فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی عبدی، حمید معرفتی، منصور موذن زاده صفحه 317
    مقدمه
    امروزه آدیپونکتین با اهمیت ترین و امیدبخش ترین آدیپوسایتوکین، برای درک بهتر ارتباط بین بیماری های چاقی، متابولیک و قلبی- عروقی می باشد که دارای خواص ضد دیابتی، ضدالتهابی و ضدگرفتگی عروق نیز هست. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازتوانی قلبی از طریق یک دوره تمرینات ورزشی هوازی تخصصی بر سطح سرمی هورمون آدیپونکتین و لیپوپروتئین های پلاسما در مردان دارای بیماری تنگی عروق کرونر بود.
    روش
    20 مرد مبتلا به تنگی عروق کرونر به وسیله نمونه گیری در دسترس انتخاب و با استفاده از تست ورزش و آزمایشات اولیه همسان سازی شدند. این افراد به مدت 8 هفته (هفته ای 3 جلسه) تحت تمرینات بازتوانی قلبی به صورت فعالیت 45-30 دقیقه ای به کمک دستگاه های تردمیل و دوچرخه کارسنج و کارسنج دست با شدت 30 تا 50 درصد ضربان قلب ذخیره قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی اختلاف معنی داری بین پیش و پس آزمون، از آزمون t همبسته در نرم افزار 17SPSS و در سطح معنی داری 05/0≥P استفاده شد.
    یافته ها
    مقادیر آدیپونکتین و HDL به طور معنی داری افزایش یافت؛ در حالی که مقادیر LDL، کلسترول تام و تری گلیسرید به طور معنی داری کاهش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش اثرات سودمند بازتوانی قلبی را در بیماران میان سال دچار تنگی عروق کرونر بعد از سکته قلبی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: بازتوانی قلبی، آدیپونکتین، لیپوپروتئین، تنگی عروق کرونر
  • جمشید نارنجکار، مهرداد روغنی*، الناز قاسمی صفحه 326
    مقدمه

    بیماری دیابت قندی با افزایش رخداد بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد. از آنجا که شواهدی مبنی بر اثر ضد دیابتی سیلی مارین وجود دارد، در این تحقیق اثر تجویز دراز مدت این ماده بر پاسخ انقباضی و رفع انقباضی آئورت سینه ای ایزوله در مدل تجربی دیابت در موش صحرائی نر مورد بررسی قرار گرفت.

    روش

    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیلی مارین (100 میلی گرم بر کیلوگرم)، دیابتی، و دو گروه دیابتی تحت تیمار با سیلی مارین (50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. سیلی مارین 10 روز پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 4 هفته (داخل صفاقی و روزانه) تجویز شد. در انتها، پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و فنیل افرین و شل شدگی به استیل کولین با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    حداکثر پاسخ انقباضی آئورت سینه ای به طور معناداری در گروه دیابتی تحت تیمار با سیلی مارین به کلرور پتاسیم در دوز بالا (05/0>P) و فنیل افرین در هر دو دوز (05/0>P و 01/0>P) کمتر از گروه دیابتی بود. به علاوه، حداکثر پاسخ شل شدگی حلقه های آئورتی به استیل کولین فقط در گروه دیابتی تحت تیمار با دوز بالای سیلی مارین در مقایسه با گروه دیابتی بیشتر و معنی دار بود (05/0>P). در ضمن، حداکثر پاسخ شل شدگی در گروه کنترل تحت تیمار با دوز بالای سیلی مارین به طور معنی دار بیشتر از گروه کنترل بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    تجویز دراز مدت سیلی مارین موجب کاهش پاسخ انقباضی و افزایش پاسخ شل شدگی در بافت آئورت موش صحرائی دیابتی می گردد که این در جلوگیری از برخی عوارض عروقی دیابت در دراز مدت می تواند سودمند باشد.

    کلیدواژگان: سیلی مارین، دیابت قندی، آئورت، پاسخ انقباضی، پاسخ شل شدگی
  • سمیه کیایی، حمید ابطحی*، قاسم مسیبی، محمد یوسف علیخانی صفحه 337
    مقدمه

    ویبریوکلره یک باکتری گرم منفی است که باعث ایجاد بیماری وبا می شود. به دنبال خوردن مواد آلوده به این باکتری، باکتری در روده باریک میزبان شروع به کلونیزاسیون و تولید انتروتوکسین می کند. یکی از مهمترین عوامل بیماری زای باکتری پیلی (TCP) است. این پیلی به عنوان اولین فاکتور در کلونیزاسیون و تداوم باکتری ها در روده کوچک مورد نیاز است. باکتری پیلی هم- تنظیم شونده با توکسین به صورت پیلی تشکیل دهنده دسته ای است که به شکل هماهنگ با توکسین کلرا(CT) تنظیم می شود. توکسین کلره به عنوان بخشی از ژنوم باکتریوفاژ رشته ای (CTXQ) است، به طوری که این باکتریوفاژ از پیلی هم- تنظیم شونده با توکسین به عنوان گیرنده خود استفاده می کند. هدف از این مطالعه تولید یک واکسن نوترکیب برای ویبریو کلره در آینده است.

