آمینو)کربونیل-2هیدروژن-تترازولیوم هیدروکسید (XTT)و میزان sPLA2IIa با تکنیک ELISA ارزیابی گردید.
    نتایج
    میزان sPLA2IIa در کشت سلولی اندومتر اکتوپیک در مقایسه با گروه یوتوپیک برای هر یک از سه مداخله متناظر (متعادل، بالای امگا-3 و بالای امگا-6) به طور معنی داری بالاتر بود. همچنین میزان sPLA2IIa در گروه سلولی اندومتر اکتوپیک تحت هر یک از سه مداخله اسید چرب در مقایسه با حالت کنترل افزایش معنی دار داشت (به ترتیب p<0.05, p<0.01, p<0.05). بقاء سلولی، در گروه یوتوپیک تحت نسبت بالای امگا-6 در مقایسه با محیط کنترل کاهش معنی دار داشت (p<0.05).
    نتیجه گیری
    افزایش میزان sPLA2IIa در سلول های اندومتر اکتوپیک تحت مداخله اسیدهای چرب (به ویژه نسبت بالای امگا-3)، تقویت کننده این فرضیه است که اسیدهای چرب بلند زنجیره غیر اشباع (PUFAs)، با تحریک ترشح سیتوکین ها، منجر به افزایش میزان sPLA2IIa می شوند.
    کلیدواژگان: اسید های چرب، آندومتریوز، فسفولیپاز ترشحی A2IIa (sPLA2IIa)، کشت سلولی
  • الهام سیاسی*، احمد آل یاسین، جواد مولا، حمید صاحب کشاف صفحه 329
    مقدمه
    در روند اسپرماتوژنزیس پروتامین ها جایگزین پروتئین های هیستونی شده و باعث متراکم شدن ماده ژنتیکی (DNA) در ناحیه سر اسپرم می گردند. جهش در ژن های کد کننده پروتامین ها می تواند سبب ناباروری مردان گردد.
    هدف
    در این مطالعه ارتباط ناباروری ادیوپاتیک مردان با حضور شش پلی مورفیسم (SNPs) در خانواده ژن های کدکننده پروتامین ها شامل C321A در ژن PRM1، C248T در ژنPRM2 و T1019C، G1272C و حذف G در نوکلئوتید 1036و 1046 در ژن TNP2، در 96 مرد نابارور آزواسپرم و اولیگواسپرم به-عنوان گروه بیمار و 100 مرد بارور به عنوان گروه کنترل در جمعیت مردان ایرانی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    بررسی پلی مورفیسم ها (SNPs) با روش PCR-RFLPT، PCR-SSCP و تعیین توالی محصولات PCR انجام گردید.
    نتایج
    فراوانی دو پلی مورفیسم (PRM1 (C321A و (TNP2 (G1272C با ژنوتایپ AA و GG در گروه مردان نابارور بیشتر از گروه کنترل مشاهده شد. چهار پلی مورفیسم دیگر در هیچ یک از افراد بیمار و کنترل مشاهده نگردیدند. مقایسه آنالیز آماری بین فرکانس الل های جهش یافته با الل های وحشی تفاوت معنی داری را نشان نداده اند (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق مشابه با مطالعات گذشته در سایر جمعیت ها، هیچ ارتباط معنی داری بین حضور این شش پلی مورفیسم با ازواسپرمی و اولیگو اسپرمی در ناباروری ادیوپاتیک جمعیت مردان ایرانی مورد مطالعه، نشان نداده است.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، پلی مورفیسم (SNP)، ژن PRM1، ژن PRM2، ژن TNP2
  • مریم فرهمند، فهیمه رمضانی تهرانی*، فریدون عزیزی صفحه 337
    مقدمه
    شروع قاعدگی منارک یکی از پدیده های حائز اهمیت در مراحل بلوغ جنس مونث محسوب می شود. عوامل متعددی مانند ارث و عوامل محیطی بر وقوع سن منارک دخالت دارند. تاثیرعواملی نظیر شاخص توده بدنی و لیپیدها بر سن منارک فرضیه ای است که در مطالعات مختلف، نتایج متفاوتی از آن به دست آمده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میان سن منارک با نمایه توده بدنی و لیپوپروتئین های سرم در نمونه جمعیتی از دختران ایرانی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر 370 دختر 16-10 سال تحت پوشش مطالعه قند و لیپید تهران که حداکثر از شروع اولین قاعدگی آن ها شش ماه گذشته بود، انتخاب و اندازه گیری قد، وزن، نمایه توده بدنی و دورکمر جهت جمع آوری اطلاعات مستند در مورد ترکیب بدن و میزان لیپوپروتئین ها بعد از 12 ساعت ناشتایی انجام شد.
    نتایج
    در این مطالعه میانگین±انحراف معیار سن منارک و نمایه توده بدنی به ترتیب 1/1±12/6 سال و 3/9±21/7 کیلوگرم/مترمربع به دست آمد. رابطه معنی دار آماری میان سن منارک و قد، نمایه توده بدنی، دور شکم و سطح تحصیلات مادر بدست آمد. بین سن منارک با وزن و میزان لیپیدهای خون ارتباط آماری معنی دار بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    میزان لیپو پروتئین های سرم عامل تاثیرگذار بر رخداد بلوغ دختران نیست.
    کلیدواژگان: سن منارک، شاخص توده بدنی، لیپو پروتئین های سرم، دختران نوجوان، مطالعه قند و لیپید تهران
  • مهری مکی، الهام صبوری، محمد علی صباغی، راحله آرام، محمدحسن فلاحیان، فاطمه پیغمبری، حسام روستایی، عباس احمدی* صفحه 343
    مقدمه
    بلوغ آزمایشگاهی (IVM) تخمک انسانی یک روش نوظهور است که به سرعت در دنیای فن آوری کمک باروری گنجانیده شده است. مطالعات متعدد به نقش حساس یون های مختلف در فعال شدن روند پیچیده درگیر در بلوغ گامت و لقاح آن، به عنوان یک روش موثر در بلوغ آزمایشگاهی، اشاره کرده اند.
