فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و سوم شماره 3 (امرداد و شهریور 1391)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و سوم شماره 3 (امرداد و شهریور 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/22
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حسین تاجیک سید مهدی رضوی روحانی، مهران مرادی، عذرا فرهنگ فر صفحه 232
    پیش زمینه و هدف
    هدف این مطالعه تهیه و ارزیابی خصوصیات ضد باکتریایی فیلم خوراکی زئین حاوی مونولورین و اسانس آویشن شیرازی به صورت تنهایی و ترکیبی در شرایط آزمایشگاهی است.
    مواد و روش کار
    فیلم زئین حاوی مونولورین (1 درصد) و اسانس (2 و 3 درصد) به روش کاستینگ تهیه و خصوصیات ضد باکتریایی فیلم های تهیه شده علیه لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157: H7 به دو روش disc covering و disc surface spreading ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که فیلم های زئین حاوی اسانس و منولورین، موجب افزایش معنی داری در اثرات ضد باکتریایی در مقایسه با گروه کنترل می گردد (05/0 < P). این افزایش متاثر از میزان ترکیب ضد میکروبی و نوع باکتری است، به طوری که لیستریا منوسیتوژنز حساس تر از اشریشیا کلی O157: H7 بود. در هر دو روش ارزیابی، تمامی فیلم ها به جز فیلم زئین خالی، اثرات ضد باکتریایی مناسبی علیه لیستریا منوسیتوژنز نشان دادند در حالی که تنها فیلم های حاوی اسانس اثرات ضد باکتریایی علیه اشریشیا کلی O157: H7 را نشان دادند. از لحاظ اثر بخشی، فیلم زئین حاوی 3 درصد اسانس، بهترین اثر ضد باکتریایی را علیه هر دو باکتری داشت. همچنین نتایج نشان داد که در تمامی فیلم های مورد مطالعه، در ناحیه تماس فیلم و آگار، کلنی باکتریایی مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که به جای استفاده مستقیم ترکیبات ضد میکروبی مونولورین و اسانس آویشن برای جلوگیری از رشد عوامل میکروبی، می توان با وارد کردن این ترکیبات در فیلم خوراکی زئین، اثرات ضد میکروبی آن ها را تقویت کرد.
    کلیدواژگان: فیلم زئین، مونولورین، آویشن شیرازی، لیستریا منوسیتوژنز، اشریشیا کلی O157: H7
  • اصغر توفیقی، محمدرضا ذوالفقاری صفحه 241
    پیش زمینه و هدف
    مردان و زنان پاسخ های متفاوتی را به استرس ورزشی نشان می دهند. برخی جنبه های تفاوت های جنسیتی در پاسخ به چنین رویدادی هنوز به شکل واضح مشخص نشده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تفاوت های جنسیتی بر پاسخ های IL-6، TNFα، کورتیزول و تستوسترون به یک وهله تمرین مقاومتی در بازیکنان نخبه ی هندبال مرد و زن بود.
    مواد و روش کار
    20 بازیکن نخبه هندبال انتخاب و در قالب دو گروه ده نفری مرد و زن داوطلب شرکت در پژوهش حاضر شدند. برنامه ی تمرین مقاومتی شامل شش ایستگاه پرس سینه، کشش زیر بغل، پرس سر شانه، جلوبازو، جلوران و پشت ران بود که در 3 ست 10 تکراری با 60 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. پیش، بلافاصله و دو ساعت پس از تمرین نمونه های خونی آزمودنی ها در حالت ناشتا گرفته شد. سطح سرمی IL-6 و TNFα توسط روش الآیزا و غلظت کورتیزول و تستوسترون با استفاده از روش رادیوایمنواسی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها توسط آزمون آنالیز واریانس با تکرار مکرر در سطح خطای آلفای 5 درصد انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آماری نشان داد که به دنبال ورزش مقاومتی تفاوت معنی داری در سطوحIL-6 و تستوسترون بین دو گروه وجود دارد (05/0 < P). هیچ تفاوت معنی داری در غلظت TNFα و کورتیزول پس از ورزش بین دو گروه دیده نشد (05/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    بر پایه نتایج پژوهش حاضر انجام یک جلسه تمرین مقاومتی موجب تغییرات معنی داری در سطح هورمون های جنسی و سایتوکاین ها می شود، به گونه ای که مردان پاسخ آندروژنی قوی تر و التهابی کم تری نشان می دهند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هورمون، التهاب، زن، مرد
  • علی تهرانچی، سپهر همدانچی * صفحه 249
    پیش زمینه و هدف

    بررسی کارایی درمان کیست ساده کلیوی به روش جراحی آندوسکوپیک از طریق پوست در مقابل جراحی لاپاروسکوپیک و جراحی باز.

    مواد و روش کار

    در فاصله نوامبر 2009 تا اکتبر 2010 یازده بیمار با 12 کیست ساده کلیوی در مرکز ما تحت درمان به روش جراحی آندوسکوپیک از طریق پوست قرار گرفتند. تمامی کیست ها با سونوگرافی و سی تی اسکن ارزیابی شدند و در صورت عدم وجود کنترا اندیکاسیون، جراحی صورت گرفت. به کمک یک رزکتوسکوپ استاندارد جدار کیست رزکت شد و دیواره داخلی نیز کوتر گردید. به مدت دو روز در محل درن تعبیه شد.

    یافته ها

    پنج ماه بعد از عمل بیماران تحت سونوگرافی کنترل قرار گرفتند و علایم بالینی نیز ارزیابی شد. از 12 کیست هشت مورد کاملا از بین رفته بود، سه عدد به سایز کم تر از نصف کاهش یافته بود و یک مورد به اندازه قبل از عمل باقی مانده بود. موفقیت به صورت کاهش بیش از 50درصد سایز کیست در نظر گرفته شد.

    بحث و نتیجه گیری

    کیست ساده کلیوی را می توان به روش جراحی آندوسکوپیک از طریق پوست با موفقیت حدود 90درصد درمان کرد. از جمله برتری های این فن در مقابل جراحی باز کاهش مدت بستری، دوره نقاهت کوتاه تر و عوارض کم تر است. همچنین در این روش برخلاف لاپاروسکوپی، نیاز به سوراخ های متعدد برای تعبیه تروکارها نیست، از دایسکشن وسیع بافتی اجتناب می شود و دشواری های فنی موجود در لاپاروسکوپی را ندارد.