    روش

    در این مطالعه ژن tcpB با روش PCR تولید شد. سپس به داخل وکتور بیانیpET32 a وارد گردید. سلول های مستعد E.coli. BL21(DE3)plays به وسیله پلاسمید نوترکیب tcpB -pET32 a ترانسفورم گردید. سپس در محیط های کشت متفاوت با تغییر دادن پارامترهایی مثل گلوکز به عنوان منبع کربن، عصاره مخمر به عنوان منبع نیتروژن، بیان پروتئین با استفاده از IPTG انجام شد. پروتئین نوترکیب به وسیله کروماتوگرافی تمایلی Ni-NTA تخلیص گردید. در نهایت میزان پروتئین خالص شده با استفاده از روش براد فورد اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج تعیین توالی با روش سنجر نشان داد که توالی ژن شباهت کامل باژن tcpB دارد. باکتریE.coli،BL21(DE3)، plysS به وسیله pET32a-tcpB ترانسفورم شد و بیان ژن به وسیله IPTG صورت گرفت. پروتئین بیان شده توسط کروماتوگرافی تمایلی و به وسیله کیت Ni-NTA تخلیص گردید.

    نتیجه گیری

    تولید پروتئین نو ترکیب tcpB، ویبریوکلره در سیتوپلاسم باکتری اشریشیا کلی با استفاده از پلاسمید بیانی pET32a انجام گرفت. تولید این پروتئین در میزبان اشریشیا کلی سویه plysS با استفاده از وکتورهای بیانی مثل 32a pET در این مطالعه امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: پیلی، ویبریو کلره، واکنش زنجیره ای پلی مراز، پروتئین نوترکیب، اشریشیا کلی
  • حسین فاضلی، مهدی فتاحی بافقی*، جمشید فقری، رضا اکبری صفحه 345
    مقدمه

    در اثر مصرف آنتی بیوتیک ها، سویه های سودوموناس آئروژینوزای بیمارستانی با مقاومت چندگانه (Multi Drug Resistance) به طور فزاینده ای در سراسر جهان افزایش یافته است. یکی از راه های مقاومت سودوموناس آئروژینوزا نسبت به بتالاکتام ها تولید آنزیم بتالاکتاماز می باشد که معضلات بسیاری را در درمان عفونت های ناشی از این باکتری ایجاد کرده است. از جمله این بتالاکتاماز ها، بتالاکتامازهای حاصل از ژن های PER و VEB می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی مولکولی ژن های PER وVEB در پسودوموناس های با مقاومت چندگانه جدا شده از نمونه های بالینی در اصفهان می باشد.

    روش

    تعداد 98 ایزوله از سودوموناس ائروژینوزا از نمونه های مختلف بالینی جداسازی و با تست های بیوشیمیایی شناسایی گردید، سپس حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های شناسایی شده به روش Kirby-Bauer تعیین گردید. فرایند PCR به منظور بررسی وجود ژن های PER،VEB بر روی نمونه ها انجام گرفت.

    یافته ها

    از 98 سویه سودوموناس ائروژینوزا، 73 نمونه (73%) با مقاومت چندگانه بودند که همه آنها به آنتی بیوتیک های سفپیم، سفوتاکسیم و سفتازیدیم مقاوم بودند. میزان شیوع برای ژن های PER و VEB به ترتیب 5 (84/6%) و 8 (9/10%) بود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به بالا بودن شیوع سودوموناس ائروژینوزا های دارای مقاومت چندگانه در نمونه های بالینی مورد مطالعه در کشور، ضروری است اقداماتی در زمینه کاهش این پاتوژن های بیمارستانی صورت گیرد که از جمله آنها کنترل انتقال ژن های PER و VEB می باشد.

