فهرست مطالب

Medical Laboratory Journal - Volume:6 Issue: 1, 2012

Medical Laboratory Journal
Volume:6 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نیلوفر خوشدل راد، فرهاد مشایخی، ابراهیم میرزاجانی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    c-Met یک پروتوانکوژن است که گیرنده فاکتور رشد هپاتوسیت را بیان می کند. این گیرنده دارای فعالیت پروتئین کینازی بوده و در رشد و نمو جنینی، ترمیم زخم و سرطان نقش مهمی بازی می کند. بسیاری از پروتئین های سرتاسری غشاء طی فرایند پروتئولیز از سطح سلولها جدا می شوند که به این حالت ریزش جایگاه خارجی می گویند. ریزش در حالتهای طبیعی رخ داده و در حالتهای بیماری ممکن است تغییر کند. در میان گیرنده های زیادی که متحمل ریزش جایگاه خارج سیتوپلاسمی می شوند می توان به c-Met اشاره کرد. هدف از این مطالعه، تعیین غلظت c-Met محلول در مایع مغزی- نخاعی و سرم بیماران مبتلا به مننژیت ویروسی و باکتریایی بوده است.
    روش بررسی
    تعداد 75 نمونه مایع مغزی- نخاعی و سرم از بیماران با مننژیت باکتریایی و 71 نمونه با مننژیت ویروسی و 82 نمونه کنترل در این مطالعه استفاده شد. غلظت c-Met محلول با روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مقدار c-Met محلول در مایع مغزی – نخاعی در بیماران مبتلا به مننژیت باکتریایی، ویروسی و گروه کنترل به ترتیب 50/5 ±91/83، 71/4 ±41/80 و 39/3 ±66/22 محاسبه شد و مقدار آن در سرم بیماران مبتلا به مننژیت باکتریایی، ویروسی و گروه کنترل به ترتیب 87/25 ±58/561، 34/34 ±50/550 و 55/18 ±25/256 محاسبه شد. نتایج نشان داد که افزایش قابل ملاحظه ای در بیان c-Met محلول در مایع مغزی - نخاعی و سرم بیماران مبتلا به مننژیت در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد که این تفاوت معنی دار است.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که c-Met محلول ترکیب ثابتی در سرم و مایع مغزی- نخاعی انسان است که در موارد مننژیت هم در سرم و هم در مایع مغزی نخاعی افزایش معنی داری نشان می دهد ولی نمی توان از آن برای تمایز مننژیت باکتریائی از ویروسی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: c، Met محلول، مایع مغزی، نخاعی، سرم، مننژیت
  • عبدالله عباسی، رامین تاج بخش، مریم کبوتری، ساره ژند، علیجان تبرایی صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    عفونت با ویروس هپاتیت B یک معضل بزرگ بهداشتی در سراسر جهان است. فرم مزمن و مخفی عفونت هپاتیت B در بیماران همودیالیزی در کشورهای در حال توسعه همچنان بالا است. هپاتیت B نهفته به معنی حضور DNA ویروس هپاتیت B در سرم در غیاب تشخیص آنتی ژن سطحی این ویروس می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع عفونت نهفته هپاتیت B در بیماران تحت همودیالیز می باشد که دارای ریسک بالاتری جهت ابتلا به این عفونت هستند.
    روش بررسی
    مطالعه بر روی 100 بیمار دیالیزی که حد اقل هفته ای دو نوبت در بیمارستان پنجم آذر گرگان دیالیز شده و به روش سرشماری انتخاب شده بودند، انجام شد. تمامی بیماران واکسیناسیون کامل علیه HBV را دریافت کرده و در سه ماهه اخیر HBsAg منفی بودند. سپس cc10 نمونه پلاسما بیماران، به منظور جداسازی و شناسایی HBVDNA با استفاده از روش PCR کیفی به آزمایشگاه ارسال شد.
    یافته ها
    48% از بیماران مذکر و 52% آن ها مونث بودند متوسط سن بیماران 60/54 سال بوده و به طور متوسط 48 ماه تحت همودیالیز قرار داشتند. در بین تمامی 100 بیمار همودیالیزی که مورد مطالعه قرار گرفتند و HBsAg منفی بودند، موردی ازDNA ویروس هپاتیت B یافت نشد و میزان هپاتیت B نهفته در این افراد صفر درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر عدم وجود هپاتیت B نهفته در افراد تحت همودیالیز شهر گرگان و هم راستا با برخی مطالعات بوده واین امر با توجه به واکسیناسیون کامل بیماران تحت همودیالیز علیه HBV قابل توجیه می باشد.
