فهرست مطالب

Journal of Research and Health
Volume:2 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه زارعی، محمدحسین تقدیسی، هادی طهرانی صفحه 169
  • رضا توکلی، هرمز سنایی نسب*، علی اکبر کریمی، محمد نوع پرست صفحه 172

    با توجه به اهمیت بالای فعالیت جسمانی کافی در نیروهای نظامی، این تحقیق به منظور تعیین سطح فعالیت جسمانی و عوامل موثر بر آن در کارکنان یک مرکز نظامی در ایران انجام شد. این مطالعه توصیفی به روش مقطعی روی 191 نفر از کارکنان یک مرکز نظامی که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند اجرا گردید. از پرسشنامه خود گزارشی روا و پایا آن برای جمع آوری داده ها استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 5/11 SPSS-، آمار توصیفی و آمار تحلیلی استفاده گردید. بر اساس نتایج تحقیق، سطح فعالیت جسمانی 1/35، 4/19 و 5/45 درصد نمونه ها به ترتیب کم، متوسط و شدید بود. بین سطح فعالیت جسمانی با آگاهی (001/0 P=) و جنس (022/0 P=) ارتباط معنی داری مشاهده گردید ولی بین سطح فعالیت جسمانی با نوع شغل، سن و تحصیلات کارکنان این ارتباط معنی دار نبود. همچنین از نظر کارکنان، مهم ترین مانع فعالیت جسمانی کمبود وقت و مهم ترین راه های افزایش فعالیت جسمانی، دسترسی به تسهیلات و امکانات، ورزش های سازمانی در دسترس، برگزاری کلاس های آمادگی جسمانی در محل کار و داشتن اوقات فراغت بیشتر ذکر شد. با توجه به نتایج این مطالعه برای افزایش فعالیت جسمانی نیروهای نظامی، برنامه ریزی به منظور برطرف کردن موانع، تامین تسهیلات و امکانات و آموزش در محل کار ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، کارکنان، مرکز نظامی
  • نسرین حبیبیان، محمد کمالی*، ملاحت اکبر فهیمی صفحه 181

    آموزش فراگیر تلاش دارد تا هر چه بیشتر دانش آموزان دارای ناتوانی در بین دانش آموزان عادی به تحصیل ادامه دهند. نگرش دانش آموزان عادی به این گروه از دانش آموزان از جمله چالش های مهم برای آموزش و پرورش فراگیر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی نسبت به همسالان دارای ناتوانی صورت گرفته است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از جامعه آماری دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی آموزش و پرورش منطقه 10 شهر تهران در سال تحصیلی 90-1389 سیصد نفر انتخاب شدند. در این تحقیق تاثیر متغیرهای جمعیت شناسی، آشنائی و تعامل با دانش آموزان دارای ناتوانی بر نگرش دانش آموزان نسبت به همسالان دارای ناتوانی بررسی شد. یافته های پژوهش نشان داد که تقریبا نیمی از شرکت کنندگان نگرش منفی و نیمی دیگر نگرش مثبت نسبت به همسالان دارای ناتوانی داشتند و نیز امتیاز نگرش دانش آموزان پسر و دختر تا حدودی یکسان بود و متغیرهای جمعیت شناسی مورد بررسی شامل (جنسیت، اشتغال و تحصیلات والدین) بر نگرش دانش آموزان نسبت به همسالان دارای ناتوانی تاثیری نداشت و نیز از سه گزینه تشکیل دهنده متغیر آشنائی و تعامل (داشتن دوست معلول، مصاحبت با افراد معلول، آشنائی با خصوصیات افراد معلول) تنها گزینه داشتن دوست معلول بر نوع نگرش موثر بود. به نظر می رسد داشتن دوست معلول باعث بهبود نگرش نسبت به این افراد می گردد که بیانگر این واقعیت است که تجربه تماس و آشنائی با دانش آموز دارای ناتوانی می تواند بر نگرش نسبت به این افراد تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، دانش آموز، ناتوانی، نگرش
  • راضیه اعتصامی پور صفحه 191
    همسر آزاری جلوه ای از خشونت خانوادگی است که در محیط خصوصی خانواده به وقوع پیوسته، بیشتر در میان افرادی رخ می دهد که به سبب صمیمیت، ارتباط خونی و یا قانونی به هم پیوند خورده اند. خشونت علیه زنان پیامدهایی جدی و جبران ناپذیر در زنان خشونت دیده به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه همسر آزاری، عزت نفس و اختلالات جنسی در زنان متاهل ساکن در شهرستان جهرم در سال 1389 صورت پذیرفت. نمونه پژوهش شامل 1270 نفر(506 نفر در شهر و764 نفر در روستا) بود که پس از اخذ رضایت آگاهانه، به پرسشنامه خشونت خانوادگی، عزت نفس، اختلالات و رضایتمندی