فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال نوزدهم شماره 7 (پیاپی 100، مهر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین شعربافچی زاده، سعیدرضا اعظمی، پیوند باستانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    شناخت پیامدهای مثبت و منفی جهانی شدن در بخش های مختلف عرضه خدمات سلامت از راه دور در زمره اولویت های مهم کشورها بشمار می رود. در این مطالعه مهم ترین چالش ها و فرصت های عرضه برون مرزی خدمات پزشکی در نظام سلامت ایران از دیدگاه صاحبنظران مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    در این پژوهش کیفی که به روش تحلیل ساختار (Framework analysis) و تحلیل درون مایه (Thematic analysis) با هدف گردآوری دیدگاه های جمعی افراد کلیدی انجام شده، مصاحبه ها به صورت عمیق و نیمه ساختارمند بر روی 22 نفر از فعالان و خبرگان در بخش دولتی و خصوصی انجام گرفت و با این تعداد به اشباع رسید. پس از پیاده سازی متون، درون مایه ها با استفاده از فرایند پنج مرحله تحلیل چارچوبی، به دست آمد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها منجر به ارائه دوازده درون مایه اصلی در بخش مشکلات شامل خروج ارز از کشور، هزینه بالای خدمات پزشکی از راه دور، زیرساخت نامناسب ارتباط از راه دور، شبکه تامین مالی الکترونیک محدود، کمبود قوانین حقوق بیمار، ضعف همکاری بین بخشی، فقدان نظام بیمه ای مناسب و شش درون مایه در زمینه فرصت ها شامل جذب درآمدهای ارزی، افزایش اشتغال در کشور، بهبود کیفیت خدمات سلامت داخلی، تامین سلامت کشورهای منطقه گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد افزایش درآمد ارزی حاصل از عرضه خدمات برون مرزی، می تواند صرف توسعه زیرساخت های سلامت مخصوصا برای اقشار آسیب پذیر جامعه گردد، به علاوه در کشورهایی که در عرصه گردشگری پزشکی فعالیت دارند، ارائه خدمات سلامت برون مرزی موجب افزایش کیفیت عرضه این خدمات به بیماران خارجی در زمینه پیگیری درمان آن ها پس از بازگشت گردیده، که خود در جذب تعداد بیمار بیشتر به کشور موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، عرضه برون مرزی خدمات سلامت، پزشکی از راه دور
  • مهدی ایمانی، مسعود صالحی، آغا فاطمه حسینی صفحه 12
    زمینه و هدف
    کنترل وقوع حوادث در محل کار موضوعی است که در تمامی کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته است. پیامدهای مالی وقوع این حوادث و زیان های اقتصادی که از این طریق به شرکت های مربوطه تحمیل می شود، تنها یکی از جنبه های کوچک این آسیب است؛ حال آنکه با در نظر گرفتن آسیب های غیر اقتصادی اما نامحسوس به جامعه، این گونه ضررها در حاشیه قرار خواهند گرفت. هدف از انجام این پژوهش برازش مدل باکس جنکینز(Box-Jenkins Model) به سری زمانی تعداد معلولیت های مربوط به حوادث ناشی از کار و برآورد مقادیر گمشده سری حین برازش این مدل می باشد.
    روش کار
    این پژوهش طولی (از نوع سری های زمانی) به منظور مدل بندی، برآورد و پیش بینی سری زمانی تعداد معلولیت های مربوط به حوادث ناشی از کار، برای بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بین سال های 1379 تا 1389 خورشیدی در کشور ایران انجام شده است. دو روش هموارسازی اسپلاین (Spline Smoothing) به منظور درون یابی و برآورد مقادیر گمشده سری و روش باکس جنکینز به منظور انجام بهترین پیش بینی روی سری مورد استفاده قرار گرفته اند.
    یافته ها
    روش هموارسازی اسپلاین با استفاده از تعدیلاتی برای سری های فصلی، به منظور برآورد مقادیر گمشده، عملکردی قابل قبول روی سری مذکور نشان داد. به کار گیری تحلیل باکس جنکینز نشان داد که مدل سریزمانی مناسب برای داده های معلولیت، به صورت است. این مدل بیان می کند که سری زمانی معلولیت های ناشی از کار دارای اثر فصلی یک ساله، با میانگین متحرک مرتبه اول برای هر دو صورت معمولی و فصلی است.
