فهرست مطالب

معماری اقلیم گرم و خشک - سال دوم شماره 2 (بهار 1391)

نشریه معماری اقلیم گرم و خشک
سال دوم شماره 2 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناهید صادقی پی صفحه 5
    موضوع معماری بومی از قرن 18 میلادی به صورتی جدی مورد توجه علاقه مندان آن قرار گرفته و تاکنون نیز این علاقه و توجه ادامه داشته است. در طول این زمان دهه 1960 از اهمیتی خاص برخوردار است. در این دوران مطالعات و تحقیقات معماری بومی با هدف و نگرش جدید صورت گرفت و دنبال شد. تا سال 1960، اکثر مطالعات انجام شده بر روی معماری بومی، بر مبنای علایق شخصی و اهداف فردی معدود علاقه مندان آن انجام می شد. لیکن پس از سال 1960، در نتیجه رشد و گسترش معماری مدرن و ظاهر شدن کمبودهای آن و پدیدار گردیدن شک و تردیدهایی نسبت به این نوع معماری، مطالعات مربوط به معماری بومی با دیدگاهی نو و نیاتی جدید و در سطحی وسیعتر به وسیله محققین معماری مورد توجه قرار گرفت. این نگرش نه تنها در کشورهای غربی بلکه متعاقب آن در کشورهای در حال توسعه و کشورهای اسلامی نیز بروز پیدا کرد. اثرات این موج به کشور ما ایران نیز رسید و پس از انقلاب اسلامی با پدیدار شدن شرایط مساعدتر جامعه، با قوت و قدرت بیشتری پیگیری گردید. مقاله حاضر سعی دارد که به این مساله پرداخته و در این راستا مطالبی را ارائه نماید.
    کلیدواژگان: تاریخچه مطالعات معماری بومی در غرب، معماری سالهای1960 در غرب، معماری بعد از سالهای1960 در غرب، معماری بومی در کشورهای در حال توسعه، معماری بومی در کشورهای اسلامی، معماری ایران
  • زهرا احمدی صفحه 29
    در جهان مدرن نیازهای سرمایشی و گرمایشی ساختمان ها به واسطه پیشرفت های تکنولوژیکی مرتفع شد. رفته رفته روش های بومی سازگار با طبیعت فراموش شدند و بناهایی وابسته به تکنولوژی، بدون توجه به انسان محوری و همساز با طبیعت خلق شدند. در این میان، معماری سهم بسزایی در مخاطره انداختن محیط زیست بازی کرد و آگاهی به همین مسئله معماری پایدار را در مجموعه مباحث توسعه پایدار حائز اهمیت کرد.
    با مطالعه و تعمق در معماری بومی مناطق کویری نظیر شهر یزد و نحوه تعامل انسان بومی با محیط درمی یابیم که تفکر پایداری محور، رویکردی نوین و بی سابقه نیست. معماری این مناطق به گونه ای شگفت انگیز با اصول پایداری همگراست. از اینرو پژوهش پیش رو به تبیین نقش فضاهای باز- بویژه حیاط های مرکزی- در هم سویی معماری بومی کویر با اصول پایداری می پردازد و خانه های حیاط مرکزی شهر یزد را به لحاظ پایداری مورد ارزشیابی قرار می دهد. در مسیر پژوهش ضمن اشاره به اصول معماری پایدار، خانه های حیاط مرکزی مورد نمونه به روش تطبیقی با اصول پایداری مورد مقایسه قرار گرفته اند.
    نتایج حاصل از تحقیق، حاکی از نقش محوری و اساسی فضاهای باز حیاط مرکزی در خلق معماری بومی پایدار شهر یزد است. یعنی ساختار حیاط مرکزی نه تنها خودش پایداری محور است بلکه بستر تحقق پایداری در معماری بومی به مدد این ساختار فراهم شده است؛ بنابراین نظر به آموزه های فراوان این عنصر کارآمد، بر لزوم بازخوانی فضاهای باز حیاط-مرکزی در دستیابی به معماری پایدار تاکید می گردد. پژوهش با مطالعه کیفی صورت گرفته و ابزار گردآوری داده ها، مشاهدات عینی و مطالعه منابع مکتوب می باشد.
