فهرست مطالب

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد - سال هفتم شماره 2 (تابستان 1391)

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیام سردبیر
    صفحه 1
  • مقالات پژوهشی
  • مهناز جبراییلی، سوسن ولیزاده، آزاد رحمانی، حسین ابراهیمی صفحات 3-12
    سابقه و اهداف
    حمایت، مشاوره و راهنمایی دانشجویان در طول دوره تحصیل یکی از مهم ترین وظایف دانشگاه ها می باشد. این مطالعه به منظور تعیین دیدگاه دانشجویان نسبت به وظایف و عملکرد اساتید راهنما طراحی شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد که بر روی 250 دانشجوی پرستاری و مامایی و اتاق عمل که با روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام گرفت. جهت تعیین دیدگاه دانشجویان نسبت به وظایف و عملکرد اساتید راهنما از پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 17 و آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیش از نیمی از دانشجویان موافق با وظایف فعلی استاد راهنما بودند و از دیدگاه دانشجویان “ارائه راهنمایی در زمینه شغل و ادامه تحصیل”، “ارزیابی وضعیت تحصیلی فعلی دانشجو” مهم ترین وظایف و “مشورت استاد مشاور با سایر کارشناسان در مورد مشکلات موجود” و “معرفی دانشجو به واحدهای مربوطه برای رفع نیازهای وی” کم اهمیت ترین وظایف اساتید راهنما بود. عملکرد اساتید راهنما از دیدگاه 6/31 درصد دانشجویان خوب برآورد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که در کل دانشجویان دیدگاه خوب به وظایف اساتید راهنما داشتند که نشان دهنده وجود پتانسیل مناسب جهت ارتقای امر مشاوره دانشجویان می باشد. با توجه به نتایج عملکرد اساتید نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در فرایند مشاوره تحصیلی اساتید راهنما می باشد.
  • زهرا صفایی، علیرضا عمادی، مریم طاهری * صفحات 13-20
    سابقه و اهداف

