فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:6 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پیمان رضایی مرام، ماریا آگیلار، وفایی، سیدعباس تولایی، نادر منیرپور صفحه 197
    مقدمه
    مرور پیشینه پژوهشی نشان می دهد مطالعات اندکی به تاثیر دوره روان گسستگی درمان نشده (DUP) بر خانواده، به‎ویژه بر نظام خانواده، پرداخته اند. بر این اساس، هدف از این پژوهش بررسی رابطه DUP و درماندگی خانواده در خانواده های دارای عضو مبتلا به روان گسستگی مرحله اول (FEP) است.
    روش
    پژوهش حاضر جزء مطالعات غیرآزمایشی از نوع همبستگی است. نمونه این مطالعه شامل 107 خانواده دارای عضو مبتلا به FEP مراجعه کننده به سه مرکز درمانی تهران بود، که با روش نمونه گیری هدف‎مند، انتخاب شدند. برای سنجش درماندگی خانواده از مقیاس درماندگی خانواده (FDI) استفاده شد، که توسط مراقب اصلی تکمیل شد. DUP نیز از طریق مصاحبه با مراقب اصلی، به‎وسیله مواد منتخب مصاحبه نیمه ساختاریافته برنامه زمانی آغاز و عود و موضع یابی مرحله روان گسسته وار اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد بین DUP و درماندگی خانواده رابطه معناداری وجود داشت. همچنین DUP پیش بینی کننده درماندگی خانواده بود.
    نتیجه گیری
    به‎طور کلی می توان نتیجه گرفت که هر چه درمان جویی خانواده با تاخیر همراه باشد (DUP بلندتر)، بی تعادلی بیشتری در نظام خانواده (درماندگی بالاتر خانواده) مورد انتظار است. بنابراین، DUP طولانی تر، می تواند نشان دهنده نیاز بیشتر خانواده به کمک تخصصی، برای بازیابی تعادل نظام خانواده باشد.
    کلیدواژگان: روان گسستگی مرحله اول، دوره روان گسستگی درمان نشده، خانواده، درماندگی خانواده
  • مژگان آگاه هریس، مسعود جان بزرگی، ندا گلچین صفحه 205
    مقدمه
    این پژوهش با هدف تعیین ارتباط اضطراب اجتماعی جسمانی، رفتارهای غذا خوردن و شاخص توده بدنی در دانشجویان اجرا شد.
    روش
    بدین منظور، 302 دانشجوی دانشگاه پیام نور با میانگین سنی 23 سال و 3 ماه و انحراف استاندارد 56/4 با روش خوشهای چند مرحلهای به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. سپس کلیه شرکت‎کنندگان به گویه های پرسشنامه سه عاملی غذا خوردن و مقیاس اضطراب اجتماعی جسمانی پاسخ دادند. شاخص توده بدنی، دور کمر، شکم و باسن اندازه گیری شد. داده ها با نسخه شانزدهم نرم افزار SPSS و با استفاده از روش همبستگی پیرسون و روش رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بیانگر رابطه معنادار اضطراب اجتماعی جسمانی، رفتارهای غذا خوردن با شاخص توده بدنی و مقادیر دورکمر، دورشکم و دور باسن بود. به طوری که نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از تبیین 1/13 درصد از تغییرات اضطراب اجتماعی جسمانی با مولفه های غذا خوردن و تنسنجی بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها بیانگر آن است که به واسطه تجمع نابهنجار چربی در نقاط مختلف بدن به هنگام حضور در اجتماع، افراد اضطراب اجتماعی جسمانی بیشتری را ادراک میکنند و در نتیجه به مهارگسیختگی در غذا خوردن رو می آورند که میتواند ناشی از برانگیختگی چرخه اضطراب در آنها باشد.
    کلیدواژگان: رفتار غذا خوردن، شاخص توده بدنی، اضطراب اجتماعی جسمانی
  • میرحسین دالوند، طاهره الهی صفحه 213
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد مولفه های حافظه کاری (مجری مرکزی، مدار آوایی و بخش دیداری-فضایی) در دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی (MD) و مقایسه آنها با همتایان عادی انجام شد.
