فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دوازدهم شماره 5 (پیاپی 44، زمستان 1390)

  • ویژه نامه پژوهشهای اعتیاد
  • تاریخ انتشار: 1390/11/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکبر میرجانی اقدم، محمدحسن فرهادی، فیض الله افتخاری، ابراهیم فدایی صفحه 8
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین تاثیر بسته های آموزشی تهیه شده بر میزان آگاهی دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی شهر تهران در زمینه اعتیاد و عوارض آن می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه شبه تجربی از طریق روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بر روی نمونه 163 نفری از دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی منطقه یک تهران، با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام پذیرفت. پرسشنامه های آزمون به صورت پیش آزمون (قبل از مطالعه بسته های آموزشی) بین دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی توزیع و جمع آوری گردید و سپس پرسشنامه های پس آزمون (بعد از مطالعه بسته های آموزشی) که حاوی سئوالات باز پاسخ و سه سئوال بسته پاسخ (چهارگزینه ای) بود که به فاصله یک هفته (با توجه به حجم مطالب بسته های آموزشی) بین دانش آموزان توزیع و جمع آوری شد و با استفاده از آزمون تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه بیانگر این است که میانگین نمره آگاهی قبل(7٫61)و بعد از مداخله(9٫44)در هر سه مقطع تحصیلی ابتدایی(به جز کلاس چهارم و پنجم)، راهنمایی و متوسطه معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه می توان چنین عنوان کرد که آموزش، بر افزایش سطح آگاهی دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در زمینه اعتیاد و عوارض آن موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، دانش آموز، اعتیاد
  • اعظم عرب، منوچهر ازخوش، علی فرهودیان، بهروز دولتشاهی، مرجان فرضی صفحه 14
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگی های شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به مت آمفتامین انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای و مقطعی می باشد. در این مطالعه با توجه به ملاک های ورود، 80 نفر از افراد وابسته به مواد افیونی و مت آمفتامین از بین کلیه افراد مراجعه کننده به مرکز تولدی دوباره به صورت نمونه گیری قضاوتی انتخاب و بر اساس متغیرهای جمعیت شناختی همتا شدند. برای گردآوری داده ها، پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نئو (فرم کوتاه) (NEO-FFI-R) مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین میانگین نمرات دو گروه از مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به مت آمفتامین در حیطه روان رنجوری (N)، خوشایندی (A) و وظیفه شناسی (C) پرسشنامه شخصیتی نئو تفاوت معنادار وجود دارد (0٫05>P). بدین معنا که سطح روان رنجوری در مردان وابسته به مواد افیونی در مقایسه با مردان ابسته به مت آمفتامین بالاتر و سطح خوشایندی و وظیفه شناسی در مردان وابسته به مت آمفتامین در مقایسه با مردان وابسته به مواد افیونی بالاتر است. هر دو گروه به لحاظ میزان برونگرایی (E) و گشودگی (O) از وضعیت مشابهی برخوردار بودند (0٫05
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیت، مواد افیونی، مت آمفتامین، وابستگی
  • ایرج اسماعیلی، محمود توکلی، محمد قیاسی، ابوالقاسم حکمت پور، محمدحسن فرهادی صفحه 21
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش های مهارت زندگی بر تغییر نگرش، نسبت به مواد مخدر در میان سربازان وظیفه شاغل در زندان های استان تهران در سال 1389 انجام گردید.
    روش بررسی
    این پژوهش از نظر دست یابی به اهداف جزء مطالعات کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها از نوع مطالعات آزمایشی بوده که در یک گروه مورد و دو گروه گواه به انجام رسیده است.
    یافته ها
    سربازان برگزیده در سه گروه آموزش (65 نفر)، گروه گواه درونی (64 نفر) و گروه گواه بیرونی (67 نفر) قرار گرفتند. پس از ده جلسه آموزش مقایسه این سه گروه باهم نشان داد نگرش کلی به اعتیاد (سطح معناداری برابر 0٫001)، نگرش نسبت به مصرف مواد مخدر (سطح معناداری برابر 0٫001)، نگرش نسبت به علت مصرف مواد مخدر (سطح معناداری برابر 0٫001) نگرش نسبت به شخصیت فرد معتاد (سطح معناداری برابر 0٫004)، نگرش اجتماع نسبت به اعتیاد (سطح معناداری برابر 0٫001)، نگرش نسبت به ترک اعتیاد (سطح معناداری برابر 0٫001)، نگرش نسبت به گریز از اعتیاد (سطح معناداری برابر 0٫011) و (سطح معناداری برابر 0٫007) نگرش نسبت به اعتیاد به عنوان راه حل در زندگی بهبود یافته که از نظر آماری معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش مشخص است مداخلات آموزش مهارت زندگی بر تغییر و بهبود نگرش در میان سربازان آموزش دیده موثر است و می تواند نقش مهمی در کاهش سوء مصرف مواد مخدر در جامعه ایفا نماید.
    کلیدواژگان: پیشگیری، مواد مخدر، سرباز، مهارت زندگی
  • ماندانا صادقی، مهدیه احمدی، علی فرهودیان، فیروزه جعفری، مسیب یارمحمدی واصل صفحه 27
    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی وضعیت پژوهش های انجام شده در خصوص سوء مصرف و وابستگی به مواد در ایران انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مروری، کلیه اطلاعات مرتبط در دسترس، از جمله پژوهش ها، مصاحبه های انجام شده، سایت های مرتبط، گزارشات، دستورالعمل ها، اظهارنظر مسئولان، قوانین، و غیره مورد استفاده قرار گرفته شده است.

