فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و پنجم شماره 3 (پیاپی 117، پاییز 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و پنجم شماره 3 (پیاپی 117، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نصرت قائمی، محسن جعفرزاده، سپیده باقری صفحه 134
    مقدمه
    شیوع چاقی در کشورهای مختلف رو به افزایش است و با عوارض مهمی چون بیماری های قلبی عروقی و دیابت مرتبط است. کودکان چاق به دلیل عادات غذایی نا صحیح و مصرف مواد غذایی با کالری بالا و ارزش غذایی کم ممکن است در معرض کمبودهای تغذیه ای مختلف قرار گیرند لذا در این مطالعه ارتباط بین چاقی و کمبود ریزمغذی های آهن کلسیم و فسفر بررسی شده است.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی در سال 1388-1390 در بیمارستان امام رضا انجام شد. پرونده های 280 کودک چاق در محدوده سنی 2 16 سال با 280 کودک با وزن طبیعی در همین محدوده سنی بررسی شد. BMI‍‍‍ بالاتر یا مساوی 85% به عنوان اضافه وزن در نظر گرفته شد. سطح آهن سرم، فریتین، TIBC، MCV،MCHC، هموگلوبین، هماتوکریت، کلسیم و فسفر در هر دو گروه ارزیابی شد و سپس نتایج به دست آمده با هم مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و با آزمون های کای اسکوئر، تی و دقیق فیشر مقایسه شدند.
    نتایج
    در کودکان چاق در 3/94% هموگلوبین در محدوده کم خونی بود که در کودکان با وزن طبیعی60% بود. سطح آهن سرم در 1/56% کودکان چاق پایین تر از حد طبیعی بود که در کودکان با وزن طبیعی4/10% بود. میزان MCV و MCHC کاهش یافته در گروه شاهد به ترتیب 6/73% و5/72% بود که در بچه های چاق به ترتیب در 6/99% و4/96%کاهش نشان داد. سطح کلسیم و فسفر خون نیز در بچه های چاق به طرز قابل توجهی پایین تر از گروه کنترل بود که این یافته ها موید ارتباط چاقی با کم خونی فقر آهن و کمبود کلسیم و فسفر بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نقش مهم و موثر تغذیه صحیح در سلامتی را نشان داده و نیز اثر آن را در پیشگیری از عوارض چاقی روشن می کند.
    کلیدواژگان: چاقی، ریز مغذی، کم خونی فقر آهن، کلسیم فسفر، کودکان
  • زهره موسوی، ابراهیم عبدللهیان، سمانه کریمان هاله رکنی یزدی * صفحه 139
    مقدمه

    داروهای ضد سایکوزیس اساس درمان اسکیزوفرنی را تشکیل می دهند. درمان با این داروها با اختلال در کنترل قند خون همراه است.گزارشاتی مبنی بر افزایش وزن و اختلال در تحمل گلوکز به دنبال درمان با داروهای ضد سایکوزیس غیر تیپیک ارائه شده است. هدف از این مقایسه تاثیر درمانهای مختلف ضد دیابت بر کنترل قند خون در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی است.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر 180 بیمار در بیمارستان ابن سینا مشهد درسال 1387 انجام شد. بیماران در دو گروه قرار گرفتند،گروه اول تحت درمان با داروهای ضد سایکوزیس تیپیک (تعداد=43)و گروه دوم تحت درمان با داروهای ضد سایکوز غیر تیپیک (تعداد=38). اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی و آنوا مقایسه و تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    تفاوت معنی دار مرزی در قند ساعت اول بین دو گروه تحت درمان با داروهای تیپیک و داروهای غیر تیپیک وجود داشت (به ترتیب متوسط12/132 میلیگرم بر دسی لیتر در مقابل 76/151میلیگرم بر دسی لیتر، 07/0=p). تفاوت معنی دار مرزی در مقایسه قند ساعت اول در تست تحمل گلوکز بین دو گروه تحت درمان با داروهای تیپیک و تحت درمان با کلوزاپین دیده شد(به ترتیب متوسط قند خون 12/132، 67/153و06/0=p). در مقایسه داروهای ضد سایکوزیس تیپیک با ریسپریدون این اختلاف وجود نداشت (به ترتیب متوسط 12/132 در مقابل 41/149و23/0=p). مقادیر قند خون ناشتا و قند خون ساعت دوم در این دو گروه تفاوت معنی دار نداشت.