    کلیدواژگان: قشرزدایی، پوشش زدایی، رزکسیون از طریق پوست، کیست کلیه، کیست ساده
  • فریده دادخواه، مریم کاشانیان، گیتی الیاسی صفحه 254
    هدف
    ارزیابی پیامد حاملگی در زنان حامله مبتلا به تهدید به سقط.
    مواد و روش کار
    یک مطالعه کوهورت آینده نگر بر روی 1000 زن حامله انجام شد. 500 زن (گروه مورد)، سابقه خونریزی واژینال در نیمه اول حاملگی را می دادند و 500 زن دیگر (گروه کنترل) بدون این سابقه بودند. هردو گروه از هفته 20 حاملگی تا زایمان دنبال شدند.
    یافته ها
    زنان دو گروه تفاوت معنی داری از نظر سن، پاریتی و شاخص توده بدنی نداشتند.
    زایمان زودرس خودبه خود 126 مورد (2/25%) در مقابل 47 مورد (4/9%)، 001/ 0P=، [ADJ RR= 1.4، CI 95% = 1.2-1.5، پارگی زودرس کیسه آب] 51 مورد (2/10%) در مقابل 24 مورد (8/4%)، 02/0P= [ADJ RR= 2.1، CI 95% = 1.2-2.3، کندگی زودرس جفت] 20 مورد (4%) در مقابل 7 مورد (4/1%)، 1. /0 P=، [ADJ RR= 1.1، CI 95% = 1.01-1.2، در گروه مورد بیشتر بودند.] تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر پره اکلامپسی، کم بودن رشد جنین و میزان سزارین نبود. وزن نوزاد در موارد حاملگی ترم در گروه مورد کمتر از گروه کنترل بود. (8/560 ±4/3046 گرم در مقابل 432 ±6/3317 گرم، 001/0= p.)رابطه معنی دار مهمی بین تعداد دفعات خونریزی با زایمان زودرس خودبه خودی و کندگی زودرس جفت وجود داشت و همچنین رابطه معنی دار مهمی بین مقدار خونریزی با کندگی زودرس جفت وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    تهدید به سقط میزان زایمان زودرس خودبه خودی و پارگی زودرس کیسه آب و کندگی زودرس جفت را زیاد می کند و وزن نوزاد را کاهش می دهد. بنابراین تهدید به سقط حاملگی را پر خطر کرده و مراقبت پره ناتال جدی تری را ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: تهدید به سقط، زایمان زودرس، پارگی زودرس کیسه آب، پره اکلامپسی، زایمان سزارین، پیامد حاملگی، وزن نوزاد، خونریزی واژینال
  • سیدمحمود طباطبایی، مسعود نیکانفر، نسرین بارگاهی، امیر منفردان صفحات 260-267
    پیش زمینه و هدف
    سکته های مغزی به همراه انسداد عروق مغزی، جزو شایع ترین و مهم ترین عوامل مرگ و میر در جوامع انسانی به شمار می رود. بررسی فاکتورهای ژنتیکی که به عنوان فاکتورهای پیش آگهی کننده در این گروه از بیماری ها مطرح هستند، نقش حیاتی در کنترل و کاهش خسارات جبران ناپذیر این مشکلات مغزی دارند. جهش ژن متیلن تتراهیدروفولات ردوکتازMTHFR)) با میزان فراوانی بیشتر از مورد انتظار و تاثیرگذاری آن بر افزایش ریسک استرس های اکسیداتیو، یکی از فاکتورهای ژنتیکی است که هدف این بررسی در یک جمعیت از استان آذربایجان شرقی قرار می گیرد.
    مواد و روش کار
    50 فرد سالم بدون سابقه بیماری انسداد عروق مغزی و 50 فرد با تشخیص قطعی این بیماری، بر اساس شاخص های بالینی مشخص، به شکل تصادفی انتخاب و وارد مطالعه گردیدند. پس از استخراج DNA از خون محیطی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، برای بررسی دو نوع جهش شایع این ژن بکار گرفته شد.
    یافته ها
    با مقایسه انواع ژنوتیپ های درگیر در افراد گروه های کنترل و بیمار، حضور هموزیگوت الل T در تغییر C677T در گروه بیمار، بیشتر از گروه کنترل بود، ولی تفاوت معنی داری بین این دو گروه مشاهده نشد (P>0.05). همچنین هتروزیگوت سیس و ترانس دو جهش C677T و A1298C در افراد با انسداد عروق مغزی به طور معنی داری بیشتر از افراد گروه کنترل بود (P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجایی که شیوع این چند شکلی ژنتیکی در جمعیت های گوناگون دنیا متفاوت است و ریسک فاکتور بودن این تغییرات برای بیماری انسداد عروق مغزی به اثبات رسیده است، لازم است تا شیوع این چند شکلی در یک جمعیت از استان آذربایجان شرقی بررسی گردد.
    کلیدواژگان: چند شکلی ژنتیکی، ژن متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز، واکنش زنجیره ای پلیمراز، بیماری انسداد عروقی مغز
  • مرتضی غلامی، احسان صبوری، شیوا روشن میلانی، صمد زارع صفحات 269-275
    پیش زمینه و هدف
    تجویز مکرر مرفین باعث افزایش مزمن فعالیت حرکتی، خصوصیات انگیزشی و دیگر پاسخ های ناشی از دریافت این قبیل داروها می شود. اثرات مرفین بر تشنج به صورت وابسته به دوز گزارش شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تزریق مزمن مرفین بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول (PTZ) در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش کار
    نوزادان موش صحرایی (40 سر) به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. در سن 8- 14 روزه نیمی از حیوانات مرفین و نیمی دیگر سالین دریافت کردند. سپس موش ها در روز 25 و یا 32 بعد از تولد با تزریق پنتیلن تترازول (mg/kg60) به صورت داخل صفاقی از نظر بروز رفتارهای تشنجی مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد پاک کردن پوزه در گروه های مرفینی نسبت به گروه های سالینی کم شد (P<0.05). مدت زمان پاک کردن پوزه در موش های 32 روزه مرفینی نسبت به گروه سالین کاهش یافت (P<0.01). زمان تاخیری در باز شدن پای عقب بعد از تزریق پنتیلن تترازول در موش های 25 روزه مرفینی نسبت به موش های سالینی کاهش پیدا کرد ولی در موش های 32 روزه این اثر افزایش یافت (p<0.05). احتمال وقوع تشنج تونیک-کلونیک در موش های 25 روزه مرفینی نسبت به گروه سالین 4/2 برابر افزایش یافت در حالی که این اثر در موش های 32 روزه برعکس بود.
    نتیجه گیری
    تماس مزمن با مرفین در دوره نوزادی باعث تغییرات وابسته به سن در استعداد به تشنج می شود. احتمالا تغییر در تکامل سیستم های مغزی نظیر گلوتامات (در اثر مواجهه با مرفین) مبنای این نتایج باشد.
    کلیدواژگان: پنتیلن تترازول، تشنج، مرفین، دوره نوزادی، وابسته به سن، موش صحرایی
  • شاهصنم غیبی، زهرا فکور، هاشم محمودزاده، محمد کرمی یار صفحه 277
    پیش زمینه و هدف