    هدف
    در این مطالعه، از ترکیب های مختلف سلنیم، کلسیم و کلسیم آینوفر در یک محیط کشت با ترکیب شیمیایی مشخص برای به دست آوردن بهترین میزان بلوغ اووسیت های نابالغ انسان، بقا و همچنین لقاح آن ها استفاده شده است.
    مواد و روش ها
    به عنوان یک مطالعه experimental، سه ترکیب از سلنیم (5, 10, 15 μg/ml)، کلسیم (5, 7, 10 μg/ml) و کلسیم آینوفر (1, 2, 5 μg/ml) به محیط کشت با ترکیب شیمیایی مشخص اضافه و پس از 24-22 ساعت از بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ با این ترکیب، مورفولوژی تخمک ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    بالاترین درصد تشکیل تخمک های میوز (II (68%، پیشرفت به سمت مورلا (20/1%) و تشکیل بلاستوسیست (11/1%) در گروه مورد تیمار با μg/ml 15 سلنیم، μg/ml 10 کلسیم و μg/ml 5 کلسیم آینوفر به دست آمد. علاوه بر این، میزان قابل توجهی از بقای تخمک ها پس از 36، 72 و 96 ساعت در هر سه ترکیب نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    تغییر غلظت یون های داخل سلولی به عنوان تنظیم کننده های ثانویه در مسیرهای سیگنالینگ سلولی ممکن است باعث فعال سازی و بلوغ تخمک شود. در اینجا، ما به بالاترین درصد در بلوغ آزمایشگاهی و لقاح در میان سه ترکیب از سلنیم، کلسیم و کلسیم آینوفر دست پیدا کرده ایم. استفاده از ترکیبی از یون ها در کنار عوامل دیگر می توانند برای غنی سازی محیط های کشت IVM انسانی مفید باشند.
    کلیدواژگان: تخمک انسان، بلوغ آزمایشگاهی (IVM)، سلنیم، کلسیم، کلسیم آینوفر
  • عزیزه قاسمی نژاد، زهرا رضایی، میترا فروتن، ترانه حسینی پور، فروغ فرقانی، پونه نیکویی* صفحه 349
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز بدن می باشد که به دلیل ایجاد اختلال تخمک گذاری و سقط-های مکرر، یکی از دلائل اصلی ناباروری نیز به شمار می رود. اهمیت نقش پروژسترون در بارور نمودن اووسیت و لانه گزینی سلول تخم مورد بحث می باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر سطح سرمی پروژسترون در روز تزریق HCG بر روی میزان موفقیت IVF در زنان نابارور با فاکتور لوله ای یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه کوهورت طبقه بندی شده، 76 زن نابارور مراجعه کننده به بیمارستان زنان تهران در سال 1389 که در محدوده سنی 38-20 سالگی قرار داشتند به دو گروه مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و مبتلایان به ناباروری با فاکتور لوله ای تقسیم شدند. سطح سرمی پروژسترون و استرادیول در روز تزریق HCG اندازه گیری و بیماران بر اساس سطح سرمی پروژسترون به 2 گروه بالاتر یا مساوی ng/ml 1/2 و پائین تر از آن تقسیم گردیدند. سپس میزان بروز بارداری (شیمیائی با اندازه گیری HCG-β و بالینی با سونوگرافی تا 6 هفته پس از انتقال جنین) در این گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    میزان کلی بارداری در بیماران نابارور با فاکتور لوله ای 15/8% و در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیکPCOS) 26/3%)بود. در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) میزان بارداری در زنان دارای سطح سرمی پروژسترون پائین تر از ng /ml 1/2 کمتر بود. با این-حال، این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین، اختلاف معنی داری در میزان بارداری در بیماران نابارور با فاکتور لوله ای در رابطه با سطح سرمی پروژسترون مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    تاثیر سطح سرمی پروژسترون در روز تزریق HCG در میزان موفقیت IVF در زنان نابارور با فاکتور لوله ای یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نامشخص و مبهم است. برای دستیابی به نتایج یکسان و قابل تعمیم، توصیه می شود که این بررسی بر روی جامعه آماری بزرگتر و با کنترل عوامل مداخله کننده و مخدوش گر انجام و از نمودار ROC جهت تعیین سطح سرمی پروژسترون استفاده شود.
    کلیدواژگان: سطح سرمی پروژسترون، ناباروری، تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، فاکتور لوله ای، IVF
  • رحمت الله پرندین*، نامدار یوسفوند، رستم قربانی صفحه 355
    مقدمه
    توانایی گیاهان در تنظیم باروری مردان در ارتباط با ویژگی آن ها برای شناسایی مواد جدید گیاهی و وجود خواص تنظیم کنندگی در باروری تایید شده است. کاربرد گیاه سیاهدانه بطور وسیعی در طب سنتی کشورهای خاورمیانه و برخی دیگر از کشورهای آسیایی جهت بهبود وضعیت سلامتی و درمان برخی بیماری ها بیان شده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات عصاره الکلی سیاهدانه بر پتانسیل باروری، هورمون های محور هیپوفیز- بیضه و تستوسترون موش های آزمایشگاهی نر بود.