    کلیدواژگان: معماری، پایدار، فضای باز، حیاط مرکزی، بومی، یزد
  • محمدرضا بمانیان، بهزاد وثیق، مجتبی انصاری، عبدالحمید نقره کار صفحه 49
    مکان یابی به عنوان روند تصمیم گیری همه جانبه، مستلزم در نظر گرفتن الگو و رعایت اصول و مراحل پیوسته ای می باشد. جهت بررسی مکان یابی در اسلام به مفهوم مکان در اسلام و مکان-شناسی قرآن، می پردازیم. ماهیت تحقیق، استقرایی و براساس روش توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر اسناد معتبر، قرآن و تفاسیر و بررسی های میدانی خانه مناطق گرم و خشک ایران، سامان می یابد. واحد همسایگی به عنوان زمینه صحت سنجی و دو گروه اساتید معماری و نیز اندیشمندان حوزه علوم قرآنی به عنوان گروه نظرسنجی به روش دلفی انتخاب گردید و نتایج اولیه تحقیق به این افراد ارائه گردید. پس از جمع آوری داده ها و دسته بندی آنها ارزش دهی و اولویت گذاری انجام پذیرفت.
    بر این عقیده ایم که سه عامل، وحدت واحد همسایگی، هدفمندی در ساخت، طراحی و کارکردهای خانه و نیز بکارگیری اصول محرمیت، طهارت و امنیت درونی و بیرونی در خانه و بافت همسایگی، همپیوندی با پیرامون طبیعی و شهری واحد همسایگی، عوامل موثر بر مکان یابی خانه در واحد همسایگی هستند.
    کلیدواژگان: مکان یابی، خانه، آیات قرآن
  • امین محمدی صفحه 65
    ایجاد تراس های چوبی یا شناشیرها از جمله تدابیری است که برای سایه اندازی بر روی بازشوهای غربی ساختمانها در بافت قدیمی شهر بوشهر مورد استفاده قرار گرفته اند. این سایه بانها علاوه بر نقش سایه اندازی، از جمله آرایه های معماری سنتی بوشهر نیز بحساب می آیند اما عملکرد سایه اندازی آنها در بعدازظهرها، از اردیبهشت تا آبان ماه، ناقص بوده و نمی توانند سایه مناسب را برای بازشوهای غربی فراهم نمایند. این مقاله با هدف اصلاح و بهبود عملکرد سایه اندازی شناشیرهای ضلع غربی و با تکیه بر تحقیقات میدانی و شبیه سازی رایانه ای و داده های یک ساعته مربوط به تابش خورشید در طول سال نگاشته شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که عملکرد شناشیرهای اصلاح شده به روش نقاب سایه الگی، به طرز چشم گیری بهبود یافته و استفاده از آنها را در معماری و سیمای شهری معاصر بوشهر امکان پذیر می سازد.
    کلیدواژگان: سایه اندازی شناشیرها، بازشوهای غربی، روش نقاب سایه، معماری بومی بوشهر
  • آزاده خاکی قصر صفحه 77
    نوشتار حاضر در پی فهم نظم در معماری می باشد. اگر به نظم به عنوان یکی از مظاهر کیفیت نظر کنیم؛ فهم نظم از ظاهر تا باطن به مثابه یکی از مظاهر رجعت به درون است که می تواند از مجاری فهم کیفیت در معماری منظور گردد.
    در راستای فهم موضوع نظم در معماری؛ می توان سه موقعیت طولی را احصاء کرد:مرتبه حداقل نظم؛ منحصر به لایه «انضباط» است که بر اساس آن؛ معماری در قالب دستگاهی استوار می گردد.این ساحت از معماری به دلیل مجموعه ای از اجزاء بودن بر اساس هدف خاص و کارکردن بر اساس حداقل نظم، «دستگاه معماری» خوانده می شود.
    مسیر تکاملی نظم از انضباط در طلب نظم های کاملتر باز است. نظم معماری در مرتبه «انتظام» به کمک اصول تعادل و تناسب بیان می گردد.آن به دلیل انتظام؛ «منظومه معماری» نام می گیرد.
    در ادامه؛ نظم به سوی مراتب معنایی خود در حرکت است و خبر از جان و درون خواهد داد. نظم در مرتبه «انجذاب» قرار می گیرد. چنین ساحتی از معماری؛ «منظومه معماری درون» اعتبار می شود. از کیفیتهای آن «دل داشتن»، و«لایق حضور انسان بودن» است.