    کلیدواژگان: بتالاکتاماز، سودوموناس ائروژینوزا، ژن های PER، VEB
  • افشار جعفری، فرید اعتمادیان، جبار بشیری صفحه 354
    مقدمه
    با توجه به مطالعات محدود مربوط به اثرات کراتین بر پاسخ های التهابی ناشی از فعالیت ورزشی، مطالعه ی حاضر به منظور تعیین اثر بارگیری کراتین مونوهیدرات بر پاسخ پروتئین واکنشگر-C، اینترکولین - شش (IL-6) و لکوسیت های خون محیطی مردان کوهنورد متعاقب دویدن در سرازیری انجام شد.
    روش
    20 مرد کوهنورد داوطلب (میانگین سن 82/1 ± 5/24 سال، درصد چربی 96/1 ± 42/10 درصد و اکسیژن مصرفی بیشینه 36/2 ± 56/53 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) در قالب یک طرح نیمه تجربی دوسویه کور به طور تصادفی در دو گروه همگن مکمل و شبه دارو تقسیم شدند. افراد تحت مطالعه پس از دوره ی پنج روزه ی مکمل سازی (روزانه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3/0 گرم کراتین مونوهیدرات یا دکستروز) روی یک نوار گردان با شیب منفی 15 درصد به مدت نیم ساعت و شدت 65% ضربان قلب ذخیره دویدند. تغییرات شاخص های التهابی سرمی طی چهار مرحله (حالت پایه، بعد از دوره ی مکمل سازی، بلافاصله و 24 ساعت پس از آزمون ورزشی) اندازه گیری شد. داده ها به وسیله ی آزمون های تحلیل واریانس مکرر، پس تعقیبی بونفرونی و تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 بررسی شد.
    یافته ها
    اثر بارگیری کراتین بر IL-6سرمی پایه معنی دار بود (05/0>P). به علاوه، پروتئین واکنشگر-C و IL-6 و لکوسیت های خون محیطی هر دو گروه متعاقب نیم ساعت دویدن در سرازیری به طور معنی دار افزایش پیدا کرد (05/0>P) و تا 24 ساعت همچنان بالاتر از سطوح پایه بود. با این حال، دامنه ی تغییرات شاخص های التهابی گروه دریافت کننده ی مکمل به طور معنی دار کمتر از گروه شبه دارو بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاضر می توان نتیجه گرفت که بارگیری پنج روزه ی کراتین منوهیدرات احتمالا باعث کاهش پاسخ التهابی ناشی از نیم ساعت دویدن در سرازیری در مردان کوهنورد نخبه شود.
    کلیدواژگان: کراتین، دویدن در سرازیری، پروتئین واکنشگر، C، IL، 6، لکوسیتوز
  • فاطمه میرزایی پور، مروارید دادرس، افسانه فرود صفحه 367
    مقدمه
    اثر اعتیاد به تریاک روی ایجاد انواع مختلف آریتمی ها بعد از سکته حاد قلبی مورد سوال بوده است. این مطالعه با هدف بررسی وقوع انواع آریتمی های ایجاد شده بعد از سکته حاد قلبی در بیماران معتاد به تریاک انجام شد.
    روش
    جمعیت مورد مطالعه شامل 200 بیمار با اولین سکته حاد قلبی بود که در عرض 6 ساعت از شروع علائم به بیمارستان مراجعه کرده و در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شفا و افضلی پور شهر کرمان بستری شده بودند. این افراد به دو گروه دارای آریتمی بعد از سکته حاد قلبی و گروه بدون آریتمی بعد از سکته حاد قلبی تقسیم شدند و اعتیاد به تریاک در افراد هر گروه مشخص گردید.
    یافته ها
    در گروه با آریتمی بعد از سکته حاد قلبی شایع ترین آریتمی شامل تاکیکاردی سینوسی (2/15%)، کمپلکس زودرس بطنی (5/12 %) و تاکیکاردی بطنی (12%) بود. بیماران با آریتمی به طور واضح بیشتر معتاد به تریاک بودند به طوری که شیوع اعتیاد به تریاک در گروه با و بدون آریتمی 76% در مقابل 18% بود (001/0>P). بنابراین اعتیاد به تریاک یک پیش بینی کننده قوی برای وقوع آریتمی به دنبال سکته حاد قلبی محسوب می شود (001/0>P و 60/14: OR). شایع ترین نوع آریتمی بعد از سکته قلبی در گروه معتاد به تریاک کمپلکس زودرس بطنی (3/21%) و بعد تاکی کاردی بطنی (20%) بود که شیوع این دو مورد در افراد معتاد به ترتیب 3/21% و 20% و در افراد غیر معتاد به ترتیب 7/4% و 6/5% بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    هر چند همه بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی در معرض خطر آریتمی های قلبی و مرگ و میر ناشی از آن در ساعات اولیه بیماری می باشند، ولی این خطر در بیماران معتاد بیشتر بوده و اهمیت مراجعه سریع تر آنها به مراکز درمانی را درصورت بروز علائم حملات قلبی مورد تاکیدقرار می دهد.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، تریاک، اعتیاد، آریتمی
  • محبوبه نخعی مقدم، محمد مهدی فرقانیفرد صفحه 375
    مقدمه
    یکی از شایعترین علل مقاومت باکتری ها نسبت به آنتیبیوتیکهای بتالاکتام تولید آنزیمهای بتالاکتاماز است. هدف این تحقیق، مقایسهی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایه های ادراری اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز تیپ CTX-M و TEM و تعیین سویه های دارای مقاومت همزمان به چند آنتیبیوتیک بود.
    روش
