فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:20 Issue: 82, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/23
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین رفیعی، جینا خیاط زاده * صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    اختلالات غضروفی مفاصل از عوامل مهم بیماری های اسکلتی است که معمولا به میزان تولید گلیکوزآمینوگلیکان ها در بافت غضروفی مرتبط هستند. حضور ویتامین ها، برخی کانی ها و اسیدهای آمینه باعث افزایش روند بازسازی می شود. در این تحقیق از گیاه یونجه [Medicago Sativa(Alfalfa)]، سرشار از برخی ویتامین ها، کانی ها و اسیدهای آمینه، جهت التیام غضروف لاله ی گوش خرگوش و ارزیابی هیستوشیمیایی تولید گلیکوزآمینوگلیکان های (GAGs) ماده ی زمینه ای (ECM) استفاده شد.

    روش بررسی

    در موقعیت میانی لاله ی گوش 10 راس خرگوش نر (در 2 گروه تصادفی)، پس از زدودن موها و بی حسی با لیدوکایین 10 درصد، 4 سوراخ (قطر 4 میلی متر) ایجاد شد (جمعا 80 سوراخ). گوش های گروه تجربی باعصاره ی الکلی گیاه یونجه و گروه کنترل باسرم فیزیولوژی روزانه تیمار موضعی شدند. نمونه برداری از بافت در حال ترمیم در روزهای صفر تا 50، برای بررسی های هیستوشیمیایی انجام شد. شدت رنگ آلسین بلو با pH برابر 1 و 5/2 (برای GAGs سولفاته و کربوکسیله) و همچنین آبی تولوئیدین (دارای واکنش متاکرومازی با GAGsسولفاته) در بافت غضروفی گزارش شد.

    یافته ها

    در هر سه رنگ آمیزی هیستوشیمیایی، شدت رنگ غضروف و زمان شروع واکنش به رنگ در سوراخ های تیمار نسبت به سوراخ های کنترل بیشتر و بسته شدن سوراخ غضروفی گروه تجربی سریع تر صورت گرفت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عصاره ی یونجه باتوجه به حضور برخی ویتامین ها و یا اسیدهای آمینه خود، باعث افزایش فعالیت GAGs کندروبلاست ها و ترشح گلیکوزامینوگلیکان های اسیدی کربوکسیله و سولفاته در ماده ی زمینه ای و به تبع آن سرعت ترمیم غضروف گردیده است و از این رو احتمالا گیاه فوق می تواند زمینه ی مطالعات آینده در مورد اثر التیام بخشی این گیاه و استفاده های فارماکولوژیک را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: یونجه، ترمیم و بازسازی، غضروف گوش، گلیکوز آمینوگلیکان، خرگوش
  • داود مهربانی، امیر الماسی حشیانی * صفحات 12-19
    زمینه و هدف

    میزان بقای سرطان کولورکتال به دلیل پیشرفت هایی که در درمان این بیماری به وجود آمده است طی دهه های اخیر روند افزایش داشته است. هدف این مطالعه بررسی میزان بقای سرطان کولورکتال و عوامل موثر در آن بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی همگروهی گذشته نگر، تعداد 243 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال مراجعه کننده به مرکز ثبت سرطان بیمارستان نمازی شیراز طی سال های 1382 تا 1387 به منظور بررسی میزان بقای سرطان کولورکتال وارد مطالعه شدند. داده های جمع آوری شده با روش کاپلان مایر، لگاریتم رتبه ای و مدل رگرسیونی کاکس مورد تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین زمان پیگیری بیماران 49/37±4/35 ماه بود و میزان بقای 1، 3 و 5 ساله بیماران به ترتیب برابر با 9/93، 3/50 و 2/27 درصد برآورد شد. با استفاده از مدل رگرسیونی کاکس مشخص شد که وضعیت درآمد، روش تشخیص اولیه، سابقه ی مصرف الکل، نوع درمان اولیه و سابقه ی متاستاز ارتباط معنی داری با میزان بقا داشته است.

    نتیجه گیری

    با وجود پیشرفت هایی که در درمان سرطان کولورکتال در ایران به عمل آمده است، در این مطالعه میزان بقای 5 ساله آن کمتر از کشورهای پیشرفته می باشد.

