فهرست مطالب

Dental School - Volume:30 Issue: 3, 2012

Journal of Dental School
Volume:30 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین بهنیا، احد خوش زبان، مهرناز زرین فر، فاطمه مشهدی عباس، حسن بهرامی نسب، آرش خجسته * صفحات 143-154
    سابقه و هدف

    با توجه به اینکه رژنراسیون ضایعات استخوانی بزرگ از چالش های اصلی بازسازی فکی است، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر استفاده همزمان از ماتریکس دمینرالیزه استخوان DBM (Demineralized Bone Matrix)، سلول های بنیادی مزانشیمالMSCs (Mesenchymal Stem Cell) و پلاسمای غنی از فاکتور رشدی PRGF (Platelet rich in growth factors) می پردازد.

    مواد و روش ها

    سلول های بنیادی با استفاده از مغز استخوان ناحیه فمور خرگوش ها استخراج و ماهیت بنیادی آنها اثبات گردید. PRGF با استفاده از 5 سی سی خون که از قلب خرگوش ها آسپیره شده بود با استفاده ازدستگاه سانتریفوژ تهیه گردید. طی فرآیند جراحی، 4 نقص 8 میلی متری بوسیله فرز ترفاین در ناحیه جمجمه خرگوش ها ایجاد شد. سلول های پاساژ سوم روی DBM بارگذاری شده، 24 ساعت در انکوباتور نگهداری شدند. ترتیب جایگذاری مواد به این صورت بود: گروه1= DBM، گروه2= DBM+ PRGF، گروه3 =DBM+MSCs و گروه4= DBM+ PRGF+ MSCs. درهفته 6 و 12 خرگوش ها به شیوه وایتال پرفیوژن قربانی شده،آنالیز هیستومورفومتری برروی مقاطع 5 میکرومتری با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 14 و با آزمون ANOVA انجام گرفت.

    یافته ها

    آنالیز هیستومورفومتری کلیه مقاطع در 6 و 12 هفته پس از جراحی، استخوانسازی را در گروه1، 6/74% و 31/20% در گروه 2، 35/14% و 44/28%، در گروه 3، 75/17% و 33/31% و در گروه 4، 94/18% و 21/37% نشان داد. درصد استخوان سازی بالاتر در نقص گروه 4 مشاهده شد. این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0P>).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد استفاده همزمانDBM، PRGF و MSCsموجب افزایش رژنراسیون استخوان در ضایعات 8 میلیمتری کالواریای خرگوش نسبت به استفاده تنها ازMSCs یا PRGFخواهد شد.

    کلیدواژگان: بازسازی استخوان، پلاسمای غنی از فاکتور رشد، سلول بنیادی مزانشیمی، ماتریکس دمینرالیزه استخوانی، مهندسی بافت
  • زینب جعفری، محمدرضا شریفیان، امین نظری نسب*، نوشین شکوهی نژاد، فاطمه بابکی، علی حائری صفحات 155-162
    سابقه و هدف

    با پیشرفت سیستم های پر کردن کانال اخیرا سیلری تحت عنوان Epiphany self-etch (Pentron Clinical Technologies، LLS، Wallingford، CT، USA) به بازار عرضه شده که در آن نیازی به استفاده از پرایمر سلف اچ قبل از کاربرد سیلر نمی باشد. همزمان، آماده سازی سطح عاج با شستشو دهنده های مختلف ممکن است باعث تغییرات شیمیایی و ساختاری مختلف در عاج گردد. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثر EDTA (شستشوی نهایی با آب مقطر یا کلرهگزیدین) و MTAD بر ریزنشت تاجی بزاق در کانال های پر شده با سیستم Resilon/Epiphany self-etch یا گوتاپرکا /AH Plus انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق که به صورت ex vivo انجام شد تعداد 140 دندان تک ریشه کشیده شده انسانی انتخاب و در حین آماده سازی با هیپوکلریت سدیم 3/1% شستشو داده شدند. نمونه ها به 6 گروه آزمایشی و 2 گروه کنترل منفی و مثبت تقسیم شدند. لایه اسمیر در گروه های 1 و 4 توسط EDTA و شستشوی نهایی با آب مقطر؛ در گروه های 2 و 5 توسط EDTA و شستشوی نهایی با کلرهگزیدین 2% و نیز در گروه های 3 و 6 توسط MTAD حذف گردید. کانال ها در گروه های 1، 2 و 3 با گوتاپرکا/سیلر AH Plus و در گروه های 4، 5 و 6 با رزیلون و سیلر Epiphany self-etch به روش تراکم جانبی پر شدند. بعد از قرار دادن نمونه ها در یک محفظه دوقسمتی و استریلیزاسیون آنها، بخش تاجی دندان ها در تماس با بزاق انسانی قرار گرفته و نمونه ها به صورت روزانه 60 روز کنترل شدند. برای آنالیز داده ها از آزمون های chi-square، آنالیز بقاء و log-rank استفاده شد.

