فهرست مطالب

سیاست - سال چهل و دوم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1391)

فصلنامه سیاست
سال چهل و دوم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • سیدرحیم ابوالحسنی، محمد بابایی صفحه 1
    تعامل رسانه و سیاست از نگاه نظریه های مطرح موضوع این مقاله است. در نگاهی کلی می توان سه رویکرد را در این خصوص تشخیص داد: رویکرد رسانه محور؛ رویکرد جامعه محور و رویکرد تلفیقی. برای تسهیل در فهم بهتر این نظریه-ها، نمونه هایی از هریک از این رویکردهای کلان ارائه شده است. در پایان با توجه به نقدهای وارده بر هر یک از رویکردهای مزبور؛ رویکرد «تولید خبر» با توجه به مبنای جامعه شناختی و نیز در برگرفتن عینی تر متغیرهای دخیل در این تعامل به عنوان رویکردی معرفی شده است که می تواند تحلیلی جامع از این رابطه ارائه کند. مهم ترین متغیرهای دخیل در این رویکرد عبارتند از: محیط سیاسی، قوانین و مقررات رسانه ای، مالکیت رسانه ها، هنجارهای حرفه ای روزنامه نگاران و میزان توسعه صنعت روابط عمومی.
    کلیدواژگان: رسانه، سیاست، رسانه محور، جامعه محور، سی ان ان، فاکس نیوز، فیلترخبری
  • بهرام اخوان کاظمی صفحه 23
    تجارت اسلحه کشورهای شمال با کشورهای جنوب تنها یکی از رشته های شبکه بغرنج بین المللی است که ممالک قوی و زورمند را با ممالک کم بنیه و فقیر مربوط می کند و فقط در محدوده این متن کلی قابل فهم است. تاثیرات منفی هزینه های نظامی، سدی در مقابل رشد و توسعه ی کشورهای جنوب شمرده می شود. البته تنها کشورهای شمال مقصر اصلی در نظامیگری کشورهای جنوب نیستند بلکه به دلایلی خود این کشورها نیز در این عارضه سهیمند. امروزه وضعیت بسیار پر رونق بازارهای تسلیحاتی و تحمیل استعماری این تجارت به کشورهای جنوب تحت تاثیر تحولات عمده جهانی و موضوعاتی مانند فروپاشی شوروی، جهانی سازی نظام سرمایه داری، حادثه یازده سپتامبر، بهانه مبارزه با تروریسم، بحران های اقتصادی در کشورهای شمال، و پیشرفت های علمی، فناوری نظامی و تسلیحاتی بویژه در عرصه نانو و فضا باعث گسترش روز افزون این تجارت پرسود و نظامی گری و توسعه نیافتگی بیشتر کشورهای جنوب گشته است.
    کلیدواژگان: تجارت تسلیحات، شمال، جنوب، جنگ، نظامی گری، کشورهای صنعتی، خاورمیانه
  • خیرالله پروین، محمدجواهری طهرانی صفحه 45
  • محمدرضا حاج بابایی، محمود شهبندی صفحه 59
    مسئله ی فساد از دیدگاه خواجه نظام الملک توسی، وزیر مقتدر ملک شاه سلجوقی موضوع مورد بررسی این مقاله است. خواجه نظام الملک در کتاب سیاست نامه، دیدگاه های خود را در خصوص ساختار حکومتی مطلوب بیان و مشکلات موجود در ساختار سیاسی و اداری سلجوقیان را بازگو می کند. بر اساس دیدگاه خواجه نظام-الملک در کتاب سیاستنامه، موضوع فساد در چهار سرفصل فساد سیاسی، اداری، دینی و اجتماعی بررسی می شود و در هر سرفصل، عوامل ایجاد فساد بیان می شود.