    مواد و روش ها
    24 موش آزمایشگاهی نر به صورت تصادفی به سه گروه: کنترل، گروه اول و دوم (هرگروه شامل 8 موش) تقسیم شدند. حیوانات در گروه کنترل روزانه یک میلی لیتر سرم فیزیولوژیک و گروه های تحت درمان به ترتیب 200 و 400 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن از عصاره الکلی سیاهدانه، به مدت 60 روز به روش دهانی (گاواژ) دریافت کردند. در پایان دوره درمان شاخص های باروری از قبیل وزن بدن و اندام های تولیدمثلی، درصد تحرک، درصد حیات و شمارش اسپرم ها، میزان ذخیره اسپرم اپیدیدیم (ESR)، میزان تولید روزانه اسپرم (DSP)، میزان هورمون تستوسترون و گنادوتروپین ها و شاخص باروری ارزیابی شدند.
    نتایج
    در این مطالعه افزایش معنی داری در وزن بیضه و اپیدیدیم، تعداد اسپرم، ESR، DSP، هورمون تستوسترون، LH و شاخص باروری در گروه های تحت درمان با عصاره و بویژه گروه با دوز بالاتر در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی سیاهدانه، به ویژه با دوز بالا می تواند سبب افزایش پتانسیل باروری، سطح هورمون LH و تستوسترون در موش های صحرایی نر گردد.
    کلیدواژگان: سیاهدانه، باروری، موش آزمایشگاهی نر
  • Suleyman Salman، Serkan Kumbasar، Ahmet Hacimuftuoglu، Berna Ozturk، Bedri Seven، Beyzagul Polat، Cemal Gundogdu صفحه 363
    مقدمه
    استئوپروز یک بیماری مزمن می باشد که مشخصه آن کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و همچنین اختلال ساختمان میکروسکوپی بافت استخوانی می باشد.
    هدف
    بررسی اینکه آیا متیل پرونیزولون اثر مفیدی بر روی بافت استخوانی تحلیل رفته (استئوپروتیک) در موش هایی که تخمدان آن ها برداشته شده و همچنین سطح آدرنالین اندروژن آن ها بوسیله متی روزین مهار شده است دارد یا خیر؟
    مواد و روش ها
    BMD، تعداد استئوبلاست-استئوکلات، سطح استئوکلسین استخوانی و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه گیری و نتایج به دست آمده با نتایج آلندرونیت مقایسه شد.
    نتایج
    استوپروز ناشی از برداشتن تخمدان به وسیله متیل پرونیزولون تشدید شد. آلندرونیت از استئوپروز ناشی از برداشتن تخمدان پیشگیری کرد ولی قادر به جلوگیری از استئوپروز ناشی از برداشتن تخمدان همزمان با تجویز پرونیزولون در موش ها نبود.
    نتیجه گیری
    درمان ترکیبی متیل پرونیزولون و متی روزین بهترین درمان برای جلوگیری از استئوپروز بود ولی متی روزین به تنهایی قادر به جلوگیری از استئوپروز در موش هایی که تخمدان آن ها را برداشته شده بود، نبود.
    کلیدواژگان: استئوپروز، متی روزین، متیل پرونیزولون، آلندرونیت، برداشتن تخمدان
  • محمدحسین مصدق، نسرین قاسمی*، طاهره جهانی نژاد، فاطمه محسنی فر، عباس افلاطونیان صفحه 373
    مقدمه
    سقط مکرر به 2 یا بیشتر سقط جنین پیوسته قبل از هفته 20 حاملگی گفته می شود که عوامل مختلفی ژنتیکی و غیر ژنتیکی باعث آن می شود. افزایش آنتی بادی های ضد تیروئیدی می تواند همراه با سقط باشد.
    هدف
    بررسی تاتیر لووتیرکسین در درمان سقط مکرر زنان با آنتی بادی ضد تیروئید پروکسیداز بالا.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مشاهده ای مقطعی 900 زن با سابقه سقط مکرر بررسی شدند. همه زنان با آنتی بادی بالا بدون علت دیگری وارد این مطالعه شدند. لووتیرکسین جهت درمان به این زنان حداقل 2 ماه قبل از حاملگی و سپس تا آخر حاملگی داده شد. دوز لووتیروکسین بر اساس سطح آنتی بادی و به تشخیص فوق تخصص غدد بوده است. جهت بررسی نتیجه حاملگی این زنان تا آخر حاملگی پیگیری شدند.
    نتایج
    موفقیت در حاملگی زنان با آنتی بادی ضد تیروئید پروکسیداز بالا که با لووتیرکسین درمان شدند 82/85% بود. متوسط میزان این آنتی بادی در زنان قبل از درمان uI/ml 488/35 و بعد از درمان uI/ml 123/35 به دست آمد که تفاوت معنی داری داشت. متوسط آنتی بادی در زنانی که حاضر به دریافت درمان نشده اند قبل و بعد از درمان تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تجویز لووتیروکسین باعث کاهش بروز سقط های مکرر خودبخودی در زنان با آنتی بادی ضد تیروئید پروکسیداز بالا می شود. این دارو باعث کاهش آنتی بادی بعد از 3-2 ماه درمان شده است.
