فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 16، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا اصغری، ناهید هوشمند مطلق، محسن سلیمانی، ربابه قربانی صفحات 117-124
    اهداف
    گرچه همودیالیز زندگی افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه را طولانی کرده است، اما رنج کشیدن این بیماران ناشی از عوارض همودیالیز ادامه دارد. درد هنگام وارد نمودن سوزن های عروقی، شدیدترین بخش استرس حاصل از درمان همودیالیز می باشد، لذا جستجوی روش های جهت کاهش درد این بیماران اهمیت دارد. بر این اساس، این مطالعه با هدف تعیین تاثیرTranscutaneous Electrical Nerve Stimulation (TENS) بر شدت درد حین وارد نمودن سوزن های عروقی در بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی و دوسوکور بود که بر روی 30 بیمار بخش همودیالیز بیمارستان فاطمیه سمنان در سال 1390 انجام گرفت. در این مطالعه شدت درد حین وارد نمودن سوزن های عروقی همودیالیز در یک گروه و در دو حالت استفاده از TENS و پلاسبو TENS با مقیاس عددی اندازه گیری شدت درد اندازه گیری شد. برای تعیین اختلاف بین میانگین شدت درد در دو حالت از آزمون T زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در حالت استفاده از TENS برابر 13/2±3/3 و در حالت استفاده از پلاسبو TENS برابر 16/2±56/3 بود. نتایج آزمون T زوجی، اختلاف معنی داری را بین میانگین شدت درد در دو حالت استفاده از TENS و پلاسبو TENS نشان نداد (55/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که نمی توان گفت TENS در کاهش درد هنگام وارد نمودن سوزن های عروقی موثر است. علت ناموثر بودن TENS در کاهش درد، ممکن است ناشی از نوروپاتی و تغییرات پوستی در محل ورود سوزنهای همودیالیز باشد. با توجه به اهمیت کاهش درد در این بیماران، پیشنهاد می شود پرستاران تاثیر روش های دیگر کاهش درد را در این بیماران بررسی نمایند.
    کلیدواژگان: درد، همودیالیز، سوزنها، تحریک الکتریکی عصب از راه پوست
  • ابوذر سوری، معصومه بوالحسنی، منیر نوبهار، حسین محمودی صفحات 125-132
    اهداف
    بیماران تحت تهویه مکانیکی به دلایل مختلفی دچار بی قراری و عدم تحمل می شوند که سبب تغییراتی در اشباع اکسیژن خون شریانی می گردد که اغلب درمان های دارویی که عوارض متعدد دارد به کار گرفته می شود. لمس به عنوان یک محرک فیزیولوژیک و غیر دارویی می تواند بر این فرایند تاثیرگذار باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین ت اثیر لمس برمیزان اشباع اکسیژن خون شریانی، بیماران بی قرار تحت تهویه مکانیکی انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای از نوع قبل و بعد بود. نمونه گیری به روش نمونه گیری آسان از میان بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه عمومی بیمارستان دی تهران در تابستان 1390 انجام گردید. به این صورت که در حالت مداخله ایستادن پرستار در کنار وی لمس دست انجام شد و میزان اکسیژن خون شریانی بیمار با استفاده از پالس اکسیمتر قبل و بعد از مداخله ارزیابی گردید. با استفاده از نرم افزار spss-16 و آزمون های آماری آزمون t زوجی، من ویتنی و ویلکلکسون تجزیه و تحلیل داده هاانجام شد.
    یافته ها
    م طابق نتایج حاصل از پژوهش تفاوت تغییرات میزان اشباع اکسیژن خون شریانی قبل و بعد از مداخله همراه با لمس معنی دار بود(0.0= P)لیکن در زمانی که از لمس استفاده نمی شد این اختلاف معنی دار نبود(0.071 (P=.
    نتیجه گیری
    لمس بر بهبود وضعیت تنفسی وارتقاء سطح اشباع اکسیژن خون شریانی در بیماران تحت تهویه مکانیکی تاثیرگذار است. لذا پیشنهاد می شود جهت بهبود وضعیت تنفسی بیماران بی قرار تحت تهویه مکانیکی از اقدامات غیر دارویی همانند لمس استفاده شود.
    کلیدواژگان: لمس، اشباع اکسیژن خون شریانی، تهویه مکانیکی، بی قراری
  • رقیه مهدی پور رابری صفحات 133-138
    اهداف