    کلیدواژگان: خواجه نظام الملک، سیاستنامه، فساد، دین، سیاست، حکومت، سلجوقیان
  • بهادر زارعی صفحه 77
    اصل دعوت در اسلام که به معنای رساندن، تبلیغ و یا ابلاغ پیام وحی و فرامین الهی به همه افراد بشراست؛ جایگاهی رفیع در دیپلماسی اسلام به خود اختصاص داده است. پیامبر اسلام از سال ششم هجرت شروع به اجرایی کردن اصل دعوت با نگاشتن نامه هایی به امپراطوری ها و قدرت های پیرامونی خود کرد. در ایران پس از شکل گیری جمهوری اسلامی یکی از مولفه های مهم تاثیرگذار و تقریبا ثابت در تمام نشست های بین المللی، منطقه ای و بیان دیدگاه های رسمی دولت مردان در کشور و یکی از اصول ثابت دستگاه دیپلماسی کشور به شمار می آید. این اصل در ابتدا بوسیله امام خمینی در کتب فقهی خود و پس از شکل گیری جمهوری اسلامی در این دوره بوسیله ایشان تعقیب و بعد از آن بوسیله آیت الله خامنه ای رئیس جمهور وقت ایران و در حال حاضر با شدت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: دعوت، اسلام، قرآن، امام خمینی، دیپلماسی ایران، تبلیغات
  • علیرضا سلطانی صفحه 95
    نقش آفرینی نفت در روند دولت-ملت سازی ایران در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دیده می شود. در بعد اقتصادی، نفت باعث شکل گیری اقتصادی تک محصولی، حاکم شدن اقتصاد دولتی و غیررقابتی، عدم رشد بورژوازی و عدم ایجاد نیروهای اقتصادی مولد، گسترش فساد شده است. نقش ضعیف و حاشیه ای نیروهای اجتماعی در تولید ثروت ملی، سطح پایین و غیراستاندارد شاخص های اجتماعی، جامعه مصرفی و کم بازده، طبقه وسیع حقوق بگیران، زندگی اقتصادی یارانه ای، شکاف های طبقاتی، محدودیت در ایجاد طبقه متوسط هم از نتایج یک اقتصاد وابسته به نفت در حوزه اجتماعی است. تمرکز قدرت، دولت رانتیه، احزاب و گروه های سیاسی دولتی و وابسته و عدم شکل گیری دولت های توسعه گرا نیز از تاثیرات منفی درآمدهای نفت در حوزه سیاسی است. نتیجه اینکه نفت در ایران در یک قرن گذشته عملا فرایند دولت- ملت سازی و روی دیگر آن یعنی توسعه را طولانی، پرهزینه و منحرف کرده است.
    کلیدواژگان: ایران، نفت، دولت، ملت سازی، دولت سازی، ملت سازی، توسعه، دولت توسعه گرا
  • محمد علی شیرخانی، نسیم سادات واسعی زاده صفحه 113
    تاثیر برخورداری جوامع از سرمایه اجتماعی بر امنیت داخلی بوسیله تحقیقات مختلف نشان داده شده است. اما آیا می توان رابطه ای میان سرمایه اجتماعی و امنیت بین المللی نیز یافت؟ به منظور یافتن پاسخ این پرسش در مرحله اول با استعانت از مفهوم «جامعه بین الملل»، وجود سرمایه اجتماعی در این «جامعه» را مورد بررسی قرار داده ایم. نقش اعتماد و هنجارهای موجود در جامعه بین الملل در افزایش همکاری و کاهش منازعات نظامی نمودی از تاثیر سرمایه اجتماعی بر امنیت بین-الملل است. اما آیا برخورداری جوامع در سطح داخلی از سرمایه اجتماعی نیز رابطه ای با امنیت بین الملل دارد؟ به منظور بررسی این رابطه از متغیر واسط توسعه اقتصادی کمک گرفتیم. آنچه از این بررسی حاصل شده است رابطه مستقیم (اما نه لزوما خطی) بین سرمایه اجتماعی و توسعه اقتصادی از یک سو و توسعه اقتصادی و امنیت بین الملل از سوی دیگر است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، جامعه بین الملل، توسعه اقتصادی، صلح، امنیت بین، الملل
  • محمد عبدالله پور صفحه 129
    یکی از مهم ترین انتقادات جماعت گرایان به فلسفه لیبرالی در سویه هستی شناسانه بر مفهوم «فرد» است. چون در فلسفه لیبرالی به صورت عام و نظریه عدالت جان رالز به صورت خاص بر تصویر فردگرایانه یا فردیت یافته از فرد تاکید می شود. اما، به نظر جماعت گرایان مفهوم «خود» جزیی از جماعت است. بدین معنا که خود بیش از پیش ماهیت اجتماعی دارد؛ ماهیتی که در بستار تاریخی و اجتماعی شکل گرفته است. به همین دلیل، آنان اهدف، ارزش ها، باورها را منتج از جماعت می دانند. از این رو، جستار پیش رو درصدد بررسی سویه هستی شناسانه «خود» در اندیشه جماعت گرایی است؛ با این فرض که تالی چنین مدعایی در ساحت هستی شناسی سیاسی صرفا طرح بدیلی برای آن و ماهیت آن چیزی بیش از خود موقعیت مند و برساخته اجتماعی نیست.