    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، میزان بقا، عوامل خطر، مدل رگرسیونی کاکس
  • بی بی محبوبه ترابی، عبدالحسین شیروی، غلامحسن واعظی صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین عوارض مصرف داروهای ضدصرع در دوران بارداری افزایش ناهنجاری های جنینی می باشد. اطلاعات کاملی در مورد نقش فنی توئین در ایجاد اثرات تراتوژنیک در زمان و میزان مصرف این دارو در دوران بارداری و نیز بر روی اندام سازی جنین در دسترس نیست. از این رو این مطالعه به منظور تعیین ناهنجاری های ماکروسکوپی ایجاد شده توسط داروی فنی توئین در صورت استفاده ی مستمر از آن در زمان اندام سازی جنین طراحی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی 40 سر موش باردار نژاد NMRI به سه گروه تجربی (I، II، III) و یک گروه شاهد تقسیم شدند. سه گروه تجربی (I، II، III) به ترتیب مقادیر 60، 75 و 90 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز حجم 2/0 میلی لیتر از روز شش و نیم (GD6/5) تا روز چهارده ونیم (GD14/5) بارداری به صورت درون صفاقی و گروه شاهد نیز در همین مدت سرم فیزیولوژی را به همان حجم دریافت نمودند. موش ها در روز 5/18 حاملگی تشریح شده و جنین ها از نظر طول سری دمی، وزن و ناهنجاری های ماکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های T-Test، ANOVA و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه های تجربی میانگین وزن و طول سری دمی در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد (05/0P<). همچنین از نقطه نظر آماری در هر سه گروه تجربی (I،II، III) میزان بروز ناهنجاری ها از جمله جذب جنینی، هموراژی در اندام های مختلف و تیروئید فولیکولار در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که استفاده از داروی فنی توئین در طی مراحل اندام سازی (ارگانوژنز) موش نه تنها می تواند سبب جذب جنین، کاهش وزن و کاهش طول سری دمی در جنین موش گردد، بلکه می تواند ناهنجاری هایی از جمله هموراژی و تیروئید فولیکولار را نیز القا نماید.
    کلیدواژگان: فنی توئین، تراتوژن، موش، جنین
  • ادریس حسین زاده، محمد یوسف علیخانی، محمدرضا سمرقندی صفحات 29-41
    زمینه و هدف
    با توجه به مقاومت باکتری ها نسبت به انواع آنتی بیوتیک ها و عوامل ضدمیکروبی مرسوم، تحقیقات بسیاری برای یافتن انواع جدید عوامل ضدمیکروبی موثر انجام شده است. هدف مطالعه ی حاضر تعیین فعالیت ضدباکتری نانو ذرات اکسید روی و اکسید مس در حالت منفرد و ترکیبی علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی باکتری های اشریشیاکلی (ATCC25922)، استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC25923)، پسودوموناس آئروژینوزوا (ATCC27853) و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (PTCC1114) به عنوان میکروارگانیسم های مورد آزمایش استفاده شدند. نانوذرات اکسیدمس و اکسیدروی به صورت تجاری تهیه گردیدند. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات با استفاده از حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) و مطالعات زمان مرگ بررسی گردید. مطالعات زمان مرگ با استفاده از غلظت مهاری رشد نانوذرات در هر دو حالت منفرد و ترکیبی برای همه ی باکتری ها انجام شد. شاخص غلظت مهاری نسبی (FIC) برای تعیین یا توضیح بر همکنش نانوذرات در حالت ترکیبی استفاده گردید. آزمون آنالیز واریانس جهت مقایسه ی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات در حالت منفرد و ترکیبی استفاده و سطح معنی داری 05/0 انتخاب گردید.
    یافته ها
    میزان MICاشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس برای حالت ترکیبی نانوذرات از حالت منفرد کمتر ولی برای پسودوموناس آئروژینوزوا و استافیلوکوکوس اورئوس بر عکس بود. مقدار شاخص FIC برای اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، پسودوموناس آئروژینوزوا و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به ترتیب 75/0، 9، 6 و 625/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نانوذرت تجاری Cuo و ZnO مورد استفاده در این مطالعه علیه همه ی سویه های مورد بررسی دارای فعالیت ضد میکروبی بالایی بوده، ترکیب آن ها برای بعضی سویه ها باعث افزایش اثر باکتری کشی می شود.
    کلیدواژگان: شاخص غلظت مهاری نسبی، نانو ذره ی اکسیدروی، نانوذره ی اکسیدمس، فعالیت ضد باکتریایی
  • زهرا توجهی، رضوان منیری *، احمد خورشیدی، مهدی روحانی صفحات 42-51
    زمینه و هدف

    پسودوموناس ائروژینوزا یکی از مهم ترین باکتری های بیماری زای ایجاد کننده ی عفونت های بیمارستانی است. در این مطالعه الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در پسودوموناس ائروژینوزای جدا شده از نمونه های بالینی و محیطی به روش فنوتیپی و ژنوتیپی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه ی توصیفی بر روی 100 سویه پسودوموناس ائروژینوزا جدا شده از نمونه های مختلف بالینی و محیطی بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1389 انجام پذیرفت. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به 8 عامل ضدمیکروبی به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. سویه های مولد ESBLs توسط تست Double-Disk-Diffusion تایید گردید. ژن های blaTEM-1، blaSHV-1، blaSHV-5، blaCTX-M-1، blaCTX-M-2، blaCTX-M-3، blaCTX-M-9، blaOXA-1، blaGES-1و blaGES-2از طریق PCR شناسایی شد.

    یافته ها

    در این مطالعه به ترتیب بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک های پیپراسیلین 36 درصد و کمترین مقاومت به سیپروفلوکساسین 16 درصد نشان داده شد. 30 درصد از کل نمونه ها به حداقل سه نوع آنتی بیوتیک، مقاوم بودند. با استفاده از تست Double-Disk-Diffusion، 8 درصد سویه ها، ESBL مثبت بودند. طبق نتایج PCR، 8 سویه دارای ژن blaGES-2، 2 سویه دارای ژن blaSHV-1و ژن blaSHV-5و 1 سویه دارای ژن blaCTX-M-1 بودند.

    نتیجه گیری

    ژن blaGES-2 پروفیل هیدرولیز گسترده ای شامل ایمی پنم را دارا می باشد. این ژن که نقش مهمی را در ایجاد مقاومت به ایمی پنم ایفا می کند، در همه ی سویه های مولد ESBLs مشاهده گردید. پسودوموناس ائروژینوزای دارای blaGES-2 برای اولین بار در ایران گزارش گردید.