    عمل جراحی قلب یکی از عمل هایی است که اضطراب و استرس زیادی را به همراه دارد و باعث عوارض زیادی برای بیمار می شود، پرستاران باید اقداماتی جهت کاهش اضطراب و استرس بیماران انتخاب کنند یکی از این راه ها استفاده از موسیقی و یا دادن اطلاعات از طرق مختلف است هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو روش موسیقی و بازدید از بخش مراقبت ویژه بر سطح اضطراب استرس و افسردگی بیماران کاندید عمل جراحی قلب می باشد
    مواد و روش ها
    این پژوهش در سال های 1389-1390 در شهر کرمان انجام شد در این پژوهش نیمه تجربی، طرح قبل و بعد 150 بیمار به طور تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند گروه مداخله به دو گروه تحت موسیقی و بازدید از بخش مراقبت های ویژه تقسیم شدند در این مطالعه از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و و پرسش نامه اضطراب استرس و افسردگی (DASS21) استفاده شد اطلاعات قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افزار Spss 11زمون های آماری و آزمونهای آماری مربع کای، Ttest, و آنوا اندازه گیری شدند
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب استرس و افسردگی قبل از مداخله در هر سه گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت (p> 0/05) اما بعد از مداخله میانگین نمره اضطراب در گروه موسیقی درمانی 60/2 ± 25/4 و در گروه بازدید از بخش مراقبتهای ویژه به 91/2 ± 35/4 و در گروه کنترل 45/3 ± 12/7 بود. همچنین میانگین نمره استرس بعد از مداخله در گروه موسیقی درمانی و در گروه بازدید از بخش مراقبتهای ویژه 28/3 ± 94/8 و57/3 ± 67/8 و در گروه کنترل 32/4 ± 59/13بود.
    و میانگین نمره افسردگی بعد از مداخله در گروه موسیقی درمانی 87/1 ± 05/2 و در گروه بازدید از بخش مراقبتهای ویژه 28/1 ± 13/2و گروه کنترل 65/2 ± 27/3 بود.
    نتیجه گیری
    گوش دادن به موسیقی و بازدید از بخش مراقبت ویژه باعث کاهش میزان اضطراب و استرس و افسردگی بیماران می شود بنابراین از این روش ها می توان جهت کاهش اضطراب و استرس و افسردگی بیماران کاندید عمل جراحی قلب استفاده کرد
    کلیدواژگان: جراحی قلب، موسیقی، بازدید از بخش مراقبت های ویژه، اضطراب، استرس، افسردگی
  • الهه متقدیان، سعید موحدی راد، ابراهیم حاجی زاده، مرضیه لک صفحات 139-144
    اهداف
    موسیقی به عنوان یک مداخله پرستاری غیر دارویی، ارزان و ساده می تواند به عنوان یک روش مکمل در کنار سایر روش ها در کاهش درد موثر باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر موسیقی درمانی بر شدت درد بعد از عمل در بیماران تحت بی حسی اسپاینال بود.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی که در سال 1390 در اتاق عمل بیمارستان بقیه الله (عج) و بیمارستان خانواده در شهر تهران انجام شد، 60 بیمار آقا با ((American Society of Anesthesiologist کلاس یک، بین 48 – 18 سال، که تحت اعمال جراحی ارولوژی و شکمی با بی حسی اسپاینال قرار داشتند مورد مطالعه قرارگرفتند. بیماران بطور تصادفی به دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. بیماران گروه مورد از 6 دقیقه بعد از القاء بی حسی اسپاینال تا پایان عمل به شکل ممتد بوسیله هدفون به موسیقی هوان سپاستین باخ گوش دادند. در گروه شاهد هم هیچ گونه مداخله ای صورت نگرفت. حدود سه ساعت پس از پایان عمل و قبل از دریافت هر گونه داروی مخدر، شدت درد بعد از عمل با استفاده از مقیاس دیداری درد (Visual Analog Scale) اندازه گیری و ثبت شد. همچنین میزان مصرف داروهای مخدر در 24 ساعت پس از عمل ثبت گردید.
    یافته ها
    مقایسه شدت درد بعد از عمل در دو گروه با استفاده از آزمون من ویتنی انجام گرفت. نتایج نشان داد که گروه موسیقی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان می دهد. (005/0 p=) میزان مصرف پتدین بعد از عمل در دو گروه دارای تفاوت معنی داری بود (041/0 p=).
    نتیجه گیری
    استماع موسیقی در حین اعمال جراحی با بی حسی اسپاینال باعث کاهش درد بعد از عمل می شود. لذا پژوهشگر پیشنهاد می کند از موسیقی به عنوان یک روش مکمل در کاهش درد بعد از عمل بیماران استفاده شود.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بی حسی اسپاینال، درد بعد از عمل
  • زینب همت، معصومه علی دوست * صفحات 145-150
    اهداف