    کلیدواژگان: هپاتیت B نهفته، همودیالیز، HBsAg، گرگان
  • محمد مهدی سلطان دلال، عباس رحیمی فروشانی، روناک بختیاری صفحات 13-18
    زمینه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری باکتری گرم منفی، مارپیچ با فلاژل های قطبی که اولین بار توسط Warren and Marshall در 1983 کشف گردید. هلیکوباکترپیلوری در مخاط معده کمتر از 20 % افراد کمتر از 30 سال وجود دارد اما میزان شیوع این ارگانیسم در افراد 60 ساله به 40 تا 60 % افزایش می یابد. هدف از این تحقیق مقایسه 3 روش کشت، رنگ آمیزی لام مستقیم و تست اوره جهت تسریع در شناسایی باکتری به هنگام زخم معده و یا اثنی عشر می باشد.
    روش بررسی
    این یک مطالعه توصیفی است که از تعداد 82 نفر مراجعه کننده به چهار بیمارستان از هر بیمار دو نمونه بیوپسی تهیه شد. در اتاق آندوسکوپی با انجام تست سریع اوره آز بر روی یکی از دو نمونه به وجود یا عدم وجود هلیکوباکترپیلوری پی برده، نمونه دوم پس از تهیه سه گسترش با رنگ آمیزی فوشین، گیمسا و گرم به مشاهده هلیکوباکترپیلوری در نسج پرداخته و سپس روی محیط های کشت اختصاصی تلقیح و در شرایط میکروآئروفیلیک به مدت (6-4) روز نگهداری شد.
    یافته ها
    از مجموع 82 نمونه بیوپسی مورد مطالعه، 70 نمونه(4/85%) اوره آز مثبت، 66 نمونه (5/80%) کشت هلیکوباکترپیلوری مثبت بود. فراوانی موارد اسمیر مثبت در رنگ آمیزی های فوشین، گیمسا و گرم به ترتیب 67 (7/81%)، 66 (5/80%) و 61 نمونه (4/74%) برآورد گردید، براین اساس رنگ آمیزی فوشین با حساسیت 100 درصد بهترین روش می باشد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به آزمون اختلاف نسبت در رنگ آمیزی فوشین، گیمسا، گرم، اوره با کشت میکروبی اختلاف معنی داری وجود ندارد و تمامی این روش ها می توانند برای تشخیص به کار روند ولی روش رنگ آمیزی فوشین به علت حساسیت بالا و ارزان بودن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، روش میکروسکوپی، تست اوره آز، کشت
  • داود صادقی، نادر مصوری، بهنام رفیعی، محمد محمد طاهری، شجاعت دشتی پور، عباس زارع، عزت الله قهرمانلو، مجید تبیانیان صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    توبرکولین حاوی پروتئین های موجود در محیط کشت باکتری سل می باشد که توسط تری کلرواستیک اسید(TCA) و یا آمونیوم سولفات رسوب داده شده اند و جهت تشخیص آلودگی به باکتری سل از آن استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه ی توبرکولین انسانی تولیدی در موسسه سرم سازی رازی با پروتئین های موجود در فیلترای کشت مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد.
    روش بررسی
    ابتدا باکتری از محیط کشت جامد لونشتاین جانسون توسط محیط دوفازی به محیط مایع دورس هنلی منتقل شد و پس از رشد آن به مدت 6 هفته، باکتری ها توسط فیلتر 22/0 میکرون از محیط کشت مایع حاوی پروتئین های ترشحی جدا شدند. سپس محلول حاوی پروتئین های ترشحی به صورت جداگانه توسط TCA و سولفات آمونیوم ترسیب شدند. سپس توسط اسپکتروفوتومتر و پروتئین سنجی کجلدال، وجود پروتئین در نمونه های ترسیب شده تائید گردید. در انتها پروتئین های ترسیب شده توسطSDS-PAGE و رنگ آمیزی کوماسی بلو با توبرکولین انسانی استاندارد مقایسه شدند.