جنسی پاسخ دادند. به منظور تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته ها نشان داد که مقدار خشونت روانی (002/0 P=)، فیزیکی (001/0 > P) اقتصادی (001/0 > P) و جنسی (045/0 P=) اعمال شده در زنان روستایی به صورت معنی داری بیشتر از زنان شهری بود. میزان رضایتمندی جنسی در زنان شهری، همچنین میزان عزت نفس آنان، به صورت معنی داری بیشتر از زنان روستایی بود (001/0 P<). در این مطالعه ارتباط معنی دار آماری بین نوع همسر آزاری و اختلالات جنسی وجود داشت (001/0 P<). میزان عزت نفس در زنان شهری، به صورت معنی داری بیشتر از زنان روستایی بود (001/0 P<) همچنین بین نوع همسر آزاری با شاخص های عزت نفس زنان رابطه معنی داری وجود داشت (001/0 P<). به طور کلی همسر آزاری به عنوان یکی از جلوه های خشونت خانوادگی می تواند زندگی زوجین را از زوایای مختلف تحت تاثیر قرار دهد، از جمله می تواند باعث بدکارکردی های جنسی و کاهش اعتماد به نفس زنان و در نتیجه اختلال در روابط بین فردی شود.
    کلیدواژگان: اختلالات جنسی، خشونت خانوادگی، عزت نفس، همسر آزاری
  • مهدی مشکی، نرجس بحری، لیلا صادق مقدم صفحه 200
    با شروع حاملگی تغییراتجسمانیو روانی زیادی درمادربوجود می آید کهسببتغییر در رفتارهای بهداشتی و سبک زندگی وی می شود. سبک زندگی در دوران بارداری اثرات درازمدتی بر سلامت مادر و کودک دارد. به همین منظور این مطالعه باهدف بررسی سبک زندگی خانمهای باردار انجام شد. این پژوهش توصیفی مقطعیبر روی 115 زن باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی، درمانی شهر گناباد که به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه سبک زندگی در دوران بارداریبود. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار آماری 5/11SPSS- تجزیه و تحلیل گردید. میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان 27/0±20 سال و سن حاملگی آنها 6/0±23 هفته بود. 5/83% از نمونه ها خانه دار،7/41% آنان دارای سواد در سطح دیپلم و 8/54% ایشان نخست زا بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که مطلوب ترینمولفه های سبک زندگی، مربوط به عدم مصرف دخانیات و داروها و نامطلوب ترین آنها، مربوط به فعالیت بدنی و تندرستی و پس از آن، کنترل استرس بودند. با توجه به یافته های این پژوهش، به نظر می رسد آموزش و اطلاع رسانی کافی به پرسنل و مراجعین در زمینه به کارگیری تکنیک های مقابله با استرس، خودکنترلی در زمینه سلامت و انجام فعالیت های جسمانی صحیح و منظم، ضروری است.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، حاملگی، زنان
  • کامران حاجی نبی، ماه منظر سلسله صفحه 207
    در حال حاضر قسمت اعظم بودجه بهداشت و درمان کشور در حوزه بیماری های غیر واگیر، در زمینه تشخیص و درمان بیماری های قلب و عروق هزینه می گردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه صندوقهای بیمه خدمات درمانی با هزینه بستری بیماران قلبی بود. این یک پژوهش توصیفی- مقطعی می باشد که در آن 9 بیمارستان شهر کرج که شامل 160 پرونده بیمار قلبی تحت پوشش سازمان بیمه خدمات درمانی در شش ماهه دوم سال 1388 مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از یک چک لیست از پرونده بیماران استخراج گردید. در تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید. نتایج بررسی نشان داد صندوق خویش فرما بیشترین میانگین هزینه (44111000 ریال) و صندوق سایر اقشار کمترین میانگین هزینه (12097000) را داشته است. همچنین در تمامی صندوق های بیمه به جز در صندوق بیمه سایر اقشار بیشترین هزینه مربوط به هزینه اقامت بوده است. با توجه به اینکه صندوق بیمه خویش فرما بیشترین میانگین هزینه بیماران قلبی را داشته است بنابراین لزوم فرهنگ سازی و نظارت بیشتر سازمان های بیمه گر بر موسسات طرف قرارداد، راهکار بسیار موثر دیگری در کنترل هزینه های بهداشتی درمانی و افزایش بهره وری خدمات ارائه شده به بیمه شدگان می باشد. آموزش بیمه شدگان و تمام افراد جامعه در خصوص پیشگیری و درمان بیماری در مراحل اولیه، می تواند در منطقی شدن هزینه های بستری موثر باشد.
