فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 64، مهر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا بهرامی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    اختلال توجه/بیش فعالی یک اختلال رفتاری در کودکان است که با یک یا ترکیبی از عوامل از جمله بیش فعالی، عدم توجه و تکانش گری شناخته می شود. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر بخشی بازی های توپی و غیر توپی بر کاهش نشانگان اختلال کمبود توجه/بیش فعالی دانش آموزان پسر 9 تا 11 ساله شهر اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، که با طرح پیش آزمون، پس آزمون اجرا شد، 60 دانش آموز مبتلا به اختلال توجه/ بیش فعالی به صورت تصادفی به سه گروه مساوی بازی های توپی، بازی های غیر توپی و کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 12 هفته به تمرین پرداختند. برنامه تمرینی شامل 3 جلسه در هفته و هر جلسه 45-30 دقیقه بازی درمانی بود. نشانه های اختلال توجه/بیش فعالی از طریق پرسش نامه علائم مرضی کودکان CSI-4، قبل و بعد از 12 هفته برنامه تمرینی ارزیابی شد.
    یافته ها
    پس از 12 هفته بازی درمانی کاهش معنی داری در نشانه های اختلال توجه/بیش فعالی در گروه های آزمایشی در مقایسه با ابتدای مطالعه مشاهده شد(05/0< p)، اما تفاوت معنی داری بین بازی توپی و غیر توپی مشاهده نشد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان بیان کرد که انجام بازی های توپی و غیر توپی، تاثیر مثبتی در بهبود نشانه های اختلال توجه/ بیش فعالی دارد.
    کلیدواژگان: اختلال توجه، بیش فعالی، بازی های توپی و غیر توپی، دانش آموز
  • هادی پیری دوگاهه، محسن ارزنلو، سید سعید حسینی اصل، ندا حبیبی صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    بروسلوز یکی از شایع‎ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام در ایران می‎باشد. در اغلب موارد تشخیص بروسلوز دشوار است و دلیل این دشواری نه فقط به خاطر شباهت بالینی این بیماری با بسیاری از بیماری های عفونی و غیرعفونی می‎باشد بلکه هم‎چنین روش‎های تشخیصی در اغلب موارد موفق به جداسازی ارگانیسم نمی‎گردند. یکی از روش‎های تشخیصی سریع و ایمن PCR می‎باشد. هدف این مطالعه تعیین حساسیت و ویژگی روش PCR در تشخیص بروسلوز انسانی با استفاده از نمونه های سرم می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه از نوع ارزیابی تست‎های تشخیصی می‎باشد. افراد شرکت کننده در این مطالعه شامل 30 فرد دارای علائم بالینی و تست رایت مثبت که گروه بیماران ما را تشکیل می‎دادند و 30 فرد سالم و با تست رایت منفی که گروه شاهد ما بودند. 30 نمونه سرم از افراد گروه بیماران و 30 نمونه سرم از افراد سالم مورد استفاده قرار گرفت. بر روی این نمونه ها آزمایش PCR انجام شد.
    یافته ها: از30 فرد گروه بیماران، 15 نمونه با روش PCR مثبت شدند و از افراد سالم، 4 مورد با روشPCR مثبت شدند. حساسیت روش PCR 50 درصد و ویژگی آن 6/86 درصد تعیین شد.
    نتیجه گیری: هر چند در تعدادی از مطالعات نمونه ارجح برای تشخیص بروسلوز را سرم می‎دانند، ما به حساسیت و اختصاصیت بالایی برای روش PCR با استفاده از نمونه سرم جهت تشخیص بروسلوز دست نیافته ایم. بدین منظور، استفاده از ترکیبی از روش‎های آزمایشگاهی را برای تشخیص بروسلوز انسانی پیشنهاد می‎کنیم.
    کلیدواژگان: بروسلوز، PCR، حساسیت، اختصاصیت
  • معصومه داودآبادی فراهانی، کتایون وکیلیان، نفیسه سیدزاده اقدم صفحات 18-25
    زمینه وهدف
    اندازه‎گیری فشار متوسط شریانی نسبت‮ ‬به‮ فشار خون سیستولیک یا فشار خون سیستولیک و دیاستولیک،‮ ‬فاکتور پیش بینی کننده بهتری برای افزایش فشارخون بارداری ‬است. با توجه به فرضیه «اثر محافظتی مکمل روغن ماهی بر فشارخون بارداری» و اهمیت کنترل فشارخون در بارداری، مطالعه حاضر برای بررسی اثر مصرف مکمل روغن ماهی بر فشار متوسط شریانی در حاملگی انجام شده است.
