فهرست مطالب

توسعه ی آموزش جندی شاپور - پیاپی 4 (تابستان و پاییز 1391)

فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور
پیاپی 4 (تابستان و پاییز 1391)

  • 78 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمود جهانگیرنژاد، امیر دیبایی، حشمت الله لطفی، مینا ظاهری عبده وند صفحه 1
    در این تحقیق، میزان رضایت مراجعین دانشکده ی دندانپزشکی از خدمات بخش های مختلف آموزشی درمانی سنجیده و از نتایج به دست آمده در راستای بهبود و اصلاح فعالیت ها و ارتقای سیستم آموزشی -درمانی بخش ها استفاده می شود. در این تحقیق از ابزار پرسشنامه برای اندازه گیری مفاهیم و متغیرها بهره گیری شده و روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده و آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS صورت گرفته است. از 184 نفرنمونه ی مورد بررسی، 9/50 درصد زن و 1/49 درصد مرد هستند. بیشترین میزان رضایت مندی مراجعین به ترتیب مربوط به بهداشت وسایل به کار گرفته شده (09/3)، امکانات به کار گرفته شده (03/3)، نحوه ی برخورد افراد درمان کننده (97/2)، نحوه ی برخورد مسوولین پذیرش (81/2)، رضایت از کیفیت درمان (69/2)،رضایت از برخورد منشی بخش ها)62/2) و رضایت از نظم نوبت دهی (46/2) از نمره ی 1 تا 4 است. کم ترین میزان رضایت مندی مراجعین به مقوله ی سرعت رفع مشکل با نمره ی 36/2 بر می گردد. همچنین بیشترین میزان رضایت از بخش ها به ترتیب مربوط به بخش های رادیولوژی، پریودونتولوژی و ارتودونسی با میانگین های 3/28،9/26،1/26 و کم ترین میزان رضایت هم مربوط به بخش اندو با نمره ی1/22 (از نمره ی 9 تا 36) است. با توجه به نتایج این تحقیق و به منظور بهبود عملکرد دانشکده و افزایش رضایت مندی مراجعین، افزایش سرعت در خدمات رسانی به مراجعین، کوتاه ترین طول دوره ی درمان و نظارت بیشتر اساتید بر کار دانشجویان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی مراجعین، کواریکولوم آموزشی، دانشکده ی دندانپزشکی
  • مرضیه اسدی ذاکر، احمد ایزدی، شایسته حقیقی صفحه 8
    دانشجویان تقریبا همیشه اولین روز فعالیت های یادگیری بالینی در محیط بالینی جدید را به عنوان یک رویداد پر استرس قلمداد می کنند. این استرس ها می تواند سلامت روانی دانشجویان را به خطر اندازد. این مطالعه ی مقدماتی با هدف تعیین وضعیت سلامت روانی دانشجویان پرستاری دانشگاه اهواز و ارتباط آن با برخی شاخص های فردی و اولین تجربه ی آموزش بالینی انجام شده است. در این مطالعه ی مقطعی و از نوع همبستگی، نمونه گیری به روش سرشماری بر روی 24 دانشجوی پرستاری سال اول (ابتدای ورود به دانشگاه و پایان نیمسال دوم) دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد. 22 نفر از آن ها پرسشنامه ها را تکمیل کردند و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه ی مشخصات فردی و نیز پرسشنامه ی سلامت عمومی 28 سوالی (28GHQ-) بود.(پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات استخراج شد و از روش های آماری توصیفی: فراوانی، درصد، میانگین و به صورت جداول و نمودار و روش استنباطی: آزمون t زوجی و t مستقل و با ضریب اطمینان 95درصد جهت تجزیه و تحلیل داده و همچنین از برنامه ی آماری SPSS (نسخه ی16) استفاده شد). نتایج به دست آمده از این مطالعه، ارتباطی بین هیچ کدام از مشخصات فردی با نمرات GHQ را نشان نداد (P>0.05)، اما نتایج، ارتباط معناداری بین سلامت روان و احساس مثبت یا منفی آن ها قبل از کارآموزی داشت (p<0.5). بررسی پاسخ دانشجویان به آزمون28- GHQ در بدو ورود به دانشگاه نشان داد که 25 درصد (6 نفر) از کل دانشجویان مورد مطالعه (24 نفر)، به عنوان دانشجوی آسیب پذیر ارزیابی شدند. بعد از اولین تجربه ی آموزش بالینی 41 درصد(9 نفر) از 22 نفر آن ها، در گروه دانشجویان آسیب پذیر قرار گرفتند. تحلیل آماری، تفاوت معنادار بین نمرات GHQ قبل و بعد از کار آموزی نشان داد ((p<0.5. با توجه به نتایج به دست آمده، دانشجویان پرستاری پس از اولین تجربه ی بالینی، از نظر سلامت روان آسیب پذیرتر می شوند، لذا انجام برنامه های مناسب برای ایجاد جو با استرس کمتر در محیط بالینی، امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، تجربه ی بالینی، دانشجوی پرستاری
  • داود حیاتی، عبدالحسین عگبهی، سیدعابدین حسینی آهنگری، محسن عزیزی ابرقویی صفحه 18
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی احساس خودکارآمدی، کیفیت تجارب یادگیری و چهار بعد آن شامل انعطاف پذیری مواد درسی، محتوای آموزشی، منابع آموزشی موجود و کیفیت رابطه ی استاد و دانشجو با فرسودگی تحصیلی دانشجویان بود. نمونه ی پژوهش شامل 233 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های مطالعه با استفاده از پرسشنامه های کیفیت تجارب یادگیری نیومن (1990)، خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران (1982) و فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران (1997) جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از نسخه16 نرم افزار آماری SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که تمامی روابط در سطح مطلوبی معنادار بودند.
    کلیدواژگان: کارشناس ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
  • داریوش رخ افروز، ندا صیادی، اشرف سادات حکیم * صفحه 30

