فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 5, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ایران منش، سیف الدینی، شفاء صفحه 413
    مقدمه
    اختلالات خواب یکی از شکایات افراد متعاقب سکته ی مغزی می باشد. مطالعات محدودی در زمینه ی بررسی الکتروفیزیولوژیک تغییرات خواب در بیماران پس از سکته ی مغزی به انجام رسیده است. در این مطالعه بررسی تغییرات پارامترهای خواب بر اساس یافته های نوار مغز انجام گردیده است.
    روش
    در این مطالعه 38 نفر (19 نفر مبتلا به سکته ی مغزی و 19 نفر گروه شاهد) مورد بررسی قرار گرفتند. کل مدت خواب، کارایی خواب، درصد مرحله ی 2 خواب (NREM Non-rapid Eye Movement:)، تاخیر خواب (REM: Rapid Eye Movement)، تعداد دوک خواب، امواج دندان اره ای و فشردگی خواب REM با استفاده از نمایش امواج نوار مغز در حین خواب ثبت و بررسی شد.
    یافته ها
    افراد گروه بیمار در مقایسه با گروه شاهد کارایی خواب کمتر و مرحله ی 2 NREM کمتر داشتند. همچنین بیماران تاخیر خواب REM بیشتر و تعداد دوک خواب کمتری داشتند. تفاوت موجود بین دو گروه از نظر ثبت امواج دندان اره ای معنی دار نبود (05/0 = P). از بین موارد بررسی شده بین دو گروه، از نظر تاخیر مرحله ی REM (پنج صدم > P) و درصد فشردگی خواب REM (یک صدم > P) تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    سکته ی مغزی ایسکمیک فوق چادرینه با تغییرات متعدد در پارامترهای خواب همراه است. این تغییرات هم در خواب REM و هم خواب NREM وجود داشت و نشان دهنده ی تاثیرات مستقیم مناطق قشری و زیر قشری مغز در روند خواب می باشند.
    کلیدواژگان: سکته ی مغزی ایسکمیک فوق چادرینه، خواب، نمایش امواج EEG در حال ثبت
  • بهارک اختردانش، محمد خلیلی، رضا قنبرپور، شهرزاد متقی پیشه، بهناز افلاطونیان، محمدرضا افلاطونیان صفحه 422
    مقدمه
    ارلیشیوز بیماری مشترک نوپدید کنه زادی است که توسط باکتری های داخل سلولی اجباری کوکوئیدی گرم منفی از خانواده آناپلاسماسه ایجاد می شود. از آنجایی که تنها مستندات موجود در زمینه بیماری ارلیشیوز مونوسیتیک در ایران مربوط به آلودگی سگ ها است، این مطالعه به منظور تایید حضور بیماری در سگ های آلوده به کنه شهر کرمان به روش مولکولی انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه از 100 قلاده سگ آلوده به کنه که درخارج از محیط منزل نگهداری می شدند، بدون توجه به نژاد و وضعیت بالینی خونگیری انجام شد. از هر حیوان آزمایش کامل خون طبق روش های متداول آزمایشگاهی به عمل آمد. در مرحله بعدی، جداسازیDNA و انجام PCR با کیت تجاری صورت پذیرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون PCR، 6 نمونه از 100 نمونه مورد مطالعه (6%) از نظر ابتلا به گونه های ارلیشیا مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ارلیشیوز به عنوان یک بیماری مشترک نوپدید در ایران وجود دارد و سگ ها میزبان مناسبی برای گونه های ارلیشیا محسوب می شوند. بر این اساس، انجام بررسی های اپیدمیولوژیک جهت تعیین پراکندگی جغرافیایی، گونه های مسبب، مخازن و ناقلین بیماری ارلیشیوز ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارلیشیوز، سگ، آزمایش زنجیره ای پلی مراز، بیماری مشترک نوپدید
  • علی اصغر وحیدی، علی حسینی نسب، محمدحسین ترابی نژاد، محمدحسین داعی پاریزی، رضا بهرامی صفحه 433
    مقدمه
    ویروس هپاتیت B از عوامل ایجاد کننده هپاتیت حاد و مزمن است. افراد مبتلا به تالاسمی ماژور به علت بستری های مکرر و دریافت خون، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت ناشی از این ویروس می باشند. اطمینان از وجود آنتی بادی بر علیه ویروس مذکور به دنبال واکسیناسیون در این بیماران ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین سطح ایمنی نسبت به واکسن هپاتیت B طی زمان سپری شده پس از تکمیل واکسیناسیون در این افراد انجام شده است.