    یافته ها

    نه نمونه (45%) در گروه 1، 14 نمونه (70%) در گروه 2، 18 نمونه (90%) در گروه 3، 13 نمونه (65%) در گروه 4، 7 نمونه (35%) در گروه 5 و 13 نمونه (65%) در گروه 6 بعد از 60 روز نشت بزاق داشته اند. میزان تفاوت در مقاومت در برابر نشت بین گروه های 1 و 3 و نیز گروه های 3 و 5 از نظر آماری معنی دار برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    MTAD بر توانایی مهروموم کنندگی رزیلون/سیلر Epiphany سلف اچ تاثیر منفی نداشته ولی EDTA می تواند آماده کننده مناسب عاج در قبل از کاربرد گوتاپرکا/سیلر AH Plus باشد. همچنین، کلرهگزیدین می تواند یک شستشو دهنده نهایی خوب در کانال هایی باشد که با رزیلون/سیلر Epiphany سلف اچ پر می شوند.

    کلیدواژگان: Epiphany self، etch، کلرهگزیدین، رزیلون، ریزنشت، گوتاپرکا، MTAD و EDTA
  • بهزاد هوشمند، محمدرضا طالبی اردکانی، مهدی کدخدازاده، عباس احمدی صفحات 163-168
    سابقه و هدف
    پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد بیماری پریودنتال می باشد.یکی از راه های مقابله سیستم ایمنی بدن با باکتری ها ازطریق تولید رادیکال های آزاد اکسیژن می باشد، که خود این نیز باعث تخریب مضاعف بافت پریودنتال می شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر یکی از آنتی اکسیدانت ها (ویتامینE) به عنوان درمان کمکی بعد ازجرم گیری وتسطیح سطوح ریشه ای در درمان پریودنتال صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر، ده بیمار 30 تا 50 ساله، بدون بیماری سیستمیک با پریودنتیت متوسط و شدید درفک بالا انتخاب شدند بعد از جرمگیری و تسطیح سطوح ریشه ای، دریک سمت ویتامین E 5 درصد و در سمت دیگر پلاسبو داخل تری ساخته شده برای ماگزیلا هر بیمار ریخته شده و داخل دهان قرار می گرفت.
    یافته ها
    اثر نوع درمان در شاخص های مورد ارزیابی معنادار نبود در حالی که اثر زمان در اکثر شاخص ها معنی دار بود به طوری که شاهد آن هستیم در هفته چهارم به طور معنی داری بهبودی بهتر از هفته دوم بعداز شروع درمان بود. بدین صورت، به ترتیب پروگزیمال و رادیکولار در شاخص عمق پاکت (001/0=p، 31/0- و 002/0=p، 151/0-)، از دست رفتن چسبندگی(001/0=p، 401/0- و 002/0=p، 217/0-)،خونریزی حین پروبینگ (272/0=p، 391/0- و 001/0=p، 188/4-) و در شاخص لثه ای (05/0=p، 219/0-) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد تاثیر گذشت زمان در بهبودی شاخص ها بیشتر از تاثیر نوع درمان بود.
    کلیدواژگان: پریودنتیت، آنتی اکسیدانت، ویتامین E، روش تری
  • محمد جعفریان، محمد بیات، فائزه یوسفی، نغمه عمادی، وحید ملاباشی صفحات 169-173
    سابقه و هدف
    آگمنتاسیون موضعی استخوان ناحیه خلفی ماگزیلا (سینوس لیفت) پیش از جایگذاری ایمپلنت های دندانی، تبدیل به تکنیک درمانی قابل قبولی در دنیای ایمپلنت شده است. اما از نتایج این درمان و مسائل مرتبط با آن در ایران اطلاعات مستند محدودی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی نتایج جراحی درمان سینوس لیفت و ایمپلنت های جایگذاری شده در بیماران جانباز درمانگاه شهید قاضی طباطبایی طی سال های 1379 تا سال 1386 می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه گذشته نگر، 50 بیمار که درمان سینوس لیفت شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. معیار ورود کلیه جانبازان دارای پرونده بودندکه تحت درمان سینوس لیفت قرار گرفته بودند. معیار خروج نیز پرونده های فاقد اطلاعات کافی بودند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرونده های موجود وارد پرسشنامه گردید. میانگین مدت زمان follow up در بیماران 05/23 ± 32/53 ماه بود. معیار موفقیت جراحی، ایمپلنت هایی در نظر گرفته شدند که اسئواینتگره بوده، طی دوره follow up در محل خود باقی مانده و از حفره دهان خارج نشده بودند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون T-test و آزمون فیشر انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 235 ایمپلنت جایگذاری شده، تعداد 82 عدد داخل ناحیه سینوس لیفت و 153 عدد خارج از این ناحیه بود. تعداد کلی ایمپلنت های failشده 8 عدد و از این تعداد، 5 عدد داخل ناحیه سینوس لیفت بود. در نتیجه Success Rate کلی6/96%، ایمپلنت های داخل ناحیه سینوس لیفت، 9/93%؛ و ایمپلنت های خارج از این ناحیه، 98% بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه موفقیت جراحی نتیجه گیری ایمپلنت ها در ناحیه سینوس لیفت ونواحی غیر آن در جمعیت مورد مطالعه (جانبازان محترم به عنوان یک گروه خاص)، بیانگر درصد بالایی از موفقیت است.