    نقش آموزش الکترونیکی در علوم پزشکی و سلامت به سرعت در حال گسترش می باشد. پذیرش و احساس رضایت از برنامه های ارائه شده از جانب پزشکان به عنوان قشر مهم سیستم سلامت در گذراندن دوره های آموزشی مداوم پزشکی بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی میزان رضایتمندی مشمولین آموزش مداوم از برنامه های آموزش الکترونیکی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1390 بود.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد که طی مدت یک سال 90 نفر شرکت کننده، بخش های راهنما، دوره آموزشی، آزمون و نظرسنجی را گذرانده و مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه متشکل از 28 سوال در دو بخش بود، بخش اول متغیر های دموگرافیک شرکت کنندگان و بخش دوم سطح رضایت شرکت کنندگان را در رابطه با کیفیت دوره و محتوا را می سنجید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج در این پژوهش نشان می دهد بیشترین میزان رضایت از برنامه های الکترونیکی آموزش مداوم به ترتیب از توالی محتوا (1/74 درصد)، روشن بودن اهداف (7/71 درصد)، راهنمای برنامه (6/69 درصد)، کیفیت، ساختار و بیان گفتار مطالب (8/60 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد اکثر شرکت کنندگان امکان استفاده از برنامه های آموزش الکترونیکی را بدون دغدغه ناشی از ترک محل خدمت، اتلاف زمان، استرس های حاصل از تردد و نیز دسترسی به منابع و محتوا در زمان دلخواه را دارند.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، آموزش الکترونیکی، آموزش مداوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • جمشید آیت اللهی، محمدرضا شریفی، نرجس مرجانی، فاطمه آیت اللهی صفحات 21-30
    سابقه و اهداف
    نظام آموزش عالی عهده دار مسئولیتهای مهمی در زمینه رشد و توسعه جوامع است و در صورتی از عهده وظایف خود بر می آید که از نظر کیفیت آموزشی در وضعیت مطلوبی باشد. هدف از این مطالعه سنجش میزان رضایت مندی کارورزان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده به آنان است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی وبه روش مقطعی، در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1389 انجام شد. جامعه آماری دانشجویان رشته پزشکی بودند که در پایان دوره کارورزی قرار داشته و بخش های داخلی، جراحی،اطفال و زنان را گذرانده بودند.ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مبتنی بر ابزار SERVQUAL بود که کارورزان با پاسخ به این پرسشنامه نظرات خود را در پنج بعد کیفیت خدمات که شامل، اطمینان، تضمین، پاسخگویی، همدلی و ملموس تعیین نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های فریدمن و من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقایسه میانگین نمره نظرات کارورزان موردمطالعه در بخشهای مختلف برحسب جنس و بومی و غیر بومی بودن، تنها در بعد تضمین ازنظر آماری معنی دار است، و در سایر ابعاد کیفیت، از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    برای بهبود وضع کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده بهتر است با توجه به عبارات مربوط به هر یک از ابعاد پنج گانه، هنگام تخصیص منابع به این تفاوت ها توجه گردد. همچنین لازم است بخش هایی که از نظر کیفیت خدمات در سطح پایین تری قرار دارند، در اولویت برنامه ریزی جهت بهبود کیفیت قرارگیرند.
    کلیدواژگان: سروکوال (SERVQUAL)، کارورزان پزشکی، خدمات آموزشی، کیفیت
  • مهسا خدایاریان، زهره ونکی صفحات 31-40
    سابقه و اهداف
    سوپروایزران آموزشی می بایستی با بکارگیری اصول فرآیند آموزش و مترتب نمودن آن بر فرآیند مدیریتی و نظارتی خویش، به برنامه ریزی و اجرای برنامه های بهسازی پرستاران در مراکز مراقبت درمانی مبادرت ورزند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی عملکرد سوپروایزران آموزشی از دیدگاه مدیران پرستاری رده های مختلف و پرستاران بالینی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی با مشارکت 97 نفر از پرستاران بالینی و 33 نفر از مدیران رده های مختلف پرستاری در یکی از بیمارستان های آموزشی شهر یزد که به صورت تصادفی انتخاب شده بود، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر 56 گویه مرتبط با صلاحیت های حرفه ای مورد انتظار سوپروایزر آموزشی تهیه و روایی صوری و محتوایی آن مورد تایید قرار گرفت. ضریب همبستگی آلفای کرونباخ ابزار (97/ 0= r) و ابعاد آن در محدوده 96/0-77/0 بود.
    یافته ها
    3/42%پرستاران، عملکرد سوپروایزر آموزشی بیمارستان خود را اثربخش دانسته، 6/52% غیر اثربخش و 2/5%آنان نیز اثربخشی عملکرد را تا حدودی اثربخش ذکر نمودند. 100%مترون ها عملکرد سوپروایزر آموزشی را اثربخش دانستند. همه سوپروایزران آموزشی در خود ارزیابی عملکرد، فعالیت های خود را اثربخش بیان نمودند. نمونه های پژوهش گزارش نمودند که همه معیارهای فهرست شده به میزان 100-70% در اثربخشی عملکرد سوپروایزر آموزشی نقش دارد.
