فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 15 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکرم امیری، احمد شعبانی، حجت الله حسن لاریجانی، علی قطبی صفحه 1
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت نسخه های خطی و چاپ سنگی در مراکز فرهنگی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور و ارائه راهکارهای مطلوب برای بهبود وضعیت موجود بود. جامعه ی پژوهش، 27 کتابخانه دارای نسخه های خطی و 25 کتابخانه دارای مجموعه چاپ سنگی بود.
    روش شناسی: روش تحقیق، توصیفی پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته می باشد. برای اعتبارسنجی پرسشنامه از روایی محتوایی و به منظور سنجش پایایی آن از روش آزمون مجدد یا بازآزمایی استفاده شد، که ضریب روایی دو آزمون 96/0 محاسبه گردید. از نرم افزار اکسل جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 5883 جلد نسخه خطی و 17029 جلد چاپ سنگی در این کتابخانه ها موجود است. 51 کتابدار در مقاطع مختلف در بخش نسخه های خطی و چاپ سنگی در حاشیه دیگر وظایف در بخش های مختلف کتابخانه های عمومی کشور فعالیت می کنند. 7 درصد کتابخانه ها از دوره های ضمن خدمت بهره جویی داشته اند. 19 درصد کتابخانه ها دما و نور؛ 11 درصد کتابخانه ها رطوبت؛ و 11 درصد کتابخانه ها سیستم های کنترلی دما و رطوبت را بازرسی می کنند. 74/68 درصد نسخه های خطی و 31/52 درصد چاپ سنگی فهرست نویسی شده است. 7 درصد کتابخانه ها در حال دیجیتال سازی محتوا می باشند. 80 درصد کتابخانه ها به صورت دستی و در محل کتابخانه اطلاع رسانی می کنند. 88 درصد کتابخانه ها برای افراد و با شرایط خاص دسترس پذیر بوده و شیوه بازیابی در 76 درصد کتابخانه ها فهرست دستی می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش، وضعیت حفاظت، مدیریت، و اشاعه نسخه های خطی و چاپ سنگی در کتابخانه های عمومی کشور در شرایط مناسبی نبوده و نیازمند اهتمام بیشتر مسئولین است. انجام مرمت، دیجیتال سازی محتوا، فهرست نویسی و تهیه بانک های اطلاعاتی، ایجاد دوره های ضمن خدمت، و بهره گیری از کارکنان متخصص از اهم راهکارهای اشاره شده بود.
    کلیدواژگان: چاپ سنگی، کتابخانه های عمومی، کتاب های خطی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور
  • دکترفهیمه باب الحوائجی، نیر خالدی صفحه 11
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی کتابخانه های مراکز و موسسات آموزشی تحت پوشش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در محیط اینترنت انجام پذیرفته است.
    روش شناسی: روش انجام پژوهش پیمایش توصیفی است. برای گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی و درصد) در قالب جدول و نمودار ارائه شد. جامعه آماری پژوهش را تعداد 55 کتابخانه وابسته به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که به طور میانگین 4 سال از نرم افزار تحت وب سیمرغ استفاده می کنند تشکیل می دهد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان می دهد سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی طی دو مرحله فهرستنویسی و رده بندی (100 درصد) و نمایه سازی (6/21 درصد) انجام می شود. کتابخانه های مورد پژوهش با مشکلاتی از جمله نیروی انسانی با (رتبه 26/4)، امکانات مالی با (رتبه 54/4)، امکانات فنی با (رتبه 50/45) مواجه هستند. سازماندهی تعاونی اطلاعات منجر به صرفه جویی در وقت (2/43 درصد)، هزینه و سرعت به طور یکسان (1/54 درصد) و نیز یکپارچگی در بکارگیری نرم افزار کتابخانه های مورد مطالعه (100 درصد) شده است.