    کلیدواژگان: سقط مکرر، لووتیروکسین، آنتی بادی ضد تیروئید پروکسیداز (Anti، TPO antibody)
  • مقاله کوتاه
  • صدیقه عبداللهی فر، پروین مصطفی قره باغی*، فرناز منتظری، امید مشربی صفحه 377
    مقدمه
    با توجه به امنیت و کارایی بالای هیسترسکوپی، این روش در حال تبدیل شدن به روشی فراگیر در بسیاری از وضعیت های زنان و مامایی می باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی کارایی تشخیصی و درمانی هیسترسکوپی در وضعیت های شایع مانند خونریزی های غیرطبیعی رحم، سقط و نازایی است.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی و مقطعی، برای مقایسه هیسترسکوپی به عنوان یک روش تهاجمی کم خطر با روش مرسوم لاپاراتومی و هیسترکتومی یا ترمیم آنومالی های مجاری مولرین و مشاهده حفره رحم برای تشخیص پاتولوژی های داخل رحمی در موارد نازایی است. 277 بیمار زن که تحت هیسترسکوپی قرار گرفته بودند، در سه دسته بررسی شدند: گروه دچار خونریزی واژینال 226 مورد، گروه دچار نازایی 34 مورد و گروه دچار سقط مکرر به علت سپتوم رحمی 17 مورد. پس از 6 ماه، میزان موفقیت کلی مشخص و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    در گروه دچار خونریزی غیرطبیعی رحم، نازایی و سقط، هیسترسکوپی به عنوان تنها اقدام تشخیصی به ترتیب 16/5، 8/8 و 14/3 درصد موارد به کار رفت. در گروه دچار خونریزی غیر طبیعی رحم، کورتاژ، میومکتومی، پولیپکتومی و در گروه دچار نازایی، میومکتومی، کورتاژ، پولیپکتومی اصلی ترین اقدامات تشخیصی-درمانی همراه با هیستروسکوپی بودند. در گروه دچار سقط، برداشتن سپتوم با لاپاراسکوپی همزمان و میومکتومی به ترتیب شایع ترین اقدامات تشخیصی-درمانی همراه با هیستروسکوپی بودند. هیچ گونه عارضه عمده ای در بیماران بررسی شده وجود نداشت. اقدامات تشخیصی-درمانی همراه با هیستروسکوپی در گروه خونریزی در 73/5% موارد قابل پیگیری و در گروه نازایی در 33/3% موارد قابل پیگیری، موفقیت آمیز بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، هیسترسکوپی برای زنان با شکایت خونریزی، سقط و نازایی، روشی ایمن، دقیق و با کارایی بالا می باشد.
    کلیدواژگان: هیسترسکوپی، سقط، نازایی، خونریزی رحمی
  • حسین فلاح زاده*، مریم حسین زاده، فاطمه یزدانی، عاطفه جوادی صفحه 383
    مقدمه
    شواهد نشان دهنده تاثیر یائسگی بر سلامت زنان می باشند ولی میزان آگاهی زنان از مراقبت در این دوره نامشخص است ولی آگاهی زنان از دوره یائسگی و مراقبت در این دوره مشخص نمی باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه، تعیین آگاهی از هورمون درمانی و فیزیولوژی تولیدمثل و یایسگی در زنان 60-40 سال بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، بر روی 330 زن در شهر یزد و در کشور جمهوری اسلامی ایران در سال 1389 صورت گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای شامل سوالاتی درباره فیزیولوژی تولیدمثل در رابطه با یائسگی و هورمون درمانی، از طریق مصاحبه جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و با کمک نرم افزار Spss.16 انجام شد.
    نتایج
    در کل %2/1 از زنان شرکت کننده در حال استفاده از هورمون درمانی، %13/4 درگذشته استفاده کرده بودند ولی در حال حاضر آن را قطع کرده بودند و %84/5 نیز هرگز از هورمون درمانی استفاده نکرده بودند. زنان ایرانی دانش پایینی در مورد هورمون درمانی، فیزیولوژی تولیدمثل و یائسگی داشتند. بیشتر زنان (85/5%) می دانستند که گرگرفتگی در نزدیکی یائسگی شایع می باشد و تنها %77/2 می دانستند که یائسگی تولید استروژن را کاهش می دهد. زنان آگاهی کمی درباره اثرات پروژسترون و هورمون درمانی بر روی باروری داشتند. رگرسیون لجستیک نشان داد که سن، سطح تحصیلات و شاخص چاقی مهمترین فاکتورهای پیش بینی کننده استفاده از هورمون درمانی بعد از کنترل دیگر متغیرها هستند.
    نتیجه گیری
    میزان استفاده از هورمون درمانی در زنان ایرانی پایین می باشد و بیشتر آن ها آگاهی کمی در مورد هورمون درمانی و یائسگی دارند. زنان نیازمند بهبود دانش خود در مورد مزایا و معایب هورمون درمانی و آموزش در مورد دستگاه تولید مثل هستند.
    کلیدواژگان: یائسگی، آگاهی، هورمون درمانی، فیزیولوژی تولیدمثل، زنان ایرانی
|
  • Maryam Eftekhar, Razieh Dehghani Firouzabadi, Hesamoddin Karimi, Elham Rahmani Page 297
    Background
    GnRH agonist and antagonist were developed to control the premature release of LH surge. There is some difference between two protocols.
    Objective
    We compared the outcome of frozen-thawed embryo transfer in infertile women who used GnRH agonist or antagonist protocol for previous COH cycle and evaluation of any adverse effect of GnRH antagonist on oocyte and embryo.
    Materials And Methods
    The study group included all infertile women who referred to Yazd Research and Clinical Center for Infertility. Overall 20-35 years old women who were candidate for frozen-thawed embryo transfer with regard to inclusion and exclusion criteria were participated in the study. The patients based on previous control ovarian stimulation (COH) protocol divided in to two groups: GnRH agonist long protocol (n=165) and GnRH antagonist multiple dose protocol (n=165). Frozen-thawed embryos were transferred after endometrial preparation in both groups. Main outcome measures were: implantation, chemical and clinical pregnancy rate.
    Results
    The implantation and clinical pregnancy rate following cryopreserved embryo transfer in GnRH agonist group and antagonist group were 16.3% vs. 15.7% (p=0.806) and 38.1% (63/165) vs. 36.9% (61/165) (p=0.915) and chemical pregnancy rate was 44.8% (74/165) vs. 43.6% (72/165) (p=0.915) respectively.