    مواد‮ ‬و‮ ‬
    روش ها
    در این مطالعه کارآزمای بالینی، 120 مادر باردار سالم به طور تصادفی به دو گروه 60 نفره تقسیم شدند. در حالی که مراقبت بارداری برای هر دو گروه یکسان انجام می‎شد، فقط به گروه ‮مداخله‬، از هفته 16 تا انتهای بارداری، روزانه یک کپسول 1000 میلی‎گرمی روغن ماهی سالمون داده شد. فشارخون سیستول و دیاستول در هر دو گروه، هر 4 هفته یک بار تا 28 هفتگی، هر 2 هفته یک بار از 28 تا 36 هفتگی و هفته ای 1 بار از 36 هفتگی تا پایان بارداری اندازه ‬گیری و متوسط فشارخون شریانی نیز‮ محاسبه شد. با استفاده از نرم افزار SPSS‮، داده ها با ‬آزمون تحلیلی تی تست و من ویتنی آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین فشار ‮متوسط ‬شریانی در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 50/4± 46/78 و 50/5±76/80 میلی متر‮ ‬جیوه‮ ‬بود. آزمون تی‬، اختلاف‮ ‬معنی ‬داری‮ ‬بین‮ ‬دو‮ ‬گروه‮ ‬را‮ ‬نشان‮ ‬نداد (05/0p>‮).
    نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن مکمل روغن ماهی به رژیم غذایی مادران باردار تاثیری در کاهش فشار متوسط شریانی آنها ندارد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب امگا 3، بارداری‬، روغن‮ ‬ماهی‬، فشار متوسط شریانی‮
  • آرزو عشقی نژاد فرد، علی اصغر فرازی، بابک عشرتی، حمید خلیلی، مانا شجاع پور، اعظم احمدی، محمد ارجمندزادگان صفحات 26-34
    زمینه و هدف
    تمام اعضای میکوباکتریوم توبرکلوزیس به سه گروه ژنتیکی مختلف بر اساس پلی مورفیسم در دو ژن katG و gyrA تقسیم می‎شوند. تعیین سویه های متعلق به هر گروه و به ویژه تشخیص سریع آن، دارای اهمیت ویژه اپیدمیولوژیک است. هدف این تحقیق، تعیین گروه های اصلی ژنتیکی سویه های کلنیکی میکوباکتریوم توبرکلوزیس می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی، سی و سه نمونه خلط از بیماران مسلول استان مرکزی جمع آوری و پس از کشت، مورد جداسازیDNA با استفاده از Chelex 100قرار گرفت. شناسایی نمونه ها با تشخیص ژن katG با کمک PCR انجام و تائید گردید. موتاسیون در کدون KatG463 با کمک RFLP انجام شد. قطعه 620 bp از ژنkatG و194 bp از ژن gyrA تکثیر و تعیین ترادف شد.
    یافته ها: جستجو و تکثیر قطعه 620-bp ژن katG، روش مناسبی برای تائید مولکولی در تشخیص باکتری بود. این مسئله از نظر فنوتیپی نیز انطباق کامل نشان داد. از میان 33 ایزوله مورد مطالعه، دوازده نمونه، گروه ژنتیکی 1، پانزده نمونه گروه ژنتیکی 2 و شش نمونه گروه ژنتیکی 3 را نشان دادند. بدین ترتیب فراوانی گروه دو به عنوان گروه غالب سویه ها در استان مرکزی با فراوانی معادل 5/45 درصد مشخص گردید.
    نتیجه گیری: نتایج این تحقیق بیان‎گر رخداد گروه دو با فراوانی بیشتر در میان سویه های کلنیکی استان مرکزی می‎باشند. این مسئله با حساس بودن این سویه ها به آنتی‎بیوتیک‎های رایج، انطباق داشته و درخور توجه می‎باشد. در این تحقیق کاربرد سه گانه تست ارائه شده در تعیین هم‎ زمان گروه های ژنتیکی، ماهیت باکتری و مقاومت به ایزونیازید اثبات گردید.