    کلیدواژگان: فهرستنویسی تعاونی اطلاعات کشاورزی، چالش های سازماندهی تعاونی اطلاعات کشاورزی، فهرستگان پیوسته کشاورزی
  • آزاده حیدری صفحه 23
    هدف
    در سازوکار ملی ترویج علم، علاوه بر موضوع سیاست گذاری و فرایند مهم پیاده سازی آن، عوامل متعدد و تاثیرگذار دیگری نیز مدنظر قرار بگیرند زیرا بر موفقیت و یا عدم موفقیت سازوکار طراحی شده نقش عمده ای دارند. شناسایی عوامل بازدارنده و همچنین راهکارهای حل مسئله و ارتقاء وضعیت ترویج علم در کشور، از جمله مسائل مهمی است که باید به آن ها توجه ویژه داشت.
    روش شناسی: جامعه پژوهش، 60 نفر از صاحب نظران حقیقی و حقوقی (شاغل در سازمان هایی متولی ترویج علم) فعال و باتجربه در زمینه ترویج علم در کشور هستند که بر اساس معیارهایی همچون سابقه فعالیت، تخصص، تجربه کاری و... انتخاب شده اند. داده های پژوهش با استفاده از روش پیمایشی گردآوری شده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه و روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی بوده است.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد که «اصلاح نظام آموزشی (مدارس و دانشگاه ها) به گونه ای که ترویج علم بخش مهمی از فعالیت های مهم آن ها قلمداد شود» با کسب امتیاز نهایی 59 بالاترین امتیاز را از آن خود کرده است و به عنوان اولویت اول متولیان و اولویت دوم صاحبنظران، به عنوان راهکار مهمی در توسعه ترویج علم در کشور معرفی و شناخته شده است.
    نتیجه گیری
    «ارتقاء آگاهی مسئولان دولتی و نهادهای خصوصی نسبت به اهمیت ترویج علم» و «توجه به ترویج علم از سنین پایین تر» با کسب امتیاز نهایی 56 و 54، دو راهکار مهمی هستند که توسط صاحبنظران و متولیان معرفی شده اند.«حمایت مالی دولت از مراکز تازه تاسیس، خصوصی، مراکز پرورش خلاقیت، کارآفرینی و. .. که در راستای ترویج ایده ها و خلاقیت های خود با امکانات محدود تلاش می کنند»، با میانگین 5.93، «پرداخت وجوهی به عنوان کمک هزینه در قالب برنامه های تشویقی به سازمان های فعال (جهت جبران برخی محدودیت های مالی و تشویق سایر نهادها به فعالیت بیشتر)» با میانگین 5.78 و «تعریف و تعیین سیاست ویژه اعطای بودجه مورد نظر، حقوق و مزایا، اعطای وام های بلاعوض، کم بهره و. .. برای سازمان ها و نهادهای متولی (دولتی و خصوصی) توسط دولت» با میانگین 5.55، سه راهکار مهمی هستند که توسط متولیان، به منظور رفع مشکلات مالی نهادهای متولی معرفی شده است.
    کلیدواژگان: ترویج علم، سازوکار ملی، راهکارها، ایران
  • محمد امین عرفان منش، رضا بصیریان جهرمی صفحه 43
    هدف
    پژوهش حاضر بر آن است تا ضمن بررسی سطح اضطراب کتابخانه ای گروهی از دانشجویان، تاثیر آموزش مهارت های کتابخانه ای و تورهای آشنایی با کتابخانه را در کاهش اضطراب کتابخانه ای آن ها بررسی نماید.
    روش شناسی: جامعه پژوهش حاضر که به روش تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفته است را 75 دانشجوی ترم اول مقطع کارشناسی در دانشگاه مالایای مالزی تشکیل می دهند. در ابتدا سطح اضطراب کتابخانه ای این دانشجویان با استفاده از نسخه بومی شده مقیاس اضطراب کتابخانه ای بوستیک مورد سنجش قرار گرفت. سپس دانشجویان فوق به سه گروه دسته بندی شدند؛ دانشجویان گروه اول در کلاس رسمی آموزش مهارت های کتابخانه-ای شرکت کردند؛ دانشجویان گروه دوم بدون شرکت در دوره آموزشی مهارت های کتابخانه ای، در تور آشنایی با کتابخانه دانشگاه که در محیط کتابخانه برگزار شد حضور یافتند و دانشجویان گروه سوم در هیچ کدام از آموزش های فوق را دریافت نکردند. پس از دو هفته سطح اضطراب کتابخانه ای دانشجویان سه گروه مجددا با استفاده از مقیاس اضطراب کتابخانه ای سنجیده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که اگرچه تفاوت معناداری در پیش آزمون سه گروه مورد بررسی وجود نداشته است، سطح اضطراب کتابخانه ای دانشجویانی که در تورهای آشنایی با کتابخانه شرکت داشته اند به میزان معناداری کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    بررسی اضطراب کتابخانه ای پیش آزمون و پس آزمون دانشجویانی که در دوره آموزش مهارت های کتابخانه ای شرکت کردند بیانگر کاهش سطح اضطراب این دانشجویان است، اگرچه که میزان این کاهش در سطح معناداری نبود.
