فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 32 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عظیمه سادات خاکباز، جمیله علم الهدی، نعمت الله موسی پور، اسماعیل بابلیان صفحه 1
    استادان آینده آموزش عالی، دانشجویان دکتری کنونی هستند که آموزش آنان به منظور تدریس در دانشگاه، مورد غفلت واقع شده است. زیرا برنامه درسی دکتری که عمدتا انتظار می رود تا آنها را برای تدریس دانشگاهی آماده سازد با تمرکز بر توسعه دانش پژوهشی و تخصصی رشته ای آنان تدوین شده است. یکی از مولفه های اثر گذار در این برنامه پیش از خدمت، استاد راهنماست که این پژوهش در صدد مطالعه آن است. پژوهش حاضر با استفاده از روش کیفی پدیدارشناسی و با تمرکز بر سه شرکت کننده، از میان 19 مورد مطالعه انجام شده است. شرکت کنندگان، دانشجوی دکتری ریاضی هستند و در نخستین تجربه خود از تدریس ریاضی دانشگاهی درگیرند. داده های این پژوهش از طریق مشاهده مشارکتی، مصاحبه های نیمه ساختاری، دفترچه خاطرات روزانه دانشجویان و طرح درس ها و دیگر میدانی جمع آوری شده است. همچنین مصاحبه نیمه ساختاری با استادان راهنمای آنان صورت گرفته است. داده ها از طریق کدگذاری و مقوله بندی اشتراس و کوربین تجزیه و تحلیل شده اند. تحلیل داده ها نشان از آن دارد که استاد راهنما به عنوان فردی اثرگذار در دنیای حرفه ای و پژوهشی دانشجوی دکتری، می تواند در توسعه دانش تدریسی او بیشترین مداخله را داشته باشد و آن نقش را گاه به صورت استاد راهنما به عنوان یک مرشد، گاه به شکل استاد راهنما به عنوان الگوی عملی و گاه به شکل استاد راهنمای پنهان می گذارد.
    کلیدواژگان: تدریس دانشگاهی، برنامه درسی دکتری، توسعه دانش تدریس، استاد راهنما
  • مریم یوسفی قصابسرایی، کامیان خزایی صفحه 16
    در این پژوهش به تحلیل محتوای کتاب زیست شناسی پایه دوم متوسطه بر اساس نظریه هوش های چندگانه گاردنر پرداخته شده است. برای انجام تحقیق، شیوه تحلیل محتوا مورد استفاده قرار گرفت و جامعه آماری مورد استفاده کتاب زیست شناسی پایه دوم متوسطه انتخاب شد که به دلیل محدود بودن جامعه، سرشماری انجام گرفت. با تحلیل واحدهای گوناگون کتاب زیست شناسی دوم متوسطه، میزان کاربرد مولفه های هوش های چندگانه گاردنر در شکل گیری محتوای کتاب، سنجیده و واحدهای تحلیل به صورت جملات در نظر گرفته شد. یافته ها حاکی از آن است که در کتاب زیست شناسی پایه دوم متوسطه، از نظر به کار گیری مولفه های هوش های چندگانه بیشتر به هوش منطقی ریاضی توجه شده بود. همچنین در کتاب مذکور، از مولفه های هوش های چندگانه در قالب های مختلف محتوا مانند متن، خودآزمایی، بیشتر بدانید و شکل به یک نسبت استفاده نشده بود. علاوه بر این، مولفه های هوش در فصل های مختلف و کل کتاب به طور متقارن به کار نرفته بود. از نتیجه یافته های موجود چنین بود که درکتاب زیست شناسی پایه دوم متوسطه، بیشتر بر هوش منطقی ریاضی تمرکز شده و به سایر جنبه های هوش یا توجه نشده و یا بسیار کم مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، هوش های چندگانه، هوش هیجانی، زیست شناسی متوسطه
  • رضا فضلعلی زاده، احمد آقازاده، قدسی احقر صفحه 28
    هدف این پژوهش شناسایی و مقایسه ویژگی های موسسات آموزش عالی از راه دور در کشورهای انگلستان هند و ایران است. در این پژوهش، شباهت ها و تفاوت های ویژگی های موسسات آموزش عالی از راه دور در کشورهای مذکور به منظور بهبود بخشیدن نظام آموزش از راه دوردر ایران بررسی و مقایسه شده است. بر این اساس نوع مطالعه این تحقیق تطبیقی توصیفی و روش آن توصیفی تشریحی مبتنی بر تجزیه و تحلیل مقایسه ای، مطابق روش و مراحل چهارگانه بردی است. مهمترین نتایج به دست آمده نشان داده است که استفاده از تجربیات کشورهای موفق و بومی سازی آن و ترسیم چشم انداز آموزش عالی از راه دور به دلیل بالا بردن قدرت انتخاب فراگیران، ارتقای جامعیت و ابتکار عمل و توان اثرگذاری نظام آموزش از راه دور در کشورمان به ضرورت رویکرد تلفیقی در تکنیک ها و روش های آموزش از راه دور و همچنین توجه به اصول و رویکردهای اساسی این نظام که دانشجو محوری و تاکید بر تفاوت های فردی در طراحی آموزشی دارد و عدم محدودیت زمان و مکان به ویژه زمانی که در اندیشه استقرار نظام آموزش از راه دور در دانشگاه ها و آموزش عالی کشورمان هستیم، به کار آید.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، تطبیق، موسسات آموزش عالی، برنامه درسی