    نتیجه گیری

    بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی که تحت درمان با داروهای ضد سایکوزیس غیر تیپیک هستند بیشتر مستعد دیابت شیرین می باشند. همچنین این خطر درافرادی که کلوزاپین مصرف می کنند در مقایسه با ریسپریدون بیشتر است.

    کلیدواژگان: آنتی سایکوتیک غیر تیپیک، آنتی سایکوتیک، اسکیزوفرنی، تیپیک، تست تحمل گلوکز، دیابت شیرین
  • اعظم قربانی، امیر ضیایی، طاهره صادقی، سعید آصف زاده صفحه 144
    مقدمه
    چاقی یک مشکل شایع سلامتی عمومی است که به یکی از نگرانی های عمده سلامتی جهانی تبدیل شده است، مطالعات زیادی ارتباط بین چاقی را با احتمال خطر بیماری های متعدد چون دیابت و... مطرح کرده اند. افراد چاق اختلالاتی را در کیفیت زندگی خود نیزتجربه می کنند. این مطالعه به منظور مقایسه کیفیت زندگی زنان چاق و دارای وزن طبیعی در قزوین انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مورد– شاهدی، در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر 115 زن چاق (30BMI≥) به عنوان گروه مورد و 114 زن با وزن طبیعی (20BMI><24) به عنوان گروه شاهد که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. برای تعیین کیفیت زندگی از پرسش نامه کیفیت زندگی SF-36 و برای تعیین چاقی از BMI استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و فاصله اطمینان 95% تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد، زنان چاق در مقایسه با زنان با وزن طبیعی درشش بعد از هشت بعد کیفیت زندگی (عملکرد جسمانی (001/0 >p)، محدودیت نقش کاری (01/0=p) درد جسمانی (05/0) سلامت عمومی(012/0=p) نشاط (014/0= (p عملکرد اجتماعی (045/0= (pبه طور معنی داری دچار اختلال کیفیت زندگی بودند.
    نتیجه گیری
    افراد چاق معمولا سطوح پایین سلامتی جسمی و روانی، بخصوص سطوح پایین احساس خوب بودن جسمی و اجتماعی را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: چاقی، زنان، کیفیت زندگی، وزن طبیعی
  • نورمحمد بخشانی، زهرا حسن زاده * صفحه 151

    سندرم پیش از قاعدگی(PMS) یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است. عوامل مختلفی در ارتباط با PMS مطرح شده است.براساس مطالعات اخیرسبک غذایی به طور قابل توجهی بر نشانه های PMS تاثیر دارد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط سبک غذایی نوجوانان و PMS است.
    روش کارمطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر بر149 نفر از دانش آموزان دبیرستانی زاهدان درسال 1389 با دامنه سنی 14-18 سال اجرا شد. شرکت کنندگان دو پرسشنامه سنجش علایم PMS و بسامد غذایی (FFQ) را تکمیل نمودند. یافته ها با شاخص های توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و آزمون t تجزیه و تحلیل شد.
    نتایجنتایج نشان داد که افراد مورد بررسی 1/83% ملاک های ACOG برای PMS را داشتند. میانگین مصرف ماهیانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر) و میوه و سبزیجات در گروه بدون علائم PMS به طور معناداری بیشتر از گروه دارای علائم PMS بود (05/0(p≤.
    نتیجه گیریبهبود سبک غذایی نوجوانان مخصوصا نوجوانانی با نشانه های پیش از قاعدگی ضروری به نظر می رسد.