    یافته ها

    اعتیاد یک مشکل عمده در کشور ما است که عوارض شدید و فوریت در مداخله را ایجاب می نماید. به دلیل سختی و طولانی بودن پژوهش های پیشگیری، مطالعات پیشگیری و اجتماعی در مورد اعتیاد ناچیز هستند، تعداد قابل توجهی از تحقیقات در حوزه درمان اعتیاد، در کشور ما صورت گرفته است. با توجه به حادثه خیز بودن کشور و نقش موارد تنش زایی مثل زلزله، سیل و... در مصرف مواد، اکثر تلاش ها بر کنترل مخدرها متمرکز است که نشان از پیش بینی ضعیف آینده و لزوم پایش مداوم تغییرات نوع ماده مصرفی و آینده نگری می باشد. شیوع استفاده تزریقی در مقایسه با غیرتزریقی افزایش یافته است و 15 تا 23 درصد مصرف کنندگان تزریقی در ایران آلوده به HIV هستند. در بیشتر مطالعات، هزینه و مخارج مستقیم درمان اعتیاد لحاظ می شود و مواردی مثل هزینه مبارزه، پیشگیری، قاچاق مواد و... مدنظر قرار نمی گیرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به شرایط مساعد نگرشی در کل جامعه، و قوانین و دستورالعمل های مرتبط با آن، لازم است که برنامه ریزی مناسب و جامعی در زمینه پژوهش های پیشگیری و اجرایی علاوه بر درمان در کشور صورت گیرد.