    نتیجه گیری
    جهت اثربخشی عملکرد سوپروایزران آموزشی بایستی صلاحیت های مدیریتی و رهبری آنان را ارتقا بخشید؛ لذا کاربرد رویکرد صلاحیت محور در آماده سازی سوپروایزران آموزشی جهت اجرای فرآیند آموزشی از دیدگاه حل مسئله پیشنهاد می گردد تا پیامدهای مطلوب آن مورد توجه مدیرانی قرار بگیرد که خواهان پیشبرد محیط های کاری خود به سمت سازمان آموزشی و یادگیرنده می باشند.
    کلیدواژگان: اثربخشی عملکرد، سوپروایزر آموزشی، مدیران پرستاری، پرستاران بالینی
  • صدیقه بهروزی فر، سید غلام عباس موسوی صفحات 41-53
    سابقه و اهداف
    نیاز سنجی اولین گام در طراحی برنامه های آموزش مداوم پزشکی می باشد. به منظور جلب رضایت مددجویان از خدمات پرستاران به عنوان بزرگ ترین گروه ارائه دهنده خدمات بهداشتی-درمانی، طراحی و اجرای برنامه های آموزشی متناسب با نیاز واقعی ایشان امری ضروری است. از همین رو، مطالعه حاضر با هدف تعیین اولویت های آموزش مداوم پرستاران شاغل در مراکز آموزشی- درمانی شهرستان کاشان و حومه در سال 89 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه با طراحی مقطعی بر روی 238 پرستار انجام شد. برای هر یک از پرسشنامه ای جداگانه طراحی گردید. هر یک از موضوعات آموزشی در مقیاس لیکرت از صفر تا ده نمره گذاری شد. داده های فرم اطلاعاتی استخراج و طبقه بندی و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بخش های داخلی (44/1±18/9)، جراحی (63/1±40/9) و اورژانس (79/1±32/9) بیشترین میانگین نمرات مربوط به موضوع احیاء قلبی-ریوی پیشرفته بوده است. در بخش های مراقبت ویژه، دیالیز، کودکان و مراقبت ویژه نوزادان، به ترتیب: موضوعات ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه (53/1±02/9)، بیماری های متابولیک استخوان (28/0±91/9)، احیاء قلبی-ریوی (91/0±29/9) و آسفیکسی (41/0±78/9) بیشترین میانگین نمرات را به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین اولویت های آموزش مداوم در زمینه مشکلات سلامت از دیدگاه اکثریت پرستاران، موضوعاتی همچون کسب مهارت های بالینی در خصوص اداره بیماران با شرایط ناپایدار و نیز کاربرد صحیح تجهیزات پزشکی است که با حوزه عملکرد ایشان مرتبط است. ضروری است برنامه ریزان و مجریان در طراحی برنامه های آموزش مداوم، دایره فعالیت پرستاران شاغل در بخش های مختلف را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، مشکلات سلامت، مهارتهای بالینی، پرستاری
  • محمدحسین توده زعیم، علیرضا دانش کاظمی، حسین عقیلی، احمد حائریان، فریده مهدوی صفحات 55-65
    سابقه و اهداف
    ارزشیابی یکی از جنبه های مهم در فرایند فعالیت های آموزشی است و این امکان را فراهم می سازد تا بر اساس نتایج آن نقاط قوت و ضعف آموزش مشخص شود و با تقویت جنبه های مثبت و رفع نارسایی ها در تحول و اصلاح نظام آموزشی گام های مناسب برداشته شود.
    هدف از این تحقیق، ارزیابی اعتبار صوری آزمون های چند گزینه ای دروس تخصصی دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد در نیمسال دوم 1386-1385 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه برای تعیین اعتبار صوری سوالات چند گزینه ای، آزمون پایان ترم طرح شده توسط اساتید دانشکده دندانپزشکی با فرم پرسشگری که از قبل تهیه شده بود تطبیق داده شد و نتیجه به صورت درصدی از میزان رعایت قواعد اعتبار صوری بیان گردید. همچنین ارتباط بین رعایت تهیه قواعد سوالات و شرکت در کارگاه طرح درس مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده ها آنالیز شدند.
    یافته ها
    برگه راهنما، نام استاد و یا اساتید و زمان آزمون در تمام برگه ها موجود بود. مستقل بودن هر سوال از سایر سوالات و عدم وجود کلمات مبهم در ریشه سوال در 100% موارد رعایت شده بود. تفکیک نمره هر استاد و یکسان بودن طول گزینه ها به ترتیب در 7/8% و 7/27% موارد رعایت شده بود.
    نتیجه گیری
    اعتبار صوری سوالات اساتید 7/99% -92% بود و شرکت در کارگاه طرح سوال برای بعضی از اساتید پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ارزشیابی، سوالات چند گزینه ای، اعتبار صوری
  • مسعود میرزایی، فرشته احمدی پور، فاطمه عزیزیان صفحات 67-74
    سابقه و اهداف