    Conclusion
    There was no statistically difference between two groups in terms of implantation and pregnancy rate. Although pregnancy rate in fresh embryo transfer in antagonist cycles was lower than agonist groups, Therefore decrease in these parameters might be due to detrimental effect of GnRH antagonist on the endometrium, not embryo or oocyte.
    Keywords: GnRH agonist, GnRH antagonist, Cryopreserved, Embryo transfer, Pregnancy outcome
  • Maryam Asgharnia, Roya Faraji, Fariba Mirblouk, Zahra Atrkar Roshan, Ayda Parvizi Page 303
    Background
    Vaginal sonograghy and serial? -hCG are the most common diagnostic methods for ectopic pregnancy but about 50% of cases are initially misdiagnosed. In tubal pregnancy the zygote lies next to the muscular layer, and this invasion causes an increase in creatine phosphokinase (CPK) in blood.
    Objective
    assessment of CPK and its isoenzyme CPK-MB as a diagnostic marker for tubal pregnancy.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 111 women between 16-40 years in first-trimester pregnancy admitted to emergency ward of Rasht Alzahra hospital with abdominal pain or vaginal bleeding were included and according to sonography and? hCG divided into 3 groups (N=37): tubal pregnancy (1), threatened abortion (2) and normal pregnancy (3). Blood samples were taken for totalCPK and CPK-MB before any invasive procedure.
    Results
    Mean total CPK level were 96.27±63.9 u/lit (group 1), 55.37±14.1 u/lit (group 2) and 48.94±19.2 u/lit (group 3) and was significantly higher in tubal pregnancy compared to other groups. Mean CPK-MB levels in 3 groups were 15.62±5.2 u/lit, 17.32±6.9 u/lit, and 15.1±4.7 u/lit, respectively which was not significant.
    Conclusion
    It seems that determination of total CPK can enhance the diagnostic value of tubal pregnancy.
    Keywords: Creatine phosphokinase, Tubal ectopic pregnancy, Threatened abortion, Intrautine pregnancy
  • Diana Chanukvadze*, Jenara Kristesashvili, Nana Kvashilava Page 307
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common cause of hyperandrogenism in women. Non-classic congenital adrenal hyperplasia (NCAH) is very close to PCOS. The diagnosis of hyperandrogenism is not based on the finding of decreased or increased levels of a single hormone.
    Objective
    In our paper, we are going to test correlation between clinical signs and biochemical markers of hyperandrogenism.
    Materials And Methods
    In this prospective study, we calculated free testosterone (cFT), bioavailable testosterone (cBT), free androgen index (FAI), free estrogen index (FEI), total testosterone (TT), sex-hormone binding globulin (SHBG), estradiol (E2), dehydroepiandrosterone-sulfat (DHEA-S), 17? -hydroxyprogesterone (17? -OHP), prolactin (P), C-peptid and homeostasis model assessment for insulin resistance (Homa-IR) were measured in two groups of young untreated women with PCOS and NCAH.
    Results
    In our research, we did not find any significant differences between PCOS and NCAH groups by age, hormonal and calculated parameters of androgens. Waist to hip ratio (WHP) and body mass index (BMI) values were higher in the group of patients with PCOS than NCAH group. But in all patients we found positive correlation between hirsutism score and FAI, cFT, cBT, as well as we found negative correlation between hirsutism score and SHBG. We also tested hormonal and calculated parameters of androgens between PCOS patients by upper body and lower body obesity, but we did not find any significant differences. There was not any difference by the hirsutism score in these groups either.
    Conclusion
    In our research we found that the calculated values of cFT, cBT and FAI are helpful for determinate hirsutism score in all hirsute patients, despite of ovarian or adrenal hyperandrogenemia.
    Keywords: Hirsutism, Hyperandrogenemia, Free androgen index (FAI), Polycystic ovary syndrome (PCOS), Non, classic congenital adrenal hyperplasia (NCAH)
  • Zohreh Hojati*, Somaye Heidari, Majid Motovali, Bashi Page 315
    Background
    About 10% of infertilities with obstructive azoospermia are congenital and caused by CF gene mutations. M469I mutation was observed for the first time in Taiwanese patients. This mutation not only causes CF, but also may be the origin of infertility too.
    Objective
    In this study, we aimed in designing a rapid, reliable RFLP-PCR procedure for detection of M469I mutation. The correlation and association between M469I mutation with infertility was investigated in this study.
    Materials And Methods
    one hundred ten patients (90 non obstructive and 20 obstructive) and 60 normal individuals were considered in this study. M469I mutation was detected using RFLP-PCR. This technique was completely designed for M469I genotyping, for the first time in our study. Amplification of the region surrounding the mutation in exon 10 of CFTR gene was then performed. RFLP analysis was carried out using the NdeI restriction enzyme.
    Results
    All genomic DNA samples were genotyped successfully. M469I mutation was observed only in patients group. Therefore, genotype containing mutant allele (GT) has been detected only in the patients group. There was no significant correlation between GT and TT genotypes with infertility (p=0.437).
    Conclusion
    The M469I mutation has only been observed in Exon 10 CFTR gene of infertile patients, not in the control group. This mutation causes congenital bilateral absence of vaz deferens and finally infertility. This indicates a strong association between the M469I mutation and male infertility. Therefore, this is a CF-causing CFTR mutation that could be considered as a cause of infertility.
    Keywords: Infertility, Cystic fibrosis, Azoospermia
  • Korosh Khanaki, Ali Motavalizadeh Ardekani, Alieh Ghassemzadeh, Vahideh Shahnazi, Mohammad Reza Sadeghi, Masoud Darabi, Amir Mehdizadeh Page 321
    Background
    Endometriosis is a common chronic inflammation which leads to infertility and chronic pelvic pain in affected women. Secretory phospholipase A2 type IIa (sPLA2IIa) is an acute phase reactant that is markedly increased in inflammatory disorders.