    یافته ها
    نمونه ترسیب شده با TCA دارای باندهای بیشتری در محدوده ی بالاتر از 20 کیلودالتون بود، در حالی که نمونه ترسیب شده با سولفات آمونیوم دارای باندهای بیشتری در محدوده ی پایین تر از 20 بود. همچنین پروتئین های توبرکولین انسانی نیز بصورت اسمیر و دارای وزن کمتر از 16 کیلودالتون بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که سولفات آمونیوم نسبت به TCA، ترسیب کننده ای مناسب تر برای پروتئین های با وزن مولکولی پایین باشد.
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، SDS، PAGE، توبرکولین
  • فرامرز کوهسار، ابوالفضل امینی، علی اصغر آیت اللهی، قاسم نوشک، هاله سادات هدایت مفیدی، محدثه نامجو صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    عرضه کنندگان مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی می توانند نقش مهمی در انتقال انگل های روده ای داشته باشند. یکی از مهمترین راه ها برای کاهش آلودگی اقدام به انجام آزمایشات لازم و معاینه پزشکی افرادی است که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند تا با شناسایی آنها امکان گسترش و سرایت آلودگی کاهش یابد. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع انگل های روده ای در عرضه کنندگان مواد غذایی شهر گرگان طی سال 1389 می‎باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش توصیفی مقطعی و بصورت انتخاب تصادفی روی 500 نفر از افراد شاغل در حرفه های مختلف عرضه کننده مواد غذایی صورت گرفت. پس از پر کردن برگه های پرسشنامه از هر فرد دو نمونه مدفوع گرفته شد و از دو روش شناورسازی در محلول آب نمک اشباع 30%، و روش مستقیم برای تشخیص آلودگی استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع آلودگی انگل‎های روده‎ای در افراد آزمایش شده 6% بود. بیشترین میزان آلودگی، متعلق به ژیاردیا لامبلیا در 17 (4/3%) نفر و کمترین فراوانی مربوط به هیمنولپیس نانا در 3 (6/0) نفر بود. بیشترین آلودگی در گروه سنی 60-51 سال (8/11%) و افراد با سواد خواندن و نوشتن (4/7%) مشاهده شد. بیشترین میزان آلودگی مربوط به کارکنان قصابی (25%) و کمترین آن مربوط به افراد آبدارچی که فاقد آلودگی انگلی بودند گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که آلودگی انگل‎های روده‎ای به ویژه تک‎یاخته های بیماری‎زا از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است، بنابراین توجه به وضعیت بهداشتی این افراد و نقشی که در انتشار آلودگی در جامعه دارند، دارای اهمیت می‎باشد.
    کلیدواژگان: انگل‎های روده‎ای، عرضه کنندگان مواد غذایی، شیوع، گرگان
  • مهرداد موسی زاده مقدم، حمید باباولیان، رضا میرنژاد، فاطمه شاکری صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    جداسازی DNA ژنومی از سلول های باکتریایی از جمله فرایندهایی است که به طور معمول در اکثر آزمایشگاه های بیولوژیک انجام می گیرد و لذا برای آن روش های گوناگونی به صورت دستی و استفاده از کیت ارایه شده است، اما این روش ها ممکن است وقت گیر و هزینه بر باشند. در این مقاله جهت دستیابی به روشی سریع و کم هزینه استخراج DNA ژنومی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از تعدادی از برند های دترجنت های رختشویی موجود در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    برندهای تاژ از نوع 5 آنزیم و برند سافتلن از نوع 3 آنزیم، برندهای دریا و پاک فاقد آنزیم در غلظت های 5، 10، 20، 40، 80 میلی گرم در لیتر مورد استفاده قرار گرفتند. در ادامه جهت بررسی کارایی DNA استخراج شده در انجام فرایندهای پائین دستی، تست PCR اختصاصی برای ژن femA موجود در ژنوم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت.
    یافته ها
    بررسی DNA استخراج شده توسط غلظت های مختلف برندهای مورد آزمایش نشان داد که محصول بدست آمده با استفاده از غلظت mg/lit40 پودر برند تاژ و سافتلن، دارای مناسب ترین نتیجه از نظر دو شاخص غلظت (μg/ml) و خلوص (A260/A280) DNAمی باشد که قابل مقایسه با نمونه های بدست آمده از روش دستی و کیت است. این شاخص ها به ترتیب 5/387 و 88/1 (تاژ)، 1/254 و 80/2 (سافتلن)، 6/396 و 95/1(دستی) و 3/423 و 2/2 (کیت) بود. در ادامه نتایج PCR انجام گرفته با استفاده از این DNA ها نشان داد که استخراج ژنوم با استفاده از دترجنت های رخشویی هیچ تاثیری بر روی کارایی آن به منظور استفاده در فرایندهای پائین دستی ندارد.
    نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که از غلظت های مناسب دترجنت های رخشویی می توان به منظور استخراج DNA ژنومی با راندمان مشابه روش های استخراج دستی و کیت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استخراج DNA، پودر رخشویی، ژنوم باکتریایی، واکنش زنجیره پلی مراز
  • مینا میرباقری، حمیدرضا تقی پور، نیما فرهادی، لیلا میر باقری، عباسعلی ایمانی فولادی، محمدرضا نورانی صفحات 43-50
    زمینه و هدف
    آسیب حاد کلیوی (AKI) اغلب به دنبال جراحی قلب باز ایجاد می شود. در حال حاضر از کراتینین سرم به عنوان شاخصی برای شناسایی آسیبهای حاد کلیوی استفاده میگردد که تاخیری و غیر قابل اعتماد است و بایستی از روش های مطمئنی مانند اندازه گیری غلظت بیو مارکر L-FABP (ایزوفرم کبدی پروتئینهای متصل شونده به اسیدهای چرب) در نمونه ادرار برای تشخیص سریع و دقیق استفاده کرد.
    روش بررسی
    نمونه ادرار 18 بیمار قلبی کاندیدای عمل جراحی قلب باز در زمانهای مختلف قبل از عمل، 2، 4، 8 و24 ساعت بعد از عمل جمع آوری و میزان بیان پروتئین L-FABP با تکنیک الایزا مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تست الایزا نشان داده است که در 4 بیمار روند افزایشی سطح بیومارکر L-FABP نشانگر پیش آگهی آسیب به کلیه و 14 مورد بدون این پیش آگهی بوده است. میانگین غلظت L-FABP، 8 ساعت بعد از عمل جراحی در بیماران با پیش آگهی آسیب حاد کلیوی حدود 17 برابر افزایش داشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق و تحقیقات مشابه می توان L-FABP را به عنوان یک بیومارکر دقیق و سریع برای تشخیص آسیب حاد کلیوی معرفی نمود.
    کلیدواژگان: آسیب حاد کلیوی، بیومارکر، ایزوفرم کبدی پروتئینهای متصل شونده به اسید چرب، جراحی قلب
  • مایا بابایی کوچکسرایی، آیت الله نصرالهی، نائمه جاوید، فاطمه شاکری، مهسا یزدی، عزت الله قائمی صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    وجود ایزوله های مولد آنزیم بتالاکتاماز وسیع الطیف(ESBLs) برای سیستم بهداشتی مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت، این ایزوله ها علاوه بر افزایش مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها، احتمال انتقال سریع ژن های مقاومت به سفالوسپورین های نسل سوم به سایر سویه های کلینیکی و گسترش مقاومت داروئی را دارند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی این ایزوله و ژنهای مسئول آن در شهر گرگان در شمال ایران انجام شده است.
    روش بررسی
    218 نمونه اشریشیا کلی جداشده از عفونت ادراری بیماران سرپائی مراجعه کننده به 6 آزمایشگاه تشخیص طبی شهر گرگان به مدت یکسال ازتیرماه 1389تا تیر ماه 1390 مورد بررسی قرار گرفتند. مقاومت به سفوتاکسیم MAST Co.)) با روش کربی بائر انجام شد و برای ایزوله های مقاوم، تست تائید فنوتیپیبا ارزیابی افزایش قطر هاله عدم رشد در حضور دیسک سفوتاکسیم/ کلاولانیک اسید انجام شد. همچنین حضور ژنهای بتالاکتاماز وسیع الطیفblaTEM، blaSHV، blaCTX-M در سویه های ESBLsبا استفاده از روش PCRمورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    مقاومت به سفوتاکسیم در(1/32%)70ایزوله اشریشیا کلی مشاهده شد که ازاین تعداد (6/88%)62 نمونه در تست تائیدی بعنوان ESBLs شناسائی شدند. 28(2/45%)،26(9/41%) و 6(7/9%) مورد از نمونه ها به ترتیب حاوی b laCTX-Mو blaTEM وblaSHVبودند.