    در این تحقیق، باکتری های اشریشیاکلی از نمونه های ادراری بیماران بستری در دو بیمارستان دانشگاهی مشهد، در سال 1389 جدا و با استفاده از آزمایشات بیوشیمیایی افتراقی شناسایی و با کیت میکروژن تایید شدند. پس از انجام آنتیبیوگرام با روش انتشار در آگار، جدایه های مولد بتالاکتاماز با آزمایشات احتمالی و تاییدی شناسایی گردیدند. برای شناسایی باکتری های مولد بتالاکتاماز تیپ CTX-M و TEM، پس از استخراج پلاسمید از واکنش زنجیرهی پلیمراز استفاده شد.
    یافته ها
    درصد باکتری های دارای ژن blaCTX-M بیشتر از blaTEM بود (2/97 درصد در مقابل 3/58 درصد). از میان 36 باکتری مولد (ESBL (Extended-spectrum beta-lactamase، بیست جدایه دارای هر دو ژن بودند. در بین جدایه ها، مقاومت نسبت به سفوتاکسیم بیشتر از سفتازیدیم بود. درصد بیشتری از جدایه های دارای blaCTX-M در مقایسه با جدایه های کدکنندهی هر دو ژن blaTEM، CTX به آنتیبیوتیکهای غیر بتالاکتام، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و نیتروفورانتویین، مقاوم یا بینابینی بودند که اختلاف برای جنتامایسین معنیدار بود (05/0>P). شانزده جدایه از 36 (4/44 درصد) باکتری مولد ESBL در این تحقیق مقاومت همزمان نسبت به سه آنتیبیوتیک سیپروفلوکساسین، اسید نالیدیکسیک و کوتریموکسازول داشتند که از میان آنها 9 سویه تنها ژن blaCTX و 8 سویه هر دو ژن blaTEM، CTX را کد میکردند.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که شیوع ژن blaCTX-M نسبت به blaTEM در جامعهی مورد مطالعه بیشتر بود و باکتری های دارای ژن blaCTX مقاومت بیشتری نسبت به جنتامایسین داشتند (05/0>P) که احتمال دارد ژن مقاومت به این آنتیبیوتیک همراه ژن blaCTX منتقل میشود.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بتالاکتاماز، مقاومت آنتیبیوتیکی، CTX، M، TEM، PCR
  • بهروز ابراهیم زاده کر، ناصر کلانتری، علیرضا ابدی صفحه 384
    مقدمه
    چاقی دوران کودکی می تواند با بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2 و بالا رفتن فشار خون در مراحل بعدی زندگی مرتبط باشد. این تحقیق به منظور بررسی شیوع چاقی و برخی عوامل مرتبط با آن در کودکان زیر 5 سال شهرستان بندر ترکمن انجام گردید.
    روش
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقطعی، با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب با حجم، تعداد 616 کودک زیر 5 سال تحت پوشش مراکز بهداشتی شهرستان بندر ترکمن انتخاب و به مطالعه وارد شدند. چاقی (افزایش وزن برای قد) بر مبنای انحراف معیار استاندارد بیشتر از 2+، تعریف گردید. داده ها از طریق مصاحبه حضوری با مادران، مراجعه به پرونده های بهداشتی خانوار و اندازه گیری قد و وزن مادر و کودک در پرسش نامه ثبت و با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مجموع 6 درصد کودکان مورد بررسی چاق بودند. وزن هنگام تولد کمتر از 2500 و بیشتر از 4000 گرم (031/0 = P)، دریافت شیر خشک یا شیر گاو تا 6 ماهگی (011/0 = P)، طول دوره شیردهی کمتر از 18 ماه (017/0 = P)، سن بیشتر از 30 سال مادر در هنگام زایمان (043/0 = P) و سن فعلی بیشتر از 37 سال مادر (039/0 = P) باچاقی رابطه معنی داری داشت. در نهایت، آنالیز رگرسیون لوجستیک نشان داد که تغذیه انحصاری با شیر مادر در کاهش خطر چاقی اثر معنی داری دارد (019/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از نقش تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی، دوره شیردهی بیش از 18 ماه و عدم حاملگی مادر در سنین بالاتر از 30 سالگی در کاهش خطر چاقی کودکان است.
    کلیدواژگان: چاقی، کودک زیر 5 سال، تغذیه با شیر مادر، شیر خشک
  • فریده دوستان صفحه 392
    مقدمه
    پیش بینی می شود تا سال 2020 دو سوم بیماری ها به بیماری های غیرواگیر مزمن که اغلب با تغذیه و شیوه زندگی ارتباط دارند اختصاص یابد. این مطالعه با هدف ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی گروهی ازدانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد.
    روش
    این مطالعه مقطعی-توصیفی بر روی 375 دانشجو (225 دختر و 150 پسر) با میانگین سنی 5/2±20 سال با روش نمونه گیری چند مرحله ای از چهار دانشکده صورت گرفت. الگوی غذایی با پرسشنامه استاندارد 24 ساعته یادآمد خوراک و مقدار دریافت روزانه انرژی، درشت مغذی ها، فیبروکلسترول با نرم افزار تخصصی تغذیه ای (N4) استخراج و با مقادیر توصیه شده RDA، DRI مقایسه گردیدند. وزن، قد، دورکمر و باسن با وسایل و روش های استاندارد اندازه گیری و بر اساس آنها شاخص توده بدن و توزیع چربی تعیین گردیدند. مقایسه میانگین شاخص های مورد نظر در دو جنس با آزمونt-test student و ارتباط بین شاخص ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تعیین گردید.