    کلیدواژگان: اضطراب کتابخانه ای، مهارت های کتابخانه ای، تور آشنایی با کتابخانه، دانشگاه مالایا
  • علی فراهانی، علی اکبر ارجمندنیا، غلامعلی افروز، سعید حسن زاده صفحه 53
    پژوهش حاضر به منظور تحلیل محتوای کارکردی کتاب های ریاضی مقطع ابتدایی دانش آموزان کم توان ذهنی به اجرا درآمد. در قسمت اول پژوهش، پس از استخراج الگوی مفهومی و تنظیم چک لیست هایی منطبق بر الگوی مذکور، به تحلیل کیفی محتوای کتاب ها پرداخته شد. مولفه های نه گانه این الگو عبارتند از: اصطلاحات ریاضی، اعداد، شمارش، عملیات عددی، اشکال هندسی، اندازه گیری، زمان، پول و خرید و وسایل مرتبط با ریاضی. تحلیل محتوا توسط دو ارزیاب اجرا شد. نتایج تحلیل نشان داد که در مورد چهار کتاب نظرات دو ارزیاب هیچ تفاوتی با هم نداشتند و در سه کتاب دیگر نیز تفاوت معنادار نبوده و بسیار جزئی می باشد. خرده مقولات موضوعی ریاضیات کارکردی که در هیچکدام از کتاب ها آموزش داده نشده اند عبارتند از:برخی مفاهیم مربوط به اصطلاحات ریاضی مانند جهت و فاصله، اعداد ترتیبی، واحد دما در مقوله اندازه گیری، زمان های طبیعی، برخی سکه ها و اسکناس های رایج، دستگاه خودکار خرید و دستگاه خودپرداز در مقوله پول و خرید، تشخیص و شناسایی اشکال هندسی در اشیاء و مناظر طبیعی، همچنین وسایل مرتبط مانند ساعت دیجیتال، تلفن، ماشین حساب، دماسنج و باسکول یا ترازو. همچنین به بسیاری از موضوعها نیز به شکل کوتاه و گذرا اشاره شده است. نتایج بدست آمده بیانگر این هستند که در طراحی کتاب های ریاضی این گروه از دانش آموزان، بطور کامل و منسجم به تناسب محتوا با نیازهای مخاطبان(جنبه کارکردی) توجه نشده است و محتوای کنونی نیازمند اصلاحات و افزودن بسیاری از موضوعها و مفاهیم هستند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، ریاضیات کارکردی، کتاب درسی، دانش آموز کم توان ذهنی
  • هانیه قوام صفحه 67
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی مهارتهای اطلاع یابی دانشجویان دانشگاه امیرکبیرانجام شد.
    روش شناسی: این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی توصیفی انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بیش از 89/0 محاسبه شد. داده های به دست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    مهمترین هدف دانشجویان از جستجوی اطلاعات، انجام پروژه های درسی است و دانشجویان از دو روش رسمی و غیررسمی به جستجوی اطلاعات می پردازند. کتاب، تلاش و تجربه شخصی، از مهمترین منابع رسمی و غیررسمی کسب اطلاعات به شمار می رود. از بین پایگاه های الکترونیکی موجود، میزان اهمیت Science Direct برای دانشجویان بیشتر است(3/86 %) و پس از آن به ترتیب پایگاه های ISI(web of knowledge) (8/76%)، Springer (7/50%)، ProQuest (3/50%) و SCOPUS (50%) رتبه های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.