    کلیدواژگان: بستری، بیماران قلبی، صندوق های بیمه، هزینه
  • بهروز لطفی ماین بلاغ، فاطمه رخشانی، ایرج ضاربان، هادی علیزاده سیوکی، زهرا پرویزی صفحه 214
    عادات و الگوهای غذایی در دوران کودکی شکل گرفته و تا پایان زندگی باقی می ماند. برای اینکه کودکان بتوانند مهارت های لازم برای انتخاب صحیح مواد غذایی را به دست بیاورند به آموزش تغذیه نیاز دارند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش همسالان مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر رفتارهای تغذیه ای دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر زاهدان در سال 90 انجام شد. در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 217 دانش آموز پایه ی چهارم ابتدایی از طریق نمونه گیری تصادفی ساده چند مرحله ای انتخاب و به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. بر اساس نتایج حاصل از پیش آزمون نیاز سنجی به عمل آمده و مداخله آموزشی طی یک جلسه به روش پرسش و پاسخ توسط همسالان آموزش دیده بر روی گروه مداخله انجام شد. 2 ماه پس از مداخله همان پرسشنامه برای پس آزمون تکمیل شد. داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS شد و از طریق آزمون های آماری t مستقل، Paired T-Test، پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که قبل از مداخله، میانگین نمرات آگاهی، منافع، موانع، حساسیت و شدت درک شده و خود کار آمدی بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند. پس از آموزش میانگین نمرات تمام متغیرهای فوق در گروه مداخله به طور معنی داری افزایش پیدا کرد. مدل رگرسیونی شامل رفتار به عنوان متغیر وابسته و آگاهی، حساسیت و شدت درک شده، منافع و موانع درک شده و خود کارآمدی به عنوان پیش بینی کننده ها، معنی دار شد. بر این اساس طراحی برنامه های آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی و با تاکید بر منافع درک شده می تواند بر رفتارهای تغذیه ای دانش آموزان موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: آموزش، تغذیه، دانش آموز، رفتار
  • نرگس نصراصفهانی، احمد اعتمادی صفحه 227
    شخصیت هر فرد اصلی ترین بعد و ساختار روانشناختی اوست؛ که به شکل گیری سبک زندگی وی کمک می کند. لذا پژوهش حاضر به منظور تعیین رابطه بین ویژگی های شخصیتی با هوش معنوی و کیفیت زندگی در بین دانشجویان انجام گرفت. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه این پژوهش 100 دختر و 100 پسر دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی 89-1388 بودند کهبه روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های هوش معنوی، کیفیت زندگی و پنج عاملی شخصیت استفاده و داده ها نیز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام از طریق نرم افزار 19 SPSS- تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که هوش معنوی و همچنین کیفیت زندگی با ابعاد شخصیتی برون گرایی، دلپذیر بودن، وجدان گرایی و تجربه پذیری رابطه مثبت معنادار و با روان نژندگرایی رابطه منفی معنادار داشت. از بین ویژگی های شخصیتی سه ویژگی برون گرایی، دلپذیر بودن و روان نژندگرایی توانستند حدود 20 درصد از واریانس هوش معنوی را تبیین کنند. همچنین دو ویژگی روان نژندگرایی و وجدان گرایی نیز توانستند حدود 41 درصد واریانس کیفیت زندگی را تبیین نمایند. این یافته هامی تواند بیانگر این باشد که هوش معنوی یک بعد جداگانه از شخصیت است و بدین منظور باید مورد بررسی و پژوهش بیشتر قرار گیرد. همچنین روابط مشاهده شده بین کیفیت زندگی و ویژگی های شخصیتی اینمساله را نشان دهد که افراد با کیفیت زندگی بالاتر می توانند روابط بین فردی سالم تر و موفق تری برقرار نموده و رضایت دیگران را جلب نمایند.