    کلیدواژگان: جماعت گرایان، اتمیسم، خود فردیت یافته، خود اجتماعی و موقعیت مند
  • الهه کولایی، علیرضا نوری صفحه 143
    استمرار رویکرد تهاجمی واشنگتن برای افزایش مزیت های ژئوراهبردی و ژئوپولیتیک خود در برابر روسیه از جمله از راه گسترش ناتو به شرق و استقرار سپر ضدموشکی اروپایی، نشانگانی مشهود برای مسکو بوده که توازن راهبردی به نفع امریکا به گونه ای غیرقابل برگشت در حال تغییر و آسیب پذیری راهبردی آن در حال افزایش است. هم زمانی این تحولات با تلقی مثبت از امکان تحقق آرمان «قدرت بزرگ» در مسکو، سبب تشدید تلاش روسیه برای موازنه سازی با امریکا شده است. این وضعیت با افزایش احساس کاهش امنیت نسبی در دو طرف، فضای «عدم قطعیت» و تالی آن «معمای امنیت» بین آنها را فزونی داده که اخلال در نظام کنترل تسلیحات دوجانبه یکی از عوارض آن است. هرچند با امضاء پیمان استارت 3 امیدهایی برای تخفیف «معمای امنیت» ایجاد شد؛ اما ماندگاری بستر بی اعتمادی حکایت از شکننده بودن توافق ها دارد.
    کلیدواژگان: روسیه، امریکا، موازنه، آسیب پذیری راهبردی، عدم قطعیت، معمای امنیت، کنترل تسلیحات
  • ابراهیم متقی، مهدی هدایتی شهیدانی صفحه 163
    حاکمیت نومحافظه کاران بر کاخ سفید همراه با بهره گیری از الگوهای رفتاری دوگانه نسبت به مسئله هسته ای جمهوری اسلامی بود. بخشی وسیع از این رفتارها منبعث از تعارضات ماهوی میان دو کشور و بخش دیگر آن ناشی از منافع و مطلوبیت های منطقه ای و بین المللی آمریکا و جمهوری اسلامی ایران بود. این مقاله سعی دارد با نگاهی به دیدگاه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران، راهبرد ایالات متحده را در قالب راهبردها و تاکتیک های لحاظ شده با رویکرد تحلیل تاریخی مورد بررسی قرار دهد.در این روند، گزینه های محتمل و نیز رهیافت های اجرایی شده در دو بخش تغییر ماهیت رفتار و تغییر رژیم لحاظ خواهد شد. در نهایت با توجه به موانع ساختاری منطقه ای و بین المللی سیاست خارجی آمریکا، استفاده از گزینه بازدارندگی شکننده به عنوان رهیافت مورد استفاده در این دوره معرفی خواهد شد.
    کلیدواژگان: فناوری هسته ای، ایالات متحده، ایران، بازدارندگی
  • مسعود مرادی صفحه 179
    روابط هند، اسرائیل و آمریکا از اهمیتی خاص برخوردار است. بسیاری از کشورهای اسلامی از داشتن روابط آشکار با اسرائیل ابا داشته و از افکار عمومی واهمه دارند. برای تعدادی از کشورهای اسلامی، اسرائیل ساخته و پرداخته توطئه های استعماری بوده و آن را غاصب سرزمین فلسطین می دانند. برقراری روابط نظامی بین سه کشور هند، اسرائیل و آمریکا با جمعیتی بزرگ از مسلمانان در همسایگی پاکستان و همجوار با مناطق حساس خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی از اهمیت بسیاری برخوردار است. آمریکا در اتحادی استراتژیک با هند و اسرائیل به اقدامات اتمی هند کمک کرده و برغم عدم عضویت هند و اسرائیل در NPT به بازسازی تجهیزات نظامی هند و به روز کردن فناوری های آن کشور کمک می کند.
    کلیدواژگان: هند، اسرائیل، ایالات متحده، اتحاد استراتژیک، تسلیحات اتمی، تروریسم، روابط سیاسی، ژئوپلیتیک منطقه ای
  • حمیرا مشیرزاده، محمدحسین خانلرخانی صفحه 193
    در بسیاری از برداشت های متعارف از مورگنتا، وی متفکری در قالب کلی تجدد گرایی قلمداد می شود. در این چارچوب، واقع گرایی مورگنتایی نوعی تلاش جهت ارائه الگویی علمی از رفتار سیاسی انسان دانسته می شود؛ در حالی که مورگنتا خود از منتقدان اصلی الگوسازی جهت تبیین و پیش بینی رفتار انسان است. در این مقاله بر آن هستیم تا با بیان ریشه های فلسفی تفکر مورگنتا کژتابی هایی را بیان کنیم که درباره اندیشه های او شکل گرفته است. در واقع، برداشتی بدیل از مورگنتا منجر می شود به این که تقسیم بندی دووجهی مبتنی بر تضاد میان فلسفه هنجاری و دیدگاه های علم گرا شکسته شود. زیرا از یک سو، مورگنتا آرمان گرایی را رد می کند و از سوی دیگر دیدگاه های علم گرا را خام اندیشانه می داند. در این ارتباط، ابتدا برداشت متداول از مورگنتا و سپس دیدگاه بدیل در قالب معرفت شناسی، هستی شناسی و روش شناسی وی با تاکید بر ریشه های فکری او بیان می شود.