    روش
    30 دانش آموز دختر و پسر MD مرکز ناتوانی های یادگیری شهر زنجان انتخاب و با 30 نفر از دانش آموزان عادی که از لحاظ هوش، سن، جنس و پایه تحصیلی همتا شده بودند مقایسه شدند. آزمودنی ها با استفاده از تکالیف فراخنای ارقام مستقیم، فراخنای ارقام معکوس، فراخنای کرسی، فراخنای شمارش و آزمون استروپ ماه-خورشید مورد آزمون قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و تحلیل رگرسیون لجستیک انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین میانگین نمرات دانش آموزان MD و همتایان عادی آنها در همه آزمون های حافظه کاری به استثنای آزمون فراخنای کرسی مشاهده شد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک، آزمون فراخنای ارقام معکوس (مجری مرکزی) قوی ترین پیش بینی کننده ناتوانی یادگیری در کودکان MD بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت در یادگیری حقایق ریاضی که به صورت کلامی ارائه می شوند مدار آوایی و مجری مرکزی نقش مهمی دارند زیرا حفظ و نگهداری اطلاعات کلامی، بازداری اطلاعات نامربوط، هماهنگی و مدیریت پردازش همزمان و کارآمد اطلاعات کلامی و دیداری- فضایی و نیز بازیابی اطلاعات از حافظه بلندمدت بر عهده این دو مولفه از حافظه کاری می باشد و نارسایی آنها منجر به عملکرد ضعیف در کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی می شود.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، ناتوانی ریاضی، اختلال یادگیری، دانش آموز
  • نسرین ارشدی، صالحه پیریایی، راضیه زارع صفحه 221
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعدیل کننده صفات شخصیتی برون گرایی و روان آزرده‎گرایی در رابطه بین ادراک طردشدگی با رفتارهای انحرافی در محیط کار انجام گرفت.
    روش
    اعضای نمونه این پژوهش شامل 315 نفر از کارکنان یک شرکت صنعتی در اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان در پژوهش پرسشنامه رفتارهای انحرافی در محیط کار، فرم اصلاح شده مقیاس طرد در محیط کار، و پرسشنامه شخصیتی نئو را تکمیل نمودند. جهت تحیل داده ها از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان دادند که ادراک طردشدگی در محیط کار با رفتارهای انحرافی سازمانی و رفتارهای انحرافی بین فردی رابطه مثبت دارد. یافته ها همچنین حاکی از نقش تعدیل گر دو صفت شخصیتی برون گرایی و روان آزرده‎گرایی در این روابط بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر می توانند برای مدیران منابع انسانی در ارتباط با استخدام افراد برای مشاغلی که در آنها بروز رفتارهای انحرافی مشکل ساز است (مثلا، امور مالی)، کاربردپذیر باشند.
    کلیدواژگان: ادراک طردشدگی در محیط کار، رفتارهای انحرافی در محیط کار، برون گرایی، روان آزرده گرایی
  • ملیحه حسنی، علی فتحی آشتیانی، سید کاظم رسول زاده طباطبایی صفحه 231
    مقدمه
    در این پژوهش مولفه های طرحواره های ناسازگار اولیه و شیوه های فرزندپروری والدینی ادراک‎شده را در دو گروه از زوجین با سبک مقابله ای مسالهمدار و هیجانمدار مقایسه نمودیم.
