فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال ششم شماره 2 (خرداد و تیر 1391)

مجله پیاورد سلامت
سال ششم شماره 2 (خرداد و تیر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگار خازن، اردشیر قوام زاده، آنا بویاجیان، گوهر مگردیچیان، کامران علی مقدم، سید حمید الله غفاری * صفحه 89
    زمینه و هدف

    گسترش تومور از طریق سیستم گردش خون به اندامهای دورتر مهم ترین دلیل مرگ در بیماران سرطان پستان می باشد، در نتیجه نیاز فوری برای ایجاد روش های حساس جهت تشخیص سلولهای توموری در خون محیطی(PB) Peripheral blood و مغز استخوانBM)) Bone marrowبیماران وجود دارد. هدف از این مطالعه تشخیص میکرومتاستاز با استفاده از مارکر MUC2 در این بیماران می باشد.

    روش بررسی

    این بررسی نمونه هایPB و BM، 50 بیمار پس از جراحی و قبل از درمان اولیه جمع آوری شد. از موسین2(MUC2) به عنوان تومور مارکر استفاده شد.Real-Time PCR برای سنجشMUC2 با استفاده از سایبر گرین(SYBR Green) انجام گرفت. 20 نمونهPB از افراد سالم به عنوان کنترل جمع آوری گردید. از HPRT به عنوان ژن کنترل داخلی استفاده شد.

    یافته ها

    MUC2 در 8(%16) نمونه های PB و BMافراد مبتلا تشخیص داده شد. در نمونه های کنترل MUC2 مثبت نبود. همچنین ارتباط مثبت بودنMUC2 با عود بیماری بررسی شد. در بیمارانی که عود در آنها مشاهده شده است درصد مثبت بودن این تومور مارکر نسبت به بیمارانی که عود در آنان گزارش نشده است بیشتر می باشد. بین مثبت بودن MUC2و عود بیماری ارتباط معنی داری از نظر آماری در BM به دست آمد(05/0P<).

    نتیجه گیری

    . این مطالعه نشان داد که MUC2 می تواند به عنوان تومور مارکر مناسب جهت تشخیص میکرو متاستاز در مراحل اولیه بیماری و همچنین پیش بینی عود استفاده شود.

