فهرست مطالب

اقتصاد کشاورزی - سال ششم شماره 1 (بهار 1391)

فصلنامه اقتصاد کشاورزی
سال ششم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منصور زیبایی، مهرداد باقری صفحه 1
    هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر بر فقر و تعیین نقشه ی فقر در مناطق شهری استان فارس با استفاده از ره یافت اقتصادسنجی فضایی است. اطلاعات مورد استفاده در این مطالعه شامل 320 خانوار شهری شرکت کننده در طرح آمارگیری هزینه و درآمد از خانوارهای 22 شهرستان استان فارس در سال 1384 است. آماره ی I موران برای فقر 2125/0- به دست آمد، که بیان گر خودهم بستگی فضایی منفی است. نمودار پراکنش موران نشان داد که بیش تر شهرستان ها و همسایگان آن ها در زیر گروه هایی با فقر بالا- پایین و پایین- بالا قرار دارد. نتایج برآورد روش های OLS، وقفه ی فضایی و خطای فضایی نشان داد که متغیرهای میانگین اندازه ی خانوار، جنسیت سرپرست خانوار، درصد خانوارهای دارای مسکن، و نوع شغل در سطح کم تر از 1% در شناسایی افراد تنگ دست اهمیت آماری دارد، اما کاربرد هر دو روش وقفه و خطای فضایی، نتایج مناسب تری نسبت به روش OLS نشان داد.
    کلیدواژگان: فقر، اقتصادسنجی فضایی، استان فارس
  • رسول محمدرضایی، امیرحسین اکرمی، مهدی احسانی صفحه 25
    مجتمع کشت وصنعت امام خمینی یکی از 9 کشت وصنعت بزرگ کشت نی شکر در استان خوزستان است. برای نگه داری اشتغال در استان خوزستان و ادامه ی استفاده از سرمایه گذاری های انجام شده در کشت نی شکر در شرایط کنونی، به نظر می رسد مناسب ترین راه کار از میان راه کارهای موجود در عرصه ی رقابتی توجه به افزایش بهره وری و بهبود توان تولید کشت و صنعت ها است. به همین منظور در این پژوهش عوامل موثر بر بهره وری کل تولید نی شکر و شدت تاثیر آن ها مشخص، و راه کارهایی برای کم ترین کردن اثر کاهشی افزایش سن کشت بر بهره وری داده شده است. در این تحقیق 191 واحد از میان 530 واحد کشاورزی فعال در این سال با روش نمونه-گیری تصادفی طبقه یی انتخاب، و سه واریته ی زودرس (CP57-614)، میان رس (CP48-103) و دیررس (CP69-1062) نی شکر در این کشت و صنعت در سال کشاورزی 85-1384 بررسی شد. نتایج نشان می دهد که با کاهش مصرف آب، افزایش گستردگی واحدها، مصرف بیش تر نهاده های کود نیترات و ماشین آلات، برداشت کردن دیرتر واحدهای کشاورزی، و برداشت نکردن در سال آینده بهره وری کل عوامل تولید نی شکر افزایش خواهد یافت. نتایج بررسی اثر رویاروی سن کشت با دیگر عوامل نشان داد که واحدهای گسترده تر در سن های بالاتر بهره وری بیش تری دارند. هم چونین مشخص شد که برداشت واحدهای جوان تر باید در اوایل دوره ی برداشت انجام شود، و برداشت واحدهای مسن تر باید در اواخر دوره انجام شود.
