فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 13 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • یعقوب بدری آذرین صفحه 5
    نیازسنجی آموزشی فناوری اطلاعاتی و ارتباطی تعیین کننده نیازهای مهارتی مقدماتی و تخصصی ICT منابع انسانی است. در این تحقیق نیازهای آموزشی فناوری اطلاعاتی و ارتباطی اعضای هیات علمی گروه های تربیت بدنی دانشگاه های استان آذربایجان شرقی بررسی شده است. اطلاعات مورد نظر با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن سنجیده شده بود، از نمونه های آماری که 29 نفر بودند، گردآوری و رتبه بندی شد. در این تحقیق از روش های آماری توصیفی، آزمون کولموگروف – اسمیرنوف، آزمون t و فریدمن استفاده شد. نمونه های آماری دربرگیرنده کل افراد جامعه آماری بود. از این تعداد 20 نفر مرد و 9 نفر زن بودند. نتایج نشان داد اعضای هیات علمی به منظور بهره گیری موثر از ICT در فرایند آموزش و تحقیق به آموزش مقدماتی در حد متوسط و آموزش تخصصی در حد بالا نیاز دارند. از نظر آنها کاربرد ICT در امر آموزش و پژوهش مفید و موثر است و علاقه مند به شرکت در کارگاه های آموزشی بودند که در دوره های تخصصی بیشترین گرایش مربوط به نیاز به شرکت در دوره های آموزشی تجزیه و ارزیابی حرکات انسان به وسیله کامپیوتر و در دوره های مقدماتی بیشترین گرایش مربوط به کارگاه آموزشی مهارت های هفتگانه (ICDL)‎ بود. همچنین از نظر آنها ICT موجب استفاده بهینه از امکانات موجود می-شود و روحیه ابداع و نوآوری را افزایش می دهد و موجب نظم در فعالیت ها می شود، ارتباطات درون سازمانی را تسهیل و در ارائه خدمات ورزشی توسط استادان دانشگاه کمک می کند و امکان آموزش و فعالیت در محیط خارج از سازمان به صورت مجازی را فراهم می سازد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، تربیت بدنی، فناوری اطلاعاتی و ارتباطی، دانشگاه
  • مهر علی همتی نژاد، مهرزاد حمیدی، محبوبه الهیاری صفحه 27
    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه حمایت سازمانی ادراک شده با رفتار شهروندی سازمانی در کارشناسان آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک ایران بود. روش پژوهش توصیفی، از نوع پیمایشی و از نظر روابط بین متغیرها از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارشناسان آکادمی (60 نفر) بودند. نمونه آماری برابر جامعه در نظر گرفته شد ولی پس از توزیع پرسشنامه، 56 پرسشنامه (93 درصد) جمع آوری و تجزیه وتحلیل شد. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه حمایت سازمانی ادراک-شده ایزنبرگر و همکاران (1990) و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و همکاران (1990) بود که روایی آنها با استفاده از نظر متخصصان بررسی و پایایی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (به ترتیب ضریب آلفا = 85‎/0 و 93‎/0) محاسبه شد. پس از بررسی نوع توزیع داده ها از طریق آزمون کولموگروف – اسمیرنف آزمون فرضیه ها از طریق آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی، بررسی شد و به این منظور از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 استفاده شد. تجزیه وتحلیل نتایج حاکی از آن بود که رفتار شهروندی سازمانی با 48‎/4 امتیاز از حداکثر 7 امتیاز، نسبت به حمایت سازمانی ادراک شده (با 48‎/3 امتیاز) در کارشناسان آکادمی دارای میانگین بالاتری است. رابطه مثبت و معناداری بین حمایت سازمانی ادراک شده با رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن به جز بعد جوانمردی مشاهده شد (01‎/0 P<). حمایت سازمانی ادراک شده پیش بینی کننده معنی داری برای رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن به جز بعد جوانمردی بود (01‎/0 P<). یافته های تحقیق بر افزایش حمایت های سازمانی ادراک شده کارکنان به منظور شکوفا شدن رفتارهای شهروندی در سازمان تاکید دارد.