    روش
    در یک مطالعه علی- مقایسهای 158 دانشجو متاهل مونث که در دانشگاه های تهران مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ و شیوه های فرزندپروری والدینی ادراک‎شده (EMBU-S) و سبک های مقابله ای را تکمیل نمودند. داده ها با روش های آماری آزمون t مستقل و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به‎دست آمده نشان داد که تفاوت معناداری میان زوجین با سبک مقابله ای مسالهمدار و هیجانمدار در تمامی زیر مقیاس های طرحواره های ناسازگار اولیه و شیوه های فرزندپروری ادراک‎شده وجود دارد. زوجین با سبک مقابله ای هیجانمدار در تمامی زیر مقیاسهای طرحواره های ناسازگار اولیه نمرات بالاتری را کسب کردند به علاوه زوجینی که شیوه فرزندپروری گرمی عاطفی را ادراک کرده بودند بیشتر سبک مقابله مساله مدار را به‎کار میبستند و زوجینی که شیوه طرد و بیش حمایت گری را درک کرده بودند سبک مقابله ای هیجانمدار را استفاده مینمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به‎دست آمده به نظر میرسد که میتوان با فراهم نمودن شرایط مناسب در دوره کودکی و بهبود روابط والد- کودک، زمینه را برای افزایش کارآمدی افراد در مقابله موثر با شرایط تنشزا ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، شیوه های فرزندپروری ادراک‎شده، سبک مقابله هیجانمدار، سبک مقابله مسالهمدار
  • حسین سلیمی بجستانی، عبدالله شفیع آبادی، احمد اعتمادی، خدابخش احمدی صفحه 237
    مقدمه
    این پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی دو الگوی مشاوره گروهی آدلری و بازسازی شناختی مبتنی بر تمثیل در افزایش سلامت روانی دانشجویان انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق نیمه تجربی بود و جامعه پژوهشی را دانشجویان پسر مراکز تربیت معلم تهران تشکیل دادند که از بین آنها 45 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه به شکل تصادفی جایگزین شدند. گروه های آزمایشی روش های مشاوره آدلری و بازسازی شناختی مبتنی بر تمثیل را به مدت 12 جلسه به صورت مشاوره گروهی تجربه کردند. ابزار مورد استفاده مقیاس سلامت روانی GHQ-28 بود که به صورت پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مداخلات گروهی بازسازی شناختی مبتنی بر تمثیل در افزایش سلامت روانی اعضای گروه موثر بوده و در خرده آزمون نارسایی در کارکرد اجتماعی کاهش معناداری ایجاد کردند اما اثر مداخلات گروهی آدلری در سلامت روانی معنادار نشد.
    نتیجه گیری
    درمان های جدید و از جمله آنها درمان به روش تمثیل با توجه به قرابت فرهنگی با جامعه ایرانی می تواند به خوبی قابل استفاده و اثربخش باشد. مطابق نتایج مطالعه حاضر می توان این روش را جزء درمان های موجود ترویج داد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، مشاوره آدلری، بازسازی شناختی، تمثیل
  • عطا شاکریان، علی محمد نظری، پایناز ابراهیمی، عادل فاطمی، صبا دانایی صفحه 245
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی شباهت و تضاد خصوصیات شخصیتی زوج های دانشجو و ارتباط آن با سازگاری زناشویی انجام شد.
    روش
    در این پژوهش مقایسه ای که در سال 1389 انجام گرفت گروه نمونه شامل 200 زوج دانشجو در مقاطع تحصیلی کاردانی تا دکتری حرفه ای با روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه های نئو فرم کوتاه و سازگاری زناشویی لاک- والاس بودند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در گروه زنان و مردان دارای ابعاد شخصیتی روان آزرده خو نشان داد زمانی که هر دو زوج با ثبات باشند سازگاری زناشویی به طور معناداری بیشتر از زمانی است که هر دو زوج روان آزرده‎خو باشند. یافته های دیگر پژوهش در بررسی تفاوت سازگاری زناشویی در بعد شخصیتی همسازی در گروه های زنان و مردان نشان داد زمانی که مرد همساز و زن ناهمساز باشد سازگاری زناشویی به طور معناداری بیش از زمانی است که هر دو زوج ناهمساز باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش اهمیت عوامل و صفات شخصیتی در سازگاری زناشویی را نشان می دهد و بیانگر آن است که خصوصیات شخصیتی می توانند پیش بینی کننده های معناداری از سازگاری زناشویی باشند.
    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، برون گرایی، همسازی، انعطاف پذیری، مسئولیت پذیری، نوروزگرایی، شباهت، تضاد، سازگاری زناشویی
  • زهرا غمخوارفرد، مونا امراللهی نیا، پرویز آزاد فلاح صفحه 253
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش بینی کننده های اضطراب دوره کودکی بر اساس طرحواره های کودکان و سبک های فرزندپروری مادر میان دانش آموزان 9 تا 13 ساله انجام شده است.