    کلیدواژگان: بهره وری کل عوامل تولید، سن کشت، کشت وصنعت امام خمینی، نی شکر
  • محمد عبد اللهی عزت آبادی صفحه 41
    بازار محصولات کشاورزی یک نظام ارتباطی میان افراد است که اعتماد هم چون ماده ی پیوند دهنده و قوام بخش، این ارتباط ها را سرپا نگه می دارد، و موجب دست یابی به هدف های تجاری می شود. در این مطالعه با استفاده از نظرهای 110 کشاورز و 119 تاجر، عوامل موثر بر افزایش اعتماد در بازار پسته در استان کرمان بررسی شد. برای انتخاب نمونه از روش تصادفی چند مرحله یی استفاده شد. نتایج با استفاده از آزمون های هم بستگی پیرسون و تخمین رگرسیون تحلیل شد. بررسی اثر عوامل اقتصادی و اجتماعی پاسخ گویان بر اندازه ی اعتماد آن ها به بازار نشان داد که افزایش سن، سابقه ی بالاتر، صادر کننده بودن، افزایش سطح مالکیت و جاگیر شدن در شهر، متغیرهایی است که باعث افزایش اعتماد آن ها می گردد، در حالی است که افزایش سواد باعث کاهش سطح اعتماد می شود. از دیدگاه کشاورزان و تاجران، مهم ترین عوامل ایجاد کننده ی اعتماد در بازار پسته، شهرت و سرمایه ی خریدار، و مهم ترین عوامل ایجاد کننده ی بی اعتمادی نپرداختن به موقع پول از سوی خریدار و نبود معیارهای کیفی مشخص در قیمت گذاری است. اندازه گیری تمایل به پرداخت کشاورزان و تاجران برای افزایش اعتماد در بازار پسته نشان داد که تمایل به پرداخت کشاورزان و تاجران برای افزایش اعتماد در بازار پسته به طور متوسط برابر با 07/279 و 43/507 ریال بر کیلوگرم است. با توجه به نتایج 4 راه کار برای افزایش اعتماد در بازار پسته پیشنهاد شد. این راه کارها شامل طراحی سازمان یا موسسه یی برای تضمین معاملات میان خریداران و فروشندگان، اعلام تعداد چک های برگشتی و تاخیری خریداران از سوی بانک ها، ایجاد صندوق نظرخواهی و پیشنهاددهی و برقراری جلسه های مشترک برای افزایش اعتماد در بازار پسته است، که اولویت بندی آن بر اساس نظر پاسخ گویان مشخص گردید.
    کلیدواژگان: اعتماد، بازار پسته، کرمان
  • محمود صبوحی صابونی، محمود احمدپور برازجانی صفحه 71
    توابع تقاضای 35 محصول عمده ی کشاورزی، در قالب 14 گروه کالایی در سطح کشور برآورد، و کشش قیمتی خودی و متقاطع تقاضا برای این گروه از کالاها محاسبه شد. داده های مورد نیاز از میانگین قیمت و تجمیع داده های مربوط به اندازه ی مصرف محصولات کشاورزی ایران در سال 1387 به دست آمد. نتایج نشان داد که مقدار تقاضای بیش تر گروه ها نسبت به تغییرات قیمت کم کشش است. از سوی دیگر، چون این مدل بزرگ ترین بخش از محصولات کشاورزی است، با یک مدل تعادل در بخش کشاورزی هم سان است. بر این اساس، تغییر در اندازه ی مصرف هر گروه کالا باید بر اندازه ی مصرف دیگر گروه ها اثر داشته باشد. بنابراین، علامت بیش تر کشش های متقاطع مثبت شده است، و این گویای رابطه ی جانشینی میان بیش تر گروه های کالایی است. به دیگر سخن، مصرف کنندگان با کاهش اندازه ی یک گروه کالای کشاورزی در سبد مصرفی خود، محصولات گروه های دیگر را جای گزین آن می نمایند. مقایسه ی نتایج به دست آمده در این تحقیق با نتایج بررسی های پیشین در ایران، استفاده از روش بیش ترین بی نظمی برای برآورد توابع را به عنوان گزینه یی مناسب در کنار روش های اقتصاد سنجی جای می دهد. به ویژه در هنگامی که داده های کافی در دست نیست، و یا جمع آوری داده های آماری کافی به صرف وقت و هزینه ی فراوان نیاز دارد.