    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد٬ اعتیاد٬ پژوهش٬ پژوهش بر پژوهش
  • امید رضایی، حدیت حسین زاده، بهروز دولتشاهی، سعیده مصافی، فیروزه جعفری صفحه 37
    هدف
    وابستگی دارویی پدیده پیچیده ای است که از تعامل چندین عامل ناشی می شود و محققین به دنبال حل این مسئله از رویکردهای مختلف استفاده می کنند پژوهش حاضر با هدف شناسایی طرح واره های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی در نظر دارد تسهیل کننده مسیر درمانی این افراد باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه میدانی و از نوع پس رویدادی می باشد. جامعه آماری کلیه افرادی را در بر می گیرد که جهت ترک اعتیاد به کلینیک آبان در تهران مراجعه نموده اند. حجم نمونه 60 نفر است. تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده از لیست مراجعین انتخاب شد و تعداد 30 نفر نیز از بین بستگان این افراد به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شد. پرسشنامه های مشخصات دمو گرافی و طرح واره یانگ، بر روی هر دو گروه اجرا گردید.
    یافته ها
    با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون T مستقل مشخص گردید که در حوزه بریدگی/طرد، خودگردانی و عملکرد مختل (0٫001>P) اختلاف معناداری بین دو گروه وجود دارد همچنین در حوزه جهت مندی نیز اختلاف معنادار بود (0٫005>p).در حوزه محدودیت های مختل و گوش به زنگی بیش از حد و بازداری این اختلاف معنادار نبود. ولی به طور کلی در کلیه حوزه ها طرح و اره های افراد وابسته به مواد افیونی از ناکارآمدی بیشتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی تکنیک طرح واره درمانی توسط روانشناسانی که در مراکز ترک اعتیاد فعالیت دارند می تواند روشی کارآمد محسوب گردد لذا شناخت طرح واره های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی می تواند مسیر درمان را کوتاه نماید.
    کلیدواژگان: افراد وابسته به مواد افیونی، طرح واره های ناسازگار اولیه، افراد غیر وابسته به مواد افیونی
  • محمود توکلی، حسن رفیعی، فیروزه جعفری، محمدحسن فرهادی، شهرزاد پاکجویی صفحه 45
    مقدمه
    کارشناسان حیطه پیشگیری و درمان مواد، در نظام مبارزه با مواد، تاثیر فراوانی بر اثر بخشی و عملکرد مجموعه نظام مقابله با سوء مصرف مواد دارند. از این رو، اجرای پژوهش هایی با هدف نیازسنجی آموزشی این افراد ضرورت می یابد.
    روش
    مطالعه حاضر شامل دو بخش بود. بخش نخست بحث متمرکز گروهی متشکل از مسئولین ستادی حیطه مواد مخدر، کارشناسان دارای تجربه و مسئولین دانشگاه ها بود. همچنین با استفاده از پرسشنامه، دیدگاه 52 نفر کارشناس در حیطه پیشگیری و درمان مصرف مواد مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. اعضای جامعه تحقیق به روش تمام شماری از کارشناسان سازمان بهزیستی استان تهران گزینش شدند.
    یافته ها
    از بین 45 نفر، 30 نفر (66٪) خواهان برگزاری دوره های آکادمیک در حیطه اعتیاد بودند. 19 نفر (42٫2٪) خواهان برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت از قبیل کارگاه های آموزشی بودند. بیشترین نیازهای آموزشی به ترتیب مربوط به بخش های درمان، مشاوره، کلیات، پیشگیری، پژوهش و کاهش آسیب به ترتیب در 41 (78٫8٪)، 32 (61٫5٪)، 30 (57٫7٪)، 26 (50٪)، 22 (42٫3٪) و 5 نفر (9٫6٪) گزارش شد و 34 نفر (65٫4٪) علیرغم موارد فوق در سایر موارد متفرقه نیازهای آموزشی را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر که 66٪ افراد خواهان راه اندازی یک دوره آکادمیک سوء مصرف مواد در دانشگاه های کشور می باشند، و فراوان ترین نیاز آموزشی جمعیت مورد مطالعه حاضر در حیطه درمان (78٫8٪) و پس از آن مشاوره (61٫5٪) می باشد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، سوء مصرف و وابستگی به مواد، کاهش آسیب، پیشگیری