    روش
    نمونه پژوهش شامل 152 کودک بود که به روش تصادفی خوشه ایاز مقاطع ابتدایی و راهنمایی شهر تهران انتخاب شدند. آزمون های مورد استفاده در پژوهش شامل آزمون غربالگری اختلالات هیجانی مرتبط با اضطراب دوره کودکی، پرسشنامه طرحواره کودک و پرسشنامه شیوه های فرزندپروی بامریند می باشند. داده ها توسط ضریب همبستگی بیرسون و روش آماری رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که طرحواره های کودکان به نسبت سبک های فرزندپروری مادر، نقش برجسته تری در پیش بینی اضطراب دوره کودکی ایفا می کنند. علاوه بر این یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که اضطراب دوره کودکی توسط طرحواره های شکست، آسیب پذیری، تنهایی و سلطه پذیری کودکان پیش بینی می شود.
    نتیجه گیری
    اضطراب کودکان تا حد زیادی می تواند تحت تاثیر طرحواره های آن ها باشد بنابراین آموزش باورهای منطقی برای کودکان اهمیت زیادی دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب دوره کودکی، طرحواره های ناسازگارانه اولیه، شیوه های فرزندپروری، کودک، مادر
  • قوام ملتفت، محمد خیر صفحه 263
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ادراک دانش آموزان از سبک رفتاری معلمان با بهزیستی روانشناختی در آنها انجام گرفته است.
    روش
    بدین منظور452 دانش آموز دوره متوسطه با روش خوشه ایچند مرحله ای از مدارس شهر شیراز انتخاب شدند؛ شرکت کنندگان در پژوهش مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف (RPWS) و مقیاس ادراک از رفتار معلمان (POTS) را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سبک کنترلی معلمان به صورت منفی تمام مولفه های بهزیستی روانشناختی را پیش بینی می کند. در حالی که ادراک ساختار مولفه های استقلال، رشد شخصی و تسلط بر محیط را بصورت مثبت پیش بینی می نماید. همچنین ادراک مشارکت بصورت منفی مولفه استقلال از بهزیستی را پیش‎بینی می کند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه شواهدی برای اثرگذاری ادراک دانش آموزان از معلمان یا عوامل محیطی برروی بهزیستی روانشناختی دانش آموزان فراهم می کند. بنابراین معلمان باید با تعدیل رفتارهای کنترلی خود و تاکید کمتر بر این رفتارها زمینه بهزیستی را در دانش آموزان فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، خود پیروی، ساختار، مشارکت، کنترل
  • زهرا ترازی، منصور علی حمیدی، ملوک خادمی صفحه 271
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بهبود کیفیت آموزشی از راه شناساندن راهی برای تغییر اسنادها و بهبود انگیزه آموختن دانش آموزان اجرا شد.
    روش
    برنامه آموزشی همراه با پس خورانددهی در چهارچوب نیمه آزمایشی متشکل از دو گروه (29 نفر گروه آزمایشی و 28 نفر گروه گواه) دانش آموزان دبیرستان بررسی شد. گروه آزمایش پس خورانددهی را دریافت نمود. سپس دو گروه ها مورد ارزیابی به روش پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه سبک اسناد (ASQ) پترسون برای سنجش وقایع خوشایند و ناخوشایند بود. داده های بدست آمده با استفاده از روش آماری کوواریانس (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    انگیزه آموختن دانش آموزان در گروه آزمایشی با برنامه آموزشی همراه با پس خورانددهی بهبود یافت و اسنادهای کاهنده آنان تغییر یافت. به علاوه، پایداری بهبود انگیزه آموختن دانش آموزان 2 ماه پس از برنامه آموزشی همراه با پس خورانددهی همچنان پایدار باقی ماند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که انگیزه آموختن دانش آموزان در دوره ای که در آن پس خورانددهی می شد، بهبود چشمگیر و پایداری یافته اند و اسنادهای آنان نیز تغییر مثبتی یافته اند.