  • رقیه گلشا، الهام گلشاه، زینب جلالی، نیلوفر رجبلی *، غلامرضا روشندل صفحه 158
    مقدمه

    بیماری های عفونی به عنوان یکی از مشکلات اصلی جوامع، بخصوص درسالمندان مورد توجه است. در این مطالعه هدف بررسی علل عفونی منجر به بستری در افراد سالمند بستری و پیامد بیماری آنان بوده است.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی– تحلیلی که در سال های 1388-1389 در بیمارستان آموزشی پنجم آذر گرگان انجام شده، با مراجعه به پرونده بیماران، سالمندان که با سن 65 سال و بالاتر و درجه حرارت دهانی 8/37 و بیشتر و با تشخیص یک بیماری عفونی در بخش عفونی بیمارستان بستری شده بودند، انتخاب شدند. همچنین علت مراجعه، وجود بیماری زمینه ای، سابفه مصرف دارو ثبت گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS وارد رایانه شده و از آزمون آماری کای اسکوئر برای بررسی ارتباط بین متغیر های کیفی و آزمون آماری آنوا یک طرفه برای مقایسه پارامترهای کمی استفاده شد.

    نتایج

    در این مطالعه 128 بیمار بستری در بیمارستان پنجم آذر گرگان در محدوده سنی 98-65 بامیانگین سنی 16/75 سال بررسی شدند. پیامد در اکثریت افراد (7/84%) به صورت بهبودی و 8 مورد مرگ بود. علت بیماری در این 8 نفر، (5/62%) بدون علت مشخص وسپسیس دومین علت شایع مرگ بود. اما در کسانی که بهبودی داشتند پس از علل نامشخص پنومونی شایعترین علت بود. ارتباط پیامد بیماری با علت عفونی تشخیص داده شده از نظر آماری معنادار گزارش شد (01/0p=).

    نتیجه گیری

    احتمال بهبودی بیماری های عفونی با افزایش سن در بیماران سالمند کمتر شده و این مسئله می تواند بر پیش آگهی پس از بستری در بیمارستان تاثیر منفی بگذارد. بنابراین در سالمندان مسن تر مبتلا به سپسیس باید توجه بیشتری درتشخیص زودرس و درمان به موقع بیماری داشت.

    کلیدواژگان: بیماری عفونی، بستری، سالمند
  • سید محمدعلی رئیس سادات، فریبا تبریزیان، ناصر دلیلی، محمدعلی یعقوبی، آرمین الهی فر، امیر حسین علیان، علیرضا حاتمی، مجتبی مشکات صفحه 164
    مقدمه
    تشخیص آپاندیسیت حاد با علایم مبهم دربعضی موارد با تاخیر انجام می شود وبیشتر در این فاصله بیماران تحت مایع درمانی قرار می گیرند که در نتیجه این اقدام علائم آنها تخفیف می یابد به طوری که بعضی از بیماران از انجام عمل جراحی سرباز می زنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مایع درمانی بر علایم بالینی آپاندیسیت حاد است.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی آینده نگر از سال 1385-1388 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد انجام شده است. در این پژوهش130 بیمار در دو گروه 65 نفری مورد بررسی قرار گرفتند که در یک گروه 6 ساعت قبل از عمل مایع درمانی انجام شده و در گروه دیگر هیچگونه دارو یا مایعی تجویز نشد. اطلاعات بالینی ثبت و پس از 6 ساعت بیماران تحت عمل جراحی قرارگرفته و پاسخ پاتولوژیک ثبت گردید. اطلاعات به دست آمده دسته بندی و با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند و 05/0p< با ارزش تلقی گردید.
    نتایج
    براین اساس کاهش نمره درد، توزیع تغییرات اشتها (بهتر شدن آن) و کاهش حساسیت و حساسیت برگشتی در گروه مایع درمانی تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه مایع درمانی نشده، داشت (5%
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که مایع درمانی قبل از جراحی آپاندیسیت می تواند باعث تغییرات فاحش در علائم بالینی آپاندیسیت گردد. این موضوع موجب انحراف تشخیصی و یا تاخیر در درمان می شود. بنابراین در بیمارانی که مایع درمانی شده اند پزشک باید به این نکته توجه داشته باشد که کاهش علایم ممکن است ناشی از این اقدام باشد، هر چند دلایل فیزیو پاتولوژیک برای آن کاملا مشخص نیست.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، درد شکم، مایع درمانی
  • فرشاد امیرخیزی، فریدون سیاسی، سودابه حامدی شهرکی، محمود جلالی صفحه 170
    مقدمه
    مطالعات پیشین ارتباط بین افزایش سطح استرس اکسیداتیو بدن و بروز بیماری های قلبی عروقی را نشان داده اند. بر این اساس، هدف مطالعه حاضر ارزیابی استرس اکسیداتیو و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی پلاسما (TAC) در زنان مبتلا به چاقی عمومی و شکمی بود.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی که در پاییز سال 1389 انجام گرفت، 160 نفر از زنان سنین 20-45 سال به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و اطلاعات عمومی آنها با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه مستقیم جمع آوری شد. سپس نمونه های خون وریدی گرفته و پس از جدا شدن پلاسما، سطح استرس اکسیداتیو با اندازه گیری غلظت مالون دی آلدئید (MDA) پلاسما ارزیابی گردید. علاوه بر این، سطوح TAC افراد مورد بررسی نیز اندازه گیری شد. برای مقایسه داده ها از آزمون آنوا و تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    نتایج
    میانگین غلظت MDA پلاسما در زنان دارای اضافه وزن و چاقی عمومی به طور معنی داری بیشتر از زنان دارای وزن طبیعی بود (به ترتیب 01/0>p و 001/0>p). همچنین، سطوح TAC پلاسما در زنان مبتلا به چاقی عمومی کمتر از زنان دارای وزن طبیعی بود (01/0>p). تفاوتی از نظر سطوح TAC پلاسما بین زنان دارای اضافه وزن و وزن طبیعی وجود نداشت. همچنین زنان مبتلا به چاقی شکمی در مقایسه با زنان دارای محیط دور کمر طبیعی سطوح MDA بیشتر (001/0>p) و سطوح TAC پایین تری (01/0>p) داشتند.
    نتیجه گیری
    چاقی عمومی و بویژه چاقی شکمی با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش سطوح TAC پلاسما ارتباط دارند که ممکن است با بروز بیشتر بیماری هایی مانند تصلب شرایین، دیابت و پرفشاری خون در افراد چاق در ارتباط باشد
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، استرس اکسیداتیو، چاقی عمومی، چاقی شکمی
  • حسن وثوقی نیا، سیدکاظم نظام، مهتاب بیانی*، حسن سعادت نیا، رباب بیگم ابوترابی، علیرضابخشی پور، محمودعلی کیخوایی، محمدعلی مشهدی صفحه 178
    مقدمه