    کلیدواژگان: سلولهای توموری، MUC2، RT، PCR
  • سمانه صفارانی، محمد عرب، عباس رحیمی، علی آهنگر، احمد فیاض بخش صفحه 101
    زمینه و هدف
    روش های متفاوتی برای ارزیابی درونی یا همان بررسی نقاط قوت و ضعف داخلی سازمانها در برنامه ریزی های استراتژیک وجود دارد. در مدل شش بعدی وایزبورد شش عامل درونی شامل ساختار سازمانی، رهبری، هماهنگی، مکانیسم پاداش و ارتباطات بعنوان عوامل اثرگذار داخلی درنظر گرفته شده اند. در این مطالعه وضعیت سه از شش متغیر مدل وایزبورد بعنوان عوامل اصلی محیط داخلی سازمان در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار می گیرند.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی و در مقطع زمانی سال 1389تا 1390 انجام گرفته است. جامعه پژوهش شامل کلیه پرسنل بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. نمونه گیری به روش تصادفی بوده و 580 نفر انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دارای ضریب پایایی 91% است جمع آوری شدند و در نهایت تحلیل آنها با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    3% شرکت کنندگان زیردیپلم،13% دیپلم، 8/7% فوق دیپلم، 4/66% لیسانس، 6/2% فوق لیسانس و 4/5% آنها دکترا به بالا هستند، 6/72% در گروه درمانی و 8/19% در گروه غیردرمانی قرار دارند. میانگین امتیاز متغیرهای هدف گذاری، ساختار سازمانی و رهبری به ترتیب 47/24، 37/20 و 06/22 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    . براساس یافته های پژوهش وضعیت بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران با اولویت زیر دچار ضعف هستند و به این ترتیب احتیاج به بازنگری دارند: ابتدا ساختار سازمانی، سپس رهبری و در نهایت هدف گذاری در سازمان که وضعیت بهتری از سایر متغیرها در بیمارستانهای مورد مطالعه دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل، محیط درونی، مدل وایزبرد، بیمارستان
  • حسین نوروزی، علی کاظمی، زکیه آزادی، فاطمه فرهید، پروین معظمی صفحه 110
    زمینه و هدف
    پیتیریازیس ورسیکالر یک بیماری قارچی با عامل مالاسزیا است که یک مخمر فرصت طلب و لیپوفیلیک می باشد. با توجه به لیپیوفیلیک بودن این مخمر، این مطالعه به منظور ارزیابی ارتباط میان بروز بیماری پیتیریازیس ورسیکالر با میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی 1500 نفر بین سنین 5010 سال در استان اصفهان صورت گرفت. از کل افراد، 105نفر مبتلا به بیماری پیتیریازیس ورسیکالر بودند. تایید بیماری با آزمایش مستقیم، تلقیح و کشت نمونه ها در محیط دیکسون بود. ارزیابی کلسترول تام و تری گلیسیرید خون در گروه های بیمار و کنترل در حالت ناشتا توسط دستگاه اتوآنالایزر 1000RA انجام گرفت. اطلاعات بیماران شامل سن، میزان تحصیلات و شغل توسط پرسشنامه جمع آوری گردید و آنالیز نتایج با آزمون های آماری t استودنت، کای و آزمون همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    شیوع آلودگی در گروه مورد مطالعه، 7 درصد بود و بیشترین میزان آلودگی در گروه سنی 30-20 ساله با 13/3 درصد و کمترین میزان در گروه سنی 40 -30 سال به میزان 87/0 درصد بود. بیشترین میزان کلسترول در گروه سنی 50-40 سال با میانگین mg/dl215 و کمترین در گروه سنی 20-10 سال با میانگین mg/dl205 بود.
    نتیجه گیری
    . سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون در بیماران بالاتر از گروه کنترل بود، اما اختلاف معنی دار وجود نداشت(05/0P<). بین گروه مبتلایان و گروه کنترل ارتباطی بین بیماری پیتریازیس ورسیکالر با افزایش میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: کلسترول، تری گلیسیرید، پیتیریازیس ورسیکالر، اصفهان، ایران
  • نسرین دشتی، ناهید عین الهی*، میترا زارع بوانی، سکینه عباسی صفحه 117
    زمینه و هدف

    ارزیابی درونی نوعی خودارزیابی است که برای پی بردن به کمیت و کیفیت وضعیت آموزشی و پژوهشی گروه توسط واحد آموزشی انجام می شود. بهبود کیفیت آموزش هر دانشگاه وابسته به بهبود کیفیت گروه های آموزشی آن است. در این مطالعه ارزیابی درونی گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سه حوزه اعضای هیات علمی، دانشجویان و دانش آموختگان انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که طی ده گام شامل: آشنا کردن اعضای هیئت علمی با فرایند ارزیابی درونی، تشکیل کمیته ارزیابی درونی، توجیه اعضای هیات علمی این گروه، تدوین اهداف، عوامل و ملاک های ارزشیابی و نشانگرهای مناسب برای قضاوت درخصوص هر کدام از عوامل تدوین ابزارهای مورد نیاز برای گرد آوری و تجزیه و تحلیل داده ها، بحث و نتیجه گیری و تدوین گزارش و ارائه پیشنهاد انجام شد. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز گردید.

    یافته ها

    نتایج مطالعه بیانگر آن بود که بیشترین میزان مطلوبیت کل در عامل دانشجویان90 درصد و کمترین میزان مطلوبیت کل در عامل دانش آموختگان با میزان 25/75 درصد می باشد.