  • محمود توکلی، رباب صحاف، شهرام غفاری، علی فرهودیان، رضا حیات بخش صفحه 52
    مقدمه
    در طی دو دهه اخیر فعالیت های مربوط به کاهش تقاضا و به ویژه درمان و باز توانی معتادان در ایران ارتقاء چشمگیری یافته است. هم اکنون آلترناتیوهای متعدد درمانی از جمله مراکز درمان سرپایی و بستری، روش های پرهیز مدار و ایمان مدار از جمله معتادان گمنام و مراکز خیریه تولدی دوباره به صورت دارویی و غیر دارویی فعالیت می کنند. روش سم زدایی و درمان در جمعیت خیریه احیاء انسانی (کنگره 60) به صورت انحصاری بوده و با جایگزینی شربت تریاک و کاهش تدریجی آن (طی 11 ماه) و همچنین گروه درمانی و معنویت درمانی می باشد.
    روش تحقیق: پژوهش مذکور مطالعه ای اقتصادی و توصیفی است که در مدت 3 ماه (بدو ورود، یک ماه و سه ماه بعد درمان) به صورت طولی و هم گروهی انجام شده است. افراد در تحقیق شامل کلیه معتادان بالای 40 سالی است، که به انجمن (کنگره 60) جهت سم زدایی مراجعه نموده اند. انتخاب نمونه ها به روش نمونه گیری در دسترس بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته جمعیت شناختی، و چک لیست پرداخت هزینه های درمانی (پرداخت مستقیم و غیر مستقیم) بوده است، داده ها با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
    یافته ها
    از مجموع 33 نفر، 15 نفر بالای 50 سال بوده اند. تریاک با فراونی 12 نفر (36٫4٪)، کراک و هروئین 14 نفر (42٫3٪)، بالاترین درصد شیوع را داشتند. میانگین ماهیانه هزینه سوءمصرف مواد برای هر نفر 159٬849 تومان می باشد. مجموع هزینه های اداری حدود 7٬720٬000 تومان در سال می باشد. سازمان های دولتی حمایتگر در حوزه اعتیاد و همچنین خیرین خصوصی حدود 35٬000٬000 تومان در سال 1389 به انجمن جهت تداوم خدمت رسانی کمک نموده اند که صرف باز توانی معتادان شده است.
    نتیجه گیری
    در بررسی هزینه فایده و با توجه به کسر نهایی 0٫058 و مبلغ خالص 16٬774٬474 تومان پس انداز شده می توان نتیجه گرفت که اقدامات درمانی و سم زدایی انجمن فوق الذکر بسیار اثر بخش بوده است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، سالمندی، هزینه فایده، درمان و باز توانی معتادان
  • تاچارا روحی کریمی، محمدحسن فرهادی*، اکبر میرجانی اقدم، فیروزه جعفری، سید محمد هادی موسویان، علی فرهودیان، محمود توکلی، اصغر رضویه صفحه 58
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه تلقین پذیری افراد وابسته به مواد افیونی و افراد عادی انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این پژوهش 76 فرد وابسته به مواد افیونی با روش نمونه گیری تصادفی نظامدار، و 100 فرد عادی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، و با استفاده از آزمون ویژگی های شخصیتی حمزه گنجی مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از آزمونهای آماری تی مستقل و تحلیل واریانس استفاده شد.