    کلیدواژگان: انگیزه آموختن، برنامه آموزشی، اسناد، پس خورانددهی، دانش آموز
  • نسرین یاراحمدیان صفحه 279
    مقدمه
    پژوهش پیش رو به بررسی تاثیر برنامه آموزش کفایت اجتماعی بر توانمندسازی فردی اجتماعی و سلامت عمومی دختران دانش آموز سال اول دبیرستان شهر تهران پرداخته است.
    روش
    آزمودنی های این پژوهش30 نفر از دانش آموزان منطقه 14 آموزش و پرورش شهر تهران بودند که به روش دردسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. قبل از شروع آموزش، آزمون های کفایت اجتماعی و سلامت عمومی برای هر دو گروه به عنوان پیش آزمون اجرا شد. سپس برنامه آموزش کفایت اجتماعی طی 10جلسه 105 دقیقه ای به گروه آزمایش آموزش داده شد. پس از پایان آموزش، آزمون‎های کفایت اجتماعی و سلامت عمومی دوباره برای هر دو گروه به عنوان پس آزمون اجرا شد. داده ها با استفاده از روش کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بر موثر بودن مداخله آزمایشی دلالت داشته و نشان داده‎اند که بر اثر اجرای برنامه آموزش کفایت اجتماعی، توانمندی های فردی- اجتماعی دانش آموزان گروه آزمایش در چهار بعد شناختی، رفتاری، هیجانی و انگیزشی افزایش یافته و به دنبال آن با کاهش علائم جسمانی، اضطراب و بیخوابی، اختلال درکارکرد اجتماعی و افسردگی موجب ارتقای سلامت عمومی آنان نیز شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، پرداختن به کارکردها و نقش برنامه آموزش کفایت اجتماعی در کنار کارکردهای شناختی دانش آموزان در هر نظام آموزشی ضرورت دارد
    کلیدواژگان: کفایت اجتماعی، توانمندی‎های فردی، اجتماعی، سلامت عمومی
  • فاطمه خلیلی کرمانی، سید جلال یونسی، محمدرضا محمدی صفحه 289
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی از شایع‎ترین اختلالات روانی دوره کودکی می باشد. به همین منظور براساس شیوه درمانی رونت با استفاده از تصاویر به دنیای کودک وارد شده، چالش های ذهنی و باورهایی که در او شکل گرفته شناسایی می‎شود و کودک بدون اینکه آگاه باشد جنبه های مخفی واقعیت خود را که ارزش درمانی دارد، روشن می سازد.
    روش
    رونت در نظریه ساختارگرایی در درمان کودکان نقش مهمی داشته و پیشگام استفاده از نقاشی در کار با کودکان می باشد. در این نظریه، هیچ افتراقی بین ارزیابی و درمان وجود ندارد، به این دلیل که کاوش ساختارهای ذهنی فرد، خود جنبه درمانی دارد و خیلی از حقایق را روشن می سازد. برای ارزیابی تغییرات در طول درمان از چک لیست رفتاری کودکان آخنباخ و آزمون اندریافت کودکان استفاده شد.
    یافته ها
    در نتیجه درمان، تغییرات معناداری در زمینه کاهش علائم اضطرابی کودک مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    شیوه درمان رونت تغییرات بسیار واضحی در زمینه کاهش علائم اضطرابی کودکان ایجاد می کند. لذا بر اساس نتایج این مطالعه، استفاده از این شیوه در ارزیابی و درمان مشکلات بالینی رایج کودکان همانند اختلال افسردگی، وسواس و انواع اختلالات اضطرابی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب منتشر، الگوی درمانی رونت، کودک
|
  • Peyman Rezaie Maram, Maria Aguilar, Vafaie, S.Abbas Tavallaie, Nader Monirpoor Page 197
    Introduction
    Review of related literature indicates that few studies have addressed the impacts of the duration of untreated psychosis (DUP) on family, and on the family system in particular. The present research investigates the relationship between DUP and family distress among families with a member suffering from first-episode psychosis (FEP).
    Method
    This was a non-experimental correlational study. Using purposeful sampling, a sample of 107 families from three medical centers was recruited. Family distress was measured using the Family Distress Index (FDI), and was completed by the primary caregiver in each family. Also, DUP was measured by administering a semi-structured interview to primary caregivers with select items from the Course of Onset and Relapse Schedule/Topography of Psychotic Episode (CORS/ TOPE). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    Results indicated that there is a significant relationship between DUP and family distress, and that DUP is also a predictor of family distress.