    روش
    مطالعه بر روی 454 بیمار مبتلا به تالاسمی تحت پوشش مرکز بیماری های خاص در شهر کرمان که سه نوبت واکسن هپاتیت B نوع Recombinant را دریافت کرده بودند انجام شد. بر اساس فاصله زمانی از آخرین نوبت واکسیناسیون، کودکان به 6 گروه 1 سال، 2-1 سال، 3-2 سال، 4-3 سال، 5-4 سال، 5 سال و بیشتر تقسیم شدند. سطح سرمی آنتی بادی بر علیه ویروس هپاتیت براساس واحد بین المللی در لیتر (IU/Lit) به سه گروه دارای ایمنی کامل، ایمنی نسبی و فاقد ایمنی تقسیم شدند.
    یافته ها
    در 6 گروه فوق به ترتیب 28/3 درصد، 3/3 درصد، 7/5 درصد، 16/19 درصد، 3/33 درصد و 2/58 درصد افراد فاقد ایمنی بودند.
    نتیجه گیری
    پس از گذشت 3 سال از تکمیل واکسیناسیون هپاتیت B در کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور، از میزان ایمنی به صورت چشمگیری کاسته می شود. لذا اندازه گیری سطح ایمنی و تزریق دوز یادآور واکسن در این زمان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، ایمنی، آنتی بادی، تالاسمی ماژور، واکسن
  • علی عزیزی، رضا مهدوی نژاد، امین الله طاهری تیزابی، تیمور جعفرنژاد گرو، امیر رضایی نسب صفحه 440
    مقدمه
    هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر هشت هفته حرکت درمانی ویژه در آب بر زاویه کیفوز و برخی شاخص های ریوی دانشجویان پسر بود.
    روش
    15 مرد دارای کیفوز (زاویه کیفوز بالای 40 درجه، میانگین سن 7/0±7/20 سال، قد 19/6±5/175 سانتی متر و وزن 23/8±19/64 کیلوگرم) در این مطالعه شرکت کردند. زاویه کیفوز آزمودنی ها به وسیله خط کش منعطف به عنوان یک روش غیرتهاجمی و معتبر اندازه گیری شد. شاخص های ریوی مانند ظرفیت حیاتی با فشار (FVC)، حجم هوای بازدمی با فشار در ثانیه اول (FEV1)، حداکثر تهویه ارادی (MVV)، اوج جریان دمی (PIF) و اوج جریان بازدمی (PEF) بوسیله اسپیرومتری دیجیتال اندازه گیری شد.
    یافته ها
    زاویه کیفوز و شاخص های ریوی FVC، PEF و MVV پس از هشت هفته حرکت درمانی ویژه در آب بهبود معناداری داشت (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق اجرای حرکت درمانی ویژه برای افراد دارای کیفوز در محیط تمرینی آب پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیفوز، ورزش درمانی در آب، اسپیرومتری، حرکات اصلاحی
  • مهدیه جعفری، اصغر مکارم، اصغر دالوندی، مجتبی عظیمیان، محمدعلی حسینی صفحه 451
    مقدمه
    سکته مغزی یک واقعه تنش زا همراه با مشکلات متعدد عملکردی، روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی است، که تعادل بخش های مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماران پس از مدتی سعی می کنند با بهره گیری از سبک های مقابله ای مختلف، بر این مشکلات غلبه کرده و به زندگی طبیعی برگردند. این مطالعه با هدف بررسی سبک های مقابله ای مورد استفاده بیماران سکته مغزی و توزیع آنها بر حسب مشخصات زمینه ای و جمعیتی انجام شده است.