    یافته ها

    بین دو گروه عادی و وابسته به مواد افیونی در تلقین پذیری، تفاوت معنادار وجود دارد(0٫05P<)، و نتایج تحلیل واریانس نشان داد که نوع ماده افیونی مصرفی، بر تلقین پذیری افراد وابسته به مواد افیونی تاثیر معناداری ندارد. همچنین در گروه افراد وابسته به مواد افیونی از لحاظ تلقین پذیری، بین زنان و مردان تفاوتی معناداری دیده نشد(0٫05P<).

    نتیجه گیری

    گروه افراد وابسته به مواد افیونی صرف نظر از نوع ماده افیونی مصرفی، در مقایسه با افراد عادی تلقین پذیری بیشتری دارند.

    کلیدواژگان: تلقین پذیری، اعتیاد، مواد افیون
  • محسن روشن پژوه، محمدرضا خدایی، الهام طافی، امید رضایی، علی ناظری آستانه، احمدرضا باغستانی، محمدحسن فرهادی صفحه 65
    هدف
    مطالعات نشان می دهد که اثرات درمان دارویی اعتیاد به مواد افیونی بر عملکرد جنسی متفاوت است، هدف پژوهش حاضر شناسایی اثر درمان نگهدارنده با متادون بر عملکرد جنسی مردان وابسته به مواد افیونی مراجعه کننده به مراکز درمانی ترک اعتیاد است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت شبه تجربی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را مردان متاهل وابسته به مواد تحت درمان نگهدارنده با متادون تشکیل می دادند. حجم نمونه 69 نفر برآورد و از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژ‍‍وهش، پرسشنامه ارزیابی عملکرد جنسی بود که داده های پژوهش پس از تعیین اعتبار و پایایی آن در سه مقطع زمانی آغاز مطالعه، یک و سه ماه پس از درمان به صورت خود گزارش دهی جمع آوری گردیدند. تجزیه و تحلیل داد ها با استفاده SPSS نسخه 15 انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که عملکرد جنسی و عملکرد جنسی(تمایل) واحدهای مورد پژوهش پس از درمان تفاوت معنی داری با قبل از آن داشته است (0٫001>P) به طوری که پس از درمان عملکرد جنسی آن ها افزایش یافته بود و عملکرد جنسی (تمایل)آن ها کاهش یافته بود. همچنین نتایج حاکی از آن بود که هیچ تفاوت معنی داری در عملکرد جنسی (نعوظ و ارگاسم و انزال) واحدهای مورد پژوهش مشاهده نشده است.
    نتیجه گیری
    درمان نگهدارنده با متادون در عملکرد جنسی افراد وابسته به مواد افیونی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: متادون، مواد افیونی، اعتیاد، پرسشنامه عملکرد جنسی
  • هومن شریفی، رقیه خرقانی، سپیده سیگاری*، حبیب امامی، محمدحسن فرهادی، محمدرضا مسجدی صفحه 72
    هدف

    با توجه به تغییر الگوی مصرف مواد هدف این مطالعه ارزیابی مجدد عوامل فردی موثر بر موفقیت سم زدایی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، در مرحله جمع آوری داده ها مراکز خود معرف دولتی وابسته به سازمان بهزیستی شهر تهران و مراکز فعال خصوصی (به ترتیب با عملکرد کیفی ضعیف، متوسط و قوی بر اساس نظر کارشناسان ارزشیابی بهزیستی استان) ارزیابی شدند و مشخصات دموگرافیک، اطلاعات فردی، اطلاعات مربوط سیر درمان از 1372 نفر پرونده تکمیل شد. این داده با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک چندگانه تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که 258 نفر (18٫8٪) موفق به سم زدایی مواد مخدر گردیدند. مدل نهایی رگرسیون چندگانه نشان داد که مصرف کنندگان کراک 1٫49 برابر در سم زدایی ناموفق تر بودند (0٫05=P). مصرف کنندگان روزانه یک بار یا کمتر 2٫4 برابر نسبت مصرف کنندگان روزانه 4 بار یا بیشتر در سم زدایی موفق تر بودند (0٫01=P). همچنین کسانی که اطرافیانشان مواد مخدر مصرف نمی کردند 1٫8 برابر کسانی که اطرافیانشان مواد مصرف می کردند (0٫01>P) و مراجعه بعلل عوارض روانی 1٫94 برابر نسبت به مراجعه بعللی غیر از عوارض جسمی یا روانی در سم زدایی موفق تر بودند (0٫01>P).