    عوامل اصلی عدم دسترسی آسان به اطلاعات از دیدگاه دانشجویان، به ترتیب: سرعت پایین شبکه و مشکلات اتصال (7/77%)، عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی (4/64%)، قطع اشتراک دانشگاه در مورد برخی پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی (9/60%)، عدم وجود منابع روزآمد در کتابخانه (2/57%) و عدم آشنایی با منابع تخصصی موجود (7/48%) می باشد.
    نتیجه گیری
    در بررسی روش های اطلاع یابی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، راهنمایی گرفتن از دوستان و استادان (5/71%) در اولویت اول و سپس آزمایش و خطا (4/49%)، شرکت در دوره های آموزشی کتابخانه (9/29%) و در نهایت یاری گرفتن از کتابداران (6/27%) قرار دارد ودانشجویان اظهار داشتند که مهارت لازم برای اطلاع یابی را دارا هستند.
    کلیدواژگان: نیازهای اطلاعاتی، مهارتهای اطلاع یابی، پایگاه های اطلاعاتی، کتابخانه دانشگاهی، دانشجویان، دانشگاه امیرکبیر
  • تجزیه وتحلیل تولیدات علمی حوزه اقتصاد بازرگانی ایرانیان در نمایه استنادی علوم(web of science)
    داود گرجی زاده صفحه 77
    هدف
    در سالهای اخیر بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات و تولیدات علمی به صورت موضوعی، بین المللی، ملی و موسسه ای مورد توجه پژوهشگران دنیا قرار گرفته است.با در نظرگرفتن سیاستهای علمی کشور مبنی بر توسعه علمی و کسب جایگاه های بهتر در سطح بین المللی و اهمیت سنجش علم و تاثیر آن در سیاستگذاری های علمی به صورت خرد و کلان و از طرفی کاربرد عملی بسیار زیاد نتایج تحقیقات علمی، رشته های علوم اقتصادی وبازرگانی درایران لازم است که حوزه های علمی اقتصاد و بازرگانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. رشته های علوم اقتصادی و بازرگانی مجموعه دانشهای مربوط به اقتصاد وبازرگانی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. لذا تجزیه و تحلیل تولیدات علمی حوزه های علمی علوم اقتصادی و بازرگانی نیز دارای اهمیت خاصی در پیشبرد و توسعه کشور می باشند.
    روش شناسی: روش این پژوهش یک روش کمی است وبه کمک فنون علم سنجی صورت می گیرد. این پژوهش تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی را در بازه زمانی 1990 تا 2010 مورد مطالعه قرار داده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که رشد مقالات علمی ایرانیان در رشته های “اقتصاد بازرگانی” در بازه زمانی مورد مطالعه رشد قابل قبولی داشته است. و76 ٪ از تولیدات علمی ایرانیان در رشته های «اقتصاد بازرگانی» به صورت درون سازمانی نوشته شد. همچنین پژوهشگران ایرانی بیش از پنجاه درصد از تولیدات علمی خود در حوزه های مورد مطالعه را در مجلات با کیفیت و درجه اول این حوزه ها منتشر کرده اند.و درصد بالایی از مقالات «اقتصاد بازرگانی» (93%) پژوهشگران ایرانی به عنوان نویسنده اصلی بودند.
    نتیجه گیری
    با مقایسه تولیدات علمی ایران با دو رقیب خود در خاورمیانه یعنی مصر و ترکیه دررشته های «اقتصاد بازرگانی» نتایج نشان داد که ایران در رشته های مذکور دارای رشد قابل توجهی بود ولی کشور ترکیه از ایران در این زمینه پیشی گرفته و کشور مصر در جایگاه سوم قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تولیدات علمی، اقتصاد، بازرگانی، ایرانیان، ای اس آی
  • موسی مجیدی، مریم اکبربیکی صفحه 89
    نظام پیشنهادها یک سیستم جدید مدیریتی است که با پیاده سازی آن در سازمان، می توان از پیشنهادها و نظرات کارکنان که سرمایه های اصلی سازمان محسوب می شوند جهت بهبود در عملکرد سازمان استفاده کرد. تاکید این روش بر بهبودهای کوچک و مستمر در سازمان است.