    روش
    این بررسی یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است که طی جهار ماه اول سال 1389 انجام شد. جامعه پژوهش کلیه بیماران سکته مغزی ساکن شهر کرمان بودند که بین دو ماه تا چهار سال از سکته مغزی آنها گذشته بود. از بین آنها 95 بیمار به عنوان نمونه پژوهش با روش نمونه گیری در دسترس و در صورت تمایل داشتن و با توجه به دارا بودن معیارهای ورودی و نداشتن شرایط خروجی در این تحقیق مشارکت کردند. داده ها به وسیله پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه راهبرهای مقابله ای فلکمن و لازاروس و ابزار سنجش شدت سکته مرکز ملی سلامت جمع آوری گردید و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بیشترین میانگین برای سبک مقابله ای طلب حمایت اجتماعی، حل مساله برنامه ریزی شده و کمترین میانگین برای سبک مقابله ای گریز-اجتناب و خود کنترلی حاصل شد، و بین سبک های مقابله ای و بعضی از ویژگی های جمعیتی بیماران (مثل سن، سطح تحصیلات، شدت بیماری، مدت بیماری) رابطه معنی داری مشاهده شد (05/0P<) اما در رابطه با استفاده از سبک های مقابله ای، جنسیت نقشی نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بیماران سکته مغزی از سبک های مساله مدار بیشتر از سبک های هیجان مدار استفاده کرده اند، گروه های سنی مختلف و افراد با سطح تحصیلات متفاوت از سبک های مقابله ای متفاوتی استفاده نموده و همچنین بیمارانی که بیماری آنها شدیدتر از بقیه بوده است از سبک های مقابله ای هیجان مدار بیشتر بهره بردند. لذا در روند درمانی و برنامه ریزی درمانی مناسب باید به این یافته ها توجه نمود.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، بازماندگان سکته مغزی، سبک های مقابله ای، ویژگی های جمعیت شناختی
  • صدیقه امینی رنجبر، نوذر نخعی صفحه 462
    مقدمه
    هدف از این مطالعه پاسخ به این سوال بود که آیا وضعیت خوابیده به شکم به عنوان یکی از علایم بیماری ریفلاکس معده به مری در کودکان محسوب شود؟
    روش
    این مطالعه از نوع مورد - شاهد است که برروی 200 کودک مبتلا به ازوفاژیت ناشی از ریفلاکس گاستروازوفاژیال (گروه بیمار) و210 کودک سالم (گروه شاهد) با طیف سنی چهار ماه تا 15 سال طی سال های 90-1387 انجام شده است. وسیله جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای بودکه حاوی سن، جنس، وضعیت کودک در حین خواب، یافته اندوسکپی و پاتولوژی بودکه از طریق مصاحبه حضوری با مادر تکمیل می گردید. کودکان مبتلا به مشکلات گوارشی با ویدئو اندوسکوپ پنتاکس کودکان، مورد اندوسکپی فوقانی قرار گرفتند. ازوفاژیت ناشی از ریفلاکس پاتولوژیک توسط هیستولوژی اثبات گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه بیمار 2/3±0/5 سال و میانگین سنی گروه شاهد. /3± 2/5 سال بود. شایع ترین شکایات در کودکان بیمار دل درد (5/46%)، و استفراغ (8/34%) بود. اکثر کودکان مبتلا به ازوفاژیت (73%) در حین استراحت به شکم می خوابیدندکه در مقایسه با گروه شاهد (1/37%) اختلاف معنی دار بود (001/0>P). وضعیت خوابیدن به شکم اختلاف آماری معنی داری با سن و جنس نداشت. حساسیت و ویژگی وضعیت به شکم خوابیده در بیماری ریفلاکس گاستروازوفاژیال به ترتیب 73 درصد و 9/62 درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که علامت به شکم خوابیدن می تواند همانند دل درد و استفراغ (به عنوان دو علامت شایع در این مطالعه) در انتخاب کودکان مبتلا به ریفلاکس گاستروازوفاژیال کمک کننده باشد، لذا توصیه می شود هنگام گرفتن شرح حال از کودکان با شکایات گوارشی پرسش در مورد این شکایت فراموش نشود.
    کلیدواژگان: بیماری ریفلاکس گاستروازوفاژیال، به شکم خوابیدن، ازوفاژیت، ایران، کودکان
  • فائزه شفیعی درب آسیابی، عباس رحمتی صفحه 468
    مقدمه
    سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال عملکردی در سیستم گوارشی است که با علائم ویژه گوارشی بدون علت طبیعی تعریف می شود. از آنجایی که یکی از عوامل اصلی در سبب شناسی این سندرم، مشکلات روانی فرد می باشد، بررسی تاثیر درمان های روانشناختی بر علائم این اختلال مفید به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دو روش آموزش مهارت حل مسئله و مهارت جرات ورزی بر علائم سندرم روده تحریک پذیر بوده است.
