فهرست مطالب

علوم پزشکی پارس - سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1391)

مجله علوم پزشکی پارس
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حجت الله کریمی جشنی، نهال نجم الدینی، فرهنگ هوشمند صفحه 1
    مقدمه
    آلوئه ورا یا صبر زرد گیاهی است که اثر مفید آن بر بیماری دیابت، سوختگی ها، زخم ها و بیماری های لوله گوارش به اثبات رسیده است. در این تحقیق، تاثیر احتمالی عصاره گیاه آلوئه ورا برهورمون های تستوسترون وگنادوتروپین در رت نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تجربی 45 سر رت نر بالغ از نژاد ویستار با وزن متوسط 20 ± 200 گرم به پنج گروه: کنترل، شاهد و گروهای تجربی 1 و 2 و 3 تقسیم شدندکه به ترتیب مقادیر 50، 100، 200 میلی گرم برکیلو گرم وزن عصاره الکلی گیاه آلوئه ورا به صورت خوراکی به مدت30 روز دریافت کردند. رت ها با اتر بیهوش و خون گیری از بطن به عمل آمد.سرم آن جدا و غلظت سرمی هورمون های گنادوتروپین وتستوسترون با استفاده از روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان غلظت سرمی هورمون تستوسترون در گروه های تجربی2 (100 میلی گرم) و3 (200 میلی گرم) در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری یافته است(p<0.05). همچنین میزان غلظت سرمی هورمون های گنادوتروپین در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده ازاین مطالعه، عصاره الکلی گیاه آلوئه ورا به صورت خوراکی می تواند باعث کاهش ترشح هورمون های تستوسترون و گنادوتروپین در رت نر شود.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، تستوسترون - گنادوتروپین، رت
  • فاطمه صنیعی، خسرو خادمی کلانتری، پرویز یزدانپناه، اصغررضا سلطانی، نادر دبیری، غلامرضا غفاریان شیرازی صفحه 9
    مقدمه
    زیبایی از دغدغه های انسان امروز است، چین و چروک های صورت از جمله مشکلات زیبایی است. اخیرا، روش های غیر تهاجمی جدید، مانند استفاده از جریان های ریز الکتریکی در درمان چین و چروک وبازسازی پوست ابداع گردیده است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر جریان های ریز بر روند تغییرات چین و چروک های صورت است.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی قبل و بعد، خانم ها با شرط داشتن چین وچروک ونداشتن مشکلات پوستی بر اساس معاینه متخصص پوست، در طرح شرکت کردند. نواحی صورت هر بیمار به مدت بیست دقیقه و در سی جلسه متوالی به وسیله جریان ریز درمان گردید. در ابتدا، انتها و یک ماه بعد از از صورت بیمار، عکسبرداری شد. عکس ها توسط سه داور متخصص که نسبت به زمان عکسبرداری کور بودند ارزشیابی گردید. میزان بهبودی و پایایی درمان محاسبه و گزارش گردید.
    یافته ها
    بیشترین میزان بهبودی مربوط به ناحیه پیشانی به میزان 37/18% در مرحله اول(قبل از درمان و بعد از اتمام درمان) و 18/21% در مرحله دوم (بعد از اتمام درمان و یک ماه بعد) و کمترین میزان بهبودی مربوط به ناحیه دهان و بینی به میزان 61/7% در مرحله اول و 85/5% در مرحله دوم بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    جریان های میکرو، در بهبود چین و چروک های صورت، اثر معنی داری داشته است. مقایسه نمرات بلا فاصله بعد از درمان و یک ماه بعد نشان میدهد که نه تنها اثر درمان پایدار بوده بلکه روند بهبود شروع شده، ادامه یافته است. رضایت بیماران از نتایج درمان بیش از 70% بوده است.
    کلیدواژگان: چین و چروک، پوست، زیبایی، جریان میکرو
  • علی مصطفی لو صفحه 17
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر یک جلسه ماساژ اندام تحتانی بر عملکرد آزمون های انعطاف پذیری، توانی و چابکی فوتبالیست ها بود.
    روش کار
    به همین منظور 15 فوتبالیست (سن 4/2±5/23 سال، قد 3/3±5/170 سانتی متر، وزن 0/6±5/65 کیلوگرم) به صورت تصادفی انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها در دو مرحله قبل و بعد از ماساژ، آزمون های خمش به جلو، خمش به پایین، پرش عمودی و دوی 9×4 را اجرا کردند. قبل از آزمون، آزمودنی ها به مدت 5 دقیقه خود را با نرم دویدن (جاگینگ) گرم کردند. ماساژ به مدت 15 دقیقه و به دو روش پتریساژ و تاپوتامنت بر روی اندام تحتانی انجام شد. هر آزمون سه بار اجرا شد و بهترین رکورد ثبت شد. جهت بررسی اثر ماساژ بر عملکرد هر یک از آزمون ها، میانگین رکورد هر آزمون در پس آزمون و پیش آزمون با استفاده از آزمون t همبسته در سطح احتمال 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج، افزایشی معنی داری را در آزمون های انعطاف پذیری به ترتیب به میزان 3/6±8/7 و 1/5±9/7 درصد برای آزمون های خمش به جلو و خمش به پایین نشان داد (05/0>p). اما رکورد آزمون های توان و چابکی تغییر معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بطور کلی، اگر ماساژ می تواند طول عضله را بدون تاثیر در عملکرد توانی و چابکی عضله افزایش دهد، لذا می توان این فرضیه را مطرح کرد که ماساژ به مدت کوتاه در مقایسه با دیگر روش های گرم کردن که عملکرد توانی و چابکی را کاهش می دهند می تواند یک روش بهتری برای آماده سازی بدن قبل از یک رقابت توان و چابکی باشد.
    کلیدواژگان: ماساژ، انعطاف پذیری، پرش عمودی، فوتبالیست
  • نسرین صادقی، احسان الله حبیبی، فریبا منصوری، مهدی صادقی صفحه 25
    مقدمه
    برخی اختلالات اسکلتی عضلانی، خستگی و خطاهای انسانی ریشه در طراحی نامناسب ابزار و وسایل دارند. طراحی مناسب بر اساس داده های آنتروپومتری انجام می شود که باید بر خصوصیات جمعیت هدف منطبق باشند. در کشور ما به دلیل عدم وجود بانک اطلاعاتی آنتروپومتری، بیشتر از اطلاعات مربوط به کشورهای غربی استفاده می شود. هدف طرح، مقایسه ابعاد بدنی افراد ایرانی و غیر ایرانی و نهایتا تهیه داده برای ایجاد بانک اطلاعات آنتروپومتری منطبق بر ابعاد بدن ایرانیان است که متخصصان ما برای طراحی و ساخت کلیه ابزارها و وسایل از این اطلاعات استفاده کنند.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی و آینده نگر بوده که به روش مشاهده ای انجام شد. جمعیت مورد مطالعه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و نمونه ها 384 مرد و 384 زن بودند. 30 متغیر آنتروپومتری توسط آنتروپومتر، کولیس و ترازو اندازه گیری شد. اطلاعات توسط نرم افزار 11.5spss آنالیز و شاخص ها و صدک های آن ها محاسبه گردید. صدک های بدست آمده با استاندارد آمریکا و انگلیس مقایسه و درصد اختلاف آن ها تعیین شد.
    یافته ها
    شاخص های آماری و صدک های آنتروپومتریکی به صورت یک بانک اطلاعاتی برای هر دو جنس مشخص شد. مقایسه نتایج این مطالعه با استانداردهای انگلیس و آمریکا اختلاف معنی دار اکثر متغیرهای آنتروپومتریکی ایرانیان با این کشورها را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ابعاد بدن افراد ایرانی با انگلیسی و آمریکایی متفاوت است و در طراحی ابزارها نمی توان از اطلاعات این کشورها استفاده کرد. بانک اطلاعاتی تهیه شده بر پایه اطلاعات جمع آوری شده می تواند در طراحی و ساخت ابزارها و وسایل مورد نیاز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، ابعاد بدن، دانشجویان، بانک اطلاعاتی
  • میترا قسوریان، وجیهه رحمانیان، کرامت الله رحمانیان صفحه 37
    مقدمه