    یافته ها
    میانگین دریافت روزانه انرژی (کیلوکالری)، چربی، کربوئیدرات، روتئین (گرم) و نیز کلسترول (میلی گرم) و فیبر غذایی (گرم) در دختران به ترتیب 584±2071، 29±84، 80 ±268، 22 ±69، 126±245، 8/16±16 و در پسران به ترتیب 638±2774، 27±108، 5/95±361، 5/25±97، 185±367 و 3/6±19 بود. میانگین دریافت روزانه کلسترول پسران بیش از مقدار توصیه شده و میانگین دریافت فیبر دو گروه کمتر از دامنه دریافت کافی بود. درصد دریافت انرژی از منابع چربی دو گروه بیش از حد مطلوب بود. میانگین BMIو WHR دختران به ترتیب 1/3± 6/21 و 05/0 ±76/0 و در پسران 3/4±1/22 و 05/0±82/0 بود. دریافت روزانه انرژی در افراد مورد بررسی با WHR ارتباط معنی دار نشان داد (25/0=r و 000/0 =P).
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از نامتعادل بودن ترکیب الگوی غذایی مصرفی دانشجویان مورد بررسی است. برای متعادل کردن رژیم غذایی، کاهش دریافت چربی و افزایش دریافت فیبر در دو گروه و نیزکاهش دریافت کلسترول در پسران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عادات غذایی، شاخص های تن سنجی، دانشجویان، پرسش نامه
  • پرویز مهاجری، بابک غلامین، محسن فتحی، منصور رضایی، علی ظهرابی صفحه 405
    مقدمه
    اسینه توباکترها، کوکوباسیل های گرم منفی غیر تخمیر کننده ای هستند که در طی سه دهه اخیر به عنوان یکی از مهم ترین علل بروز عفونت های بیمارستانی مطرح شده اند. بومانئی شایع ترین گونه بیماریزای جنس اسینه توباکتر بوده و طیف گسترده ای از عفونت ها را ایجاد می کند. عفونت های ناشی از اسینه توباکتر به علت مقاومت ذاتی و توانایی دست یابی به مکانیسم های مقاومتی جدید، باعث ایجاد مشکلات درمانی می شوند.
    روش
    تعداد 84 ایزوله اسینه توباکتر از نمونه های کلینیکی جدا شده و پس از بررسی بیوشیمیایی و تعیین گونه، حساسیت آنها نسبت به 23 آنتی بیوتیک به روش انتشار از دیسک، تعیین شد و سینرژیسم بین برخی از آنتی بیوتیک ها بررسی گردید. نتایج آنتی بیوگرام با استفاده از جداول استاندارد CLSI تفسیر شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان مقاومت دارویی نسبت به آمپی سیلین، سفپودوکسیم، سفوتاکسیم و سفتریاکسون (98-92درصد) مشاهده شد. تی جی سایکلین، کلی ستین و پلی میکسین B با کمترین مقاومت (14-3 درصد) به عنوان موثرترین آنتی بیوتیک ها شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    باکتری های غیر تخمیر کننده همانند اسینه توباکتر همواره به عنوان نمونه هایی از باکتری های مقاوم به دارو شناخته می شوند. نتایج این مطالعه نیز گویای بالا بودن میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف بود. تفاوت در میزان مقاومت به آنتی بیوتیک ها بر اساس مناطق جغرافیایی مختلف در اسینه توباکترها مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اسینه توباکتر بومانی، مقاومت آنتی بیوتیکی، کرمانشاه
|
  • Abdi M., Marefati H., Moazenzadeh M Page 317
    Background And Aims
    Adiponectin is the most important and promising adipocytokine to understand the relationship of obesity, metabolic syndrome and cardiovascular diseases showing anti-diabetic, anti-inflammatory and anti atherosclerotic effects too. The aim of this research was to survey the effect of cardiac rehabilitation, via special aerobic exercise training, on the serum levels of adiponectin hormone and lipoprotein lipid profile in men with atherosclerosis.
    Methods
    Twenty patients with atherosclerosis (40-65-year-old men), selected by convenience sampling method and normalized by exercise training and primary tests, were enrolled. During 8 weeks (three session per week), subjects had 30 to 45 minutes training sessions by using treadmill, ergo meter, and arm ergo meter with the intensity of 30-50 percent of heart rate reserve. The t-test was conducted to check the difference between pretest and posttest at the significant level of P≤0.05.
    Results
    The level of adiponectin and HDL increased and the level of LDL, triglyceride and cholesterol decreased significantly.
    Conclusion
    We concluded that cardiac rehabilitation has probably beneficial effects on the serum levels of adiponectin and lipoproteins in men with coronary artery disease after MI.
    Keywords: Cardiac rehabilitation, Adiponectin, Lipoprotein, Atherosclerotic patients
  • Narenjkar J., Roghani M., Ghasemi E Page 326
    Background And Aims