    در تنگی هیپرتروفیک پیلور عضلات هیپرتروفیه ناحیه پیلور باعث انسداد نسبی خروجی معده می شود. درمان استاندارد آن پیلورومیوتومی است ولی گزارشاتی از موفقیت درمان با آتروپین وجود دارد. هدف ما مقایسه نتایج درمان طبی و جراحی بود.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی در بیمارستان های امام خمینی ارومیه و نمازی شیراز، شیرخواران مبتلا به تنگی هیپرتروفیک پیلور بعد از اخذ رضایت کتبی از والدین تحت درمان با آتروپین وریدی (01/0 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن هر سه ساعت) و سپس خوراکی قرار گرفتند و نتایج درمانی با شیرخوارانی که پیلورومیوتومی شده بودند مقایسه شد. از نرم افزار SPSSV16 برای مقایسه متغیرهای کمی از آزمون t-test و متغیرهای کیفی از chi2 استفاده شد و 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع 26 شیرخوار مبتلا به استنوز هیپرتروفیک پیلور (11 نفر در ارومیه و 15 نفر در شیراز) تحت درمان با آتروپین وریدی قرار گرفتند که سه نفر به دلیل ناهنجاری های همراه از مطالعه خارج شدند از 23 بیمار (18 پسر و 5 دختر) استفراغ در 19 بیمار (6/82%) با درمان آتروپین وریدی (میانگین 6/4 روز) و سپس خوراکی قطع شد. آتروپین در 4/94درصد پسرها و 40درصد دخترها موثر بود. مدت زمان لازم برای قطع استفراغ بعد از شروع آتروپین طولانی تر از عمل جراحی بود (01/0=P) ولی هزینه بستری برای گروه جراحی بیشتر بود. (02/0=P) مدت بستری در گروه جراحی اندکی کم تر از گروه آتروپین بود ولی اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. (P=0.42)
    نتیجه گیری
    در این مطالعه آتروپین در اکثر شیرخواران مبتلا به تنگی هیپرتوفیک پیلور موثر بود.
    کلیدواژگان: شیرخوار، استنوز هیپرتروفیک پیلور، سولفات آتروپین، پیلورومیوتومی
  • امیر قربانی حق جو، نادره رشتچی زاده، جابر هاشم زاده، مرتضی قاری قرآن صفحات 284-290
    پیش زمینه و هدف
    اریتروپویتین(EPO) هورمونی گلیکوپروتئینی است که در پاسخ به هیپوکسی از بافت کلیوی ترشح می شود و باعث افزایش در تولید گلبول های قرمز خون می شود. هدف مطالعه حاضر ارزیابی تاثیرات اریتروپویتین نوترکیب(r-EPO) برسطح فعالیت سرمی آنزیم پاراکسوناز (PON)، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام TAC)) و پراکسیداسیون لیپیدی در رت است.
    مواد و روش کار
    30 راس موش صحرایی نر از نژاد ویستار به صورت غیر انتخابی به سه گروه تقسیم شدند. به گروه A (r-EPO دوز بالا)، به گروه B (r-EPOدوز پایین) به ترتیب به مدت یک و چهار هفته به طور داخل صفاقی تزریق شد و به گروه C (کنترل) در حجم مساوی سالین نرمال به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. پس از پایان هفت روز در گروه A و C اقدام به خون گیری و تهیه سرم از رت ها کردیم.همین روش کار را در مورد گروه B نیز انجام دادیم.سپس فاکتورهای تغییر فعالیت آنزیم هایPON- AE، تغییرات مقدار سرمی مالون دی آلدهید (MDA)، TAC و پروفیل لیپیدی در سرم رت ها مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت تغییرات صورت گرفته مابین سه گروه با نرم افزار SPSS 16.0 مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی نتایج حاصل از تغییرات صورت گرفته در گروه های دریافت کننده دوزهای بالا و پایین اریتروپویتین در مقایسه با گروه کنترل حاکی از افزایش معنی داری (P < 0.05) در فعالیت آنزیمی پاراکسوناز (به ترتیب با P=0.026 و (P=0.033، فعالیت آنزیمی آریل استراز (به ترتیب با P=0.033 و (P=0.023و مقدار سرمی TAC (به ترتیب با P=0.008 و (P=0.004 و همچنین کاهش معنی داری در غلظت سرمی مالون دی آلدهید (به ترتیب با P=0.002 و (P=0.020 به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی بود. بعلاوه در راستای بررسی همبستگی میان فاکتورهای مورد سنجش در گروه های دریافت کننده دوزهای بالا و پایین اریتروپویتین، بین فعالیت PON و AE (به ترتیب با r =0.770 و (r =0.830 و نیز بین فعالیت PON و سطح سرمیTAC (به ترتیب با r =0.758 و (r =0.774 همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده شد. بعلاوه بین فعالیت PON و غلظت سرمی MDA (به ترتیب با r =0.717 و (r =0.778و همچنین بین مقادیر سرمی MDA و TAC (به ترتیب با r =0.667 و (r =0.708 همبستگی معکوس و معنی دار مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر r-EPO دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و کاهش پر اکسیداسیون لیپیدی است. بنابراین در شرایط استرس های اکسیداتیو می تواند مورد استفاده قرار گیرد. علیرغم هزینه گران قیمت استفاده از دوز بالای r-EPO، تاثیرات آن مشابه دوز پایین r-EPO بود. بنابراین مطالعه نتایج بررسی حاضر استفاده از دوز بالای r-EPO را پیشنهاد نمی کند.
    کلیدواژگان: اریتروپویتین نوترکیب ((r، EPO، مالون دی آلدهید (MDA)، پاراکسوناز (PON)، آریل استراز (AE)، ظرفیت آنتی اکسیدان تام (TAC)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL، C)
  • علیرضا ماهوری، ابراهیم حسنی، آرش موسی الرضایی، حیدر نوروزی نیا، الهام اخیانی صفحه 292
    پیش زمینه و هدف
    اگر چه روش های مختلفی برای تشخیص مرگ مغزی وجود دارد، ولی تست های تائید کننده بعدی نیز مورد نیاز می باشد. انجام این تست ها نیاز به صرف هزینه زیاد، به خصوص پرسنل و تکنولوژی، انتقال بیماران به خارج از بخش مراقبت های ویژه و استفاده از ماده حاجب دارد. شاخص دو طیفی (BIS) امکان پایش عینی و مداوم سطح هوشیاری را فراهم می سازد، هدف این مطالعه تعیین حساسیت مونیتورینگ شاخص دو طیفی در تائید و تشخیص مرگ مغزی بود.
    مواد و روش کار
    در طول یک دوره 12 ماهه، 32 بیمار دچار مرگ مغزی بستری در بخش مراقبت های ویژه، که مرگ مغزی آن ها با استفاده از تست های مختلف به اثبات رسیده بود، مورد مطالعه قرار گرفتند. نظارت با استفاده از یک مونیتور XP BIS انجام و Bispectral Index و SR (Suppression Rate) به مدت 2 ساعت در تمام موارد ارزیابی شد.
    یافته ها
    در تمام بیمارانی که تشخیص مرگ مغزی در آن ها تائید شده بود، BIS نزدیک به صفر (8/0±72/0) و SR نزدیک به 100 (93/0±19/99) بود. حساسیت BIS برای تایید مرگ مغزی 100 درصد بود.
    نتیجه گیری
    BIS یک روش غیر تهاجمی ساده و آسان برای ارزیابی مرگ مغزی است. این شاخص نمی تواند به تنهایی برای تائید مرگ مغزی بکار رود. اما در کنار الکتروانسفالوگرام و آنژیوگرافی مغزی ابزاری مفیدی برای تائید مرگ مغزی است.
    کلیدواژگان: پایش شاخص دو طیفی، مرگ مغزی، الکتروانسفالوگرام، Suppression Rate
  • جمیله ملکوتی، سکینه محمدعلیزاده، هانیه صالحی پورمهر، عزیزه فرشباف خلیلی * صفحه 297
    مقدمه

