فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:1 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه رحمتی نجارکلایی، شمس الدین نیکنامی، فرخنده امین شکروی، علی راوری صفحه 71
    مقدمه
    ننگ اجتماعی)Stigma (در بیماران مبتلا به HIV/AIDS موجب بروز عوارض متعددی برای آنها و سیستم درمان یشان شده است
    هدف
    از مطالعه حاضر، تشریح تجربیات درک شده این بیماران از ننگ اجتماعی در ارتباط با مردم و کارکنان بخش سلامت بود.
    روش
    مشارکت کنندگان در این مطالعه شامل 61 بیمار مبتلا به HIV/AIDS در محدوده سنی 21 تا 47 سال بودند که به طور هدفمند و آسان از دو مرکز مشاوره بیماری های رفتاری در سال 89 1387 انتخاب شده بودند داده های به دست آمده به روش آنالیز محتوا تحلیل شد. -
    یافته ها
    دو درون مایه عمده شامل مفاهیم بیرونی ننگ اجتماعی (ایجاد سرزنش و شرمندگی و مورد تبعیض قرار گرفتن) و مفاهیم درونی ننگ اجتماعی (طرد و دوری گزینی و ناامیدی) ارایه گردید.
    نتیجه گیری
    سرزنش به همراه طرد بیماران از جمله تجربیات مطرح اکثر آن ها بود. این مطالعه بر لزوم تلفیق آموزش های کاهش استیگما با کمک آموزش های HIV/AIDS و با استفاده از تئوری های تغییر رفتار در جامعه تاکید داشت.
    کلیدواژگان: ایدز، ننگ اجتماعی، مطالعه کیفی
  • ژیلا سلطان احمدی، فریبا برهانی*، مهری کهن صفحه 81
    مقدمه

    اولین قاعدگی یا منارک (Menarche) رخداد مهمی در زندگی فرد محسوب می شود و اگر چه فرایندی طبیعی است، اما گاهی اوقات همراه با تغییرات و ناراحتی های جسمی و چالش های بهداشتی همراه می باشد که در نهایت می تواند موجب اثرات مخرب روحی، جسمی و حتی اجتماعی شود. بنابراین این پژوهش با هدف، تبیین تجربه دختران دانش آموز از اولین قاعدگی انجام شد.

    روش

    مطالعه کیفی حاضر بر روی 17 دانش آموز دختر دبیرستانی به صورت هدفمند صورت گرفت. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته و روش گروه متمرکز استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل محتوای کیفی به روش Graneheim and Lundman انجام گردید.

    یافته ها

    یافته های این بررسی 5 درون مایه اصلی شامل آمادگی ناکافی، وجود احساسات متناقض، وجود مشکلات متعدد، حمایت و ایجاد واقعه مهم و شخصی را ارایه می دهد.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی می تواند سرفصل هایی را برای آموزش به دختران و در درجه بعد مادران و مربیان در جهت شناخت بهتر تجربیات، خواسته ها و نگرانی های دختران دانش آموز فراهم آورد.