    نتیجه گیری
    فراوانی اشریشیا کلی های مولد ESBL شهر گرگان در حد متوسط کشوری است و ژن blaCTX-M شایعترین ژن مسئول آن می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، سفالوسپورین نسل سوم، بتالاکتاماز وسیع الطیف، گرگان
  • محمد مهدی سعادتمند، محمداسماعیل یزدانشناس، سعیدرضایی زارچی، بتول یوسفی تلوری، مسعود نگهداری صفحات 59-72
    زمینه و هدف
    در این تحقیق تشکیل نانو کامپوزیت کیتوزان- TiO2 و اثر ضد میکروبی این نانو کامپوزیت روی باکتری های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس ارئوس ارزیابی شد.
    روش بررسی
    برای ارزیابی نتایج از تصاویر میکروسکوپ های الکترونی اسکنینگ SEM و ترانس میشن TEM، طیف IR و UV visible استفاده شد و چگالی نوری(OD) نمونه ها نیز توسط دستگاه طیف سنج نوری اندازه گیری شد. سپس اثر این نانو کامپوزیت روی گاز استریل در مجاورت باکتری های فوق در محیط کشت جامد مولر هینتون آگار و مایع TSBبررسی شد.
    یافته ها
    نانو کامپوزیت کیتوزان- TiO2 با ترکیب کیتوزان به غلظت mg/ml4 و تیتانیوم دی اکسید به غلظت 2٪تشکیل شد و در انتها مشاهده گردید که این نانوکامپوزیت نزدیک به 100 ٪ از رشد باکتری ها جلوگیری کرده و درحضور این ماده هیچ باکتری رشد پیدا نکرد.
    نتیجه گیری
    نانو کامپوزیت کیتوزان- TiO2 در محیط کشت و روی گاز میتواند برای کنترل باکتری های بیماریزا مفید باشد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، نانوکیتوزان، دی اکسیدتیتانیوم، اثرضدمیکروبی
  • احمد موحدیان، شهره علیزاده شرق، سیده زهرا رحمانی، همایون دولتخواه صفحات 73-84
    زمینه و هدف
    هیپرکلسترولمی فامیلی (Familial Hypercholesterolemia) یک اختلال اتوزومال غالب است که مشخصه آن افزایش مقادیر کلسترول تام و لیپوپروتئین با چگالی پایین (Low Density Lipoprotein) است. فنوتیپ بالینی این بیماری همراه با افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی و مرگ زودهنگام است. جهش های پدید آمده در ژن گیرنده لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDLR) می تواند منجر به بروز فنوتیپ FH شود و جهش ژن های دیگر از جمله آپولیپوپروتئین B نیز می تواند همین تابلو را ایجاد کند. از آنجاییکه وراثت و جهش نیز تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی از جمله رژیم غذایی و سایر ژن ها واقع می شوند، بنابراین اجرای آزمایشهای روتین برای تعیین سطح کلسترول و LDL بعلت حساسیت بالا و ویژگی پایین، جهت تشخیص زود رس و درمان به موقع کافی نیست. انجام آزمایشات دقیق ملکولی بدلیل حساسیت و ویژگی 100 درصد، برای تعیین جهش های شایع در ژن LDLR (و احتمالا ژن های دیگر) و تعیین دلیل قطعی بیماری، امکان درمان صحیح را تقویت میکند. درحال حاضر روش های PCR-SSCP و Southern-blotting جزو روش های متداول ملکولی برای بررسی اکثر جهش های مهم است. به دلیل تنوع بسیار زیاد نوع جهش در ژن LDLR انجام منطقه ای آزمایشات و تعیین شیوع انواع جهش ها و سپس انجام آزمایشهای روتین برحسب آن نوع جهش ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هیپرکلسترولمی فامیلی، جهش، ژن گیرنده لیپوپروتئین با چگالی کم (LDLR)، تشخیص مولکولی
|
  • Khoshdel Rad N., Mashayekhi F., Mirzajani E. Pages 1-6
    Background And Objectives
    C-Met is a proto-oncogene that encodes a protein known as hepatocyte growth factor receptor (HGFR). The HGF receptor possesses tyrosine -kinase activity and it is essential for embryonic development, wound healing and cancer. Many proteins are proteolytically released from the surface by a process known as ectodomain shedding. Shedding occurs under normal physiologic conditions and can be increased in certain pathologies. C-Met can be seen among many receptors for which ectodomain shedding has been shown. The aim of this study was to determine the concentration of soluble c-Met in the cerebrospinal fluid (CSF) and serum samples of patients with viral and bacterial meningitis.
    Material And Methods
    in this study, 75 CSF and serum samples of patients with bacterial meningitis, 71 with viral meningitis and 82 normal controls were investigated. The soluble c-Met concentration was determined by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA).