    به طور کلی سزارین در هر کشوری یکی از شاخص های بررسی عملکرد برنامه های سلامت مادران است. میزان بالای سزارین های غیر ضروری در کشور ما زنگ خطری برای مسئولان است و مادران به میزان بیشتری به انجام مشاوره های دقیق برای آگاهی از عوارض سزارین نیاز دارند. با توجه به اینکه آگاهی خانم های باردار عامل مهمی در انتخاب نوع ختم حاملگی می باشد، هدف این مطالعه مشخص کردن میزان آگاهی آنها نسبت به عوارض سزارین می باشد. روش کار مطالعه حاضر به روش مقطعی و توصیفی در سال 1388 انجام شد. اطلاعات مورد نظر از طریق پرسشنامه و انجام پرسشگری از360 خانم باردار سه ماهه آخر مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستانهای جنوب کشور جمع آوری گردید،سطح آگاهی افراد براساس نمره کسب شده از پرسشنامه درسه گروه آگاهی خوب (18-14)،آگاهی متوسط (13-9)وآگاهی ضعیف (8-0)قرارگرفت، سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    360 خانم باردار سه ماهه آخر مورد پرسشگری قرار گرفتند،2/43% آنها دارای آگاهی خوب، 4/38% آگاهی متوسط و4/18% آگاهی ضعیفی ازعوارض سزارین داشتند. 244نفر(68%) از جامعه تحت مطالعه تمایل به زایمان طبیعی و 115نفر(32%)تمایل به سزارین داشته اند. بین آگاهی خانمهای باردار از عوارض سزارین و تمایل به انتخاب نوع زایمان (سزارین،زایمان طبیعی)ارتباط معنی دارآماری مشاهده شدp=0/04). (درمجموع 3/43%. ازخانم هایی که تمایل به سزارین داشتند دلیل اصلی تمایل خود را ترس از زایمان طبیعی یا داشتن دردکمتر و راحت تربودن سزارین عنوان کردند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادکه آگاهی خانمها ازعوارض سزارین درسطح خوب میباشد و علت اصلی تمایل خانم های باردار به سزارین ترس از درد زایمان طبیعی می باشد لذا پیشنهاد می گردد که امکان زایمان طبیعی بدون درد دربیمارستانهای تحت پوشش فراهم گردد و بیشترین تلاش راجع به تصمیم گیری برای انجام اولین سزارین باشد. امید است که این قدم کوچک گامی باشد درجهت ارتقاء سلامت و بهداشت مادران باردار جامعه.