    کلیدواژگان: مورگنتا، روابط بین الملل، واقع گرایی، تجدد، معرفت شناسی، هستی شناسی، اخلاق مسئولیت
  • جهانگیر معینی علمداری صفحه 211
  • حمیدرضا ملک محمدی، مهدی داودی صفحه 227
    در منطقه خلیج فارس کشورها نسبت به یکدیگر در فضای ادراک متضاد قرارداشته و با نشانه هایی از «عدم اطمینان» روبرو هستند. بر این اساس، هر دولتی محیط امنیتی خود را در عرصه جهانی و منطقه ای تعریف کرده و تهدیدات را شناسایی می کند تا برای مقابله با آن برنامه ریزی کند. در این میان، تبلیغات و اقدامات غرب و به ویژه ایالات متحده در شکل دهی جهت های امنیتی کشورهای منطقه در قبال روابط خود با جمهوری اسلامی و تصویر امنیتی شده از ایران/ایران هراسی تاثیری به سزا دارد و بازیگران منطقه ای با درک تهدیدها از دیدگاه خود اقدامات گوناگون انجام می دهند و راهبرد نظامی خود را در ارتباط مستقیم با مولفه های امنیت درون ساختاری و ناامنی های منطقه ای پایه ریزی و حول محور حداکثر سازی امنیت ساختاری، به خرید تسلیحات و توافقات دفاعی امنیتی با نیروهای فرامنطقه ای اقدام می کنند.
    کلیدواژگان: ایران هراسی، محیط امنیتی، شورای همکاری خلیج فارس، یازده سپتامبر، قراردادهای دفاعی، امنیتی
  • سیداحمد موثقی، دلارام غنیمی فرد صفحه 247
    رابطه توسعه اقتصادی و دموکراسی و ارتباط نفت و دموکراسی تاکنون از جهات گوناگون مورد کنکاش قرار گرفته است. این مقاله در پی آن است با توجه به نظریات مختلف مطرح شده، ممکن بودن توسعه اقتصادی و همین طور دموکراسی را در کشورهایی صادرکننده نفت بررسی کند. فرض بر این است که ایجاد نهادهای مدنی در جهت دموکراسی در کشورهایی که دچار اقتصاد رانتیر هستند؛ به شفافیت و پاسخگویی دولت کمک خواهد کرد و توسعه اقتصادی و توسعه انسانی را نیز در این کشورها ممکن خواهد کرد.
    کلیدواژگان: نفت، دموکراسی، توسعه، اقتصاد رانتیر، کشورهای در حال توسعه، توسعه اقتصادی
  • جلال میرزایی صفحه 263
    انقلاب مشروطه یکی از مهم ترین تحولات سیاسی-اجتماعی در ایران معاصر است که با وجود گذشت بیش از صد و اندی سال از آن هنوز نانوشته های بسیار درباره آن وجود دارد که چندان به بحث گذاشته نشده است. از جمله این مباحث می توان به نقش آیت الله ملامحمد جعفر ملقب به شیخ العلما اشاره کرد. در این مقاله به بررسی تاثیر شیخ العلما بر روند آزادیخواهی و استبدادستیزی شخصیت های کرمانی عصر مشروطه نظیر میرزاآقاخان، ناظم الاسلام، مجدالاسلام و شیخ احمد روحی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: کرمان، انقلاب، مشروطه، ملامحمدجعفر شیخ العلماء
  • احمد نقیب زاده، مجید استوار صفحه 279
    برای فهم مسایل سیاسی و اجتماعی نیازمند تئوری های جامعه شناسانه هستیم. پیر بوردیو جامعه شناس فرانسه با طرح نظریه پراتیک و مفهوم قدرت نمادین، آن را بهترین منبع برای درک میدانهای سیاسی و اجتماعی دانست. این مقاله با بررسی زبان و قدرت نمادین تلاش می کند عملکرد این قدرت را در میدانهای سیاسی و اجتماعی نشان دهد.
    کلیدواژگان: بوردیو، قدرت نمادین، خشونت نمادین، زبان، سرمایه، میدان
  • سید امیر نیاکویی صفحه 295
    درباره ماهیت پدیده دوم خرداد تعابیر متفاوت به کار رفته است؛ رفتاری انتخاباتی، حرکت توده وار، جنبشی اجتماعی و حرکتی اصلاحی از درون حکومت مهم ترین این تعابیر هستند. این مقاله به دنبال آن است تا با رویکردی تحلیلی به بررسی اطلاق تعابیر فوق به ویژه جنبش اجتماعی بر پدیده دوم خرداد بپردازد. در این راستا ابتدا نظرات مطرح شده مورد بررسی انتقادی قرار می گیرند و سپس با مروری بر تعاریف مختلف در خصوص جنبش های اجتماعی و ویژگی های منتسب به آنها، تلاش می شود تا به این پرسش که آیا پدیده دوم خرداد جنبش اجتماعی است یا نه؟ پاسخ داده شود.