    کلیدواژگان: بتالاکتاماز وسیع الطیف، پسودوموناس ائروژینوزا، تشخیص مولکولی، ژن، مقاوم به چند دارو
  • فوزیه مقدمی، سمانه دولت آبادی، حبیب الله ناظم صفحات 52-61
    زمینه و هدف
    باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز از جمله عوامل عفونت زای بخش فوقانی دستگاه تنفسی هستند. استرپتوکوکوس پیوژنز معمولا به صورت عفونت ثانویه و مخلوط به همراه عفونت با استافیلوکوک ها ظاهر می گردد، از این رو اثر ضدمیکروبی لاواند بر دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز با هم مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش ترکیبات موجود در اسانس برگ ها و گل های گیاه L.angustifolia (لاواند حقیقی) با دستگاه کروماتوگرافی گازی با طیف سنج جرمی (GC/Ms) مورد آنالیز قرار گرفت و سپس اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی و آبی برگ و گل بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز بررسی شد. خاصیت ضدباکتری عصاره ها ابتدا به روش رقت لوله ای در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهارکننده (MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره ها تعیین شد. سپس دیسک دیفیوژن با غلظت های مهارکننده انجام گرفت.
    یافته ها
    طبق یافته های این مقاله اسانس گل و برگ گیاه لاواند حقیقی از نظر نوع ترکیبات یکسانند ولی از لحاظ درصد ترکیبات تفاوت هایی با هم دارند. مهم ترین ترکیبات موجود در اسانس گل و برگ لاواند به ترتیب عبارت از لینالول (8/36-2/35) و سینئول (1/17-1/20) و برنئول (8/7-2/7) بود. MIC عصاره ی الکلی و آبی برگ و گل لاواند بر استافیلوکوکوس اورئوس 15 میلی گرم و MBC برابر 20 میلی گرم بود. در مورد باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز نیز MIC برابر 20 میلی گرم ولی MBC عصاره ی الکلی و آبی متفاوت بود؛ در واقع MBC برای عصاره ی الکلی 20 میلی گرم و عصاره ی آبی 25 میلی گرم بود. چتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره ی الکلی برگ لاواند حقیقی دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز می باشد و می تواند به عنوان فرآورده ی آنتی باکتریال در درمان عفونت های ناشی از این دو میکروارگانیزم مطرح گردد.
    کلیدواژگان: لاواند حقیقی، استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، ضد میکروبی، MIC، MBC
  • اسحق رحیمیان بوگر، محمدعلی بشارت، محسن دارابیان صفحات 62-72
    زمینه و هدف
    فیبریلاسیون دهلیزی شایع ترین آریتمی پس از جراحی بای پس عروق کرونر است که با برخی عوارض ناخوشایند همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل خطر روانشناختی، سن و جنسیت در بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونر بود.
    روش بررسی
    در یک زمینه یابی مقطعی واپس نگر، 317 نفر از افرادی که در مرکز قلب تهران و نیز مرکز جراحی قلب بیمارستان بوعلی تهران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفتند، به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از میان این نمونه ها پس از جراحی بای پس عروق کرونر، تعداد 89 نفر (1/28 درصد) دارای فیبریلاسیون دهلیزی و 228 نفر (9/71 درصد) فاقد فیبریلاسیون دهلیزی بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ی اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-42) جمع آوری و به کمک کای دو، آزمون تی مستقل و رگرسیون لوجستیک دو مقوله ای به روش ورود همگام باشد، تحلیل گردید.
    یافته ها
    افسردگی (57/4=OR)، استرس (49/4=OR)، اضطراب (61/3=OR)، سن (77/4=OR) و جنسیت (38/2=OR) قادر بودند به طور معناداری افراد دارای فیبریلاسیون دهلیزی را از افراد فاقد فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونر تفکیک نمایند (0001/0P<). طبق تببین مدل کامل رگرسیون، 2/97 درصد موارد به درستی طبقه بندی شدند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    افسردگی، استرس، اضطراب به عنوان عوامل خطر روانشناختی و سن و جنسیت به عنوان عوامل خطر زمینه ای در کنار هم در بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونر سهیم هستند. این یافته ها دارای پیامدهای کاربردی در پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونر و عوارض نامطلوب آن است.
    کلیدواژگان: فیبریلاسیون دهلیزی، افسردگی، جراحی قلب، اضطراب
  • امیر اسدی فخر، ایرج صالحی، بهزاد ایمنی، حمیده مظفری صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    سیستمBispectral Index (BIS)، یک سیستم مانیتورینگ نوروفیزیولوژیک است، که به طور پیوسته منحنی الکتروآنسفالوگرام بیمار را در طول مدت بیهوشی عمومی آنالیزکرده تا سطح هوشیاری و آگاهی بیمار مورد مطالعه قرارگیرد. هنگامی که شخص بیدار است، کورتکس مغزی بسیار فعال بوده، سیگنال EEG فرد نیز ظاهر می شود و زمانی که خواب است و یا تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد، الگوهای رفتاری سیگنال ها تغییر می یابد. این سیستم روشی برای تعیین عمق بیهوشی بیمار، تسریع در بیداری و ترخیص از ریکاوری است. هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر مانیتورینگ BIS روی کنترل عمق بیهوشی، کاهش زمان ریکاوری و تسریع در بیداری بیماران سالمند تحت بیهوشی عمومی بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی 68 بیمار بالای 60 سال، کاندید عمل جراحی داخل شکمی در وضعیت فیزیکی یک تا سه طبق تقسیم بندی انجمن بیهوشی امریکا به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی بیهوشی همراه با پایش BIS و بدون پایش BIS تقسیم گردیدند.
    یافته ها
    زمان بیدارشدن و ترخیص از ریکاوری گروه تحت پایش BIS سریع تر از گروه شاهد بوده، بین دو گروه دریافت کننده ی بیهوشی همراه با پایش BIS و گروه شاهد، اختلاف آماری معنی داری وجود داشته است (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    زمان ریکاوری و ترخیص از ریکاوری در گروه BIS سریع تر از گروه کنترل بوده، بین دو گروه، اختلاف آماری معنی داری وجود داشته است.
    کلیدواژگان: الکتروآنسفالوگرام، بهبود پس از بیهوشی، بیهوشی سالمندان، پایش شاخص دوطیفی
  • مرجان تابش، مصطفی مدرس زاده، شیما قاسم قنبری، نسیم آرین، رضا غیاثوند صفحات 83-91
    زمینه و هدف
    تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های ارثی در ایران می باشد، اکثر بیماران مبتلا به تالاسمی به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی، درمانی و تغذیه ای دارای اختلال رشد می باشند و معمولا به دلیل ابتلا به دیابت و یا بیماری های قلبی- عروقی جان خود را از دست می دهند. تغذیه ی صحیح و آموزش های لازم می تواند مدت زندگی و کیفیت زندگی آن ها را به طور قابل توجهی افزایش دهد. لذا مطالعه ی حاضر به هدف بررسی وضعیت تغذیه و شاخص های خونی در افراد مبتلا به تالاسمی ماژور انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی و بر روی 61 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور انجام گردید. نمونه ها به صورت تصادفی از بیمارستان سید الشهدای اصفهان انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی (دریافت ریز مغذی و درشت مغذی) با استفاده از یادآمد 24 ساعته ی خوراک جمع آوری گردید و داده های آن با استفاده از نرم افزار تغذیه ای FP2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات دموگرافی با استفاده از پرسشنامه ی عمومی جمع آوری گردید. از آزمون Student T Test و همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده میانگین میزان دریافت کربوهیدرات، پروتئین و چربی در گروه مورد مطالعه به ترتیب 2/23، 6/144 و 4/17 گرم بود که در مقایسه با میزان استاندارد (130 گرم کربوهیدرات، 49 گرم پروتئین و 30 گرم چربی) دریافت هر سه درشت مغذی کمتر از میزان استاندارد بود. دریافت اکثر ریز مغذی ها شامل ویتامینA، D، کلسیم و روی کمتر از میزان استاندارد بود. همچنین در افراد مورد مطالعه میانگین هموگلوبین، هماتوکریت و فریتین به ترتیب 5/3±2/11 و 6/8±5/32 و 45±180 بود و مقایسه ی این میانگین ها با میزان استاندارد نشان داد که سطح هموگلوبین به طور معنی دار با 05/0P< و سطح هماتوکریت و فریتین با 01/0P< کمتر از میزان استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی کنونی نشان داد که دریافت درشت مغذی ها و اکثر ریز مغذی ها در افراد مورد مطالعه کمتر از میزان استاندارد توصیه شده بوده، انجام مداخلات تغذیه ای جهت بهبود شرایط تغذیه ای افراد مبتلا به تالاسمی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه، تالاسمی ماژور، شاخص های خون
  • پارسا یوسفی، محمدرضا فیروزی فر، فاطمه دره صفحات 92-98
    زمینه و هدف
    بی اختیاری شبانه ی ادراری یکی از شایع ترین مشکلات کودکان می باشد و اتیولوژی این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است؛ احتمالا این وضعیت یک اتیولوژی مولتی فاکتوریال دارد. مطالعاتی وجود دارد که مطرح کننده ی این امر است که بچه های دچار شب ادراری رشد خطی آهسته تر و ضعیف تری نسبت به سایر کودکان دارند. هدف ما از این مطالعه مقایسه ی تکامل کودکان دچار شب ادراری اولیه با کودکان نرمال در یک محدوده ی سنی که بیشترین شیوع این بیماری وجود دارد، بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی - تحلیلی، تعداد 100 کودک که در سن 6 سالگی بودند، و دچار بی اختیاری ادرار شبانه بودند، به عنوان گروه مورد، وارد مطالعه شدند و از لحاظ تکامل بر اساس پرسشنامه ی سنین و مراحل (ASQ) مورد بررسی قرار گرفتند. برای گروه کنترل به صورت همزمان و با رعایت همسانی جنسیتی، از کودکان 6 ساله ای که به عللی غیر از شب ادراری به درمانگاه بیمارستان مراجعه نموده بودند، استفاده گردید.
    یافته ها
    از 100 بیمار مبتلا به شب ادراری اولیه، تعداد 76 نفر پسر و 24 نفر دختر بودند. در پنج محور شخصی اجتماعی، مهارت حل مساله، حرکات خشن، حرکات ظریف و ارتباطات، کودکان دچار شب ادراری اولیه به طور کاملا معنی داری از لحاظ تکاملی و رشد عقب تر از کودکان طبیعی بودند (P<0/0001 وP<0/007).
    نتیجه گیری
    کودکان دچار شب ادراری اولیه از لحاظ تکاملی و رشد عقب تر از کودکان نرمال بودند. این بیماری می تواند یک بیماری تکاملی در سیستم عصبی مرکزی باشد.
    کلیدواژگان: شب ادراری اولیه، تکامل، رشد
  • معصومه صوفیان، فاطمه ذوالفقاری، حسین سرمدیان، آمیتیس رمضانی، علی اصفر فرازی صفحات 99-105
    زمینه و هدف
    بروسلوز بیماری مشترک انسان و حیوان می باشد که می تواند بسیاری از اعضا و بافت ها را درگیر کند. اپیدیدیموارکیت بروسلایی یکی از عوارض موضعی بروسلوز می باشد هدف این مطالعه مقایسه ی ویژگی های اپیدمیولوژیک، بالینی و آزمایشگاهی اپیدیدیموارکیت بروسلایی و اپیدیدیموارکیت غیراختصاصی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه ی تحلیلی- مقطعی بر روی دو گروه از بیماران مبتلا به اپیدیدیموارکیت بروسلایی و اپیدیدیموارکیت غیراختصاصی در بیمارستان ولی عصر اراک طی سال های 1385 تا1390 انجام شد. 40 بیمار مبتلا به اپیدیدیموارکیت بروسلایی با 40 بیمار مبتلا به اپیدیدیموارکیت باکتریال (غیر بروسلایی) مقایسه شدند و نتایج با استفاده از روش Student T test و Mann-Whitney U test و آزمون Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه از نظر سنی (82/0P=)، وجود تب (17/0P=)، سابقه ی دستکاری ارولوژیک (23/0P=)، افزایش ESR (28/0P=) و CRP (45/0P=) تفاوت معناداری بین دو گروه یافت نشد؛ ولی از نظر وجود تورم و درد مفاصل (02/0P=)، افزایش گلبول های سفید (05/.>P)، پیوری (002/0P=) علایم ادراری شامل شوزش و تکرر ادرار (004/0P=)، وجود تعریق (05/0>P) و محل سکونت (004/0P=) تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که وجود اپیدیدیموارکیت بدون علایمی نظیر دیزوری، فرکونسی، لوکوسیتوز و پیوری احتمالا به نفع اپیدیدیموارکیت بروسلایی است و در مناطق اندمیک بروسلوز به نظر می رسد پزشکان بتوانند از این یافته ها در تشخیص و درمان سریع تر اپیدیدیموارکیت بروسلایی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اپیدیدیموارکیت باکتریال، اپیدیدیموارکیت بروسلایی، گونه ی بروسلا
  • طاهر عرفانی فام، شهرزاد ایزدی صفحات 106-113
    کیست های امنتوم نادر بوده، تقریبا 1 در 100000 نفر رخ می دهند. 25 درصد از این کیست ها در اطفال زیر 10 سال بروز می کند. تشخیص علایم ایجاد شده توسط این کیست ها از نظر بالینی، پیش از عمل جراحی بسیار دشوار است. کیست های امنتوم علامت دار شده می بایست از سایر کیست ها و شرایط ایجاد کننده ی درد حاد شکم نظیر کیست های کاذب پانکراسی، کیست های خلف پریتوئن، کیست های تخمدانی، کیست های کلیوی، آسیت، پریتونیت توبرکلوزی، آپاندیسیت افتراق داده شوند. در برخی موارد این کیست ها در طی جراحی شکمی که به علت دیگر انجام شده کشف می شوند. در این مقاله مورد یک پسر بچه 6 ساله بود که با تابلوی درد حاد شکم مراجعه کرده، طی لاپاراتومی، کیست های بزرگ امنتوم در وی کشف شد.
    کلیدواژگان: کیست امنتوم، درد حاد شکم، کودکان
|
  • Rafiei H., Khayatzadeh J. Pages 1-11
    Background And Objective

