فهرست مطالب

پژوهشهای تولیدات دامی - پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1390)

فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی
پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1390)

  • 84 صفحه، بهای روی جلد: 6,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/08/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید رضا هاشمی، بهروز دستار، سعید حسنی، یوسف جعفری آهنگری صفحه 1
    این آزمایش به منظور بررسی دمای بدن و فراسنجه های خونی جوجه خروس های گوشتی سویه تجاری راس 308 در هنگام تغذیه با جیره های حاوی سطوح متفاوت پروتئین یا محدودیت خوراک در شرایط تنش گرمایی و در سن 21 تا 42 روزگی انجام شد. دو گروه به صورت آزاد با جیره های حاوی سطح پروتئین متعادل (مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) و کم پروتئین (85 درصد مقدار توصیه شده انجمن ملی تحقیقات) تغذیه شدند. گروه سوم با جیره حاوی سطح پروتئین متعادل تغذیه شدند، اما روزانه به مدت 8 ساعت از ساعت 8 صبح (دو ساعت قبل از اعمال تنش گرمایی) تا ساعت 4 بعد از ظهر (پایان تنش گرمایی) گرسنه نگهداشته شدند. در طول آزمایش آب به صورت آزاد در اختیار جوجه ها قرار داشت. محدودیت خوراک سبب کاهش معنی دار دمای بدن نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی پس از اعمال تنش گرمایی شد (05/0 P<). تنش گرمایی سبب افزایش دمای بدن در 32 روزگی از 37/41 به 98/41 درجه سانتیگراد شد. مقدار تری گلیسرید سرم در گروه تحت محدودیت خوراک از سایر تیمارها کمتر بود درحالیکه کمترین میزان اسید اوریک مربوط به گروه تغذیه شده با جیره کم پروتئین بود (05/0 P<). تیمارهای آزمایشی تاثیری بر غلظت سایر فراسنجه های سرم خون پرندگان در زمان های قبل و پس از تنش گرمایی نداشتند. اعمال تنش گرمایی همچنین سبب افزایش معنی دار کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین تام، آلبومین، اسید اوریک و گلوکز و کاهش معنی دار پتاسیم خون شد (05/0 P<). تنش گرمایی تاثیری بر غلظت سدیم، کلسیم، گلوبولین و HDL خون نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد دمای بدن جوجه خروس های گوشتی پس از اعمال تنش گرمایی افزایش و فراسنجه های سرم خون آنها 13 تا 33 درصد تغییر می یابد.
    کلیدواژگان: فراسنجه های خون، دمای بدن، تنش گرمایی، جوجه گوشتی
  • فاطمه اسماعیلی، سید رضا میرایی آشتیانی، مصطفی صادقی صفحه 12
    میواستاتین (MSTN) یا فاکتور رشد و تمایز 8 (GDF8)، یکی از اعضای خانواده تغییر دهنده رشدβ TGF- می باشد که به عنوان تنظیم کننده منفی رشد عضله در پستانداران عمل می نماید. در این مطالعه بخشی از انتهای 5، اگزون 1 و اینترون 1 و ارتباط چند شکلی در این جایگاه ها با صفات لاشه از طریق تکنیک PCR-SSCP بررسی شد. در جایگاه 1 (انتهای 5 و اگزون 1) تفاوت معنی داری میان ژنوتیپ های AB و AC، AB و AA با ضخامت چربی پشت، AB و BB با بازده لاشه بدون دنبه، AA و AC با تری گلیسرید خون، AA و BB با کلسترول خون بدست آمد. در نژاد لری بختیاری تفاوت بین ژنوتیپ های AA و AC با وزن دنبه، AB و BB با بازده لاشه معنی دار بود. ولی تفاوت معنی داری بین ژنوتیپ های جایگاه 1 با وزن لاشه بدون دنبه و وزن لاشه با دنبه وجود نداشت. در جایگاه 2 (اینترون 1) تفاوت معنی داری میان ژنوتیپ های BD و CC با ضخامت چربی پشت، AA و BD با کلسترول خون وجود داشت. علاوه بر این در نژاد لری بختیاری تفاوت معنی داری بین ژنوتیپ های BB و BD در جایگاه 2 برای صفت وزن لاشه با دنبه وجود داشت.