    Result
    the amount of soluble c-met in CSF of patients with bacterial meningitis (83.91±5.50), viral meningitis (80.41±4.71) and control group (22.66±3.39) are compared with that in serum of patients with bacterial meningitis (561.58±25.87), viral meningitis (550.50 ±34.34) and control group (256.25±18.55). There is significant increase in the CSF and serum’s soluble c-Met expression in the patients with meningitis, in comparison with control group.
    Conclusion
    The data presented here indicate that soluble c-Met is a constant component of human serum and CSF, but it can not be used for differentiating bacterial meningitis from viral meningitis.
    Keywords: Soluble c, Met, concentration, cerebrospinal fluid, serum, meningitis
  • Abbasi A. , Tajbakhsh R. , Kabotari M., Zhand S. , Tabarraei A. Pages 7-12
    Background And Objectives
    Hepatitis B virus infection is a major health problem in worldwide. The prevalence of Occult and chronic HBV in hemodialysis patients is higher than standard in developing countries. People with occult HBV are negative for HBV surface antigen (HBsAg) but positive for HBV-DNA. We aimed to evaluate occult hepatitis B infection in patients under hemodialysis in Panje-Azar hospital in Gorgan.
    Material And Methods
    In this study, taken place from 2009 to 2010, the participants were 100 hemodialysis patients with administration of complete HBV vaccination with negative test for HBsAg. After preparing 10 milliliter blood sample, HBV DNA testing was performed by polymerase chain reaction (PCR).
    Result
    The mean age of the patients is 54.60 years. They are male (48%) and female (52%). They have been under hemodialysis for 48 months, averagely. There has not been any HBV-DNA in HBsAg negative patients under hemodialysis. The rate of occult hepatitis B infection in these end stage renal disease (ESRD) patients was zero.
    Conclusion
    Results indicate that there is no any occult HBV infection in ESRD patients under hemodialysis in Gorgan, which is similar to some studies. The results could be justified by complete vaccination of the patients.
    Keywords: Occult Hepatitis B, Hemodialysis, HBsAg, Gorgan
  • Soltan Dallal Mm, Rahimi Forushani A., Bakhtiari R. Pages 13-18
    Background And Objectives
    Helicobacter pylori is a helical gram negative bacterium with polar flagella, discovered by Warren and Marshall in 1983. Helicobacter pylori exist in the stomach mucus tissue of less than 20% of people under 30 years old, but this amount would increase up to 40% and 60% in 60- year- old people. The aim of this study was to compare three methods of culture media, direct slide staining and the urease test for the rapid diagnosis of bacterium in case of peptic or duodenal ulcer.
    Material And Methods
    In This descriptive study, duplicate biopsy specimens were taken from 82 clients referring to four different Hospitals. In endoscopy room of the Hospitals, a rapid urease test were carried out on one of duplicate specimens for the presence or non-presence of Helicobacter pylori. In order to see the Helicobacter pylori in the tissues, three slides using foushin, giemsa, and gram staining were prepared from the second specimens. Then, the specimens were incubated into selective culture media and incubated for 4-6 days in micoraerophilic condition.
    Results
    Of 82 tested specimens 70(85.5%) and 66(80.5%) are identified as Helicobacter pylori by positive urease and culture medium, respectively. The frequency of foushin, giemsa, and gram staining are 67 (81.7%), 66 (80.5%), and 61 (74.4%), respectively. The foushin staining is the best with 100% sensitivity among the other methods.
    Conclusion
    Based on difference between proportions, There is no significant difference between staining methods (foshin, giemsa, gram staining) and culture media in all cases.
    Keywords: Helicobacter pylori, microscopic methods, urease test, culture media, identification
  • Sadeghi D. , Mosavari N. , Rafiee B. , Mohammad Taheri M. , Dashtipour Sh , Zare A. , Ghahremanlo E. , Tebyanian M. Pages 19-26
    Background And Objectives
    Tuberculin is the proteins existed in tuberculosis culture medium which precipitated by trichloroacetic acid (TCA) or ammonium sulfate. Tuberculin is used for diagnosis of Tuberculosis. The aim of this study is to compare the human tuberculin produced by Razi Institute and Mycobacterium tuberculosis Culture Filtrate Protein.