    کلیدواژگان: آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک، رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده
  • شعله خداداد، محمود گودرزی، حسن اسدی، مجید جلالی فراهانی صفحه 44
    به منظور رواسازی و اعتباریابی پرسشنامه سرمایه اجتماعی در کارکنان سازمان تربیت بدنی، سوال های اصلی پژوهش به این ترتیب تدوین شد که آیا پرسشنامه سرمایه اجتماعی از روایی و اعتبار مطلوبی برخوردار است؟ جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان سازمان تربیت بدنی به تعداد حدود 700 نفر است. در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و با توجه به محدود بودن جامعه آماری و اینکه می توان فهرستی از تمامی اعضای جامعه را در اختیار داشت، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی منظم 299 نفر با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران انتخاب و پرسشنامه ها اجرا شدند. به منظور بررسی پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ (جهت بررسی تجانس درونی سوالات) و آزمون بازآزمون (جهت بررسی ثبات آزمون) استفاده شد. به منظور بررسی روایی از روش های تحلیل عاملی تاییدی (88‎/0=Kmo)‎ جهت بررسی روایی سازه، روایی پیش بین جهت بررسی ارتباط بین پرسشنامه سرمایه اجتماعی با پرسشنامه ویژگی های شخصیتی (MMPI-2RFi)‎، روایی افتراقی با استفاده از مدل آماری دو گروه مستقل جهت مقایسه سرمایه اجتماعی در دو گروه با سابقه مدیریت و بدون سابقه مدیریت استفاده شد. در نهایت، یافته های پژوهش نشان داد که سرمایه اجتماعی از چهار عامل اعتماد به سازمان، خیرخواهی، روابط متقابل و اعتماد و مشارکت تشکیل شده که ضرایب اعتبار هر چهار عامل و همچنین ضریب اعتبار کل بیشتر از 70‎/0 بود. در مورد روایی پیش بین نیز خرده مقیاس روان نژندی و هیجانات منفی از پرسشنامه ویژگی های شخصیتی با عامل خیرخواهی و پرسشنامه سرمایه اجتماعی همبستگی معنی دار منفی داشت. به علاوه، در مورد روایی تفکیکی، بین دو گروه با سابقه مدیریت و بدون سابقه مدیریت نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران، _ طراحی پرسشنامه و اعتباریابی، سرمایه اجتماعی سازمانی
  • بهرام یوسفی، سعید صادقی بروجردی، سید صلاح الدین نقشبندی صفحه 65
    امروزه دلیل جذابیت بیشتر ورزش ها این است که نمی توان نتایج مسابقات آنها را به طور کامل پیش بینی کرد. هرچه قدرت رقابتی تیم هایی که لیگ را می سازند بیشتر باشد. پیش بینی مسابقات سخت تر می شود و در نتیجه آن لیگ جذاب تر خواهد شد. هدف از این تحقیق، بررسی تعادل رقابتی لیگ برتر فوتبال ایران از سال 134 تا 1389 است. داده های این تحقیق ثانویه بوده و از جداول پایانی سال های مربوط به دست آمده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص نسبت تمرکز (C5) و شاخص تعادل رقابتی C5 (C5ICB)‎ استفاده شد. هرچه مقدار این شاخص ها کمتر باشد، یعنی تعادل لیگ بیشتر است و برعکس. به منظور درک راحت تر یافته های نتایج تحقیق به صورت میانگین پنج ساله نشان داده شد و نتایج زیر به دست آمد. میانگین پنج ساله اول (1378 – 1374) 128، میانگین پنج ساله دوم (1383 – 1379) 131 و میانگین پنج ساله سوم (1389 – 1384) 60، 129. بنابراین لیگ برتر فوتبال ایران در سال های 1374 تا 1378 تعادل بیشتر و در سال های 1379 تا 1383 تعادل کمتری داشته است. به نظر می رسد فوتبال در ایران به صورت متعادل تری دنبال می شود و از حالت سنتی و دوقطبی خود در تهران خارج شده و در بقیه نقاط کشور هم در حال پیشرفت است
    کلیدواژگان: تعادل رقابتی، شاخص تعادل رقابتی C5 (C5ICB)، _ لیگ برتر فوتبال، شاخص نسبت تمرکز
  • حشمت سادات معینی فر، نسیم جانفدا صفحه 80