    نتیجه گیری

    عوامل مورد بررسی نشان می دهد گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی در وضعیت مطلوبی از نظر ارزیابی قرار دارد. پیشنهاد می شود یک بار دیگر ارزیابی درون بعد از ادغام دو دانشگاه نیز انجام تا نقاط ضعف و قوت آن مشخص شود.

    کلیدواژگان: گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ارزیابی درونی
  • رحیم روزبهانی، مهرناز مظفریان*، مهدی کاظم پوردیزجی صفحه 128
    زمینه و هدف

    سیستم جامع اطلاعات بیمارستان نرم افزاری جامع برای یکپارچه سازی و تبادل موثر اطلاعات بیمارستانی است که جهت بهبود کیفیت داده ها، کاهش زمان تبادل، افزایش سطح رضایتمندی و کیفیت خدمات و نهایتا کاهش هزینه ها در بیمارستان مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر نرم افزار اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان مسیح دانشوری بر عوامل موثر بر کیفیت خدمات بالینی نظیر صحت و کیفیت داده ها، روانسازی فرآیندهای بالینی، مالی، پشتیبانی و دسترسی مناسب به اطلاعات است.

    روش بررسی

    این پژوهش به روش توصیفی، دیدگاه 120 نفر از کاربران شاغل را که قبل و بعد از استقرار HIS در بیمارستان حضور داشته اند با استفاده از پرسشنامه ساختاری بررسی کرده و با روش های آماری استنباطی و توصیفی رابطه مولفه های موثر بر کیفیت خدمات و نرم افزار موجود را مورد سنجش قرار داد.

    یافته ها

    کاربرد نرم افزار موجود در ایجاد برقراری ارتباط بین واحدها و بخشهای بیمارستانی(81%) مناسب، دسترسی به اطلاعات پزشکی بیماران(44%) و تسهیل فرآیندهای درمانی(61%) نسبتا مناسب و در زمینه آنالیز داده های مالی و بودجه ای(11%)، برقراری امکان تحقیقات بالینی(19%) و نمایش راهنماهای بالینی برای کاربران(18%) و دسترسی به اطلاعات آماری و مالی بیمارستان(17% و 22%) و بطور خاص در حیطه مدیریت سازمان ضعیف ارزیابی می شود.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نقش جدیHIS را در افزایش دقت و سهولت و سرعت فرآیندهای درمانی روشن نموده و بر ضرورت توجه و برنامه ریزی برای افزایش کیفیت خدمات بیمارستانی تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستانی، کیفیت، کیفیت خدمات درمانی
  • حسین درگاهی، سید اصغر میرعمادی، شهنام صدیق معروفی، حمید چوبینه، سیروس عظیمی، محمدکاظم شریفی یزدی * صفحه 138
    زمینه و هدف

    اگرچه از وانکومایسین جهت درمان استافیلوکوک های مقاوم به متی سیلین استفاده می شود، اما استفاده از این آنتی بیوتیک به تنهایی برای درمان بیمارانی که به هر دلیل دچار ضعف ایمنی هستند، ممکن نیست. از سوی دیگر، آنتی بیوتیک سفیپیم نیز اثر کشندگی روی باکتری های گرم مثبت از جمله استافیلوکوک ها را دارا می باشد. به همین دلیل، در این مطالعه اثر سینرژیسمی دو آنتی بیوتیک وانکومایسین و سفیپیم بر روی استافیلوکوک های کواگولاز مثبت و منفی در شرایط in vitro مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه 100 نمونه بالینی استافیلوکوک های کواگولاز مثبت و منفی شامل نمونه های خون و ادرار از بخشهای مختلف بیمارستان امام خمینی(ره) در مدت یک سال جمع آوری، جدا سازی، تشخیص و مورد بررسی قرار گرفت. از روش اصلاح شده Kirby and Bauer برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی و از روش تهیه رقت در لوله برای تعیین MIC بر اساس رهنمودهای NCCLS استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد پس از اضافه کردن وانکومایسین به سفیپیم کاهش رشد استافیلوکوک های کواگولاز مثبت مقاوم به متی سیلین از %5/3 به %100 رسید. همچنین اثر دو آنتی بیوتیک فوق بر سویه های استافیلوکوک های کواگولاز منفی مقاوم به متی سلین باعث شد تا کاهش رشد آنها از %5/4 به %100 برسد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که دو آنتی بیوتیک ذکر شده اثر سینرژیسمی بر روی استافیلوکوک های کواگولاز مثبت و منفی داشتند.