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی امکان استقرار نظام پیشنهادها در کتابخانه های دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 8 است. جهت بررسی امکان پیاده سازی نظام مذکور سه پارامتر اساسی رهبری در مدیریت، آمادگی کارکنان و سازمان (کتابخانه) سنجیده شد.
    روش پژوهش: در این پژوهش از روش پیمایشی توصیفی استفاده شده است. جامعه مورد پژوهش 117 نفر از 149 نفر کارکنان کتابخانه های منطقه 8 دانشگاه آزاد اسلامی هستند که در این پژوهش همکاری نمودند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه تهیه شده بر اساس شاخص های لازم اولیه جهت پیاده سازی نظام پیشنهادها است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که شرایط رهبری در کتابخانه های مورد مطالعه پایین تر از حد متوسط (میانگین فرضی)، اما در مورد شاخص مربوط به آمادگی کارکنان و آمادگی سازمان شرایط در حد متوسط (میانگین فرضی) بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به بررسی های انجام شده در مورد 3 شاخص لازم جهت امکان استقرار نظام پیشنهادها در کتابخانه های مورد مطالعه یعنی شاخص های مربوط به سبک رهبری، موقعیت کارکنان و موقعیت سازمان و نتایج حاصل از آن، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد اجرای نظام پیشنهادها با چالش های زیادی همراه خواهد بود اما می توان اقدام به استقرار نظام پیشنهادها در کتابخانه های مورد مطالعه نمود، اما استقرار و نهادینه سازی آن نیاز به فعالیت و زمان زیادی در عرصه فرهنگ سازی و ترویج دارد.
    کلیدواژگان: نظام پیشنهادها، کتابخانه های دانشگاهی، مدیریت، مشارکت کارمندان، منطقه 8 دانشگاه آزاد، کتابخانه ها
|
  • Akram Amiri, Ahmad Shabani, H.Hassan Larijani, Ali Ghotbi Page 1
    Purpose
    This research aims at investigating the conditions of manuscript and lithography collections in cultural centers affiliated to public libraries foundation and providing optimal solutions for the existing conditions.
    Methodology
    The research is descriptive-survey study and to collect data questionnaire was used. To determine the validity of the questionnaire the content validity and the reliability was estimated using retest. To analyze the data Excel software was used. The population consists of 27 public libraries which have manuscripts and 25 public libraries which have lithography collections.
    Findings
    There are 5883 volumes of manuscripts and 17029 volumes of lithography in these libraries. There are 51 employees (Associate، BA and Master degree) who work in manuscripts and lithography sections of these libraries along with other duties in various sections. Only 7 percent of the libraries have had In-service courses. Concerning the conservation، heat and light were controlled in 19 percent of libraries and in 11 percent of them humidity has been controlled، and in 11 percent of libraries temperature and humidity control systems were investigated. About 68. 74 percent of manuscripts and 52. 31 percent of lithography has been cataloged. Only 7 percent of libraries are digitalizing their resources. Considering dissemination، about 80 percent of libraries distribute their manuscripts and lithography manually and they are available only in the libraries. In 88 percent of libraries، For certain individual under special conditions there is availability to access manuscripts and lithography. Considering retrieval، manual cataloging has been used in 76 percent of libraries.
    Conclusions
    Based on the results of this study، the conservation status، management، and dissemination of manuscripts and lithography in public libraries in the country were not in suitable conditions and require authorities’ more effort. Restoration، digitalizing the content، cataloging and preparation of databases، providing In-service courses، and use of specialists were the most important guidelines.
    Keywords: Lithography, Public libraries, Manuscripts, public libraries foundation
  • Fahimeh Babolhavaeji, Nayer Khaledi Page 11
    Purpose
    the present study has been performed white the purpose of considering cooperative organizing of library agricultural data of educational centers affiliated to agricultural promotion، education and research organization in internet milieu.
    Methodology
    The methodology of the Study performance method is descriptive method. Data are collected through questionnaire to consider data organizing، personel، soft ware and hardware issues for data collection، to consider of data organizing، man power، soft ware hardware situations، questionnaire has been used. Data، after collection were analyzed. And its result، by use of descriptive statistical methods (abundance، percentage)، were presented in from of table and diagram. Statistical society are combined 55 libraries of research institutions and centers dependent on agricultural promotion education organization، that they use software under Simorgh web for average 4 years.