  • نیما شهیدی، پریوش جعفری، نادرقلی قورچیان، جواد بهبودیان صفحه 49
    هدف عمده این پژوهش، مطالعه رابطه میان خودکارآمدی و شایستگی های استادان دانشگاه آزاد اسلامی با کیفیت تدریس آنان است. جامعه آماری پژوهش شامل 2181 نفر اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی منطقه یک می شود که از میان آنها با روش نمونه گیری تصادفی از نوع خوشه ایطبقه ای، تعداد 436 نفر انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته سنجش کیفیت تدریس با 27 عبارت در مقیاس لیکرت و آلفای کرونباخ 861/0، پرسشنامه خودکارآمدی معلمان شوارتزر و همکاران و پرسشنامه محقق ساخته سنجش شایستگی های استادان با 13 عبارت و ضریب آلفای کرونباخ 866/0 و روش انجام تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی علی است. در این پژوهش برای مشخص کردن سهم عوامل خودکارآمدی و شایستگی های استادان بر کیفیت تدریس از رگرسیون چندگانه و مدل سازی معادلات ساختاری بهره گرفته شد. نتایج نشان می دهد که خودکارآمدی با ضریب 31/0 و شایستگی های استادان با ضریب 33/0 به صورت مستقیم مثبت و معناداری باکیفیت تدریس رابطه دارند. همچنین ارتباط متقابل مثبت و معنادار بین خودکارآمدی و شایستگی ها 36/0 است. جنسیت استادان در سطح 007/0 بر شایستگی های آنان موثر بوده است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، شایستگی ها، کیفیت، تدریس، اعضای هیات علمی
  • مهدی سبحانی نژاد، حامد زمانی منش صفحه 68
    هدف پژوهش حاضر شناسایی ابعاد معلم اثربخش و اعتبار سنجی مولفه های آن توسط دبیران دوره متوسطه شهر یاسوج و روش آن، تحلیلی توصیفی است. بدین صورت که در بخش اول با تحلیل اسنادی، ابعاد معلم اثربخش و مولفه های آن شناسایی و در بخش دوم با روش توصیفی از نوع پیمایشی به اعتبار سنجی آنها پرداخته شده است. جامعه آماری در بخش اول، کلیه آراء نظری و نتایج پژوهشی مکتوب صاحب نظران شاخص پیرامون ابعاد معلم اثربخش و مولفه های مطرح در آنها است. بخش دوم جامعه آماری نیز همه دبیران دوره متوسطه شهر یاسوج در سال تحصیلی90 1389 را در بر می گیرد (740 N=) که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 252 نفر نمونه برای آن برآورد و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شده اند. ابزار پژوهش دربخش اول، فرم های فیش برداری و در بخش دوم، پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر ابعاد و مولفه های استخراجی از دیدگاه صاحب نظران گوناگون است که روایی صوری و محتوایی آن پس از مطالعه توسط متخصصان دانشگاهی تایید شده است. پایایی پرسشنامه نیز طی محاسبه ضریب آلفای کرانباخ برابر با 90/0 است. اولویت بندی ابعاد معلم اثربخش به ترتیب شامل ابعاد شخصیتی، ارزشیابی، تدریس و مدیریت کلاس درس می شود. یافته های جانبی نشان می دهد که دبیران زن به طور معناداری به بعد ارزشیابی معلم اثربخش توجه ویژه داشته اند و بر حسب متغیر سابقه خدمت، تفاوت معناداری نیز مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: معلم، اثربخشی، ابعاد و مولفه های معلم اثربخش
  • آذر قلی زاده، محمد قنبری طلب، علی قنبری صفحه 82
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر انواع ارزشیابی برپیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه سوم ابتدایی دردرس علوم تجربی بوده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پایه سوم ابتدایی شهرستان لردگان را به تعداد 1983 نفر در سال تحصیلی 90 89 در بر می گیرد. برای اجرای این پژوهش از میان کلاس های پسرانه و دخترانه، هر یک 18کلاس به طور خوشه ایتصادفی انتخاب گردید و از بین آنها 6 کلاس به ارزشیابی توصیفی، 6 کلاس به ارزشیابی توصیفی کمی و 6 کلاس به ارزشیابی کمی اختصاص یافت.