    در دیابت تیپ I شیوع بیماری سلیاک افزایش می یابد و اهمیت بالینی همراهی سلیاک و دیابت تیپ یک در این است که هرچند اسهال آبکی بدون شواهدی از سوء جذب در بیماران مبتلا به دیابت شایع است، در صورت مشاهده این نشانه ها باید وجود بیماری سلیاک ارزیابی شود.

    روش کار

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی توصیفی بوده که بر 87 مورد بیمار شناخته شده دیابت تیپ I بزرگسال مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان قائم (عج) در سال 1384-1387 انجام شده است.در صورت وجود معیارهای ورود به مطالعه، بیماران از جهت tTG-IgA بررسی شده و در صورت مثبت بودن، جهت آندوسکوپی و انجام بیوپسی به مرکز آندوسکوپی بیمارستان قائم(عج) معرفی شدند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است.

    نتایج

    در این تحقیق مجموعا 87 بیمار دیابت تیپ I با میانگین سنی 78/19 با حد اقل 15 سال و حداکثر 30 سال تحت مطالعه قرار گرفتند که 41 نفر مرد (1/47%) و 46 نفر زن (9/59%) بودند. 28 نفر (2/32%) tTG-IgA مثبت داشتند که تحت آندوسکوپی و بیوپسی قرار گرفتند. در کل 9 نفر از این 28 بیمار با سرولوژی مثبت که 3/10% از کل بیماران مورد مطالعه است، مبتلا به سلیاک بودند. 24 نفر (6/27%) مبتلا به اسهال و یا درد شکمی و 63 نفر (4/72%) بدون اسهال و یا درد شکمی بودند.

    نتیجه گیری

    شیوع بیماری سلیاک در نواحی مختلف جغرافیایی متفاوت می باشد. شیوع سلیاک اسپرو در بیماران مبتلا به دیابت تیپ یک در شرق کشور 3/10% است واین ضرورت screening را در تمامی بیماران مبتلا به دیابت تیپ یک گوشزد می کند.