    Findings
    Findings show that cooperative organizing of agricultural data، during the two stages of cataloging and classification%100 is performed; and in indexing stage %21. 6 is done.
    Conclusion
    Obtained results showed that the studied libraries، in performance of mentioned project، were faced with problems such as personnel (with 4. 26 degree)، financial property (with 4. 54 degree)، technical property (with 45. 50 degree) data cooperative organizing has led to time economy (%43. 2)، cost similar to speed economy (%54. 1) and also integration in use of studied library software (%100).
    Keywords: Education, research of Agriculture Organization, cooperative cataloging, special libraries
  • Azadeh Heidari Page 23
    Purpose
    in addition to the important issues like policymaking and implementation process of Popularization of Science in the National mechanism in Iran، several factors should be considered because they have a major role in success or failure of mechanism. So، Identifying barriers and problem solving strategies are important.
    Methodology
    A national survey involving 60 experts who were working on popularization of science by individual interest or as job task. Data were collected and analyzed by using mixed of methods (Document study، Survey and interviews). Participants were identified through targeted sampling and snowball identification technique.
    Findings
    The descriptive results of research revealed that “Reforming the Educational systems (Schools and Universities) in Iran، with considering Popularization of Science، as one of the most important activities” was identified as the first important factors (the first in ranking)، according to 60 participants answers، and also “improving the awareness of Government officials and private organizations about importance of Popularization of Science” and “Paying attention about Popularization of Science from an early ages” were two other important factors in experts points of view (the second and third in ranking).
    Conclusion
    “Governmental Financial support from the newly established centers، private centers، entrepreneurships and etc.”، “Paying the grants to active organizations and designing encouraging programs”، and “identifying the especial policy for funding، loans، and etc. for Governmental and private centers by Government” were three important approaches in order to overcome financial problems.
    Keywords: Popularization of Science, National Mechanism, Promotion Strategies, Iran
  • Mohammadamin Erfanmanesh, Reza Basirian Jahromi Page 43
    Objective
    This study aims to investigate the library anxiety of students، and the effect of library skills instruction and library tours on decreasing their library anxiety.
    Methodology
    The population of study- which conducted using the “pre test-post test” experimental method- was 75 first year students at the University of Malaya، a research-intensive university in Kuala Lumpur، Malaysia. First، the levels of students’ library anxiety were investigated using a revised version of the Bostick’s Library Anxiety Scale. Then، study participants were divided into three groups: first group participated in educational library skills instruction sessions; second group participated in library tours without attending in library skills instruction sessions; and students in the third group neither participated in library skills instruction sessions nor library tours.
    Findings
    The levels of participant’s library anxiety were investigated using the same instrument after two weeks. Findings of the study revealed that although there were no statistically significant differences between pre-test of three groups، the levels of library anxiety among the students in the second group were statistically significantly decreased. On the other hand، students in the second group reported to have experienced lower levels of library anxiety after participation in library skills instruction sessions، but not at a statistically significant level.
    Keywords: Library Anxiety, Library Skills Instruction sessions, Library Tours, University of Malaya
  • Ali Farahani, Ali Akbar Arjman Nia, Gholoamali Afrouz, Saeed Hassan Zade Page 53
    Purpose
    The present study was carried out to analyze the functional content of primary school mathematics textbooks for mentally retarded students.
    Methodology
    After extracting the conceptual pattern and constructing the checklists based on the aforementioned pattern، in the first phase of the study، the functional content of the textbooks was investigated. The 9 components of the patterns are: mathematical vocabulary، numbers، counting، numerical operations، geometrical shapes، measurement، time، money and shopping، and mathematics-related instruments. The content analysis or in other words constructing the checklists was achieved by two assessors.
    Findings
    The results of the analysis point out there was no difference between the opinions of the two assessors in four of the textbooks and for the remaining three textbooks، the difference was insignificant. Subcategories of functional mathematics which have been presented in none of the textbooks are as following: some mathematical concepts such as direction and distance، ordinal numbers، unit of temperature in the category of measurement، time of day، some common coins and bills، vending machine and ATM in the category of money and shopping، identifying geometrical shapes in objects and natural sceneries، and also related instruments such s digital watch، telephone، calculator، thermometer، and scale. Furthermore، many issues have been superficially dealt with.