    کلیدواژگان: پدیده دوم خرداد، جنبش اجتماعی، حرکت اصلاحی، رفتار انتخاباتی، کنش جمعی
  • عنایت الله یزدانی، علیرضا اکبریان صفحه 315
    این مقاله برآن است تا روند گسترش حضور چین درخلیج فارس را از نظر نیاز به انرژی ارزیابی کند. در این عرصه وجود منابع عظیم انرژی در کشورهای خلیج فارس باعث شده تا جمهوری خلق چین جهت رفع نیازخود به انرژی که همراه با رشد فزاینده اقتصادی که دردهه های اخیر بویژه در بعد صنعتی بوجود آمده، اقدام کند. از این نظر کشور چین هم مانند اغلب قدرت های صنعتی به خلیج فارس به دلیل داشتن منابع عظیم انرژی توجهی ویژه نشان داده است و سعی دارد بتواند جای پایی درجهت دسترسی مطمئن و مداوم به انرژی داشته باشد و امنیت انرژی خود را از طریق منابع خلیج فارس تامین کند. بنابراین، چین درتلاش است تا روابط و همکاری های خود را با کشورهای منطقه بویژه دو کشور مهم منطقه یعنی ایران و عربستان سعودی توسعه داده و دراین اثنا هم از برخورد با قدرت های فرامنطقه ای اجتناب کند و عرصه های ایجاد شرکای نفتی مطمئن در بازار نفت خلیج فارس را به دور از هرگونه بحران و چالش بوجود آورد.
    کلیدواژگان: وابستگی متقابل، همکاری، انرژی، چین، خلیج فارس
  • مجتبی مقصودی، شقایق حیدری صفحه 337
    مباحثی مانند هویت و هویت ملی در دهه های اخیر در سطح جهان به موضوعات مهم و پر مباحثه علوم انسانی و اجتماعی و به ویژه حوزه جامعه شناسی سیاسی تبدیل شده است. این موضوعات در کشورهایی مانند ایران با سابقه تمدنی چندین هزار ساله از نمود بیشتری برخوردار می باشد. به دلیل اهمیت موضوع، مقاله حاضر، به بررسی و نقد یکی از شاخص ترین و جدیدترین آثار، از یکی از مشهورترین پژوهشگرانی که در ایران در حوزه هویت و هویت ملی قلم زده اند، می پردازد. کتاب «بنیادهای هویت ملی ایرانی؛ چهارچوب نظری هویت ملی شهروندمحور»،با نقد رهیافت ها و دیدگاه های گوناگون سنتی و مدرن به هویت ملی ایرانی به معرفی دیدگاه «جامعهشناسی تاریخی» می پردازد؛ و با بهره گیری از این دیدگاه بازسازی گفتمان هویتی مردم- شهروندمحور را پیشنهاد می دهد. با وجود، نقدهای وارد بر کتاب در این مقاله، نمی توان از نکات مثبت فراوان و برجستگی های اثر چشم پوشی کرد. تلاش فراوان مولف ارجمند برای دسته بندی، روشمندی اثر، چارچوب سازی و الگوپردازی، تلاش جدی برای بومی سازی و بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی تمدنی برای خلق نظریه جدید در حوزه هویتی و سیاستگذاری هویتی، پختگی اثر، لحاظ منافع ملی و تسلط نویسنده بر موضوع بحث این کتاب را به اثری متفاوت و خواندنی تبدیل نموده است.
    کلیدواژگان: هویت، هویت ملی، جامعه شناسی تاریخی، هویت شهروند، محور، حمید احمدی
|
  • Seyed Rahim Abolhassani, Mohammad Babaei Page 1
    In this article there has been endeavor to examine the interaction between media and politics regarding the propounded theories. From a general viewpoint it could be recognized three approaches. First is media oriented, second is society oriented and third one is mixed or hybrid oriented view. For easy and simple understanding of these theories samples for each of the said arch approaches have been shown. In the end, regarding the criticisms to any of these approaches "News Production Model" approach regarding the sociological base and enclosing the attributed variables more objectively, will be introduced as comprehensive analysis of these relations.The most important variable involved in this approach are as below: Political enviroment, The rules and regulations of Media, The ownership of Media, the professional norms of Journalism and the degree of development of public relations.
    Keywords: media, Politics, media oriented, society oriented, CNN, FOXNEWS, News Filters
  • Bahram Akhavan Kazemi Page 23
    The arms trade of northern states with southern states is the only one of the fields of international intricate network which relates strong states to poor states and can be understood only in this general text framework. Negative effects of military expenses are evident to all as a barrier against development of the southern states. Not only are northern states responsible for militarism of southern states, but also these southern states causing such problem for some reasons. Today, prosperous arms markets and colonial imposition of this trade on southern states are affected by major global changes and some matters such as collapse of the Soviet, globalization of capitalism, September 11 attacks, terrorism combat pretext, economic crises in northern states and scientific advances, military and arms technology especially in Nano and space areas cause increasing expansion of this profitable trade, militarism and underdevelopment of most southern states.