    روانشناسان تربیتی معتقدند که یادگیری باید چنان سازماندهی شود که هر فراگیر بر اساس توانایی های خود یاد بگیرد. با توجه به اینکه تاکنون در ایران در مورد نظام یادگیری الکترونیکی ترکیبی مطالعات زیادی صورت نگرفته است، پژوهشگران بر آن شدند، پژوهشی در زمینه ی میزان آگاهی و دیدگاه اعضای هیات علمی در رابطه با راهکارهای بلندمدت و کوتاه مدت آموزش الکترونیکی انجام دهند. در این مطالعه ی مقطعی توصیفی 50 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های مطالعه از طریق پرسش نامه روا و پایا جمع آوری و با استفاده از نسخه 13 نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. طبق یافته های پژوهش، 50 درصد از اعضای هیات علمی نسبت به فرآیند آموزش الکترونیکی آگاهی داشتند. 95 درصد اعضای هیات علمی به تربیت اساتید حرفه ای جهت ارائه درس های یادگیری الکترونیکی به عنوان بهترین راهکار بلند مدت و83 درصد اعضای هیات علمی به طراحی نرم افزارهای ارائه کننده ی خدمات آموزشی جذاب و ایرانی پسند به عنوان بهترین راهکار کوتاه مدت اعتقاد داشتند. همچنین بین میزان آگاهی و سابقه کار ارتباط معناداری وجود داشت. با در نظر گرفتن محدودیت های غیر قابل اجتناب روش های آموزش الکترونیکی، استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات به منظور کیفیت یادگیری، سهولت دسترسی به حجم بالایی از اطلاعات،کاهش هزینه های آموزشی و ارتقای علمی مدرسان از مهم ترین دستاوردهای فن آوری اطلاعات می باشند.

    کلیدواژگان: آگاهی، دیدگاه، یادگیری الکترونیکی ترکیبی، راهکار کوتاه مدت، راهکار بلندمدت
  • عبدالحسین عگبهی*، عبدالمهدی معرف زاده، سعید مشتاقی صفحه 39