    روش
    پژوهش حاضر به روش پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. 45 نفر از بیماران مراجعه کننده به متخصص داخلی با روش نمونه گیری تصادفی نظامدار انتخاب و در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. پس از تکمیل پیش آزمون، گروه های آزمایشی 8 جلسه تحت آموزش مهارت حل مسئله و مهارت جرات ورزی قرار گرفتند و 3 هفته بعد از پس آزمون، آزمون پیگیری اجرا شد. ابزار مورد سنجش، چک لیست ملاک های تشخیصی سندرم روده تحریک پذیر بود که توسط متخصص داخلی تکمیل شد. داده ها با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر توسط نرم افزار SPSS، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو روش آموزشی مذکور در کاهش علائم IBS نقش بسزایی دارند و از لحاظ میزان اثربخشی تفاوتی با یکدیگر ندارند. بر اساس نتایج، اثربخشی آموزش حل مسئله و جرات ورزی با توجه به جنسیت و میزان تحصیلات آزمودنی ها یکسان بود. اما اثربخشی آموزش حل مسئله در بیماران بیشتر از 30 سال بیشتر بوده درحالی که اثربخشی آموزش جرات ورزی مستقل از سن بود.
    نتیجه گیری
    می توان برای بهبود بهتر و بادوام تر IBS علاوه بر دارودرمانی از درمان های روان شناختی مثل حل مساله و جرات ورزی سود برد.
    کلیدواژگان: آموزش حل مسئله، آموزش جرات ورزی، سندرم روده تحریک پذیر
  • اسحاق درتاج رابری، پژمان باقری صفحه 479
    مقدمه
    رشد و تکامل از علوم پایه در طب اطفال است. با توجه به اهمیت اساسی این موضوع و با هدف تعیین وضعیت و کمک به حل این مشکل در جامعه ی شهری بم و بروات مطالعه ی حاضر انجام پذیرفت.
    روش
    این تحقیق یک مطالعه ی مقطعی بود که در کلیه ی 8 مرکز بهداشتی درمانی شهر بم و 2 مرکز بهداشتی درمانی شهر بروات به روش سرشماری و بررسی کلیه ی پرونده های خانوار متولدین بین سال های 87-1382 انجام پذیرفت. پس از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل اطلاعات جهت بررسی ارتباط عوامل خطر با اختلالات رشد با نرم افزار SPSS نسخه ی 19 و با استفاده از آزمون X2 انجام گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه به طور کلی 9/8 درصد از جمعیت مورد مطالعه دچار انواع اختلالات رشد بودند. 92/29 درصد این افراد رشد نامعلوم، 07/44 درصد انحراف نزولی از صدک وزن (14 درصد از موارد حتی در زیر صدک 3 برای وزن قرار داشتند)، 47/6 درصد انحراف نزولی از صدک قد و 52/19 درصد انحراف توام نزولی از صدک های قد و وزن داشتند. ارتباط اختلال رشد با متغیرهای محل سکونت، سن بیمار، جنس، مدت زمان شیردهی مادر، زمان شروع تغذیه ی تکمیلی، بیماری زمینه ای، نارس بودن نوزاد هنگام تولد و جنسیت مورد بررسی قرار گرفت که همگی ارتباط معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه با توجه به میزان شیوع بالای انواع اختلال رشد و میزان بالای موارد ثبت نشده، حاکی از وجود یک خلا بهداشتی و آموزشی در رابطه با انواع اختلالات رشد کودکان در جامعه ی شهری بم و بروات و نیاز به بازآموزی پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی در جهت آموزش عوامل منتهی به اختلال رشد و ثبت و گزارش و پی گیری مناسب اختلالات می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات رشد، نمودار رشد، کودکان، بم و بروات
  • کمال صولتی دهکردی، محمود مباشری صفحه 490
    مقدمه
    افسردگی اساسی یکی از مهمترین اختلالات شایع روان پزشکی است که اثرات منفی بر زندگی بیماران و خانواده آنان به جا می گذارد. درمان های متعددی برای این بیماری پیشنهاد شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان شناختی-رفتاری گروهی وآموزش روانی خانواده توام با دارودرمانی در مقایسه بادارودرمانی تنها در بهبود علائم بیماران زن مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بوده است.