    Keywords: arms trade, north, south, war, militarism, industrial countries, Middle East
  • Kh. Parvin, Mohammad Javaheri Tehrani Page 45
    Some authors have tried Theory of political representation Put Theoretical foundations of Government in Islamic society. However, it seems Being in conflict with the principles of Shia political thought And weaknesses of this theory in explaining the political realities, has been led to failure The theory in Provide a Justified explanation of the fundamental legitimacy of the government's Shiite political thought. In the present paper After Providing a realistic description of this theory has been tried The theory Be analyzed in light of the requirements Shiite political thought.
    Keywords: Government, advocacy, political advocacy, velayat, delegate
  • Mohammad Reza Haj Babaei, Mahmoud Shahbandi Page 59
    In this paper issue from the viewpoints of corruption "Khajeh NezamolMULK Tousi", Minister powerful "Malek Shah" was the Seljuki investigated. "Khajeh NezamolMULK Tousi" in the book "policy letter", their viewpoints regarding the expression of a desirable governmental structure and also will express their viewpoints, problems in political and administrative structure of the Seljuk shall tell. In this paper, based on remarks in the book "Khajeh NezamolMULK Tousi" policy to issue letters of corruption in the four headings political corruption, bureaucratic corruption, corruption, religious and social corruption in the headlines we have paid, Causes of corruption based on ideas expressed "Khajeh NezamolMULK Tousi" has we have given and analyzed.
    Keywords: Khajeh NezamolMULK Tousi, policy letter, political corruption, bureaucratic corruption, corruption, religious, social corruption
  • Bahador Zarei Page 77
    “Da’wah Principle” in Islam _ that means “issuing a summons” or “making an invitation to Islam”, “preaching” and notification of a divine message to all human beings – has a lofty position in Islam’s diplomacy. The principle be accomplished before “Initial Jihad”. The prophet of Islam execued the principle by letter- writing, inviting the rulers of Byzantine and Persia and other peripheral powers since 6 Hejira. In Iran, after Islamic Revolution, “Da’wah Principle” became one of the most important and effective characteristics, approximately unchangeable, in the whole of international and regional conferences, also in the expressions of statesmen’s perspectives, and one of stable principle of the Diplomacy Department. At the first, Imam Khomeini has noticed to the principle in his own Feghh books, then it be continued by writing the letter to Gorbachov, and by giving speeches for Moslem nations; after that, by Ayatollah Khamenei – the then president-; and recently by president Mahmoud Ahmadinejad has strongly noticed.
    Keywords: Dawah Principle, Islam, Koran, Imam Khomeini, Iran's diplomacy, preaching
  • Alireza Soltani Page 95
    Over the last century, oil has not only had no positive role in the Iran, but also had slowed down and even stalled development, thus derailing and delaying their nation-state building.The effects of oil in the nation-state building are in economic, political and social aspects. In economic aspect, oil has contributed to the formation of a single product economy, consolidation of state economy, weaken bourgeoisie, increase in corruption and lack of competition. The weakened and marginal role of social forces in producing national wealth, low and non-standard social indicators, consumer and nonproductive society, subsidized housing, social inequality, weakened middle class and increase in social corruption are all the social indicators of countries dependent on oil. ‍‍‍Centralized power, rentier state, governmental and affiliated parties and political groups, nondevelopmental states, intervention of external forces and widening gaps between social and political structures are negative affects of oil revenues in political area.
    Keywords: Iran_Oil_Nation – State Building_Nation Building_State building_Development_Developmental State
  • Mohammad, Ali Shirkhani, Nasim S. Vaseiezadeh Page 113
    The relationship between social capital and internal security has been shown in different studies. But is there a relationship between social capital and international security? To find the answer we dealt with two paths. The first, borrowing the concept of International Society examines the existence of social capital in this “society”. The role of trust and norms in international society in increasing cooperation and decreasing military conflicts is a manifestation of the impact of social capital on international security. The second path studies the role of social capital in international security through an intermediate variable; economic development. What has been shown here is a direct (but not necessarily linear) relationship between social capital and economic development on one hand and between economic development and International security on the other.