    Objective
    To assess the effects of? -3 and? -6 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) administration in endometrial cells culture on sPLA2IIa level and cell survival comparing homolog ectopic versus eutopic endometrial cells from endometriosis patients.
    Materials And Methods
    In this experimental study, ectopic and eutopic endometrial tissue samples obtained from 15 endometriosis patients were immediately frozen. After thawing and tissue digestion, mixed stromal and endometrial gland cells were cultured for 8 days in three different culture media; balanced? -3/?-6, high? -3 and high? -6 PUFAs ratio. Cell survival was measured using 2, 3-bis (2-methoxy-4-nitro-5-sulfophenyl)-5-(phenylamino) carbonyl-2H- tetrazolium hydroxide (XTT) method and sPLA2IIa level assessed with ELISA technique.
    Results
    The sPLA2IIa level was significantly higher in the ectopic endometrial cell culture compared to the eutopic group for each of the three matched treatments (balanced, high? -3 and high? -6). Also the sPLA2IIa level in the ectopic endometrial cell group was remarkably increased by each of the three PUFAs treatments compared to control condition (p<0.05, p<0.01, p<0.05 respectively). Cell survival in the eutopic group was significantly decreased by high? -6 culturing compared to control medium (p<0.05).
    Conclusion
    The increase in sPLA2IIa level in ectopic endometrial cells by fatty acid treatments (especially high? -3), strengthens the hypothesis that PUFAs stimulate secretion of cytokines leading to increased sPLA2IIa level.
    Keywords: Fatty acids, Endometriosis, Secretory phospholipase A2 type IIa, Cell culture
  • Elham Siasi *, Ahmad Aleyasin, Javad Mowla, Hamid Sahebkashaf Page 329
    Background
    Histones are replaced by protamines to condensate and package DNA into the sperm head during mammalian spermatogenesis. Protamine genes defects have been reported to cause sperm DNA damage and male infertility.
    Objective
    In this study relationship among some protamines genes family SNPs include PRM1 (C321A), PRM2 (C248T) and TNP2 (T1019C), (G1272C), (G del in 1036 and 1046 bp) were studied in 96 idiopathic infertile men with azoospermia or oligospermia and 100 normal control men.
    Materials And Methods
    Analysis of SNPs was performed using restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP), single strand conformational polymorphism (PCR-SSCP) and PCR sequencing.
    Results
    No polymorphisms were found for tested SNPs except for PRM1 (C321A) and TNP2 (G1272C) in which frequency of altered AA and GG genotypes were slightly higher in infertile case group. Statistical analysis showed no significant association related to PRM1 (C321A) p=0.805 and TNP2 (G1272C) loci p=0.654.
    Conclusion
    These results are consistent with previous studies and indicating that all tested SNPs was not associated with oligospermia and azospermia and idiopatic male infertility in Iranian population.
    Keywords: Male infertility, SNP, PRM1gene, PRM2 gene, TNP2 gene
  • Maryam Farahmand, Fahimeh Ramezani Tehrani *, Fereidoun Azizi Page 337
    Background
    Menarche, a milestone in the reproductive life span of a woman, is influenced by several genetics and environmental factors. There is no consensus regarding the impact of body mass index (BMI) and lipid profiles on the age of menarche, as the results of various studies demonstrate.
    Objective
    To investigate the correlation between age of menarche and BMI/lipoprotein profile in a community sample of Iranian girls.
    Materials And Methods
    In the study, 370 girls, aged 10-16 years, who began their menarche within six months prior to the study, were recruited from the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS) population. Information was documented regarding their body composition, including height, weight, BMI, waist and hip circumference were collected and their lipid profiles were assessed after a 12-hour fast.
    Results
    In this study, the mean±SD of age of menarche and BMI were 12.6±1.1 years and 21.7±3.9 kg/m2, respectively. There were statistically significant relationships between age of menarche and height, BMI, waist circumference, and the maternal educational level. The relationship between age of menarche and the weight and lipid profiles of subjects was not statistically significant.
    Conclusion
    Age at menarche is not influenced by lipid profiles but it is influenced by BMI.
    Keywords: Age of menarche, Body Mass Index, Serum lipid profile
  • Mehri Makki, Elham Saboori, Mohammad Ali Sabbaghi, Raheleh Aram, Mohammad Hasan Fallahian, Fatemeh Peyghambari, Hessam Roustaei, Abbas Ahmadi* Page 343
    Background
    In vitro maturation (IVM) of human oocytes is an emerging procedure quickly incorporated into the world of assisted reproductive technologies. As an effective method of in vitro maturation, several studies have reported the critical role of differentions on activating the complex process involved in both gamete maturation and fertilization.
    Objective
    In this study, we supplemented a chemically defined medium with different combinations of selenium, calcium and calcium ionophore concentrations to obtain the best rate of human oocytes maturation, survival, and fertilization.
    Materials And Methods
    As an experimental study, Three combinations of [selenium (5? g/ml), calcium (5? g/ml) and calcium ionophore (1? g/ml)], [selenium (10? g/ml), calcium (7? g/ml) and calcium ionophore (2? g/ml)] and [selenium (15? g/ml), calcium (10? g/ml) and calcium ionophore (5? g/ml)] added to the chemically defined medium and the morphology of oocytes assessed after 22-24 hours in vitro maturation of the oocytes.
    Results
    The highest percentage of MII (meiosis II) oocytes (68%), developing beyond the morula (20.1%) and the blastocyst formation (11.1%) observed in oocytes treated with 15µg/ml selenium, 10µg/ml calcium and 5µg/ml calcium ionophore. Moreover, we showed the significant rate of survival in each three combinations after 36, 72 and 96 hours.