    پژوهش حاضر به بررسی موانع پداگوژیک (انعطاف پذیری، ابزارهای برقراری ارتباط، یادگیرنده محوری، مدیریت برنامه ها و منابع و ارزیابی) در توسعه ی آموزش الکترونیکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1390-1389 می پردازد. این تحقیق از نوع توصیفی- مقطعی می باشد و جامعه ی آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی این دانشگاه می باشد. پرسشنامه ی محقق ساخته که پایایی آن 96درصد است، با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ محاسبه شده است، و روایی آن توسط متخصصان تایید گردید. جهت محاسبه ی نتایج از آزمون کای اسکوور استفاده شده است و همچنین برای رتبه بندی موانع از تست فریدمن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که همه ی عوامل به ترتیب شامل: ارزیابی، یادگیرنده محوری، ابزارهای برقراری ارتباط، انعطاف پذیری و مدیریت برنامه ها و منابع از موانع توسعه ی آموزش الکترونیک در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هستند.

    کلیدواژگان: پداگوژیک، آموزش الکترونیکی، آموزش مجازی، آموزش از راه دور
  • حجت درخشانفر، علی شهرامی، حمیدرضا حاتم آبادی، افشین امینی*، عیسی شریفی صفحه 49

    شناخت دیدگاه دانشجویان پزشکی در مورد انتخاب موضوع پایان نامه و استاد راهنما می تواند برنامه ریزان آموزشی را در اصلاح و ارتقای سطح پژوهش در عرصه ی سلامت در کشور یاری دهد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر بررسی معیارهای دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای انتخاب موضوع پایان نامه و استاد راهنما می باشد. در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، 123 نفر از دانشجویان پزشکی که بیشتر آن ها در دوره ی کارورزی قرار داشتند، مورد پرسش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکور ویا آزمون دقیق فیشر به وسیله ی نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 9/65 درصد از دانشجویان بدون علاقه به تهیه پایان نامه، خود را مجبور به انجام آن می دانستند. شایع ترین معیار انتخاب موضوع پایان نامه و استاد راهنما از طرف دانشجویان، به ترتیب «ساده بودن و زمان بر نبودن موضوع» و «همکاری استاد راهنما برای به فرجام رساندن پایان نامه» بود. علاقه به تهیه ی پایان نامه، زمان انتخاب موضوع پایان نامه توسط دانشجویان و انتخاب موضوع توسط خود دانشجو از عوامل تاثیرگذار بر معیارهای انتخابی دانشجویان بود. اکثریت دانشجویان پزشکی به دلایلی همچون عدم علاقه به تهیه پایان نامه و وجود دوره ی سربازی و طرح پزشکی و امتحان دستیاری، به دنبال هرچه سریع تر تمام کردن پایان نامه هستند. اقداماتی همچون حمایت های مالی و معنوی و ایجاد تغییرات اساسی در برنامه ی آموزشی، دوره ی سربازی، طرح پزشکی و امتحان پذیرش دستیار از جمله اقداماتی است که می تواند در بهبود دیدگاه دانشجویان و نیز افزایش کیفیت پایان نامه ها ثمربخش باشد.