    نتیجه گیری

    تغییر الگوی سوء مصرف مواد، افزایش شدت و عمق اعتیاد و عوامل فردی محیطی به عنوان عوامل تاثیر گذار بر موفقیت سم زدایی باید در امتداد ارتقای کیفی ارائه خدمات درمانی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: موفقیت سم زدایی، عوامل فردی محیطی، تغییر الگوی سوء مصرف مواد
|
  • Mirjani Aghdam, M.H. Farhadi, F. Eftekhari, E. Fadaei Page 8
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effect of educational packages on knowledge of substance addiction and complication among different levels of students in Tehran city.
    Materials and Methods
    An interventional study was designed in that three group of different levels of students using pre-test and post-test questionnaires, before the study of educational packages and after the study of educational packages.
    Results
    The mean total scores of students before and after the study of educational packages were respectively 7.61 and 9.44 that has been demonstrated knowledge of different levels of students before and after intervention in students of primary (except fourth and fifth class), middle and high school was significantly increases.In other words with confidence of %95 can be said training about substance addiction and complication in increase of knowledge of different educational levels have been effective.
    Conclusion
    According to the results of this study the key role of educational program to reveal itself in demand reduction strategies and primary prevention.
    Keywords: Training, Knowledge, Student, Addiction
  • Azam Arab, Manochehr Azkhosh, Ali Farhoudian, Behroz Dolatshahee, Marjan Farzi Page 14
    Objective
    This study is carried out in order to compare the personality traits between the men how was dependent to Opiates and dependent to methamphetamine.
    Method
    This study is a causal-comparative study. 80 dependent (40 persons who were dependent to opiates as well as 40 persons who were dependent to methamphetamine) refering to a residential center were recuited based on a judgmental sampling. The Neuroticism Extraversion Openness-Five Factor Inventory-Revised was used to determine the personality trait.
    Results
    Results showed that the mean scores between two groups of men dependent on opiates and methamphetamine-dependent men in the field Neuroticism (N), Agreceableness (A) and conscientiousness (C) there is a significant difference between the NEO Personality Inventory. This means that the level of Neuroticism in Opioid dependence in compared with methamphetamine-dependent men is older and level Agreceableness and conscientiousness in methamphetamine-dependent men compared with Opioid dependence is higher. But both in terms of extroversion and openness to experience, enjoy the same status But both groups have the same status in terms of Extraversion and Openness to experience)p>0/05).
    Conclusion
    According to research findings, Between men's personality traits related to opiates and methamphetamine, there are significant differences. So knowing the personality and behavioral characteristics of drug addictions is the effective action for prevention and screening to identify individuals at risk and the use of therapy style according to addicts personality. Keywords: Personality Traits, Opiates, methamphetamine, dependent
    Keywords: Personality Traits, Opiates, methamphetamine, dependent
  • Iraj Esmaili, M. Tavakoli, Mohammad Ghiasi, Abolghasem Hekmat Pour, M.H. Farhadi Page 21
    Objectives
    Since in countries like Iran where drug abuse rate is high، this can be troublesome in working environments and barracks. Thus the study aimed to assess the effectiveness of life skills teachings on attitude change towards drugs among conscripts in Tehran prisons in 1389 solar year (2010).
    Materials and Methods
    According to the objectives data collection method، this study is both practical and experimental in which there is a case group and a control group.
    Results
    The selected conscripts were put in three groups: 1- training group (65)، 2- inner control group (64) and 3- outer control group (67). After ten session of training and based on the findings، the comparison of the three groups indicated the following
    Results
    General attitude towards addiction (p-value = 0. 001) Attitude towards drugs (p-value = 0. 001) Attitude towards drug abuse reason (p-value = 0. 001) Attitude towards the personality of the addict person (p-value = 0. 004) Public attitude towards addiction (p-value = 0. 001) Attitude towards detoxification (p-value = 0. 001) Attitude towards escape from addiction (p-value = 0. 011) Attitude towards addiction as a solution in life (p-value = 0. 007) has been changed and it is statistically significant.
    Conclusion
    According to the results of the present study، intervention and teaching life skills affects the conscripts attitude، and can play important role in reducing drug abuse in the society.
    Keywords: prevention, drugs, conscripts, life skills
  • Mandana Sadeghi, Mahdieh Ahmadi, Ali Farhoudian, Firoozeh Jafari, Mosaieb Yarmohammadi Vassel Page 27
    Objectives

    The aim of this study is to review the previous implemented research on drug abuse and dependency in iran.

    Method

    In this nonsystemic study all available information has been used instructions,official say,rules,etc

    Finding

    Addiction is a major problem in our country in a severe and urgent intervention requires. Due to the difficulty of longer research and prevention of addiction, Preventive and Social studies are small. A significant number of researches in the field of addiction treatment, the country has done. Due to the nature of disaster-pron country as earthquakes, floods, and the drug, Most efforts are focused on drug control. That the poor predictions of future changes in material consumption and future ongoing monitoring is necessary. The prevalence of injection use has increased compared to non-injecting drug users in Iran and 15 to 23 percent are infected with HIV. In most studies, the cost of addiction treatment and direct costs of addiction treatment is considered and costs such as fighting, prevention, and drug trafficking. . is not considered.

    Conclusion

    Due to the favorable attitude in our society, rules, and guidelines related, it is necessary the proper planning and comprehensive research on prevention and treatment in addition to the executive must be done.