گروه های آزمایشی شامل 18 کلاس دانش آموزان دختر و 18 کلاس دانش آموزان پسر است. در مجموع 36کلاس، گروه آزمایشی این تحقیق بودند و از هر یک از مدارس پسرانه و دخترانه 5 کلاس به طور تصادفی در گروه گواه قرار گرفتند. روش تحقیق نیمه تجربی و از نوع کاربردی و ابزار آن پرسشنامه 40 سوالی بودکه روایی آن توسط معلمان پایه سوم ابتدایی تایید شد و ضریب پایایی بر اساس روش آلفای کرانباخ 86% به دست آمد. نتایج نشان داد که دانش آموزان گروه های آزمایشی مشمول طرح ارزشیابی توصیفی وتوصیفی کمی، نسبت به گروه های گواه که این طرح ارزشیابی را دریافت نکرده بودند، پیشرفت بیشتری در درس علوم نشان دادند. (p<0.001). بین پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی در گروه های آزمایشی وگروه های گواه از نظر جنسیت، تفاوت معناداری نیز وجود داشت که در آن دختران پیشرفت بهتری داشتند. (p<0.001)
    کلیدواژگان: انواع ارزشیابی، پیشرفت تحصیلی، علوم تجربی
  • بهروز قلایی، پروین کدیور، غلامرضا صرامی، محمد اسفندیاری صفحه 95
    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مدل باورهای خودکارآمدی معلمان به عنوان تعیین کننده میزان رضایت شغلی آنها و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و با روش تحلیل مسیر صورت گرفته است. بدین منظور 320 نفر از جامعه معلمان اداره آموزش و پرورش شهرستان ساوه به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و با پرسشنامه خودکارآمدی شرر (1982) و پرسشنامه رضایت شغلی کاظم شریعت (1383) مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین برای اندازه گیری پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از معدل نمرات پایان ترم آنها استفاده شد. نتایج نشان می دهد که مولفه های پیشرفت تحصیلی قبلی، خودکارآمدی معلمان، رضایت شغلی معلمان و پیشرفت تحصیلی بعدی دانش آموزان دو به دو با یکدیگر همبستگی دارند. در مرحله اول داده های حاصل از پژوهش برای بررسی توافق و سازگاری با مدل پیشنهادی پژوهش موردآزمون قرار گرفت که نتایج تحلیل مسیر نشان دهنده عدم برازش مدل بود. بنابراین به منظور دستیابی به مدل برازش شده با اعمال کنترل مفروضه ثابت ماندن واریانس مانده ها مدل اولیه دوباره مورد تحلیل قرار گرفت و نتایج نمایانگر این است که مدل با کنترل مفروضه ثابت ماندن واریانس مانده ها از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین تمامی ضرایب مسیرها به جز ضریب مسیر بین رضایت شغلی معلم و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان معنادار بود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی معلمان، رضایت شغلی معلمان، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
  • سیف الله فضل الهی قمیشی، عباس علی نوروزی، منصوره ملکی توانا صفحه 108
    تحقیق حاضر به بررسی عوامل بازدارنده موثر بر پژوهش های فرهنگیان و راهکارهای برون رفت از آن پرداخته است. روش تحقیق توصیفی پیمایشی و جامعه آماری شامل دبیران مدارس راهنمایی ناحیه 2 آموزش و پرورش قم بود که تعداد 97 نفر ازآنان به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته با پایایی 87/0 برمبنای مقیاس درجه بندی 5 سطحی لیکرت و آرایش رتبه ای جمع آوری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی از آمار استنباطی در حد آزمون مجذور کای (X2)، آزمون Zیک گروهی (تک نمونه ای) و آزمون تحلیل واریانس یک راهه (F) استفاده شد. نتایج به نشان داد که به ترتیب، عوامل فرهنگی، فردی (فنی و تخصصی)، نحوه ارائه خدمات پژوهشی، عوامل اداری ساختاری و انگیزشی در پژوهش های فرهنگیان نقش بازدارندگی دارند و پایین بودن روحیه فعالیت های گروهی و تیمی برای انجام پروژه های تحقیقاتی، نهادینه نشدن فرهنگ پژوهش در میان فرهنگیان، اهمیت ندادن مسوولین به پژوهش های فرهنگیان از الویت دارترین موانع هستند و اختصاص بخشی از وظایف آموزشی معلمان به تحقیق و رسیدگی به وضعیت معیشتی آنان به ترتیب از مهمترین و الویت دارترین راهکارهای برون رفت به شمار می روند. تفاوت میزان شدت بازدارندگی عوامل مختلف مورد مطالعه نیز معنادار نیست.