    کلیدواژگان: gyrA، katG، میکوباکتریوم توبرکلوزیس، گروه‎های اصلی ژنتیکی
  • علیرضا کمالی، شیرین پازوکی، مریم شکرپور، خاطره وطن پور صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    درد یک مشکل پیچیده طبی است، که می‎تواند وضعیت فیزیکی و روحی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. کنترل ناکافی درد پس از عمل اثرات نامطلوبی بر وضعیت فیزیولوژیکی، متابولیکی و روحی بیمار دارد. افزودن مکمل‎های جدید منجر به افزایش مدت بی‎دردی می‎شود. هدف این مطالعه مقایسه نئوستیگمین و میدازولام داخل نخاعی در افزایش مدت بی‎دردی بعد از عمل می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور، بر روی زنان 50-35 سال ASA کلاس 1 و 2 کاندید جراحی کولپورافی الکتیو انجام گرفت که در آن تعداد 60 بیمار به طور تصادفی در سه گروه میدازولام، نئوستیگمن و شاهد تقسیم شدند. در گروه اول به لیدوکائین هیپربار 1 میلی‎گرم میدازولام، گروه دوم 50 میکروگرم نئوستیگمین و گروه سوم 5/0 سی‎سی نرمال سالین اضافه گردید، سپس بر اساس معیار VAS نمره درد بیماران و مدت بی‎دردی بیماران، با یکدیگر و با استفاده از نرم افزار SPSS مقایسه شد.
    یافته ها: مدت بی‎دردی در بیماران گروه میدازولام 2/18±4/98، در گروه نئوستیگمین 6/32±5/74 و در گروه شاهد 9/9±5/64 دقیقه بود که میانگین مدت بی‎دردی در گروه میدازولام بیشتر از دو گروه دیگر بود(001/0>p). میانگین دوز مصرفی مسکن در 24 ساعت بعد از عمل به طور معنی‎داری طبق001/0p< در گروه میدازولام کمتر از دو گروه دیگر بود(001/0>p).
    نتیجه گیری
    میدازولام و نئوستیگمین داخل نخاعی منجر به افزایش مدت بی‎دردی بعد از عمل می‎شوند که میدازولام موثرتر از نئوستیگمین می‎باشد.
    کلیدواژگان: کولپورافی، میدازولام، نئوستیگمین، مدت بی‎دردی، بی حسی نخاعی
  • حسین گودرزی، هانیه رضایی، میترا رفیع زاده، افسون تقوی، الناز سادات میرصمدی صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    عفونت هلیکوباکتری پیلوری یکی از شایع‎ترین عفونت‎های مزمن باکتریایی در انسان است به طوری که که بیش از 85 درصد افراد جامعه ایران آلوده به هلیکوباکتر پیلوری می‎باشند. این باکتری سبب بروز بیماری های متعدد گوارشی نظیر التهاب معده، زخم‎های گوارشی و حتی بروز بدخیمی می‎شود. یکی از عوامل موثر در بیماری‎زایی باکتری، ژن cagA می‎باشد. سویه های حاوی ژن cagA از قدرت بیماری‎زایی بالاتری نسبت به سویه های فاقد این ژن، برخوردارند. هدف از انجام این تحقیق تعیین فراوانی ژن cagA سویه های هلیکوباکتر پیلوری در مبتلایان به اختلالات گوارشی مراجعه کننده به مرکز درمانی بیمارستان امام حسین می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی، بلوک‎های پارافینه ناحیه انتروم معده 84 بیمار مورد استفاده قرار گرفت. بعد از تهیه برش و رنگ آمیزی گیمسا، حضور و دانسیته نمونه های هلیکوباکتر پیلوری بررسی گردید.DNA باکتری با استفاده از کیت استخراج گردیده و حضور ژن cagA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن به روش PCR تعیین شد.
    یافته ها: در این مطالعه از 84 نمونه بلوک پارافینه که در رنگ آمیزی گیمسا از نظر هلیکوباکتر پیلوری مثبت بودند، 72 (7/85 درصد) سویه هلیکوباکتر پیلوری16s rRNA مثبت و از بین نمونه های 16s rRNA، 46 سویه (9/63 درصد) دارای ژن cagA بودند. شیوع cagA مثبت در بین بیماران مبتلا به زخم گوارشی (5/43 درصد) بیشتر از مبتلایان به التهاب معده (30 درصد) بود.
    نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شده است که هلیکوباکتر پیلوری با ژن cagA در بین بیماران مبتلا به زخم معده و سرطان در مقایسه با بیماران دیگر بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: CagA، هلیکوباکتر پیلوری، واکنش زنجیره ای پلی مورفیسم
  • ندا ناظم اکباتانی، سیمین تعاونی، حمید حقانی، صدیقه غرایاق زندی صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    بی‎خوابی اثرات منفی عمده‎ای بر کیفیت زندگی افراد یائسه دارد و سبب کاهش میزان عملکرد روزانه از نظر جنبه های فیزیکی، روانی و اجتماعی می‎شود. حدود 8/64 درصد زنان استفاده از مکمل‎های گیاهی را جهت رفع مشکلات خواب ترجیح می‎دهند. هدف پژوهش حاضر بررسی نمره اختلال خواب و رضایت از مصرف والرین در درمان آن، در طول یک دوره زمانی 6 ماهه می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی، بر روی 100 زن واجد شرایط مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گردید. ابزار پژوهش شامل سه قسمت برگه ثبت مشخصات فردی، شاخص کیفیت خواب پیترزبرگ و خط کش دیداری ده نمره‎ای رضایت مصرف بود. جمع آوری اطلاعات در سه مقطع زمانی بلافاصله، یک ماه و شش ماه بعد از قطع مصرف والرین صورت گرفت.
    یافته ها: در نمره اختلال خواب و رضایت مصرف تنها بلافاصله بعد از مصرف والرین بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی‎داری مشاهده گردید (001/0p=) و بعد از یک و شش ماه پس از قطع مصرف هیچ گونه تفاوت آماری معنی‎داری بین دو گروه مشاهده نگردید. هم‎چنین در مقایسه سه زمان فوق، تفاوت معنی‎داری دیده شد بدین صورت که با گذشت زمان این رضایت و بهبودی در نمره اختلال خواب رو به کاهش می‎باشد.
    نتیجه گیری: والرین باعث بهبود اختلال خواب زنان یائسه تنها در طول دوره مصرف می شود و بعد از قطع مصرف، تفاوتی بین گروه دارونما و والرین وجود ندارد. بنابراین برای بهبودی اختلال خواب نیاز به مصرف مداوم این مکمل می‎باشد.
    کلیدواژگان: یائسگی، اختلال خواب، والرین
  • سارا نجفی، فریدا بهزادیان، فاطمه فتوحی چاهوکی، جلیل فلاح مهرآبادی صفحات 58-65
    زمینه و هدف
    در سال‎های اخیر ویروس آنفلوانزا باعث عفونت‎های متوسط تا شدید با میزان پراکندگی وسیع در سرتاسر دنیا شده است. بر این اساس، واکسن آنفلوانزایی که تنها یک دوز آن محافظت ایجاد نماید هنوز در دسترس نیست. بنابراین، تهیه یک واکسن عمومی و فراگیر بر اساس ذرات شبه ویروسی غیرتکثیری ایده‎ال می‎باشد. در تحقیق حاضر یکی از سازه های مولکولی برای ساخت این ذرات مد نظر قرار گرفته است.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، رده سلولی MDCK برای تکثیر ویروس آنفلوانزای انسانی تیپ A/New Caledonia H1N1 استفاده شد. سپس کل RNA سلول، استخراج شده و با استفاده از پرایمر random hexamer به عنوان پرایمر عمومی cDNA ساخته شد. قطعه (1413 bp)NA با روش PCR تکثیر داده شد و در وکتور pBluescript SK کلون شد. سپس قطعه نورآمینیداز در پلاسمید pFastBac11 از طریق محل‎های برش آنزیمی SalI و XhoI ساب‎کلون گردیده و صحت آن با توالی‎یابی دو طرفه مورد تایید قرار گرفت. وکتور pFastBac1NA به میزبان E.coli DH10Bac که حاوی بکمید و پلاسمید کمکی بود منتقل شد تا بکمید نوترکیب نورآمینیداز ساخته شود.
    یافته ها: بکمید نوترکیب نورآمینیداز با روش نوترکیبی هومولوگ بین pFastBac1NA و بکمید به وجود آمد. این محصول با استفاده از PCR و پرایمرهای اختصاصی نورآمینیداز و عمومی M13 تایید گردید.