    پره اکلامپسی یکی از علل اصلی مرگ و میر مادری و جنینی است. با وجود مطالعات متعدد هنوز هم علت آن ناشناخته باقی مانده است. عوامل زیادی از جمله تغذیه در ایجاد پره اکلامپسی مطرح است. اخیرا نقش اسیدفولیک مورد توجه قرار گرفته است؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح سرمی اسیدفولیک با پره اکلامپسی در دوره بارداری زنان انجام گردید.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه مشاهده ای تحلیلی از نوع مورد- شاهدی است که در سال 1388 در مرکز آموزشی درمانی الزهرای تبریز انجام گرفته است. 52 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی 35-18 ساله با سن حاملگی 34 تا 42 هفته و 52 زن باردار طبیعی پس از همسان سازی از نظر سن مادر، تعداد حاملگی و سن حاملگی مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها از طریق مصاحبه با مادران و بررسی پرونده پزشکی آنان جمع آوری گردید. سطح سرمی اسیدفولیک به روش الکتروکمیلومینسانس، توسط دستگاه الکسیس 2010 و کیت روشه اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS/ver. 13 انجام شد.

    یافته ها

    میانگین سطح سرمی اسیدفولیک در افراد مبتلا به پره اکلامپسی به طور معنی داری پایین تر از افراد غیر مبتلا بود (001/0=p). نتایج آزمون چند متغیره نشان دهنده کاهش فراوانی پره اکلامپسی با افزایش سطح سرمی اسیدفولیک بود (99/0-77/0،CI95%:88/0OR=). در مورد بسامد مصرف مواد غذائی اصلی حاوی اسیدفولیک تنها تفاوت میانگین ها در بین دو گروه مربوط به مصرف میوه جات بود. میانگین مصرف میوه ها در هفته در افراد مبتلا به پره اکلامپسی کمتر از افراد غیر مبتلا بود (002/0=p).

    نتیجه گیری

    توصیه می شود کلیه مراقبین بهداشتی در طی مشاوره با مددجویان آموزش های لازم را در مورد اهمیت اسید فولیک، مصرف به موقع و مرتب مکمل ها و مواد غذائی حاوی آن به خصوص میوه ها و نقش احتمالی آن در پیشگیری از پره اکلامپسی ارائه نمایند.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، اسیدفولیک، سطح سرمی، رژیم غذایی، مراقبت پریناتال
  • احمد مرشدی، نوروز دلیرژ، پروا پروین، آرام مکاری زاده صفحه 305
    پیش زمینه و هدف
    سلول های دندریتیک تواناترین سلول های عرضه کننده آنتی ژن درالقا یا جهت دهی پاسخ های ایمنی وابسته به سلول های T هستند. در افراد مبتلا به سرطان، سرکوب و یا انحراف پاسخ های ایمنی از جهت مطلوب، مانع عملکرد مناسب این سلول ها در قبال سلول های سرطانی می گردد. امروزه تولید، ازدیاد و بلوغ این سلول ها در شرایط آزمایشگاهی درحضور فاکتورهای بلوغی که در نهایت بتواند موجب شکل گیری پاسخ های TH15 در فرد دریافت کننده گردد، محور بسیاری از تحقیقات مرتبط با ایمونوتراپی سرطان ها قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر DNA آزادسازی شده از سلول تحت تاثیر داروی ضد سرطان ملفالان، بر بلوغ و فنوتیپ سلول های دندرتیک و نیزجهت دهی پاسخ های ایمنی مرتبط با بهبود یا تشدید بیماری در لنفوسیت های T کمکی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تاثیر DNA آسیب دیده رده سلولی MCF-7، که تحت تیمار با عامل آلکیله کننده ملفالان تهیه شده است در همراهی با عوامل بلوغ استاندارد (TNF-α و6 MCM) بر شاخص های بلوغ سلول های دندرتیک از قبیل مورفولوژی، فنوتیپ، توان بیگانه خواری، قدرت القاء 7MLR و ترشح سایتوکاینی در قیاس با گروه شاهد تیمار شده با عوامل بلوغ استاندارد، بررسی شده است.
    یافته ها
    داده ها نشان دادند که تیمار سلول های دندرتیک با DNA آسیب دیده موجب افزایش بیان CD83(شاخص بلوغ سلول های دندرتیک)، کاهش قدرت بیگانه خواری سلول ها و نیز جهت دهی پاسخ ها به سمت تشکیل فنوتیپ DC1 و تیپ سیتوکاینی TH1می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که DNA آسیب دیده در القاء بلوغ سلول های دندرتیک و جهت دهی پاسخ ایمنی مناسب بر ضد رده سلولی سرطان سینه (MCF-7) کارآمد می باشد.
    کلیدواژگان: سلول دندرتیک، DNA آسیب دیده، ملفالان، ایمونوتراپی، T H1، MCF، 7، TNF، α، MCM، MLR، CD83
  • تورج مهدی زاده، حسین تاجیک*، سید مهدی رضوی روحانی، عبدالرسول ارومیه ای صفحه 316
    پیش زمینه و هدف

    بسته بندی های زیست سازگار بر پایه فیلم های خوراکی حاوی عوامل فعال به منظور بهبود کیفیت، افزایش مدت ماندگاری، کنترل عوامل بیماری زا و بهبود خصوصیات ارگانولپتیکی ماده غذایی استفاده می شوند. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی اثرات عصاره پوست انار بر روی ویژگی های ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی، نوری و حلالیت فیلم خوراکی کامپوزیتی کیتوزان - نشاسته صورت پذیرفت.