    نارسایی مزمن کلیه و در نهایت همودیالیز و عوارض ناشی از آن مانند سندرم پای بیقرار با تغییراتی که در شیوه زندگی و وضعیت سلامت فرد ایجاد می کند، کیفیت زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط کیفیت زندگی با سندرم پای بیقرار در بیماران تحت همودیالیز انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 171 بیمار همودیالیزی، بستری در بخش های دیالیز استان چهارمحال و بختیاری، به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند و در دو گروه مبتلا به سندرم پای بیقرار و بدون سندرم قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سندرم پای بیقرار و کیفیت زندگی WHO-QOL BREF جمع آوری شد و سپس با نرم افزار spss15 و آزمون آماری t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    98 نفر(3/57%)مبتلا به سندرم پای بیقرار و 73 نفر (7/42%) بدون سندرم بودند. میانگین سن در گروه مبتلا به سندرم 86/16 ± 27/59 و در گروه بدون سندرم 95/17 ± 20/55 بود اما اختلاف میانگین سن دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود) 131/0=. (p میانگین نمره کیفیت زندگی در گروه مبتلا به سندرم 53/8 ± 82/32 و در گروه بدون سندرم 57/14 ± 00/39 بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(05/0> p).

    نتیجه گیری

    با توجه به پایین بودن نمره کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی بخصوص در مبتلایان به سندروم پای بی قرار، توصیه می شود که با انجام اقدامات مناسب و با ارائه مداخلات مورد نیاز کیفیت زندگی این بیماران ارتقاء داده شود.