    منظومه معماری درون، نسبت به دو ساحت قبل از خود اوسع است. آنها از بودن در سایه منظومه معماری درون؛ بعضی از خاصیتهای آن را دارا خواهند بود؛ اما به دلیل قرار گرفتن در موقعیت ظلی؛ دارنده تمامی آن خصوصیات نیستند.
    مراتب طولی نظم به مثابه دریافت منزلهایی هستند که نگارنده در ارتقاء فهم خود از کیفیتها در معماری پیموده است. این مسیر؛ «راه نظم» است. راه نظم برای رسیدن به درون موضوعیت یافته است لذا موجودیت خود را از نسبتی که با «راه درون» برقرار می سازد احراز می نماید. از آن جهت که مخاطب راه درون، درون انسانهاست؛ می توان اذعان داشت جستجوی راه درون همواره معتبر خواهد ماند.
    نتیجه تحقیق حاضر، ناظر بر «وقوف» به مثابه مقصود راه درون در معماری است. وقوف به معنای آگاهی به «حضور» وجودی برتر از انسان است.آن، راهی برای فهم معماری؛ نه بر اساس مقولات،بلکه متکی به باور به «وجود» است. شاید با گذر از مسیرهایی از این دست بتوان امید داشت که در فهم معماری چارچوب دیگری ایجاد کرد.
    رسیدن به منظومه معماری درون؛ مقصود بالذات نیست. بلکه مقصود اعلای جستجوی درون جستجوی ذات باری تعالی است.در انسان با تاثر از نظم معماری، با رجوع به خود و نظم درونی خود؛ انکشافی حادث می شود. در این مقام؛ معماری به عنوان اثر کنار می رود و انسان با نظمی برتر از هر آنچه گفته شد به مثابه نظام سرمدی؛ مواجه می شود. به این ترتیب؛ راه نظم در مقیاس طولی می تواند همچنان ادامه دار باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت، نظم، درون، دستگاه معماری، منظومه معماری، منظومه معماری درون
  • فاطمه دهقان، مرجان منتظری، محمدرضا نقصان محمدی صفحه 99
    تامین نیازهای اجتماعی انسان در فضاهای شهری، از اصلی ترین اهداف توسعه پایدار محسوب می شود. امروزه دگرگونی در «تصویرذهنی» از فضای شهری در پی تحول ارتباطات و هجوم اطلاعات، همچنین «تغییرات عینی آن در بافت های جدید شهری» به واسطه فهم و کاربرد نادرست از پیشرفت تکنولوژی و الگوبرداری ناشیانه از تئوری های وارداتی، تعارضی را بین این دو ایجاد کرده که این بی توجهی به بستر مصنوع، طبیعی و فرهنگ به عنوان محصول طبیعت، هویت مکان، این پیش نیاز زندگی اجتماعی را مخدوش نموده و شهروندان را به بحران هویت، احساس بی ریشگی و در بهترین حالت، انزوا دچار نموده است. از اینرو خلق فضای شهری سازنده؛ با ایجاد بستر مناسب فرهنگی برگرفته از ویژگی های بوم، ارزش ها و هویت جامعه و فضای شهری سرزنده؛ با ایجاد شرایط سالم و سازگار با نیازها و رفتارهای استفاده کننده ضروری به نظر می رسد؛ که این به معنی بومی کردن فضای شهری و برقراری رابطه علی دوسویه میان پدیده های اجتماعی، فرهنگی و محیط طبیعی و ابعاد انسانی است.
    تحقیق حاضر درصدد پاسخگویی به سوال چگونگی طراحی فضاهای شهری در یک بستر فرهنگی براساس رویکرد بوم گرایی شکل گرفته است. از اینرو در این مقاله، ابتدا ضرورت ایجاد فضای شهری بوم گرا بررسی و با شناخت مفاهیم فضای شهری و بوم گرایی، ویژگی های فرهنگی و الگوهای رفتاری به روش تحلیل محتوا، «الگوی مطلوب فضای (خیابان) شهری بوم گرا» استخراج گردیده، سپس معیارهای طراحی بو م گرا در ابعاد مختلف زیست محیطی، اجتماعی- فرهنگی و رفتاری با بررسی الگوهای موجود خیابان های شهر یزد -به عنوان مطالعه موردی- در قالب معیارهای کالبدی، عملکردی و معنایی ارائه شده است. اهم یافته های این پژوهش بیانگر این امراست که جهانی اندیشیدن به توسعه پایدار با بومی طراحی کردن فضای شهری درکالبد، عملکرد و معنی خواهد توانست هر آنکس را که در پی جایگزینی منطق هم این و هم آن ارزش های سنتی- معاصر یا بومی- جهانی است، برای حضور مستمر و امن به خود فراخوانده و موجبات پاسداری از هویت بومی در توسعه جدید شهری، پرورش نسل جوان، خودشکوفایی و مهم تر از همه حس تعلق را فراهم کرده که موجب ارتقاء کیفیت محیط زندگی انسان و حفظ قابلیت زیست که هدف غایی طراحی شهری و ارکان اساسی توسعه شهری پایدار است، خواهد شد.