    کلیدواژگان: استافیلوکوک، سینرژیسم، وانکومایسین، سفیپیم، حداقل غلظت ممانعت از رشد
  • علی کشتکاران، زهرا کاوسی، آرین قلی پور، ساناز سهرابی زاده، زهرا شرفی صفحه 147
    زمینه و هدف
    دلبستگی شغلی حالت ذهنی مثبت و مرتبط با شغل است که با انرژی، فداکاری و جذابیت شغل، مشخص میشود. از آنجا که ماهیت و کیفیت خدمت رسانی به بیماران با عملکرد پرستاران، وابستگی زیادی دارد، این مطالعه به بررسی دلبستگی شغلی پرستاران و عوامل تاثیرگذار بر آن پرداخته است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بصورت مقطعی بین 273 نفر از پرستاران شاغل در بخش های بستری بیمارستان های نمازی و فقیهی شیراز، با نمونه گیری دو مرحله ای در سال 1389، انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوا و پایایی آن بترتیب از طریق نظرات کارشناسان متخصص و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ(86%) تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS از طریق آمار توصیفی و آزمون همبستگی انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین دلبستگی شغلی برابر با 51/10±95/58 بوده و ارتباط آماری مثبت و معنی دار بین دلبستگی شغلی پرستاران با رفتار شهروندی سازمانی، رضایت شغلی، تمایل به ترک سازمان، تعهد سازمانی، شناخت و پاداش، عدالت سازمانی، حمایت سازمان - سرپرست و ویژگی های شغلی مشاهده گردید(001/0p<). قویترین ارتباط بین دلبستگی شغلی با تعهد سازمانی و رضایت شغلی(512/0=r) بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر اهمیت دلبستگی شغلی و فاکتورهای مرتبط با آن می باشد. پرستاران بخش بزرگی از سیستم سلامت را به خود اختصاص می دهند و عدم دلبستگی شغلی آنان، آسیب های بسیاری به بیمارستان ها و نهایتا اجتماع وارد می نماید. بنابراین دلبستگی شغلی را می بایست در سیاستگذاری های مرتبط با پرستاران مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: دلبستگی شغلی، بیمارستان آموزشی، پرستاران
  • مهناز مایل افشار، علی رجب زاده، مهدی معمارپور صفحه 157
    زمینه و هدف
    وجود معضلاتی مانند کم کاری و پرخاشگری موجب می شود تا سازمانها در پی کاهش این گونه رفتارها و افزایش هرچه بیشتر رفتارهایی باشند که برای سازمان منافعی از جمله بهره وری داشته باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده بهره وری در سازمان، رفتار شهروندی سازمانی است. هدف از انجام این پژوهش، رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی با بهره وری منابع انسانی در میان کارکنان بیمارستان های منتخب دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی است.
    روش بررسی
    این پژوهش در شش بیمارستان منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی با رویکرد نگرش سنجی انجام شد. داده ها از طریق توزیع پرسشنامه در بین 429 نفر از کارکنان این بیمارستان ها به روش نمونه گیری دومرحله ای تصادفی جمع آوری گردید. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. به منظور بررسی تایید یا رد فرضیه های پژوهش از آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون در نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که از نظر کارکنان بیمارستان های مورد مطالعه بین رفتارشهروندی سازمانی و بهره وری در کارکنان رابطه معناداری وجود دارد؛ بدین معنا که در این بیمارستان ها، انجام رفتار شهروندی سازمانی بر میزان بهره وری کارکنان تاثیر دارد.
    نتیجه گیری
    در این بررسی، تاثیر مولفه رادمردی و گذشت بر بهره وری، در بیمارستان های مورد مطالعه نتایج متفاوتی داشته است. اما نتایج در ارتباط با مولفه ابتکار فردی، یکسان می باشد. همچنین دلایل پایین بودن احتمالی سطح مولفه های مذکور و شاخص های مربوط به آنها مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی برای بهبود آن ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، بهره وری، منابع انسانی
|
  • Negar Khazan, Ardeshir Ghavamzadeh, Ana Boyajyan, Ghohar Mkrtchyan, Kamran Alimoghaddam, Seyed Hamidollah Ghaffari Page 89
    Background And Aim