    نتیجه گیری
    نحوه برآورد داده های گمشده در این سری زمانی با در نظر گرفتن خصوصیاتی مانند طویل بودن بازه داده های گمشده و اینکه این مقادیر پشت سر هم و بدون نقاط میانی قابل اتکا در سری اتفاق افتاده اند، روش خوبی برای برون رفت از حالت وجود چنین فواصلی در داده ها است. با نگاهی به شاخص های نیکویی برازش مدل می توان گفت که خطای برآورد و پیش بینی مدل نسبتا پایین است و بنابراین مدل به خوبی به سری برازش داده شده است و بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدل باکس جنکینز مدلی قابل اتکا برای برازش به داده های مشابه خواهد بود.
    کلیدواژگان: حوادث ناشی از کار، مقادیر گمشده، هموارسازی اسپلاین، سریهای زمانی، مدلهای باکس جنکینز
  • مهربان فلاحتی، روح الله فاتح، سمیه شریفی نیا، علی کنعانی، احمد رضا معمار، فتانه هاشم دباغیان صفحه 22
    زمینه و هدف
    موسیرها بخش مهمی از رژیم غذائی بسیاری از جمعیت های بشری را تشکیل می دهند و در زمینه های مختلف درمانی از خود اثرات داروئی نشان داده اند. تخمین زده می شود که 75% تمام زنان حداقل یک بار در طول زندگی به عفونت واژینیت (Vaginitis) مبتلا می شوند و کاندیدا آلبیکنس (Candida Albicans) حدود 80 تا 95% موارد واژینیت کاندیدائی (Vulvovaginitis Candidal) را در کل دنیا تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه، تعیین اثرات ضد کاندیدائی گیاه موسیر بر ضد عوامل کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدائی مزمن می باشد.
    روش کار
    این مطالعه، یک مطالعه تجربی است. با استفاده از روش میکرودایلوشن Dillution) Micro)، اثرات ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی موسیر در شرایط آزمایشگاهی (In vitro) بر ضد 33 گونه کاندیدائی جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس مزمن که به بیمارستان های میرزا کوچک خان و لولاگر شهر تهران مراجعه کرده بودند، مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده، فعالیت ضد قارچی گیاه موسیر بومی ایران با نام علمی Allium hirtifolium، بر ضد تمامی گونه های کاندیدای مورد آزمایش را نشان داد و مشخص شد که تاثیر عصاره الکلی بسیار بیشتر از عصاره آبی این گیاه می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که عصاره تام موسیر فعالیت ضد کاندیدائی داشته و این امیدواری وجود دارد که از آن بتوان در آینده در درمان کاندیدیازیس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: Allium hirtifolium، عصاره الکلی، عصاره آبی، کاندیدیازیس مزمن
  • روح الله صدیق، سید وحید شریعت، بنفشه غرایی، سمیه آذرنیک صفحه 29
    زمینه و هدف
    هدف ما در این تحقیق بررسی ارتباط بین مهارت در بازی شطرنج وشدت افسردگی، اضطراب و ده خطای شناختی در اعضای دارای درجه بین المللی فدراسیون شطرنج ایران و همین طور بررسی شیوع افسردگی و اضطراب بود.
    روش کار
    96 نفر از اعضای دارای درجه بین المللی به صورت نمونه گیری در دسترس وارد یک مطالعه توصیفی مقطعی شدند. کلیه نمونه ها ویرایش دوم پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب بک و آزمون خطاهای شناختی را تکمیل کردند؛ سپس داده ها با کمک نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    بین درجه بین المللی شطرنج و چهار خطای شناختی تعمیم بیش از اندازه، بزرگنمایی، تصمیم گیری عجولانه و عبارات بایدی ارتباط معنی دار معکوس وجود داشت. ضمنا با افزایش تعداد ساعت بازی شطرنج در روز شدت افسردگی کاهش یافت. همچنین ارتباط معنی دار معکوسی بین مهارت در بازی شطرنج و شدت افسردگی موجود بود اما بین مهارت در بازی شطرنج و شدت اضطراب رابطه معنی داری وجود نداشت. در نمونه مورد مطالعه، شیوع افسردگی خفیف و متوسط 7/16٪ بود و هیچ موردی از افسردگی شدید دیده نشد. شیوع اضطراب خفیف و متوسط 1/27٪ بود و شیوع اضطراب شدید در حدود 2/5٪ بود.