    کلیدواژگان: موضوع پایان نامه، استاد راهنما، دانشجویان پزشکی
  • هوشنگ علیجانی رنانی صفحه 58
    هر الگوی تدریس نوعی پژوهش درباره ی تدریس و یادگیری است. در فعالیت های آموزشی، معلم باید تلاش کند با بهره جویی از روش ها و وسایل، شرایط را برای یادگیری شاگردان فراهم سازد. درتدریس معمول، مراقبت پرستاری درآخرین قسمت درس می آید. بنابراین دانشجو قادر نیست بین مراقبت و علایم بیماری، ارتباط برقرار کند. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر ارائه ی همزمان علایم ومراقبت های پرستاری با استفاده از الگوریتم بیماری ها بر یادگیری مراقبت های پرستاری از دیدگاه دانشجویان بود. این مطالعه در طی چند ترم در کلاس پرستاری کودکان 2 انجام شد. نتایج در یک کلاس (33نفره) در سال 1389 ارزیابی شد. مطالب کلیدی (تعریف بیماری- پاتوفیزیولوژی- علایم- درمان و مراقبت پرستاری) باید استخراج و در نرم افزار word 2007 درtext box نوشته شده و در محل مناسب در الگوریتم جای گرفت. دانشجو باید با دیدن هر مطلب پیامدها را حدس بزند و علت (هر موضوع را فعالانه کنکاش کند. (همچنین با هر علامت یا نشانه بلافاصله درمان و مراقبت آن بیان می شد.) در روز امتحان پایان ترم با پرسشنامه ای نظرات دانشجویان پرسیده شد. یافته ها نشان می دهد که دانشجویان این شیوه ی تدریس را در خلاصه کردن مطالب و در عین حال مفید بودن آن، میزان یادگیری در کلاس، سرعت ارائه ی مطالب، یادآوری مطالب در زمان مرور درس برای آمادگی امتحان بین50 درصد تا 96 درصد در سطح خوب و عالی بیان کرده اند. استفاده از الگوریتم می تواند آموزش مراقبت در نزدیک ترین سطح به مشکلات بیمار را ممکن سازد. همچنین دانشجویان با شرکت فعال در کلاس درس، یادگیری معناداری از فلسفه ی مراقبت را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: سخنرانی، یادگیری، الگوریتم
  • آرش دباغی، طاهره ظاهری شهماروند، حامد تابش، سهیلا بیاتی، مهدی سیاح برگرد صفحه 64
    رادیولوژی یکی از علوم پایه ی رشته ی دندان پزشکی است که نقش اساسی در تشخیص و طرح درمان دارد. نوشتن گزارش کتبی دارای این مزیت است که دانشجو با دقت بیشتری دندان ها و بافت های پیرامون آن ها را بررسی می کند و احتمالا در افزایش توانایی تشخیص پوسیدگی و ضایعات که یکی از وظایف اصلی دندان پزشکان است نقش خواهد داشت و در صورت مواجهه با ضایعات داخل استخوانی نیز به دلیل آشنایی با روند تهیه ی گزارش کتبی تسلط بیشتری در ارائه ی گزارش خواهد داشت. 31 دانشجوی دندان پزشکی به دو گروه تقسیم شدند، گروهی که گزارش کتبی رادیوگرافی را نوشته اند و گروهی که گزارش کتبی رادیوگرافی را ننوشته اند. برای اجرای آزمون از پرسشنامه ای شامل 12 رادیوگراف استفاده شد، پرسشنامه ها در شرایط زمانی و مکانی یکسان (مشابه شرایط امتحان) به جمعیت مورد مطالعه ارائه شد. سپس نمرات تشخیص پوسیدگی و بیماری پریودنتال به تفکیک برای هر دانشجو محاسبه شد. میانگین و انحراف معیار دانش تشخیص پوسیدگی و دانش تشخیص بیماری های پرویودنتال در بین دانشجویانی که جهت تفسیر تصاویر رادیوگرافی، گزارش کتبی ارائه نموده اند و دانشجویانی که تفسیر رادیوگرافی را بدون گزارش نویسی ارائه کرده اند تفاوت معنادار وجود نداشت. به نظر می رسد نوشتن گزارش رادیوگرافی تاثیر چندانی در ارتقای توانایی تشخیص رادیوگرافی پوسیدگی دندانی و بیماری پویودنتال دانشجویان مذکور ندارد. با این حال، نوشتن گزارش رادیوگرافی دارای مزایایی است که نتایج این مطالعه از ارزش آنها نمی کاهد.
    کلیدواژگان: دانشجوی دندان پزشکی، آموزش، کلیشه ی رادیولوژی
  • مقالات دیگر
  • صفحه 70
|
  • Jahangirnezhad Mahmoud, Dibaee Amir, Lotfi Heshmatollah, Zaheri Abdehvand Mina Page 1
    The present study was conducted to evaluate the satisfaction level of patients referred to the dental clinic of Dentistry College. The purpose of this study was to view each patient’s satisfaction regarding to the activities of different departments of the dentistry college. The Results of this study could be used for improvement of the activities of each department and finally providing better satisfaction level for the referring patients. The designed study was based on questionnaire and patients were selected randomly. Each questionnaire included the level of satisfaction of the referred patient and other independent variable. The analysis of the data was determined by using spss software. The most satisfaction level of the referred patients was the