    کلیدواژگان: شخصیت، کیفیت زندگی، معنویت، ویژگی
  • خیرمحمد جدگال، ایرج ضاربان، فاطمه رخشانی، مهناز شهرکی پور، بهرام سپهروند، هادی علیزاده سیوکی صفحه 237
    استان سیستان و بلوچستان جایگاه نخست را بین استانهای کشور از نظر ابتلاء به مالاریا دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر رفتارهای پیشگیری کننده مالاریا در مردان روستائی چابهار در سال 1390 انجام شد. پژوهش حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی از نوع قبل-بعد بود که روی 300 مرد روستایی ساکن در چابهار انجام گرفت. داده ها توسط پرسشنامه ای روا و پایا جمع آوری شدند. آموزش مورد نظر، توسط دانش آموزان دبیرستان بصورت پمفلت و ارتباط چهره به چهره به آزمودنی ها ارائه گردید و یک ماه بعد مجددا همان پرسشنامه ها توسط آزمودنی ها تکمیل شدند. تفاوت بین متغیرها در دو گروه قبل و بعد از مداخله، با آزمون های Prired T-test، t مستقل، آنالیز واریانس و کای اسکوئر مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از مداخله، نمره مهارت های شناختی و نگرشی نمونه ها بطور معنی داری نسبت به قبل از مداخله افزایش یافت (001/0 P<). همچنین تمامی مهارت های رفتاری همچون خوابیدن در پشه بند، مراجعه به مراکز بهداشتی در صورت بروز علایم، مصرف داروها طبق توصیه کارکنان بهداشتی، خوابیدن در پشه بند در صورت ابتلا به مالاریا، خشکاندن آب های راکد و شرکت در کلاس های آموزشی مالاریا با انجام مداخله افزایش یافتند. میانگین نمرات کنترل رفتاری، هنجارهای ذهنی و قصد رفتاری بطور معنی داری پس از مداخله افزایش یافت (001/0 P <). به نظر می رسد اجرای برنامه های آموزشی در بین مردان روستایی می تواند سطح دانش، نگرش و رفتار جامعه در مورد رفتارهای پیشگیرانه مالاریا را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: آموزش، پیشگیری، رفتار، مالاریا
  • مهناز صلحی، آزاده صادقی*، مسعود رودباری صفحه 247

    سلامت کودکان و نوجوانان اولویت اصلی همه کشورهاست زیرا آینده هر کشور به سلامت آنان متکی است. این در حالی است که حدود یک پنجم از کودکان و نوجوانان دنیا از اختلالات خفیف تا شدید روانی رنج می برند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش سلامت روان با استفاده از بحث گروهی، بر اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده در دختران نوجوان دانش آموز در منطقه 6 شهر تهران است. در این مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد، جامعه مورد پژوهش دانش آموزان دختر پایه دوم راهنمایی دولتی در منطقه 6 شهر تهران بودند. تعداد نمونه 53 نفر بود که به روش خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات چک لیست محقق ساخته بود که اعتبار و پایایی آن بررسی شد. دانش آموزان به مدت یازده جلسه یک ساعته به روش بحث گروهی و کار عملی در گروه، مورد آموزش قرار گرفتند و نمونه ها طی دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته های بدست آمده نشان می دهد میانگین امتیاز رفتارهای پیشگیری کننده در مرحله ی قبل از مداخله ی آموزشی 5/44 (95/7 SD=) و در مرحله بعد 7 /52 (78/8 SD=) بدست آمد و آزمون تی تست زوجی اختلاف معنی داری را میان این میانگین ها نشان داد (001/0> P). در نهایت چنین نتیجه گیری می شود که مداخله آموزشی برنامه ریزی شده با روش بحث گروهی در زمینه سلامت روان بر اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده در نوجوانان دختر موثر است.