    کلیدواژگان: منارک، تجربه، دختران دانش آموز، تحلیل محتوای کیفی
  • مسعود سیرتی نیر، عباس عبادی، مسعود فلاحی خشکناب، عیاس تولایی صفحه 92
    مقدمه
    ضربه شدید روانی برای هر فردی بالقوه تهدید کننده است و مزمن شدن اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ، امکان ابتلا به سایر اختلالات روانی را به همراه دارد. این مطالعه با هدف، توصیف پیامدهای زندگی با اختلال استرس پس از ضربه انجام گردید.
    روش
    مطالعه کیفی حاضر بر روی 20 جانباز مرد مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق به روش نمونه گیری هدفمند در سال 1390 انجام شد. داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پیامدهای زندگی با اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ بر اساس تجارب مشارکت کنندگان در سه طبقه اصلی«پیامدهای روانی»، «پیامدهای جسمی» و «پیامدهای اجتماعی» دسته بندی شدند. 1. پیامدهای روانی مشتمل بر سه زیر طبقه نقصان اعتماد به نفس، نقصان در تفریح و سرگرمی و احساسات و عواطف منفی 2. پیامدهای جسمی شامل چهار زیر طبقه مشکلات خواب، تغییر عملکرد جنسی، درد اعضای مختلف بدن و محدودیت در فعالیت فیزیکی 3. پیامدهای اجتماعی شامل سه زیر طبقه روابط بین فردی معیوب، نقصان درامد و شغل و محدودیت در انجام وظایف بودند.
    نتیجه گیری
    اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ بر حیطه های مختلف سلامتی این گروه از مددجویان شامل جسمی، روانی و اجتماعی تاثیر منفی گذاشته بود و کاهش این مشکلات، مستلزم مداخلات و پایش مستمر وضعیت بهداشتی درمانی این مددجویان می باشد.
    کلیدواژگان: ترومای روانی، اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ، پیامدهای بیماری، تحقیق کیفی
  • مهرنوش پازارگادی، طاهره اشک تراب، خانم شراره خسروی صفحه 102
    مقدمه
    در آموزش بالینی پرستاری، به طور کلی ارزشیابی دانشجویان بر عهده مربیان پرستاری م یباشد. فرایندی که همواره هم برای مربیان و هم دانشجویان چالش برانگیز بوده است. به نظر م یرسد یکی از راه های روبرو شدن با این چالش، استفاده از افراد مختلف در ارزشیابی یا به بیان دیگر استفاده از روش ارزشیابان متعدد است. هدف از پژوهش حاضر، تبیین تجربیات و دیدگاه های مدرسین پرستاری در مورد این روش در ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کیفی- توصیفی بود. مشارکت کنندگان در پژوهش، 14 مدرس پرستاری دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران بودند که بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف و تا اشباع داده ها انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های فردی نیمه ساختار یافته صورت گرفت. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای کیفی نهفته انجام شد. متن هر مصاحبه بارها خوانده شد و واحدهای معنایی مشخص گردیدند. سپس کدگذاری صورت گرفت. پس از آن کدها، خلاصه و بر اساس مشابهت ها دسته بندی شده و طبقات را به وجود آوردند. در نهایت طبقات درون مایه ها را تشکیل دادند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل داده های به دست آمده از متن مصاحب ه ها، دربرگیرنده سه درون مایه محوریت مربی، چالش ها و توانمندی بود.
    نتیجه گیری
    اکثریت مشارکت کنندگان معتقد بودند که مربی نقش اصلی را در ارزشیابی دانشجویان بر عهده دارد. افراد دیگری که در این زمینه مورد اشاره قرار گرفتند، پرستاران بالین و خود دانشجویان بودند که مشارکت کنندگان چال شهایی را در این زمینه مطرح نموده و صلاحیت و توانایی این افراد جهت شرکت در ارزشیابی دانشجویان را مورد بحث قرار دادند. بدیهی است که استفاده از روش ارزشیابان متعدد در ارزشیابی بالینی دانشجویان پرستاری دارای جنبه های مثبتی می باشد، اما انجام صحیح آن نیاز به زمینه سازی مناسب، برنامه ریزی و آمادگی دارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی بالینی، دانشجوی پرستاری، ارزشیابان متعدد، ارزشیابی 360 درجه
  • منیر نوبهار، فضل الله احمدی، فاطمه الحانی، مسعود فلاحی خشکناب صفحه 112
    مقدمه
    با توجه به افزایش تعداد بازنشستگان و طول دوره بازنشستگی و همچنین با توجه به چالش هایی که در انتقال کارکنان به بازنشستگی وجود دارد، ضرورت تبیین این چالش ها احساس می شود. هدف مطالعه حاضر، تبیین چالش های موجود در انتقال به بازنشستگی بود.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی و به روش تحلیل محتوای مرسوم با روش نمونه گیری هدفمند انجام شد و نمونه گیری تا اشباع کامل اطلاعات ادامه یافت. داده ها با مصاحب ه های عمیق و نیمه ساختار یافته جم عآوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای مرسوم صورت گرفت.
    یافته ها
    20 پرستار بازنشسته در پژوهش مشارکت داشتند. درون مایه اصلی استخراج شده از داده ها، شوک و ناباوری در انتقال به بازنشستگی بود. طبقات شامل «دانش کم»، «راضی نبودن از شرایط کاری قبل از بازنشستگی» و «مشکل مالی» بودند که هر کدام طبقات فرعی متعددی داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نمایانگر چالش های موجود در انتقال به بازنشستگی بود. بر اساس تجارب پرستاران بازنشسته، دانش محدود در رابطه با بازنشستگی، خشک بودن شرایط کاری قبل از بازنشستگی و مشکل مالی چال شهای اساسی در انتقال به بازنشستگی محسوب م یشدند که انتقال به بازنشستگی را با شوک و ناباوری همراه می کرد. برنامه ریزی صحیح جهت مواجهه با این چال شها به ایجاد آمادگی مطلوب در بازنشستگان منجر می شود و انتقال به بازنشستگی ایمن و راحت را تسهیل می نماید.
    کلیدواژگان: چالش های بازنشستگی، انتقال به بازنشستگی، پرستار بازنشسته، شوک و ناباوری، تحلیل محتوا
  • ویدا شفیع پور، عیسی محمدی*، فضل الله احمدی صفحه 123
    مقدمه