    کلیدواژگان: ژن میواستاتین، گوسفند زل، گوسفند لری بختیاری، صفات لاشه، چند شکلی
  • احمد حسن آبادی، رضا ولی زاده، محمد مهدی محقی، حسنا حاجاتی صفحه 24
    این آزمایش به منظور بررسی تاثیر منابع مختلف مانان الیگوساکارید بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ویسکوزیته محتویات هضمی روده جوجه های گوشتی انجام شد. 250 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار به مدت 42 روز پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی حاوی منابع مختلف مانان الیگوساکارید شامل مخمر، مخمر اتوکلاو شده، عصاره مخمر و مانان الیگوساکارید خالص تجارتی، به ترتیب به میزان 5/1، 5/1، 2 و 1/0 درصد جیره بودند. در پایان دوره های آغازین، رشد و پایانی میزان تلفات، خوراک مصرفی، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی اندازه گیری شد. در پایان آزمایش خصوصیات لاشه و تغییرات وزن و طول قسمت های مختلف روده ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد از نظر مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در هر سه دوره آغازین، رشد و پایانی تفاوت معنی داری بین تیمارها وجود نداشت. در مورد درصد اجزای لاشه جوجه ها نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد. ویسکوزیته محتویات هضمی روده بین گروه های مختلف اختلاف معنی داری را نشان داد، به طوری که محتویات هضمی روده جوجه های تغذیه شده با تیمار حاوی عصاره مخمر بیشترین و گروه تغذیه شده با مانان الیگوساکارید تجاری کمترین ویسکوزیته را نشان داد (05/0. (P<
    کلیدواژگان: مخمر ساکارومایسس، مانان الیگوساکارید، عملکرد، ویسکوزیته، جوجه گوشتی
  • مهدی ژندی، آرمین توحیدی، احمد زارع شحنه، مهدی خدایی مطلق، حمید دلدار صفحه 35
    هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی اثر فاکتور رشد شبه انسولین- یک (IGF-1) در محیط کشت آزمایشگاهی بر قابلیت تکوین رویان های گاوی تولید ش«ده از اووسیت های تحت تنش گرمایی بود. اووسیت های نابالغ به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و 12 ساعت اول دوره بلوغ آزمایشگاهی را در 5/38 یا 41 (گروه تنش گرمایی) درجه سانتی گراد و 12 ساعت دوم را در 5/38 درجه سانتی گراد سپری کردند. بعد از بلوغ و لقاح آزمایشگاهی، زایگوت های احتمالی در هر گروه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم و در حضور 100 نانوگرم در میلی لیتر فاکتور رشد شبه انسولین- یک نوترکیب انسانی یا بدون آن کشت داده شدند. نتایج نشان داد که تسهیم تحت تاثیر IGF-1 و تنش گرمایی قرار نگرفت، درحالی که تشکیل بلاستوسیست به طور معنی داری به وسیله IGF-1 در حضور و یا عدم حضور تنش گرمایی افزایش یافت. همچنین، تنش گرمایی مقدار تشکیل بلاستوسیست را در مقایسه با گروه شاهد (5/38 درجه سانتی گراد و بدون IGF-1) کاهش داد. تعداد سلول های تروفکتودرم و توده سلول درونی و کل سلول ها به طور معنی داری به وسیله IGF-1 در حضور و یا عدم حضور تنش گرمایی افزایش یافت. همچنین، تعداد بلاستومر های تانل مثبت نیز به طور معنی داری به وسیله IGF-1 در حضور و یا عدم حضور تنش گرمایی کاهش یافت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که IGF-1 می تواند قابلیت تکوین رویان های گاوی تولید شده از اووسیت های تحت تنش گرمایی را بهبود بخشد. به نظر می رسد که IGF-1 قابلیت تکوین رویان گاو را از راه افزایش تعداد کل سلول و کاهش مرگ برنامه ریزی شده سلولی بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: تنش گرمایی، فاکتور رشد شبه انسولین، یک، گاو، رویان، اووسیت
  • مجید کلانتر، علی اصغرساکی صفحه 48