    کلیدواژگان: آگمنتاسیون کف سینوس، سینوس ماگزیلا، ایمپلنت های دندانی، شکست درمان، اسئواینتگریشن، جانبازان جنگ
  • آذین نوریان، علی نوریان، آرزو ابن احمدی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 174-183
    سابقه و هدف
    با توجه به افزایش روزافزون اطلاعات در عصر حاضر و رشد و تکوین الگوهای آموزشی و تحولی که در مفهوم یادگیری رخ داده است، تغییر رویکرد آموزش از شیوه های سنتی به روند آموزش در جهت استفاده از امکانات و منابع الکترونیکی و آموزش مجازی اهمیت بسیاری یافته است. بنابراین این پژوهش با هدف مقایسه دو روش آموزش مجازی و آموزش سنتی در تدریس درس دندانپزشکی جامعه نگر نظری صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 70 نفر از دانشجویان ترم 11 و 12 دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در نیم سال اول سال تحصیلی 90-89 واحد درسی دندانپزشکی جامعه نگر نظری را انتخاب کرده بودند، با روش سرشماری وارد مطالعه شده، بر حسب ترم تحصیلی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ترجمه شده استاندارد(DLAS) Distance Learning Attitude Survey بود که پس از تعیین روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. براساس این پرسشنامه سنجش ویژگی های موفقیت در آموزش مجازی دانشجویان مورد ارزیابی قرار گرفت؛ سپس برنامه آموزشی به شیوه مجازی جهت گروه مداخله و روش سنتی جهت گروه کنترل به مدت یک ترم تحصیلی ارائه شد. در پایان دوره، آزمون پیشرفت تحصیلی بصورت کتبی از دانشجویان هر دو گروه بعمل آمد. همچنین میزان رضایتمندی دانشجویان دو گروه در خصوص روش آموزشی با استفاده از پرسشنامه استاندارد Individual Development and Educational Assessment (IDEA) پس از ترجمه و تعیین روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد 70 نفر در این مطالعه شرکت نمودند، که 36 نفر آنها در گروه آموزش مجازی قرار گرفتند. از این تعداد 13 نفر مرد (1/36%) و 23 نفرزن (9/63%) بودند. تعداد 34 نفر هم در گروه آموزش سنتی قرار داشتند که 10 نفر آنها مرد (4/29%) و 24 نفر زن (6/70%) بودند. از نظر اطلاعات دموگرافیک صرفا میزان استفاده روزانه از رایانه اختلاف معنی داری نشان داد. میانگین و انحراف معیار آزمون پیشرفت تحصیلی در هر دو گروه آموزش مجازی (برخط) و سنتی مشابه بود و در مقایسه اختلاف معنی داری مشاهده نشد. رضایتمندی دانشجویان در دو گروه آموزشی در پنج حیطه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. در چهار حیطه نخست شامل تدریس استاد، محتوی آموزش، نگرش به دوره آموزشی و دشواری درس اختلاف معنی داری مشاهده نگردید و صرفا در حیطه ادراک و قضاوت نهائی دانشجویان، بین دو گروه آموزشی اختلاف معنی داری مشاهده شد (0001/0P<، 85/3 vs. 93/2).
    نتیجه گیری
    کلیه دانشجویان این درس را با موفقیت کامل گذراندند. در میزان آگاهی دانشجویان در زمینه درس نظری دندانپزشکی جامعه نگر با استفاده از دو روش سنتی و مجازی تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشد. روش آموزشی مجازی در رسیدن به اهداف اصلی خود که ایجاد نگرش مثبت در دانشجویان و جلب رضایتمندی آنان به مباحث دندانپزشکی جامعه نگر بود، موفقیت لازم را کسب نمود به نحوی که می تواند در صورت فراهم بودن امکانات آموزشی و شرایط لازم با توجه به امتیازات آن به عنوان روشی جایگزین در دانشکده های دندانپزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دندانپزشکی، روش آموزشی، آموزش مجازی، دندانپزشکی جامعه نگر
  • رزا حقگو، محمد عطایی، سارا توسلی حجتی، سمیه کاملی*، سارا رحیمیان امام صفحات 184-191
    سابقه و هدف