    Keywords: Social Capital, Trust, International Society, Economic Development, Peace, International Security
  • Mohammad Abdollahpour Page 129
    One of important critiques, communtarian to liberal Philosophy was in ontologic dimension upon concept of the Individual. They claims that sense “the Self” is part of Community, On Other hands, With highlight on essense Social of the Self, offers social picture of that. Because They belives that the Self has shaped in historical and social context, so far as ends, values, convictions resulting from the community. By Contrast, liberal philosophy in general and The Theory of justice of John Rawls in particular has emphasize on the picture of Individual and a priori Individualized. Hence, present essay attempet to evaluate only Ontological dimension in the thought of Communitarians, with supposing that output the claim within sphere political ontology, is merely alternative for that and its essence nothing that situated and social constructed Self.
    Keywords: Communitarians, Atomism, Individulaized, Social, Situated Self
  • Elaheh Koolaee, Alireza Noori Page 143
    Washington's continued aggressive approach to boost its geopolitical and geostrategic advantages over Russia through NATO's eastward expansion and European anti missile system was a clear proof to Moscow that the strategic balance is changing in favor of USA and at the same time its strategic vulnerability is increasing. Simultaneity of these developments with a positive perception in Moscow of possibility of realizing the idea of “great power” has encouraged Russia to try to balance more with United States. This situation with an increase in the feeling of decline in relative security in both sides has enhanced “uncertainly” then “security dilemma” between them. Disruption in the bilateral arms control is one of its consequences. In spite of the fact that START-3 treaty’s entry into force increased hope to solve "the security dilemma”, remaining the atmosphere of Mistrust indicates that the agreements are fragile.
    Keywords: Russia, America, balance, strategic vulnerability, security dilemma, arms control, anti missile system
  • Ebrahim Motaghi, Mehdi Hedayati Shahidani Page 163
    When neo-conservative came to power, they acquired twofold behavioral models towards nuclear case of Iran. Mainly, this derives of essential conflicts of the two state, and partly, because of differential regional and international interests and favorites of U.S. and Islamic Republic of Iran. With studying Iranian nuclear viewpoints, we analyze the mentioned American strategy and tactics, with historical analytic approach. For this, it would be considered possible choices and executed approaches in both of behavior change and regime change. At last, structural international and regional obstacles of American foreign policy, we considered, using fragile deterrence choice as favored approach will be suggested.
    Keywords: Nuclear Technology, United States, Iran, Deterrence
  • Masoud Moradi Page 179
    The relations of India and Israel and United State have its importance. Many of Islamic countries avoid of having evident relations with Israel and they have attention on their public opinion. For some Islamic countries Israel had constructed with colonial complot. So she occupied Palestine. India has a large Muslim population and for this reason, and neighboring with Pakistan, establishing a relation between India and Israel had its importance. United State with its strategic relation with India and Israel, allowed them to continue their atomic activities. By neglecting of the non-engagement treaty (NPT) signature of India and Israel, United State aids their allies to gain the nuclear weapon and their latest technologies for it.
    Keywords: India, Israel, Atomic gun power, United State, Terrorism, Regional geopolitics
  • Homeira Moshirzadeh, Mohammad Hosein Khanlarkhani Page 193
    Morgenthau is usually believed to be a modernist theorist of international relations. His Realism is taken to present a scientific pattern of human political behavior. Yet Morgenthau himself was a critic of “scientific” models for the explanation and prediction of human behavior. This article, in line with the body of work that criticizes the usual understanding of Morgenthau, shows how his thought was influenced by thinkers whose ideas were in some significant respects against the modern naturalist philosophy of social science. His philosophical anthropology, his ontology with its emphasis on the complex and contingent nature of international life, his criticism of Behavioralism in IR, his hermeneutic approach to knowledge, and the way in which he saw the role of ethics in international life would all suggest that he was far from being a modernist thinker and that, at the same time, he avoided the extremities of postmodernism.
    Keywords: Hans J. Morgenthau, international relations, Realism, modernity, epistemology, ontology, ethics of responsibility
  • Jahangir Moini Alamdari Page 211
    Author reconsiders the possibilities of methodolgical reconstruction of political science. He tries to avoid prevaleat cliches in traditional interpretation of political inquiry and, instead, promotes dynamism and reflexivity in research. In this regard, following essay rests on the potentialities of pragmatic approach. Really, pragmatism, as a methodology, has adequate philosophical capability for introducing some fundamental changes in political inquiry. Author accounts these innovations, for example, focusing on experience and its role in political life and the necessity of the redefinition of political truth.
    Keywords: Reflexivity, Experience, Practical knowledge, Instrumental Values, pragmatism, Approaching to truth, Anti, Foundationalism
  • Hamid Reza Malek Mohammadi, Mehdi Davoodi Page 227
    In the Persian Gulf, countries understand each other differently and face "uncertainty". Accordingly, each State defines its security environment within international and regional context and identify threats in order to plan against. The propaganda and actions by the West and especially the United States in shaping the regional security regarding their relationship with Islamic Republic and its security self-image of Iran (Iran phobia) has a great impact and their understanding to threats perform various actions such as the allocation of human and financial resources for military purposes as an oldest methods and tools to deal with security threats. thus, The regional countries military strategy relate directly with the structural components of security and insecurity and are based on maximizing the structural safety, through purchasing weapons and defense and security agreements with transregional forces.