    کلیدواژگان: آگاهی، عوارض، سزارین، زن، باردار
  • الهه توسلی، مرضیه رئیسی، معصومه علیدوستی، زهرا مطلق صفحه 43
    مقدمه
    برنامه پزشک خانواده در سال 84 در روستاها و شهرهای با جمعیت زیر 20000 نفر به اجرا درآمد، یکی از اهداف این برنامه اولویت دادن به بینش سلامت نگر بجای درمان نگر بودن در ارائه خدمات و جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی کشور در حوزه سلامت است، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط آگاهی با دلایل انتخاب برنامه پزشک خانواده از سوی روستاییان شهرستان شهرکرد بود.
    مواد و
    روش مطالعه
    این پژوهش از نوع تحلیلی بود. تعداد 1100 نفر از افراد تحت پوشش برنامه پزشک خانواده در مناطق روستایی شهرستان شهرکرد به روش نمونه گیری تصادفی از نوع خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه استفاده شد. در نهایت داده ها توسط آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، همبستگی پیرسون و اسپیرمن آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد بررسی 71/14± 23/34 سال می باشد بیشترین درصد(8/43%) افراد که آگاهی خیلی ضعیف داشتند دلیل خود از انتخاب برنامه پزشک خانواده را ارزان بودن ویزیت و دارو در این برنامه ذکر کرده بودند و بیشترین درصد(6/78) افرد که آگاهی عالی داشتند، مزایای زیاد برنامه در حفظ سلامت خانواده را بیان کرده بودند و آزمون کای دو نشان داد که بین آگاهی روستاییان با دلایل انتخاب برنامه پزشک خانواده ارتباط معنی داری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که افراد مورد بررسی از آگاهی مطلوبی نسبت به برنامه پزشک خانواده برخوردار نبودند، همچنین بین آگاهی و دلایل انتخاب ارتباط معنی داری وجود دارد، بنابراین توجه بیشتر مسئولین به این موضوع و طراحی اقدامات لازم در جهت آموزش افراد در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آگاهی، برنامه پزشک خانواده، دلایل انتخاب
  • زیبا ضیایی فر، خدیجه عبدالهی فر، راضیه زاهدی*، سمیرا رحمانیان، کرامت الله رحمانیان صفحه 49
    مقدمه