    علت اصلی شکست در کاربرد فیشورسیلنت از دست رفتن باند آن به دندان و ایجاد پوسیدگی های ثانویه است. نانوذرات هیدروکسی آپاتیت دارای خواص بیولوژیک مطلوبی هستند که با افزودن آنها به مواد ترمیمی می توان از این ویژگی ها بهره جست. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر افزودن مقادیر مختلف نانوذرات هیدروکسی آپاتیت (0 درصد (کنترل)، 1، 3، 5، 10، 15 درصد) بر خواص مکانیکی چون استحکام باند میکروبرشی و خواص فیزیکی مانند درجه تبدیل عمق کیور و بررسی رمینرالیزاسیون مینای دندان صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی آزمایشگاهی حاضر درصدهای وزنی مختلف شامل 0 درصد(کنترل)، 1، 3، 5، 10 و 15 درصد از نانوذرات هیدروکسی آپاتیت با ابعاد 50 نانومتر به صورت جداگانه به فیشورسیلنت اضافه شدند. سپس آزمون درجه تبدیل توسط دستگاه Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR) و عمق کیور مطابق با استاندارد ISO 4049 بر روی نمونه های آماده شده انجام گرفت. برای انجام آزمون استحکام باند میکروبرشی از 35 دندان پره مولر سالم و فاقد پوسیدگی استفاده شد. از دستگاه سنجش خواص مواد (Zwick) جهت انجام آزمون استفاده گردید. رمینرالیزاسیون مینای دندان های دائمی توسط میکروسکوپ الکترونی Scanning Electron Microscopy (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات خام بدست آمده توسط آزمون های توزیع نرمال (کلموگراف اسمیرنوف) و آنالیز واریانس یکطرفه و Post Hoc Tukey مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهند در استحکام باند میکروبرشی و درجه تبدیل در غلظت های مختلف فیشورسیلنت حاوی نانوذرات هیدروکسی آپاتیت اختلاف معناداری وجود ندارد (05/0P>). بین میانگین استحکام میکروبرشی و درجه تبدیل گروه فیشورسیلنت تجاری 3M با فیشورسیلنت معمولی تفاوت معنی داری وجود نداشت(05/0P>). عمق کیور در غلظت های10 (0P=) و 15 درصد (0P=) نسبت به گروه های قبلی کاهش یافت که از لحاظ آماری معنادار بود (05/0P<). عمق کیور گروه فیشورسیلنت تجاری 3M نسبت به فیشورسیلنت معمولی کمتر بود (0P=) که این تفاوت از نطر آماری معنی دار بود (05/0P<). ناحیه رمینرالیزه در سطح بین فیشورسیلنت و مینای دندان توسط SEM مشاهده شد. این ناحیه در غلظت های بالاتر واضح تر می گردید.

    نتیجه گیری

    فیشورسیلنت حاوی نانوذرات هیدروکسی آپاتیت می تواند با تاثیر بر ایجاد رمینرالیزاسیون در سطح مینای دندان باعث کاهش میکرولیکیج و جلوگیری از ایجاد پوسیدگی های ثانویه شود در حالیکه خواص مکانیکی کاهش نمی یابد.