    برای بررسی تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خون جوجه های گوشتی 500 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در یک طرح آزمایشی کاملا تصادفی با تعداد 4 تیمار، 5 تکرار اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل: شاهد (بدون اسانس)، غلظت 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن بودند. عملکرد رشد در طول دوره و فراسنجه های خونی در دو سن 21 و 42 روزگی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد، غلظت 2/0 درصد آویشن از بیشترین وزن زنده (18/2 کیلوگرم) و کمترین ضریب تبدیل (99/1) در بین گروه ها برخوردار بود (05/0p<). میزان کلسترول و تری گلیسیرید کل در سنین 21 و 42 روزگی، با افزایش غلظت اسانس آویشن کاهش، ولی گلوکز افزایش معنی دار (05/0p<) نشان دادند. بیشترین مقدار پروتئین سرم خون در سن 21 روزگی برابر 52/41 گرم بر لیتر در غلظت 1/0 مشاهده شد (05/0p<). مقدار آلبومین همه گروه های آزمایشی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. مقدار گلوبولین در سن 21 روزگی تحت تاثیر اسانس قرار نگرفت ولی در سن 42 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) نسبت به شاهد بالاتر بود. نسبت آلبومین به گلوبولین تنها در سن 21 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. براساس نتایج این آزمایش، استفاده از اسانس آویشن در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی نتایج مثبتی بر عملکرد رشد و بهبود فراسنجه های خونی نشان داد.
    کلیدواژگان: اسانس آشامیدنی آویشن، جوجه گوشتی، عملکرد رشد، فراسنجه های خون
  • بهمن نوید شاد، زربخت انصاری صفحه 60
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح 5/3 و 7 درصد CLA بر فراسنجه های خونی، ذخیره سازی چربی در بدن و نیز همبستگی بین این فراسنجه ها در جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش از 320 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار استفاده گردید. سه جیره دارای انرژی و پروتئین یکسان، 7 درصد روغن سویا، 5/3 درصد روغن سویا + 5/3 درصد CLA و یا 7 درصد CLA تنظیم شدند. یک جیره حاوی روغن نخل نیز تهیه شد که بطور اجتناب ناپذیر حاوی سطح چربی مصرفی بالاتری در مقایسه با سه جیره آزمایشی دیگر بود. سطح HDL سرم خون پرنده ها توسط تیمارهای آزمایشی تحت تاثیر قرار نگرفت، جوجه های دریافت کننده جیره حاوی 7 درصد CLA و نیز 5/3 درصد CLA + 5/3 درصد روغن سویا، دارای غلظت تری گلیسرید بیشتری در سرم خون بودند. پایین ترین مقدار تری گلیسرید نیز در سرم جوجه های دریافت کننده جیره حاوی روغن نخل مشاهده شد. مقدار کلسترول سرم خون نیز در اثر مصرف CLA افزایش یافت، اما تنها تفاوت معنی دار مربوط به جیره حاوی 7 درصد روغن سویا بود که بطور معنی داری مقدار کلسترول کمتری در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی داشت. روغن سویا و CLA در مقایسه با تیمار حاوی روغن نخل منجر به کاهش چربی حفره شکمی شدند. تیمار حاوی مخلوط CLA و روغن سویا در مقایسه با تیمار حاوی روغن نخل، چربی خام گوشت سینه را کاهش داد. در این آزمایش مصرف مقدار زیاد CLA، چربی خام گوشت سینه و ران + ساق را تحت تاثیر قرار نداد. چربی حفره شکمی یک همبستگی منفی معنی دار با غلظت تری گلیسرید سرم و یک همبستگی مثبت معنی دار با غلظت گلوکز و HDL سرم داشت. چربی ران + ساق همبستگی معنی داری با فراسنجه های خونی نشان داد، اما چربی گوشت سینه یک همبستگی منفی معنی دار با غلظت تری گلیسرید سرم داشت. پژوهش حاضر نشان داد که یکی از مسیرهای احتمالی در ذخیره سازی چربی در بافتهای بدن جوجه های گوشتی در اثر مصرف CLA در جیره غذایی، احتمالا به تغییر در تولید لیپوپروتئینهای مسوول انتقال چربی در خون پرنده مربوط است، با این وجود بر خلاف انتظار افزایش سطح CLA جیره، منجر به کاهش شدید ذخایر چربی بدن نشد.