    کلیدواژگان: آموزش، بحث گروهی، رفتار، سلامت روان، نوجوان
|
  • Fatemeh Zarei, Mohammad Hosin Taghdisi, Hadi Tehrani Page 169
    The values are the frameworks to legitimize human behaviors and to conceptualize socio-cultural phenomena. Normalizing human behavior values are formed through three main bases including cognitive, motivate, and arbitrary ones. Therefore, the normative values would shape through cognitive, motivate, and arbitrary foundations. Behavior formation and stabilization happen in the process of socialization. The socialization is the complex learning process based on reciprocal interactions through which individual behavior is moderated so as to meet the group expectations. In other words, the socialization changes the behavior values to normative behavior. Thus, the health behaviors values can be normalized through socialization.
    Keywords: Value, Health, Norm, Socialization
  • Reza Tavakoli, Hormoz Sanaienasab, Aliakbar Karimi, Mohammad Noparast Page 172

    Considering the importance of sufficient physical activity in military personnel, this study was designed to determine the levels of this activity and factors influencing it among personnel of a military center in Iran. This cross-sectional method on 191 individuals randomly selected from entire staff working in a military center. A self – report valid and reliable questionnaire was applied to collect the data. The collected data was analyzed using SPSS software, descriptive and analytical statistics. According to the findings of the study prevalence of low, moderate and high levels of physical activity by study population was 35.1%, 19.4% and 45.5% respectively.A significant positive association was seen between levels of physical activity with both knowledge (P=0.001) and gender (P=0.022). However, the association between, physical activity, with other studied factors such as age, job, and level of formal education was not significant. The most important factor of physical inactivity among participants was lack of enough free-time. On the other hand, accessibility to facilitates, organizational exercise, providing physical equipment's in job settings, and having free-time were the most important factors to promote the levels of physical activity, mentioned by the subjects. On the basis of the findings, especially considering the prevalence of the low level activity, 35.1%, and other documents supported this finding, one may conclude that performing educational program about to physical activity among military personnel seems necessary. To develop and promote enough equipment's and facilitates to increase the chance of sufficient physical activity among personnel is very important.

    Keywords: Factors, Military Personnel, Physical Activity
  • Nasrin Habibian, Mohammad Kamali, Malahat Akbarfahimi Page 181

    Inclusive education tries to enhance education of students with disabilities among regular students. The attitude of regular students toward peers with disabilities is an important challenge for inclusive education. This study aims at exploring the attitudes of fifth level students at elementary schools toward peers with disabilities. Hence, 300 fifth level students were selected at elementary schools affiliated to 10 districts of education organization in Tehran in academic year 2010-2011.”The children attitude toward people with disabilities questionnair” designed by Kamali and solimani was utilized to determine the participant's attitudes. Correlation coefficient was detected as 0.73 which shows a high reliability of the questionnair. Also, this study explored the effect of friendship with people with disabilities and demographic variables on student's attitudes to peers with disabilities. Approximately, half of participants had negative attitudes and the other half had positive attitudes toward peers with disabilities (The negative attitudes were a little more than the positive attitudes). There werent significant differences between the student's attitudes and demographic variables includingsex, job and parent's studies. Also from three switch under examination for friendship and fellowship variables including having handicaped friends, talking to handicaped people and friendship to feature of handicaped people, only having handicaped friends had a significant difference with attitudes of students (P=0.045). The findings showed having friends with disabilities leads to attitude improvment towards them. This study highlights that communication experience and friendship with students with disabilities can effect on attitudes toward them. Limitations of this study indicate the necessity of conducting further studies especially appropriate interventions to attitude improvement.

    Keywords: Attitude, Disability, Education, Student
  • Razieh Etesamipour Page 191
    Spouse abuse is a manifestation of domestic violence that happens in the privacy and personal environment and in most cases occurs among people who are linked due to intimacy, blood relationship and legality. Violence against women can have many serious consequences such as sexual disorders, suicide, anxiety, low self-esteem and self-efficacy, unwanted pregnancy and serious harm due to the cause of violence (even committing suicide). The main purpose of this study was to compare the spouse abuse, low self-esteem and sexual disorders between urban and rural married women. In this descriptive study, we selected 1270 respondents married women who lived in Jahroom, using random sampling. We used domestic violence, self-esteem, sexual disorders and sexual satisfaction questionnaires.According to the results, the rate of received mental, psychical, and economic violence in rural women was significantly higher than that in urban women and the rate of self-esteem in urban women was significantly higher than that in rural women and there was a significant relationship between the types of spouse abuse and distinctive of self-esteem in women. So, it seems that spouse abuse, as one manifestation of domestic violence, can affect couple's lives from different angles. It can cause bad sexual performance,reduction of self-confidence in women, and consequently disorder in interpersonal relationship.