    Articular cartilage abnormalities are important factors of skeletal disorders and usually are related to glycosaminoglycans synthesis in the cartilage tissue. Presence of some vitamins، amino acids، and minerals increases cartilage regeneration. In this study، Medicago sativa (Alfalfa)، which is high in some vitamins، amino acids and minerals، was used for cartilage healing of the pinna in rabbits، and glycoseaminoglycans (GAGs) of the extracellular matrix (ECM) were investigated histochemically.

    Materials And Methods

    Four holes (4-mm in diameter each) were punched in the medial portion of each pinna of 10 New Zealand male rabbits (randomly divided into 2 groups)، after shaving the hair and anesthetization by 10% lidocaine (total of 80 holes). The ears of the experimental group were treated by alcoholic extract of M. sativa، while the control group was treated by normal saline daily. Samples of regenerating tissue from day 0 through day 50 after the punch were prepared for microscopic studies. A color intensity of Alcian blue in pH 1 for sulfated molecules and in pH 2. 5 for carboxylated GAGs and toluidine blue (that has a metacromatic reaction with sulfated GAGs) were considered.

    Results

    In all 3 histochemical staining methods، an early high-color intensity of cartilage was observed in the treated group compared with the control. Furthermore، the closure of the cartilage hole in the treated group happened faster.

    Conclusion

    It seems that the M. sativa extract، probably because of its vitamin and amino acid composition، increases chondroblasts activity for secretion of carboxylated and sulfated GAGs in ECM، which leads to a faster cartilage wound healing. Therefore، the plant extract provides a good candidate for future studies on its potential role in wound healing and pharmacological applications.

    Keywords: Medicago sativa (Alfalfa), Wound healing, Pinna Cartilage, Glycosaminoglycan, Rabbit
  • Mehrabani D., Almasi-Hashiani A. Pages 12-19
    Background And Objective

    Due to progress in treatment، the average survival rate of the colorectal cancer (CRC) patients has been steady increasing in recent decades. The aim of this study was to evaluate the survival rate and affecting demographic factors in the Iranian patients with colorectal cancer.