    کلیدواژگان: فیشورسیلنت، نانوذرات هیدروکسی آپاتیت، استحکام باند میکروبرشی، درجه تبدیل، عمق کیور، رمینرالیزاسیون
  • سیدمحمود طباطبایی، محجوبه گلدانی مقدم، سیدمحمدعلی طباطبایی صفحات 192-197
    سابقه و هدف
    طب قدیم ایران- قبل و بعد از اسلام- یکی از غنی ترین مکاتب طبی در هر مقطع زمانی بشمار می رفته و مورخین مشهوری همچون صاعد اندلسی (462-420 ه.ق) بر این امر تاکید داشته اند. یکی از رشته های مهم مرتبط با پزشکی، دانش نظری و عملی دندانپزشکی بوده که مورد توجه و علاقه اطبای قدیم قرار داشته است. این مطالعه با هدف ارزیابی دیدگاه اطبای برجسته و پیشکسوت ایران قدیم در ارتباط با موضوعات مختلف دندانپزشکی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مروری حاضر، نسخه های اصیل و معتبر طب قدیم ایران بویژه سه کتاب الحاوی نوشته محمدبن زکریای رازی (313-251ه.ق)، کامل الصناعه نوشته علی بن عباس اهوازی (384-318ه.ق) و قانون نوشته ابن سینا (428-370ه.ق) که به زبان علمی آن روزگار یعنی زبان عربی نگاشته شده اند، با دقت مورد بررسی قرارگرفته، مطالب مرتبط با دندانپزشکی از آنها استخراج و با منابع نوین دندانپزشکی مورد مقایسه تطبیقی قرار گرفتند. در همین رابطه از فرهنگ لغات معتبر قدیمی و جدید و منابع متعددی برای فهم درست واژه ها و اصطلاحات قدیم طبی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان می دهند که بسیاری از مطالب مندرج در متون معتبر طب قدیم ایران، مبنای علمی داشته، با جدیدترین منابع و درسنامه های نوین دندانپزشکی منطبق و قابل مقایسه می باشند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه و سایر پژوهش های مشابه آن، می توان ادعا کرد که طب قدیم نه تنها با دانش نوین بیگانه نیست، بلکه زیربنای پزشکی نوین بوده است و چنانچه پژوهش هائی بر روی منابع اصیل و معتبر طب سنتی صورت پذیرد، موضوعات بسیار متنوع و ارزشمندی برای استفاده های آموزشی، پژوهشی و درمانی از آنها استخراج خواهد شد.
    کلیدواژگان: دندانپزشکی قدیم، رازی، علی بن عباس اهوازی، ابن سینا، طب قدیم
  • ابوالفضل صبوری، حمید نشاندار اصلی صفحات 198-202
    سابقه و هدف
    تکنیک های پروتزی گوناگونی برای درمان بیماران ایمپلنتی بکار می روند. یکی از این تکنیک ها ساخت پروتز سمان شونده روی یک فریم ورک پیچ شونده می باشد. این نوع پروتز بر روی ایمپلنت هائی که در موقعیت نامناسب یا بطور زاویه دار قرار گرفته اند، بکار برده می شود. مزیت این روش در سهولت بازیابی، تعمیر و مراقبت از پروتز است. هدف از گزارش مورد حاضر توضیح روش ساخت پروتزهای ایمپلنت ساپورت می باشد که در آن روکش های مجزا، روی فریم ورک پیچ شونده ای سمان می شوند. این اسکلت فلزی به منظور ساپورت بافت نرم با پرسلن رنگ لثه پوشیده شده است.
    گزارش مورد: بیمار خانمی بود 56 ساله با بی دندانی کامل که بواسطه استفاده طولانی مدت از دنچر به تحلیل شدید استخوانی مبتلا بود بطوری که حتی پس از بازسازی استخوانی وسیع با استخوان ایلیاک نیز فرم نرمال ریج ایجاد نشده بود، بنابراین از روش ساخت توام پروتز پیچ شونده وسمان شونده برای درمان ایمپلنت بیمار استفاده گردید.
    نتیجه گیری
    این تکنیک مزایای دو روش پیچ شونده وسمان شونده را از نظر عملکرد و زیبایی داراست. همچنین علی رغم مکان نامناسب کانال دسترسی پیچ در فریم، بررسی ایمپلنت ها با بازکردن اسکلت فلزی همواره قابل انجام بوده است. در عین حال روکش های ساخته شده نیز بدون باز کردن فریم ورک قابل تعویض یا تعمیر می باشند.
    کلیدواژگان: ایمپلنت، پروتز سمان شونده، پروتز پیچ شونده، تایتانیوم، پروتز هیبرید
|
  • Dr. Hossein Behnia, Dr. Ahad Khoshzaban, Mehrnaz Zarinfar, Dr. Fatemeh Mashhadi Abbas, Dr. Hassan Bahraminasab, Dr. Arash Khojasteh Pages 143-154
    Objective

    Regeneration of large bone defects is a major challenge in maxillofacial reconstruction. The present study evaluated the efficacy of simultaneous use of demineralized bone matrix (DBM)، mesenchymal stem cells (MSCs) and platelet rich in growth factors (PRGF).

    Methods

    Stem cells were isolated from the femoral bone marrow of rabbits and their stem cell nature was confirmed. PRGF was prepared by drawing 5 cc of blood from the heart of rabbits and its centrifugation. A total of four 8mm defects were surgically created in rabbits calvaria using a trephine bur. Third passage cells were loaded on DBM and stored in an incubator for 24 hours. DBM، DBM+PRGF، DBM+MSCs and DBM+PRGF+MSCs were used in groups 1، 2، 3، and 4، respectively. At 6 and 12 weeks rabbits were sacrificed using vital perfusion. Histomorphometric analysis was performed on 5 µm sections stained with Hematoxylin and Eosin (H &E). Data were analyzed using SPSS version 14 software and ANOVA test.