    نتیجه گیری: از بکمید نوترکیب ساخته شده در این مطالعه به همراه بکمیدهای نوترکیب، حاوی سایر ژن‎های ساختمانی ویروس، می‎توان برای ساخت ذرات شبه ویروسی آنفلوانزا استفاده نمود و یا پروتئین حاصل از بیان این سازه را در سلول‎های حشرات خالص نموده و در تحقیقات واکسن شناسی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، نورآمینیداز، بکمید نوترکیب، ذرات شبه ویروسی
  • سیما نصری، فاطمه شاهی صدرآبادی، محمد کمالی نژاد، طاهره ربانی صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    از آنجائی که در مطالعات قبلی، شواهدی دال بر اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی کرفس دیده شده است، در پژوهش حاضر، مکانیزم‎های احتمالی اثر این عصاره مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش‎ها: در این پژوهش تجربی از موش کوچک نر استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره تست فرمالین مورد استفاده قرار گرفت و با تداخل سه دارو (نالوکسان با دوز 2 میلی‎گرم بر کیلو گرم، دکسترومتورفان با دوز 20 میلی‎گرم بر کیلوگرم و L-NAME با دوز 10 میلی‎گرم بر کیلو گرم) و عصاره هیدروالکلی میوه کرفس (400 میلی‎گرم بر کیلو گرم) مکانیزم احتمالی عصاره بررسی شد.
    یافته ها: تجویز نالوکسان تاثیری بر اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس نداشت. تداخل دکسترومتورفان و کرفس نشان می‎دهد که بین گروه دریافت کننده دکسترومتورفان و عصاره نسبت به گروه دریافت کننده دارو به تنهایی تفاوت معنی‎داری در فاز اول وجود ندارد. پیش تیماری با NAME L- سبب کاهش اثر ضددردی عصاره میوه کرفس در فاز دوم تست فرمالین شد(05/0 p<).
    نتیجه گیری: با توجه به این که دکسترومتورفان خود در فاز حاد اثر ضددردی دارد، تداخل دکسترومتورفان و عصاره نشان می‎دهد که ممکن است حداقل بخشی از اثر ضد دردی عصاره در فاز حاد از طریق گیرنده های NMDA باشد. از طرف دیگر، احتمالا بخشی از اثرات ضددردی عصاره در فاز مزمن مربوط به مهار آنزیم نیتریک اکسیدسنتتاز است. عصاره کرفس ممکن است از طریق مسیرهای عصبی دیگر نظیر مسیرهای دوپامینی، نورآدرنالین یا سروتونین نیز اثر کند که نیاز به پژوهش بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: کرفس، دکسترومتورفان، L، NAME، موش
  • حسام الدین مدیر، محمد خلیلی، اسماعیل مشیری صفحات 76-81
    مقدمه
    از جمله شایع‎ترین دلایل انسداد راه هوایی، متاستاز و یا اثر فشاری تومورهای مجاورتی می‎باشد که ممکن است به علت ایجاد دیسترس تنفسی نیاز به ایجاد راه هوایی اورژانس و یا تراکئوستومی باشد.
    مورد: بیمار خانم 61 ساله بوده که با شکایت تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرده بود. وی سابقه پاپیلاری سل کارسینوم تیروئید با متاستاز به ریه، تراشه وتارهای صوتی را داشته است. بیمار در همان ساعات اولیه دچار حملات آپنه شده و پس از شکست اقدامات اولیه برای کنترل راه هوایی، تصمیم گرفته شد تا برای ایجاد راه هوایی مطمئن، بیمار تحت برونکوسکوپی و تراکئوستومی قرار گیرد.
    نتیجه گیری
    در صورت عدم وجود تجهیزات کافی و وجود شرایط اورژانس تنفسی، بهتر است سریعا برای بیمار یک راه هوایی مناسب و مطمئن با استفاده از بیهوشی با عمق کم و عدم استفاده از شل کننده های عضلانی برقرار نمود.
    کلیدواژگان: انسداد راه هوایی، سرطان تیروئید، تراکئوستومی
|
  • Bahrami A Pages 1-9
    Background
    Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) is a behavioral disorder in children which is characterized by one or a combination of three factors including hyperactivity, inattentiveness and impulsiveness. The purpose of present study was to investigate the effectiveness of ball and non-ball games on improvement of attention deficit/hyperactivity disorder in the 9-11 year old male students in Arak.
    Materials And Methods
    In this pre/post-test designed clinical trial 60 male students with ADHD disorder, were randomly divided into three equal groups including; ball games, non-ball games and control group. Practice groups had 12 weeks games therapy; (3 sessions per week and 30-45 min per session). The symptoms of ADHD and Hyperactivity were evaluated through Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) questionnaire before and after the 12-week practice programs.
    Results
    The results of the present study revealed that after 12 weeks play therapy, both experimental groups had a significant decrease in ADHD symptoms in comparison with pre-test situation (p<0.05), but no significant difference was seen between ball games and non-ball games groups (p>0.05).
    Conclusion
    Based on the obtained findings of the study it can be concluded that ball/ non-ball games, have a positive effect in improving and reduction of symptoms of ADHD.