    نتیجه گیری
    طبق مطالعه حاضر، افزایش مهارت در بازی شطرنج با کاهش شدت افسردگی ارتباط دارد که به نظر می رسد که ارتباط معکوس بین مهارت در بازی شطرنج با شدت افسردگی را می توان با کاهش خطاهای شناختی در افرادی که مهارت بالاتری در بازی شطرنج دارند و همچنین بیشتر بودن تعداد ساعات بازی شطرنج در این افراد توجیه کرد. این یافته ها منطبق با تئوری شناختی بک و تئوری فعال سازی رفتاری می باشد.
    کلیدواژگان: درجه بین الملی شطرنج، افسردگی، اضطراب، خطای شناختی
  • رحیم احمدی، زهرا هداوند میرزایی*، مهیار مافی صفحه 37
    زمینه و هدف

    مطالعات درباره ارتباط بین عصاره گیاه مریم گلی و مشخصه های تومور بسیار اندک است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عصاره گیاه مریم گلی بر سطح سرمی تومور مارکر آنتی ژن رویانی سرطان زا در موش های صحرایی نر می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه آزمایشگاهی تجربی، 20 راس موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به گروه شاهد، دریافت کننده نرمال سالین، دریافت کننده عصاره گیاه مریم گلی با دوز Dose)) 100 و 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، تقسیم بندی گردیدند که در هر گروه 5 موش وجود داشت. نمونه ها به مدت هفت هفته تحت تجربیات آزمایشگاهی قرار گرفتند و پس از این مدت نمونه های خونی از طریق تکنیک خونگیری از قلب تهیه شده و پس از تهیه سرم، سطح سرمی آنتی ژن رویانی سرطان زا با استفاده از روش رادیو ایمیونواسی (Radioimmunoassay) اندازه گیری گردید. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس یکطرفه بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که سطح سرمی آنتی ژن رویانی سرطان زا در گروه دریافت کننده عصاره گیاه مریم گلی با دوز200 نسبت به گروه شاهد، دارای کاهش معنادار گردید (007/0= p)، گرچه سطح سرمی این آنتی ژن در گروه دریافت کننده عصاره با دوز 100 نسبت به گروه شاهد تفاوت معناداری را از خود نشان نداد.

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادند که عصاره گیاه مریم گلی با دوز مناسب، می تواند سبب کاهش سطح سرمی آنتی ژن رویانی سرطان زا گردد. بر این اساس، کاربرد دارویی عصاره گیاه مریم گلی در درمان سرطان هایی که سطح این تومور مارکر (Tumor markers) در آنها افزایش می یابد، می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: مریم گلی، آنتی ژن رویانی سرطان زا، موش صحرایی
  • کریم پورستار بجه میر، آرش پورستار بجه میر صفحه 44
    استراتژی کنونی محافظت از ریه درجاتی از هیپرکاپنی Hypercapnia)) و هیپوکسی (Hypoxia) می باشد. هیپرکاپنی و هیپوکسی اختیاری می تواند عوارض ناشی تهویه مکانیکی در نوزادان را کاهش دهد. اتخاذ این رویکرد با شناخت کامل از اثرات بیوپاتولوژیک (Biopathologic) هیپرکاپنی و هیپوکسی می تواند از صدمات مکانیکی و سندرم های نشت هوا جلوگیری کرده و باعث محافظت از ریه و کاهش آسیب های التهابی، آبشار سیتوکین (Inflammatory Cascade) و پروستاگلاندین ها (Prostaglandins) در حضور اندوتوکسین (Endotoxins)، سلول های التهابی و باکتری گردد. هم چنین اختیار کردن مقادیر نرمال در برابر مقادیر فوق نرمال اکسیژن با کاهش سمیت اکسیژن می تواند از بیماری های وابسته به رادیکال های آزاد اکسیژن نظیر زجر تنفسی [Respiratory Distress Syndrome (RDS)] و دیسپلازی برونکوپولمونر [(BPD) [BronchoPulmonary Dysplasia در نوزادان جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: تهویه مکانیکی، نوزاد، اکسیژن، هیپرکاپنی اختیاری، هیپوکسمی اختیاری
  • محمود ایمانی، محمود رضایی پور، مهدی محمدی، مهدی شیری، میثم نوروزی فر، نسرین محمودی صفحه 54
    زمینه و هدف
    رسوب بیلی روبین (Billirubin) در غشای سلول های عصبی سبب آسیب های دایمی عصبی می شود. مهم ترین گیرنده آن در غشا، ان-متیل-دی-آسپارات ((NMDA= N-methyl-D-Aspartate است. از طرفی یون منیزیوم مهم ترین تنظیم کننده غشای سلول های عصبی و آنتاگونیست (Antagonist) گیرنده (NMDA) است. هدف از این مطالعه بررسی میزان بیلی روبین ومنیزیوم تام سرم قبل و بعد از فوتوتراپی (Phototherapy) و ارزیابی شیوه های تشخیصی درمانی جدید است.