    روش
    این پژوهش یک کار آزمائی بالینی بود که در آن با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد60 بیمارزن مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بستری در بخش روان پزشکی بیمارستان هاجر شهرکرد به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس نمونه ها به سه گروه 20 نفره تقسیم گردیدند. گروه اول علاوه بردرمان داروئی، تحت گروه درمانی شناختی- رفتاری قرار گرفتند. گروه دوم علاوه بر دارو درمانی و گروه درمانی شناختی-رفتاری، آموزش روانی خانواده را نیز دریافت نمودند وگروه سوم به عنوان گروه کنترل، تنها تحت درمان داروئی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری آزمون افسردگی بک 2 بود که روی هر سه گروه قبل و بعد از مداخلات درمانی اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان از اختلاف معنی دار بین گروه های تجربی با گروه کنترل پس از مداخلات درمانی داشت. به عبارت دیگر بین گروه درمان شناختی- رفتاری گروهی وآموزش روانی خانواده با گروه دارودرمانی، اختلاف معنی دار به دست آمد اما بین گروه درمان شناختی- رفتاری گروهی با گروه آموزش روانی خانواده تفاوت معنی دار به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    درمان های شناختی- رفتاری گروهی وآموزش روانی خانواده در کنار درمان دارویی نسبت به درمان های صرفا داروئی می توانند در بهبود علائم بیماران افسرده موثرتر باشند.
    کلیدواژگان: اختلال افسردگی اساسی، درمان شناختی، رفتاری گروهی، آموزش روانی خانواده، دارودرمانی، زن
  • زاهده رحمانیان، بهرام میرزاییان، رمضان حسن زاده صفحه 502
    مقدمه
    کودکان و نوجوانان برای بهره مند شدن از حداکثر ظرفیت ذهنی و توانمندی های بالقوه خود، نیازمند نگرشی مثبت نسبت به خود و محیط اطراف و انگیزه ای قوی برای حضور در صحنه عمل و اجتماع هستند. در این پژوهش ارتباط بین اضطراب اجتماعی ومولفه های آن شامل ترس اجتماعی، تعامل اجتماعی و رفتار غیر انطباقی با خودپنداره دانش آموزان دختر پایه پنجم شهرستان جهرم بررسی شده است.
    روش
    در این پژوهش از روش همبستگی استفاده شد. نمونه مورد مطالعه شامل 153 دانش آموز دختر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتک مرحله ای از بین 810 نفر دانش آموز دختر کلاس پنجم انتخاب شدند و سپس با اجرای پرسش نامه اضطراب اجتماعی و خودپنداره تنسی بررسی شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها به کمک روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نشان داد که هراس اجتماعی با خودپنداره ارتباط معکوس و معناداری دارد. همچنین، بین رفتار غیر انطباقی و خودپنداره همبستگی مثبت و معناداری مشاهده شد و از بین متغیرهای پیش بین، رفتار غیر انطباقی بهترین پیش بین خودپنداره بود. سرانجام اینکه بین اضطراب اجتماعی و خودپنداره و همچنین بین تعامل اجتماعی و خودپنداره ارتباط معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    هراس اجتماعی و رفتار غیر انطباقی می توانند خودپنداره را به خوبی پیش بینی کنند ولی بهترین پیش بین خودپنداره از مولفه های اضطراب اجتماعی، رفتار غیر انطباقی است.
    کلیدواژگان: خودپنداره، اضطراب اجتماعی، هراس اجتماعی، تعامل اجتماعی، رفتار غیر انطباقی
|
  • Iranmanesh F., Seyfadini R., Shafa M.A., Maroofi H.R Page 413
    Background and Aims
    Sleep disorders are common complains in patients with cerebral stroke; studies on these issues are limited. We aimed to evaluate the sleep changes in patients with supratentorial ischemic stroke.