    Keywords: Attention deficit, hyperactivity disorder, Ball, non, ball games, Play therapy, School students
  • Peeridogaheh H, Arzanlou M, Hosseini S, Habibi N(M.D) Pages 10-17
    Background
    Brucellosis is one of the most common zoonotic diseases in Iran. In most cases، the diagnosis of brucellosis is difficult not only because of its clinical similarity to many infectious and noninfectious diseases، but also because diagnostic methods often fail to detect organisms. PCR is a rapid and safe diagnostic method applied to the diagnosis of brucellosis. The purpose of this study was to determine the sensitivity and specificity of PCR for diagnosis of human brucellosis by using serum samples.
    Materials And Methods
    This study which was done to evaluate diagnostic tests included30 serum samples from patients with clinical presentation of brucellosis with positive Wright test and serum samples of30 healthy people with negative Wright test. These samples were examined by PCR.
    Results
    PCR results were positive for 15 samples of the patients group in comparison with 4 samples from the 30 healthy subjects. The sensitivity and specificity of PCR were 50% and 86. 6%، respectively.
    Conclusion
    Although in some studies، the preferred sample for diagnosis of brucellosis was serum، in this study، PCR on serum samples did not indicate high sensitivity and specificity in diagnosis of brucellosis. Hence، using a combination of methods for diagnosis of human brucellosisis suggested.
    Keywords: Brucellosis, PCR, Sensitivity, Specificity
  • Davoodabadi Farahani M., Vakiliyan K., Seyyed Zadeh Aghdam Pages 18-25
    Background
    Measurement of mean arterial blood pressure is better predictive factor for pregnancy-induced hypertension than measurement of the systolic and diastolic blood pressure or systolic blood pressure. According to the theory of “protective effect of fish oil supplementation on pregnancy-induced hypertension “and the importance of blood pressure control in pregnancy، the present study was conducted to investigate the effect of fish oil supplementation in pregnancy on mean arterial blood pressure.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 120 healthy pregnant women were randomly divided into two groups of 60 persons. Same prenatal care was performed for both groups and the intervention group was received Salmon fish oil capsule 1000 mg/day، from 16th week to the end of the pregnancy. Systolic and diastolic blood pressure were measured in both groups once every four weeks up to 28th week، every 2 weeks from 28th till 36th week and once every week up to the end of pregnancy. Mean arterial blood pressure was calculated and all gathering data was analyzed with T test and Mann-Whitney test.
    Results
    Mean arterial blood pressure in the intervention and control group was 80. 76±5. 50 and 78. 46±4. 50 mmHg which was not significantly different (p>0. 05).
    Conclusion
    The results showed that adding fish oil supplements to the diet of pregnant mothers had no significant effect on mean arterial blood pressure.
    Keywords: Blood pressure, Fish oil, Omega, 3 Fatty Acids, Pregnancy, Pregnancy, induced hypertension.
  • Eshghinejad Fard A(M.Sc), Farazi Aa(M.D), Eshrati B(M.D), Khalili H(M.D), Shojapour M(M.Sc), Ahmadi A(M.Sc), Arjomandzadegan M* Pages 26-34
    Background
    Differentiation of M. tuberculosis complex organisms were assigned to one of three genotypic groups based on the combinations of polymorphisms at katG codon 463 and gyrA codon 95. Early identification of strains belonging to any particular group is very important. This study was planned to identify major genetic groups of clinically isolated Mycobacterium tuberculosis.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study 33 sputum samples were collected from tuberculosis patients of the Markazi province. DNA purification from isolated samples was performed by Chelex 100. Identification of isolates was confirmed by detection of katG gene and the mutation in KatG463 by using PCR method and RFLP respectively. Finally 620-bp of katG gene and 194-bp of gyrA gene purified from PCR product were sequenced.
    Results
    Amplification of 620-bp fragment of katG gene was a good way to confirm the detection of bacteria as a molecular approach. Results of sequencing codon GyrA95 in combination by results of PCR-RFLP determined type of the major genetic group (MGG). Therefore it showed that among the 33 Mycobacterium tuberculosis isolates 12 samples were MGG 1، 15 Samples were MGG2 and 6 samples were MGG 3. Results revealed that MGG 2 was dominant form of M. tuberculosis strains of Markazi province by frequency of 45. 5%.
    Conclusion
    Based on the results of this study MGG2 occurrence was more frequent among clinical strains in Markazi province that its accordance with susceptibility of these strains to conventional antibiotics is notable. In this study، three applicable benefits from the test as: MGG typing، molecular detection of M. tuberculosis and bacterial resistance to Isoniazid were proven.