    کلیدواژگان: محصولات کشاورزی، تابع تقاضا، برنامه ریزی ریاضی، بیش ترین بی نظمی
  • محمد بخشوده صفحه 93
    هدفمندی برنامه های حمایتی دولت از جمله یارانه ها نیازمند تعیین افراد تنگ دست جامعه است. در این مطالعه روش جای گزین (درآمد) با به کارگیری داده های درآمد و هزینه ی خانوار سال 1387برای تعیین خانوارهای مشمول کمک های نقدی دولت پس از حذف یارانه ها آزموده شد. بر اساس نتایج، به جای تشخیص تنگ دستان از روی اندازه ی درآمد خانوارها، می توان امتیازهای هر خانوار را بر اساس ویژگی های فردی، مالکیت و کیفیت دارایی ها و مکان زندگی سنجید، و اندازه ی فقر و درنتیجه مستحق بودن آن ها را برای دریافت کمک های نقدی تشخیص داد. از جمله کسانی که دارایی هایی مانند خودرو، موتورسیکلت، و کامپیوترشخصی هستند، باغ دارند، در کالایی بادوام سرمایه گذاری کرده اند، و یا خانه هایی با مساحت 100 مترمربع به بالا دارند، سزاوار دریافت کمک های نقدی نیستند. هم چونین دولت می تواند با گزینش خط هدف 40%، تعداد قابل قبولی از تنگ دستان را به خصوص در مناطق روستایی کشور حمایت کند.
    کلیدواژگان: حذف یارانه ها، پرداخت نقدی، آزمون تقریب میانگین
  • مصطفی گودرزی، رضا رستمیان، مهسا تسلیمی صفحه 109
    تورم در ایران، بی توجه به مبارزه ی شدیدی که با آن می شود، با نرخ نگران کننده یی در حال افزایش است، و به مهم ترین مشکل اقتصادی کشور تبدیل شده است. در این پژوهش با استفاده از داده های سری زمانی 1386-1353 به بررسی و مقایسه ی تاثیرپذیری سطوح قیمتی شاخص های محصولات کشاورزی از نااطمینانی تورمی پرداخته شد. بدین منظور پس از برآورد متغیر نااطمینانی تورمی با استفاده از روش GARCH، مدل موردنظر با روش خودرگرسیون برداری برآورد شد. توابع بازتاب ناگهانی قیمت محصولات کشاورزی به تکانه ی وارد شده از سوی متغیرهای قیمت محصولات کشاورزی، ارزش افزوده ی بخش کشاورزی، درجه ی آزادی تجاری، نرخ واقعی ارز، حجم نقدینگی، نااطمینانی تورمی و قیمت مصرف کننده، در ده دوره ی آینده نیز بررسی شد. نتایج تجزیه ی واریانس خطای پیش بینی در بخش کشاورزی نشان دهنده ی آن است که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بیش تر نوسان ها با تکانه ی قیمت محصولات کشاورزی توضیح داده می شود. یافته های این مطالعه نشان داد که متغیر نااطمینانی تورمی در کنار متغیرهای دیگر تاثیر معناداری بر قیمت محصولات کشاورزی داشته است، از این رو در مطالعاتی که برای تجزیه و تحلیل رفتار قیمت محصولات کشاورزی و بررسی عوامل موثر بر آن صورت می گیرد، متغیر نااطمینانی تورمی باید یک عامل تاثیرگذار در کنار متغیرهای دیگر دانسته شود.