    کلیدواژگان: اسید لینولئیک جفت شده، فراسنجه های خونی، ذخایر چربی بدن، جوجه گوشتی
  • حامد کشفی، احمدرضا یزدانی، مهرداد لطیفی صفحه 70
    این تحقیق به منظور بررسی میزان اثربخشی راهبردهای مدیریتی موثر بر پیشگیری از عارضه ی متابولیکی جابجایی شیردان در دوره ی انتقال و در سطح گله های صنعتی گاو شیری شهرستان شاهرود صورت گرفت. جهت انجام این پژوهش و به منظور اخذ اطلاعات مورد نیاز پرسشنامه ای تدوین گردید که حاوی اطلاعات مربوط به وضعیت اجرای این راهبردهای مدیریتی، هزینه ی اجرای آن ها، وضعیت درگیری با عارضه ی جابجایی شیردان با تکیه بر علائم بالینی و رکوردهای بهداشتی و درمانی، وضعیت تولیدی و اقتصادی، میزان باروری و هزینه های آن بود. راهبردهای مدیریتی مورد نظر شامل استفاده از علوفه با طول مناسب و عدم استفاده ناگهانی از کنسانتره ی زیاد (توجه به اهمیت فیبر و شکل فیزیکی جیره) و افزایش میزان خوراک مصرفی بعد از زایمان و در دوره ی انتقال بود. در نهایت و پس از مرتب سازی داده ها تاثیر راهبردهای مدیریتی ذکر شده روی متغیرهای وابسته از طریق رویه ی رگرسیون خطی چند متغیره (MLR) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی ارتباط بین متغیرها، ضرایب همبستگی پیرسون بین آن ها نیز محاسبه گردید. در پایان مشخص گردید که بکارگیری راهبردهای مدیریتی جهت پیشگیری از جابجایی شیردان در دوره ی انتقال تاثیر معنی داری روی پارامترهای مدیریتی و اقتصادی داشت.
    کلیدواژگان: دوره ی انتقال، جابجایی شیردان، راهبردهای مدیریتی، گله های صنعتی گاو شیری
|
  • R. Hashemi, B. Dastar, S. Hassani, Y. Jafari Ahangari Page 1
    An experiment was conducted to evaluate of body temperature response and serum metabolites of Ross male broiler chickens subjected to heat stress condition. Treatment diets were different levels of protein and feed restriction program. Two groups were fed ad libitum with a standard protein diet (NRC, 1994) and low protein diet (0.85 NRC, 1994) from 21 to 42 d of age. The third group (feed restriction treatment) was fed with the standard protein diet, but fasted daily for 8 hours from 2 hours before heat stress till the end of heat stress (8:00 to 16:00 h). Broilers had free access to water during the experiment. The feed restriction group had significantly lowered body temperature than others after heat stress (P<0.05). Heat stress increased body temperature from 41.37oC to 41.98oC. Before heat stress blood triglyceride was significantly lower in feed restriction treatment than other groups, while the lowest serum uric acid was related to chickens fed with low protein diet (P<0.05). Dietary treatments had not significant effect on other serum metabolites before and after heat stress (P>0.05). Heat stress significantly increased blood cholesterol, triglyceride, total protein, albumin, uric acid, glucose and decreased blood potassium. Heat stress had no significant effect on blood sodium, calcium, globulin and HDL. In conclusion, results of this experiment showed that heat stress increased body temperature and altered serum metabolites up to 13 to 33 percent in male broiler chickens.
