فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال پنجم شماره 6 (پیاپی 30، بهمن 1382)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال پنجم شماره 6 (پیاپی 30، بهمن 1382)

  • 151 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/01/16
  • تعداد عناوین: 18
|
  • کاربرد نامحدود اسکن توموگرافی کامپیوتری، دقت تشخیص را در آپاندیسیت افزایش نمی دهد
    صفحه 709
    در این مقاله نتیجه گیری شده است که انجام سی تی اسکن به طور روتین سبب بهتر شدن تشخیص آپاندیسیت نشده است ولی به طور معنی داری سبب افزایش اقامت در بخش اورژانس شده و آپاندیس سالم بیشتری برداشته شده است.
  • درمان پارگی آئورت سینه ای در کودکان به دنبال تروما
    صفحه 714
    درمان پارگی آئورت سینه ای در کودکان و نوزادان هنوز جراحی به صورت باز است، اما در مواردی که تروماهای متعدد نقاط دیگر یا حال بیمار اجازه چنین کاری را نمی دهد، گذاشتن استنت داخل آئورتی در صورتی که وسائل کافی قابل استفاده در جراحی کودکان در دسترس باشد توسط یک جراح با تجربه می تواند نتایج خوبی چون بزرگسالان داشته باشد.
  • تزریق درون کانال ریشه عصب به منظور تسکین درد بیماران مبتلا به شکستگی مهره ها در اثر استئوپروز
    صفحه 721
    در این مقاله در 58 بیمار که مبتلا به استئوپروز و شکستگی compression دردناک مهره ها بوده اند قبل از اقدام جراحی مبادرت به تزریق در کانال ریشه عصبی مربوط به آن مهره نموده اند و با این عمل ساده، نتیجه رضایت بخشی در تسکین درد بیماران حاصل شده است. بنابراین پیشنهاد شده است که اگر این نوع شکستگی ها به درمان های کنسرواتیو معمولی جواب نداد، قبل از هر اقدام از تزریق در اطراف ریشه عصبی استفاده شود.
  • تامپوناد قلبی حاد
    صفحه 726
    تامپوناد قلبی یکی از مشکلات خطرآفرین پزشکی است که در تعقیب تروما، بیماری های عفونی و جراحی قلب می تواند ایجاد گردد. با توجه به مهلک بودن بیماری شناسایی آن از نظر پیشگیری و درمان حائز اهمیت است. بررسی کنونی علت، تشخیص و درمان را مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار داده است.
  • استروژن همراه با پروژستین و خطر بیماری کرونری قلب
    صفحه 733
    علائم دوران یائسگی از قبیل استئوپروز، گرگرفتگی، عرق شبانه و علائم جسمانی و روانی که در 20 درصد بانوان به حدی است که فعالیت روزانه آنان را دچار مشکلات بسیار می نماید، با مصرف هورمون استروژن و پروژسترون کاملا برطرف می شوند. در گذشته مطالعات نشان داده بود که این هورمون ها نه تنها علائم یائسگی را از بین می برند بلکه مانع از بروز عوارض قلبی – عروقی از قبیل انفارکتوس میوکارد و ترومبوز مغزی می گردند...
  • تازه های جراحی عمومی: سرطان شناسی جراحی
    صفحه 745
    مطالبی که اخیرا منتشر شده اند، بیانگر پیشرفت های جدیدی در برخورد و درمان جراحی سرطان پستان، سر طان کولورکتال، ملانوم و سارکوم بوده اند. این مقاله به جمع بندی مطالب عنوان شده در هر یک از زمینه های یادشده پرداخته، دستاوردهای مختلف گروه های پژوهشی در مورد شیوه های نوین جراحی را بیان می دارد.
  • یکصد مورد کلدوکتومی لاپاروسکوپیک با بستن اولیه مجرای صفرای مشترک (CBD)
    صفحه 753
    مسئله جراحی کیسه صفرا و مجرای صفراوی از طریق جراحی با لاپاروسکوپ در 100 بیمار از جهات مختلف مورد مطالعه قرار گرفته و خطرات، عوارض ومشکلات آن در مقایسه با جراحی باز کیسه صفرا و مجاری صفراوی یا دسترسی به مجاری صفراوی از طریق ERCP و مخصوصا در مواقعی که سنگ های متعدد مجاری صفراوی یا پانکراتیت یا کلانژیت وجود دارد بررسی و بحث شده است.
  • پیگیری به وسیله اولتراسونوگرافی در تنگی هیپرتروفیک پیلور شیرخواران بعد از پلیورومیوتومی: مطالعه ای آینده نگر و کنترل شده
    صفحه 762
    با توجه به ارزش اولتراسونوگرافی در تشخیص هیپرتروفی پیلور در کودکان نتیجه و ارزش اولتراسونوگرافی بعد از پیلوروپلاستی مورد توجه قرار نگرفته است. در این بررسی در 22 مورد پیلوروپلاستی ارزش اولتراسونوگرافی پیش و پس از عمل مورد توجه و نتیجه گزارش شده است.