    Materials And Methods

    In this retrospective study، a total of 243 cases of CRC patients، whom were referred to the registration center of Namazi Hospital in Shiraz (2003-2008)، were included to the study. Collected data were analyzed by Kaplan-Meier، Log rank، and Cox regression models using the SPSS version 16 software.

    Results

    The mean follow up time of the patients was 35. 4 ±37. 49 months. The overall 1-، 3-، and 5-year survival rates were estimated as 93. 9%، 50. 3%، and 27. 2%، respectively. The Cox regression model revealed that there were some significant correlations between the income status، initial detection method، alcohol consumption، initial treatment strategy، and metastases and the overall survival rate.

    Conclusion

    Despite the progress in treatment، the average CRC survival rate in Iran is lower than developed countries.

    Keywords: Colorectal Cancer, overall Survival Rate, Risk Factors, Cox Regression Model
  • Torabi Bm, Shiravi A., Vaezi Gh Pages 20-28
    Background And Objective
    One of the most important complications of utilization of anti-epilepsy drugs in pregnancy is an increase of fetal abnormality. There is not enough information about the role of phenytoin on teratogenic effects on pregnancy and on fetal organogenesis. Hence، this study was designed to determine the macroscopic abnormalities created by continuous use of phenytoin during organogenesis of fetus.
    Materials And Methods
    Forty pregnant mice (NMRI type) were divided into three experimental groups (I، II، III) and one control group. Three experimental groups I، II، III received 60mg/kg، 75 mg/kg، and 90 mg/kg per day with 0. 2 ml volume from the day 6. 5 (GD6/5) to day 14. 5 (GD 14/5) of pregnancy intraperitoneally (i. p.). The control group received the same volume of normal saline instead. The mice on the day 18. 5 of pregnancy were sacrificed، and their tail lengths، weights، and abnormalities were studied. Data were analyzed by ANOVA and Tukey tests.
    Results
    In the experimental groups، the mean weight and tail length was reduced significantly compared to the control group (P<0. 05). In all three experimental group (I، II، III) abnormalities such as absorption of same fetal، hemorrhage in different organs and follicular thyroid was increased significantly compared to the control group (P<0. 05).
    Conclusion
    Our results show that utilization of the drug phenytoin in mouse during organogenesis not only induces absorption of some fetuses، weight loss، and tail length reduction، but it can also induce abnormalities such as hemorrhage and follicular thyroid.
    Keywords: Phenytoin, Teratogenicity, Fetal, Mouse
  • Hoseinzadeh E., Alikhani My, Samarghandy Mr Pages 29-41
    Background And Objective
    This study aimed to determine the antibacterial activity of either zinc oxide or copper oxide nanoparticles alone or combined against Gram-positive and Gram-negative bacteria.
    Materials And Methods
    In this experimental study Escherichia coli (E. coli ATCC 25922)، Staphylococcus aureus (S. aureus ATCC 25923)، Pesudomonas aueroginosa (P. aueroginosa ATCC 27853) and Staphylococcus Epidermidis (S. Epidermidis PTCC 1114) were used as test microorganisms. The Zinc and copper oxide nanoparticles were prepared commercially. The antibacterial activity of nanoparticles were studied using bacteriological tests such as minimum inhibitory concentration (MIC) and time kill study. Time kill studies were done using MIC nanoparticle concentration in mono and combined together mood for all the test microorganisms. The fractional inhibitory concentration (FIC) index used to define or to describe nanoparticle interactions at combined together mood of two nanoparticles. The ANOVA test (SPSS ver. 16) was used to compare the antibacterial activity of nanoparticles alone and combined. A P-value of ≤0. 05 was considered significant.
    Results
    The MIC value for E. coli and S. epidermidis against the combined nanoparticles had a lower concentration than mono metallic nanoparticles. By contrast، the MIC value for P. aeroginusa، and S. aureus against the combined mood of the nanoparticles had higher concentration. The fractional inhibitory concentration (FIC) index for E. coli، S. aureus، P. aueroginosa and S. epidermidis were 0. 75، 9، 6، and 0. 625، respectively. The results show that the Gram-negative bacteria seem to be more resistant to ZnO nanoparticles than the Gram-positive bacteria. Moreover، the antibacterial effect of nanoparticles in both mono and combined modes were time dependent (P<0. 0001).
    Conclusion
    The used commercial CuO/ZnO nanoparticles have great antibacterial potential against all of the strains، and the combination of zinc oxide and Copper oxide nanoparticles increases their bactericidal effect only for certain strains but not all.
    Keywords: Fraction Inhibitory Concentration Index, Zinc oxide nanoparticle, Copper oxide nanoparticle, Antibacterial activity
  • Tavajjohi Z., Moniri R., Khorshidi A., Rohani M. Pages 42-51
    Background And Objective

    Pseudomonas aeruginosa is the most common pathogen causing nosocomial infections. The aim of this study was to determine the antimicrobial susceptibility pattern and prevalence of ESBLs in clinical and environmental isolates of P. aeruginosa by phenotypic and genotypic techniques.

    Materials And Methods

    In this descriptive study، a total of 100 P. aeruginosa strains isolated from different clinical and environmental specimens were used. The antibiotic resistance pattern to eight antimicrobial agents was determined by disk diffusion method. The ESBLs producing strains were confirmed by double-disk-diffusion test، and the blaTEM-1، blaSHV-1، blaSHV-5، blaCTX-M-1، blaCTX-M-2، blaCTX-M-3، blaCTX-M-9، blaOXA-1، blaGES-1، and blaGES-2 genes were detected by PCR.