    Keywords: Bacterial protein, DNA Gyrase, gyra, katG, Mycobacterium tuberculosis
  • Kamali Ar(M.D), Pazoki Sh(M.D), Shokrpour M(M.D)*, Vatanpour Kh(M.D) Pages 35-41
    Background
    Pain is a complex problem، which can affect patients'' physical and psychological condition. Inadequate postoperative pain control has adverse effects on the patients'' physiological، metabolic and mental condition. Adding new supplement will increase the duration of analgesia. This study aimed to comparison of intratechal neostigmine and midazolam in increasing the time of postoperative analgesia.
    Materials And Methods
    In this randomized double blind clinical trial، 60 patients with ASA class Ι، II who were candidate for elective colporrhaphy surgery under spinal anesthesia were randomly divided into 3 groups of 20 patients. All patients received hyperbaric lidocaine 5% and groups I received 1 mg midazolam، groups II received 50 μg Neostigmine and groups III received 0. 5 cc normal saline additionally. Then according VAS pain score، postoperative painless duration and pain score were compared between groups by running SPSS software.
    Results
    Mean of painless duration in the Midazolam، Neostigmine and control groups were 98. 4±18. 2، 74. 5±32. 6 and 64. 5±9. 9 minutes respectively which was significantly longer than in Midazolam group (p<0. 001). The mean dose of requested analgesia in first 24 hours after surgery was significantly lower in Midazolam group (p<0. 001).
    Conclusion
    Inthrathecal midazolam and Neostigmine as a complementary medication to lidocaine 5% can increase painless duration in colporrhaphy surgery and midazolam is more effective than Neostigmine.
    Keywords: Colporrhaphy, Midazolam, Neostigmine, Painless duration, Spinal anesthesia
  • Goudarzi H, Rezaee H(M.Sc)*, Rafizadeh M, Taghavi A(M.Sc), Mirsamadi E(M.Sc) Pages 42-48
    Background
    H. pylori is one of the most common chronic bacterial infections in population so more than 85 percent are infected in Iran. H. pylori can cause different gastrointestinal disease like gastritis، peptic ulcers and even cancer. One of the effective factors in pathogenesis of bacteria is cytotoxin associated with gene A (cagA). Strains with cagA gene are more virulent. The aim of this study was to determine the frequency of cagA gene of H. pylori in patients with gastric disorders who were admitted to Imam Hossein Hospital، Tehran.
    Materials And Methods
    In this descriptive study، DNA was extracted from 84 paraffin- embedded tissues using QiaAmp tissue kit. H. pylori was verified with PCR of 16sRNA sequences specific for Helicobacter spices and cagA gene was determined using specific primer by the PCR method. The prevalence of cagA gene in three clinical groups; gastritis، gastric ulcer، and atrophic patients was compared.
    Results
    Among 84 H. pylori positive isolates، 72 biopsy samples were positive for 16sRNA (85. 7%) and 46 (63. 9%) for cagA. The prevalence of cagA positive strains in peptic ulcer patients (43. 5%) was greater than in those with gastritis (30%).
    Conclusion
    Results showed that Helicobacter pylori strains with cagA are more common in patients with peptic ulcer and cancer.
    Keywords: CagA, Helicobacter pylori, Polymerase chain reaction
  • Nazem Ekbatani N. , Taavoni S. Student *, Haghani H. , Gharayagh Zandi S. Pages 49-57
    Background
    Insomnia has major negative effects on quality of life in postmenopausal women and can reduce their physical، psychological and social function. About 64. 8 percent of women prefer to use herbal supplements for sleep problems. The present study aimed to evaluate the satisfaction of taking Valerian on the improvement of sleep quality and sleep score in postmenopausal women during six month.
    Materials And Methods
    In this clinical trial، satisfaction of taking Valerian and sleep score of 100 postmenopausal eligible women who were referred to health care centers of Tehran University of Medical Sciences were evaluated. Research tools had three part of personal caharctristictic، Pittsburg sleep Quality Scale، and for satisfaction Visual Analogue Scale (VAS 0-10). Data gathering were in tree phase; immediately after intervention، one and six month after valerian withdrawal.
    Results
    The difference between intervention and control group in satisfaction and sleep scores was significant only immediately after taking Valerian (p=0. 001) and there was no statistically significant difference within valerian or placebo group in one and six month later. Also there was statistically significant difference in three times of evaluation and satisfaction and improvement in sleep score were reduced within the time.