    مواد و روش کار

    برای شناسایی ترکیبات شیمیایی عصاره از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی استفاده گردید. فیلم های حاوی عصاره در غلظت های 0، 5/0، 1 و 2 درصد، به روش کستینگ تهیه گردیدند. اثرات ضد میکروبی با روش انتشار آگار، آنتی اکسیدانی به روش به دام اندازی رادیکال 2 و 2 دی فنیل، 1 پیکریل هیدرازیل (DPPH) ونیز میزان فنل کل، ویژگی های نوری و حلالیت در آب فیلم ارزیابی شدند. کلیه آزمایش ها حداقل در سه تکرار انجام گرفت و داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون آماری دانکن و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    فیلم های حاوی عصاره پوست انار موجب افزایش معنی داری در مساحت هاله بازدارندگی رشد باکتری ها در مقایسه با فیلم های بدون عصاره می شود (05/0>p). به طوری که بیشترین تاثیر به ترتیب بروی باکتری های لیستریا، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بود. قدرت آنتی اکسیدانی فیلم کیتوزان - نشاسته با افزودن عصاره ها افزایش معنی داری می یافت (05/0>p)، ولی غلظت های 5/0 و 1 درصد اختلاف معنی داری نداشتند. با افزایش درصد عصاره میزان فنل بیشتر می شود ولی فیلم بدون عصاره با فیلم حاوی 5/0 درصد عصاره اختلاف معنی داری از این نظر نداشتند (05/0>p). با افزایش غلظت عصاره در فیلم ها از شفافیت فیلم ها کاسته شده و تغییرات کلی رنگ افزایش می یافت (05/0>p). نتایج حلالیت در آب نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، حلالیت در آب افزایش معنی داری پیدا می کند (05/0>p).

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که فیلم کامپوزیتی نشاسته – کیتوزان حاوی عصاره پوست انار دارای خواص ضدباکتریایی محسوسی بوده ضمن اینکه قدرت آنتی اکسیدانی بالایی را نیز از خود نشان می دهد. همچنین عصاره موجب بهبود برخی ویژگی های فیزیکی فیلم می گردد.

    کلیدواژگان: فیلم کامپوزیتی، کیتوزان، نشاسته، عصاره پوست انار، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی
  • رحیم رستمی، مریم ابراهیمی، اصغر بیرانوند، محمدرضا آقاسی، حمیده استبرق نیا، جعفر نوروززاده * صفحه 325
    پیش زمینه و هدف

    با وجود اینکه ید دفعی ادراری (Urinary iodine excretion: UIE) به سطح کفایت رسیده، اما همچنان در برخی از مناطق کشور همچون آذربایجان غربی شیوع گواتر بالا است. مطالعه حاضر برای ارزیابی وضعیت ید ادراری و میزان شیوع گواتر در دانش آموزان سن 17-10 سال شهر ارومیه طراحی گردید است.

    مواد و روش کار

    تعداد پانصد دانش آموز دختر از نواحی آموزشی و پرورشی شهر ارومیه به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب و از لحاظ UIE و میزان شیوع گواتر مورد بررسی قرار گرفتند. دانش آموزان بر اساس مقطع تحصیلی زیر تقسیم شده اند: مقطع ابتدایی (158 نفر)، مقطع راهنمایی (257 نفر) و مقطع متوسطه (85 نفر).

    یافته ها

    میانه UIE در نواحی آموزش و پرورش (2 و 1) به ترتیب μg/L145 و μg/L142 بوده است. مقایسه UIE در این سه گروه نشان می دهد که دانش آموزان مقطع متوسطه با دانش آموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی تفاوت معنی داری دارند. میزان شیوع گواتر در مقاطع 3 گانه به ترتیب 9.5درصد، 15.2درصد و 8.2درصد بوده است.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر میزان شیوع گواتر را 12.6درصد گزارش شده است، در حالی که این میزان شیوع بسیار بالاتر از 0.4درصد است که در پایش چهارم اعلام شده است. بیشترین میزان شیوع گواتر در میان مقاطع 3 گانه تحصیلی در دانش آموزان مقطع راهنمایی دیده شده است که البته می تواند آن را در ارتباط با تغییرات هورمونی دروان بلوغ توجیه نمود. لزوم ارزیابی آنتی بادی های تیروئیدی و شیوع تیروئیدیت اتوایمیون می تواند در مطالعات بعدی مدنظر قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: ید دفعی ادرار، گواتر، ید، دانش آموزان مدارس
  • تورج هاشمی نصرت آباد، مجید محمود علیلو، بهروز خسرویان * صفحه 331
    پیش زمینه و هدف

    پرخوری عصبی یکی از اختلالات خوردن محسوب می شود که در آن شخص پرخوری کرده و سپس پاک سازی می کند. تحقیقات بر روی نمونه های بالینی افراد با پرخوری عصبی، تنوعی از متغیرها را شناسایی کرده اند که با رفتار پرخوری عصبی همراه می شوند. بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی نقش کمال گرایی، عاطفه منفی و سیستم های مغزی- رفتاری در پیش بینی پرخوری عصبی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    برای این منظور 70 نفر از افرادی که به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند، و 70 نفر فرد عادی به روش هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های کمال گرایی هویت و قلت، مقیاس بالینی اضطراب و افسردگی هد و مقیاس BAS،BIS کارور و وایت استفاده شد. برای تحلیل نتایج روش های آمار توصیفی و روش تحلیل ممیز مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به پرخوری عصبی در مقایسه با افراد عادی سطوح بالایی از کمال گرایی، عاطفه منفی و bas را گزارش کردند درحالی که بیماران پرخوری عصبی سطوح پایین تری از bis را در مقایسه با گروه عادی نشان دادند. همچنین متغیرهای پیش بینی کننده 85/0 از واریانس پرخوری عصبی را تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که کمال گرایی، عاطفه منفی و سیستم های مغزی- رفتاری به طور معنی دار وقوع یا عدم وقوع پرخوری عصبی را پیش بینی می کنند.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، عاطفه منفی، سیستم های مغزی، رفتاری، پرخوری عصبی
|
  • Dr Hossein Tajik, Dr Seyed Mehdi Razavi Rohani, Dr Mehran Moradi, Dr Azra Farhangfar Page 232
    Background and Aims
    The aim of the study was to develop and investigate antibacterial characteristics of zein edible film assimilated with monolaurin (M) and Zataria multiflora Boiss essential oil (ZEO) alone and in combination with each others.
    Materials and Methods
    Zein films containing M (1%) and ZEO (2 and 3%) were developed by casting method and subsequently, antibacterial characteristics were assessed based on disc covering and disc surface spreading methods against Listeria monocytogenes and E. coli O157: H7.
    Results
    Compared to the control films, significant enhancements were observed on antimicrobial activity when ZEO and M were added (P<0.05). This increase was influenced by the type of agents as well as type of bacteria, which L. monocytogenes was more susceptible than E. coli O157: H7. In both methods, all prepared films, with the exception of plain zein film, exhibited antibacterial activity against L. monocytogenes while only films containing ZEO showed antibacterial activity against E. coli O157: H7. Generally, films containing 3% ZEO showed an excellent antibacterial activity against both tested bacteria. However, bacterial growth under the films was negative for all applied films samples.
    Conclusion
    It is concluded that in contrary to direct use of monolaurin and ZEO to control microbial pathogens, incorporating both agents into edible zein film strengthens antimicrobial characteristics of them.
    Keywords: Zein film, monolaurin, Zataria multiflora Boiss, Listeria monocytogenes, E. coli O157: H7
  • Dr Asghar Tofighi, Dr Mohammad Reza Zolfaghari Page 241
    Background and Aims
    Men and women show different responses to exercise stress. Some aspects of gender differences at such situation have not been clear yet. The aim of this study was the comparison of gender differences between elite men and women handball players in IL-6, TNF-α, cortisol and testesteron responses to resistance exercise.
    Materials and Methods
    Twenty elite handball players were selected and in form of ten men and ten women participated at this research. Resistance exercise program included six separate attempts as: bench press, lat pull down, shoulder press, biceps curl, knee extension and knee curl which was done in alternative method for three sets and 10 repetitions at 60 % 1RM. Blood samples were taken before, immediately and two hours after exercise regimen. Measurement of IL-6 and TNF-α was done with ELISA method. Also cortisol, Testosterone measurement was done by immunoradiometric assay. ANOVA with repeated measured method was used for data analysis.
    Results
    Data analysis showed that there were significant differences in post-exercise IL-6 and testosterone levels between two groups (P<0.05). No significant differences were seen in post-exercise TNF-α and cortisol levels when men compared with women (P>0.05).
    Conclusion
    Based on study results, one session of moderate resistance exercise as a hypertrophy stimulus caused changes in both sexual hormone and cytokine levels in which men show greater androgenal and limited inflammatory responses.
    Keywords: Resistance exercise, Hormone, Inflammation, Women, Men
  • Dr Ali Tehranchi, Dr Sepehr Hamedanchi Page 249
    Background and Aims