    Conclusion
    Maturation and activation of oocytes may be triggered by changes in intracellular ion concentrations as second messengers in signal transduction pathways. Here, we received the highest percentage of in vitro maturation and fertilization among three combinations of selenium, calcium and calcium ionophore treatments. Using this combination of ions beside other factors might be useful for the enrichment of the human oocytes IVM medium.
    Keywords: Human oocytes, In vitro maturation (IVM), Selenium, Calcium, Calcium ionophore
  • Azizeh Ghaseminejad, Zahra Rezaee, Mitra Forootan, Taraneh Hosseinipoor, Forough Forghani, Pooneh Nikuei* Page 349
    Background
    Polycystic ovarian syndrome is one of the most common causes of endocrine disorders and main reason of infertility due to anovulation and recurrent abortions. Progesterone has been shown to have an important role in fertilization of oocyte and fetal implantation.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the predictive value of progesterone level on IVF success in women with infertility due to tubal factor or PCOS.
    Materials And Methods
    In a stratified cohort study, we assigned 76 infertile women of 20-38 years old who referred to women hospital into two equal groups with fallopian tube factor infertility and PCOS. We measured the plasma levels of progesterone and estradiol on the day of HCG administration. The patients were divided into two groups based on progesterone level cut off point of 1.2ng/ml. Thereafter the incidence of pregnancy (chemical by? -HCG measurement and clinical by ultrasonography up to the 6 weeks after fetal transfer) was compared in these groups.
    Results
    Total pregnancy rates were 15.8% in patients with tubal factor infertility and 26.3% in women with PCOS. In women with PCOS, the pregnancy rate was less in patients with progesterone level <1.2 ng/ml. However this difference was not statistically significant. Likewise, we did not observe any significant differences in pregnancy rate in patients with fallopian tube factor infertility.
    Conclusion
    Serum progesterone level on the day of HCG administration is not well predictive of the IVF success in infertile women due to fallopian tube factor or PCOS. To obtain more uniform results, we recommend use of larger samples while the bias variable is taken into account and the ROC curve is used for determination of the unique serum progesterone level.
    Keywords: Serum progesterone Level, Infertility, PCOS, Tubal factor, IVF
  • Rahmatollah Parandin*, Namdar Yousofvand, Rostam Ghorbani Page 355
    Background
    The task force on plants for fertility regulation in men continued with its program to identify novel prototypes in plants alleged to have fertility regulating properties. Nigella Sativa seeds are frequently used in folk medicine in the Middle East and some Asian countries for the promotion of good health and treatment of many ailments.
    Objective
    To evaluated the role of alcoholic extract of Nigella sativa on fertility potential, Pituitary-testicular axis hormones and Testosterone in male rats.
    Materials And Methods
    24 male rats were randomly divided into 3 groups; control, group A and group B, each group comprising of 8 rats. Animals in control group received 1 ml of normal saline and treatment groups (A and B) received (gavage) graded doses of 200 and 400 mg/kg body weight of alcoholic extract of Nigella sativa seeds on a daily basis for 60 days. At the end of treatment period, fertility parameters such as body and reproductive organs weight, sperm motility, viability and count, epididymal sperm reserve (ESR), daily sperm production (DSP), blood testosterone concentration, Gonadotropins levels and fertility index were measured.
    Results
    There was a significant difference in testes and epididymidis weight, sperm count, ESR, DSP, blood testosterone concentration, LH and fertility index in both the lower dose group and the higher group as compared to the control group.
    Conclusion
    The results of this study showed that alcoholic extract of Nigella sativa seed especially in higher doses could increase fertility potential, LH and testosterone concentration in male rats.
    Keywords: Nigella sativa, Fertility, Male rat
  • Suleyman Salman, Serkan Kumbasar, Ahmet Hacimuftuoglu, Berna Ozturk, Bedri Seven, Beyzagul Polat, Cemal Gundogdu Page 363
    Background
    Osteoporosis is a chronic disease characterized by a decrease in bone mineral density (BMD) and corruption of the microarchitectural structure of bone tissue.
    Objective
    It was investigated whether methylprednisolone had a favorable effect on osteoporotic bone tissue in Oophorectomy induced osteoporotic rats whose endogenous adrenaline levels are suppressed with metyrosine.
    Materials And Methods
    Bone Mineral Density, number of osteoblast-osteoclast, bone osteocalcin levels and alkaline phosphatase (ALP) measurements were performed. Obtained results were compared with that of alendronate.
    Results
    Oophorectomy induced osteoporosis was exacerbated by methylprednisolone. Alentronate prevented ovariectomised induced osteoporosis, but it couldn’t prevent methylprednisolone +ovariectomised induced osteoporosis in rats.
    Conclusion
    Combined treatment with methylprednisolon and metyrosine was the best treatment for preventing osteoporosis but metyrosine alone couldn’t prevent osteoporosis in ovariectomised rats.
    Keywords: Osteoporosis, Metyrosine, Methylprednisolon, Alendronate, Ovariectomy
  • Mohammad Hosein Mosaddegh, Nasrin Ghasemi *, Tahere Jahaninejad, Fatemeh Mohsenifar, Abbas Aflatoonian Page 373
    Background
    Recurrent pregnancy loss (RPL) is defined as two or more consecutive pregnancy losses before twenty weeks of gestation. It is caused by a variety of genetics and non-genetics factors. Thyroid autoimmunity could associate with pregnancy loss.
    Objective
    To investigate the effectiveness of Levothyroxine in treatment of RPL in women with high auto-thyroid antibodies.