    آسایش نیاز اساسی بشر در تمام مراحل زندگی و پیامد اقدامات پرستاری است. شناخت نیاز آسایش در بیماران جراحی قلب باز بر اساس تجارب و ادراک خود بیماران -که با مشکلات جراحی و عوارض آن مواجه هستند- به جهت مراقبت، امری ضروری به حساب م یآید. این مطالعه با هدف، تبیین درک بیماران جراحی قلب باز بستری از منابع آسایش بخش انجام گرفت.

    روش

    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و با روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان شامل 20 بیمار تحت جراحی قلب بودند. داده ها از طریق مصاحبه های بدون ساختار و با نمون هگیری هدفمند جمع آوری و تا اشباع داده ها ادامه یافت. تجزیه و تحلیل داده ها به طور مستمر و همزمان با جمع آوری داده ها و به صورت مقایسه ای انجام گردید.

    یافته ها

    در طی فرایند تحلیل داده ها، چهار درون مایه که بیانگر تجربه و ابعاد درک بیماران از منابع آسایش است، شامل «احساس رابطه نزدیک و انسانی با پرستار»، «درک حضور و پایش مداوم پرستار»، «حمایت خانواده و بیماران همتا» و «قرار گرفتن در محیط بستری ایمن و آسوده» آشکار شد. این درون مایه ها بیانگر منابعی است که بیماران، آسایش خود را از آن ها کسب می کردند.

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج، بیماران آسایش حاصل از منابع انسانی را بیش از محیط و امکانات مدرن دریافت م یکنند. این موضوع بیانگر اهمیت و نقش پررنگ پرستاری و پرستاری انسانی بر خلاف نیاز به پرستاری تکنیکی و با امکانات تخصصی مدرن است. بنابراین توجه به پرستاران و استاندارد سازی منابع انسانی در بخش ها و مراکز بهداشتی و درمانی بیشتر از استاندارد سازی فیزیکی اهمیت دارد تا اقدامات پرستاری با شناخت واقعی نیاز بیماران صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: درک بیماران، منابع آسایش، تحلیل محتوای کیفی، جراحی قلب
  • حسین توانگر، فاطمه الحانی*، زهره ونکی صفحه 135
    مقدمه

    تعارض کار- خانواده تحت عنوان ناسازگاری دو طرفه بین تقاضاهای نقش کاری و تقاضاهای نقش خانوادگی توصیف می شود. تعارض در بین مشاغل مختلف و از جمله پرستاری با پیامدهای متعددی گزارش شده است. این مطالعه با هدف، تبیین تجارب پرستاران از پیامدهای تعارض کار- خانواده صورت گرفت.

    روش

    مطالعه حاضر به روش کیفی و با رویکرد تحلیل محتوای متعارف انجام گردید. در این تحقیق، 16 مشارکت کننده پرستار با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه عمیق و بدون ساختار استفاده شد و شیوه تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل محتوا با رویکرد استقرایی بود.

    یافته ها

    از مجموع 16 نفر مشارکت کننده، 12 نفر زن، 4 نفر مرد، همگی دارای مدرک کارشناسی و دارای سابقه کار بین 4 تا 28 سال با 14 سال بودند. طبقه اصلی به دست آمده، نقصان خودکارامدی شامل زیر طبقات ضعف در تدبیر امور خانوادگی، اهمال سهوی مراقبت / میانگین 9 از بیمار و نادیده گرفتن خود بود.