    Diabetes mellitus is accompanied with higher incidence of cardiovascular disorders. There is some evidence on antidiabetic potential of silymarin. In this study the effect of chronic administration of silymarin on contractile-relaxation response of thoracic aorta of diabetic rats was investigated.

    Methods

    In this experimental study, male Wistar rats were divided into 5 groups of control, silymarin -treated control (100 mg/kg), diabetic, and silymarin -treated diabetic groups (50 and 100 mg/kg). Ten days after streptozotocin injection, silymarin was daily administered (i.p.) for 4 weeks. At the end of study, contractile reactivity of thoracic aortic rings to KCl and phenylephrine and relaxation response to acetylcholine were determined using isolated tissue setup.

    Results

    Silymarin-treated diabetic group showed a significantly lower maximum contraction to KCl (at high dose) and phenylephrine at both doses (p<0.05-p<0.01) as compared to the diabetic group. Maximum relaxation response of rings to acetylcholine was significantly higher in silymarin-treated diabetic group (high dose) as compared to diabetics (p<0.05). Meanwhile, there was also a higher relaxation response in silymarin-treated control group (high dose) in comparison to controls (p<0.05).

    Conclusion

    Chronic administration of silymarin could decrease contractile response and enhance relaxation response in aortic tissue of diabetic rat and this may be beneficial in prevention of long-term vascular complications of diabetes.

    Keywords: Silymarin, Diabetes mellitus, Aorta, Vasoconstriction, Vasodilation
  • Kiaie S., Abtahi H., Mosayebi G., Alikhany M Page 337
    Background and Aims

    Vibrio cholerae is a gram-negative bacterial pathogen that causes cholera disease. Following ingestion by a host and entry into the upper intestine, V. cholera colonizes and begins to emit enterotoxin. One of the most pathogenic factors of Vibrio cholera is toxin-coregulated pili (TCP). Toxin-Coregulated pili is as the primary factor requiered for the colonization and insistence of bacteria in the small intestine. The toxin-coregulated pili are bundle-forming pili that are coordinately regulated with cholerae toxin (CT). The CT operon is part of the genome of the cholera toxin bacteriophage (CTXQ) which utilizes TCP as its receptor. The aim of this study is to produce a recombinant vaccine for V. cholerae in the future.

    Methods

    The tcpB gene was amplified by Polymerase chain reaction (PCR) method and subcloned into pET32a expression vector. Escherichia coli BL21 (DE3) plysS competent cells were transformed by pET32a - tcpB recombinant plasmid. In different media with changing the parameters of nutrient content like glucose as carbon source and yeast extract as nitrogen source, protein expression was induced by using IPTG. Recombinant protein were purified by affinity chromatography (Ni-NTA). The concentration of Recombinant proteins measured according to Bradford assay.

    Results

    The sequencing results by Sanger method showed a similar sequence as tcpB gene. Escherichia coli BL21 plysS was transformed with TCPB-pET32a and gene expression was induced by IPTG. The expressed protein was purified by affinity chromatography and Ni-NTA kit.

    Conclusion

    Recombinant protein tcpB was produced in the cytoplasm of Escherichia coli BL21 plysS, by pET32a expression vector. Therefore, utilization of this protein in Escherichia coli BL21 plysS by expression vectors such as pET32a is possible.

  • Fazeli H., Fatahi Bafghi M., Faghri M., Akbari R Page 345
    Background and Aims

    Duo to clinical use of antibiotics, pseudomonas aeruginosa strains with multiple drugs resistance have significantly increased throughout the world. Betalactamase production is one of the Mechanisms involved in resistance to pseudomonas aeruginosa resulting in many problems in the treatment of infections caused by this bacterium. The aim of this study was molecular analysis of PER and VEB genes in Pseudomonas with multiple resistance isolated from clinical samples in Isfahan/Iran.

    Methods

    In whole, 98 isolates of Pseudomonas aeruginosa from various clinical specimens were identified by biochemical tests and the antibiotic susceptibility of the identified strains were determined using Kirby-Bauer method. PCR was performed on the samples to evaluate the presence or absence of PER and VEB genes.

    Results

    Among 98 strains of Pseudomonas aeruginosa, 73 samples (73%) were multiple drugs resistant and all of them were cefotaxime, cefepime and ceftazidime resistant. Prevalence of PER and VEB genes were respectively 5 (6.84%) and 8 (10.9%).

    Conclusion

    Considering high prevalence of multi-drug resistant Pseudomonas aeroginosa, it is essential to reduce these pathogens in hospitals through controlling PER and VEB genes transfer.