    Materials And Methods
    In this observational cross sectional study, 900 women who had a history of recurrent pregnancy loss were studied. All women with high anti-TPO antibody without any other problems entered in this study. Levothyroxine was given to them two months before pregnancy till the end of pregnancy. The doses of levothyroxine were depended on the anti-TPO levels, which were decided by endocrinologist. Women followed for the results of pregnancies.
    Results
    The success rate of pregnancy in women with abnormal anti-TPO with Levothyroxine therapy was 82.85%. Mean of anti-TPO in women with treatment before taking medication was 488.35 and after that it was 123.35 UI/ml. This difference was significant (p<0.05). The mean of the antibodies was not significantly different in women without treatment.
    Conclusion
    This study showed that Levothyroxine reduces the incidence of spontaneous abortions in women with high Anti-TPO antibody. It decreased anti-TPO antibody levels after 2-3 months treatment.
    Keywords: Recurrent pregnancy loss, Levothyroxine, Anti, TPO antibody
  • Seddigheh Abdollahi Fard, Parvin Mostafa Gharabaghi, Farnaz Montazeri, Omid Mashrabi Page 377
    Background
    Hysteroscopy is a safe and high efficient procedure so it is changing to a widespread procedure in dealing with many gynecologic and obstetrical conditions.
    Objective
    This study aimed to evaluate the diagnostic and therapeutical efficiency of hysteroscopy in managing the common conditions including abnormal uterine bleeding, abortion and infertility.
    Materials And Methods
    This was a descriptive cross-sectional study to compare hysteroscopy as a minimally invasive approach with conventional laparatomy and hysterectomy or repair of mulerian anomalies and watch the uterine cavity for intrauterine pathology in cases of infertility. Overall 277 women underwent hysteroscopy were evaluated in three groups: with AUB 226 cases, with infertility 34 cases and with recurrent abortions with septate uterus17 cases. The overall success rate was recorded and analyzed after six months in order of indication of hysteroscopy
    Results
    Hysteroscopy as sole diagnostic procedure in 16.5, 8.8 and 14.3%of AUB, infertility and abortion cases, respectively. In AUB cases, curettage, myomectomy, polypectomy and hysterectomy were the main diagnostic-therapeutical approaches along with hysteroscopy. In infertiles, myomectomy, polypectomy were the main diagnostic-therapeutical approaches In abortion group, laparoscopy guided, septum resection adhessiolysis, curettage and myomectomy were the main aproach. There was not any major complication. The diagnostic-therapeutically measures accompanying with the hysteroscopy were successful in 73.5% of the bleeding group and 33.3% of the infertility group in follow-up period.
    Conclusion
    Based on our results, hysteroscopy is a safe, accurate and highly-efficient procedure in managing women with abnormal uterine bleeding, recurrent abortion due to septate uterus
    Keywords: Hysteroscopy, Abortion, Infertility, Uterine bleeding
  • Hossein Fallahzadeh, Maryam Hossienzadeh, Fatemeh Yazdani, Atefeh Javadi Page 383
    Background
    Evidences shows that menopause affects women's health, but women's knowledge of proper care and maintenance is insufficient.
    Objective
    To determine knowledge of hormone therapy (HT), reproductive physiology, and menopause in a population of 40-60 year old women.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted through a cluster sampling among 330 women in Yazd, Islamic Republic of Iran, in 2010. Data was collected using a questionnaire containing questions about reproductive physiology related to menopause and HT by interviewing. Inferential and descriptive statistics via SPSS.15 software were used for data analysis.
    Results
    Overall, 2.1% of women were current takers of HT, 13.4% had taken it in the past but had stopped and 84.5% had never taken hormone replacement therapy. Iranian women had low knowledge of HT, reproductive physiology, and menopause. Most of the women (85.5%) knew that hot flashes are common around menopause and only 77.2% knew decreasing estrogen production causes the menopause. They knew little about the effects of progestagens and the effects of HT on fertility. Logistic regression determined that age, educational level and BMI were the most important factors predicting use of HT after adjusting for other variables.
    Conclusion
    Iranian women have a low HT usage rate and the majority of them are lacking of the knowledge about HT and menopause. Women need improved knowledge of the risks and benefits of HT as well as education about the reproductive system around menopause.
    Keywords: Menopause, Knowledge, Hormone therapy, Reproduction physiology, Women, Iranian
  • Firoozeh Ahmadi, Hadieh Haghighi Page 391
    A 27 year old patient presented with primary infertility of 3 year's duration and also a history of myomectomy (5 years ago) was referred to our infertility clinic for investigation of infertility. The latest Hysterosalpingography (HSG) revealed an obstructed left fallopian tube with apparently a unicornuate uterus with luminal contour irregularity and normal left fallopian tube (Figure 1). Significant information in her past medical history revealed that she had another HSG two years before and her first hysterosalpingography (HSG) showed a apparently unicornuate uterus. Additional significant information in comparison with second HSG revealed that both fallopian tubes were opacified (Figure 2). In this case medical history also included hysteroscopic diagnosis of adhesion following open myomectomy at the age of 22. Comparison of previous graphies and hysteroscpic findings lead to a suggestion of pseudounicornuate uterus. Intrauterine adhesions develop after trauma to the basal layer of the endometrium. Unilateral excessive scarring of the uterus may lead to an obliteration of the uterine lumen resulting in an image that can mimic a unicornuate uterus (pseudounicornuate uterus) (1). A true unicornuate uterus should be excluded from pseudounicornuate uterus by a) horizontally oriented in its long axis due to deficient development of mullerian ducts b) smooth or regular contour c) with one tube. While pseudounicornuate uterus look like acquired lesion and cicatrisation leads to a usually irregular contour and uterus is more vertical in its long axis (2). Obtaining an accurate history, comparison of previous sonographic or laparoscopic findings, and awareness about this image of synechiae are the critical steps in differentiating a pseudounicornuate uterus from true unicornuate uterus.