    This study aimed to assess the efficacy of percutaneus unroofing in the treatment of simple renal cysts instead of laparoscopic decortication and open surgeries.

    Materials and Methods

    This study included 11 patients with 12 simple cyst units managed by percutaneus unroofing from November 2009 to October 2010. All cysts were evaluated with ultrasonography and abdominal CT. If there was not any contraindication, cyst wall resection was performed. A standard transurethral resectoscope was used to resect the cyst wall and the parenchymal portion of the cyst was subsequently cauterized. Drainage tube was left in place for two days.

    Results

    At 5 months follow up, patients were asked about their symptoms and ultrasonography was performed. From 12 cyst units 8 were completely resolved,3 were reduced to less than 50% and 1 was persistent near to original size.The success was defined as more than 50% reduction in cyst volume.

    Conclusion

    Management of renal simple cysts can be done safely by percutaneus unroofing with success rate of nearly 90%.This new technique can offer several advantages over open surgery with decreased length of hospital stay, improved convalescence, and reduced risk of complications. Percutaneous resection also avoids the multiple trocar sites, extensive dissection, and technical difficulty associated with laparoscopy.

    Keywords: Decortication, Percutaneus resection, Renal cyst, Simple cyst, Unroofing
  • Dr Farideh Dadkhah, Dr Maryam Kashanian, Dr Giti Eliasi Page 254
    Background and Aims
    This study aimed to evaluate the pregnancy outcomes in pregnancies with threatened abortion (miscarriage).
    Materials and Methods
    A prospective cohort study was performed on 1000 pregnant women. 500 women (case group), had a history of vaginal bleeding during the first half of pregnancy and the other 500 women (control group), did not have this history. Both groups of women were followed from 20 weeks of pregnancy up to delivery.
    Results
    The women both groups did not have any significant differences according to age, parity, or body mass index (BMI). Spontaneous preterm delivery was in 126 cases (25.2%) vs. 47 cases (9.4%), P=0.001, [ADJ RR=1.4, CI 95%=1.2-1.5], premature rupture of membrane were 51 cases (10.2%) vs. 24 cases (4.8%), P=0.02, [ADJ RR=2.1, CI95%= 1.2- 2.3], placental abruption were 20 cases (4%) vs. 7 cases (1.4%) P=0.01, [ADJ RR= 1.1, CI 95%= 1.01-1.2], were more in the case group. There were no differences between the two groups regarding preeclampsia, small for gestational age (SGA), and cesarean deliveries. Neonatal weight (in term pregnancies) in the case group was lower than the control group (3046.4± 560.8 gram vs. 3317.6± 432 gram, P=0.001). There was a significant relationship between the number of bleeding episodes, spontaneous preterm delivery, and placental abruption and there was also a significant relationship between the amount of bleeding and placental abruption
    Conclusion
    Threatened abortion increases the rate of spontaneous preterm delivery, premature rupture of membrane and placental abruption, and decreases the neonatal weight. Therefore threatened abortion makes a pregnancy as high risk and demands more serious prenatal care.
    Keywords: Threatened miscarriage, Preterm delivery, Premature rupture of membrane, Preeclampsia, Cesarean delivery, Pregnancy outcome, Neonatal weight, Vaginal bleeding
  • Dr Seyed Mahmoud Tabatabaei, Dr Masoud Nikanfar, Nasrin Bargahi, Amir Monfaredan Pages 260-267
    Background and Aims
    Brain infractions with Ischemic strokes are the most common and important causes of death in human communities. Studying genetic factors as prognostic factors has an important role in the control and reduction of irreversible ischemic brain damages. This study aimed to investigate methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) gene mutation with a frequency greater than expected and its impact on the increased risk of oxidative stress in East Azarbaijan Province.
    Materials and Methods
    50 normal individuals without a history of ischemic strokes and 50 patients with diagnosis of cerebral ischemic stroke with specific clinical indicators were randomly selected and entered the study. Total DNA extracted from peripheral blood and polymerase chain reaction was used to examine two common mutations in this gene.
    Results
    A comparison of various genotypes involved in the control and patient group indicated that the presence of homozygote T allele of the C677T in the patient group was higher than the control group, but there was no significant difference between two groups (P>0.05). Also C677T and A1298C heterozygous mutations in both the cis and trans in people with ischemic strokes were significantly higher than the control group (P<0.05).
    Conclusion
    Since the prevalence of this genetic polymorphism in different populations around the world is different and the role of risk factors changes for ischemic strokes, it is necessary to investigate the prevalence of this polymorphism in East Azarbaijan province.
    Keywords: Genetic polymorphism, Methylenetetrahydrofolate reductase gene, Polymerase chain reaction, Ischemic strokes
  • Mortaza Gholami, Dr Ehsan Saboory, Dr Shiva Roshan, Milani, Dr Samad Zare Pages 269-275
    Background and Aims
    Frequent administration of morphine leads to increase in motor activity, motivational properties, and other responses related to this kind of drugs. It has been reported that the impact of morphine on seizure is dose dependent. The aim of this study was to study the impact of chronic exposure to morphine on pentylenetetrazol-induced seizure in rats.
    Materials and Methods
    Neonate rats (n=40) were randomly chosen and divided into two groups. On postnatal days 8-14 one group received daily morphine and the other group received saline. On postnatal days 25 and 32, all rats injected intraperitoneally with 60 mg/kg pentylenetetrazol and seizure behaviors were monitored.
    Results
    Number of grooming decreased in morphine groups compared to saline animals (p<0.05). Duration of grooming decreased in 32-day-old morphine treated rats compared to their saline group (p<0.01). Latency to widening rear limbs decreased in 25-day-old morphine treated rats compared to saline group while it increased in 32-day-old rats (p<0.05). Probability of incidence of tonic-clonic seizure increased 2.4 times in 25-day-old morphine treated rats compared to saline group but it changed in opposite direction in 32-day-old rats.
    Conclusion
    These results suggest that chronic exposure to morphine during neonatal period induces age-dependent alterations in the susceptibility to pentylenetetrazol-induced seizures. It is likely that exposure to morphine leads to alterations in developing of brain systems such as glutamate which in turn change the susceptibility to seizure.