    کلیدواژگان: همودیالیز، سندرم پای بیقرار، کیفیت زندگی
  • ژاله رحیمی، اسفندیار بالجانی صفحات 151-158
    اهداف
    بیماران دیالیزی به دلیل ماهیت بیماری نیازمند داشتن ادراک صحیح از بیماری بوده و پرستاران از طریق مداخلات مبتنی بر ادراک بیماری می توانند در کیفیت زندگی بیماران تاثیر داشته باشند لذا هدف این مطالعه «تعیین ارتباط بین ادراک بیماری و کیفیت زندگی و تعیین متغیر های پیشگویی کننده کیفیت زندگی بر اساس ابعاد ادراک بیماری» بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه همبستگی- توصیفی 120 بیمار دیالیزی بستری در بیمارستان طالقانی شهرستان ارومیه در سال 89 شرکت کردند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک،پرسشنامه کوتاه ادراک بیماری(IPQ-B) و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی(SF-12)بود. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    همبستگی معکوس بین مولفه های پیامد، ماهیت بیماری، نگرانی، پاسخ عاطفی و کیفیت زندگی وجود داشت (P<0.05).تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که مولفه های پیامد ها، ماهیت و پاسخ عاطفی به طور معنی دار در تبیین واریانس کیفیت زندگی شرکت داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، پرستاران می توانند با ارایه برنامه های آموزشی و مشاوره ای مناسب به بیماران و خانواده هایشان در مورد گزینه های درمانی و ماهیت بیماری و همچنین با مشارکت دادن آنها در برنامه های ارتقاء سلامتی به ارتقاء کیفیت زندگی بیماران دیالیزی کمک کنند.
    کلیدواژگان: ادراک بیماری، کیفیت زندگی، همودیالیز، مدل خود تنظیم گری
  • هادی حسن خانی، فرحناز عبدالهه زاده، صمد وحدتی، جواد دهقان نژاد، عباس داداش زاده صفحات 159-165
    مقدمه
    پرستاران برای جوابگویی افزایش نیازهای مراقبتی در زمان بحران باید از آموزش کافی برخوردار باشند. لذا این مطالعه با هدف «بررسی نیازهای آموزشی پرستاران در بخش اورژانس با توجه به معیارهای آمادگی در شرایط بحرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و جامعه پژوهش کلیه پرستاران شاغل در بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی شهر تبریز در سال 1390 انجام شد. ابزار گردآوری (Questionnaire Emergency Preparedness Information بود. داده ها با استفاده از نرم افزار 17 SPSS و آزمون های آمار توصیفی استنباطی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از تعداد140 پرسشنامه توزیع شده 102 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد 6/66 درصد پرستاران اورژانس شرکت کننده در مطالعه حاضر مونث بودند. 44% از شرکت کنندگان توسط هیچ ارگانی آموزش ویژه ای جهت شرایط بحرانی ندیده بودند. میانگین نمره کلی برای تمام سئوالات در شرایط بحرانی (97/0±30/2) بود و میانگین و انحراف معیار نمرات داده شده به زیر مجموعه ها، بیشترین مربوط به تریاژ (7/0 ± 51/2) و کمترین مربوط به گزارش و دسترسی به منابع حیاتی (9/0 ±0 3/ 2) بود و میانگین نمرات هرکدام از زیرمجموعه ها نشان داد که در تمام هشت زیرمجموعه (بجز تریاژ) پایین تر از متوسط بود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که پرستاران شاغل در اورژانس آمادگی لازم جهت پاسخ دهی مناسب در شرایط بحرانی را ندارند، لذا باید برنامه ریزی های لازم در محتوای آموزشی دوره های پرستاری و آموزش های مداوم جهت پرستاران شاغل در بیمارستان برای آمادگی در شرایط بحرانی انجام گیرد. به نظر می رسد حرکت به سمت تدوین دوره های تحصیلات تکمیلی پرستاری بحران در دانشکده های پرستاری امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: آمادگی، شرایط بحرانی، نیاز آموزشی، پرستار اورژانس
  • یوسف مرتضوی، حسین باباتبار، حسین محمودی، ابراهیم نصیری* صفحات 166-171
    مقدمه

    یطی که حیات انسان به مخاطره می افتد، اورژانسهای 115 می بایست در جهت رفع آن عوامل و نجات جان بیماران اقدام نمایند. کنترل و باز نگهداشتن راه هوایی با وسایل مناسب بخصوص در بیماران ترومایی و اورژانس از اهمیت زیادی برخوردار بوده و عدم دسترسی به تجهیزات راه هوایی می تواند موجب عوارض متعدد, حتی افزایش مرگ و میر بیماران گردد. هدف از این پژوهش ارزیابی وضعیت تجهیزات کنترل کننده راه های هوایی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، استان مازندران به سه منطقه غرب، شرق و مرکزی تقسیم شد و بطور تصادفی ساده سه شهرستان از هر منطقه انتخاب گردید و 37 پایگاه اورژانس 115 از نظر تجهیزات اداره کننده راه های هوایی، جایگزین شونده آنها و یا هر گونه نقصان دیگری مورد مشاهده مستقیم پژوهشگران قرار گرفت و داده ها بوسیله پرسشنامه جمع آوری گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است، از نظر تجهیزات کنترل کننده راه های هوایی مورد نیاز در شرایط اورژانس، تعدادی از آنها ناقص بوده، بطوریکه لوله های داخل تراشه ای کودکان در اندازه 5/2 – 5/3 تنها در 70 درصد کامل بوده اما لوله های داخل تراشه ای بزرگسالان با شماره 6-5/7 در 95 درصد در حد کامل بوده است. آمبوبگ بعنوان یک وسیله مهم در اندازه بزرگسالان 86 درصد و دراندازه اطفال تنها در 70 درصد کامل بوده است. ایروی دهانی حلقی در اندازه های مختلف در 84 درصد کامل بوده ولی ایروی بینی حلقی در هیچ پایگاهی موجود نبوده همچنین ساکشن آماده بکار و سالم در 86 درصد وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که در اکثر مناطق مورد پژوهش تجهیزات سرمایه ای اداره کننده راه های هوایی کامل نبوده و نیاز به ترمیم و جایگزینی تعدادی از اقلام مورد نیاز و ضروری دارد.