    Results

    Piperacillin and ciprofloxacin showed the highest (36%) and the lowest (16%) resistance against the isolates، respectively. Thirty percent of the total isolates were resistant to at least three classes of antibiotics. By double-disk-diffusion test، eight strains (8%) were ESBL positive. According to the PCR results، the blaGES-2، blaSHV-1، blaSHV-5، and blaCTX-M-1 genes were detected in 8، 2، 2، and 1 isolates of ESBLs producing strains respectively.

    Conclusion

    The blaGES-2 gene displayed an expanded hydrolysis profile to the antibiotic imipenem. In fact، this enzyme، which plays an important role in resistance to imipenem، was detected in all ESBLs producing P. aeruginosa strains. This is the first report describing blaGES-2 producing P. aeruginosa in Iran.

    Keywords: ESBL, gene, Molecular detection, Multidrug resistant, Pseudomonas aeruginosa
  • Moghadami F., Dolatabadi S., Nazem H Pages 52-61
    Background And Objective
    Staphylococcus pyogenes and Staphylococcus aureus bacteria are infectious agents of the pulmonary system. S. pyogenes usually appears as a secondary infection along with a primary staphylococcus infection. Hence، antimicrobial effects of Lavandula angustifolia on S. pyogenes and S. aureus were simultaneously examined.
    Materials And Methods
    In this study، compounds existing in essences of leaves and flowers of L. angustifolia (true Lavander) were analyzed by gas chromatography using mass spectrometry (GC/Ms) and the antibacterial effects of the extracts were investigated by tube dilution method in a broth medium. Minimal Inhibition Concentration (MIC) and Minimal Bactericidal Concentration (MBC) were determined using different concentrations of the extracts. Then disk diffusion was performed with MIC concentrations.
    Results
    The most important compounds existing in the essence of L. angustifolia flowers and leaves included linalool (35. 2%-36. 8%)، cineole (17. 1%-20. 1%)، and borneol (7. 2%-7. 8%)، respectively. MIC and MBC of aqua and alcohol extracts of the leaves and flowers on S. aureus were 15 mg and 20 mg، respectively. As for S. pyogenes، the MIC was 20 mg. However، the MBCs of alcohol and of the aqueous extracts were different (20 mg vs. 25 mg).
    Conclusion
    Our results reveal that alcohol extract of L. angustifolia leaves has antibacterial effect on S. aureus and on S. pyogenes and could be considered as an antibacterial product in the treatment of infections caused by these two microorganisms.
    Keywords: L.angustifolia, S.pyogenes, S.aureus, Antimicrobial, MIC, MBC
  • Rahimian Boogar I., Besharat Ma, Darabian M. Pages 62-72
    Background And Objective
    Atrial fibrillation is the most prevalent arrhythmia، accompanied with some adverse complications، after coronary artery bypass graft surgery. The purpose of this study was to investigate the role of psychological risk factors، as well as age and gender for the incidence of atrial fibrillation after coronary artery bypass graft surgery.
    Materials And Methods
    In this retrospective cross-sectional survey، a total of 317 patients، whom undergone coronary artery bypass graft surgery in the Tehran Heart Center and Tehran Cardiac Surgery Center of Bo-Ali Hospital were selected by convenience sampling. Among these cases، following the coronary artery bypass graft surgery، 89 (28. 1%) of them had atrial fibrillation. Data were collected by demographical questionnaire and Depression Anxiety Stress Scales (DASS) and analyzed by chi-square، independent t-test with binary Logistic Regression using the PASW software.
    Results
    Depression (OR= 4. 57)، stress (OR= 4. 49)، anxiety (OR= 3. 61)، age (OR= 4. 77)، and gender (OR= 2. 38) could significantly differentiate the patients with atrial fibrillation from those without it after the bypass surgery (P<0. 0001). The total regression model explained that 97. 2% of this sample was classified correctly (P<0. 05).
    Conclusion
    Depression، stress، and anxiety as psychological risk factors، and age and gender، as background risk factors، all appear to contribute in the incidence atrial fibrillation after coronary artery bypass graft surgery. These results might have applicable implications in prevention of atrial fibrillation after the bypass surgery and its related adverse complications.
    Keywords: Atrial fibrillation, Depression, Cardiac surgery, Anxiet
  • Asadi Fakhr A., Salehi I., Emani B., Mozaffari H. Pages 73-82
    Background And Objective
    The Bispectral Index (BIS) is a neurophysiologic monitoring system، which continuously analyzes the electroencephalogram recording of a patient during general anesthesia to assess the patient''s level of consciousness. When one is awake، the brain cortex is very active، with marked EEG signals. However، during sleep or under general anesthesia، the signal patterns change. This is used as a method for determining depth of anesthesia in patient، in order to facilitate their awakening and discharge from the recovery room. The aim of this study was to evaluate the effect of BIS monitoring on control of the depth of anesthesia for accelerating the awakening process and minimizing the recovery time in elderly patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial، 68 patients (over the age of 60) participated who had the American Society of Anesthesiologists physical status of I or III and were scheduled for elective abdominal surgery. The patients were randomly allocated to two groups either receiving general anesthesia with BIS monitoring or without it.
    Result
    Data were compared between groups by using the Kaplan-Meier Tests. The time to orientation was faster in the BIS group compared to the control group. There were significant differences regarding the post-operative orientation time between the two groups (P =0. 0001).
    Conclusion
    Both the recovery time and discharge from recovery were significantly faster in the BIS group compared with the control group.
    Keywords: BIS monitoring, Elderly Anesthesia, Electroencephalography, Recovery after anesthesia