    Keywords: Family Violence, Self Esteem, SexualDisorders, Spousal Abuse
  • Mahdi Moshki, Narjes Bahri, Leila Sadegh Moghadam Page 200
    With the onset of pregnancy, the pregnant woman undergoes many physical and mental changes which in turn cause changes in her health behavior and lifestyle. The lifestyle has long-lasting effects on the mother and infant's health during pregnancy. The descriptive and cross-sectional study aimed at studying the pregnant women's lifestyle. The participants were 115 pregnant women who were randomly selected based on stratified random sampling method from health service centers in Gonabad, Iran. The data were collected through a demographic questionnaire and a self-report questionnaire of pregnancy lifestyle. The collected data were analyzed through SPSS software version 16 at p<0.05 level of significance. The pregnant women's age average was 20±0.27 and their gestation age average was 23±0.6 weeks. 83.5% of them were housekeeper, 41.7% of them had a schooling of high school diploma, and 54.8% of them were primipara. The results obtained from different aspects of the lifestyle questionnaire during pregnancy showed that the participant's means were as follows: in food habits (7.93%±0.14), in smoking (13.46±0.13), in health and physical activities (3.67±0.11), in stress control (6.71±0.17), and in safety (11.38±0.11). The results indicated that the most desirable component of lifestyle was related to lack of drug and cigarette consumption. On the other hand, the most undesirable component was related to stress control. Regarding the findings of this research, it seems warranted to provide adequate education and information for the personnel especially in using techniques against stress and self-control in health areas and practicing physical activities properly and regularly.
    Keywords: Lifestyle, Pregnancy, Woman
  • Kamran Hajinabi, Mahmanzar Selseleh Page 207
    Nowadays in Iran the majority of health and medical budget is spent on uncontagious diseases, especially in the field of heart disease diagnosis. This research aimed at surveying the relation between insurance funds of medical service and heart inpatients costs in the second half of the year 1388. The research is through applied method and its methodology is descriptive analysis in which nine hospitals have been under survey counting all members of society under study. The data were extracted from patient's files through a checklist and the reliability of checklist was confirmed by specialists of health services management field and the managers of medical service insurance. The data analysis was performed through SPSS software. The findings show that self-employed fund was the most cost mean (44111000 Rials) and fund of other parts was the least (12067000 Rials). In all insurance funds, except funds of other social strata, the most costs were related to hoteling costs. Considering the fact that self-employed fund allocated the most average of heart diseases cost, cultural reengineering by medical services insurance organization and more surveillance insurance organization on side arrangement organization has become the most effective solution for controlling the cost of sanitation and increasing revenue services for insured people. Instruction insured people and society about prevention and remedy diseases at primary phase can decrease the cost of bed ridden.
    Keywords: Cost, Fund, Heart Disease, Inpatients, Insurance
  • Behrouz Lotfi Mainbolagh, Fatemeh Rakhshani, Iraj Zareban, Hadi Alizadeh Siouki, Zahra Parvizi Page 214
    Dietary habits and patterns form in childhood and remain until the end of life. Children need nutrition education to obtain necessary skills to select the correct food. The research was performed the effects of peer education based on Health Belief Model on nutrition behaviors in primary school boys in Zahedan city in 2011-2012.In the quasi-experimental study, 217 male students at the fourth grade of elementary school were selected via simple multi-stage random sampling and divided into two intervention and control groups. A questionnaire in pre-testing was completed by two groups. Based on these results, need assessment was done and educational intervention was performed through questions and answers technique by trained peers on intervention group. The training meeting was 45 minutes. Post-test was conducted 2 months later. The collected data were inserted in SPSS software and analyzed by the statistical independent t-test, paired t-test, Pearson Correlation test, and regression analysis.The results showed thatbefore intervention, mean scores of knowledge, perceived benefits, barriers, susceptibility and severity, and self-efficacy were not significantly different between the two groups. After training, scores of all variables in intervention group significantly increased. Regression model, including behavior as the dependent variable and awareness, perceived susceptibility, severity, benefits and barriers, and self-efficacy as predictors, was significance. The results showed that the model-based nutrition education through peers has a positive impact on the nutrition behavior of students. Therefore, designing training programs based on the model can be effective on student's nutritional behavior with emphasis on perceived benefits.