    نتیجه گیری

    توانایی پرستاران در کنترل امور کاری و خانوادگی تحت برخی شرایط از قبیل فقدان محیط کاری و خانوادگی حمایت کننده، فشارهای مضاعف کاری به دلیل کمبود پرستار و نیز توقعات بیش از حد کاری و خانوادگی کاهش یافته و نقصان خودکارامدی حاصل می گردد. نقصان خودکارامدی سبب افزایش تداخل وظایف کاری و خانوادگی و در نتیجه شدت یافتن تعارض کار- خانواده می شود. در واقع چرخه معیوبی تشکیل شده که نتایج آن، پیامدهای منفی در هر دو حوزه کاری و خانوادگی می باشد. بنابراین پیشنهاد می شود، به منظور پی شگیری از تبعات منفی تعارض کار- خانواده که در بعضی موارد جبران ناپذیر می باشد، پرسنل پرستاری ضمن آشنایی با روند مدیریت علمی تعارض کار - خانواده، از طرف خانواده و بیمارستان نیز مورد حمایت همه جانبه قرار گیرند تا با آزادی عمل بیشتر و انعطاف پذیری بالا نسبت به تنظیم برنامه های کاری و خانوادگی خود با حداقل تداخل ممکن، اقدام نمایند

    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، پرستاری، پیامد، خودکارامدی، تحقیق کیفی، ایران
  • سید وحیده حسینی، منیره انوشه، عباس عباس زاده، محمد احسانی صفحه 148
    مقدمه
    با وجود اهمیت ورزش و فعالیت بدنی برای سلامتی مادام العمر، فعالیت بدنی نوجوانان به ویژه دختران در دوران نوجوانی کاهش می یابد. تعیین موانع عادت به ورزش، محققین را در طراحی مداخلات مناسب تر و بهتر برای مشارکت در ورزش و فعالیت بدنی یاری می کند. این مطالعه با هدف، شناسایی موانع عادت به ورزش در دختران نوجوان طراحی گردید.
    روش
    این مطالعه با رویکرد کیفی و به شیوه تحلیل محتوا انجام گرفت. به منظور جمع آوری داد ه ها، مشارکت کنندگان این پژوهش (شامل 16 دختر نوجوان، 2 پدر و 7 مادر) مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    طی تجزیه و تحلیل این پژوهش، مضامینی تحت عنوان بازدارند ه های آشکار و بازدارند ه های نهان به عنوان موانع عادت به ورزش در دختران نوجوان به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه درک بهتری از موانع عادت به ورزش در دختران نوجوان را که اغلب از دید مطالعات کمی پنهان می ماند، فراهم کرد. با شناسایی و رفع موانع، می توان عادت به ورزش را که در ارتقای سلامت انسان نقشی اساسی دارد، پرورش داد.
    کلیدواژگان: عادت به ورزش، دختران نوجوان، موانع، تحلیل محتوا
|
  • Fatemeh Rahmati, Shamsadin Niknami, Farkhondeh Amin, Ali Ravari Page 71
    Introduction
    HIV/AIDS stigma has influenced HIV/AIDS patients and the medical system. The purpose of this study was to explore the experience of perceived stigma in these patients in relation to the public and health care workers (PLWHA).
    Method
    In-depth, semi-structured interviews were held with a purposively selected group of 61 PLWH recruited from two HIV care clinics in Tehran during 2009-2010. Data were analyzed using the content analysis approach.
    Results
    The results were categorized into two themes based on the two major themes of extrinsic stigma (i.e. taunting, bashfulness and discrimination) and intrinsic stigma (i.e. rejection, seclusion, and frustration).
    Conclusion
    Taunting and rejection were among the patient's main experiences. This study implies that it is crucial to integrate education to reduce stigma into HIV education programs by behavior change theories.
    Keywords: HIV, AIDS, Stigma, Qualitative study, Patients
  • Zhila Soltanahmadi, Fariba Borhani, Mehri Kohan Page 81
    Introduction

    Puberty is a beginning of significant developments to adolescents. This event is associated with many changes in different aspects of an individual’s life. One of the changes is menstruation. The first menstruation (or menarche) is a natural phenomenon and an important occurrence in a girl’s life, but sometimes it involves physical disturbances and health challenges that can have negative physical, mental and social effects. The literature indicates a strong relationship between understanding menstruation and cultural backgrounds. This study was carried out to explore the first menstruation experience among student girls.

    Method

    17 student girls were selected by purposeful sampling from target high schools. For data gathering, semi-structured interviews and the focus group method were used. The data were analyzed through a qualitative content analysis based on Graham and landsman method.