    Conclusion
    In sum, these findings suggest that when there is an increase in the delay of seeking family treatment, DUP is prolonged, with an increase in family distress. Thus, prolonged DUP may be an indicator of an increased need for family to seek professional help in order to achieve balance of the family system
    Keywords: first episode psychosis (FEP), duration of untreated psychosis (DUP), family system, family distress
  • Mojgan Agah, Heris, Masoud Janbozorgi, Neda Golchin Page 205
    Introduction
    The present study examined the relationship between social physique anxiety (SPA), body mass index (BMI), and eating behaviors among students.
    Method
    302 students from Payame-Noor University, with mean age 23 years and 3 months (SD = 4.56) were randomly selected using a multistage cluster sampling method. All participants filled out the Three-Factor Eating Questionnaire (TFEQ), and the Social Physique Anxiety Scale (SPAS). Weight and BMI, Waist, abdomen, and hip were measured. Data were analyzed using SPSS- 16, Pearson correlation coefficient, and multivariate regression.
    Results
    The results revealed positive correlations between SPAS and eating behavior components, BMI, waist, abdomen, and hip circumferences. Multivariate regression data revealed that eating behavior components and anthropometrical factors might explain 13.1% of SPAS variance.
    Conclusion
    Findings suggested that body deformation due to fat accumulation in different areas of the body may lead to increased SPA, resulting in dysfunctional eating behaviors (such as disinhibition), which may be due to the arousal of the anxiety cycle.
    Keywords: Eating Behavior, Body Mass Index, Social Physique Anxiety
  • Mir, Hossein Dalvand, Tahereh Elahi Page 213
    Introduction
    The purpose of this study was to examine the performance of working memory components (central executive, phonological loop, and visual-spatial sketchpad) in students with mathematical disability (MD) in comparison to students without MD.
    Method
    30 students (female and male) with MD from the Learning Disability Center of Zanjan and 30 elementary school students were matched according to IQ, age, gender and academic performance. The participants performed forward and backward Corsi span tests, counting span tests, and the Sun-Moon Stroop test. Data were analyzed using a T-test and logistic regression.
    Results
    All working memory tasks showed significant differences between the scores of students with MD and students without MD, with the exception of the Corsi span results. Logistic regression analysis showed that impaired backward digit span test results (an assessment of the central executive system of working memory) are a strong predictor of learning disability in students with MD.
    Conclusion
    Results indicated that phonological loop and central executive functioning play an important role in mathematical learning that is presented verbally given that these components of working memory are responsible for the maintenance of verbal information, inhibition of irrelevant information, the simultaneous processing of verbal and visual-spatial information, and the recovery of information from long-term memory. Deficits in these aspects of working memory may result in impaired mathematical learning.
    Keywords: Working Memory, Mathematical Disability, Learning Disability, Student
  • Nasrin Arshadi, Salehe Piriaei, Razie Zare Page 221
    Introduction
    This study tested the moderation effect of two personality traits, extraversion and neuroticism, on the relationship between perceived workplace exclusion and workplace deviance.
    Method
    The participants of this study included 325 employees of an industrial company in Isfahan that were selected by stratified random sampling method. The instruments used in this study were Workplace Exclusion Scale-Revised (WES-R), Workplace Deviance Questionnaire and NEO-FFI. A hierarchical regression analysis was employed to test the hypotheses.
    Results
    Regression analysis revealed that personality traits moderated the relationship of perceived workplace exclusion with workplace deviance.
    Conclusion
    The findings in the current study have implications for HR practitioners who frequently hire applicants for jobs where deviant behaviors are more prevalent and problematic (e.g., finance).
    Keywords: Perceived Workplace Exclusion, Workplace Deviance, Extraversion, Neuroticism
  • Malihe Hassani, Ali Fathi, Ashtiani, Seyed Kazam Rasoolzadeh, Tabatabaei Page 231
    Introduction
    The present study compares early maladaptive schemas and perceived parental rearing behaviors in couples with problem-focused coping styles and emotion-focused coping styles.