    Keywords: Beta, lactamase, Pseudomonas aeruginosa, PER, VEB
  • Jafari A., Etemadian F., Bashiri J Page 354
    Background and Aims
    In regard to the limited studies about the effect of creatine on exercise-induced inflammatory responses, the present study was conducted to identify the effect of creatine monohydrate loading on response of serum C-reactive protein (CRP), interleukin-6 (IL-6) and peripheral blood leucocytes following one bout downhill running in male mountain climbers.
    Methods
    Twenty volunteer young male mountain climbers (aged 24.5±1.82 year, fat = 10.42±1.96%, and VO2max = 53.56±2.36 ml/kg/min) in a quasi-experimental, randomized and double-blind design were allocated equally into supplement and placebo groups. After five consecutive days supplementation (0.3 g/kg body weight/day creatine monohydrate or dextrose), all subjects were participated in one bout downhill running protocol on a treadmill (-15% incline) for 30 minutes with 65% heart rate reserve (HRR). Changes in inflammatory indices were determined in four phases (baseline, after the supplement period, immediately and 24 hours after the exercise). Data were analyzed by repeated measure ANOVA, Bonferroni and independent t-test at α≤0.05.
    Results
    Creatine loading had only significant effect on the basal serum level of IL-6 (P<0.05). Moreover, the CRP, IL-6 and peripheral blood leukocytes counts in both groups showed significant increase following the exercise protocol (P<0.05) and remained higher than the baseline levels for 24 hours. However, the range of inflammatory indices alterations in supplement group was significantly lower than in placebo group (P<0.05).
    Conclusion
    According to our present results, it can be concluded that creatine monohydrate loading might probably reduce exercise-induced inflammatory response following 30 min downhill running in elite male mountain climbers.
    Keywords: Creatine, Running, C, Reactive protein, Interleukin, 6, Leukocytosis
  • Mirzaiepour F., Dadras M., Forood A Page 367
    Background and Aims
    This study was carried out to assess the effect of opium addiction on the incidence of different types of arrhythmias after acute myocardial infarction (AMI).
    Methods
    The study population consisted of 200 patients with first AMI admitted within 6 hours of the onset of chest pain to the coronary care units (CCU) of two hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran. The participants were classified into two equal groups of with post-MI arrhythmias and without post-MI arrhythmias. Opium addiction in each group was determined.
    Results
    In the group with post-MI arrhythmia, the most common arrhythmias were sinus tachycardia (15.2%), premature ventricular complex (12.5%) and ventricular tachycardia (12%). Opium addication was significantly (P<0.001) higher in patients with arrhythmia (76%) than in the group without arrhitmia (18%). Opium addiction was a strong predictor for the appearance of arrhythmias following AMI (OR = 14.66, P<0.001). The most common type of post-MI arrhythmia following opium use was premature ventricular complex (21.3%) followed by ventricular tachycardia (20%). The corresponding values of these two types of arrhythmia in non-addict group were respectively 4.7% and 5.6% (P<0.001).
    Conclusion
    Although all AMI patients are at risk of arrhythmia and mortality due to it, opium-addicts are at higher risk. This emphasizes the necessity of early refeming to medical centers in these patients.
    Keywords: Myocardial infarction, Opium, Arrhythmias, Addiction
  • Nakhaei Moghadam M., Forghanifard M.M Page 375
    Background and Aims
    One of the most common causes of bacterial resistance to beta-lactam antibiotics is beta-lactamase producing. The aim of this study was to compare the antibiotic resistance of urinary Escherichia coli (E. coli) isolates producing CTX-M and TEM type beta-lactamases, and to determine the strains with co-resistance to multiple antibiotics in Mashhad, Iran.
    Methods
    E. coli bacteria were isolated from urine samples of hospitalized patients referred to two selected hospitals in Mashhad, Iran, in 2010. The bacteria were identified by differential biochemical tests and confirmed using Microgene Kit tests. The antibiotic assay was performed by disk diffusion method. Double disk approximation and phenotypic confirmatory test were carried out for screening ESBLs. Plasmids of ESBL-producers were extracted. TEM and CTX-M type beta-lactamase-producing bacteria were identified using the polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    The percentage of bacteria with blaCTX-M gene was more than blaTEM (97.2% vs. 58.3%). Of the 36 bacteria producing ESBL, 20 isolates had both genes. Resistance to cefotaxime was more than ceftazidime among the isolates. A greater percentage of isolates with blaCTX-M gene were resistant or intermediate to non-lactam antibiotics; nalidixic acid, ciprofloxacin, nitrofurantoin, and gentamicin (P<0.05) in comparison with the isolates encode blaTEM,CTX genes. 16 of 36 ESBL-producers (44.4%) were co-resistant to ciprofloxacin, nalidixic acid and co-trimoxazole (nine isolates encode blaCTX-M and eight encode both genes, blaTEM,CTX).
    Conclusion