    کلیدواژگان: آنتی بادی ضد ترانس گلوتامیناز بافتی، اسپروی سلیاک، دیابت وابسته به انسولین
  • محمود فرهودی، علی مختاری فر، امیر رضایی اردانی، حمیدرضا زیوری فر صفحه 183
    مردی 46 ساله با سابقه اسهال متناوب ده ماهه که فواصل اسهال و توقف آن از نظر زمانی کوتاه تر شده است، به علت اسهال شدید و عدم بهبودی به اورژانس بیمارستان مراجعه می نماید.
    در بررسی بالینی بیمار هوشیار و از سردرد، تهوع و اسهال آبکی فراوان شاکی بود. همکاری لازم برای ارائه ی شرح حال نداشت و کم حوصله و تحریک پذیر بود. در بررسی علایم حیاتی 80/120BP= میلی متر جیوه ودرجه حرارت دهانی 8/36، تعدادضربان قلب 90 در دقیقه وسمع قلب و ریه طبیعی بود. ارگانومگالی در لمس شکم و ورم اندام تحتانی نداشت. دهیدراتاسیون در حد متوسط ارزیابی شد.
  • محمد سعید ساسان، اهید دنیا دیده، عبدالوهاب البرزی صفحه 190
    مقدمه
    عفونت های قارچی سیستم عصبی مرکزی از علل ناشایع ولی مهم و قابل درمان مننژیت آسپتیک می باشند. این مقاله به گزارش سیر بالینی یک مورد مننژیت کریپتوکوکی می پردازد.
    معرفی بیمار:پسر 15 ساله ای با شکایت تب، سردرد و استفراغ به بیمارستان مراجعه می کند (وی از 8 سال قبل به سارکوئیدوز مبتلا بوده و تا هنگام بستری روزانه پنج میلی گرم پردنیزولون دریافت می کرده است) پس از بزل مایع نخاع با تشخیص احتمالی مننژیت حاد باکتریال بستری و درمان شروع می شود ولی به درمان پاسخی نمی دهد و چون Brain CT Scan هیدروسفالوس را نشان می دهد، با احتمال مننژیت سلی، درمان با داروهای ضد سل آغاز می گردد. در LP بعد از شروع درمان ضد سل که به منظور کاهش فشار انجام گردید، کریپتوکوکوس نئوفورمنس در اسمیر و کشت مایع مغزی نخاعی مشاهده شد. بیمار تحت درمان با آمفوتریسین B و سپس فلوکونازول قرار گرفت، که پاسخ به درمان تا یکسال پیگیری پس از شروع درمان کاملا رضایت بخش بود.
    نتیجه گیری
    در تشخیص افتراقی مننژیت آسپتیک به همراه هیدروسفالوس، علاوه بر مننژیت سلی، مننژیت کریپتوکوکی را (به خصوص در بیماران بانقص ایمنی) باید مد نظر داشت.
    کلیدواژگان: سارکوئیدوز، کریپتوکوکوس نئوفورمنس، کودکان، مننژیت
|
  • Nosrat Ghaemi, Mohsen Jafarzadehsepideh Bagheri Page 134
    Introduction
    The prevalence of obesity continues to rise all around the world (1، 2، 3). Obesity is associated with important complications such as coronary heart disease and diabetes (3،5). Obese children because of their inappropriate diets and consumption of energy dense foods which lack adequate minerals، may be at increased risk of micronutrient deficiencies. So in this study we tried to figure out if there is any association between low levels of micronutrients such as iron، calcium and phosphorus and obesity.
    Materials And Methods
    A total of 280 obese and 280 non obese children ranging between 2-16 years old were evaluated. BMI>= 85% was defined as overweight. Serum iron، ferritin، TIBC، MCV، hemoglobin، hematocrit، calcium and phosphorus levels were evaluated in both groups. Then the data were compared.
    Result
    In obese children 94. 3% had hemoglobin in the range of anemia where this was 60% in control group. Serum iron was low in 56. 1% of obese children vs 10. 4% in control group. Serum level of calcium and phosphorus was significantly lower than normal in obese children.
    Conclusion
    This study''s results show the significant impact of healthy nutrition on the overall health of the society and also show the effect of healthy nutrition on preventing obesity and it''s complications.
    Keywords: Anemia, Iron deficiency, Nutrition, Obesity, Rickets
  • Zohreh Mousavi, Ebrahim Abdollahian, Samaneh Karimian, Haleh Rokni Page 139
    Introduction