    کلیدواژگان: تجهیزات، کنترل کننده راه های هوایی، مراکز فوریت های پزشکی، استان مازندران
|
  • Mohammad Reza Asgari, Nahid Hoshmand Motlagh, Mohsen Soleimani, Raheb Ghorbani Pages 117-124
    Aims
    Although hemodialysis has an important role in prolonging the life expectancy of patients with chronic renal failure, the patients are facing further complications. Pain during insertion of vascular needles is the most high stress part of a hemodialysis treatment, so it is important to find ways to reduce pain in these patients. This study was conducted to determine the effect of transcutaneous electrical nerve stimulation (TENS) on the pain intensity when the needles are inserted into vascular access for hemodialysis.
    Methods
    A semi-experimental and double blind study was performed on 30 patients in hemodialysis ward of Semnan Fatemieh hospital. In this study, pain intensity during insertion of hemodialysis vascular needles was measured by a numerical pain scale in a one group by using TENS and TENS placebo. The pair T test was used to determine pain intensity mean difference in two conditions.
    Results
    Overall, the results showed that the mean pain intensity was 3.3±2.13 and 3.56±2.16 in two conditions using TENS and TENS placebo, respectively. However, no significant difference was found between the mean pain intensity in two conditions statistically by using pair T test (p=0/55). 13/2 ± 3/3
    Conclusion
    Results showed that it cannot say, TENS is effective in reducing pain during insertion of vascular needles. The reason for this finding may be related to neuropathy and skin changes present at the insertion site of hemodialysis needles. It is recommended that nurses investigate the other methods for reducing pain in these patients. Keywords:
    Keywords: Pain, Hemodialysis, needles, T ranscutaneous electrical nerve stimulation
  • Abouzar Souri Lakie, Masomeh Bolhasani, Monier Noubahar, Ali Fakhr Movahedi, Hosein Mahmoudi Pages 125-132
    Aims
    Patients under mechanical ventilation suffer agitation and lack of forbearance due to different reasons, which bring about changes in arterial oxygen saturation. Thus medicinal treatments are often used, which exact various complications. A touch could be an influential physiologic, non-medicinal stimulus in this procedure. Therefore this study conducted to determine the effect of touch on the level of arterial oxygen saturation in agitated patients under mechanical ventilation.
    Methods
    The present study is an Interventional study of an after-and-before design, which was conducted on 35 patients under mechanical ventilation, who were hospitalized in the intensive care unit (ICU). These patients aged from 35 to 60. Sampling was carried out based on simple sampling of patients hospitalized in general ICU at Day Hospital, Tehran. In the way that in the intervention group, the nurse touched the patient while standing by him/her. Then the level of arterial blood oxygen saturation was measured by pulse oximeter before and after intervention. The achieved results were assessed by using software SPSS-16 and statistical tests and a significant level of less than 0.05 was accepted.
    Results
    According to the data analyzing, the difference of the changes in the arterial oxygen saturation level was significant before and after intervention (along with touch) (p< 0.001) but while there wasn’t any touch, this difference wasn’t significant (p= 0.071
    Conclusion
    Touch improves the respiratory status and raises the level of arterial oxygen saturation in patients under mechanical ventilation. Thus it is recommended non- medicinal measures such as touch be taken in order to improve the respiratory status of the patients under mechanical ventilation.