    Results

    Histomorphometric analysis of the sections at 6 and 12 weeks post-operation demonstrated 74. 6% and 20. 31% osteogenesis in group 1، 14. 35% and 28. 44% in group 2، 17. 75% and 31. 33% in group 3 and 18. 94% and 37. 21% in group 4، respectively. Percentage of new bone formation was higher in group 4. However، this difference was not statistically significant (P>0. 05).

    Conclusion

    It seems that simultaneous use of DBM، PRGF and MSCs results in increased bone regeneration in 8 mm rabbit calvarial bone defects when compared to the application of MSCs or PRGF alone.

    Keywords: Bone regeneration, Platelet rich in growth factors, Mesenchymal stem cells, Demineralized bone matrix, Tissue engineering
  • Dr. Zeynab Jafari, Dr. Mohammad, Reza Sharifian, Dr. Amin Nazarinasab, Dr. Nooshin Shokouhinejad, Dr. Fatemeh Babaki, Dr. Ali Haeri Pages 155-162
    Objective

    By the advancements in root canal filling systems، a new sealer namely Epiphany self-etch sealer (Pentron Clinical Technologies، LLC، Wallingford، CT، USA) was recently introduced to the market that does not require self-etching primer application prior to the use of sealer. On the other hand، dentin surface conditioning with various irrigation solutions can cause chemical and structural dentinal changes. The present study sought to assess the effect of EDTA (final irrigation with distilled water or chlorhexidine) and MTAD on coronal microleakage in root canals filled with Resilon/Epiphany self-etch or AH Plus/Gutta Percha obturation materials.

    Methods

    In this ex-vivo study، a total of 140 extracted single rooted human teeth were selected and irrigated with 1. 3% sodium hypochlorite during preparation. Samples were divided into 6 test groups and 2 positive and negative control groups. Smear layer was removed by EDTA and final irrigation with distilled water in groups 1 and 4، by EDTA and final irrigation with 2% chlorhexidine in groups 2 and 5 and by MTAD in groups 3 and 6. In groups 1، 2 and 3 canals were filled with AH Plus sealer and Gutta Percha while in groups 4، 5 and 6 canals were filled with Resilon and Epiphany self-etch sealer using lateral condensation method. After placing samples in a split-chamber and sterilizing them، the coronal part of teeth was contaminated with human saliva. Samples were controlled daily for 60 days. Chi square test، survival analysis and log-rank test were used for data analysis.

    Results

    Nine samples (45%) in group 1، 14 samples (70%) in group 2، 18 samples (90%) in group 3، 13 samples (65%) in group 4، 7 samples (35%) in group 5 and 13 samples (65%) in group 6 had microleakage after 60 days. Difference in resistance against microleakage between groups 1 and 3 and also 3 and 5 was statistically significant.

    Conclusion

    MTAD does not have a negative impact on sealing properties of Resilon/Epiphany self-etch sealer but EDTA can be an appropriate dentin conditioner before using AH Plus sealer and Gutta Percha. Also، Chlorhexidine can be a good final irrigant in root canals that are going to be filled with Epiphany self-etch sealer/Resilon.