    Antipsychotic drugs are the cornerstone of schizophrenia treatment. Glucoregulatory abnormalities have been associated with the use of antipsychotic medications. There are some reports of weight gain and glucose intolerance in patients with schizophrenia receiving atypical antipsychotic medications. The purpose of this study is to compare the effect of various antipsychotic therapies on glycemic control in patients with schizophrenia.

    Materials And Methods

    Eighty-one patients with schizophrenia were enrolled in the study and underwent glucose-tolerance test. Patients were divided in to two groups، with one group (n=43) receiving typical and the other group (n=38) receiving atypical medication. Demographical and historical data were collected with a questionnaire.

    Results

    There was a marginally significant difference in the first hour glucose level between typical and atypical drugs (mean 132. 12 vs. 151. 76، respectively، p=0. 07). Also، marginal significant difference was present comparing the first hour glucose level between typical antipsychotics and clozapine consumers (mean 132. 12 vs. 153. 67، p=0. 06). This difference was not present when typical antipsychotics were compared with risperidone (mean 132. 12 vs. 149. 41، p=0. 230). Fasting blood sugar and second- hour glucose tolerance results did not show a statistically significant difference. The increased GTT of the first hour blood sugar in patients who received clozapin may indicate the early stages of insulin resistance in this group.

    Conclusion

    This study suggests that patients under atypical antipsychotic treatment are more vulnerable to diabetes mellitus (DM). Across atypical medications; we observed a greater glycemic effect from clozapin compared to risperidone.

    Keywords: Atypical Antipsychotic, Diabetes mellitus, Glucose tolerance test, Schizophrenia, Typical antipsychotic
  • Azam Ghorbani, Amir Ziaee, Tahereh Sadeghi, Saeed Asefzadeh Page 144
    Introduction
    Obesity is a public health problem that has raised concern worldwide. Numerous epidemiological Studies have showed the relationship between excess weight، abdominal fatness and risk of a wide range of illnesses (i. e. diabetes)، People who are obese experience health-related quality-of-life impairments. The purpose of this study was to demonstrate the Comparison of Living Quality obese with normal weight women in Qazvin.
    Materials And Methods
    A case-control study was performed on women of Qazvin who were obese and normal-weight. Total of 115 women with obesity and 114 controls (with normal-weight) were randomly selected. Obesity was determined based on BMI and SF-36 questionnaire using for quality of life. Data were analyzed using soft ware of SPSS and 95% confidence Interval.
    Results
    The results showed that obese women were significantly more impaired than normal weight women in six of eight Domains: domains such as physical Functioning (p<0. 001)، physical Role limitation (p=0. 01)، bodily pain (p=0. 05)، general health perception (p=0. 012)، vitality (p=0. 014)، and social Functioning (p=0. 045).
    Conclusion
    Women with obesity had experienced poor levels of health، particularly poor levels of physical and social well-being.
    Keywords: Normal, weight, Obesity, Quality of life, Women
  • Roghayeh Golsha, Elham Golshah, Zeinab Jalali, Niloofar Rajabli, Gholamreza Roshandel Page 151
    Introduction

    Infectious diseases have always been considered as a serious public health concern. In particular،the elderly are more vulnerable to infection due to physiological changes of aging and alteration of host defense mechanisms. The aim of this study was to assess the final diagnosis and outcomes in old patients referred to the infectious diseases ward of 5th of Azar hospital of Gorgan

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study، patients aged 65 and above admitted to 5 Azar hospital between March 2009 and June 2010 with the impression of an infectious disease were selected by looking at the medical records. Moreover، information on chief complaints، underlying diseases and past drug history were collected. Data were entered to computer using SPSS (v. 13) and Chi-square and One-Way ANOVA tests were used for analysis.