    کلیدواژگان: بوم گرایی، فضای شهری بوم گرا، فضای شهری، خیابان شهری، توسعه شهری پایدار
  • محسن محمدی، کاظم مندگاری صفحه 123
    آنچه از توانبخشی بناهای تاریخی معمولا مورد انتظار است اعطای عملکرد جدید و انطباق آن با کالبد معماری در قالب یک کارکرد تعریف شده و سازگار است؛ اما هنگامی که یک اثر تاریخی به دلیل گذشت زمان یا اتفاقات دیگر ویران شده و امکان بازسازی و رجوع به وضعیت قبلی آن میسر نباشد، موضوع توانبخشی و گزینش کارکرد سازگار برای آن با تردید روبرو می شود.
    این مقاله سعی بر آن دارد تا بر اساس نظریه براندی در حفاظت آثار معماری، با بیان معنا هایی که در طول زمان (از خلق اثر تا وضعیت کنونی) در یک اثر تاریخی به وجود می آید گستره ای از معانی را حتی برای یک ویرانه معرفی نماید و با توجه به غایتی که برای احیای آن به مثابه یک «مکان»1 در نظر دارد، با استفاده از «مدل مکان» کانتر که انطباق سه مولفه کالبد، فعالیت و معنا را جهت احراز مکان ضروری می داند، ویژگی های کارکرد سازگار با معانی بقایای بناهای تاریخی را بیان کند. بنابراین می توان ضمن محدود نشدن در کارکرد قبلی اثر، کارکردهای دیگری را پیش روی قرار داد تا به گزینشی مناسب تقرب یافت.
    این مقاله در تعیین چارچوب نظری تحقیق از روشی قیاسی برای استدلال و استنتاج از نظریه مطرح شده توسط براندی در حفاظت آثار معماری، بهره برده و با استفاده از مدل مکان کانتر سعی در شناساییرابطه های بین مولفه های مکان دارد. این مدل امکانی را فراهم می آورد که به بنای تاریخی صرفا به مثابه موجودیتی کالبدی که در روند حفاظت هیچگونه تغییر و تحولی را پذیرا نیست، نگریسته نشود، بلکه با توجه به معانی موجود در بنا، موضوعیت تعیین کارکرد سازگار را حتی در توانبخشی ویرانه های تاریخی که از وضعیت کالبدی و فعالیتی مناسبی برخوردار نیستند، نیز پذیرفت.
    کلیدواژگان: معنا، توانبخشی، ویرانه تاریخی، مکان
|
  • Nahid Sadeghipey Page 5
    The subject of vernacular architecture has been under consideration of the western countries since the 18th century. At that time because of the colonization of the African and Oceania countries by the Europeans, the issues like lifestyle, culture, art, and architecture of these people became interesting for them. So the Europeans started to study these conditions in the colonized countries. This was effective on the art and literature of their owns cultures, and a new vision to the vernacular architecture. This attachment was continued until 1960s. At that time a turning point happened.In 1960s by the growth of the modern architecture in many part of the world, and appearance of its difficulties and shortcomings in the real life, some doubts and deliberations occurred among these societies. The professionals and responsible architects were looking for the solutions. In this regard they became attracted to the vernacular architecture and tried to find new ways by inspiration from its vital principles. So, after the 1960s vernacular architecture went under the serious consideration of the researchers and interested architects. It was now studied by a new goal and among many individuals in a large amount of attention.This wave of new look to the vernacular architecture distributed to the other parts of the world, such as developing countries as well. In these countries progress and development had been identified with the simple adoption of western knowledge, methods, and materials. So they changed their rich traditional architecture to the modern western style of architecture. As a result they lost their own heritage and achieved a new architecture accompany by new difficulties. Therefore the new return to the vernacular architecture and getting inspiration from its principles, was a good solution for their problems, and became under a serious attention by the interested architects of these countries.In the Islamic societies, the traditional life of Muslims had been denied because of adoption to the western concepts in all aspects of the society, and in the field of architecture as well. Therefore the movement of attention to the vernacular culture was welcomed very well in these societies. It was called commonly, the Islamic revival of resurgence. The rediscovery of Islamic building traditions were also called in some countries as the "Renaissance of Islamic Architecture".Iran, like many other Islamic developing countries had been faced with major changes from the traditional system to the contemporary, so called Modern/Western system. The process of westernization formed and fostered socio-cultural conflicts with the traditional value system of the society and led to many events. Above all was the Islamic Revolution of 1979. Since then; a reversion took place in the country, restructuring of the society got under way in many aspects, and among them was the architectural realm. This viewpoint is still among the important concerns of the society.