    Keywords: Iran phobia, Security Environment, Persian Gulf Cooperation Council, Security Defense Contracts, September 11
  • S. Ahmad Movassaghi, Delaram Ghanimifard Page 247
    The relation between economic development and democracy; and between oil and democracy has been tested from various points of view. The aim of this article is to find the possibility of economic development and democracy in the oil exporting countries, and it concludes that the formation of civil institutions and civil society helps bringing democracy to the countries with rentier economy by making the government transparent and responsible, and makes possible for these countries to reach economic and human development.
    Keywords: oil, democracy, development, rentier economy, developing countries, economic development
  • Jalal Mirzaei Page 263
    After passing more than one hundred years of Mashroteh (constitutionalism) revolution as one of the most important socio-political changes, there is many unidentified text which has not been discussed yet. The role of Molla Mohammad jafar ycleped Sheakh O Olama can be noted as one of these discussions. In this article, the author has studied the influence of Sheakh O Olama on liberalism trend and anti despotism of Kermanian characters of Mashroteh such as Mirza Aghakhan, Nazemodoleh, Majdol Islam and Sheakh Ahmad e Rohi.
    Keywords: Kerman_Revolution_Mashroteh_Molla Mohammad Jafar Sheakh o Olama
  • Ahmad Naghibzadeh, Majid Ostovar Page 279
    We need Sociology Theories, For that Understand of Sociology and Politic Problems. French Sociologist Pierre Bourdieu's theory Practice and Symbolic Power are our best resource; for Understanding Social and Political Fields. This Article Reviews the Language and Symbolic Power; indicating its Function in social and Political Fields.
    Keywords: Bourdieu, Symbolic Power, Symbolic Violence, Language, Capital, Field
  • Amir Niakouee Page 295
    The triumph of khatami in the presidential election of second khordad (1997) was a turning-point in political conflicts in Islamic Republic of Iran. After the election, there has been a controversial debate About the nature of this collective action. Some scholars define it as a social movement while others say a social movement has some characteristics like organization and leadership which second khordad collective action did not have. The author tries to offer a detailed definition of social movements and compares their necessary characteristics with the second khordad collective action
    Keywords: Second khordad, Social movement, Collective action, Populism, Reformists
  • Enayatollah Yazdani, Alireza Akbarian Page 315
    The purpose of this paper is evaluating of development process of China presence in Persian Gulf from needed energy point of view. in this field existance of great energy resources in Persian Gulf countries cause that the people's republic of China perform a solution for their needed energy that in recent decades specially in industrial area is created with high economic development. from this point of view, China often like industrial powers to Persian Gulf because of possesing great energy resources showed an unique attention in that and try to have a way to a continual and reliable accessibility to energy and provide his energy security by Persian Gulf resources. So China try to develop his relationship and cooperations with zone countries specially two important zone countries,Iran and Saudi Arabia and in this direction he avoid to encounter with ultrazone powers,too and create oil ensure partners fields in oil market of Persian Gulf far away of any crisis and challenge.
    Keywords: mutual relationship, cooperation, energy, China, persian Gulf
  • Mojtaba Maghsoudi, Shaghayegh Heidari Page 337
    The subjects such as identity and national identity consider as important subjects of humanity science, social science and sociology, in most countries in the world. These subjects are most important in the contries like Iran, with a long history, a deep culture, and a several thousand civilization. Especially, during the last two decades, the interest of Iranian researchers became more to writing about identity and national identity, because of currency of subjects such as globalization and regional and international rapid changes, as a consequence these matters as current universal processes, effect on national identity of countries and have changed it a lot. One of the important consequences of these processes is the need of rethinking and reconstruction of national identity. Because of the importance of this issue, this article focuses on reviewing one of the most recent and typical books which has been written by one of the fomous researcher and writer who writes about identity and national identity.The book of “The Basics of National Identity of Iran, Theoric structure of Citizen-Oriented National Identity” that has been written by Dr. Hamid Ahmadi, after criticizing of different traditional and modern approaches and viewpoints to national identity of Iran, is introduced the approach of “historical sociology”, and is proposed the reconstruction of identity discourse of people-citizen-oriented. This research that consists of three sections and eleven chapters, consider as a valuable and systematic book about national identity of Iran. In spite of the critiques about this research, which come in this article, we cannot ignore or deny many positive points and different prominences of this book. We must say that this research is very admirable because using of many capacities of culture and civilization of Iran for creating a new theory about identity, with considering national interests, and in this regard the author is very professional.
    Keywords: Identity, National identity, Historical sociology, Citizen, oriented identity, Hamid Ahmadi