    Keywords: Blood parameters, Body temperature, Heat stress, Broiler
  • F. Amiri, S.R. Miraei, Ashtiani, M. Sadeghi Page 12
    Myostatin (MSTN), known as growth and differentiation factor-8 (GDF8), is a member of the transforming growth factor beta (TGF-β) superfamily that acts as a negative regulator of muscle growth in mammals. The objective of this study was to check a part of the 5¢UTR, the first coding domain and part of intron-1 of MSTN gene, and the relationship among these segments with carcass traits via PCR-SSCP analysis. In marker site 1 (part of the 5¢UTR and exone 1), relationship between AB and AC, AB and AA getotypes with back fat thickness, AB and BB with dressing percentage without fat tail, AA and AC with blood triglyceride, AA and BB with blood cholesterol were significant. In Lori-Bakhtiari breed, relationship between AA and AC genotypes with fat tail weight, AB and BB genotypes with dressing percentage were significant. However, there was no relationship between genotypes of MSTN gene at marker site 1 with carcass weight with fat tail and carcass weight without fat tail. In intron-1 (marker site 2) Relationship between BD and CC genotypes with back fat thickness, AA and BD genotypes with cholesterol were significant.
    Keywords: PCR, SSCP, MSTN Gene, Zel sheep, Lori, bakhtiari sheep, Carcass Traits
  • A. Hassanabadi, R. Valizadeh, M.M. Mohaghegh, H. Hajati, A.M. Tahmasbi Page 24
    This experiment was conducted in order to evaluate the effect of different sources of mannanoligusaccharide on performance, carcass characteristics and viscosity of intestinal digesta of broiler chickens. A total of 250 broiler chicken (Ross 308 strain) reared in a completely randomized design with 5 treatments and 5 replicates for 42 days. Experimental treatments consisted of different sources of mannanoligusaccharide including yeast, autoclaved yeast, yeast extract and pure commercialmannanoligusaccharide at the level of 1.5, 1.5, 2 and 0.1 percent of diet, respectively. Mortality rate, feed intake, body weight and feed conversion ratio were measured in starter, grower and finisher periods of the experiment. Carcass characteristics and variability of weight and length of different parts of intestine were evaluated. Results of the experiment showed that there was not any significant difference among treatments for feed intake, body weight and feed conversion ratio of birds in starter, grower and finisher periods. There was not significant difference in carcass characteristics among treatments. Viscosity of intestinal digesta was significant among groups so intestinal digesta of chicks fed with yeast extract had the highest and the group fed with commercial mannanoligusaccharide had the lowest viscosity (P<0.05).
    Keywords: Saccharomyces Yeast, Mannanoligusaccharide, Performance, Viscosity, Broiler Chicken
  • M. Zhandi, A. Towhidi, A. Zare, Shahneh, M. Khodaei Motlagh, H. Deldar, A. Akhlaghi Page 35
    The goal of this study was to assess the effect of Insulin like growth factor-1 (IGF-1) during in vitro culture on developmental competence of bovine embryos produced from heat-stressed oocytes. In this experiment, immatured oocytes were randomly assigned into two groups and matured at 38.5 or 41 °C for the first 12 hours of maturation followed by 12 hours at 38.5 °C. After in vitro maturation and fertilization, putative zygotes in each group were randomly allocated and cultured in the presence or absence of 100 ng/ml human recombinant (hr)-IGF-1. The results showed that cleavage rate was not affected by IGF-1 and heat stress, whereas blastocyst formation rate was significantly increased by IGF-1 in the presence and/or absence of heat stress. In addition, heat stress decreased blastocyst formation rate compared to the control (38.5 °C without IGF-1) group. The number of trophectoderm cells, inner cell mass and total cell number were significantly increased by IGF-1 in the presence and/or absence of heat stress. In addition, terminal deoxynucleotidyl transferase dUTP nick end labeling (TUNEL)-positive nuclei were significantly decreased by IGF-1 in the presence and/or absence of heat stress. Results of this experiment demonstrated that IGF-1 can improve developmental competence of bovine embryos produced from heat-stressed oocytes. It seems that IGF-1 improve bovine embryo developmental competence via increasing of total cell number and decreasing of apoptosis.