    Keywords: Touch, Arterial oxygen saturation, Mechanical ventilation, Agitation
  • Roghieyeh Mahdipour Raberi, Moniragsadat Nematollahi Pages 133-138
    Aims
    Heart surgery is an invasive procedure which results in more anxiety, stress a nd some complication among the patients. Nurses should choose measures to reduce anxiety and stress for these patients. Studies have suggested that music can decrease anxiety in hospitalized patients. This study focused on the music listening and intensive care unit (ICU) visits effects for the control of anxiety, stress, and depression levels of patients who were candidates for heart surgeries.
    Methods
    In a quasi-experimental, pretest-posttest design, 150 patients were randomly assigned to either control or experimental groups. Experimental groups received music listening or a visit of ICU program. Levels of variables measured before and after interventions, by using the Depression, Anxiety, and Stress Scale (DASS-21).
    Results
    The sample was consisted of 57% males and 43% females. Before intervention there were no significance differences (p>0.05) of the scores means of DAS-21. But, after interventions, the scores means of anxiety were 4.25 ± 2.60 (music group), 4.35 ± 2.91 (ICU visits), and 7.12 ± 3.45 (control group). Also the scores means of stress were 8.94 ± 3.28, 8.673 ± 3.57, and 13.59 ± 4.32, respectively. Additionally, the scores means of depression in the music group were 2.05 ± 1.87 and in the ICU visits group was 2.13 ± 1.28, meanwhile it was 3.27 ± 2.65 at the control group. Listening to music or ICU visits program may reduce the anxiety, stress, and depression level of patients who undergoing to the heart surgeries, therefore may be useful
    Conclusions
    to use them as a nursing care intervention in the patients.
    Keywords: Heart surgery, M usic, Intensive care Unit, Depression, Anxiety, Stress
  • Ellahe Motahedian, Saeid Movahedirad, Ebrahim Hajizadeh, Marzieh Lak Pages 139-144
    Aims
    Music as a non-pharmacological and inexpensive nursing intervention can be used easily as complementary technique and can be effective in reducing pain with other methods. The aim of this study was to investigate the effect of music therapy on postoperative pain intensity in patients under spinal anesthesia.
    Methods
    In this semi-experimental study which has been done in 2011 in the operation room of Baqiyatallah and Khanevadeh hospital in Tehran, sixty male in ASA (American society of Anesthesiological) 1 between 18-44 years old undergoing urological and abdominal surgeries with spinal anethesia were studied. Patients were randomly divided into two groups of thirty persons. Patients in music group listened to Huan Sepastian Bakh''s music about six minutes after induction of spinal anesthesia to the end by headphones. The control group did not receive any intervention. About three hours after surgery and before receiving any narcotic drugs, postoperative pain was measured and recorded by visual analog scale. Also consumption of narcotic drugs was recorded in the 24 hours after surgery.
    Results
    Comparison of pain intensity after the operation has been done in two groups by using Manvitni test. Findings of the study showed that music group shows a significant decrease compared to the control group (p=0.005). Pethedine consumption had a significant difference after surgery in both groups (p=0.041).
    Conclusion
    Hearing the music during surgery with spinal anesthesia can reduce postoperative pain. The researcher offers to use music as a complementary method in patients in order to reduce prospective pain.
    Keywords: Music therapy, Spinal anesthesia, postoperative pain
  • Zeynab Hemate, Masoome Alidosti, Marziye Reisi Pages 145-150
    Aims