    Keywords: Substance abuse, addiction, research, research on research
  • Omid Rezaei, Hadis Hosinzadeh, B. Dolatshahi, S. Masafi, F. Jafari Page 37
    This research aims at identifying the early maladaptive schemas (ems s) in opium – dependent ones in comparision with the peer independent ones in two groups was assessed. For sampling. 30 ones who were opium – dependents and had referred to addiction quitting centers along with 30 healthy ones who had not experience any drug abuse were replicated according to their age, gender,material status and education to be able to conduct the biographical inventory and questionnaires of young schema. Considering the sampling framework, through simple randomization, the subjects were chosen from the list of ones who referred to aban addiction quitting center, Tehran. Using spss & through the independent t – test, the data were analyzed. the finding revealed that in disconnection and rejection domains as well as autonomy and impaired performance, there were significant differences at 0.001 level of significance. in addiction 0.05, there was a significant difference in directionalitydomain. in general, in all schemas, the opium dependents had more inefficiency, but in impaired limits, vigilance and avoidance domains, the difference was not significant. Thus, being familiar with them in non – clinical cases, can lead to individuals self-consciousness as well as experts awereness of the problems which can help the planners to solve some abnormalities. In clinical ones, concerning this problem, it may result in simpler and shorter treatments. professionally speaking; independent ones because of significant differences bet ween esm s in predication and treatment, the suitable procedures should be deal with.
    Keywords: opium, dependent individuals, Maladjusted schema, opium, independent individuals
  • M. Tavakoli, H. Rafiei, F. Jafari, M.H. Farhadi, S. Pakjoei Page 45
    Objective
    The aim of this survey was the evaluation of the demand for training in substance use in employees of Welfare Organization, Tehran, Iran.
    Material and Methods
    This study had two parts: 1 qualitative, using FGDs, 2 surveys as a quantitative study. In the quantitative part, staff of the welfare organization that carries out substance use care was surveyed. Questions on personal details and experience related to the training courses were asked. Training needs were assessed through questions concerning the need for further training. Questionnaire included both open ended questions, and answers were coded to the fields of treatment, consultation, basics, prevention, research, harm reduction and other training needs.
    Results
    Establishing a academic degree in substance use, was believed to be essential, although the long duration needed for establishing it highlights the need for substance use including 40% of curriculum of the substance use. Master, specialty of MD, psychiatry fellowships and PhD are different degrees for the substance use academic majors. Participants emphasized on importance of presidency of drug control from such academic degree establishment. In quantitative part, 45.7% of the participants were female, %28.6 were physicians. No one reported not having training needs, minimum and maximum of training needs were 1-7, with a mean (SD) of 3.6  2.1. %66 requested academic major for substance use in the country. 42% of participants requested short training courses such as workshops. The most frequent training need was treatment, consultation, basics, prevention, research and harm reduction which was reported in 41) 78.8%, 32 (61.5%), 30 (57.7%), 26 (50%), 22 (42.3%) and 5 (9.6%) participants. 34 (65.4%) participants reported other training needs.
    Conclusion
    In qualitative part, the need for a substance use major in Iranian universities was emphasized. The importance of financial resources was highlighted in this regard. As 66% of welfare substance care staffs need an academic degree in substance use, and the most frequent training needs were treatment (78.8%) and consultation (61.5%), welfare organization, ministry of health and medical education and also presidency for drug control should emphasize more on training of their staffs, especially in some specific fields.
    Keywords: needs assessment, training needs, substance use, Welfare Organization, treatment, prevention, harm reduction
  • M. Tavakoli, R. Sahaf, S. Ghaffari, A. Farhoudian, R. Hayatbakhsh Page 52
    Objective
    Activities concerning demand reduction and specially addict’s treatment and rehab have outstandingly improved in Iran. Now different treatment alternatives such as outpatient and residential care centers such as‚ abstinence based and spiritual therapies like, narcotic anonymous are developed. Treatment program in human recovery population is, replacing opium tincture and gradually reduction of it (during 11 month).and it includes group and spiritual therapies.
    Materials and Methods
    this research is an economic and descriptive study one which has been done longitudinal during 3 months (from the beginning’ one and three months after entrance). Participants include all addicts over 40 who have referred to the society (congress 60) for detoxification. choosing the samples has been based on the method of accessible sampling. Demographic questionnaire and checklist of payment of treatment cost (directly or indirectly) have been collecting information tools. Data’s have been analyzed by software spss.
    Results
    out of 33 people, 15 were over 50 years old. Opium abuse With the frequency of 12 people (36.4%) ‚heroin crack with the frequency of 14 people (42.2%) had the most frequency. Monthly cost of drug abusing is on average 1,598,490 Iran Rials (IRR), for each person. The sum of official costs is 77,200.000 IRR in a year, in order to continue governmental support of services. Private charitable contributed the society about 350,000,000 IRR in 2010. This contribution was spent on rehabilitation of addicts.
    Conclusion
    The net cost benefit ratio is about % 58 and the net sum of saved 167,744,740 IRR; therefore, it can be concluded that the benefits of treatment and detoxification of the mentioned society has been effective
  • T. Roohi Karimi, M. H. Farhadi, A. Mirjani Aghdam, F. Jafari, S. M. H. Mousavian, A. Farhoudian, M. Tavakoli, A. Razavieh Page 58
    Objective