    Conclusion
    Valerian can improve the sleep quality in postmenopausal women in intervention duration and after withdrawal there is no difference between placebo and valerian group so continued use of this supplement is necessary for improving of sleep quality.
    Keywords: Post menopause, Sleep Disorder, Valerian
  • Najafi S(M.Sc), Behzadian F*, Fotouhi Chahooki F, Fallah Mehrabadi J Pages 58-65
    Background
    In recent years Influenza viruses have caused widely spread moderate to severe infection in all around the world and there is no Influenza vaccine which can protect people only with one dose injection till now. Therefore، producing a universal vaccine based on virus like particle (VLP) could be ideal. In this study one of the molecular structures was considered for VLP based Influenza vaccine.
    Materials And Methods
    In this experimental study، the human influenza virus (A /New Caledonia 20/1999/ (H1N1)) was propagated in MDCK cell culture. Viral RNA was extracted using RNX-plus solution. Complementary DNA synthesis was carried out using uni-12 primer and random hexamer as specific and general primers، respectively. Neuraminidase open reading frame (1413-bp) was amplified by PCR and cloned into pBlue-script SK. Neuraminidase coding frame sub cloned into pFastBac11 plasmid through SalI/XhoI sites. After verification of cloned Neuraminidase by restriction analysis، it was subjected to automated sequencing bi-directionally. The recombinant pFastBac Neuraminidase vector was transformed to E. coli DH10Bac cells which harbor bacmid DNA and helper plasmid to create Neuraminidase recombinant bacmid.
    Results
    Neuraminidase recombinant bacmid was created by homologous recombination between pFastBacNA and bacmid and was verified by PCR using Neuraminidase specific and M13 universal primers.
    Conclusion
    Recombinant baculovirus expressing Neuraminidase gene can be also used with other individual recombinant baculoviruses expressing HA and M1 genes in production of influenza VLPs or proteins resulting from this structure could be purified in specific insects for vaccine research studies.
    Keywords: Genetic vector, Influenza vaccine, Neuraminidase, Recombinant baculovirus, Virus like particles
  • Nasri S(M.Sc)*, Shahi Sadrabadi F(M.Sc), Kamalinejad M(M.Sc), Rabbani T(M.Sc) Pages 66-75
    Background
    There is some evidence of antinociceptive effect of hydroalcoholic extract of Apium graveolens fruits in some recent studies. In present study، the possible mechanism of this effect of extract has been evaluated.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 48 male mice were examined. To evaluate the antinociceptive effect of extract، formalin test was used. The possible mechanism of extract was investigated with interaction of 3 drugs [Naloxone (2mg/kg)، Dextromethorphan (20 mg/kg)، L-NAME (20 mg/kg)] and Hydroalcoholic extract of apium graveolens fruits. (400 mg/kg)
    Results
    Administration of Naloxone had no effect on antinociception of Hydroalcoholic extract of apium graveolens fruits. There was no significant difference between Dextromethorphan Plus extract and extract group in first phase. Pretreatment with L-NAME، decreased antinociceptive effect of extract in second phase of formalin test (p<0. 05)
    Conclusion
    Dextromethorphan has analgesic effect in acute phase and its interaction with hydroalcoholic extract of apium graveolens fruits shows at least، part of antinoceceptive effect of extract is via NMDA receptors in acute phase. On the other hand، it seems part of antinoceceptive effect of extract is via inhibition of NO syntheses in chronic phase. Extract of Apium graveolens may be effect via other neural pathways such as dopamine، noradrenalin or serotonin that need more research.
    Keywords: Apium graveolens, Dextromethorphan, L, NAME, extract, Mice
  • Modir H*, Khalili M, Moshiri E Pages 76-81
    Background
    Metastasis or compress effect of adjacent tumors and thyroid neoplasms are the most common causes for airway obstruction which may lead to emergent intubation or tracheostomy due to respiratory distress. Case: A 61 year-old، female patient with history of papillary cell carcinoma with metastasis to lung، trachea and vocal cords was referred to our hospital with complaint of dyspnea. In the early hours of hospital admission the patient suffered from attacks of apnea and gasping، and initial efforts to control the airway were performed immediately which were not successful. Then it was decided to perform broncoscopy and tracheostomy to provide a safe airway.
    Conclusion
    In the absence of adequate equipment and emergency respiratory situation، it is better to provide a secure airway immediately. For this purpose، we can use low depth of anesthesia without use of muscle relaxants.
    Keywords: Airway Obstruction, Thyroid Neoplasms, Tracheostomy