    Keywords: vernacular architecture in West, Developing Countries, Islamic countries, Iran
  • Zahra Ahmadi Page 29
    In the modern world, heating and cooling requirements of the buildings are met by technological achievements. The indigenous methods of adaptation with nature were forgotten and buildings which need to technology were created without noticing to human-centered approach as well as harmony with nature. Meanwhile the environment was endangered significantly by architecture. The understanding of this problem turned sustainable architecture to an important topic in sustainable development.The study and reflection of vernacular sustainable architecture in arid climate areas such as Yazd, as well as the way of indigenous human interaction with the environment revealed sustainable-based reflection is not a novelty subject. The architecture of these areas is incredibly consistent with the principles of sustainability.Therefore, this qualitative research aims to explain the role of open spaces, especially central courtyards, in sustainable architecture of these areas and evaluate central courtyard house of Yazd according to sustainability. First of all, the principles of sustainable architecture are mentioned. Then selected central courtyard houses are compared with those principles by comparison method. The findings depict the pattern of central courtyard has critical role in creating sustainable, vernacular architecture in Yazd. So, the consideration of this efficient element paves the way for achieving sustainable architecture. This research has been done in qualitative approach and descriptive method. Data collection is done by observation and study of written references, documents and evidences.
    Keywords: architecture, sustainable, open space, central courtyard, vernacular, Yazd
  • Mohammadreza Bemanian, Behzad Vasigh, Mojtaba Ansari, Abdolmajid Noghrekar Page 49
    Location as the process of decision-making is a consideration methode that is required patterns and principles. In order to study the Location in Islam, first of all we study the meaning of place at the Quran. The article,is based on inductive and descriptive analytical, authentic documents and interpretations of the Quran and it is organized by studying the house of warm and dry regions of Iran.Neighborhood unit is choosed as case study And architecture professors and scholars of Quranic sciences are participated throught Delphi method to study in preliminary results. The authors believe that three factors, the unity of the neighborhood unit, Objectively at the manufacturing, design and functions of house and privacy principles, internal and external cleanliness and safety in the house and neighborhood context, consolidates with the surrounding natural and urban neighborhood unit, are the main principals on the house location in neighborhood unit.
    Keywords: location, house, Quran verses
  • Amin Mohammadi Page 65
    The invention of Shenashirs is one of the methods that has been used for shadowing on the windows of a building in west direction in old and traditional part of Bushehr.In addition of shadowing role, these shades are also the monumental elements of the vernacular architecture of Bushehr but their function in the afternoons;from May to November; is not correct and they can’t provide suitable shadow for west windows.This article has been written with the aim of correction and optimization in the shadowing function of Shenashirs through computer simulation and field research in Bushehr.The findings show that the function of optimized Shenashirs by the use of shading mask method is promoted increasingly and the use of these elements is strongly possible in contemporary architecture and urban aspect of Bushehr.