    کلیدواژگان: کشاورزی، نااطمینانی تورمی، روش GARCH، روش خودرگرسیون برداری
  • هادی خداوردی، محمد بخشوده * صفحه 133

    دادن راه کارهایی برای افزایش کارآیی آب مصرفی از سیاست های مهم در بخش کشاورزی است. از جمله ی این راه کارها می توان به استفاده از هموارسازی (تسطیح) لیزری زمین اشاره کرد. در این تحقیق ابتدا سعی شده است با استفاده از مدل تحلیل بقا عوامل موثر بر تاخیر در زمان پذیرش این فن آوری در بخش مرکزی شهرستان مرودشت بررسی، و سپس احتمال تغییر وضعیت کشاورزان از حالت عدم پذیرش به سوی پذیرش این فن آوری تعیین گردد. برای جمع آوری داده های اقتصادی، تکنیکی و دیگر اطلاعات مورد نیاز 240 کشاورز برای مصاحبه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. نتایج حاصل از مدل تحلیل بقا نشان داد که متغیرهای سن، پیشینه ی کشاورزی، سطح آموزش ها، دوره ترویجی، زمین کشاورزی، درآمد خارج از کشتزار، اندازه ی خانوار، ناتوانی مالی، در اختیار داشتن زمین با مساحت کم، نبود اطلاع و آگاهی از این فن آوری و نداشتن اطمینان به کاربرد این فن آوری و مزایای آن اثر معنی داری بر تاخیر در پذیرش هموارسازی لیزری داشت. نتایج هم چونین نشان داد که هر چه از نظر زمانی جلوتر می رویم، احتمال پذیرش این فن آوری از سوی کشاورزان در حال افزایش است. به طوری که در سال 1386 نزدیک به 60% کشاورزان و برای سال بعد حدود 86% کشاورزان زمین های خود را هموارسازی کرده اند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، توصیه می شود در صورت ورود چونین فن آوری هایی به کشور ابتدا به شیوه ی اطلاع رسانی درست و مناسب در مورد برتری های به کارگیری آن ها اعتماد کافی برای کشاورزان ایجاد شود، و سپس با دادن تسهیلات و ایجاد شرایط مناسب مالی، زمینه ی پذیرش آن ها فراهم شود، تا از این راه بتوان کارآیی مصرف آب در کشتزار ها را افزایش داد.

    کلیدواژگان: هموارسازی، تسطیح، لیزری، تحلیل بقا، زمان پذیرش
  • هیمن نادر*، ماشاءالله سالارپور، محمدعلی روشنفر صفحه 155

    در این مطالعه، با توجه به نقش مهم سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) در تجارت بین الملل و اهمیت ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک کشورهای عضو آن، به بررسی وضعیت تجاری برخی کشورهای عضو این سازمان که برتری های منطقه یی ویژه یی دارند، پرداخته شده است. برای این منظور از شاخص های تجاری از جمله شاخص های درون تخصصی تجارت، ناهم خوانی تجاری و تمرکز صادرات برای محصولات منتخب کشاورزی استفاده شد. سپس عوامل موثر بر بهره وری صادرات در قالب مدل داده های تابلویی برای کشورهای مورد مطالعه بررسی شد. نتایج حاکی از این بود که کشور ایران با وجود این که در رابطه با شاخص درون تخصص وضعیت مناسبی در منطقه دارد، بهره وری صادرات محصولات کشاورزی آن پایین است. آزادسازی اقتصادی موثرترین عامل در بهره وری صادرات شناخته شد و اندازه ی جمعیت بهره برداران کشاورزی و مساحت زمین های کشاورزی عوامل بی اثر بودند.

    کلیدواژگان: بهره وری صادرات، شاخص تخصص تجاری، سازمان همکاری های اقتصادی، داده، های تابلویی
  • سید فرخ افتخاری، آیت الله کرمی، مهدی نوری پور صفحه 179
    هدف این مطالعه بررسی وضعیت فقر در مناطق روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است. داده های مورد نیاز در این مناطق با پرسش نامه جمع آوری، و خط فقر غذایی با استفاده از روش انرژی دریافتی مواد غذایی محاسبه گردید. خط فقر غیرغذایی و خط فقر کل، سرانه، شکاف و شدت فقر در این مناطق تعیین شد. یافته های تحقیق نشان داد که حدود 32 درصد از نمونه های این بررسی زیر خط فقر قرار دارند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری میان دو گروه تنگ دست و غیر تنگ دست در تعیین کننده های سن سرپرست، استفاده کنندگان از خدمات درمانی و تسهیلات، مالکان تراکتور، خانه، آب لوله کشی، گاز لوله کشی، حمام و آشپزخانه، نسبت افراد دارای درآمد و باسواد به اندازه ی خانوار، رفاه و سرمایه ی اجتماعی وجود دارد. با توجه به نتایج این بررسی، پیشنهاد می گردد که زمینه ی اشتغال در مناطق روستایی فراهم گردد، به گونه یی که باعث افزایش تعداد افراد دارای درآمد در خانوارها و کاهش فقر گردد.