    Method
    This was a causal–comparative study. The sample was selected using convenience sampling and consisted of 158 married female students of Tehran universities. They completed the Young Schema Questionnaire (YSQ), the short Egna Minnen Betraffande Uppfostran (EMBU-S), and a coping style questionnaire. Data were analyzed using the Mann-Whitney U test and a T-test.
    Results
    There were significant differences between couples with problem-focused coping styles and emotion-focused coping styles in each of the subscales of early maladaptive schemas and perceived parental rearing behaviors. Couples in the emotion-focused coping style group had higher scores in all subscales of early maladaptive schemas. Furthermore, the couples with an emotional parenting style applied problem-focused coping more frequently, and those with avoidance and over-support parenting styles applied emotional parenting style more frequently.
    Conclusion
    Results suggest that by providing suitable childhood conditions, in addition to development of the parent–child relationship, individuals develop more effective coping mechanisms in order to better handle stressful situations.
    Keywords: Early Maladaptive Schemas, Perceived Parental Rearing Behaviors, Emotional Focused Coping Style, Problem Focused Coping Style
  • Hossein Salimi Bajestani, Abdolah Shafi Abadi, Ahmad Etemadi, Khodabakhsh Ahmadi Page 237
    Introduction
    The present study determines the effectiveness of two types of group counseling, Adlerian counseling and cognitive restructuring, based on an allegory to improve the mental health of students.
    Method
    The study was quasi-experimental. Participants consisted of 45 male students from the Teacher Training Center of Tehran, who were randomly assigned to two case groups and a control group. One case group underwent Adlerian group counseling, and the other underwent cognitive restructuring based on an allegory of 12 sessions. The mental health scale GHQ-28 was administered at pretest, posttest and follow-up stages.
    Results
    Results suggest that cognitive restructuring based on allegory effectively improved the mental health outcomes of group members and made a meaningful decrease in social function. However, significant changes were not found for participants in the Adlerian group.
    Conclusion
    Modern treatments, such as cognitive restructuring, can be effectively utilized in Iran due to their cohesion with Iranian culture. It would be appropriate to promote it as an effective treatment based on the present study’s results.
    Keywords: Mental Health, Adlerian Counseling, Cognitive Restructure, Allegory
  • Ata Shakerian, Ali, Mohammad Nazari, Paynaz Ebrahimi, Adel Fatemi, Saba Danaei Page 245
    Introduction
    The present study investigates the effects of similar and dissimilar personality traits on the marital adjustment of university students.
    Method
    This comparative study included 200 couples, ranging from students pursuing Associate Diplomas to PhDs at Islamic Azad University, who were selected using 2-stage cluster sampling. The assessment tools used were the NEO form short questionnaire, and the Locke-Wallas Marital Adjustment Scale (LWMAS). Data were analyzed using variance analysis.
    Results
    Results of neuroticism scales indicated that when both parties were rated as stable, marital adjustment was more likely than when both rated highly in neuroticism. Additionally, in instances when males were accommodating and females were not accommodating, marital adjustment was more frequent than when both parties were not accommodating. [Remark 7]
    Conclusion
    These findings suggest that certain personality traits may predict successful marital adjustment, as well as the importance of personality factors for married couples.
  • Zahra Ghamkharfard, Mona Amrollah Ina, Parviz Azadfallah Page 253
    Introduction
    The present research examined the predictors of childhood anxiety based on early maladaptive schemas (EMSs) of children and the parenting styles of their mothers among 9–13-year-old students.
    Method
    Participants were 152 children who were selected using cluster random sampling from elementary and middle schools in Tehran. Instruments included Screen for Child Anxiety-Related Emotional Disorders (SCARED), Schema Inventory for Children (SIC), and Baumrind Parenting Styles Inventory. The data were analyzed with Pearson correlation and multiple regression methods.
    Results
    Results suggest that EMSs of children play a more significant role in prediction of childhood anxiety than parenting styles of mothers. Meanwhile, regression analysis identified the EMSs of failure, vulnerability, loneliness, and submission as the ones that explain most of the variance in total anxiety.