    The chronic renal failure and the subsequent hemodialysis and its consequent problems such as restless legs syndrome affect the individual’s quality of life through the changes they cause in his life style and health status. The present study was conducted to investigate the association between the quality of life and restless legs syndrome in hemodialysis patients.

    Materials And Methods

    In this descriptive –analytical study, 171patients who were undergoing to hemodialysis at hospitals of ChaharMahal and Bakhtiariprovenance selected via census sampling. The subjects divided into two groups; one suffering from the restless legs syndrome and the other without syndrome. Data was collected using WHO-QOL BREF quality of life questionnaire and restless legs syndrome questionnaire, then it was analyzed by the software SPSS 15 and independent statistical t-test.

    Findings

    The findings revealed that 98(57.3%) out of 171 hemodialysis patients, who were studied, suffered from restless legs syndrome and 73(%42.7) subjects were without syndrome. The average age in the group suffering the syndrome was 59.27 ± 16.86 and in the group without syndrome was 55.20 ± 17.95.However the difference between the average age in both groups was not statistically significant (p= 0.131).The average quality of life in the group suffering the syndrome was 32.82 ± 8.53and in the group without the syndrome was 39 ± 14.57. This difference was statistically significant (p<0.05).

    Conclusion

    regarding the result of the study, the average quality of life in hemodialysis patients is low. Patients suffering from restless legs syndrome also have lower quality of life. Therefore it is recommended that the quality of life of these patients be improved through taking

    Keywords: hemodialysis, restless legs syndrome, quality of life
  • Jaleh Rahimi, Esfandyar Baljani, Zahra Zadgasem Pages 151-158
    Aims
    According to the nature of their illness, dialysis patients should have a clear perception of it. Nurses can influence patients’ quality of life through perception-basedinterferences. The present study seeks to determine the relationship between illness perception and quality of life. Additionally, it tries to find out predictive variables of quality of life based on illness perception dimensions.
    Methods
    120 dialysis patients participated in this descriptive-correlation study in 2010-2011. The patients were admitted in Taleghani Hospital of Urmia. The required data was collected by the use of a demographic data questionnaire, a briefillness perception questionnaire (IPQ-B), andstandard quality of life questionnaire (SF-12).The data was analyzed using Pearson correlation test and stepwise regression analysis.
    Results
    There was an inverse correlation between parameters of consequences, nature of illness, anxiety, emotional response and quality of life (p<0.05). Stepwise regression analysis showed that parameters of consequences, nature of illness and emotional response significantly participated in determining the quality of life variance.
    Conclusion
    Based on the achieved results of the present study, nurses can improve the quality of life inhemodialysis patients through presenting proper training and consulting courses to patients and their families about treating options and nature of illnesses and also by having them participate in health improvement programs.
    Keywords: Illness perception, Quality of life, Hemodialysis, Self, regulation model
  • Hadi Hasankhani, Farahnaz Abdollahzadeh, Samad Vahdati Shams, Javad Dehghannejad, Abbas Dadashzadeh Pages 159-165
    Aims
    Because of increased critical situation in the world, it is essential for all health care professionals, especially nurses, to be ready to manage emergency situations. T his study assessed the educational nee ds of nurses for critical situations preparedness on which, educational planning could be done.
    Methods
    According to a d escriptive cross-sectional study design, emergency nurses (No. 140) in Tabriz’s educational hospitals selected. Emergency Preparedness Information Questionnaire (EPIQ) was used as a tools to assess preparedness of nurse parts. The questionnaire consisted of two parts. The part one, consisted of demographic profile questions and part 2, EPIQ, included of 44 questions in the eight subs-scales. Data analyzed by using SPSS ver. 17 software.
    Results
    Data analysis showed 66.6% of samples were female. 44% of the nurses had no experience of s pecial training in crisis situations. The total score of emergency condition preparedness of sample was (2.30 ± 0.97); the lowest and highest scores of the subject was Reporting and Accessing Critical Resources subscale (2.03 ± 0.9) and Triage subscale (2.51 ± 0.7) respectivly. The mean scores of each items, in all eight sections (e xcept triage), were moderate to low.
    Conclusion
    According to the results, the emergency nurses are not prepared enough to respond appropriately in crisis situations. Therefore crisis situations trainings should be offered for the nurses as Continuing education. In addition, the development of crisis nursing courses in nursing post graduate departments is suggested.
    Keywords: preparedness, emergency condition, Educational needs, emergency nurse
  • Yousef Mortazavi, Ebrahim Nasiri, Hossein Babatabar Darzi, Hosein Mahmoudi Pages 166-171
    Aims

    In the critical life threatening situations, efforts of the emergency centers personnel are to eliminate the threatening factors, to keep airways open and save the victim life. To achieve these aims, proper equipments such as instruments for opening and keeping airways open are important. The aim of this study was to survey the status of equipment which are used for airway management of victims in critical situations by personnel of Mazandaran emergent teams.

    Methods

    By using a descriptive study design, Mazandaran province divided into three geographic zones included West, East and Center zone. Three cities randomly chosen from each zone. Emergency centers of these selected cities visited research team members and by using of a checklist, all airways management equipments such as endotracheal tubes, airways, and Ambu bag, a flexible reservoir bag connected by tubing and a non-rebreathing valve to a face mask or endotracheal tube which used for artificial ventilation, surveyed.

    Results

    Data analysis indicated, there is some deficiency in the airways management equipments. There were no infants endotracheal tubes with internal diameter size of 3.5-2.5 mm in the 30% of centers. In the 95% of the centers there were adult endotracheal tubes with internal diameter size of 6-7.5 mm. There were Ambu bag and oropharynx airways in the 86% and 84% of centers respectively. There weren''t any nasopharynx airways. Only 84% of centers had proper endotrcheal suction equipments.

    Conclusion

    It is necessary to revise the list of equipment and also to provide new devices or/and repair some the airways management equipments of emergency centers.

    Keywords: Emergency equipments, Airways Management, Endotracheal tubes