    امروزه درکنار آموزش سنتی و معمول، انواع آموزش الکترونیک در حال توسعه در سیستم های آموزشی کشورهای مختلف است. در ایران نیز آموزش الکترونیک یک نیاز شناخته شده است. این پژوهش با هدف بررسی نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به بکارگیری آموزش الکترونیکی در تدریس بیوشیمی بالینی انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر ار نوع توصیفی -مقطعی است که طی آن پژوهشگران به بررسی نگرش 150 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به آموزش الکترونیکی مجازی در سال 1390 پرداختند. ابزار سنجش نگرش دانشجویان پرسشنامه محقق ساخته بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد دانشجویان مورد مطالعه که دو جلسه آموزش الکترونیکی بیوشیمی شامل مکانیسم بیماری های مرتبط را در کنار آموزش حضوری تجربه کرده بودند، نگرش مثبتی نسبت به این نوع شیوه آموزشی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نگرش مثبت دانشجویان نسبت به بکارگیری آموزش الکترونیکی، پیشنهاد می گردد با توجه به مباحث گسترده و پیچیده دروس پزشکی، روش آموزش الکترونیکی نیز در کنار آموزش حضوری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، تدریس، دانشجویان، بیوشیمی
  • سیدسعید مظلومی محمودآباد، معصومه زین العابدینی، حسن شهبازی صفحات 75-84
    سابقه و اهداف
    پاورپوینت نرم افزاری است که جزء اصلی ارائه در سالن های سخنرانی، اتاق های کنفرانس و کلاس های دانشگاه شده است. مطالعات زیادی درباره پاورپوینت در کلاس انجام شده است. با توجه به نتایج متناقض و ادعاهای آنها این مطالعه نگرش دانشجویان درباره نقش پاورپوینت در آموزش را بررسی کرده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 196 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های من ویتنی، کروسکال والیس و همبستگی پیرسون آنالیز شدند.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که 6/81% دانشجویان خلاصه نویسی در پاورپوینت را مفید می دانند؛ ضمنا 6/53%دانشجویان مایل بودند برخی اسلایدها به صورت خلاصه و برخی با جزییات کامل تهیه شوند. 5/49% دانشجویان با این نقد که این جلسات دانشجو را به عدم فعالیت تشویق می کنند با استفاده از این نرم افزار مخالف بودند؛ البته 4/68% دانشجویان تمایل به بحث بیشتری در کلاس ها داشتند.
    دانشجویان این مطالعه (9/46%) با این ادعا که جلسات پاورپوینت از پیش تعیین شده هستند با استفاده از آن مخالف بودند. آنالیز همبستگی نشان داد با افزایش سن و نیز افزایش تعداد ترم های گذرانده شده دانشجویان بیشتر معتقدند که پاورپوینت یادگیرنده را به عدم فعالیت تشویق می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد دانشجویان با انتقادات موجود درباره پاورپوینت مخالف بودند. اما با توجه به امکانات و شرایط باید در پی تهیه پاورپوینت های مناسب برای ارائه آموزش موفق و اثربخش بود.
    کلیدواژگان: پاورپوینت، نگرش، دانشجو، کلاس درس
|
  • M. Jebreili , S. Valizadeh , A. Rahmani , H. Ebrahimi Pages 3-12
    Introduction
    Support, advice and guidance of students during of study are one of the most important responsibilities of universities. They are responsible to solve student's problem about this matter. Thus, this study has been designed to determine the student's view about of the Duties and Performance of Academic advisors.
    Methods
    This study which is a descriptive- analytical study. Is performed on 250 nursing and midwifery and operation room students selected using by census method. In order to analysis of finding, Questionnaire has been used to determine the student's view of the duties and performance of academic advisors. SPSS 17 software and descriptive - inferential statistic has been used to analysis of finding.
    Results
    The findings showed that, more than half of students were agree with academic advisors duties. From student's view "offering advice in terms of job and education" and "assessing the current academic status of students" were as main tasks of academic advisors. "Advisor' consult with other experts about the current problems" and the "introduction of relevant units to meet the needs of students" were the weakest cases of performance of academic advisors. And performance of academic advisors was good in students’ view about 31.6 percent.
    Conclusion
    In this study views of students are well suited to the tasks of academic advisors. This issue indicated that, there is an appropriate potential to promote students consulting. According to the results on the performance of academic advisors need to make fundamental changes in the process of Supervisors is academic counseling.
    Keywords: View, Academic advisor, Performance, Duties
  • Z. Safaei, A. R. Emadi (Ba), M. Taheri Pages 13-20
    Introduction