    Keywords: Pentylenetetrazol, Seizure, Morphine, Neonatal period, Age, dependent, Rat
  • Dr Shahsanam Gheibi *, Dr Zahra Fakoor, Dr Hashem Mahmudzadeh, Dr Mohammad Karamyyar Page 277
    Background and Aims
    In hypertrophic pyloric stenosis (HPS) the hypertrophied muscles of pylorus cause partial gastric outlet obstruction. The standard management of HPS is pyloromyotomy. However, successful treatment of HPS with atropine sulfate also has been reported. We aim to compare the outcomes of medical and surgical treatment for HPS.
    Materials and Methods
    In this comparative clinical trial at Imam Khomeini hospital of Urmia and Nemazi Hospital of Shiraz, infants with diagnosis of hypertrophic pyloric stenosis -after obtaining writing consent from parents- were treated with intravenous atropine sulfate (0.01 mg/kg/q3h) and then orally. The results were compared with cases of surgical pyloromyotomy. The data were analyzed with SPSS and t-test was used for comparing quantitative variables and chi2 test for qualitative variables.
    Results
    A total of 26 infants with hypertrophic pyloric stenosis (11 in Urmia, 15 in Shiraz) were treated with intravenous atropine sulfate, in which three were excluded because of associated anomalies. From the 23 infants (18 male and 5 female) in 19 patients (82.6%) ceased vomiting after treatment with intravenous (median 4.6 days) and subsequent oral atropine sulfate, without major complications. Atropine sulfate was effective in 94.4% of boys but in 40% of girls. Stopping period of vomiting was prolonged in atropine group. (P=0.01) But cost of admission was more in surgical group. (P=0.02) Length of the hospital stay in surgical group was slightly less than medical group with no significant difference. (P=0.42)
    Conclusions
    In this study, atropine was effective in most of infants with hypertrophic pyloric stenosis.
    Keywords: Infant, Hypertrophic pyloric stenosis, Atropine sulfate, Pyloromyotomy
  • Dr Amir Ghorbanihaghjo, Dr Nadereh Rashtchizadeh, Jaber Hashemzadeh, Mortaza Gharighoran Pages 284-290
    Background and Aims
    Erythropoietin (EPO) is a glycoprotein hormone that secretes by renal tissue in response to hypoxia and increases red blood cell (RBC) production. Recent studies demonstrate that the EPO has protective effects against ischemia. The aim of this study was to evaluate the effect of recombinant erythropoietin (r-EPO) on serum Paraoxonase (PON) activity, total antioxidant capacity (TAC) and lipid peroxidation levels in rats.
    Materials and Methods
    This study included 30 male adult wistar rats divided into 3 groups randomly (n=10). Groups A (high dose r-EPO) and B (low dose r-EPO) were injected as intraperitoneal (i.p.) for one and four weeks, respectively. Control group (C) was injected in equal volume normal saline, intraperitoneally.
    Results
    Data analyzes showed that, in treated groups by high and low doses of r-EPO in contrast with control group, there was a significant increase (P < 0.05) in PON activity (with P = 0.026, P= 0.033 respectively), AE activity (with P= 0.033, P= 0.023 respectively) and serum TAC levels (with P =0.008, P= 0.004 respectively), statistically. A significant decrease also was observed about the MDA concentration (with P =0.002, P= 0.020 respectively) as a lipid peroxidation index.
    Conclusion
    Based on the results of the current study, r-EPO has the antioxidant properties and decreases lipid peroxidation. Therefore, it can be used in oxidative stress conditions.
    Keywords: Recombinant erythropoietin (r, EPO), Malondialdehyde (MDA), Paraoxonase (PON), Arylesterase (AE), Total antioxidant capacity (TAC), High density lipoprotein (HDL, c)
  • Dr Ali Reza Mahoori, Dr Ebrahim Hassani, Dr Arash Mosarrezaei, Dr Heidar Noroozinia, Dr Elham Akhiani Page 292
    Background and Aims
    Although the guidelines for the diagnosis of brain death are well established, further confirmatory tests are required. Performing these tests need high costs, specialized personnel and technology, transportation of patients out of the intensive care unit, and use of contrast. The Bispectral Index (BIS) can provide objective and continuous monitoring of the consciousness level. The aim of this prospective study was to define the role of bispectral index monitoring in the confirmation and diagnosis of brain death.
    Materials and Methods
    This study included 32 patients with brain death confirmed by several tests during a period of 12 months. BIS monitoring was performed using an XP BIS monitor and the BIS and the suppression ratio (SR) was evaluated in all cases for two hours.
    Results
    In all patients with brain death diagnosis, the BIS showed values of near 0 (0.72 ± 0.8) and suppression rates of near the 100 (99.1±0.9). The sensitivity of BIS for detection of brain death was 100%.
    Conclusion
    The BIS is a noninvasive, simple, and easy method for assessment of brain death. The BIS cannot be used on its own for the confirmation of the brain death, but it is a useful tool for enabling appropriate scheduling of either EEG or cerebral angiography to confirm brain death.
    Keywords: Bispectral index monitor, Brain death, Electroencephalogram
  • Jamileh Malakouti, Dr Sakineh Mohammad, Alizadeh, Haniyeh Salehi Pourmehr, Farshbaf Khalili Page 297
    Background and Aims

    Preeclampsia is one of the main causes of maternal and fetal mortality. Despite many studies, its etiology is still unknown. Many etiologies as nutritional factors have been presented in causing of preeclampsia. Recently there has been attention towards the role of folic acid. This study was performed to examine the association of serum levels of folic acid with preeclampsia in pregnant women.

    Materials and Methods

    This was an analytic observational case-control study which was conducted in Tabriz- Alzahra educational hospital at 2009. 52 preeclamptic women (aged 18-35 in 34-42 weeks and 52 normotensive pregnant women were selected according to age, pregnancy number, and gestational age. Data were gathered through interviews and reviewing their medical records. Folic acid serum levels were measured by electrochemiluminescence method on Elecsys-2010 system using the Roche brand kit. The data were analyzed by SPSS.

    Results

    The mean folic acid serum levels in preeclamptic group was significantly lower than non- preeclamptic group (p=0.001). Multivariate analysis showed a significant decrease in the frequency of preeclampsia with increasing the serum levels of folic acid (OR=0.88, CI95%:0.77-0.99). Findings about the frequency of main food groups’ consumption containing folic acid indicated that the only mean difference between two groups was in relation to fruits. The mean of fruit group consumption per week in preeclamptic women was lower than non- preeclamptic women (p=0.002).