    The results indicated that the prevalence of blaCTX-M gene was higher than blaTEM in the studied population and the bacteria encoding blaCTX-M gene had a great resistance to gentamicin and likely the gene of resistance to gentamicin could be transmitted with blaCTX-M gene.
    Keywords: Escherichia coli, Beta, lactamase, Antibiotic resistance, CTX, M, TEM, PCR
  • Ebrahimzadeh B., Kalantari N., Abadi A.R Page 384
    Background and Aims
    Child obesity is increasing in developing countries. This study assessed the prevalence of obesity and some related factors among less than 5-years children in Bandar Turkmen district, Iran.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 616 children aged less than 5 years were selected with stratified random sampling. Obesity was defined as more than +2 standard deviation (SD) National Center for Health Statistics (NCHS) reference. Data were collected by interviewing mothers using a questionnaire and were analyzed with chi-square and Fisher’s tests and multiple regression logistic models.
    Results
    6 percent of children were obese. Prevalence of obesity did not differ significantly between boys and girls (6 and 6.1 percent respectively). Less than 2500 g and more than 4000 g birth weight (P = 0.031), less than 18 months breast feeding duration (P = 0.017), more than 37 years mother’s present age (P = 0.039), more than 30 years mother’s delivery age (P = 0.043), and formula or cow’s milk plus breast feeding up to 6 months of age (P = 0.018) had significant correlation with children’s obesity. Exclusively breast feeding up to 6 months of age rather than formula or cow’s milk plus breast feeding, reduced obesity risk about 2.45 times (P = 0.019).
    Conclusion
    This study suggests that exclusively breast feeding at first 6 months of age, longer breast feeding duration and pregnancy in lower than 30 years of age reduce risk of child obesity.
    Keywords: Obesity_Breast feeding_Formula feeding_Less than 5 years_Child
  • Doostan F Page 392
    Introduction
    It is estimated that by 2020, non communicable diseases will account for approximately two-third of all diseases that are often related to life style and nutrition. This study was conducted to assess Food pattern and anthropometric indices of students in Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, 375 students (225 females, 150 males) with mean age of 20±2. 5 years were selected by multistage cluster sampling method. Food pattern was determined using 24-hour dietary recall questionnaire. Daily intake of energy and macronutrients, fiber and cholesterol were extracted by using nutritional software N4 and compared with, DRI (Dietary Reference Intake) and RDA (Recommended Dietary Allowances). Weight, height, waist and hip circumferences were measured by standard instruments and methods and BMI and WHR were determined accordingly. Data analysis was performed using t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Mean daily intake of energy (Kcal), fat, Carbohydrate, protein (g), cholesterol (mg) and fiber (g) were respectively 2071±584, 84±29, 268±80, 69±22, 245±126 and 16±6.8 in females and 2774±638, 108±27, 361±95.5, 97±25.5, 367±185 and 19± 6.3 in males. Mean daily intake of cholesterol in males was higher than the recommended amount. Mean daily intake of fiber was lower than adequate intake in both groups. The percentage of energy intake from fat sources was higher than the favorite amount in both groups. Mean BMI (Kg/m2) and WHR were respectively 21.6±3.1 and 0.76±0.05 in females and 22.1±4.3 and 0.82±0.05 in males. A significant correlation was found between daily energy intake and WHR (r=0. 25 and P=0. 000).
    Conclusion
    The daily diet composition of studied students is not balanced. Decrease of fat and increase of fiber consumption in both groups and reducing cholesterol intake in males for a balanced diet composition are recommended.
    Keywords: Food habit, Anthropometry, Questionnaires, Students
  • Mohajeri P., Gholamine B., Fathi M., Rezaei M., Zohrabi A Page 405
    Background and Aims
    Acinetobacter spp. are non-fermenting gram-negative coccobacilli that have emerged in recent three decades as major causes of nosocomial infections. Acinetobacter baumannii is the most common pathogen causing a wide spectrum of infections. Acinetobacter infections are difficult to treat, due to both the intrinsic resistance of the pathogen and its ability to readily acquire new resistance mechanisms.
    Methods
    A total of 84 Acinetobacter strains isolated from clinical samples were identified at the species level by biochemical tests. Then their susceptibility to 23 antibiotics and synergism among some of them were determined using disk agar diffusion testing. Antibiogram results were interpreted by using CLSI standard tables.
    Results
    The highest rate of drug resistance (92-98%) was observed to ampicillin, cefpodoxime, cefotaxime and ceftriaxone. Tigecycline, colistin and polymyxin B with the least resistance (3-14%) were identified as the most effective antibiotics.
    Conclusion
    Non-fermentative bacteria such as Acinetobacter always are known as examples of drug-resistant bacteria. The results of the present study also indicate a high level of resistance to different antibiotics. Difference in the rates of Acinetobacter resistance to antibiotics based on geographical areas was observed.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Antibiotic resistance, Kermanshah