    Keywords: Heat stress, IGF, 1, Bovine, Embryo, Oocyte
  • M. Kalantar, A.A. Saki Page 48
    A study was conducted to evaluate the effect of drinking thyme essence on growth performance and some blood parameters in broiler chickens. A total number of 500 one day old Ross-308 male broiler chicks were randomly allocated to 4 treatments at 5 replicates using a CRD design. Diets were similar with respect of energy, protein and other nutrients for all treatments. Treatments arranged as different levels of drinking thyme essence including: plane water (control group) and levels of 0.1, 0.15 and 0.2percent of drinking thyme essence. Growth performance traits and blood parameters were measured. Blood samples obtained from two birds in each pen at 21 and 42 days of age. According to the results, the highest total live weight (2.18 kg) and the lowest feed conversion ratio (1.99) belonged to group containing of 0.2 % dietary thyme essence. With increasing thyme essence, at 21 and 42 days serum total cholesterol and triglyceride decreased, but glucose concentration was significantly increased (p<0.05). The highest total serum protein concentration was 41.52 g/lit for the level of 0.1% at 21 days. For all thyme essence treatments albumin concentration was significantly (p<0.05) higher compare to the control group. Serum globulin concentration at 42 days was significantly (p<0.05) different at the level of 0.1 % compare to the control group. The albumin to globulin ratio only at 21 days of age was significantly (p<0.05) higher in all groups compared to control group. As a final result, inclusion of thyme essence in drinking water of broiler chickens improved performance traits and blood parameters.
    Keywords: Broilers, Blood parameters, Drinking thyme essence, Performance traits
  • B. Navidshad, Z. Ansari Pirsaraei Page 60
    This study was conducted to investigate the effects of 3.5% and 7% dietary CLA on blood parameters, body fat storage and correlation of these parameters in broiler chickens. In this study 320 chicks were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replications. Four isocaloric and isonitrogenous diets formulated containing 7% Soybean oil, 3.5 Soybean oil + 3.5% CLA, 7% CLA and another diet containing palm oil which inevitably had more fat. Serum HDL was not affected by dietary treatments. Chicks fed diets with 7% CLA and 3.5% Soybean oil + 3.5 % CLA had higher Serum TG concentration in compare to the palm oil treatment. Serum cholesterol concentration increased following CLA consumption, but the only significant difference was observed in diet containing 7% soybean oil which significantly decreased serum cholesterol. Soybean oil and CLA decreased abdominalfat pad in compare to the chicks fed palm oil. The soybean oil + CLA diet decreased breast fat content in compare to the palm oil treatment. The notable observation was ineffectiveness of higher dosage of CLA on breast and drumstick fat. Abdominal fat pad showed a negative correlation with serum TG and a positive correlation with serum glucose and HDL. Drumstick fat content had not any significant correlation with serum parameters but breast fat concentration showed a significant correlation with serum TG concentration. This study showed that one of the possible paths on body fat deposits in tissues of broiler birds following CLA administration may be the changes in the production of lipoproteins that responsible for fat transportation in blood circulation. Nonetheless unexpected an increase in dietary CLA dosage did not cause in reduction of body fat.
    Keywords: CLA, Blood parameters, Body fat deposit, Broiler chickens
  • H. Kashfi, A.R. Yazdani, M. Latifi Page 70
    The purpose of this research was to investigate the effects of management strategies to prevention of displaced abomasum metabolic disorder in transition period in commercial dairy farms in shahroud. For this purpose a questionnaire was prepared in order to obtain required information about the implementation of these management strategies, implementation costs, involvement situation with disorders relying upon clinical signs and treatment and health records, producing and economic situation, fertility rate and it's costs. The considered managerial strategies include using forage with suitable length and lack of sudden usage of high concentrate (Pay attention to the fiber and physical form of the rations) and increasing the consuming feed after calving in transition period. Finally and upon arrangement of data it was possible to study the effects of mentioned management strategies on related varibles through multiple linear regressions. Furthermore in order to study the relation among variables, we considered pearson correlation coefficients as well. Finally it was revealed that any application of management strategies for prevention of displaced abomasum in transition period has a significant effect on managerial and economic parameters.
    Keywords: Transition period, Displaced abomasums, Management strategies, Commercial dairy farms