    کلیدواژگان: خط فقر، مناطق روستایی، کهگیلویه و بویراحمد
  • حمید محمدی صفحه 205
    خیار گل خانه یی محصولی است که از دیدگاه استفاده های مختلف آن اهمیت غذایی نسبتا بالایی دارد. در این مطالعه به وضعیت اقتصادی آن در استان فارس پرداخته شده است. از آمار و اطلاعات 51 گل خانه ی خیار استان فارس در سال 1388 استفاده شد. انواع کارایی این محصول با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها اندازه گیری شد. برای تعیین سهم نهاده های تولید تابع تولید ترانسلوگ به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که با وجود بازده ثابت نسبت به مقیاس، کارآیی فنی واحدها در دامنه ی 100-35% قرار دارد، که طیف وسیعی از کارآیی را نشان می دهد. بر خلاف کارآیی فنی در مورد کارآیی تخصیصی نوسان بسیار کم تری دیده می شود، به طوری که میان 81 تا 100% در نوسان است. میانگین کارایی تخصیصی 93% است، در حالی که با وجود بازده متغیر نسبت به مقیاس، میانگین کارآیی فنی واحدها 5/82% و میانگین کارایی تخصیصی برابر 5/88% است.
    کلیدواژگان: کارایی، روش تحلیل پوششی داده ها، خیار گل خانه یی، تابع ترانسلوگ، استان فارس
|
  • M. Zibaei, M. Bagheri Page 1
    The objective of this study was to investigate the factors affecting poverty and to determine poverty map of Fars Province urban areas using spatial econometrics approach. The dataset were obtained throughout 320 urban households participated in household expenditure survey of 2005. Moran’s I value for poverty was -0.2125, indicating negative spatial autocorrelation. Moran’s scattering graph also showed that most of townships and their neighbors may be placed into poverty subgroups of high-low and low-high. Results revealed that variables of family size, household head gender, percentage of household owning housing and type of employment have significant effects on poverty incidence. Results indicated that the spatial lag and error models have considerable improvement over OLS model.
    Keywords: Poverty, Spatial Econometrics, Fars Province
  • R. Mohammad Rezaei, A. H. Akrami, M. Ehsani Page 25
    The decline of government in supporting sugar cane industries and the dumping of competitor countrie's sugar prepared the ground for the large sugarcane agro-industries to face with the problem of losing their profitability. Hence, currently to protect the employment rates of Khuzestan province, and to continue the grasp of investments benefits from past sugar cane cultivation, from among the available solutions, considering the productivity augmentation, and improvement of the province’s production power in its agro-industries seems to be the best solutions for the protection of such industries in the ground of competition. Thus, here the determination of some effecting factors on total factor productivity of sugar cane production, and the effects of intensity of these factors are tried to present some solutions for the minimization of the effects of increasing age of the shoots on productivity decline. In this study, stratified sampling method were applied to select three varieties of the early (CP57-614), the clay (CP48-103) and the late (CP69-1062) of sugar cane (planted in this cultivation and farming industry in 2006) and 191 units of 530 farming units (planted in the year). The results showed that total productivity of production factors of sugar cane will increase by decreases in current water consumption rate, increases in the scales of the units, more consumption of nitrate fertilizers and machinery, some delays in harvesting time of the arable units, and missing the harvest of future year,. Also, the reciprocal effects of age with other factors indicated that the larger units with older ages are more productive. Younger units should be harvested at the beginning of the harvesting season, and the older units at the end.