    Tumor dissemination via blood to distant organs is the main cause of death. Therefore, there is a critical need to set up sensitive methods for the early detection of circulating tumor cells(CTCs) and disseminated tumor cells(DTCs) in peripheral blood (PB) and bone marrow(BM) specimens of breast cancer patients. The aim of this research is to study the detection of micrometastasis using MUC2 in such patients.

    Materials And Methods

    In this study, PB and BM samples were collected from 50 breast cancer patients after operation and before adjuvant therapy. Mucin 2 (MUC2) was used as a tumor marker and its transcript level in the sample patients was analyzed using gene specific, quantitative real-time PCR reaction with SYBR Green technology. Samples from 20 healthy individuals were used as negative controls. HPRT was used as a reference gene.

    Results

    MUC2 mRNA was detected in 8 (16%) of PB and BM samples. MUC2 mRNA was not detected in PB samples of healthy individuals. The relapse rate among MUC2-positive patients was higher than MUC2-negative patients; and it was statistically significant in BM (P<0.05).

    Conclusion

    This study shows that MUC2 can be a suitable marker for the detection of micrometastasis in breast cancer patients at early stages of cancer and that it may provide the basis for identifying women at risk of relapse.

    Keywords: Tumor Cells, MUC2, RT, PCR
  • Samaneh Safarani, Mohammad Arab, Abbas Rahimi, Ali Ahangar, Ahmad Fayazbakhsh Page 101
    Background And Aim
    In strategic planning, there are several procedures to perform internal assessment or strength and weakness of organizations. Among other methods created for this purpose, Wiseboard model is the one in which the following six internal dimensions are considered: Organizational Structure, Leadership, Coordination, Reward System and Communication. This study measures three of these variables in hospitals of Tehran University of Medical Sciences (TUMS).
    Materials And Methods
    This survey is a descriptive, analytical and cross-sectional study conducted during 2010 and 2011. The research population comprised all those working at TUMS hospitals from which a random sample of about 580 people was selected. The questionnaire's reliability was estimated to be 91% and the data were analyzed by the SPSS software.
    Results
    Of the subjects, 75.4% were below diploma level, 13% above diploma, 7.8% higher diploma, 66.4 bachelor holders, 2.6% master holders, and 5.4% had a doctoral degree or higher. Some 72.6% of the subjects were in Clinical and 19.8% in Nonclinical fields. The mean values of Goal Setting, Organizational Structure, and Leadership came out to be 24.47, 20.37, and 22.06, respectively.
    Conclusion
    Based on the findings of this research study, TUMS hospitals have weaknesses in some aspects and they need improvement in some areas in the following order: Organizational Structure, Leadership, and Goal Setting.
    Keywords: Analysis, Internal Environment, Wiseboard Model, Hospital
  • Hossein Nowrozi, Ali Kazemi, Zakiye Azadi, Fatemeh Farhid, Parvin Moazemi Page 110
    Background And Aim
    Pityriasis versicolor is a fungal disease with causative agent Malassezia species which is an opportunistic and lipophilic yeast. With regard to liphophilic nature of the yeast, this study was carried out for evaluation of relationship between pityriasis versicolor and triglyceride and cholesterol levels
    Materials And Methods
    This cross - sectional study was performed on 1500 subjects ranging from 10 to 50 years old in Isfahan province. Of total subjects, 105 had pityriasis versicolor. Disease confirmation was based on direct examination, inoculation and culture on Dixon media. Measurement of total cholesterol and triglyceride of patients and control groups in fasting manner was done by Auto analyzer RA 1000. Data of patients including age, education level and job was gathered by questionnaire and analysis of results was done by t student, chi square and Pearson correlation tests.
    Results
    Prevalence of infection was 7% in the test group. Maximum frequent rates of infection was %3.13 in age group 20- 30 years and minimum in age group 30-40 years(% 0.87). The highest rate of total cholesterol levels was seen in age group 40-50 years (mean 215 mg/dL) and the lowest was in age group 10-20 years(mean 205 mg/dL).
    Conclusion
    Total cholesterol and triglyceride levels in patients were higher than the control group but the difference was not significant(P<0.05). No correlation was seen between pityriasis versicolor and increase in the total cholesterol and triglyceride levels in patients and control groups.
    Keywords: Cholesterol, Triglyceride, Pytiriasis Versicolor, Isfahan, Iran
  • Nasrin Dashti, Nahid Einollahi, Mitra Zare Bavani, Sakineh Abbasi Page 117
    Background And Aim