    Material And Methods
    Initially By biphasic medium, Bacteria from Lowenstein–Jensen solid medium was transferred to a Dorset−Henley Liquid medium. After 6 weeks of growth, the bacteria were isolated from liquid medium containing secretory proteins by the 0, 22 micron filter and the solution containing secretory proteins was precipitated by TCA and ammonium sulfate, separately. Then, using spectrophotometer and kjeldahl protein assay, the presence of protein in solution was confirmed. At the end, the precipitated proteins are compared with the human tuberculin by Coomassie-Blue stained SDS-PAGE
    Results
    The protein samples precipitated by TCA have more bands in the limit of higher than 20 kDa, but the protein samples by ammonium sulfate have more bands in the limit of less than 20 kDa. Human tuberculin proteins are like smear and their weight is less than 16 kDa.
    Conclusion
    It seems that ammonium sulfate is more suitable for low molecular weight proteins than TCA for precipitation.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, SDS, PAGE, tuberculin
  • Koohsar F., Amini A., Ayatollahi A. A, Noshak Gh, Hedayatmofidi H. S, Namjoo M. Pages 27-34
    Background And Objectives
    Food handlers could be the main sources of intestinal parasite transmission in case of not observing the hygienic rules. Contamination can be decreased by screening food handlers through physical exam and laboratory tests. The aim of this study was determining the prevalence of intestinal parasites in 2010.
    Material And Methods
    This cross-sectional research was carried out on 500 randomly selected individuals engaged in different food related careers. After filling out the questionnaire sheets, two specimens of feces were collected from each person and tested by brine 30% (floatation) and direct methods.
    Result
    The results show that the prevalence of intestinal parasites is 6%. The highest prevalence is relateted to Giardia lamblia (17; 4.3%) and the lowest to Hymenolepis nana (3; 0.6%). in the age group of 60-51 years (11.8%) and individuals who just able to read and write (7.4%) The highest percentage is observed. The Most contamination is reported in butchery staff (25%) and the lowest in people worked in butler's pantry, without parasitic infections.
    Conclusion
    The prevalence of intestinal parasitic infections are high relatively, especially pathogenic protozoan; therefore, it is important be careful about health status of these individuals and their role in the spread of pollution.
    Keywords: Intestinal Parasites, Food Handlers, Prevalence, Gorgan
  • Mousazade Moghadam M., Babavalian H., Mirnejad R., Shakeri F. Pages 35-42
    Background And Objectives
    Genomic DNA extraction of bacterial cells is of processes performed normally in most biological laboratories; therefore, various methods have been offered, manually and kit, which may be time consuming and costly. In this paper, genomic DNA extraction of Staphylococcus aureus was investigated using some laundry detergent brands available in Iran to achieve a rapid and cost effective method.
    Material And Methods
    five-enzyme Taj brand, three-enzyme Saftlan brand, and Darya and Pak brands without enzyme were used in the concentrations of 10, 20, 40, 80 mg/L. Afterwards, in order to evaluate the efficiency of extracted DNA in downstream processing, PCR test was performed for femA gene in the genome of Staphylococcus aureus.
    Results
    DNA extraction using different concentrations of the brands show that extracted DNA using 40 mg/L Saftlan and Taj brand powders have the best results according concentration (µg/ml) and purity (A260/A280) parameters. These parameters are 387.5; 1.88 (Taj), 254.1; 2.80 (Softlan), 396.6; 1.95 (Manual) and 423.3; 2.2 (Kit), respectively. Afterward, the PCR test results by show that DNA extraction using laundry detergents has no effect on its efficiency in order to be used in downstream processes.
    Conclusion
    These results indicate that the proper concentrations of laundry detergents can be used to extract genomic DNA with similar efficiency to kit and manual extraction methods.
    Keywords: Bacterial genome, DNA extraction, laundry powder, PCR, Staphylococcus aureus
  • Mirbagheri M., Taghipour H. R, Farhadi N., Mirbagheri L., Imani Foladi Aa, Nourani M. R Pages 43-50
    Background And Objectives
    cardiac surgery is often associated with acute kidney injury (AKI). Nowadays, AKI is typically diagnosed by an increase in serum creatinine, which is a delayed and unreliable biomarker. Recent studies recommended using the liver type fatty acid binding protein (L-FABP) as an early biomarker.
    Material And Methods
    The urine samples of 18 adult patients undergoing cardiac surgery were collected in different times before (2, 4,8,24 hour) and after cardiac surgery for detection of L-FABP by Elisa.