    یوگا، یکی از مهم ترین روش های کاهش استرس و مشکلات روحی در بسیاری از کشورها در سطح جهان محسوب می شود. در ایران، یوگا اخیرا با استقبال روزافزون زنان مواجه شده. این پژوهش درصدد است تا یکی از نتایج اصلی این استقبال را بررسی کند.از آنجا که خانواده مهم ترین فضای خصوصی، در زندگی زنان است، این مقاله نقش موثر یوگا را در روابط خانوادگی تبیین می کند. این پژوهش نشان می دهد زنانی که به طور منظم در دوره های یوگا شرکت می جویند، از سویی خود را با نقش های عاطفی در روابط خانوادگی نزدیک تر می کنند و از سوی دیگر در تلاش برای تغییر نگرش خود در این زمینه هستند. برای تحقق این دو منظور، آنها از یوگا بهره می برند تا آرامش کسب کنند و در رویارویی با مسائل زندگی توانمندتر شوند و انسان معنوی تری باشند. در این راستا، مفهوم وحدت در آموزه های یوگا دیده های مغایر با نظریات فمینیستی به معنای رادیکال آن را رواج می دهد و افراد را به یکپارچگی و وحدت با یکدیگر تشویق می کند. در این فرایند، زنان صلح و آرامش بیشتری را در زندگی خانوادگی خود تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: ارتباط خانوادگی، زنان، رضایتمندی از زندگی، یوگا
  • امیر احمد مظفری، حمیدرضا روحی، وحید ساعت چیان، امین کلانی صفحه 99
    هدف از تحقیق حاضر، مطالعه ارتباط بین راهبردهای مدیریت تعارض با هوش هیجانی مربیان تیم های ورزشی استان آذربایجان شرقی بود. به این منظور، باتوجه به جامعه آماری مربیان ورزشی استان (750 نفر) 257 نفر نمونه آماری براساس جدول مورگان با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد راهبردهای مدیریت تعارض رابینز (1999) و پرسشنامه هوش هیجانی برادبری، گریوز (2004) ارزیابی شدند. پس از تایید ابزار اندازه گیری توسط استادان و تعیین پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ، داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و کولموگروف – اسمیرنف ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در سطح 05‎/0 P≤ تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد راهبرد راه حل گرایی، راهبرد غالب مربیان است و میانگین هوش هیجانی مربیان بیشتر از میانگین مطلوب (80 = M)‎ بود. بین مدیریت تعارض و هوش هیجانی، رابطه معکوس و معناداری مشاهده شد (001‎/0 P≤ و 54‎/0- = r)‎. بین هوش هیجانی و راهبرد کنترل (001‎/0 P≤ و 44‎/0- = r)‎ و راهبرد عدم مقابله (001‎/0 P≤ و 57‎/0- = r)‎ در مدیریت تعارض رابطه معکوس معناداری وجود دارد. اما بین هوش هیجانی و راهبرد راه-حل گرایی رابطه مثبت معناداری مشاهده شد (001‎/0 P≤ و 37‎/0 = r)‎. براساس یافته های تحقیق، توصیه می شود به منظور آشنایی هرچه بیشتر مربیان ورزشی استان با مزایا و معایب هریک از راهبردهای مدیریت تعارض، در این زمینه آموزش های لازم به آنان داده شود.
    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، مربیان، استان آذربایجان شرقی، _ هوش هیجانی
  • حبیب هنری، مصطفی افشاری*، غلامعلی کارگر صفحه 115

    در رویکردهای نوین سازمانی، لزوم ایجاد یادگیری سازمانی و تحول سازمان به واسطه اصول سازمان یادگیرنده از ملزومات اصلی جهت کارایی و بهره وری هرچه بیشتر کارکنان و در نهایت سازمان بیان شده است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نظام یادگیری سازمانی در سازمان تربیت بدنی براساس ابعاد سازمان یادگیرنده و روش AHP تدوین شده است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارشناسان سازمان تربیت بدنی (300 نفر) و متخصصان مدیریت ورزشی (10 نفر) هستند که براساس نمونه گیری منظم نظام مند ججم نمونه 126 نفر تعیین شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه یادگیری سازمانی مارکوارت (97‎/0 = α) و پرسشنامه محقق ساخته AHP استفاده شد. از آمار توصیفی برای طبقه بندی یافته ها و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کلموگروف