    Keywords: Age of cultivation, Imam Khomeini agro, industry, sugar cane, total factor productivity
  • M. Abdollahi Ezatabadi Page 41
    Agricultural product market is a system of relationship among buyers and sellers. Trust as a factor which supports these relationships, leads the trading to its goals. In this study, using a sample of 110 farmers and 119 pistachio traders, trust situation in pistachio market and its determinants were investigated in Kerman province. Stratified random sampling method was used and Pearson correlation coefficient and regression method were applied to the data. Results showed that age, experience, being as an exporter, scale and living in town have positive and significant effects on quantity of trust. In contrast, education has negative effect in this regard. From the farmers and traders points of view, the most important factors that enhance trust in pistachio market are buyer's reputation and capital. They also believe that delayed payment of pistachio price by buyers and lack of quality criteria for pricing are the factors that reduce trust. Measuring willingness to pay for increasing trust in pistachio market showed that pistachio producers and traders are ready to pay 279.07 and 507.43 Rls per kilogram, respectively. Finally, four tools were proposed for enhancing trust in pistachio market. They are designing an institute or organization to guarantee trading between buyers and sellers, declaring irrecoverable and delayed checks of buyers by banks, establishing an office for gathering suggestions, and holding meetings between buyers and sellers. The priority of these tools was distinguished by respondents.
    Keywords: Trust, Pistachio market, Kerman
  • M. Sabouhi Sabouni, M. Ahmadpour Borazjani Page 71
    Application of Generalized Maximum Entropy (GME) as a procedure in demand function estimation was the main purpose of this study. The demand functions of 35 major agricultural products were estimated in the form of 14 commodity groups. The own and cross demand price elasticities were calculated for these groups. Required data were obtained from average prices and aggregated consumption quantities of Iran agricultural products in 2008. Results showed that demand quantities of the most commodity groups are less elastic to price changes. On the other hand, since the model includes the major part of agricultural products, it is similar to an agricultural sector equilibrium model. Therefore, a change in consumption amount of each commodity group should affect consumption amount of other groups. Consequently, the signs of majority of cross elasticities were positive, which shows substitution relation among commodity groups. In other words, by decreasing the amount of one commodity group in consumption basket, people substitute commodity of other groups. Comparing the results of the current study with previous studies in Iran upholds maximum entropy method as a suitable alternative for econometrics methods for estimation functions, especially when sufficient data is not available or collecting sufficient data needs much time and costs.
    Keywords: Agricultural Products, demand Function, mathematical programming, maximum entropy
  • M. Bakhshoodeh Page 93
    Targeting the protecting programs such as subsidies requires identifying the poor in the society. In order to recognize beneficiary households for cash payment after subsidy reform in Iran, Proxy Means Test was applied in this study to households’ survey data of 2009. Based on the findings, it is possible to identify the poor not based on their claimed incomes but according to their total scores calculated by their traits, asset ownership and places of living. Those who own car, motorcycle, PC, have their own orchard and invested on fixed assets and/or live in houses larger than 100 m2, for instance, are found not to be beneficiaries. Moreover, the government can protect reasonable people by choosing targeting line of 40% in the society.
    Keywords: removing subsidies, cash payment, Proxy Means Test
  • M. Goudarzi, R. Rostamian, M. Taslimi Page 109
    Inflation rate in Iran has been a growing concern despite the intense struggles, gradually becoming the country’s economic problem. This study investigated the influence of inflation uncertainty on priceindexes of agricultural products using time series data of 1974-2007. The inflation uncertainty is estimated applying GARCH models. The desired model was evaluated by vector autoregression(VAR). Impulse response functions (IRF) and variance decomposition has also been checked. Impulse response functions in the agricultural sector against shocks from factors of value-added agriculture, degree of trade freedom, real exchange rate, the volume of liquidity, inflation uncertainty and the consumer price index to price index of agricultural products during ten periods in the future were examined.The variance decomposition results indicated that the agricultural sector in the short-term, mid-term and long-term, more volatility prices of agricultural products are explained by shocks. Results also revealed that from the VAR test in the agricultural sector indicated that inflation uncertainty together with other variables positively and significantly affects the price index of agricultural products. Thus, this variable should be taken to account in order to analyze price behavior of agricultural products and their determinants.