    کلیدواژگان: پژوهش، موانع پژوهش، فرهنگیان، راهکارهای برون رفت
  • محمود احمد نژاد، محمد حسنی، فیروزه سپهریان، خه بات شجاعی صفحه 123
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و کیفیت زندگی کاری با سازگاری شغلی معلمان رسمی و حق التدریس مقطع ابتدایی شهرستان سردشت انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان رسمی و حق التدریس مقطع ابتدایی شهرستان سردشت در سال تحصیلی 90 89 می شود. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه هوش هیجانی تراویس برادبری و جین گریوز و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون و پرسشنامه سازگاری شغلی بوده است. از روش‍ های آماری، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد و نتایج آزمون های آماری نشان داد که: بین هوش هیجانی و کیفیت زندگی کاری، بین کیفیت زندگی کاری و سازگاری شغلی معلمان رسمی و معلمان حق التدریس رابطه معنادار وجود دارد. همچنین در معلمان رسمی میان هوش هیجانی و کیفیت زندگی کاری رابطه معنادار وجود دارد ولی در بین معلمان حق التدریس چنین رابطه ای مشاهده نشد. در حالیکه مولفه های هوش هیجانی پیش بینی کننده مناسبی برای سازگاری شغلی معلمان نیستند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، کیفیت زندگی کاری، سازگاری شغلی، معلمان رسمی و حق التدریس
  • ناصر سراج خرمی، علیرضا شیرین صحرایی صفحه 137
    این پژوهش به منظور بررسی نقش آموزش های پس از سواد در ارتقای سطح آگاهی های عمومی و کاربردی دختران و زنان بزرگسال روستایی انجام شده است. تعداد 600 نفر از دو گروه آموزش دیده و آموزش ندیده با روش نمونه گیری منظم، از جامعه آماری انتخاب شده اند. روش تحقیق از نوع علی مقایسه ای است و ابزار پژوهش یک پرسشنامه 49 سوالی چند گزینه ای در حد دوره ی تکمیلی تعیین شده است. از آزمون t برای گروه های مستقل به منظور مقایسه ی میانگین نمرات آزمون شوندگان دو گروه استفاده گردید. برای روایی و پایایی ابزار پژوهش، به ترتیب تاو کندال و ضریب آلفای کرانباخ مورد استفاده قرار گرفت که سوالات مربوط به فرضیه ی 3و 5 در سطح 01/0 و سوالات مربوط به دیگر فرضیه ها در سطح 05/0معنادار بود و پایایی کل پرسشنامه 88./ مشخص شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که میان فراگیرانی که آموزش های پس از سواد را دریافت کرده اند با سوادآموزانی که این آموزش ها را دریافت نکرده اند در مولفه های بهداشت، پیشگیری از بیماری ها، تربیت فرزند، مسائل دینی و اعتقادی تفاوت معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، آموزش دیده پس از سواد، مهارت های اساسی زندگی، آگاهی های عمومی و کاربردی
|
  • Page 1
    Future professors of higher education are the existing PhD students whom their training for this purpose are neglected since the PhD curriculum, which is expected to prepare them for university teaching, focused on the development of specific research knowledge. One of the most important factors in this curriculum is supervisor, which is mainly studied in this research. The research method was qualitative study with phenomenology approach. It explored the experience of three participants. They were PhD mathematics students who were engaged in their primary experience related to university teaching. Data were gathered through cooperative observation, semi-structured interviews, participants’ autobiographical writing, lesson plans, and other field information. Semi-structured interviews were done with their supervisors too. Data were analyzed through Strauss and Corbin method. Data analysis revealed that supervisors had a prominent influence on PhD students’ teaching knowledge development (as a mentor, as a practical model and hidden supervisor)..