    سرطان پستان شایعترین سرطان زنان است و عامل 19% از موارد مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان می باشد. با تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه،درمان کاملا موفقیت آمیز است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی زنان از علایم سرطان پستان، نحوه خودآزمایی پستان و ماموگرافی انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 615 نفر اززنان متاهل20 ساله و بالاتر به روش مقطعی- تحلیلی انجام گرفت. اطلاعات حاصله بوسیله پرسشنامه جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار spss نسخه 11. 5 داده هادر سطح آمار توصیفی تحلیل شده وآزمون های ناپارامتری کروسکال والیس و مان ویتنی، مجذور کای و در موارد لزوم تست دقیق فیشرجهت سنجش ارتباط بین متغیرها مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    در بررسی انجام گرفته میانه نمره آگاهی افراد 3 /53 بوده است. آگاهی افراد براساس ویژگی های فردی مورد مقایسه قرار گرفت که بین سابقه فامیلی در خانواده،اشتغال وتحصیلات با آگاهی زنان رابطه معناداری مشاهده شد،ولی متغیرهای سن،محل سکونت وتعدادفرزند با میزان آگاهی رابطه معنی داری نشان ندادند.

    بحث و نتیجه گیری

    این مطالعه نشان دهنده آگاهی متوسط زنان می باشد و از آنجایی که افزایش آگاهی زنان در افزایش حساسیت آنان در انجام منظم و صحیح خودآزمایی پستان و ماموگرافی و در نتیجه تشخیص زودهنگام سرطان پستان تاثیر بسزایی دارد، لذا تداوم برنامه های آموزشی در جهت ارتقا آگاهی زنان در خصوص چگونگی تشخیص سرطان پستان، نحوه صحیح خودآزمایی و انجام مرتب آن ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: خودآزمایی پستان، ماموگرافی، آگاهی، سرطان پستان
  • بهمن شریفی، حمیدرضا غفاریان شیرازی، محسن مومنی نژاد، فاطمه صنیعی، مسعود مقیمی، عباس جابرنژاد، محمد ملک زاده صفحه 57
    مقدمه

    آموزش بالینی فرآیندی است که در آن دانشجویان با حضور بر بالین بیمار و به صورت تدریجی به کسب مهارت پرداخته و با استفاده از تجربیات و استدلال های منطقی کسب شده، برای درمان بیماران آماده می شوند. هدف این مطالعه تعیین کمیت و کیفیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، کلیه دانشجویان بالینی در نیمه دوم سال تحصیلی 1386-1387 که رضایت به شرکت در طرح داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن بررسی و تائید شده بود. پرسش ها شامل مشخصات فردی، و سنجش کیفیت و کمیت آموزش بالینی در حیطه های مختلف بود. اطلاعات54 پرسشنامه بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. سپس دانشجویان در بحث متمرکز گروهی شرکت نمودند، نظرات ایشان جمع بندی و تحلیل شد.

    یافته ها

    68% درصد دانشجویان؛ کیفیت آموزش بالینی، 48% آموزش استاد را نا مطلوب ارزیابی کردند. فضای فیزیکی آموزش بالینی بیشترین و امکانات آموزشی کمترین امتیاز را داشتند. اینترن ها بیشتر از استیجرها عملکرد اساتید بالینی را و مذکرها بیشتر از مونث ها بخش جراحی، زنان و داخلی را نامطلوب ارزیابی کردند.

    بحث و نتیجه گیری

    اکثر دانشجویان بالینی، کمیت و کیفیت آموزش بالینی را نامطلوب ارزیابی کردند، و از نظر ایشان، آموزش بالینی در همه ابعاد نیاز به بازنگری دارد.