    Keywords: Inflation uncertainty, GARCH model, Vector Auto Regression model (VAR)
  • H. Khodaverdi, M. Bakhshoodeh Page 133

    Providing strategies to increase water efficiency is one of the vital policies in agricultural sector. In this study, survival analyzing model was applied first to investigate factors affecting duration of accepting laser land leveling in centre of Marvdasht city. Then, the likelihood of accepting this technology by farmers was determined. Required data were collected by questionnaire based interviews from classified random sample of 240 farmers. Based on the findings of the survival analyzing model, age, agricultural background, education, extension classes, land under cultivation of crops, off-farm incomes, family size, financial shortage, small size of available lands and, lack of information about this technology and its benefits, have significant effects on delay in accepting laser leveling technology. Moreover, the possibility of accepting this technology by farmers has increased over time. That is around %60 of the farmers utilized the technology in 2007 and %86 in 2008. Based on the results, it is recommended to well inform farmers about the respected benefits of such technologies before introducing them in order to create sufficient incentives, and to provide financial supports, to facilitate accepting the technologies and consequently to increase water use efficiency in farms.

    Keywords: Laser Leveling, Survival analysis, time of accepting
  • H. Nader, M. Salarpour, M. A. Roshanfar Page 155

    In this study, considering to the important role of the Economic Cooperation Organization (ECO) and significance of geo-economic and geostrategic of its member states, we analyzed the commercial status of some of this organization's member countries that regionally have advantage. For this purpose, indices of trade among inter- specialization index, trade dissimilarity index and export concentration for altered agricultural products are used. Then, the factors influencing agricultural export productivity index was examined in the form of panel data model for these countries. The results illustrated that even though Iran has good condition within the interspecialization index, but it suffers from low agricultural export productivity. Also, the most effective agent in agricultural exports productivity is economic freedom and agricultural population and area of agricultural land does not affect factors in agricultural export productivity.

    Keywords: Export Productivity, Trade Specialization Index, ECO, Panel Data
  • S.F. Eftekhari, A. Karami, M. Nooripoor Page 179
    The aim of this study was to investigate the poverty situation in rural areas of Kohgilouyeh va Boyerahmad Province. Research data was collected from the supposed rural areas. Food poverty line was calculated using food energy intake procedure. Non-food poverty line, total poverty line, capita poverty line, poverty divide and the severity of poverty was also calculated in the study area. Results indicated that approximately 32% of samples were below the poverty line. Also, the results showed that there is a statistically significant difference between poor and non-poor people in some subjects such as age, using health care facilities, owning tractor, house, tap water, natural piped gas, kitchen and bath room, educated peoples of the family, welfare and social capital. Based on these findings it is recommended that more employments opportunities be provided in the supposed rural areas to increase the household income.
    Keywords: Poverty, rural areas, Kohgilouyeh va Boyerahmad
  • H. Mohammadi Page 205
    The objective of this study is to investigate the economic efficiency of the individual greenhouse farms in Fars province. This was done applying data envelopment analysis (DEA) in 2009. Results showed that technical efficiency of the farmers under the constant return to scale was ranges 35- 100 percent with average of higher than 74 percent. However, the allocative efficiency was ranged between 81 and100 percent with average of 93 percent. But under variable return to scale technical efficiency and allocate efficiency were respectively 82.5 percent and 88.5 percent on average
    Keywords: Efficiency, (DEA) Method, Greenhouse Lycopersicon Escule, Translog Function, Fars Province