    Results

    The findings of this study showed 5 themes including: inadequate readiness, paradox feeling, numerous problems, support, and subjective and serious event occurrence.

    Conclusion

    The findings of this study gave a clear understanding of the menarche phenomenon in student girls. This understanding can be enriched by future studies and considering the above mentioned themes. These categories and themes can be used in teaching girls, mothers and instructors. Hence, a better understanding of girls’ wishes and concerns in this context is useful and vital..

    Keywords: Menarche, Student girls, Qualitative content analysis, Experience
  • Masoud Sirati Nir, Abbas Ebadi, Masoud Fallahi Khoshknab, Abbas Tavallaie Page 92
    Introduction
    Severe psychological stress is potentially threatening for anyone. Chronic combat-related posttraumatic stress disorder is accompanied by other psychological problems including depression. Thus the aim of this study was to describe the consequences of living with this disorder.
    Method
    In this qualitative study, 20 male veterans with combat-related posttraumatic stress disorder were selected purposefully and studied using semi-structured deep interview. Data were analyzed using conventional content analysis in 2011.
    Results
    The consequences of living with combat-related posttraumatic stress disorder were classified into three main categories of psychological, physical, and social consequences, based on the common experiences of the participants. Psychological consequences include three subcategories of lack of self-confidence, lack of entertainment, and negative emotions. Physical consequences include four subcategories of sleep disorders, sexual dysfunction, physical pain, and restricted physical activity. Social consequences include three subcategories of disrupted interpersonal relations, lack of income or job, and restricted duty fulfillment.
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that combat-related post-traumatic stress disorder has had a negative effect on all different aspects of their health including physical, psychological and social. Reducing this problem requires interventions and continuous monitoring of the medical health status of these clients.
    Keywords: Trauma, posttraumatic stress disorder, depression, war, consequences of the disease, qualitative study
  • Dr. Mehrnoosh Pazargadi, Dr. Tahereh Ashktorab, Miss Sharareh Khosravi Page 102
    Introduction
    In clinical nursing education, evaluation is mostly the instructors` responsibility. This process causes challenges for both instructors and students. It seems that, a way to confront these challenges is to use multi-rater evaluation. The aim of this study is to investigate the experiences and viewpoints of nursing instructors of multi-rater evaluation in the clinical evaluation of nursing students.
    Method
    This is a qualitative, descriptive study. Study samples were 14 nursing faculty members from nursing schools of Medical Sciences Universities in Tehran. They were selected by purposive sampling to the point of data saturation. Data was gathered through semistructured interviews. Data was analyzed by latent qualitative content analysis. First, each interview was read several times and the meaning units were found. Then, coding was done. Codes were categorized based on their similarities and themes, and created the categories.
    Results
    Data analysis showed 3 themes including instructors centralization, challenges, and ability.
    Conclusion
    The results of the current study showed most participants believed that the instructors have the most important role in student evaluation. Among other people, clinical nurses and students were also mentioned; the participants argued about some challenges these groups face and discussed their ability to participate in the evaluation. It is obvious that multirater evaluation, in the clinical evaluation of nursing students, has positive aspects, but implementing this method needs planning and preparation.
    Keywords: Clinical evaluation, Nursing students, Multi, rater evaluation, 360, degree evaluation
  • Dr Monir Nobahar, Dr Fazlollah Ahmadi, Dr Fatemah Alhani, Dr Masood Fallahi Khoshknab Page 112
    Introduction
    Due to the increasing of the number of retirees and the duration of the retirement period, as well as the challenges that exist in employees transitioning to retirement, it is necessary to explore these challenges. The aim of this study was to explore the presence of challenges in the transition to retirement.
    Method
    This qualitative study was a conventional content analysis with purposive sampling method. Sampling continued until data saturation. Data were collected through semi-structured and deep interviews. Data were analyzed using conventional content analysis.
    Results
    Twenty retired nurses participated in the study. The main theme extracted from the data was shock and disbelief caused by being retired. The categories included "little knowledge", "dissatisfaction from working conditions before retirement", and "financial problems". Each category consisted of several sub-categories.
    Conclusion
    The findings of this study showed challenges in the transition to retirement. Based on the experience of retired nurses, basic challenges in the transition to retirement were limited knowledge about retirement, rigid working conditions before retirement, and financial problems. These challenges cause shock and disbelief in the transition to retirement. Exact planning to confront these challenges will result in the retirees being well prepared and will facilitate their transition to a safe and comfortable retirement.
    Keywords: Retirement challenges, Transition to retirement, Retired nurse, Shock, disbelief, Content analysis
  • Vida Shafipour, Dr Eesa Mohammadi, Dr Fazlollah Ahmadi Page 123
    Introduction

    Comfort is a basic human need throughout life and an outcome of nursing. Therefore, it is necessary to understand the comforting needs of cardiac surgery patients, who experience the complications and problems of this surgery. This study was performed to explain the perception of cardiac surgery patients of comfortable resources.