    Methods
    In this cross sectional study, 38 patients (19 patients in supratentorial ischemic stroke group and 19 people in control group) were evaluated. Total sleep time, sleep efficacy, percent of stage 2 of Non-rapid eye movement (NREM) sleep, Rapid eye movement (REM) latency, sleep spindle, sleep intensity, and saw tooth wave were evaluated by Electroencephalogram (EEG) monitoring during sleep in both groups and were compared between them.
    Results
    Patients in supratentorial ischemic stroke group had less sleep efficacy (P < 0.01), shorter stage 2 of NREM sleep (P < 0.01), greater REM latency (P < 0.05) and lesser sleep spindles (P < 0.01) in comparison with those in control group. There was no significant difference in saw tooth wave between two groups. Significant differences observed between two hemisphere in sleep density (P = 0.01) and REM latency (P < 0.05).
    Conclusion
    Supratentorial ischemic stroke accompanied with sleep changes on EEG monitoring. These changes were seen in both REM and NREM periods and showed that supratentorial structures are involved in sleep–awake process.
    Keywords: Supratentorial ischemic stroke, Electroencephalogram monitoring, Sleep
  • Akhtardanesh B., Khalili M., Ghanbarpour R., Motaghipisheh Sh, Aflatoonian B., Aflatoonian M.R Page 422
    Background And Aims
    Ehrlichiosis is an emerging tick-borne zoonotic disease caused by the gram-negative coccid obligate intracellular bacteria of the family Anaplasmataceae. Since the only available evidence in regard to monocytic Ehrlichiosis in Iran is related to dogs, the present study was designed to use the polymerase chain reaction assay for confirming the presence of Ehrlichia spp. in tick infested client-owned dogs in Kerman.
    Methods
    Blood samples were prepared randomly from 100 owned tick infested dogs regardless of clinical status. Complete blood count was done for each sample and in the next step, DNA extraction was done and PCR was carried out by a commercial kit.
    Results
    Six of 100 (6%) examined dogs were positive for Ehrlichia spp. based on PCR.
    Conclusion
    Results of the present study confirmed the presence of Ehrlichiosis as an emerging zoonotic disease in Iran and dogs could be considered as a main reservoir for the disease. It is recommended to determine the prevalence of Ehrlichiosis and the most prevalent Ehrlichia species in animal reservoirs, vectors, and human population in different geographical regions of Iran in further epidemiological studies.
    Keywords: Ehrlichiosis, Dogs, Polymerase chain Reaction, Tick, borne diseases
  • Vahidi A.A., Hosseininasab A., Torabinejad M.H., Daei M.H., Bahrami R Page 433
    Background and Aims
    Hepatitis B virus is one of the causes of acute and chronic hepatitis. Due to multiple hospitalization and blood transfusion, thalassaemic patients are at higher risk of this infection. Duration of the immunity after vaccination in this high-risk group and the need for booster vaccination is uncertain. The aim of this study was to find antibody titration and immunity to Hepatitis B vaccine in thalassaemic patients at different time intervals after vaccination.
    Methods
    A total of 454 thalassaemic patients in Kerman were evaluated in this study. All patients had been vaccinated with recombinant hepatitis B vaccine according to the national vaccination program. On the base of the time interval after vaccination, patients were divided into the 6 groups of 1 year, 1-2, 2-3, 3-4, 4-5 and ≥5 years. According to their anti-HBs antibody titer, patients were classified as non-immune (<10 IU/L), semi-immune (10-100 IU/L) and complete-immune (>100 IU/L).
    Results
    The rates of non-immune cases in the 6 considered groups were respectively 3.28%, 3.3%, 5.7%, 19%, 33.3% and 58.2%.
    Conclusion
    Three years after Hepatitis B vaccination in thalassaemic patients anti-HBs antibody levels decreases significantly. Therefore, evaluation of hepatitis B immunity level and performing booster vaccination after this period should be considered.
    Keywords: Hepatitis B, Thalassaemia, Antibodies, Immunity
  • Azizi A., Mahdavinejad R., Taheri Tizabi A., Jafarnejad T., Rezaeinasab A Page 440
    Background and Aims
    The purpose of the present study was to evaluate the effect of 8 weeks specific aquatic therapy on kyphosis angle and some pulmonary indices in male university students with kyphosis.