sanitation of equipments (3.09%) facilities (3.03%), bedside manner (2.97%), manner of encounter reception (2.81%), patients payment satisfaction level (2.89%), satisfaction of quality of the treatment (2.69%), satisfaction of manner of the encounter clerk reception of the different departments (2.62%),satisfaction of visiting schedule (2.46%),the lowest level of satisfaction of the referred patient was on the course of dental treatment (2.36%). The most satisfaction level of patient for the departments of radiology, periodontology, and orthodoncy was 28.3%, 26.4% and 26.1% respectively. In the present study, the most satisfaction level of the referred patient was attributed to the equipments and facilities of the dental clinic. It is suggested that in order to promote the improvement of dental service for satisfaction of the patient, the shorest period of treatment, supervising of the teaching staff during the patient treatment is suggested.
    Keywords: Patients satisfactim, Education co, Dental School
  • Marziye Asadizaker, Ahmad Eizadi, Shayste Haghighi Page 8
    The first day of clinical education activities in a new clinical environment are almost always considered as a stressful event for nursing students. This study conducted to detection mental health nursing students and its relationship with some individual indicators and the first clinical education experience. In this cross – correlation study, sampling was in the census on 24 first year nursing students (arrival to nursing school and end of second semester) in Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences. 22 people completed questionnaires were enrolled. Data collection instruments included demographic and General Health Questionnaire (GHQ-28) respectively. After data collection, data extract and analyze by using of descriptive statistics and inferential
    Methods
    paired t test and independent t test. The results of present study showed no association between any of the profile with GHQ scores (P> 0.05).But the results indicated an association between positive or negative feeling pre-clinical education experiences and mental health. Students responses to test the GHQ-28 on arrival, showed that 25% percent (6) of all studied students (24people), were assessed as vulnerable students, After the first experience of clinical education, 41% (9) of 22 of them were diagnosed as the vulnerable students group. Statistic analysis showed significant difference between the GHQ scores before and after training. Regarding to obtain findings, nursing students become more vulnerable for mental health after the first clinical training. It seems necessary, do some good programs to make training less stressful atmosphere in the clinical environment.
    Keywords: mental health, clinical experience, nursing student
  • Davood Hayati, Abdolhosein Ogbahi, Seyed Abedin Hoseini Ahangari, Mohsen Azizi Abarghuei Page 18
    The aim of this study was to investigate the relationship between self-efficacy, quality of learning experience and its components with academic burnout. Components of quality of learning experience include flexibility of course, resource, context and flexibility of the relationship between student and professor. The sample was chosen by stratified random sampling method and it involved the number of 233 students of Allamme Tabatabaei University of Tehran. Data collecting was done by Newmann’s quality of learning experience questionnaire (1990), general self-efficacy questionnaire of Sherer et al. (1982) and academic burnout questionnaire of Breso et al. (1997). Data analysis was performed by SPSS-16. The results showed that all the relationships were significant. Implications of the results are debated in this study.
    Keywords: self, efficacy, quality of learning experience, academic burnout
  • Rokhafroz Daryosh, Ayadi Neda, Hakim Ashrafalsadat Page 30