    Keywords: University Teaching, PhD Curriculum, Teaching Knowledge Development, Supervisor
  • Page 16
    This is a content analysis of biology book in second grade of high school based on Gardner’s multiple intelligences. Different units of biology book in second grade was evaluated to explore how muchvariables of Gardner’s multiple intelligences formed content of this book. Each sentence was considered as analysis unit. Data analysis was done using descriptive statistics and chi square test. Findings showed that more attention has been paid to logical-mathematical intelligence. Most content of book has been presented by text and there was not balanced volume in different chapters of book. Some chaptershave more volume and others were meaningfully brief. In addition, multiple intelligences variables has not beenusedequally in different parts (i.e. text, self-assessment, learn more, figures). Moreover, intelligence variables were not used equally in different chapters and the entire book. Based on findings, biology book of second grade of high school is more focused on logical-mathematical intelligence and there is less or lack of attention to the other aspects of intelligence.
    Keywords: content analysis, multiple intelligences, emotional intelligences, biology of high school
  • Reza Fazlalizadeh, Ahmad Aghazadeh, Ghodsi Ahghar Page 28
    This study aimed to identify and compare features of distance education in higher education in Iran and England and India. Similar and different features of higher education institutes for distance education in mentioned countries were compared to improve distance education in Iran. This is an analytical and comparative study. It is based on four stages of Bordi method. The most important results showed that using the experiences of successful countries and changing it according to our country, describing vision of higher education from the due to increasing the power to elect learners, the improvement of comprehensiveness and innovation and effectiveness of the education of our country in the need for a combination approach in Jannou Lacaze and methods of education and also pay attention to the principles and basic approaches this system pivotal student and emphasis on individual differences in educational design. Lack of restrictions on time and place especially in Devisal establishment of the system of education in universities and higher education our country Muslims’ leader, to work.
    Keywords: distance education, adapt, higher education institutions, curriculum
  • Nima Shahidi, Parivash Jaafari, Adergholi Ghourchian, Javad Behboodian Page 49
    This is a descriptive and casual correlation study.The main purpose of this research was to study the relationship between faculty members’ self-efficacy and competencies with their teaching quality in branches of zone 1 of Islamic Azad University. The population of this research was 2181 faculty members. 436 faculty members were selected through random stratified cluster sampling. Data collection tools were a researcher-made 27-items questionnaire for assessing teaching quality (chronbach alpha= 0.861), A researcher made 13-items questionnaire for assessing their competencies (chronbach alpha=0.866), and Schwartzer et al. questionnaire for assessing faculty members’ self-efficacy. Multiple regression and Structural equation modeling were used to specify the portion of mentioned factors in teaching quality. Results showed that faculty members’ self-efficacy (0.31) and their competencies (0.33) had a significant positive relationship with teaching quality. In addition, there was a significant positive relationship (0.36) between self-efficacy and competencies. The gender of faculty members had a significant effect on their competencies
    Keywords: Self, efficacy, competencies, teaching quality, Faculty members
  • Mehdi Sobhani Nejad, Hamed Zamani Manesh Page 68
    This study aimed to identify dimensions of effective teacher and validate its components by high school teachers in yasooj. This is a descriptive-analytical study. In the first part, dimensions of effective teacher and its components were identified using document analysis. In the second part, a descriptive research was done for its validation. In the first part, all written theoretical idea and research literature related to dimensions of effective teacher and its components were explored without sampling. In the second part, 252 high school teachers in Yasooj in academic year of 2010–2011 were selected through stratified random sampling using Krejcie and Morgan’ table. Research instruments were note sheets (in the first phase) and a researcher-made questionnaire based on the experts’ viewpoints. Academic members confirmed its content validity and face validity. Its Cronbach's alpha was 0.90. The most important factors of effective teachers were the ones dealing with personality, evaluation, teaching, and classroom management respectively. Other findings showed that female teachers focused more on the evaluation dimension of the effective teacher and there was no significant difference based on the teaching experience
    Keywords: Teacher, Effectiveness, Dimensions, Components of Effective Teacher
  • Page 82
    This study aimed to assess the effect of different evaluations on academic achievement of the third grade elementary students in experimental science. Statistical populations were 1983 third grade elementary students in Lordegan in 2010-2011. 18 boys-related class and 18 girl-related classes were selected through random cluster sampling. Descriptive evaluation was conducted in six classes. Descriptive- quantitative evaluation was done in six classrooms. Quantitative evaluation was done in the rest six classes. It means that 36 classes were enrolled as experimental groups. 5 boys-related classes and 5 girls-related classes was selected randomly as control groups. This is a quasi-experimental study. Data gathering was done through a 40-items questionnaire. Teachers of third grade confirmed its validity. Its reliability was 0.86. Results showed that students in descriptive- quantitative evaluation and descriptive evaluation groups had better academic achievement in experimental science (p<0.001). There was a significant difference between boys and girls. Girls had better academic achievement (P<0.001).