    Method

    This study was conducted with a qualitative, content analysis approach. The participants were 20 cardiac surgery patients. Data collection was performed through unstructured interview and purposive sampling, and continued until data saturation. Continuous analysis of data was performed concurrently with data collection and through a comparative method.

    Results

    During the content analysis process, 4 themes emerged that indicated the nature and dimensions of the patients’ perception of comfortable resources. These themes included “Feeling a close and humanistic relationship with the nurse”, “Understanding the constant presence and monitoring of the nurse”, “Advocacy of family and peer patients”, and “Being in a safe environment”.

    Conclusion

    The results of the current study showed that patients receive more comfort from human resources than environment and modern equipment. This issue shows the importance of highlighting the role of nurses and humanistic nursing care, despite the need for specialized nursing with modern technical facilities. Therefore, considering nurses and the standardization of human resources in health centers is more important than the physical standardization. This will result in nursing interventions being done with real understanding of the patients’ needs.

    Keywords: Patient perception, Comfortable resources, Qualitative content analysis, Cardiac surgery
  • Hossain, Dr Fatemah Alhani, Dr Zohreh Vanaki Page 135
    Introduction

    Work–family Conflict (WFC) is described as a two-sided incompatibility between the demands of work and family roles. This means that, participation in work roles due to participation in family roles, or vice versa, is difficult. WFC has been reported in various jobs, including nursing with several outcomes. Therefore, this study is designed to explain the experiences of nurses from the consequences of WFC.

    Method

    This study was conducted based on the qualitative analysis approach. In this study 16 nurses were selected by purposeful sampling. The data was collected through deep and unstructured interviews. The method of data analysis was inductive content analysis approach.

    Results

    Of the total 16 participants 12 were female and 4 male. All participants had a bachelor's degree, and work experience between 4 to 28 years and the average of 14.9 years. The research findings showed that main category (theme) was decline of self-efficacy with the following subcategories: 1-failure in family affairs 2-inadvertent negligence in patient care 3- ignoring themselves.

    Conclusion

    The findings of the current research showed that nurses under certain conditions, such as lack of work and family support, double pressure of work due to shortage of nurses and excessive work and family demands, experience a reduction in their ability to manage work and family affairs and a decline in their self-efficacy. Decline in self-efficacy increases interaction between work and family duties; therefore, the WFC becomes more severe. In fact a defective cycle is formed, the results of which are negative outcomes in both work and family domains. Therefore, in order to prevent the negative consequences of WFC, which are sometimes irreparable, it is recommended that nurses become familiar with scientific management of WFC, and be supported comprehensively by their family and hospital. Thus, they will have more freedom and flexibility, and minimum interference possible in their work and family programs.

    Keywords: Work–family conflict, Nursing, Consequence, Self, efficacy, Qualitative study, Iran
  • S.Vahide Hosseini, Monireh Anoosheh, Abbas Abbaszadeh, Mohammad Ehsani Page 148
    Introduction
    Despite the importance of physical activity and exercise for lifelong health, involvement in physical activity declines during adolescence, particularly for girls. Identifying barriers of physical activity habit helps researchers to design better and more effective interventions for participation in exercise and physical activity. This study was designed to explore barriers of physical activity habit in adolescent girls.
    Method
    A qualitative study was conducted by means of semi-structured interviews with twenty five participants (adolescents, mothers, and fathers). The interviews were tape-recorded; transcribed verbatim and analyzed through qualitative content analysis.
    Results
    Two main themes emerged as exercising habit barriers in adolescent girls: explicit restraints, implicit restraints.
    Conclusion
    This study provided a better understanding of exercising habit barriers in adolescent girls that is often missing from quantitative work. Identifying and removing barriers can help researches to develop exercising habit which has a main role in human health promotion.
    Keywords: Exercise habit, Adolescent girls, Barriers, Content analysis