    The aim of present study is to compare the suggestibility between addict and non-addict people.

    Materials and Methods

    In this research 176 participants (76 addict people by systematic random and 100 non-addict people by convenience method) were selected and completed the Ganji suggestibility test. The independent t-test and variance analysis were used for statistical analysis.

    Results

    The results suggested that addict people significantly were high in suggestibility than to non-addict people) P<0.05). The type and gender had no significant effect on suggestibility of addict people) P<0.05).

    Conclusion

    Addict people apart from type of opioid use had high suggestibility than non-addict people.

    Keywords: Suggestibility, Addiction, Opioids
  • Mohsen Roshanpajhu, M. R. Khodaei, Elham Tafi, Omid Rezaei, Ali Nazeri, Ahmadreza Baghestani, M.H. Farhadi Page 65
    Introduction
    the researches showed which drug treatment had various effects on individual's sexual function.The purpose of study was to survey effects of protector treatment with methadone in sexual function in men that dependent to opiates.
    Methods
    This study is a quasi-experimental study. Studistical population was married men that dependent to narcotics and have been under of treatment protector with methadone. The sample consists of 69 people which selected with available sampling method. The questionnairs were used consist of demographic questionnaire and sexual functional questionnaire (SFQ).
    Results
    the sexual function has increased in overall sexual performance and the sexual desire after start of treatment. also there was no meaningful statistically difference between erection and ejaculation in sample of study before and after of the treatment.
    Conclusion
    Protector treatment with methadone can be effective in sexual function in people dependent to opiates.
    Keywords: Methadone, Protector treatment, Opiates, Narcotic, Sexual Function, SFQ
  • H. Sharifi, R. Kharaghani, S. Sigari, H. Emami, M.H. Farhadi, M.R. Masjedi Page 72
    Objective

    According to obvious changes in drug abuse patterns in recent years, the main purpose of this study was to reassess the effect of demographic and other individual factors on the drug treatment process

    Materials and Methods

    In this analytic-descriptive study, data collected in Tehran’s Welfare Organization drug treatment outpatient clinics (both private and non-private clinics). 8 clinics were selected (based on a triage classification of clinics, according to the quality of services registered in governmental experts’ records) Demographic and individual variables extracted from the1372 existing files in the treatment centers. Then data processed by multivariable logistic regression.

    Results

    In this study 258 records (18.8%) of patients revealed successful completion of detoxification phase, The final multiple regression model’s results showed that: 1- Crack user clients had 1.49 times more unsuccessful detoxification, (P=0.5), 2- Clients with drug use frequency once daily showed 2.4 times more successful completion in drug detoxification than users with the frequency of 4 times a day, (P=0.01), 3- Also clients with drug free close relatives and home mates had 1.8 times more succession in drug detoxification (P<0.01) and 4- Crack user patients presented with psychological or somatic signs and symptoms had 1.94 times more succession in treatment than others without these symptoms.

    Conclusion

    New patterns of drug use reveal the importance of reassessing the effect of demographic factors and severity and depth of drug use on the treatment process (as well as quality assurance of services).

    Keywords: Successful Completion of Drug Detoxification, Demographic Factors, New Patterns in Drug Use