    Conclusion

    It is recommended that all health care providers educate clients during counseling about the importance of folic acid, regular and timely consumption of supplements as well as food groups containing folic acid specially fruits and its possible role in prevention of preeclampsia.

    Keywords: Preeclampsia, Folic acid, Serum levels, Diet, Prenatal care
  • Dr Ahmad Morshedi, Dr Norouz Delirezh, Dr Parva Parvin, Aram Mokarizade Page 305
    Background and Aims
    Dendritic cells are the most potent antigen presenting cells in induction or polarization of T-dependent immune responses. In cancerous patients, suppressive or detoured immune responses regard to tumor cells, prevent appropriate functions of dendritic cells. Nowadays, in vitro production, expansion and maturation of dendritic cells in presence of safe maturation factors which polarize TH1 responses in donors, is the base of many cancer immunotherapy studies. The aim of this study was to evaluate the effect of melphalan-induced damaged DNA on dendritic cell maturation, phenotypes and its induced immune responses in T helper cells related to improvement or aggravation of the disease.
    Material and Methods
    In this study, we analyzed the effect of MCF-7 derived damaged DNA (Induced by melphalan alkylating agent) in addition to standard maturation factors (TNF-α and MCM) on maturity characters of dendritic cells consisting of morphology, phenotype, phagocytosis, MLR, and cytokine secretion compared with the control group.
    Results
    The data showed that the combination of damaged DNA with standard maturation factors in treatment of dendritic cells result to an increased expression in CD83 (the marker of matured DC) and a decreased levels of phagocytosis. Besides, damaged DNA polarized immune responses to DC1 phenotype triggering TH1 responses.
    Conclusion
    Results demonstrate the efficiency of damaged DNA in induction of mature dendritic cells and their appropriate immune responses against MCF-7 cell line.
    Keywords: Dendritic cell, Damaged DNA, Melphalan, Immunotherapy, TH1, MCF, 7, TNF, α MCM, MLR, CD83
  • Dr Touraj Mehdizadeh, Dr Hossein Tajik, Dr Seyed Mehdi Razavi Rohani, Dr Abdol Rassoul Oromiehie Page 316
    Background and Aims

    Biocompatible packaging based on edible films containing active agents used in food to improve quality, extending product shelf life and reducing the risk of pathogen growth. The objective of this study was to prepare composite films from chitosan and starch containing 0, 0.5, 1 and 2% pomegranate pell extract (PPE) and to evaluate their antimicrobial, antioxidant and optical properties and film solubility.

    Materials and Methods

    Composite films containing 0, 0.5, 1 and 2% PPE, were obtained by casting method. The film properties were determined by measuring total polyphenolic content, antioxidant activity, optical properties and solubility in water. Agar diffusion method was used for antimicrobial evaluation. All experiments were performed at least in triplicate and collected data was analyzed by ANOVA and Duncan's test using SPSS software.

    Results

    The edible films containing PPE exhibited more effective impact on the growth reduction of L.monocytogenes than S.aureus and E.coli (p < 0.05). Antioxidant activity and total phenol(TP) of chitosan- starch films was significant increased with the addition of PPE but concentration of 0.5% and 1% in antioxidant activity and 0 % and 0.5% in TP were not significantly different (p<0.05). The color was affected by the addition of PPE; the results showed that increasing PPE yielded lower transparency, darker and more red-yellowish of resulted films. Results also showed that the water solubility of films tended to increase as the level of PPE increases (p<0.05).

    Conclusion

    This study showed that starch-chitosan composite films containing pomegranate peel extract was significantly antibacterial properties, while shows the higher antioxidant effect. PPE also improves the same physical properties of the film. This edible film has potential for use in extending the shelf life of food products.

    Keywords: Composite Film, Starch, Chitosan, Pomegranate peel extract, Antibacterial, Antioxidant
  • Rahim Rostami, Dr Maryam Ebrahimi, Asghar Beiranvand, Dr Mohammad Reza Aghasi, Hamideh Estabraghnia, Dr Jafar Nourooz, Zadeh Page 325
    Background and Aims

    Despite adequacy of dietary iodine intake in the Islamic Republic of Iran, the prevalence of goiter is still high in certain parts of the country such as West Azarbaijan province. This investigation was undertaken to evaluate urinary iodine excretion (UIE) and prevalence of goiter among (10-17 years-old) schoolchildren in Urmia County.

    Materials and Methods

    Schoolchildren (n=500; gender: girls) were enrolled by random cluster sampling from different schools districts in Urmia. Studied population comprised 158 primary schoolchildren, 257 secondary schoolchildren and 85 high schoolchildren. UIE was assessed by the Sandell-Kolthoff method while prevalence of goiter determined by palpation.

    Results

    Median UIE in Urmia’s education districts (1&2) were 145 µg/L and 142 µg/L, respectively. Median UIE in high school children was significantly higher than those in primary- or secondary schoolchildren. Prevalence of goiter in primary -, secondary- and high school were 9.5%, 15.2% and 8.2%, respectively.

    Conclusions

    The present study reveals that average goiter prevalence among schoolchildren in different education levels was 12.6%. This was markedly higher than the value (0.4%) reported by the 4th national survey in 2006. High prevalence of goiter among secondary schoolchildren is possibly associated with pubertal hormonal changes. Further should be conducted to evaluate distribution of thyroid antibody and autoimmune thyroiditis among school-age children Urmia County.

    Keywords: urinary iodine excretion, goiter, iodine, schoolchildren
  • Dr Touraj Hashemi Nosratabad, Dr Majid Mahmoud Aliloo, Behrouz Khosravian Page 331
    Background and Aims

    Bulimia nervosa is an eating disorder in which a person binges and purges. Research on clinical samples with bulimia nervosa patients has identified a variety of variables associated with bulimic behavior. This research was aimed at determine the role of perfectionism, negative effect, and brain- behavior systems in prediction of bulimia disorder.

    Materials and Methods

    This study was conducted on 70 bulimia nervosa patients among clients of treatment center, and 70 normal individuals that were selected via purposeful sampling. For gathering information, the Hewitt and Flett multidimensional perfectionism, Head depression, anxiety scale and Carver and Whitt brain-behavioral systems questionnaires were used. Descriptive statistics was used to analyze the results as well as discriminative analysis methods.

    Results

    Bulimia nervosa patients reported higher levels of perfectionism, negative affect compared with the normal groups. In addition, bulimia nervosa patients showed lower level of bis compared with the normal groups. Also predictors accounted for 85% of the variance in bulimia nervosa.

    Conclusion

    This study revealed that perfectionism, negative affect and brain- behavioral systems predicted occurrence of bulimia nervosa significantly.

    Keywords: Perfectionism, Negative effect, Brain behavioral systems, Bulimia nervosa