    روش کار
    مطالعه حاضر نیمه تجربی (experimental-semi) و آینده نگر می باشد. جمعیت مورد مطالعه، نوزادان مبتلا به زردی در بیمارستان امام علی زاهدان از فروردین تا اسفند1389 بودند. بیماران علامت بالینی دیگری به نفع سپسیس (Sepsis) یا همولیز نداشتند و مادرانشان سولفات منیزیوم دریافت نکرده بودند. اطلاعات در نرم افزار 16 SPSS vs. با آزمون های t زوجی و ANOVA آنالیز شده و 05/ 0 P ≤ معنی دار بود.
    یافته ها
    در این مطالعه 90 نوزاد مبتلا به زردی مورد بررسی قرار گرفتند. گروه های شدت هیپربیلی روبینمی قبل از فوتوتراپی شامل خفیف (mg/dl 14-16)=8/28%، متوسط (mg/dl 16-18) =3/33% و شدید (mg/dl 18 ≥) =7/37% بودند. میانگین بیلی روبین تام سرمی قبل از فوتوتراپی 38/18 و بعد از فوتوتراپی 99/12با کاهش معنی دار ارزیابی شد (0001/0 p<).میزان منیزیوم تام سرم، قبل (mg/dl 66/2) و بعد از فوتوتراپی (mg/dl 03/2) با اختلاف معنی داری کاهش یافت. (001/0 p<). قبل از فوتوتراپی بین منیزیوم تام سرم و هیپربیلی روبینمی شدید همبستگی وجود داشت (03/0 p=). اما این اختلاف بین سایر گروه ها از نظر میانگین سطح سرمی منیزیوم اختلاف دیده نشد (34/0 p=). بعد از فوتوتراپی تنها گروه هیپربیلی روبینمی شدید با گروه دارای سطح بیلی روبین زیر 14 از نظر میانگین سطح سرمی منیزیوم اختلاف معنی دار داشتند (016/0 p=).
    نتیجه گیری
    سطح منیزیم تام سرم با افزایش بیلی روبین افزایش یافته و فوتوتراپی، بیلی روبین و منیزیوم تام سرمی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: هیپربیلی روبینمی، منیزیوم، فوتوتراپی
  • اردشیر شیخ آزادی، سید مهدی صابری، مظاهر قربانی، محمدرضا کریمی، علی پاشا میثمی، سید مهدی مرعشی صفحه 64
    زمینه و هدف
    از آنجا که بسیاری از محاکم قضایی، ابتلا به اختلالات روانپزشکی را عامل تخفیف مجازات می دانند، ادعای ابتلا به بیماری روانی به یکی از مهم ترین دستاویزهای مجرمین در دفاع از خود، تبدیل شده است.این مطالعه به منظور بررسی علایم روانی تقلید شده در متمارضین ارجاع شده به مرکز روانپزشکی قانونی تهران انجام گرفته است.