اسمیرنف و از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد. همچنین برای تحلیل مولفه های یادگیری سازمانی از روش AHP استفاده شد. براساس یافته های این پژوهش بین مولفه های یادگیری سازمانی ارتباط معناداری وجود دارد (01‎/0 P<). براساس یافته های حاصل از تحلیل مولفه های یادگیری سازمانی از طریق نرم افزار Expert choice 11 و بر مبنای روش AHP، فرهنگ سازمانی با میانگین وزن 4096‎/0 بالاترین اولویت را در این مولفه ها از دیدگاه متخصصان مدیریت ورزشی به خود اختصاص داد. باتوجه به نتایج تحقیق اهمیت، استفاده، ایجاد و استقرار یادگیری سازمانی و مولفه های آن به ویژه فرهنگ سازمانی، جزئی لاینفک به منظور کارایی و اثربخشی بیشتر در سازمان تربیت بدنی خواهد بود.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فرایند تحلیلی سلسه مراتبی، یادگیری سازمانی، چشم انداز مشترک
  • حمید قاسمی، فرشاد تجاری، مهدخت بروجردی علوی، حسین امامی، مریم امیری صفحه 137
    هدف از این تحقیق، تحلیل محتوای دیدگاه های روسای سازمان تربیت بدنی درباره مولفه های ورزش از سال 1357 تا 1388 بود. به این منظور 325 گزارش از روسای تربیت بدنی از روزنامه اطلاعات جمع آوری و با رویکرد روش نمونه گیری کل شمار بررسی شد. برای تحلیل محتوا از برگه کدگذاری محقق ساخته به عنوان ابزار تحقیق، پس از تایید روایی و پایایی، استفاده شد. یافته های آزمون نشان داد بین دیدگاه های روسای سازمان تربیت بدنی در زمینه ورزش با رویکرد قهرمانی، حرفه ای، تفاوت معناداری وجود ندارد. اما بین دیدگاه های آنها در زمینه ورزش با رویکرد تربیتی و همگانی – تفریحی تفاوت معنادار دیده شد. باتوجه به بالا بودن حجم دیدگاه های ابزارشده در ورزش های قهرمانی و حرفه ای و نقش دیدگاه های رئیس سازمان تربیت بدنی در ایجاد نگرش و تلاش در زمینه های یادشده، به نظر می رسد باید تاکید و توجه بیشتری در صحبت های مسئولان در امر ورزش های همگانی – تفریحی و تربیتی دیده شود. در این زمینه می توان برای سخنرانی ها و اظهارنظرها از مشاوران کارشناس در حوزه های یادشده بهره برد تا در تقویت ادبیات مسئولان در این مورد اثرگذار باشند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، روسای سازمان تربیت بدنی، مولفه های ورزش
  • رقیه فخرپور، یوسف یاوری، علی محمد امیرتاش، فریدون تندنویس صفحه 153
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی و ابعاد آنها در بین اعضای هیات علمی دانشکده ها و گروه های آموزشی تربیت بدنی دانشگاه های دولتی بود و 217 نفر از اعضای هیات علمی تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری براساس الگوی والتون (1973) و پرسشنامه تعهد سازمانی می یر و آلن (1990) استفاده شد. این پژوهش از نوع توصیفی – همبستگی است و داده ها به صورت میدانی جمع آوری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین کفیت زندگی کاری در دانشکده های تربیت بدنی 78‎/51 درصد و در گروه های آموزشی برابر 46‎/49 درصد بود. میانگین تعهد سازمانی در دانشکده های تربیت بدنی 18‎/60 درصد و در گروه های آموزشی مستقل تربیت بدنی 08‎/59 درصد بود. بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی و همچنین بین مولفه های آنها رابطه معناداری به دست آمد. همبستگی بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی در گروه های آموزشی مستقل تربیت بدنی بیشتر از دانشکده ها بود. براساس یافته های این تحقیق به منظور ارتقای سطح کیفیت زندگی کاری و بهره مندی از مزایای آن و همچنین باتوجه به رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی توصیه می شود برنامه هایی در راستای بهبود کیفیت زندگی کاری و افزایش میزان تعهد سازمانی اعضای هیات علمی در دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی به اجرا درآید.