    Keywords: Epiphany self, etch, Chlorhexidine, Resilon, Microleakage, Gutta Percha, MTAD, EDTA
  • Dr Behzad Houshmand, Dr. Mohammad, Reza Talebi Ardakani, Dr. Mahdi Kadkhodazadeh, Dr. Abbas Ahmadi Pages 163-168
    Objective
    Microbial plaque is the main cause of periodontal disease. Production of free oxygen radicals is an immune system mechanism to destroy invading microorganisms which per se results in further destruction of periodontal tissues. The present study sought to assess the efficacy of anti-oxidant application (vitamin E) as an adjuvant treatment following scaling and root planning in periodontal patients.
    Methods
    For this randomized clinical trial 10 patients aged 30 to 50 years suffering from moderate to severe periodontitis with no systemic disease were selected. After scaling and root planning، 5% vitamin E for one side and placebo for the opposite side were poured in a maxillary custom tray and placed inside the mouth.
    Results
    Type of treatment did not have a significant effect on the understudy factors. However، time had a significant effect on the majority of indices. Healing was significantly better at week 4 following initiation of treatment compared to week 2. The values in proximal and radicular sites were -0. 151، p=0. 002 and -0. 31، p=0. 001 for pocket depth، -0. 217، p=0. 002 and -0. 401، p=0. 001 for CAL، -4. 188، p=0. 001 and -0. 391، p=0. 272 for BOP and -0. 219، p=0. 05 for GI، respectively.
    Conclusion
    The present study showed that the effect of time was greater than the type of treatment on improvement of indices.
    Keywords: Periodontitis_Anti_oxidant_Vitamin E Tray method
  • Dr. Mohammad Jafarian, Dr. Mohammad Bayat, Dr. Faezeh Yousefi, Dr. Naghmeh Emadi, Dr. Vahid Mollabashi Pages 169-173
    Objective
    Local bone augmentation in the posterior maxilla (sinus lift) before the placement of dental implants has become an acceptable treatment technique in implant dentistry. However، limited documented data are available on the results of this technique and relevant issues in Iran. The present study aimed at evaluating the surgical outcome of sinus lift and implant placement in warfare victims presenting to Ghazi Tabatabai Clinic during 2001-2008.
    Methods
    In this retrospective study، 50 patients that had undergone sinus lift surgery were evaluated. All warfare victims presenting to the clinic who had a medical record and undergone sinus lift treatment were enrolled. Those with incomplete medical files were excluded from the study. The required data were extracted from patients’ medical records and entered into a questionnaire. The mean duration of follow up was 53. 32±23. 05 months. The surgical success criterion was presence of osseointegrated implants in the oral cavity during the follow up period. Statistical analysis was performed using t-test and Fisher’s exact test.
    Results
    failed out of which 5 were in the sinus-lift area. Thus، the total success rate، the success rate of implants placed in the sinus lift area and the success rate of those out of the sinus lift area were 96. 6%، 93. 9% and 98%، respectively.
    Conclusion
    The study results demonstrated high success rates for implants placed in sinus lift and non-sinus lift areas in warfare victims.
    Keywords: Sinus floor augmentation, Maxillary sinus, Dental implants, Treatment failure, Osseointegration, Warfare victims
  • Dr. Azin Nourian, Dr. Ali Nourian, Dr. Arezoo Ebnahmadi, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban, Dr. Mohammad Hossein Khoshnevisan Pages 174-183
    Objective
    Considering the growing trend of information at the current era and development of educational patterns، transforming traditional education into e-learning is becoming increasingly popular. The present study was conducted to compare dental public health course offered through traditional training and e-learning.
    Methods
    In this semi-experimental study، 70 senior (11thand 12thterms) dental students in Shahid Beheshti Dental School who took dental public health course in the first semester of 2010-2011 educational year were selected by census sampling method and assigned to the intervention or control group based on their term. Data were collected using the standard translated version of Distance Learning Attitude Survey (DLAS) questionnaire that was used after determining its validity and reliability. This questionnaire measured the success criteria of e-learning in students. The course was offered online to the intervention and as traditional classroom teaching to the control group for one semester. At the end of the course، a written examination was held for the students in both groups to evaluate their educational progress. Also، students’ satisfaction about the educational method was assessed using the translated version of Individual Development and Educational Assessment (IDEA) questionnaire after determination of its validity and reliability. SPSS software was used for data analysis.
    Results
    36 students، were assigned to the e-learning instruction group13 (36. 1%) were males and 23 (63. 9%) were females. Thirty four subjects were assigned to the traditional classroom instruction group out of which 10 (29. 4%) were males and 24 (70. 6%) were females. In terms of demographic characteristics، the only difference between the two groups was in the daily computer usage. The mean± SD of the final examination score was similar in the two groups of e-learning and traditional classroom teaching and no significant difference was detected in this respect. Students’ satisfaction in the two groups was compared in five domains. The first 4 domains were the instructor’s teaching، the educational content، attitude towards the educational course، and difficulty of the course and no significant difference was detected between the two groups in the mentioned domains. The only significant difference between the two groups was observed in the fifth domain namely the final perception and judgment of students (P<0. 0001، 2. 93 versus 3. 85).
    Conclusion
    All students successfully passed the course. No statistically significant difference was found between the two groups in terms of the knowledge gained about dental public health. E-learning method successfully achieved its objectives which were the development of positive attitude in students towards online education and obtaining their satisfaction. Given the necessary equipment and under certain conditions، e-learning can be successfully used as a substitute for traditional education in national dental universities.
    Keywords: Dentistry, Educational method, E, learning, Dental public health
  • Dr. Roza Haghgoo, Dr. Mohammad Ataei, Dr. Sara Tavassoli Hojjati, Dr. Somayeh Kameli, Dr. Sara Rahimian Imam Pages 184-191
    Objective

    The main reason for failure in application of fissure sealant is its loss of bond to tooth and development of secondary decays. Nanoparticles of hydroxyapatite have convenient biologic properties and we can try to benefit from these characteristics by adding them to repair materials. The present study was performed with the aim to assess the effect of addition of various amount nanoparticles of hydroxyapatite on mechanical properties such as microshear bond strength and physical properties like curing depth and degree of conversion as well as evaluation of teeth enamel remineralization.