    روش کار
    در یک مطالعه مقطعی طی سال 1389 افرادی که از سوی مرجع قضایی به مرکز روانپزشکی قانونی تهران معرفی شده بودند، بر اساس معیارهای اختلالات روانی American Psychiatric Diagnostic and Statistical Manual 4th Edition (DSM-IV) توسط دو نفر متخصص روانپزشکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 41 مورد که به عنوان متمارض شناخته شدند، مجددا مورد مصاحبه اختصاصی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و با درنظر گرفتن سطح معنی داری (0.05 p<) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این تحقیق علایم اختلال رفتاری (75.6%)، علایم خلقی و عاطفه (65.9%)، علایم اختلال شناختی (56.1%)، علایم اختلال تفکر (46.3%)، علایم اختلال ادراک (34.1%) و علایم اختلال محتوای فکر (19.5%) به ترتیب شیوع، دیده می شد. تنها علایم اختلال تفکر با سطح تحصیلات مراجعین به طور معنی داری افزایش می یافت (0.05 p=). در بررسی سایر علایم تفاوت معنی داری میان گروه های مختلف دیده نشد.
    نتیجه گیری
    تمارض به علایم بیماری روانی در سطوح پایین اقتصادی و اجتماعی بیشتر دیده شد و اغلب افراد اقدام به تقلید علایم ساده ای نظیر اختلالات رفتاری، علایم خلقی و عاطفه می نمودند. به نظر می رسد قدرت استدلال و هوش مراجعین با نوع علایم بیان شده رابطه تنگاتنگی داشته باشد که باید طی انجام مصاحبه روانپزشکی توجه به این مساله مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روانپزشکی قانونی، تمارض، علایم روانی
|
  • Nasrin Shaarbafchi, Zadeh, Saeidreza Azami, Peivand Bastani Page 1
    Background
    Recognition of positive and negative outcomes of globalization in different areas of telemedicine is one of all countries` priorities. This study was conducted to investigate the most significant opportunities and challenges of telemedicine in Iranian setting from the experts’ points of view.
    Methods
    This was a qualitative research, applying structure and thematic analysis on a goal- oriented sample of 22 key informants in private and public health sector. Deep and semi-structured interviews were used until achieving saturation. Data were analyzed applying a 5-step process of framework analysis to extract main themes.
    Results
    Results lead to present 12 main themes in challenges part including exit of money, high cost of telemedicine, un suitable structure of telemedicine, restricted electronic financing network, lack of patient laws, inter sector cooperation, lack of insurance system and 6 main themes about opportunities containing absorbing incomes, increase of employment and quality improvement of internal health services,...
    Conclusion
    It seems that the revenue increment driving from telemedicine can be used for developing health infrastructures especially for the poor. It is along with improving quality of health services providing for foreigners in those successful countries in telemedicine scope that may lead to absorb the large number of sick persons applying their health services.
    Keywords: Globalization, Cross Border Supply of Health Services, Telemedicine
  • Mehdi Imani, Masoud Salehi, Agha Fatemeh Hosseini Page 12
    Background
    Controlling occurrence of accidents in work place has been an interesting subject in all countries worldwide. Financial consequences of these accidents and their economic losses imposed on the involved companies is only one of the insignificant aspects of such damages and when the non-economic but intangible losses to the society are taken into consideration, these economic damages will be marginalized. Purpose of this research is fitting the box-Jenkins model to time series of total number of accidents in work place and estimation of serie's missing values during fitting of this model.
    Methods
    This longitudinal (time series) study, intends to model, estimate and forecast time series of total number of work place accidents for the insured people between 2000 and 2010 in Iran. Spline non-parametric regression methods to find the best interpolation and estimation of the series’ missing value as well as box-Jenkins prediction method to find the best prediction on series have been used.
    Results
    Smoothing spline method using some adjusts for seasonal time series in order to estimate missing values, shows better performance on the series. Then, suitable box-Jenkins model,, was fitted to the series. Goodness of fit criterion of model, AIC, for prediction of the time series was equal to 1050.833.
    Conclusion
    Estimation of the missing data in time series with regard to characteristics such as long period of missing data and exposure of values in tandem without any reliable middle points, is an appropriate method in order to leave situation of such gaps in the data. Looking at the goodness of fit of the model can be said that the error estimation and prediction model is rather low and hence, the model is well fitted to the series. Therefore, box-Jenkins model will be reliable for fitting to similar data.
    Keywords: Work, related accidents, Estimation of missing values, Spline Smoothing, Time series, Box, Jenkins models
  • Mehraban Falahati, Roohollah Fateh, Somayeh Sharifynia, Ali Kanani, Ahmad Reza Memar, Fattaneh Hashem Dabbaghiyan Page 22
    Background
    Shallots are an important part of the diet of many population and there is long-held belief in their health enhancing properties. At least one episode of vaginal candidiasis is reported in up to 75 percent of women that Candida albicans is responsible for 80 to 92 percent of episodes of vaginal candidiasis in the world. The aim of this study was to determine anticandidal activity of shallot against chronic candidiasis agents.