    Keywords: shadowing of shenashirs, west openings, shading mask method, Bushehr vernacular architecture
  • Azade Khaki Page 77
    This written is going to understand order in architecture. Understanding order from outside to inside, is one of the appearances of return to inside that can be a way to know quality of architecture.Approach to understand architectural order; we can notice three hierarchies of positions:The first level of order is discipline which has the least order. As Architecture in this level is such as system which has elements gathering together to do something on foundation of discipline, it is called Architectural Organization.The way which is going to complete order is “open-ended”. The other level of architecture in this way is Architectural Order which in we encounter Harmonia. In fact, tension in it is at least.After that, order is going to levels which say about meaning and will have message from soul & inside. This level of order is called “Attraction”. In this level of architecture we have qualities such as “to have heart” & “capability to presence of human being”. This level of architecture is called Esoteric Architectural Order.The way on which architecture can move to complete order is called “order way”. Order way is important because it prepare a gate to “inside way”.As the audiences of inside way are inside of human being, this way is creditable forever. In the other side, inside way is encountered by harmony of Allah. So order way can be creditable forever.The result of moving in this ways is awareness of presence. In this position, presence is not related to man and it says about presence of existence which mature. By is moving to this way, we can receive another understanding about architecture. In this way, approach to EsotericArchitectural Order is not the end of goals but, approach to god is goal.In this level, architecture as a good deed can help us to approach to god.
    Keywords: Quality, Order, Inside, Architectural Organization, Architectural Order, Esoteric Architectural Order
  • Mohammadreza Noghsan Mohammadi, Fatemeh Dehghan, Marjan Montazeri Page 99
    From the most important purposes of sustainable development we can refer to fulfillment of men's social needs in urban spaces. Nowadays the changes happen to the "image" of urban space, resulting from the dramatic development of communication and information, as well as "its objective changes in new urban contexts", resulting from inappropriate understanding of technological development and inefficient copying of imported theories, have led to an opposition between these two. This lack of attention to artificial and natural grounds, as well as culture as the production of nature has led to a damage to identity of the place which is a prerequisite of social life and left the citizens in an identity crisis and made them feel uprooted or at best isolated. That's why it is necessary to create an appropriate urban space with a suitable cultural grounds derived from ecological features, values and identity of the society and joyful urban space with regard to the needs and behavior of the users. This means ecologicalization of urban spaces and making a mutual relationship between social and cultural phenomena, environment and human dimensions. The basis of the present study is designing urban spaces in a cultural ground with ecological approach. At first we specify the necessity to create urban space and then "appropriate model for ecological urban space (street)" is presented through recognizing urban space and ecological concepts, cultural features, and behavioral patterns by means of content analysis and observation. After that we bring forward the criteria of ecological designing in environmental, social-cultural, and behavioral dimensions through analyzing the existing patterns of Yazd's streets –as a case study- in the framework of body, application, and meaning criteria. The findings indicate that thinking globaly about sustainable development through ecological designing of urban spaces at the level of body, application, and meaning can prepare the ground for those who want to replace both this logic and those global traditional values (contemporary or native) and besides, it can protect ecological identity in new urban development, teach new generation, create a sense of attachment to a place, and can improve the quality of the environment and keep the potentiality to live which is the corner stone of the urban sustainable development.
    Keywords: ecologicalization, ecological urban space, ecological urban design, sustainable urban development, urban space, urban street
  • Kazem Mondegari, Mohsen Mohammadi Page 123
    The fact that is usually expected from the "rehabilitation" of historic buildings is to grant a new function and to adapt it to physical attributes of architecture in the format of a compatible defined function; but when a historic building is destroyed by passing time or another events and this is not impossible to reconstruct it and it cant back to its previous condition, the matter of rehabilitation and selection of compatible function for it will be ambiguous. This article is trying according to Brandi's theory about the conservation of historic buildings by expressing the meanings which has been appeared by passing time (from creation to present condition) to introduce a range of meanings even for historic ruins. According to the purpose which is to rehabilitate the historic building as a place, the article considers to express the properties of compatible function with the meanings of historic ruins by using Canter's "place model" who believes that three components of "physical attributes", "activity", and "conception" are essential for accessing the place. So, despite not being limited in the previous function of historic building, we can consider other functions to approach to the appropriate selection. This article used a comparative procedure for concluding from the expressed theory by Brandi about the conservation of historic buildings for determining the theoretic format of research and tried to identify the relations between the components of the place by using Canter's "place model". This model provides a possibility for the historic building to be looked not just as a physical existence which cant accept any changes through the conservation, but also can be useful, according to existed meanings in the historic building, for determining the compatible function even in the rehabilitation of historic ruins which dont have an appropriate physical condition.
    Keywords: meaning, rehabilitation, historic ruin, place