    کلیدواژگان: هیات علمی، کیفیت زندگی کاری، تعهد سازمانی، تربیت بدنی
  • محمد جواد ناییچی، منصوره عباسعلی زاده صفحه 169
    در پژوهش حاضر، با استفاده از رویکرد خلق وخوی در مطالعه سبک رهبری تحول آفرین مربیان ورزشی، روابط درونی میان هیجان پذیری، هوش عاطفی و شخصیت و نقش این سازه ها بر رهبری تحول آفرین بررسی شد. داده های تحقیق از 206 نفر از مربیان ورزشی گردآوری شده است. روش تحلیل آماری اطلاعات، همبستگی پیرسون است. براساس نتایج این پژوهش، رابطه عمیق و مثبتی بین هیجان پذیری مثبت با شخصیت (05‎/0P<، 251‎/0 = r)‎ و سبک رهبری تحول آفرین (785‎/0 = r، 001‎/0P<) و رابطه ای منفی بین هیجان پذیری منفی با سبک رهبری تحول آفرین (001‎/0 P<، 408‎/0 = r)‎ وجود دارد. همچنین ارتباط شخصیت با سبک رهبری (001‎/0 P<، 408‎/0 = r)‎ و هوش عاطفی با سبک رهبری (05‎/0 P<، 253‎/0 = r)‎ به تایید رسید. نتایج تحقیق بیانگر تاثیر مثبت متغیرهای جمعیت شناختی همچون سن و سابقه مربیگری بر رهبری تحول آفرین است. هرچند سطح تحصیلات با رهبری تحول آفرین رابطه ای معکوس را نشان داد. نتایج این تحقیق نشان دهنده اهمیت جنبه-های احساسی و عاطفی در هدایت تیم های ورزشی است و پیشنهاد می شود که مربیان تیم های ورزشی نه تنها باید قادر به نشان دادن مهارت های عاطفی خود باشند، بلکه باید به صورت پیوسته، این مهارت ها را در خود تقویت کنند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، خلق وخوی، هوش عاطفی، شخصیت، هیجان پذیری
  • مریم بلالی، محمدرضا معین فرد، محمدرضا حامدی نیا، ابوالقاسم امیراحمدی صفحه 185
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی دیدگاه مدیران و کارشناسان در مورد توسعه صنعت گردشگری ورزشی در استان خراسان رضوی است. محدوده تحقیق استان خراسان رضوی و جامعه آماری مدیران و کارشناسان دخیل در امر گردشگری و ورزش استان انتخاب شدند. تحقیق حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی است و با توجه به نبود پرسشنامه استاندارد مطابق با اهداف تحقیق، از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شد که روایی و پایایی (71 درصد) آن مورد تایید قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از بسته نرم افزار SPSS داده ها استخراج، ویرایش و از طریق بررسی میانگین ها، آزمون فریدمن برای رتبه بندی و ویل کاکسون به منظور بررسی معناداری اختلاف میانگین رتبه ها، تجزیه و تحلیل شدند. براساس نتایج به دست آمده از دیدگاه مدیران و کارشناسان از تاثیرات مهم توسعه صنعت گردشگری ورزشی، مولفه های «ایجاد سرور و شادمانی در جامعه»، «گرایش بیشتر مردم به ورزش و ارتقای سطح سلامت جامعه» و «گسترش تبادلات و تعاملات مثبت فرهنگی بین فرهنگ های مختلف» است و مهم ترین سازمان در توسعه صنعت گردشگری ورزشی، «سازمان گردشگری و تربیت بدنی» شناسایی شده است. همچنین سه عامل مهم در موانع و محدودیت های توسعه صنعت گردشگری در استان مولفه های «عدم برنامه ریزی سازمان ها به منظور جذب گردشگر ورزشی». «حمایت ناکافی مسئولان استان از سرمایه گذران و طرح های گردشگری ورزشی» و «کم توجهی به جاذبه های گردشگری ورزشی از طرف مسئولان شهری» هستند. در مجموع 2‎/94 درصد از مسئولان و کارشناسان استانی و شهری، حمایت و پشتیبانی خود را از برنامه های توسعه گردشگری ورزشی در استان خراسان رضوی اعلام کردند. نتیجه تحقیق حاضر حاکی از آن است که با توجه به شناخت تاثیرات توسعه صنعت گردشگری و وجود موانع و محدودیت های موجود این پدیده ورزشی در استان و اهمیت توسعه گردشگری ورزشی و لزوم بهره مندی از منافع مختلف جذب گردشگر ورزشی در استان لزوم برنامه ریزی و توسعه گردشگری ورزشی توسط سیاستگذاران و برنامه ریزان استان احساس می شود.