    Methods
    This study is an experimental study. With use of microdilution method, antifungal activities of alcoholic and aqueous extracts of shallot (allium hirtifolium) were tested against 33 candida species in vitro that isolated from patient with chronic candidiasis that referred to Mirza Koochak khan and Lolagar hospitals.
    Results
    The results showed antifungal activity of Allium hirtifolium against all the candida species tested and anticandidal activity of the alcoholic extract was much better than aqueous one.
    Conclusion
    The results indicated that crude juice of shallot has anticandidal activity and might be promising in treatment of candidiasis.
    Keywords: Allium hirtifolium, Alcoholic extract, Aqueous extract, Chronic candidiasis
  • Ruhallah Seddigh, Seyed Vahid Shariat, Banafsheh Gharraee, Somayeh Azarnik Page 29
    Background
    Our purpose in this research was to evaluate the correlation between skill in chess (international chess rating scale) and severity of depression and anxiety and ten cognitive errors in members of Iranian Chess Federation that have international chess rating scale as well as to study the prevalence of depression and anxiety in the sample.
    Methods
    96 persons that had an international chess rating scale were sampled with convenient method and took part in this cross sectional study. All samples completed the second version of Beck Depression Inventory, Beck Anxiety Inventory and Cognitive Error Test. Data were analyzed with SPSS software.
    Results
    There was a significant reverse correlation between chess rating scale and four cognitive errors including over generalization, magnification, jumping to conclusion and must statement. The depression severity decreased by increasing the numbers of hours of game playing in the day. Also there was a reverse significant correlation between chess skill and depression severity, but chess skill had no significant correlation with severity of anxiety. The prevalence of mild moderate depression was 16.7%. There was no case with severe depression. The prevalence of mild and moderate anxiety was 27.1% and severe anxiety was 5.2%.
    Conclusion
    We conclude that this significant reverse correlation between chess rating scales and depression severity is mediated by decrease of cognitive errors and the number of the hours of game playing in the day, which is in accordance with Beck's Cognitive Theory and Behavioral Activation Theory.
    Keywords: Chess rating scale, Depression, Anxiety, Cognitive error
  • Rahim Ahmadi, Zahra Hodavand Mirzaee, Mahyar Mafi Page 37
    Background

    There are few studies indicating the association of Salvia officinalis extract with tumor markers. The main aim of this study was to determine the effects of Salvia officinalis extract on serum level of CEA (Carcinogenic embryonic antigen) in male rats.

    Methods

    In this laboratory experimental study, male Wistar rats were randomly divided into control, normal saline or Salvia officinalis extract (100 or 200 mg/kg/body weight) receiving animals of 5 in each group. After 7 weeks blood samples were collected using cardiac puncture method. Following serum collection, CEA level was measured by radioimmunoassay method. Data were statistically analyzed and compared between groups using ANOVA.

    Results

    The results indicated that serum CEA level was significantly decreased in rats receiving Salvia officinalis extract (200mg/kg/body weight) compared with control animals (P<0.05), however, CEA serum level was not significantly changed in rats receiving 100mg/kg/body weight of extract compared to control animals

    Conclusion

    Our findings show that appropriate dose of Salvia officinalis extract can decrease serum level of CEA, on which medicinal application of this extract particularly in cancers accompanied by CEA increased serum level is conceivable.

    Keywords: Salvia officinalis, CEA, Rat
  • Karim Poorsattar Bejeh Mi, Arash Poorsattar Bejeh Mir Page 44
    Current, lung protection strategy possesses some degree of hypercapnia and hypoxia. Permissive hypercapnia and hypoxia may attenuate the complications of mechanical ventilation in neonates. Adapting this approach and thorough understanding of the biopathologic effects of hypercapnia and hypoxia could prevent mechano-trauma and air leak syndromes. This helps protecting the lung and inflammatory organs lessening inflammatory damages, inflammatory cascade and prostaglandins at the presence of endotoxins, inflammatory cells and bacteria. In addition, allowing normal versus supra normal values of oxygen and reduction of oxygen toxicity could diminish the free radical related illness (e.g., respiratory distress syndrome (RDS), bronchopulmonary dysplasia (BPD)).This article reviews the pathophysiologic effects of hypercapnia and hypoxia, principals of oxygen delivery and tissue consumptions, clinical applications of permissive hypercapnia and permissive hypoxia and concerns when such approaches are decided.