    Methods
    A total of 15 males with increased normal thoracic Kyphosis (kyphosis ≤40 degrees, 20.70 ± 0.705 years old, height 175.5 ± 6.19 cm, weight 64.19 ± 8.23 kg) were selected. Before and after aquatic therapy, the angle of kyphosis was measured by using flexible ruler as a noninvasive and reliable method. Pulmonary indices such as force vital capacity (FVC), force expiratory volume in one second (FEV1), maximal voluntary ventilation (MVV), peak inspiratory flow (PIF) and peak expiratory flow (PEF) were measured by digital spirometry. Pre-test and post-test results were compared using t-test.
    Results
    Kyphosis angle, FVC, MVV and PEF were improved significantly after an 8-week aquatic therapy (P≤0.05).
    Conclusion
    According to the results, aquatic therapy in patients with kyphosis is recommended.
    Keywords: Kyphosis, Exercise therapy, Water, Spirometry, Amendatory movements
  • Jafari M., Makarem A., Dalvandi A., Azimiyan M., Hoseini M.A Page 451
    Background and Aims
    stroke is a stressful event associated with numerous physical, psychological, social and economical problems that can complicate the balance of different life aspects, but after a period of time, patients try to benefit from different coping styles to reduce their problems and retain to a normal life. The aims of this study were to investigate coping strategies used by stroke survivors, and to identify their distribution based on demographic factors.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study, all stroke patients in Kerman city were considered as study population. Finally, ninety-five patients were selected by convenience sampling method and based on the study inclusion criteria. Data were gathered by demographic questionnaire and Folkman & Lazarus Coping Questionnaire. The severity of symptoms was measured by National Institutes of Health Stroke Scale (NIHSS). Data analysis was performed by using descriptive and referential statistics (t-test, ANOVA) and through SPSS 16 software package.
    Results
    Maximal means were achieved for seeking social support and planned problem solving, while minimal means were achieved for escape-avoidance and self controlling. There were significant relationships between coping styles and some demographic features such as age, level of education and severity and duration of the disease (P<0.05). Gender did not have a role on use of coping styles.
    Conclusion
    According, to the results of this study, stroke survivors use problem-focused coping strategies more than emotion- focused coping strategies. The results of this study in regard to the relationship of age and educational level with the adopted coping style and using emotion-focused coping strategies by patients with more severe disease should be considered in the patients; treatment planning and process.
    Keywords: Stroke, Psychological adaptation, Demography
  • Amini Ranjbar S., Nakhaee N Page 462
    Background and Aims
    The aim of the present study was to find whether prone position is one of the symptoms of childhood gastroesophageal reflux disease or not.
    Method
    In this prospective case-control study, 200 children with gastroesophgeal reflux disease (case group) and 210 healthy children (control group) were studied between 21 march 2009 and 21 march 2011. Data gathering was performed by a questionnaire including variables of sex, age, main complaint, sleeping position, endoscopic and pathologic findings. The questionnaires were filled out by face to face interviews with children’s mothers. The patient group underwent upper endoscopy with pediatric video-endoscope. Pathologic reflux was approved in histological studies.
    Results
    Mean age of case and control groups were 5.0 ± 3.2, and 5.2±3.0 years respectively. The most common symptoms were abdominal pain (46.5%), and vomiting (34.8%). The majority of cases with esophagitis (73%) lied in prone position in night that had significant difference (P<0.0001) with the corresponding value in the control group (37.1%). In present study sensitivity and specificity of prone position for gastroesophagal reflux disease were respectively, 73% and 62.9%.
    Conclusion
    According to the results, during taking history, prone position should be questioned.
    Keywords: Gastroesophageal reflux, Prone position, Esophagitis, Iran, Child
  • Shafiei Darb Asiabi F., Rahmati A Page 468
    Background and Aims
    Irritable Bowel Syndrome (IBS) is a functional intestinal system disorder defined with specific intestinal symptoms and no organic cause. Since mental problem is one of the main factors in etiology of this syndrome, studying the impact of psychological therapies on IBS seems to be useful. The aim of this study was to investigate the efficacy of problem solving and assertiveness trainings on symptoms of IBS.
    Method
    The present study was performed in pretest-posttest from with control group. A total of 45 patients referred to internal specialist were selected by systematic random sampling and divided into two experimental groups and one control group. After completing the pretest, experimental groups received 8 sessions of either problem-solving or assertiveness training and 3weeks after posttest, follow-up test was performed. Measurement instrument was the irritable bowel syndrome criteria’s check list completed by an internal specialist. Data were analyzed by ANOVA and throuah SPSS software package.