    کلیدواژگان: پتانسیل ها، گردشگری ورزشی، توسعه، خراسان رضوی
|
  • Yaghob Badriazarin Page 5
    Educational needs assessment of information and communication technology (ITC) determines basic and specialized skill needs of human resources in the ICT. This study investigated educational needs of information and communication technology (ICT) in faculty members of physical education, universities of East Azerbaijan province. Data were collected usinga researcher-made questionnaire (the reliability and validity were determined) from 29 subjects (the sample of the study). In the research, descriptive statistics, Kolmogrov – Smirnoff test, t test and Friedman test were used. Statistical sample equaled the statistical population (20 males and 9 females). Results showed that faculty members to use ICT effectively in teaching and research process require moderate basic education and high specialized education. They believed that application of ICT in education and research was useful and effective. They were interested in participating in educational workshops; in professional courses, they needed educational courses of human movement analysis and evaluation by computer and in preparatory courses, they needed workshops of ICDL. Also, they believed that exiting facilities can be used efficiently through ICT, invention and innovation can increase, activities cab be organized, intra-organizational communication can be easier; university professors can provide sports services and virtual education and activity can be promoted out of the organization.
    Keywords: Physical Education, Information, Communication Technology, Needs Assessment, University
  • Mehrali Hematinejad, Mehrzad Hamidi, Mahbobeh Alahyari Page 27
    The aim of this study was to investigate the relationship between perceived organizational support (POS) and organizational citizenship behavior (OCB) of experts of National Olympic and Paralympic Academy (NOPA) in Iran. The present research method was descriptive survey and of a correlation type. The statistical population consisted of all NOPA experts (N=60) and the statisticl sample equalled the statistical population. Two questionnaires of perceived organizational support (Eisenberger et al., 1990) and organizational citizenship behavior (Podsakoff et al., 1990) were used to collect data. Their validity was estimated by specialists and experts and their reliability by Cronbach’s alpha coefficient respectively as α=0.85 and α=0.93. They were distributed among the participants and 56 questionnaires (93%) were returned and analyzed. In addition, K-S test, Pearson correlation coefficient, and linear regression was used to analyze data with statistical software SPSS, version 16. The results showed that OCB mean (4.48) was higher than POS (3.48). There was a significant and positive relationship between POS and OCB and its dimensions except for sportsmanship (P<0.01). POS was a significant predictor for OCB and its dimensions except for sportsmanship (P<0.01). The findings of the study emphasized an increase in experts’ perceived organizational support to foster organizational behavior in the organization.
    Keywords: Perceived Organizational Support, Organizational Citizenship Behavior, National Olympic, Paralympic Academy
  • Sholeh Khodadad, Mahmood Goodarzi, Hasan Asadi, Majid Jalalifarahani Page 44
    In Order to design and validate the social capital questionnaire for employees of Physical Education Organization, the main research question was whether a social capital questionnaire designed by researchers had sufficient validity and reliability. The population of the research consisted of employees of the organization (N=700). 299 subjects were selected as the sample by systematic random sampling method using Cochran sample size formula. To evaluate the reliability of the questionnaire, Cronbach’s alpha (to investigate the internal consistency of the questions) and Test-retest were used. In order to investigate validity of the questionnaire, construct validity was checked using confirmatory factor analysis (KMO= 0.88). Predictive validity was used to investigate the relationship between this questionnaire and MMPI-2RFi Questionnaire; differential validity was used to investigate social capital in in two groups with and without managerial experience. The results showed that social capital questionnaire consisted of four factors: organizational trust, benevolence, mutual relations, trust and reciprocity. Validity coefficient of each four factors and total validity coefficient was more than 0.70. Furthermore, regarding predictive validity, neurosis and negative emotion subscales of MMPI-2RFi questionnaire were significantly and negatively associated with benevolene of social capital questionnaire. Regarding differential validity, there was a significant difference between the groups with and without managerial experience.
    Keywords: Physical Education Organization of Iran., Organizational Social Capital, Validating, Designing Questionnaire
  • Bahram Yousefi, Saeed Sadeghiborojerdi, Salahedin Naghshbandi Page 65
    Most sports are attractive because they are almost unpredictable today. The more the competitiveness of league teams, the harder to predict the games and as a result that league will be more attractive. The aim of this study was to investigate competitive balance in Iran football premier league (1995 – 2010). The data were secondary and collected from the final tables of Iran premier league in respective seasons. The five – club concentration ratio (C5) and C5 index of competitive balance (C5ICB) were used to analyze the data. The lower C5ICB and C5 were, the more competitive balance was and vice versa. In order to understand the findings more comprehensively, the results of the research were presented in average of 5 years as follows; average 1st five years: 128, average 2nd five years: 131, average 3rd five years: 129. So, Iran premier league had higher balance during 1995-2000 and lower balance during 2000 – 2005. It seems that football is more balanced in Iran; traditional-oriented condition is vanished in Tehran and is developing all over the country.