    کلیدواژگان: کمیت، کیفیت، آموزش، بالینی، پزشکی
  • سمانه قائدیان، حمید معرفتی، فاطمه نبی پور، محمد مهدی نقی زاده صفحه 65
    مقدمه
    تاثیر فعالیت های هوازی بر سیستم انعقادی خون به عنوان یکی از عوامل خطرزای بیماری عروق کرونری هم چنان مورد بحث است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی متوسط بر برخی از فاکتورهای انعقاد خون در دختران جوان است.
    روش کار
    مطالعه حاضر با تایید کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی کرمان به شکل مداخله ای روی 11 دختر داوطلب سالم 21 تا 24 سال بدون هیچ نوع فعالیت ورزشی منظم در طی یک سال قبل از شروع پژوهش انجام شد. پروتکل پژوهش 30 دقیقه دویدن با شدت 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره بود. از تمامی شرکت کنندگان در مطالعه در سه نوبت (قبل، بلافاصله و 30 دقیقه پس از مداخله) خون گیری به عمل آمد. فاکتورهای انعقادی خون شامل زمان ترومبوپلاستین فعال شده (Activated Partial Thromboplastin Time-aPTT) و زمان پروترومبین (PT)، فیبرینوژن، فاکتور هشت (VIII) و همچنین تعداد پلاکت و متوسط حجم پلاکتی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت هوازی، تعداد پلاکت ها 23 درصد افزایش (001/0=p)، فاکتور هشت 75 درصد افزایش (004/0=p) و زمان ترومبوپلاستین 8 درصد (007/0=p) کاهش داشت. افزایش زمان پروترومبین با تاخیر همراه بود و نیم ساعت پس از فعالیت مشاهده شد (001/0 >P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد فعالیت ورزشی حتی با شدت متوسط، برخی از فاکتورهای انعقادی را فعال کرده و باعث ایجاد عوارض بیش تر و طولانی تر شدن زمان برگشت به حالت استراحت می شود. این نتایج در تنظیم شدت تمرینات برای افراد غیر ورزشکار به خصوص در ابتدای دوره تمرینی کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: تمرین های هوازی، انعقاد خون، زمان ترومبوپلاستین، فاکتور هشت
  • سحر رفیعی، فرامرز سهرابی، جمال شمس، علی اکبر فروغی صفحه 73
    مقدمه
    درد مزمن یکی از رایج ترین علل مراجعه به مراکز خدمات پزشکی اولیه است. شواهد نشان می دهند که درمان شناختی رفتاری، درمانی اثربخش در دردهای مزمن می باشد. مطالعه حاضر، به بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری در بیماران دارای درد اسکلتی - عضلانی مزمن می پردازد.
    روش کار
    درمان شناختی رفتاری در هشت جلسه 50 دقیقه ای و روی چهار نفر بیمار (3 زن و 1 مرد) مبتلا به درد اسکلتی عضلانی مزمن ارزیابی شد. روش پژوهش، خط پایه چندگانه با دوره پیگیری یک ماهه بود. بیماران به طور تصادفی در مرحله خط پایه جایگزین شدند و مقیاس افسردگی بک، فاجعه آفرینی، راهبردهای مقابله با درد را در مرحله پیش آزمون و جلسات دوم، چهارم، ششم و هشتم و مقیاس شدت درد را در تمام جلسات تکمیل کردند. نتایج درمان از طریق مقیاس های به کار گرفته شده بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که درمان شناختی رفتاری در کاهش افسردگی بیماران، کاهش فاجعه آمیز کردن درد، کاهش شدت درد و بهبود راهبردهای مقابله با درد موثر است و این اثرات به میزان زیادی در مرحله پیگیری نیز در بیماران باقی می ماند.
    نتیجه گیری
    به کارگیری درمان های روانشناختی در کنار درمان های دارویی در درمان بیماران مبتلا به درد مزمن کمک کننده است.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی شناختی، درد، افسردگی، فاجعه سازی
|
  • H. Karimi Jashni, N. Najmaldini, F. Hoshmand Page 1
    Introduction
    Aloe vera plant beneficial effect on diabetes, burns, wounds, and gastrointestinal diseases has been proved. in this study, probably effect of aloe vera extract was investigated on serum tostestrone and gonadotropin levels in rat
    Materials And Methods
    In this experimental study 35 adult male wistar rats with average weight of 200 ± 20 g were randomly divided into 5 groups, including control, sham and experimental groups 1, 2, 3, which received orally 50, 100, 200 mg /kg/bw aloe vera alcoholic extract respectively for 30 days. Rats anestized with eter, blood were taken from the heart, serum seperated and serum level hormones of LH, FSH and testosteron measured by radioemonoassay. The data analyzed based on ANOVA test.
    Results
    Results showed that serum levels of testosterone in the experimental group 2 (100 mg) and 3 (200 mg) compared with the control group decreased significantly (p <0.05). Also serum levels of LH and FSH hormones in the experimental group compared with the control group decreased.
    Conclusion
    According to the results of this study, aloe vera plant alcoholic extract orally can decrease testosterone and gonadotropin secretion in the male rat.
    Keywords: Aloe Vera_Testosterone – gonadotropin_Rat
  • F. Saneei, Kh Kademi Kalantari, P. Yazdnpanah, N. Dabeiri, Gh Ghafariyan Shirazi Page 9
    Introduction
    Beauty is one of the important today’s people concerns; the facial wrinkles are including problems of beauty. Today, new non-invasive treatments have been used, such as using micro currents in treatment of wrinkles and skin renewal. This study aimed to determine the effect of Micro-Current's in the improvement of facial wrinkles.