    Keywords: Mechanical Ventilation, Neonate, Oxygen, Permissive hypercapnia, Permissive hypoxemia
  • Mahmood Imani, Mahmood Rezaee, Pour, Mehdi Mohamdi, Mehdi Shiri, Maysam Noroozifar, Nasrin Mahmodi Page 54
    Background
    Binding indirect bilirubin to neuronal membranes receptors such as N-methyl-D-aspartate (NMDA) causes permanent injuries. Magnesium (Mg) ion is proposed to be one of the most important antagonistic regulators of this receptor. We studied relationship between serum levels of total magnesium and total bilirubin before and after phototherapy in term neonates to find new therapeutic and management techniques and the best time for discharge.
    Methods
    In this semi-experimental, we evaluated icteric neonates whom admitted to Zahedan Imam Ali hospital from March 2009 to March2010. Neonates with symptoms in favor of sepsis, hemolysis and with administration of magnesium sulfate in their mother were not included in this study. The collected data were analyzed by paired sample t-test, and Analysis of Variance via SPSS software.
    Results
    90 patients with icterus were studied. Hyperbillirubinemia frequencies before phototherapy included Mild (14-16mg/dl) 28.8%, Moderate (16-18) 33.3% and, Severe (≥18 (37.7% Hyperbillirubinemia. Means of billirubin levels were 18.38mg/dl before and 12.99 mg/dl after phototherapy (p<0.0001 T= 19.44). Mg levels were also 2.669 before phototherapy, and 2.03 afterwards (p< 0.001 T= 5. 13). Levels of magnesium in neonates with severe hyperbilirubinemia were higher than mild hyperbilirubinemia group (p= 0.03) before phototherapy. ANOVA- test results showed significant differences between total magnesium levels just in severe hyperbilirubinemia and bilirubin below 14 groups after phototherapy (p= 0.016) respectively. There was a correlation between total magnesium and total bilirubin levels before (r= 0.315, p= 0.001) and after phototherapy (r= 0.314 p = 0.004).
    Conclusion
    It is concluded that phototherapy can decline total magnesium and total bilirubin serum levels in the same direction.
    Keywords: Magnesium, Neonatal hyperbillirubinemia, Phototherapy
  • Ardeshir Sheikh Azadi, Seyed Mehdi Saberi, Mazaher Ghorbani, Mohamamd Reza Karimi, Ali Pasha Meysamie, Seyed Mahdi Marashi Page 64
    Background
    As in many authorities, psychotic problems appear to be commuting. Claim of psychiatric disorder has become an important basis for offenders to defend themselves. Aim of this study was to investigate faking symptoms in forensic psychiatry evaluation of malingerers in Tehran.
    Methods
    in a cross-sectional survey, in 1389, perpetrators with a judicial order were assessed by two psychiatrists, using American Psychiatric Association's Diagnostic and Statistical Manual 4th Edition (DSM-IV) standards for mental disorders at the Tehran center for forensic psychiatry. Forty one cases identified as malingerers and were evaluating in another specific conversation. Collected data analyzed with statistical methods and p<0.05 used for significance.
    Results
    In this study, behavioral symptoms (75.6 %), Mood and affect symptoms (65.9%), cognitive function symptoms (56.1%), thought process symptoms (46.3%), perceptual disorder symptoms (34.1%) and thought content symptoms (19.5%) were observed respectively. Only thought process symptoms were significantly increased based on the educational level (p=0.045). There was no statistically significant difference among other groups.
    Conclusion
    In general, simulating the symptoms of mental illness is more likely to be observed in low socioeconomic estates and many will attempt to mimic simple symptoms of behavioral as well as mood and affect disorders. Probably, intelligence and reasoning ability of defendants has a close relation to expressed symptoms that should be considered during psychiatric interview.
    Keywords: Forensic psychiatry, Malingering, Psychiatric symptoms