    The role of e-Learning in medical education is rapidly growing. Acceptance and satisfaction of e-Learning recipients of continuing Medical Education (CME) programs is very important in its success. The aim of this study is to assess CME’s participants’ satisfaction about e-Learning programs in Semnan University of Medical Sciences.

    Methods

    This is a cross-sectional study. Over the period of one year, 90 participants passed the program including instructions, lesson, examination and feedback questionnaire which were evaluated comparatively. Data Collection tool was a questionnaire composed of 28 questions in two parts. The first part assess demographic characteristics of the participants and the second part evaluated the level of participant satisfaction about the quality of e-Learning content and program. Data analysis was performed using the software SPSS 18.

    Results

    The highest satisfaction was in content sequence (74.1%) followed by goal clsarity (71.7%), program help (69.6%) and speech quality (60.8%) respectively.

    Conclusion

    Similar to other studies, the result of this study revealed that most of CME learners can use e-Learning programs without leaving their work place and need to commute.

    Keywords: Satisfaction, E, learning, CME (continues medical education), Semnan University of Medical Science
  • J. Ayatollahi , M. R. Sharifi , N. Marjani , F. Ayatollahi (Dds) Pages 21-30
    Introduction
    According to modern approaches to management, quality is described as consumer’s requests. Thus, recognizing consumers’ perceptions of service quality is one of the first basic steps in formulating any quality improvement program. The objective of this study is assessing the consumer's perceptions of quality in Educational Services at Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.
    Methods
    This study was analytic cross-sectional and performed in 1389 in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd. The study group was medical student in their end period of inter ship which had passed internal, surgical, gynecological and pediatric ward. Questionnaire had been gathered based on SERVQUAL instrument, which proved to be valid and reliable, was used for data collection. Five dimensions of educational services quality (Reliability, Responsiveness, Empathy, Assurance, Tangibles) were assessed by this questionnaire. For statistic analysis, descriptive statistic and Friedman and Manvitni tests were applied.
    Results
    The findings showed that the respondents’ choices clearly showed that the reliability dimension of service quality was better and responsiveness dimension was worse. There was a significant difference in quality between five dimensions, and between four wards that we studied, pediatric has better service quality in all dimensions and gynecology was worse.
    Conclusion
    Respondents’ perceptions of service quality in each statement of five dimensions indicated that there were opportunities for quality improvement. In these faculties, thus, in order to improve quality of educational services, considering what stated above, it is necessary to initiate strategies and implement those strategies, since there are significant differences of quality in the five dimensions, when allocating resources, these differences must be taken into consideration.
    Keywords: SERVQUAL, Medical interns, Educational Services, Quality
  • M. Khodayarian , Z. Vanaki Pages 31-40
    Introduction
    The educational supervisors should attempt to plan and implement nurses’ development programs according to the principles of educational process. The present study was conducted to assess the effectiveness of educational supervisors from the viewpoints of clinical nurses and nurse managers in 2007.
    Methods
    97 clinical nurses and 33 nurse managers in educational hospitals of Yazd participated in this cross sectional study. The questionnaire including 56 items related to expected professional competencies of educational supervisor was prepared and its validity and reliability was confirmed. Overall Cronbach’s alpha was 0.97 ranging from 0.77 to 0.96 for different dimensions which indicated internal consistency of the questionnaire.
    Results
    The results showed 42.3% of nurses considered the function of their hospital as effective, 52.6% as ineffective, and 5.2% as relatively effective. One hundred percent of metrons considered the function of educational supervisors as effective. All the educational supervisors considered their function effective. The study samples reported that all the listed criteria were important in the effectiveness of educational supervisors’ function.
    Conclusion
    In order to improve the effectiveness of educational supervisors’ function their management and leadership competencies should be developed. Competency-based approach is suggested in preparing educational supervisors for implementing the educational process from the problem solving skills. This will help nurse managers to make their work environments a learning and educational institute.
    Keywords: Performance Effectiveness, educational supervisors, nurse managers, clinical nurses
  • S. Behrouzifar , G. A. Mousavi Pages 41-53
    Introduction
    Needs’ assessment is the first stage in designing Continuing Medical Education (CME) Programs. To obtain clients’ satisfaction with services of nurses as the largest group providing health and treatment services, designing and executing educational programs related to their needs is necessary. This study was conducted to determine CME priorities of nursing graduates employed in treatment and teaching centers of Kashan and suburb.