    Results
    The results showed that both training methods decrease the IBS symptoms and the impact of them is the same. Based on the results, the impact of problem-solving and assertiveness trainings based on gender and educational level are the same. But the impact of problem-solving training is more in patients over 30 years old while the impact of assertiveness training is independent of age.
    Conclusion
    We can benefit from psychological therapies such as problem-solving and assertiveness trainings in addition to medication therapies for improving IBS symptoms.
    Keywords: Problem, solving, Assertiveness, Irritable bowel syndrome
  • Dortaj E., Bagheri P Page 479
    Background
    The growth and evolution are among the basic sciences in pediatrics. All of the health staff should be familiar with infants care and the natural pattern of their growth. The present study aimed to help the health staff in urban society of Bam and Baravat, Iran to solve infants growth disorders.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 8 health centers of Bam and 2 health centers of Baravat and Bam, two cities of Kerman Province, Iran during 2003-2008. After data collection, the analysis was done to determine the correlation between growth disorders and the risk factors by using chi-square test.
    Results
    Totally, 8.9% of studied population had growth disorders consisted of 29.92% non-obvious growth, 44.07% descending deviation from weight percentile (14% of cases was even under 3rd percentile), 6.47% with descending deviation from length percentile, and 19.52% with descending deviation from weight and length percentiles. There were significant relations between growth disorders and variables of place of residency age, duration of breast feeding, time of starting feeding, sex and prematurity.
    Conclusion
    The high prevalence rate of growth disorders show a health and educational gap in relation to growth disorders which could be solved by health staff training.
    Keywords: Growth disorders, Growth diagram, Iran
  • Solati Dehkordi K., Mobasheri M Page 490
    Background and Aims
    Major depression is one of the common psychiatric disorders imposing negative effects on patients and their families. There are several treatment methods for depression. The purpose of the present study was to determine the effect of combination of cognitive behavioral group therapy, family psycho-education and medication versus medication alone on the improvement of major depression disorder.
    Methods
    This study was a clinical trial in which using convenience sampling 60 patients with major depression admitted in Hajar Hospital Shahrekord /Iran were randomly selected. The patients were randomly allocated into three groups (n=20). The first group underwent medication therapy as well as cognitive behavioral group therapy. The second group received medication therapy, cognitive behavioral group therapy and family psycho-education. The third group, served as the control group, only received medication therapy. Beck Depression Inventory II was applied to all three groups before and after therapeutic interventions.
    Results
    Our findings indicate a significant difference between control group and both cognitive behavioral group therapy and family psycho-education after therapeutic interventions. In other words, while both cognitive behavioral group therapy and family psycho-education groups showed significant difference with medication therapy group, no significant difference was found between cognitive behavioral group therapy and family psycho-education group.
    Conclusion
    Medication therapy accompanied by cognitive behavioral therapies and family psycho-education is more efficient in improving depression symptoms compared to pure medication therapy.
    Keywords: Major, Depressive disorder, Drug theraphy, Psychotherapy, Cognitive therapy, Women
  • Rahmanian Z., Mirzaian B., Hassanzadeh R Page 502
    Background and Aims
    children and adolescents can use their maximum of mental capacity and potential capabilities, if they benefit from a positive attitude towards their surrounding environment and a strong incentive for being active in the community. The aim of this study was to explore the relationship of social anxiety including social phobia, social interaction and maladaptive behavior with self-concept among fifth-grade female students in Jahrom /Iran.
    Methods
    In this correlation study, from 810 fifth-grade female students in Jahrom city, 153 female students were selected by single step cluster random sampling. Then, they investigated using Social Anxiety Questionnaire and Tennessee Self-concept Questionnaire.
    Results
    Correlation and regression analysis showed significant reverse relationship between social phobia and self-concept. There was also significant positive correlation between social interaction and self-concept. Maladaptive behavior was the best predictor of self- concept among other variables of social anxiety.
    Conclusion
    Social phobia and maladaptive behavior can predict self-concept well but the best predictor of self- concept among components of social anxiety is maladaptive behavior.
    Keywords: self, concept, Phobic disorders, Interpersonal relation, Adjustment disorders