    Keywords: Behavior, Education, Nutritional Status, Student
  • Nargess Nasr Esfahani, Ahmad Etemadi Page 227
    Personality traits of each person form his main psychological structure which helps to shape his life style. So, the purpose of this study was to determine therelation betweenpersonality traits with spiritual intelligence and quality of life in students. This descriptive study was correlational. All students of AllamehTabatabaie University took part in this study in 2009-2020. Among them, 200 students (100 girls and 100 boys) were selected through multistage cluster sampling based on Morgan formula. Spiritual Intelligence, SF36 & BFI were used for data collection. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis by means of SPSS version 19. According to the results, quality of life and spiritual intelligence had positive correlation with Extraversion, Openness to experience, Agreeableness and Conscientiousness and had negative correlations with Neuroticism. Among personality traits, Extraversion, Agreeableness and Neuroticism could explain 20 percent of the variance of spiritual intelligence. Also, Neuroticism and Conscientiousness could account for about 41 percent of the variance of quality of life. These results can indicate that spiritual intelligence is a separate character of personality. Moreover, there are relations between quality of life and personality traits. It shows that individualswithhigherquality of lifecan be moresuccessful and have more healthyinterpersonalcommunication with others to getotherconsent.
    Keywords: Intelligence, Personality, Quality of life, Spiritual, Traits
  • Kheir Mohammad Jadgal, Iraj Zareban, Fatemeh Rakhshani, Mahnaz Shahrakipour, Bahram Sepehrvand, Hadi Alizadeh Sivaki Page 237
    A total of 6000 people are infected with Malaria in Iran annually. Sistan& Baluchistan province is ranked in the first place in the country. A before-after intervention was conducted in 2011 in Chabahar city, Iran. Eleven questions were used to assess cognitive skills, 8 questions were to assess attitude skills and 6 questions were used for measuring behavioral skills. Three hundred participants were enrolled from three districts of Chabahar regional area. Chi-Square, independent & paired T-test and one-way ANOVA were performed for data analysis using SPSS software. The cognitive skills were increased significantly from 6.04 to 8.8 after intervention. The attitude skills were increased significantly from 15.8 to 18.2 following intervention. Among the behavioral skills, all of them (Using anti-mosquito net at nights, referring to the health facilities once the fever occurred, receiving all the medications if infected, sleeping under anti-mosquito net when infected, trying to dry the waste water and attending the malaria-related training courses) improved after the intervention. Perceived behavioral control was increased from 10.4 to 12.1 significantly. Subjective norms were enhanced significantly from 10.4 to 12.4. Mean behavioral intense was increased significantly from 10.4 to 12.1.The findings demonstrated that implementing educational intervention programs can increase the level of knowledge, attitude, and behavior of community regarding malaria preventive initiatives.
    Keywords: Behavior, Education, Malaria, Prevention
  • Mahnaz Solhi, Azade Sadeghi, Masood Ruodbari Page 247

    Children and adolescent's health is a priority in all countries because the future situation of every country is based on it. It seems that a fifth (or probably a higher number) of children and adolescents suffer from dull to moderate mental disorders in the world. The aim of this study is to investigate the effect of education by group discussion about the mental health preventive behaviors in13-year-old girls in district six of Tehran. The study was a quasi-experimental study. The research populations were 53 girls of second grade of state secondary school in district 6 of Tehran. They were chosen by cluster sampling method. The case students were educated for 11 sessions for 1 hour and by group discussion and making posters in groups, then, the samples were tested by a valid and reliable checklist in 2 stages. Before intervention, the average of preventive behaviors was 44.49 (SD=7.946) and 52.68 (SD=8/781) after intervention. After the educational intervention, paired t-test showed a significant difference between the average of preventive behaviors (P<0.001). Finally, it appears that education by group discussion about mental health preventive behaviors is effective in adolescent girls.

    Keywords: Adolescent, Behavior, Education, Focus Group, Mental Health