    Methods
    this before and after clinical trial, was performed on thirty subjects, with three requirements; haveing less than 45 years of age wrinkles and no skin problems. The cases were treated with micro current for twenty minutes on their face areas, for thirty consecutive sessions. Photos were taken from patients faces at the begining, end and one month after treatment. Three independent blinded reviwer has rated wrinkles in photos. Also patients has been assessed their treatment.
    Results
    The most improved rate was blong to forhead 18.37% in first step (befor and after treatment) and 21.18% in second step (after treatment and one month later) and the least improved rate was blong to nose and moth region; 7.61% in first step and 5.85% in second step.
    Conclusion
    Micro current, improved facial wrinkles, this improvement was better in the frontal area comparing the nose and mouth. Also compareing the scores of photos, immediately after treatment and one month later shows that not only the effect of treatment was acceptable but also the recovery procedure continues after treatment. So, treatment satisfaction of patients was over 70%.
    Keywords: skin, beauty, Facial, Wrinkle, Micro, Currents
  • A. Mostafalo Page 17
    Purpose
    The purpose of this investigation was to study the effect of one session massage of the lower limb on flexibility, power and agility tests performance.
    Methodology
    For this purpose, 15 soccer players (Age 23.5±2.4 yrs, height 170.5±3.3 cm, weight 65.5±6.0 kg) selected randomly and participated in this study. The subjects performed the Sit and Reach, Toe-Touch, Vertical Jump and 4×9 tests in two stages before and after massage. They warm up themselves by 5-min jogging before testing. Massage was performed on lower limbs in both Petrissage and Tapotement methods for 15 min. Each test was performed three times and the best record was accepted. For determine the effect of massage on each tests performance, mean value in pre- and post-test was analyzed by paired t-test at p<0.05 level.
    Results
    Results showed a significant increase in flexibility tests records by 7.8±6.3% and 7.9±5.1% for Sit and Reach and Toe-Touch tests, respectively (p<0.05). But, the record of Vertical Jump and 4×9 tests have no significant change. Discussion&
    Conclusion
    In general, if massage can improve muscle length without any adverse effects on power and agility muscle performance, so this hypothesis can be proposed that acute massage is a better technique for warming up before a power or agility event compare to other technique that reduce power and agility muscle performance.
    Keywords: Massage, Flexibility, Vertical jump, Soccer player
  • N. Sadeghi, A. Habibi, F. Mansoori, M. Sadeghi Page 25
    Introduction
    Some Musculoskeletal disorders, fatigue and human errors rooted in the inadequate tools design. Appropriate design based on anthropometric data that must be done on the properties target population to be consistent. In our country due to lack of anthropometric database, more information is used from western countries. Project goal is physical dimensions of the Iranian people comparing with non-Iranian and ultimately producing based on our body dimensions that Iranian expert use of this internal standards to design and manufacture all our tools and equipment.
    Materials And Methods
    Cross-sectional study was prospective and observational method that was done. In this Study, 384 female and 384 male students from medical Sciences University in Isfahan were randomly selected. 30 anthropometric variables were measured by anthropometer, calipers and balance. This data were analyzed by spss software version 11.5 and index percentile was calculated. Percentile obtained in America and Britain compared with the standard and the percentage of difference between them was determined.
    Results
    The statistical anthropometric percentile as a database for both genders was found. This study compared British and American standards showed the most significant difference between anthropometric variables of Iranian and non-Iranian people.
    Conclusion
    This study shows that Iranian body dimensions are different from non Iranian persons. Therefore we can’t use other countries standard to design tools and devices for Iranian persons. These results can be used as one anthropometric information bank based on national standards.
    Keywords: Anthropometry, body size, student, database
  • M. Ghasvariyan, V. Rahmaniyan, K. Rahmaniyan Page 37
    Introduction