    Methods
    A cross-sectional study was conducted on 238 nurses. Separate questionnaires were designed for different hospital wards. Every educational subject was scored on a Likert scale ranging from zero to ten. Data were extracted, classified and analyzed in SPSS using descriptive and inferential statistics.
    Results
    In general (9.18±1.44), surgical (9.40±1.63) and emergency wards (9.32±1.79), the most important need identified was cardiopulmonary resuscitation. In intensive care units (ICU), dialysis units and pediatrics and neonatal ICU wards, identified items included deep vein thrombosis (DVT) and pulmonary embolism (9.02±1.53), bone metabolic diseases (9.91±0.28), cardiopulmonary resuscitation (9.29±0.91) and asphyxia (9.78±0.41), respectively with the greatest mean scores.
    Conclusion
    From viewpoint of studied nurses, the most important CME priorities were learning clinical skills about managing patients with unstable conditions and correct utilization of medical equipments which are related to their everyday practice. It is necessary that CME planners and policy makers to pay attention to nurses’ CME needs which are different across various wards.
    Keywords: Continuing education, Health Problems, Clinical Skills, Nursing
  • M. H. Toodehzaiem (Dds , A. R. Daneshkazemi (Dds , H. Aghili (Dds , A. Haerian, F. Mahdavi (Dds) Pages 55-65
    Introduction
    Evaluation is an important part of all educational activities and considering of these evaluations help us to improve all educational institutes.The aim of this study was evaluation of face validity of multiple choice questions in faculty of dentistry in second semester of 1385-1386 at Shahid Sadughi University of medical sciences.
    Methods
    In this study, for evaluating of face validity, all of the multiple choice questions were examined with a check list which were considered and the percentage of face validity established. Then data were analyzed.
    Results
    Introduction page, time of the exam and name of the professor(s) were written in all of the exams. The independency of the questions and the lack of vague words in the question's stem were 100%. The percentage of each professor's contribution in the exam and the length of the choices for each question were 8.7% and 27.7% respectively.
    Conclusion
    Face validity of the questions was 92-99.7%. According to this investigation it is concluded that some of the professors need to pass the question plan courses.
    Keywords: Assessment, Evaluation, MCQs, Face validity
  • M. Mirzaei , , F. Ahmadipour , F. Azizian Pages 67-74
    Introduction
    E-learning has been developing side by side of traditional education in most countries. In Iran, development of e-Learning is a recognized need. This study aimed to assess viewpoints of students of Shahid Sadoughi Unversity of Medical Sciences towards e-Learning in teaching clinical biochemistry.
    Methods
    This is a cross-sectional study. One hundred and fifty students of Shahid Sadoughi University participated in the study in 2011. A questionnaire was designed to assess viewpoints of students towards e-Learning.
    Results
    Those students who attended in two sessions of e-Learning of clinical biochemistry, including mechanisms of related disease, side by side of face to face education, have a positive attitude towards this method of learning.
    Conclusions
    Considering the positive attitude of the students towards e-Learning, and complexity and volume of basic science in medical universities, we suggest developing necessary infrastructures to add this method of learning to the curriculum of biochemistry and other basic sciences in medical universities of Iran.
    Keywords: E, Learning, Teaching, Students, Biochemistry
  • S. S. Mazloomy Mahmoodabad , M. Zeynolabedini , H. Shahbazi Pages 75-84
    Introduction
    PowerPoint TM software is the major component present in the lecture halls, conference rooms and classrooms. Many studies have been done about PowerPoint in classrooms. Given the conflicting results of studies, this study has examined the attitudes of students about the role of PowerPoint in their learning.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 196 students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences. Data was collected using a questionnaire and analyzed using Mann- Witney, Kruskal- Wallise test and Spearman correlation tests.
    Results
    Of all students, %81.6 found written summaries of PowerPoint slides useful. Also %53.6 of all students tended to provide slides both a summary and fall details. Almost half of students disagreed that the PowerPoint slides encourage them to be passive. Indeed, %68.4 of students tended to be more involved in classes. Students (%46.9) opposed with the claim that PowerPoint TM sessions are predetermined. However, they believed according to available facilities, educational materials should be provided for effective learning. Correlation analysis showed that increasing age and the number of terms passed made most students to believe that PowerPoint encourage them to inactivity.
    Conclusion
    This study indicated that students were not agreed with the existing criticisms about PowerPoint.
    Keywords: PowerPoint, Attitude, Student, Classroom