    Keywords: different type of evaluation, academic achievement, experimental science
  • Page 95
    This study evaluated teachers’ self-efficacy beleifs model as determinant of their job satisfaction and students’ academic achievement. This was done through path analysis technique. 320 teachers were selected through multi-stage cluster sampling method in Saveh city. They filled out Sherrers self-efficacy questionnaire (1980) and Shariat’s job satisfaction questionnaire(1383). Students’ academic achievement was assessed through their mean score of final exam. Result show that previous students’ academic achievement, further students’ academic achievement, teachers’ self-efficacy and teachers’ job satisfaction are correlated with each other. In first phase, result of path analysis showed that our proposed model is not fitted model. So in order to achieve a fitted model, we assumed that remained variance is constant, and the basic model is then analyzed. The results indicated that in this situation the model is fitted perfectly. In addition, any path except the path coefficient between teachers’ job satisfaction and students’ academic achievement was significant
    Keywords: teacher's self, efficacy, teacher's job satisfaction, student's academic achievement
  • Page 108
    This study aimed to assess research barriers for educators and its related solutions. This is a descriptive survey study. Statistical population was middle school teachers in district 2 of education and training organization in Qom (Iran). 97 educators were selected through random sampling. Data collection was done using a researcher-made questionnaire (its reliability was 0.87) based on a five point Likert scale. Data analysis was done through descriptive and differential statistics (X2 test, one-sample Z-test and ANOVA). Results showed that cultural, individual (technical and specialization) factors, method of presenting research services, administrative-structural and motivational factors were preventive factors affecting educators’ research performance. In addition, the most frequent barriers were lack of team working in research performance, lack of institutionalized culture in the field of research, lack of authorities’ attention toward educators’ research. The most important solutions were to allocate some educators’ time to research, and to pay attention to their earning. There was no significant difference between different barriers
    Keywords: Research, Research barriers, Educators, solution Strategies
  • Page 123
    The present study has been invistigated the relationship between Emotional intelligence and working life quality with job adjustment. Research method was Descriptive – Correlative and statistical population of this research consisted of all registered and unregistered teachers in elementary school of Sardasht province schools in 1389-90. Data gathering tools included Bradbery’s and Geriw's emotional intelligence questionnaires, and Walton’s working life quality questionnaire, and Bell’s job adjustment questionnaire. For hypothesis testing, Pearson correlation test and step by step Regression were used, and result of statistical tests revealed that: There is a significant relationship between emotional intelligence and working life quality. On the other hand, there is a significance relationship between emotional intelligence and job adjustment among registered teachers; but there is no significance among unregistered teachers. In addition, components of emotional intelligence components are not appropriate predicators for job adjustments of them.
    Keywords: Emotional Intelligence, Working Life Quality, Job Adjustment, Registered, Unregistered Teachers
  • Page 137
    This research was conducted to study the role of post – literacy educations in improving the applied and general knowledge Level of the rural adult girls and women. 600 individuals were selected from two trained and untrained groups through the systematically sampling in the statistical universe. The research method was causal – comparative, and the research tool was a 49- multi choices questionnaire at the determined complementary level. T- Test was used for the independent groups in order to compare the average scores of the two groups of the testers. Tav Kendal and Karen Bach alpha coefficient were respectively applied for the validity and reliability of the research tools. The questions related to the hypotheses 3&5 were significant at level 0.01 and the questions related to other hypotheses were meaningful at level 0.05. The whole reliability of the questionnaire was 88%. The results shows that there is a significant difference between the learners who were instructed in post - Literacy educations and learners who were not instructed on the factors such as heath, preventing the diseases, child training, ideological and religious problems
    Keywords: Permanent Education, Post, Literacy Trained, Basic Life Skills, Applied, General Information