    Conclusion
    Children’s anxiety can be influenced by their schemas to a large extent; therefore, training logical beliefs to children is essential.
    Keywords: Childhood Anxiety, Early Maladaptive Schemas, Parenting Styles, Children, Mother
  • Ghavam Moltafet, Mohammad Khayyer Page 263
    Introduction
    This study investigates the relationship between student perception of teacher’s behavioral style and their psychological well-being.
    Method
    Participants consisted of 452 high school students who were selected by multistage cluster sampling in Shiraz city. The participants filled out the Ryff Psychological Well-Being Scale, and Perception of Teacher's Scales.
    Results
    The results of multiple regression showed that perception of control can predict all component of well-being negatively, while perception of structure from teachers can predict autonomy, personal growths and environment mastery positively. In addition perception of involvement from teachers predict autonomy component of well-being negatively.
    Conclusion
    The results suggested that positive perception of teachers or environment has beneficial effects on the psychological well-being of students. As such, teachers should decrease controlling behavior, thereby providing a proper environment for increased psychological well-being of their students.
  • Zahra Tarazi, Mansoor, Ali Hamidi, Molouk Khademi Page 271
    Introduction
    The purpose of the present study is to improve the quality of education through the illustration of methods for changing student attributions and improvement in their motivational levels for learning.
    Method
    An instructional program and feedback were used with two groups (29 in the case group and 28 in the control group) of high school students in a semi-experimental framework. The case group received feedback. The two groups were evaluated using a pretest and posttest model and then followed up. The Peterson Attributional Style Questionnaire (ASQ) was used to measure both positive and negative events. Finally, data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    In the case group, the learning motivation of students through feedback improved and their negative attributions changed significantly. Moreover, improvement in learning motivation lasted for about 2 months following the feedback program.
    Conclusion
    Results suggest that the learning motivation of students receiving feedback is significantly improved, as well as sustained, and attributions change positively.
    Keywords: Learning Motivation, Instructional Program, Attribution, Feedback, Student
  • Nasrin Yarahmadiyan Page 279
    Introduction
    This study investigates the impact of social competence training program on the individual social ability and the general health of female freshman high school students in the city of Tehran.
    Method
    The sample consisted of 30 students from educational district 14 in Tehran who were selected using convenience sampling and randomly assigned to either the experimental or control group. Before administering skills training, Social Competence and General Health Questionnaires were administered to both groups. The experimental group took part in 10 sessions (105 minutes each) of a social competence-training program. After finishing the program, social competence and general health questionnaires were administered to both groups again. Data were analyzed using a covariance statistical measure.
    Results
    Results indicated that the social competence-training program was effective in increasing individual social abilities (cognitive, motivational, behavioral and emotional), as was as general health of participants. Furthermore, it decreased somatic symptoms, anxiety, insomnia, social dysfunction, and depression.
    Conclusion
    Based on the results, it is recommended that social competence training programs should be made available to students.
    Keywords: Social Competence, Social, Individual Abilities, General Health
  • Fatemeh Khalili, Kermani, Seyed Jalal Younesi, Mohammad Reza Mohammadi Page 289
    Introduction
    Anxiety disorder is one of the most prevalent mental health issues facing children. However, Ravenette’s treatment makes it possible to safely enter a child’s inner world through identifying difficulties and beliefs using pictures. Furthermore, without a child’s conscious awareness, this treatment model can clarify various hidden aspects which help in treatment.
    Method
    Ravenette has played a crucial role in children’s treatment as a result of the constructive theory; he is a pioneer in utilizing painting for treatment of children. Constructive theory posits that there is no difference between assessment and treatment as searching an individual’s mental structures has inherent treatment value and provides ample clarification. Children were assessed using the Achenbach Children’s Checklist and CAT scans.
    Results
    The anxiety levels of participants were significantly reduced following treatment.
    Conclusion
    Ravenette’s treatment significantly decreases anxiety symptoms in children. Results of the present study suggest that assessing and treating common childhood mental health issues, such as depression, obsession and anxiety disorders, is possible using Ravenette’s treatment model.
    Keywords: Generalized Anxiety Disorder, Ravenette's Treatment, Children