  • Tabesh M., Modareazadeh M., Ghasemghanbari Sh, Arian N., Ghiasvand R. Pages 83-91
    Background And Objective
    Thalassemia is an inherited disorder which is common in Iran. Most thalassemic patients suffer from growth retardation due to economic and nutritional problems. The majority of these patients die because of some chronic problems such as diabetes or cardiovascular disease. Nutritional assessment and intervention are important for improving the life expectancy and quality of living in thalassemic patients. The aim of this study was to evaluate the nutritional status and hematological indices in patients with beta thalassemia major.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 61 thalassemic patients، whom were referred to the Seyed-al-shohada Hospital in Isfahan، were enrolled. Data on the dietary intake (micro-nutrient and macro-nutrient intake) were obtained by 24-hr Food recall and analyzed with a Food Processor software. Demographic data were obtained by using General Questionnaires. Statistical analyses were performed using student t-test and Pearson correlation.
    Results
    Carbohydrate، protein and fat intakes were significantly lower than the standards (23. 2 g، 144. 6 g، and 17. 4 g vs. 130 g، 49 g، and 30 g، respectively (P<0. 05). Most of the micronutrient intakes such as vitamins A، D، and B12، and Zink and calcium were lower than references. Some hematological indices such as hemoglobin (11. 2 ±3. 5، P<0. 05)، hematocrit، and ferritin were significantly lower than the standards (32. 5 ±8. 6 and 180 ±45، P<0. 01).
    Conclusions
    Nutritional deficiencies were prevalent in these patients. Therefore، it appears necessary to pay special attention to diet in thalassemic patients.
    Keywords: Nutritional status, beta Thalassemia Major, Hematological indices
  • Yousefi P., Firouzifar Mr, Dorreh F Pages 92-98
    Background And Objective
    Nocturnal Enuresis is one of the most common complications in childhood، and it is likely a multifactorial disease. However، its etiology is not fully understood. A number of studies have suggested that children with enuresis have slower linear growth than other children. Our goal was to compare growth and development of children with primary nocturnal enuresis with normal children within the most common age range for the disease.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study، we selected 100 6-year-old children (ranging from the end of 5th year till the end of 6th) whom were diagnosed with nocturnal enuresis as our case group and studied their developmental status by Ages and stages Questionnaire (ASQ). The control group was selected from 6-year-old children who attended the clinic for reasons other than enuresis. The test and control groups were sex matched.
    Results
    Among 100 patients with primary nocturnal enuresis، 76 were male and 24 were female. Children with primary nocturnal enuresis were significantly behind in growth and development in the five axes of personal/social، problem solving، gross motor، fine motor، and communication skills (p= 0. 007 and p<0. 0000001، respectively).
    Conclusion
    As children with primary nocturnal enuresis lag in growth and development in comparison with normal children، this disorder can be categorized as a developmental central nervous system disease.
    Keywords: primary nocturnal enuresis, Growth, Development
  • Sofian M., Zolfaghari F., Sarmadian H., Ramezani A., Farazi Aa Pages 99-105
    Background And Objective
    Brucellosis is an enzootic disease that can involve many organs and tissues. Brucella epididymo-orchitis is a focal complication of the brucellosis. The aim of this study was to compare epidemiologic، clinical، and laboratory features of patients suffering from Brucella induced epididymo-orchitis with cases of nonspecific epididymo-orchitis.
    Materials And Methods
    This analytical cross-sectional study was performed in Valiasr Hospital in Arak from 2007 to 2011. A total of 40 cases of Brucella epididymo-orchitis were compared with 40 cases of bacterial (non-specific) epididymo-orchitis and the data were analyzed by SPSS ver. 16 software and Student t-test، and Mann-Whitney U and chi-square tests.
    Results
    We found no significant differences between the age (P-value = 0. 82)، fever (P-value = 0. 17)، history of urologic manipulation (P-value= 0. 23)، increased ESR (P-value = 0. 28)، and positive CRP (P-value = 0. 45) between the two groups. However، there was a significant difference between the presence of arthritis and arthralgias (P-value = 0. 02)، leukocytosis (P-value <0. 05)، pyuria (P-value = 0. 002)، symptoms of dysury-frequency (P-value = 0. 004)، sweating (P-value <0. 05)، and location (P-value =0. 004) between the two groups.
    Conclusion
    This study shows that the existence of epididymo-orchitis without symptoms like dysuria and frequency، leukocytosis، and pyuria is suggestive of brucella epididymoorchitis. The physicians in endemic areas could use these findings for expediting the diagnosis and treatment of Brucella epididymo-orchitis.
    Keywords: Bacterial Epididymo, orchitis, Brucella Epididymo, orchitis, Brucella Species
  • Pages 106-113
    Omental cysts are rare and occur in approximately one of 100،000 patients. About 25% of these cysts are presented in children less than 10 years of age. Symptoms produced by omental cysts are not clinically diagnostic and pre operative diagnosis is exceedingly difficult. Omental cysts producing clinical symptoms must be differentiated from other cysts and acute intra abdominal conditions such as pancreatic cysts، retroperitoneal cysts، ovarian cysts، cysts of the kidney، ascites، tuberculosis'' peritonitis، and appendicitis. In some cases، these cysts are discovered in the course of an abdominal operation for some other reasons. Here، we report the case of a 6-year-old boy presenting with acute abdominal pain presenting a giant omental cyst in him during laparotomy.
    Keywords: Omental cyst, Acute abdominal pain, Children