    Keywords: Competitive Balance_Football Premier League_C5 Index of Competitive Balance (C5ICB)._Five – Club Concentration Ratio (C5)
  • Heshmatosadat Moinifar, Nasim Janfada Page 80
    Yoga has been considered as one of influential factors in reducing stress and psychological disease in many countries all over the world. In Iran, Yoga has received much attention from Iranian women recently and this trend is accelerating. This study aimed to explore the main reasons of their interest. Since family life is considered as the most important private sphere of women’s lives, this study tried to find out the influential role of Yoga in family relations. This study showed that women who regularly participated in Yoga classes make themselves closer to their emotional role in their families, and try to change and improve their attitudes towards this role. To achieve these goals, they participate in Yoga classes to obtain tranquility, to empower themselves to encounter problems in life and to become more spiritual individuals. In this regard, the concept of unity in Yoga promotes non – feminist perspectives and encourages people to gain unity, peace and tranquility in their lives. Therefore, women experience more peace and tranquility in their family life.
    Keywords: Family Relations, Yoga, Women, Life Satisfaction
  • Amirahmad Mozafari, Hamidreza Rohi, Vahid Saatchiyan, Amin Kalani Page 99
    The purpose of this research was to study the relationship between conflict management strategies and emotional intelligence (EI) of sport coaches in East Azerbaijan province. According to the statistical population of this research that consisted of all sport coaches in East Azerbaijan province (N=750), 257 coaches were evaluated according to Morgan table with two questionnaires including Robbins conflict management strategies (1999) and EI questionnaire of Bradbury and Graves (2004). Content validity of both questionnaires was approved by experts and their reliability by Cronbach’s alpha. Then, the data were analyzed with descriptive statistics and K-S, Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis (P≤0.05). Results showed that solution-oriented strategy was the dominant strategy for most coaches and their mean EI was higher than the optimal level (M=80). There was a reverse significant relationship between the conflict management and EI (re= -0.54, P<0.001). Also, there was a reverse significant relationship between the control strategy and EI (r= -0.44, P<0.001) and non – opposing strategy and EI (r= -0.57, P<0.001) while there was a significant and positive relationship between solution-oriented strategy and EI (r=0.37, P<0.001). According to the research findings, it is suggested that coaches are educated in order to familiarize more with advantages and disadvantages of each conflict management strategy.
    Keywords: Conflict Management, Emotional Intelligence, Coaches, East Azerbaijan Province
  • Habib Honari, Mostafa Afshari, Gholamali Karegar Page 115

    In new organizational approaches, it is necessary to create organizational learning and development through the principles of a learning organization to promote efficiency and productivity of employees and ultimately the organization. The aim of the present study was to investigate organizational learning system in Physical Education Organization based on learning organization dimensions and AHP method. Research method was descriptive and field. The statistical population were all Physical Education Organization experts (n=300) and sport management experts (n=10) and 126 subjects were selected as the sample by systematic sampling. Marquardt organizational learning questionnaire (α=0.97) and AHP researcher-made questionnaire were used to collect data. Descriptive statistics were used to categorize the findings and Kolmogorov-Smirnov test and Spearman correlation coefficient were used to survey hypotheses. Also, AHP method was used to analyze learning organization components. The results showed a significant and positive relationship among organizational learning components (P<0.01). Findings of the organizational learning components by Expert Choice 11 software and AHP method showed that organizational culture with mean weight of 0.4096 was the first priority from sport management expert’s viewpoint. It is recommended that organizational learning and its components and especially organizational culture be created and deployed to promote efficiency and effectiveness in Physical Education Organization.

    Keywords: Organizational Learning, Analytical Hierarchy Process, Organizational Culture, Shared Vision
  • Hamid Ghasemi, Farshad Tojari, Mahdokht Borojerdialavi, Hossein Emami, Maryam Amiri Page 137
    The aim of the research was to investigate the content analysis of Physical Education Organization chiefs’ viewpoints on sport components from 1357 to 1388. 325 reports on Physical Education Organization chiefs were gathered from Ettela’at newspaper and were investigated by whole counting sampling. For content analysis, researcher-made coding sheet was used and the validity and reliability were determined and approved. Results revealed no significant difference in chiefs’ viewpoints on championships and professional sport while there was a significant difference in their viewpoints on educational sports and recreational-public. Due to the high volume of viewpoints on professional and championship sports, and the role of these chiefs’ viewpoints in providing attitudes and efforts in these areas, it seems that authorities should pay more attention to educational and recreational-public sports. It is recommended that the comments of professional consultants be used in lectures and comments in the areas mentioned so that the literature of authorities can improve accordingly.