    Results
    The results from ELISA test show that the increasing amount of L-FABP in urine samples of 4 patients is a diagnostic indicator for AKI. The mean concentration of L-FABP has increased up to 17 times at 8 hours after cardiac surgery compared to before surgery.
    Conclusion
    according to our findings, we speculated that the urinary L-FABP can be a reliable and rapid biomarker for diagnosis of acute kidney injury.
    Keywords: Acute Kidney Injury, Liver type Fatty Acid Binding Protein, Cardiac surgery
  • Babaii Kochaksaraii M., Nasrolahiomran A., Javid N., Shakeri F., Yazdi M., Ghaemi E. A Pages 51-58
    Background And Objectives
    The increase of ESBL producing E.coli can create a tremendous difficult y for the health system. These isolates leads to rapid transmission of causative genes to other clinically important bacteria and synchronously increased resistant to other antibiotics. This study was carried out to determine the prevalence of this isolate and related genes in Gorgan, North of Iran.
    Material And Methods
    This study was conducted on 218 isolated E.coli from urinary tract infection of outpatients referring to six medical laboratories in Gorgan, during 2010-11. The resistance to Cefotaxim (Mast Co.) was assessed by Kirby-Bauer disk diffusion method. The confirmatory test for detection of resistant isolates was carried out by double disk method at the presence of Cefotaxim and clavulanic acid. The presence of β lactamase gene of blatem, blactx and blashv in ESBL was assessed by PCR method.
    Results
    of 218, 70 isolates (32.1%) are resistant to Cefotaxim. Sixty-two (88.6%) of them are confirmed as ESBL producing E.coli. β lactamase genes of blactx, blatem and blashv can be seen in 28(45.2%), 26(41.9%) and 6(9.7%) isolates, respectively.
    Conclusion
    the prevalence of ESBL producing E.coli in Gorgan is in the range of country average and blaCTX-M gene is the most common gene.
    Keywords: E.coli, ESBL, bla gene, UTI
  • Saadatmand M. M _Yazdanshenas M. E _Rezaei_Zarchi S. _Yousefi_Telori B. _Negahdary M. Pages 59-72
    Background And Objectives
    In this research, the formation of chitosan-TiO2 nanocomposite and its antibacterial effect on Escherichia coli and staphylococcus aureus was investigated
    Material And Methods
    to study the results, we used Scanning electron microscopy (SEM) and transition electron microscopy (TEM) images, infrared (IR) spectroscopy and ultraviolet-visible. Optical Density (OD) was also measured by spectrophotometer; then the effect of this nano composite, in the vicinity of aforementioned bacteria, on the sterilized gauze in solid Muller Hinton Agar and TSB liquid mediums was assessed
    Results
    The mentioned nanocomposite was formed with the composition of 4mg/ml Chitosan concentration and 2% titanium dioxide concentration. Finally, we observed that this nanocomposite near 100% could prevent bacterial growth and in the presence of this material did not grow any bacteria.
    Conclusion
    chitosan-Tio2 Nanocomposite can be useful on culture medium and sterilized gauze to control pathologic bacteria.
    Keywords: nanocomposite, nanochitosan, titanium dioxide, antibacterial, sterilized gauze
  • Movahedian A., Alizadeh Sharg Sh, Rahmani S. Z, Dolatkhah H Pages 73-84
    Background And Objectives
    Familial hypercholesterolemia (FH) is an autosomal disorder characterized by increased levels of total cholesterol and low density lipoprotein cholesterol. The FH clinical phenotype has been associated with increased risk of coronary heart disease and premature death. The mutation in LDLR gene in most cases is responsible for FH phenotype. Furthermore, other gene mutations such as apolipoprotein B- gene may cause similar results. Preliminary research indicates that the FH phenotype is also influenced by other genetic and environmental Factors; therefore, routine clinical analysis such as total cholesterol and LDL-C levels in serum, for early diagnosis and treatment, are not sufficient. Molecular diagnostic investigations, because of high specifity and sensitivity near %100, administered for determining the prevalent mutations in LDLR (and probably other genes) are needed for exact diagnosis and accurate therapy. Currently, PCR-SSCP and southern blotting techniques are among the common techniques that could detect major mutations in gene. Because of wide diversity in kinds of mutations in LDLR gene, we recommend, first, determining the proband's mutation and kinds of mutation, then, performing routine test based on type of mutation.
    Keywords: Familial hyperlipoproteinemia, LDL, R gene molecular diagnosis, mutation, Molecular Diagnostic Method