    Results

    A total of 128 patients were recruited with the mean age of 75 years. Final diagnosis in most of participants was pneumonia. About 85% of patients were recovered and eight deaths were reported. The cause of death in most of cases (62. 5%) was unknown and sepsis was the second frequent cause (25%). Final diagnosis in most of recovered patients (33. 3%) showed that، after the unknown causes، pneumonia was the most common cause (24. 8%). The proportion of recovered cases was reduced with increasing age. There was a significant relationship between final diagnosis and outcome (P-value= 0. 01).

    Conclusion

    We found a lower proportion of recovery in older patients. This may negatively affect the disease outcome. Therefore، more attention should be paid to appropriate diagnosis، treatments and follow-up in these patients.

    Keywords: Diagnosis, Elderly, Infectious diseases, Outcome
  • Roghayeh Golsha, Elham Golshah, Zeinab Jalali, Niloofar Rajabli, Gholamreza Roshandel Page 158
    Introduction

    Infectious diseases have always been considered as a serious public health concern. In particular،the elderly are more vulnerable to infection due to physiological changes of aging and alteration of host defense mechanisms. The aim of this study was to assess the final diagnosis and outcomes in old patients referred to the infectious diseases ward of 5th of Azar hospital of Gorgan

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study، patients aged 65 and above admitted to 5 Azar hospital between March 2009 and June 2010 with the impression of an infectious disease were selected by looking at the medical records. Moreover، information on chief complaints، underlying diseases and past drug history were collected. Data were entered to computer using SPSS (v. 13) and Chi-square and One-Way ANOVA tests were used for analysis.

    Results

    A total of 128 patients were recruited with the mean age of 75 years. Final diagnosis in most of participants was pneumonia. About 85% of patients were recovered and eight deaths were reported. The cause of death in most of cases (62. 5%) was unknown and sepsis was the second frequent cause (25%). Final diagnosis in most of recovered patients (33. 3%) showed that، after the unknown causes، pneumonia was the most common cause (24. 8%). The proportion of recovered cases was reduced with increasing age. There was a significant relationship between final diagnosis and outcome (P-value= 0. 01).

    Conclusion

    We found a lower proportion of recovery in older patients. This may negatively affect the disease outcome. Therefore، more attention should be paid to appropriate diagnosis، treatments and follow-up in these patients.

    Keywords: Diagnosis, Elderly, Infectious diseases, Outcome
  • Seyed Mohammad Ali Raisolsadat, Fariba Tabrizia, Naser Dalili, Mohamm Ali Yaghubi, Armin Elahifar, Amir Hossein Aliyan, Alireza Hatami, Mojtaba Meshkat Page 164
    Introduction
    In cases of acute Appendicitis with vague symptoms، the diagnosis maybe delayed and during this interval، most patients receive fluid therapy. Az a result the patients'' symptoms declines and even sometimes they refuse to operate. The purpose of this study was evaluation of effect of fluid therapy on symptoms and signs of acute appendicitis.
    Materials And Methods
    In a prospective comparative clinical trial study 130 patients were studied. Patients in two groups of 65 people who qualified were studied In one group 6 hours before the surgery fluid therapy had been done and in the other group no medications or fluids were prescribed and information recorded. Finally 6 hours after the admission، patients were operated and pathological records collected. Data classified and analyzed by SPSS software and P value of more than 0. 05 considered valuable.
    Results
    Based on our data، the abdominal pain، the most important sign of appendicitis، decreased meaningfully in the fluid therapy group in comparison with non rehydrated group. (p= 0. 0001). The anorexia changes (improving appetite)، reducing the tenderness and rebound tenderness were obviously different in two groups (p>0. 05).
    Conclusion
    These results mean that fluid therapy has effect on signs and symptoms of appendicitis. This may result in delay or misdiagnosis of appendicitis. Thus the physician should be aware، especially in patients that have received fluid therapy. Although، we could not find any physiopathologic reason for this effect.
    Keywords: Acute appendicitis, Abdominal pain, Fluid therapy
  • Farshad Amirkhizi, Fereydoun Siassi, Soudebeh Hamedi Dhahraki Mahmoud Jalali Page 170
  • Hassan Vosughinia, Seyed Kazem Nezam, Mahtab Bayani, Hasan Saadatnia, Robabeh Beygom Aboutorabi, Alireza Bakhshipour, Mahmoud Ali Kaykhaei, Mohammad Ali Mashhadi Page 178
    Introduction

    The prevalence of celiac sprue increases in patients with IDDM. This relation between type I diabetes mellitus and celiac sprue is important with respect to too presence of diarrhea in both diseases. When a patient with type I diabetes mellitus complains from diarrhea, physician should be alert about the presence of celiac sprue and may need to do some workup to rule out celiac sprue.