    Cesarean Section delivery is one of index in mother,s health planning.High rates of elective cesarean is alert for our country health management and mothers need to more consultion about the complication of C/S. Because of the knowledge of pregnant women is important about the preferable delivery method,the objective of this study is determine the knowledge of cesarean complication.

    Methods

    This cross-sectional study was done in 1388.360women pregnant (third trimester)were recruited randomly from iran southwest hospitals. Data were analyzed using spss 11.5 version of software. According to their knowledge score, subject knowledge level was classiefied in to three levels,good knowledge level (score 14-18),mid knowledge level (score 9-13) or poor knowledge level(score 0-8)

    Results

    The levels of knowledge in the pregnant women about complication of cesarean in 43.2% were good,in 38.4%were average and in 18.4% were bad.68.1% people in research was to select vaginal delivery (NVD) and (31.9%)of them to C/S.There is a significant association between the knowledge of pregnant women about complication of cesarean and choosing of type of delivery(p=0/04).The main cause of women toward C/S was fear of labor pain and easy of that(43/3%).

    Conclusion

    The level of knowledge about complications of cesarean in the women were good and according to the result of this study fear of labor pain is important cause for choose of C/S in pregnant women,It is recommended that painlees delivery will be assembled in jahrom hospital and most effort should be for first C/S. We wish this study be process small for allocate mathernal health and hygiene.

    Keywords: knowledge, complication, sesarean, pregnant, woman
  • A. Tavasoli, M. Raeisi, M. Alidoosti, Z. Motlagh Page 43
    Introduction
    Family physician program carried out in 2005 year in villages and cities with populations under 20000, one of the objectives of this program is priority to health vision oriented treatment instead of being oriented in providing service and avoids wasting resources in the field of health, The aim of this study Relationship between Knowledge of Rural People with Choice Reasons Family Physician Program towards Villager Population in Shahr-e-kord
    Materials And Methods
    In this descriptive analytic survey, 1100 individuals under the program of rural family physician in Shahrekord were selected by multi-stage cluster random method. Data collected using a questionnaire and analyzed by T- test, Chi-square, Pearson and spearman correlation.
    Results
    Mean age of studied population was 34.23± 14/71 years. The highest percentage (%43 / 8) people with very poor knowledge expressed reason of choosing family doctor program low cost visit and medication and the highest percentage (%78 / 6) people with higher knowledge expressed many benefits of program in family health. Chi-square test showed that there are significant relationship between villagers knowledge with reasons of choosing family doctor program.
    Conclusion
    Results indicated that people had done not optimal knowledge toward family physician program, Also there is relationship between knowledge and choice reasons. Thus pay more attention by authorities to this specific topic is essential in order to apply the necessary actions for training of people.
    Keywords: Knowledge, family physician Program, choice reasons
  • Z. Zeyaeifar, Kh Abdolahifar, R. Zahedi, S. Rahmaniyan, K. Rahmaniyan Page 49
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common cancer in womenand caused 19%mortality from cancers. Treatment is successful If diagnosed in early stage. The aim of this survey was to determine the rate knowledge of women about symptoms of breast cancer, breast self examination and mammography. Method of study: This cross sectional-analytic study done on 615 married women 20 years and older. The data were collected by questionnaire. Data analysis done by software spss version 11. 5. And for data analysis descriptive statistics, non-parametric test Kruskal-Wallis and Mann Whitney, chi square test and if necethe fisher exact test was used to assessment the relationship between variables. Research

    Findings

    In the survey the median knowledge score was53.3. Knowledge based on individual characteristics were compared that between the family history, employment and grade education were significantly relationship.