    Internal Evaluation is a process of providing evaluative-descriptive information based on the value and significance of educational objectives, operations and results to direct decisions, responses, information and research processes.

    Materials And Methods

    In this research, studying the opinions of faculty members, students, and graduates, the educational system of Medical Laboratory Sciences Department at Tehran University of Medical Sciences (TUMS) was evaluated in the year 2010. The aim the study was to remodel and adjust the educational system with the society's needs and to promote the educational quality. The employed method was a cross-sectional, descriptive one and consisted of 10 procedural steps in eight sections dealing with the evaluated factors such as faculty members and students, and the satisfaction expressed by students.

    Results

    The results of the study showed that the average of the eight investigated sections was 70.6% for the Department of Medical Laboratory Sciences, which can be interpreted as desirable.

    Conclusion

    Internal evaluation can be considered as one of the best methods of improving the quality of education in the faculty of Allied Health Sciences School

    Keywords: Internal Evaluation, Department of Medical Laboratory Sciences, Tehran University of Medical Sciences(TUMS)
  • Rahim Rouzbahani, Mehrnaz Mozaffarian, Mehdi Kazempour Dizadji Page 128
    Background And Aim

    Health information System (HIS) is a comprehensive software used to unify and transfer hospital data effectively. It is vastly employed to improve input quality, decrease data-transfer time, increase satisfaction level, promote health services quality, and minimize hospital costs.

    Materials And Methods

    This is an applied-descriptive study. The research population consisted of 120 HIS users who worked before and after the HIS application at Masih-Daneshvari Hospital. For data collection purposes, a questionnaire was used. The data were then analyzed with SPSS software, and descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    According to data analysis, the application of the existing communication system among the different sections and wards was very good (81%), the accessibility to patient medical information and facilitating treatment processes were good (44% and 61%, respectively), and the analysis of budgeting data (11%), the possibility of clinical researches (19%), the presentation of guides for operators (18%), and the accessibility to statistical and financial data (17% and 22%, respectively) were assessed as poor.

    Conclusion

    The results of this survey show that the application of Hospital Information System has a positive effect on accuracy, facility, and treatment processes, and emphasize the importance of programming to enhance the quality of hospital services.