  • درمان غیرجراحی در آسیب غیرنافذ ارگان های توپرشکمی
    صفحه 766
    یکی از تغییرات به وجود آمده در دو دهه گذشته، موفقیت در درمان غیرجراحی صدمات غیرنافذ اعضاء توپرشکمی است. در مقاله بر استفاده غیرجراحی در اکثر بیمارانی که از نظر همودینامیک پایدار و فاقد علائم پریتونئال می باشند، بدون در نظر گرفتن عضو آسیب دیده، سن، وضع هوشیاری یا وجود آسیب های خارج شکمی تاکید شده است...
  • عوامل خطرساز جاماندن وسایل و گازهای جراحی پس از جراحی
    صفحه 777
    جا ماندن وسائل جراحی، گازو...درهنگام عمل اگرچه شایع نیست ولی نسبت وقوع آن در بیمارستان ها یک در هشت هزار می باشد. بررسی اتیولوژی این مشکل که در این مقاله انجام گرفته می تواند کمکی برای جلوگیری از این حادثه باشد.
  • شکستگی های آلت تناسلی: بحث پیرامون درمان جراحی یا درمان محافظه کارانه
    صفحه 784
    شکستگی آلت یک اورژانس اورولوژی بوده که مداخله جراحی هم باعث تصحیح شکستگی و هم سبب جلوگیری از عوارض تاخیری آن مانند کجی آلت و ناتوانی جنسی می شود.
  • عروق غالب در ساعد
    صفحه 787
    مسئله ای که کدام یک از شریان های رادیال یا اولنار در مشروب کردن ساعد یا دست دخالت بیشتری دارند، مورد توجه قرار گرفته و با بررسی سونوگرافی رنگی داپلر در 22 نفر (44 دست) و پلیتسموگرافی پنج کاناله در 40 نفر ارزش این در شریان را در خون رسانی قسمت فوقانی و تحتانی ساعد و دست کاملا مشخص و در نتیجه پیشنهاد مشخصی در استفاده از این دو شریان در عملیات تهاجمی ارائه شده است.
  • کارسینوم پستان مرحله T1a و نقش دیسکسیون آگزیلاری
    صفحه 795
    مسئله لزوم تخلیه لنفاوی زیربغل در سرطانT1a پستان مورد مطالعه قرار گرفته و گروه مشابهی که تخلیه لنفاوی برای آنها انجام شده و انجام نشده با هم مقایسه و بحث کاملی در مورد اینکه این گونه بیماران آیا دارای گره های لنفاوی درگیر هستند یا نیستند و همچنین سن چه تاثیری در عاقبت آنها دارد، شده است.
  • دوختن و ترمیم عصب راجعه حنجره
    صفحه 803
    آسیب عصب راجعه حنجره در حین اعمال جراحی بر روی سرطان های پیشرفته تیروئید و غدد پاراتیروئید اتفاق می افتد و همراه با اختلالات تکلمی و احتمال آسپیراسین می باشد. در ترمیم اولیه عصب در گذشته بهبودی قابل ملاحظه ای در فونکسیون مشاهده نگردیده است...
  • راهنمای درمان آنوریسم آئورت شکمی گزارش کمیته مشترک جامعه جراحی عروق آمریکا و انجمن جراحی عروق
    صفحه 810
    تصمیم گیری در مورد جراحی آنوریسم آئورت با توجه به اندازه آنوریسم، سن بیمار، وضع سلامتی بیمار، وجود بیماری های همراه با آنوریسم مورد بحث مفصل قرار گرفته و نوع عمل جراحی باز معمول و جراحی از طریق داخل شریانی از نظر امکان، کارآیی، عوارض بررسی و با توجه به خطر پارگی دراندازه های مختلف این تصمیم گیری در جهات مختلف بررسی شده است.
  • کانولاسیون شریان اگزیلاری راست به منظور جراحی دیسکسیون حاد آئورت نوع A
    صفحه 826
    در جراحی دیسکسیون آئورت پمپ A، معمولا از شریان فمورال جهت کانولاسیون استفاده می شود. پس از بای پس کاردیوپولمونر، جریان خون معکوس برقرار می گردد که این امر می تواند با بلند کردن انتیما آسیب دیده باعث اختلال در جریان خون و در نتیجه آسیب های نورولوژیک یا ایسکمی اعضای داخل شکمی بشود...
  • پایش تجربی متابولیسم کبدی گلوکز، و گلوتامات توسط میکرودیالیز طی آماده سازی ناف کبد به طریقه جراحی
    صفحه 834
    در یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی دو دسته خوک، دیسکسیون کامل ناف کبد همراه با آزاد کردن و آزاد کردن کبد بدون دیسکسیون ناف کبد از نظر تغییرات گلوکز، لاکتات و گلوتامات مورد بررسی قرار گرفته و گزارش شده است.
  • اجتناب از بروز عوارض در جراحی تصحیحی مهره های گردنی قدامی
    صفحه 845
    در این مقاله نگارندگان مشکلات آناتومیک ناشی از چسبندگی های بعداز عمل اولیه و عوارض احتمالی هنگام جراحی مجدد و تصحیحی بر روی مهره های گردنی را بررسی نموده و تمهیدات لازم جهت جلوگیری از چنین عوارضی را نیز توضیح داده اند. مطالعه این مقاله برای کلیه دست اندرکاران درمان ضایعات ستون فقرات گردنی توصیه می گردد.