    Keywords: Content Analysis, Physical Education Organization Chiefs, Sport Components
  • Roghiyeh Fakhrpoor, Yoosef Yavari, Alimohammad Amirtash, Fereidon Tondnevis Page 153
    The aim of this study was to investigate the relationship between quality of work life (QWL) and organizational commitment (OC) and their dimensions in faculty members of physical education faculties and departments of state universities. Sample consisted of 217 faculty members of physical education faculties and departments. Walton’s (1973) QWL questionnaire and Mayer and Allen (OC) questionnaire (1990) were used to gather data. The research was a descriptive one and a field type. To analyze data, descriptive statistics and Pearson correlation coefficient were used. The results showed that the mean QWL in physical education faculties was 51.78 and in physical education departments was 49.46. The mean OC in physical education faculties was 60.18 and in physical education departments was 59.08. There was a significant relationship between QWL and OC and also between their aspects. The correlation between QWL and OC in physical education departments was higher than physical education faculties. In order to improve the QWL and utilize its advantages and the relationship between OC and QWL, it is suggested that programs are planned to improve QWL and to increase OC in physical education faculty members.
    Keywords: Organizational Commitment, Physical Education, Faculty Members, Quality of Work Life
  • Mohammad Javad Naichi, Mansoreh Abasalizadeh Page 169
    The current study examined interrelation of affectivity, emotional intelligence and personality and their roles in sport coaches’ transformational leadership style using their disposition. Data are collected from 206 sport coaches. Pearson correlation coefficient was used to analyze data. The results showed a positive deep relationship between positive affectivity with personality (r=0.251, P<0.05) and transformational leadership style (r=0.785, P<0.001) while a negative relationship between negative affectivity with transformational leadership style (r= -0.408, P<0.001). Also, the relationship between personality with transformational leadership style (r=0.408, P<0.001) and emotional intelligence with transformational leadership style (r=0.253, P<0.05) were confirmed. The results indicated that demographic variables such as age and coaching experience had a positive effect on transformational leadership style although education level was conversely related with transformational leadership style. The results of this paper showed that emotional dimensions have an important role in leading sport teams. It is suggested that sport coaches not only should be able to show their emotional skills but also should continuously develop their communicational and emotional skills.
    Keywords: Emotional Intelligence, Personality, Disposition, Transformational Leadership Style, Affectivity
  • Maryam Belali, Mohamadreza Moinfard, Mohamadreza Hamediniya, Abolghasem Amirahmadi Page 185
    The purpose of the present study was to investigate the viewpoints of managers and experts on sport tourism development in Khorasan Razavi province. The statistical population consisted of managers and experts of tourism and sport in this province. The present study was of analytic descriptive kind. With regard to the lack of a standardized questionnaire complying with the goals of this study, a researcher-made questionnaire was devised and used after being confirmed in terms of validity and reliability (71%). The data were gathered and analyzed using SPSS software. Friedman test was used to rank and Wilcoxon test to examine the significance of the difference of mean ranks. The results showed that among the most important effects of sport tourism development were components such as “creating an atmosphere of happiness and liveliness in the society”, “people’s tendency to perform exercise and promote the health level of society” and “development of positive cultural exchanges and interactions among various cultures”. The most important organization in the development of tourism industry across the province was recognized to be “Tourism and Physical Education Organization”. Furthermore, three important factors impeding proper planning for sport tourism development across the province included “lack of planning of organizations in order to attract the sport tourists”, “inadequate support of the authorities from investors and sport tourism plans” and “lack of attention to the sport tourism attractions by the municipality officials”. Totally, 94.2% of the authorities and municipality and provincial experts declared their support for sport tourism development plans in Khorasan Razavi province. It is concluded that to promote sport tourism development and eliminate barriers and limitations across the province and subsequently to benefit from various potentials to attract sport tourism across this province, it is suggested that policy makers and the provincial planners should plan to promote development of sport tourism.
    Keywords: Khorasan Razavi, Development, Sport tourism, Potentials