    Conclusion
    The obtained results imply that in developing the mathematics textbooks for this group of students، the appropriateness of the content to the readers’ needs (the functional aspect) was not fully taken into consideration and the existing content requires much alteration and a number of additional issues and concepts.
    Keywords: content analysis, functional mathematics, textbook, mentally retarded students
  • Haneye Ghavam Page 67
    Purpose
    The present research aimed to investigate the librarians’ role in information seeking behavior of students of Amirkabir University.
    Methodology
    The methodology was descriptive survey using a questionnaire and the reliability of which was measured 0. 89 based on Cronbach’s alpha. Questionnaires were analyzed using SPSS software (version 16). Descriptive statistics techniques were applied.
    Findings
    The results revealed that students most important goal when searching for data was to find information for their projects and they used both official and non-official methods for searching information. The books and personal experiences were the most important official and non-official sources for getting information respectively. The Science Direct database ranked first (86. 3%) as the most used electronic database by the students while ISI (web of knowledge)، Springer، ProQuest and Scopus ranked 2nd to 5th respectively. Methods of students’ retrieval of information were consulting by friends and faculty members، making errors & using experience، training courses in libraries and finally seeking advice of librarians.
    Conclusion
    The main obstacles of easy access to information were low speed of the networks and problems of connections، lack of enough English language knowledge، the interruption of universities subscription for electronic databases، lack of enough up to date sources in library and not using special resources by students.
    Keywords: Information need, Information, seeking skills, Electronic databases, university library, Students, Amirkabir University of Technology
  • Analysis of scientific production Economy - Business, in Science Citation Index (ISI web of science)
    Davoud Gorjizadeh Page 77
    Purpose
    In recent years، researchers review and analyze information and scientific products have been concerned subject to international، national and The Institute''s. Economics and commercial sciences، discussed the knowledge’s related to economics and business. The analysis of scientific production in economics and business are also important in promoting and developing country.
    Methodology
    This study method is a quantitative and use assessment of science techniques. This research studied Iranian researcher’s scientific products in the period 1990 to 2010.
    Conclusion
    The results show that the growth of Iranian scientific papers in the fields of “economics-Business” in the study period has an acceptable amount، and 76% of the Iranian scientific productions were written inside the organization. Also Iranian researchers published more than fifty percent of its scientific productions in these fields in the qualified and first ranking journals and a high percentage of articles، «Economics-Business» (93%) Iranian researchers as the main author. Compared with Iran’s scientific products with two rival in the Middle East، Egypt and Turkey in the fields «economics-trade» The results showed that Iran has considerable growth، but Turkey from Iran in this field has outdistanced and Egypt is third.
    Keywords: Science Production, economics, business, Iranian researchers, ISI
  • Mousa Majidi, Maryam Akbarbaigi Page 89
    Purpose
    Having implemented of suggestion system in an organization that is a new managerial system can apply suggestions and opinions of the personnel which propounded as main capital of organization for development of performance in organization. The purpose of the present research is to survey the probability of the establishment of suggestion system in Islamic Azad University library of dis. 8. In order to survey the probability of the above system three leadership fundamental parameters for management، personnel preparedness and Org. (library) has been measured.
    Methodology
    The research method is descriptive survey. The total population consists 117 of all the personnel of libraries of district 8 which are 149 people. The data collection tool is the gathered questionnaires based on the first necessary indexes for implementation of suggestion system.
    Findings
    The findings show that the leadership condition in the studied libraries was below the average limit (supposed average)، but the index related to personnel and organization preparedness was in average limit (supposed average).
    Conclusion
    Regarding the investigation which has been made for three indexes for probability of establishment of suggestion system in the studied libraries that is related to leadership style، personnel and organization condition and the finding results، it could inferred that the implementation of suggestion system bring many challenges. But it is possible to take action to establish the suggestion system in the studies libraries but its establishment and institutionalization need more time and activity for development and promoting its culture.
    Keywords: Suggestion system, University libraries, Azad university, Libraries Org., Management