  • Hossein Dargahi, Seyed Asghar Mir Emadi, Shahnam Sedigh Maroufi, Hamid Choobine, Curus Azimi, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi Page 138
    Background And Aim

    Although vancomycine is used for the treatment of methicillin resistant Staphylococci, but vancomycine alone might not be effective for the treatment of methicillin resistant Staphylococci in compromised host. In the same time antimicrobial activity of cefepim on gram positive bacteria especially Staphylococci is well known. In this study the synergism effect of cefepim and vavcomycin on positive and negative coagulase Staphylococci in vitro condition was investigated.

    Materials And Methods

    In total, 100 clinical samples of coagulase positive and negative Staphylococci were isolated from urine and blood samples from patients in Imam Khomeini Hospital during one year and identified. The modified Bauer-Kirby were used for the antibiotic susceptibility and macrodilution method for the MIC according to NCCLS procedure.

    Results

    The results showed that after adding vancomycin to cefepime in concentration from 0.05+ 0.5, to 0.8+8, growth reduction reached from 3.5% to 100%.The synergism effect of the two mentioned antibiotics on coagulase negative Staphylococci resistant to methicillin were shown that from concentration of 0.05+ 0.5 to 0.8+8, a reduction in growth from 4.5% to 100% was observed.

    Conclusion

    The results of this study showed that vancomycin and cefepime has synergic effect on Staphylococci.

    Keywords: Staphylococci, Synergism, Cefepime, Vancomycin, MIC
  • Ali Keshtkaran, Zahra Kavosi, Ariyan Gholipour, Sanaz Sohrabi Zadeh, Zahra Sharafi Page 147
    Background And Aim
    Work engagement is defined as a positive, fulfilling, work-related state of mind that is characterized by vigor, dedication, and absorption. Since the quality of care delivery to patients depends on nurse's practices, the objective of this study was to determine work engagement & its effective factors among nurses of general hospitals of Shiraz University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed among 273 in-patient nurses of Namazi and Faghihi hospitals using 2 stages of sampling. Our questionnaire was validated by experts opinions and Cronbach's alpha index (86%). Descriptive statistics and correlation tests were used for the analysis of data by SPSS.
    Results
    According to the results obtained, mean work engagement was 58.95 ± 10.51 and there was a significant correlation between work engagement and organizational - supervisor support, organizational justice, job characteristics, reward & recognition, organizational citizenship behavior, organizational commitment, job satisfaction, turnover(p<0.05). The relationship between work engagement and reward was the strongest(r=0.512).
    Conclusion
    The results imply the importance of work engagement and its related factors. Nurses are one of the biggest health system groups, and their burnout disadvantages hospitals and community. Thus, work engagement should be noticed in all policy-making related to nurses.
    Keywords: Work Engagement, General Hospitals, Nurses
  • Mahnaz Mayel Afshar, Ali Rajab Zadeh, Mehdi Memarpour Page 157
    Background And Aim
    Problems such as hypothyroidism and aggressiveness may lead the organizations to reduced and seek to increase further behaviors that have the benefits for organization, such as productivity. One of the factors that produce productivity organization is organizational citizenship behavior. The aim of this study was to determine the relationship between the component of organizational citizenship behavior with human resources productivity among selected hospital's staff in Tehran University of Medical Sciences and Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This research was carried out in 6 Hospitals of Tehran University of Medical Sciences and Shahid Beheshti University of Medical Sciences by attitude approach survey and data has been collected via questionnaire that was distributed among 429 staff of these hospitals by 2 stage stochastic sampling method. Research methodology has been descriptive, analytical and cross sectional. For survey to accept or reject the study hypothesis, was performed spearman correlation and regression tests with SPSS software.
    Results
    The study results showed that, in our population perception, there was a significant relationship between organizational citizenship behavior and productivity in people. This means that, in these hospitals, implementation of organizational citizenship behavior has effect on the amount of peoples productivity.
    Conclusion
    In this study, the effect of magnanimity and look over component on productivity had different results in the studied hospitals. But results are same as the initiative of individual creativity component. In addition the potential reasons for probable low levels of these components and their related indices have been analyzed and the solutions have been presented for their improvement
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Productivity, Human Resources