    The educational psychologists believe that learning conditions must be so organized that every universal based on their ability to pay the learning activity, so Many studies have been done the so far in the electronic learning system combination (merger and targeted training in person E-Learning). The aim of this Study is to assess knowledge and View of faculty members about short term and long term strategies of combine e-learning. In this cross-sectional study, with simple random selected of faculty members in Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences, we selected 50 faculty members. The number of faculty based on pilot sampling and sample size formula. The tool for information gathering was a valid and reliable questionnaire made by the researcher. After completed questionnaire, data analyzed with descriptive and inferential statistics in SPSS v.13. Findings showed that 50% of faculty members were aware of e-learning process and 95% of these faculty members considered that train teachers to provide professional e-learning as the best solution for long-term strategy and 83% of faculty members believed that design software provider of education services attractive and friendly to Iran as the best solution also was significant relationship between knowledge and experience. Considering the unavoidable limitations of electronic techniques, the use of IT for increasing the quality of learning, ease of access to high volumes of information, reduced training costs, increase quality of care, health promotion materials and science teachers that the most important achievements in information technology.

    Keywords: Knowledge, View, electronic learning combination, short term strategy, long, term strategy
  • Abdolhosein Ogbeh, Abdolmehdi Moarrefzadeh, Saeid Moshtaghi Page 39

    In this study an attempt has been made to investigate the pedagogic barriers to the development of electronic education (via the Internet) at Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences (AJUMS) during 2010-2011. This is descriptive-sectional study whose population involved the whole faculty members of AJUMS. The researchers prepared a questionnaire with a reliability of 96 % which was obtained through Cronbach's α, and its validity was confirmed by specialists in this field. As for the calculation of the results and ranking the barriers, Chi square test and Friedman test were euseded respectively. The findings of this research suggested that all the studied items (evaluation, learner-based, communication tools, flexibility, and the management of programs and resources) are among the barriers to the development of electronic education at AJUMS.

    Keywords: Pedagogic, electronic education, virtual education, remote education
  • Hamid Derakhshanfar, Ali Shahrami, Hamidreza Hatam Abadi, Afshin Amini, Eisa Sharifi Page 49

    Determining medical student's attitudes towards the topic selection and choosing the supervisor can be helpful in assisting programmers to better reform and promote the level of research in the field of health in the country. The goal of this study is the investigation of criteria which medical students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences select for choosing the thesis topic and supervisor.In this descriptive-analytical study, 123 medical students that most of them being in the internship stage were surveyed. Data gathering tool was a questionnaire. Data were analyzed by using Chi-square test or Fisher's exact test with SPSS software.65.9% of students disinterest to dissertation writing. The most prevalent criterion for choosing the thesis topic and supervisor of students was "uncomplicated and short-term topic" and "cooperator supervisor for finishing dissertation". Interest to dissertation writing, time of the topic selection by students and topic selection by students themselves were factors influenced student's attitudes. Majority of medical students want to finish their dissertations as soon as possible. Disinterest to dissertation writing, military services and residency exam are some reasons of this fact. Financial and spiritual supports and making basic changes in planning of medical education, military service and residency exam has positive influence on the attitudes of medical students and improve the quality of their dissertations.

    Keywords: Topic, Dissertation, Supervisor, Medical student
  • Hooshang Alijani Renani Page 58
    The teaching model is a type of research on teaching and learning. In educational activities, teachers should strive Using methods and equipment, provide the conditions for student learning In conventional teaching, nursing care the latest study comes so the student is not able to communicate between care and disease. The Purpose of this study was determination effect of provide nursing care and signs simultaneously with using algorithm of disease on learning Nursing care has been from the students viewpoint. This study was conducted over several semesters in pediatrics nursing 2. Results in one class (33 members) were assessed in 2009. Key contents (definition of disease - path physiology - symptoms – treatment and nursing care) extracted and written text box in word 2007 software and was in place at the right place in Algorithm. The Students could guess the outcome of the display contents and explore every issue actively. Also were treatment or cares with any signs or symptoms immediately expression. In final Exam day were asked the suggestion of students with a questionnaire. Findings indicate that students taught this way in the Summary and yet its benefits, the amount of learning in the classroom, speed presentations, recalling the time to review the lesson materials for exam preparation between 50% to 96% have a good level of sumptuous using the algorithm can be trained to the level of care at the nearest possible patient problems also, with the active participation of students in the classroom learning experience meaningful philosophy of care.
    Keywords: lecture, learning, algorithm
  • Arash Dabaghi, Tahere Zaheri Shahmarvandi, Soheyla Bayati, Hamed Tabesh, Mehdi Sayah Bargard Page 64
    Radiology is one of the basic sciences in dentistry and has a fundamental role in diagnosis and treatment plan. Radiographic reports have several advantages for dental student for example they must carefully examine the teeth and surrounding tissues, and probably increase the ability of student to detects caries and periodontal disease. In this study a class of thirty-one dental student was divided into a group wrote report (n=16) and a group did not write report (n=15). Students were assessed with a questionnaire that consisted of 12 periapical and bitewing films were evaluated. The scores of diagnosis of caries and periodontal disease were calculated separately for each student. Measure of average and standard deviation of caries and periodontal disease knowledge were not significantly different between two groups. It seems to write the radiographic report did not has significant effect in improving the ability of student to diagnosis of caries and periodontal disease. However the radiographic report has advantages that result of this study does not lessen the value of benefits.
    Keywords: Dental students, Education, Radiographs