    Materials And Methods

    This is a cross sectional and discretional study. There were 87 type I diabetes mellitus patients referred to endocrine clinic of Mashhad Qaem hospital between1384-1387. According to inclusion criteria each patient referred to selected laboratory for checking tTG-IgA Antibody, and if it was positive she or he referred to endoscopy ward of Qaem hospital for doing endoscopy and taking biopsy from distal part of the second potion of duodenum.

    Results

    In this study, 87 patients with type I diabetes mellitus having the mean age of 19.78 years (lower limit of 15 and upper limit of 30) were under study (41 males and 46 females). Positive anti tTG-IgA antibody reported for 28 patients (32.2%). There were 9 individuals with biopsy proven celiac sprue in these 87 patients (10.3%). Also 24 persons (27.6%) suffered from diarrhea and or abdominal pain among 87 patients.

    Conclusion

    Prevalence of celiac sprue is different in different geographical areas. This prevalence in type I diabetic patients in east of Iran was about 10.3%. This study shows the necessity of screening among patients with type I diabetes mellitus.

    Keywords: Celiac sprue, type I diabetes mellitus, tTG, IgA antibody
  • Mahmoud Farhoudi, Ali Mokhtarifar, Amir Rezaee Ardani, Hamidreza Zivarifar Page 183
    A 46 years old gentleman was admitted to hospital following a 10 months history of sever diarrhea. On examination، the patient appeared as mildly dehydrated though his vital sings were within normal limits. important result tests were: Bun=55 mg/dl Na=149 mEq/dl WBC=11. 6*103/ml Hemoglobin=16. 2 g/d Cr=3 mg/dl K=3. 9 mEq/dl HCT=49. 7% Plt=324*103 Tbo/ul Neutr=74% After ten days administration of IV fluid، BUN and createnine gradually became normal (Cr=1. 1mg/dl، BUN=14mg/dl). There was no macroscopic or microscopic gastrointestinal pathology in upper and lower endoscopy. We took biopsies even from ileum terminal. We suspected endocrine tumors and pancreatic disorders، so we requested abdominal and pelvic CT scan (IV and oral contrast) and hormonal tests such as serum cortisole، metanephrin، normetanephrine، which were all normal. We therefore did an octrotide scan which was again normal. Because almost all organic etiologies of chronic diarrhea were excluded، we focused on neurological and psychological causes of chronic diarrhea. Therefore we consulted with neurologist & psychiatrist and they recommended brain CT scan and EEG which were normal. After complete interview، the psychiatrist diagnosed PTSD and depressive disorder NOS and prescribed imipramin 25mg/day. After 10 days the chronic diarrhea improved. As we excluded all the organic causes، we concluded likely the patient had IBS with PTSD and depressive disorder NOS.
  • Mohammad Saeed Sasan, Nahid Donyadideh, Abdolvahab Alborzi Page 190
    Introduction
    Fungi are rare causes of meningitis. Cryptococcus neoformans is the most common cause of fungal meningitis. Although meningitis is the most common form of cryptococcal disease but cryptococcal infection almost always originates from lung. Case report: We present a 13 –year- old boy with sarcoidosis that developed fever، headache and vomiting He was hospitalized and treated with clinical diagnosis of acute bacterial meningitis، However، the treatment was not effevtive and due to hydrocephalus in brain CT، anti-TB therapy was initiated. Finally both CSF the culture and smear tested positive for cryptococcus neoformans، and the patient was successfully treated by Amphotricin and then fluconazol in a period of one year.
    Conclusion
    In differential diagnosis of aseptic meningitis and hydrocephalus، Cryptococcus neoformans must be considered in adition to TB meningitis.
    Keywords: Cryptococcus neoformans, Children, Meningitis