    Methods

    In the present laboratory experimental studydifferent weight percentages comprising 0% (control)، 1%، 3%، 5%، 10% and 15% of nanoparticles of hydroxyapatite with 50 nm dimensions were separately added to fissure sealant. Then degree ofconversiontest by Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR) and curing depth according to ISO 4049 standard were performed on prepared samples. For the microshearbond strength test 35 premolar teeth without caries were used. The substance properties measurement device (Zwick) was used to do the test. Remineralization of permanent teeth enamel was assessed by Scanning Electron Microscopy (SEM). Raw data obtained were statistically analyzed by normal distribution test (Kolmogorov-Smirnov)، one way ANOVA and Tukey Post Hoc.

    Results

    Results showed that microshear bond strength and degree of conversion had no significant difference in various concentrations of fissure sealant containing hydroxyapatite nanoparticles (P>0/05). Between microshear bond strength and degree of conversion means of 3M commercial fissure sealant and usual fissure sealant there was no significant difference (P>0/05). Curing depth in concentrations of 10% (P=0) and 15% (P=0) statistically significantly decreased compared to previous groups (P<0/05). Curing depth of 3M commercial fissure sealant group was lower compared to conventional fissure sealant group (P=0) and the difference was statistically significant (P<0/05). A remineralized region on the surface between the fissure sealant and tooth enamel was observed by SEM. This region was more remarkable in higher concentrations.

    Conclusion

    Fissure sealant containing hydroxyapatite nanoparticles with effect on remineralization on the surface of tooth enamel can lead to reduction of micro-leakages and prevention of development of secondary caries while mechanical properties do not decline.

    Keywords: Fissure sealant, Hydroxyapatite nanoparticle, Microshear bond strength, Degree of Conversion, Curing depth, Remineralization
  • Dr. Seyyed Mahmood Tabatabaei, Dr. Mahdjoubeh Goldani Moghadam, Dr. Seyyed Mohammad-Ali Tabatabaei Pages 192-197
    Objective
    The ancient Iranian medicine، before and after Islam، has a long and prolific history which has been emphasized by many famous historians like Andalosi (11th century AD). Dentistry was among the important fields related to medicine and ancient physicians were interested in it. This study aimed at reviewing the viewpoints of famous pioneer practitioners in Persia regarding various fields of dentistry.
    Methods
    Accredited text books of the Persian Empire especially the Al-Hawiby Rhazes (865-925 AD)، Kamel al-Sana by Ali Ibn Abbas Ahwazi (930- 994)، and Avicenna’s Al-Qanun (980-1037) all authored in Arabic which was the scientific language of the time were thoroughly evaluated and topics related to dentistry were extracted from them and compared with contemporary dental science. Also، several dictionaries، encyclopedias and reference books were used for correct understanding of the meaning of ancient medical terms and idioms.
    Results
    The findings demonstrated that many of the topics mentioned in the ancient Iranian textbooks had a scientific foundation and are compatible and comparable with the contemporary dental science.
    Conclusion
    Based on the results of the present study and similar previous researches، we can state that the ancient Iranian medicine is not at all distant from the contemporary science. It is the foundation of the contemporary medicine and further researches on the medical history of ancient Persia can reveal many valuable findings that can be used for educational، therapeutic and research purposes.
    Keywords: Ancient dentistry, Rhazes, Ali Ibn Abbas Ahwazi, Avicenna, Ancient medicine
  • Dr. Abolfazl Saboury, Dr. Hamid Neshandar Asli Pages 198-202
    Objective
    Various prosthodontic techniques are used for treatment of implant patients. Fabrication of a cement-retained prosthesis on a screw-retained framework is among these techniques. This type of prosthesis is usually indicated for implants that have been insertedobliquely or in an improper position. Easy retrieval، repair and maintenance are the main advantages of this type of prosthesis. The present articledescribes a method for fabrication of implant supported prosthesis. In this prosthesis، separate crowns are cemented on a screw-retained framework. The metal framework is coated with gingival-colored porcelain in order to support soft tissue. Case: Our patient was a completely edentulous 56 year-old female suffering from severe bone loss as the result of long term use of dentures. The bone resorption was so severe that the normal ridge contour could not be restored even after extensive ridge augmentationusing iliac crest bone graft. Thus، a combination of cement-retained and screw-retained prostheses was selected as the treatment of choice for this patient.
    Conclusion
    This technique combines the advantages of both screw-retained and cement-retained prostheses in terms of function and esthetics. Also، despite the hardly-accessible location of the screw access channel in the framework، assessment of implants is always feasible by unscrewing the metal framework. Additionally، the fabricated crowns can be easily repaired or replaced without the need for unscrewing the framework.
    Keywords: Implant, Cement, retained prosthesis, Screw, retained prosthesis, Titanium, Hybrid prosthesis