    Conclusion

    This survey shows the medium knowledge women and so raise knowledge of women in their hypersensitivity to do regular and right breast self-examination and mammography has a considerable impact. Therefore it seems necessary continuous education programs to promote women's knowledge about how to detect breast cancer, done regular and right breast self-examination. Article Authors:

    Keywords: Breast Self Examination, Mammography, Knowledge, Breast cancer
  • B. Sharifi, Hr Ghafariyan Sirazi, Moameni Nejad Mohsen, F. Saneiei, M. Mogheimi, A. Jabermejad, M. Malakzadeh Page 57
    Background

    Clinical education is a posse during which students by visiting patients Gain gradual skills for clinical management of the patients. The aim of this study is to determine the quality and quantity of clinical education from the view point of junior and senior doctors.

    Methods

    This is a descriptive, analytical study. All clinical Students of Medicine faculty of YUMS In year 1385-1386 participants if they have concept inform. Data were collected by a researchers developed questionnaire with approved validity and reliability. 54 students totally consisted of personal identification, the quality and quantity of attending, clinical education, and educational environments were assess, each question has four choice option and the cut point was considered 60 from hundred, after the primary data analysis, the students were asked to take part in a Focus Group Discussion to have a conclusion of their ultimate opinions. The data were analyzed using SPSS software.

    Results

    68% of students evaluated the quality of clinical education unsatisfactory and 48% of them assessed the teachers unsatisfactory. Interns were significantly unsatisfactory in OBS-GYN, surgery and internal wards more than stagers.

    Conclusion

    Quality and quantity of clinical education of medicine faculty was evaluated undesirable from view point of students. Totally clinical educations have needed more notice from the different view.

    Keywords: Quality, Quantity, Education, Clinical, Medicine
  • S. Ghaediyan Firs, H. Marefati, F. Nabipur, Mm Naghizadeh Page 65
    Introduction
    The effect of aerobic exercise on the blood coagulation system as a risk factor for coronary disease is still controversial. This study aimed to investigate the effect of a session of moderate aerobic exercise on some of the blood coagulation factors in the young girls.
    Materials And Methods
    This interventional study was conducted on 11 healthy female volunteers aged 21 to 24 years, who had taken no systematic physical exercise for one year. This study was approved by the Ethics Committee of Kerman University of Medical Sciences. The performed protocol comprised 30 minutes of running with 70-75% intensity of maximal heart rate reserved. Every volunteer donated blood for 3 times (before, immediately after and 30 minutes after the intervention), and the coagulation factors of Platelet count, Mean Platelet Volume, PT, aPTT, Fibrinogen and Factor VIII of plasma were measured. The data were analyzed using the repeated measures ANOVA.
    Results
    Immediately after a session of aerobic exercise, the platelet count and factor VIII increased about 23% (P= 0.001) and 75% (P=0.004), respectively while aPTT decreased about 8% (P= 0.007). PT showed a delayed increase observed 30 minutes after the exercise (P< 0.001).
    Conclusion
    The results revealed that physical exercise, even with moderate intensity, activates some of blood coagulation markers and can lead to further side effects and probably a longer recovery. These findings would be helpful in adjusting the exercise intensity for the sedentary people, especially at the beginning of the training course
    Keywords: Aerobic Exercises, Blood Coagulation, aPTT Compound, Factor VIII
  • S. Rafiee, F. Sohrabi, J. Shams, Aa Forough Page 73
    Introduction
    Chronic pain is one of the most prevalent reasons of referral to health centers. Cognitive Behavioral Therapy (CBT) has been shown to be an effective treatment for chronic pain. The current study was conducted to evaluate the efficacy of Cognitive Behavioral Therapy in patients with chronic musculoskeletal pain.
    Materials And Methods
    CBT was evaluated in 8 sessions of up to 50 minutes in 4 patients with chronic musculoskeletal pain. A multiple baseline with a follow up of 1 month was used. Patients were randomly allocated to baselines and outcome and assessed via Beck Depression Inventory (BDI), Pain Catastrophizing Scale (PCS), Visual Analogue Scale (VAS) and Cognitive Coping Strategies Inventory (CCSI).
    Results
    Results showed that Cognitive Behavioral Therapy was effective in reduction of depression, pain Catastrophzing and pain intensity, and improvement of coping strategies. These effects were maintained to some extent in the follow up.
    Conclusion
    Psychological as well as medical treatment can be helpful in the patients with chronic pain.
    Keywords: Cognitive Behavior Therapy, Pain, Depression, Catastrophization