فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، زمستان 1391)

نشریه مطالعات بین المللی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، زمستان 1391)

  • 250 صفحه، بهای روی جلد: 150,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن پوربافرانی صفحه 1
    درست است که دیوان بین المللی کیفری براساس بند 1 ماده 5 اساسنامه خود، صلاحیت رسیدگی به جنایات جنگی را دارد، اما صلاحیت این دیوان، یک صلاحیت تکمیلی است و صلاحیت اولیه و اصلی، مخصوص دادگاه های داخلی کشورهاست. دادگاه های داخلی کشورها برای رسیدگی به جنایات جنگی حسب اینکه جرم در قلمرو آنها اتفاق افتاده یا مرتکب یا قربانی از اتباع آنها باشند یا خیر، از اصول صلاحیتی متفاوتی مانند صلاحیت سرزمینی، شخصی و جهانی برخوردارند. محدودیت های سنتی ماهیتی و شکلی هم امروزه وجود ندارد. معیارهای تحقق مخاصمات مسلحانه داخلی، که جنایت جنگی در بستر آن قابل تحقق است، امروزه فراتر از معیارهای پروتکل الحاقی دوم بوده و از همان معیارهای موجود در رویه قضایی بین المللی و مقررات اساسنامه دیوان متابعت می کند. عدم الحاق دولت ها به کنوانسیون های چهارگانه و پروتکل های الحاقی و نیز عدم جرم انگاری مستقل جنایات جنگی در حقوق داخلی کشورها هم مانع رسیدگی دادگاه های داخلی نیست.
    کلیدواژگان: جنایات جنگی، دادگاه های داخلی، مخاصمات مسلحانه، کنوانسیون های ژنو، دیوان بین المللی کیفری
  • سپنتا مجتهدزاده، فاطمه نبی صفحه 23
    بحران لیبی و صدور قطعنامه 1973 شورای امنیت که دخالت نظامی را در این کشور مجاز دانست و همچنین دخالت نظامی ناتو در لیبی که با شعار و هدف حمایت از شهروندان لیبیایی در مقابل رژیم قذافی صورت پذیرفت، تغییرات و تحولات ژرفی را در حقوق بین الملل در زمینه مفهوم «مداخله بشردوستانه» و نیز «مسئولیت حمایت» موجب گردید. در واقع، پیوند میان جنایت علیه شهروندان با موضوع صلح و امنیت بین المللی، آنچنان که در قطعنامه 1973 مشهود است، موجب گردید که مفهوم مداخله بشردوستانه تا مرز تغییر رژیم در یک کشور پیش برود و در این راه جامعه بین المللی نه تنها مخالفت چندانی نشان نداد، بلکه تا حدود زیادی از آن حمایت نکرد. به هر حال، مداخله بشردوستانه در لیبی دارای ابعاد مختلفی است که بررسی آنها در این مقاله موجب تبیین هرچه بهتر مفهوم «مداخله بشردوستانه» و تحولات آن در حقوق بین الملل می گردد.
    کلیدواژگان: حقوق بین الملل بشردوستانه، شورای امنیت، صلح و امنیت بین المللی، مسئولیت حمایت، مداخله بشردوستانه، لیبی
  • احمد سلیمان زاده صفحه 37
    یکی از چالش های کنونی در حوزه حقوق بشردوستانه، پدیده شایع مشارکت مستقیم غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه است. حقوق بشردوستانه به موضوع مشارکت مستقیم غیرنظامیان در نبردها اشاره می کند، اما تعریفی از آن ارائه نمی کند. در نوشتار حاضر، به منظور رفع این خلاء حقوقی بین المللی با طرح پرسش محوری «ماهیت و آثار حقوقی شرکت مستقیم غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه چیست؟»، از طرفی به واکاوی بایسته ها و عناصر سازنده تعریف مشارکت مستقیم، رابطه علیت و رابطه خصمانه حاکم بر مشارکت مستقیم، مصادیق مشارکت مستقیم و تفسیر موسع آن و از طرف دیگر به بررسی اعمال حقوق بشر و اصول بنیادین بشردوستانه بر مشارکت مستقیم و حمایت های حقوقی قابل سلب و غیرقابل سلب از غیرنظامیان شرکت کننده در مخاصمه پرداخته و به این نتیجه می رسیم که در زمان مخاصمه مسلحانه، مشارکتی مستقیم تلقی می شود که فرد غیرنظامی به قصد صدمه به پرسنل و تجهیزات دشمن مرتکب اعمال خصمانه شده باشد و یا در شرف ارتکاب چنین اعمالی باشد. چنین مشارکتی منجر به از بین رفتن مصونیت و محاکمه فرد شرکت کننده می شود.
    کلیدواژگان: حقوق بشردوستانه، حقوق بشر، مخاصمات مسلحانه، مشاکت غیرمستقیم، مشارکت مستقیم، غیرنظامیان
  • زکیه تقی زاده، فاطمه هداوندی صفحه 63
    در اکتبر سال 2001، ایالات متحده آمریکا برای نخستین بار از هواپیماهای بدون سرنشین در راستای مبارزه با تروریسم در افغانستان استفاده نمود. به تدریج و در عصر حاضر، استفاده از این هواپیماها به سیاست دولت اوباما در مبارزه با تروریسم بدل گشته است. این در حالی است که علی رغم ادعاهای موجود مبنی بر افزایش دقت نسل های جدید این هواپیماها در انتخاب هدف، در آخرین حمله ی آمریکا به یمن، قریب به 46 غیرنظامی از جمله 5 زن باردار جان خود را از دست دادند. طبق ماده 22 ضمیمه عهدنامه چهارم لاهه، «حق طرفین در انتخاب وسائل و شیوه های مبارزه در مخاصمات مسلحانه محدود است». همین مضمون در بند 1 ماده ی 35 پروتکل الحاقی اول منضم به عهدنامه های چهارگانه ژنو نیز تکرار شده است. این قاعده کلی پروتکل اول الحاقی، در ماده ی 51 همین پروتکل تکمیل می شود. طبق این ماده، استفاده از ابزار جنگی که منجر به حملات کور نسبت به غیرنظامیان شود، ممنوع است. به علاوه، در این رابطه هیچ اشاره ای به نوع سلاح های مجاز و غیرمجاز به چشم نمی خورد. نکته ی شایان توجه آنکه؛ مسئله اساسی در این ارتباط، صرف استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین نیست، بلکه سلاح هایی است که توسط این هواپیما حمل می شود. از این نکته نیز نمی توان غافل شد که امروزه از هواپیماهای بدون سرنشین بیشتر در مواردی استفاده شده که هیچ نوع جنگ یا مخاصمه مسلحانه ای میان طرفین وجود نداشته است. از این رو، در نوشتار پیش رو برانیم تا ضمن بررسی کاربرد و نحوه ی استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مبارزه با تروریسم، به عنوان شیوه ای نوین در عصر حاضر، مباحثی را پیرامون مشروعیت یا عدم مشروعیت استفاده از این هواپیماها در حقوق بین الملل بیان نماییم.
    کلیدواژگان: هواپیماهای بدون سرنشین، تروریسم، حقوق بشردوستانه بین المللی، مخاصمه مسلحانه، توسل به زور حقوق بین الملل
  • فرید آزادبخت، سارا بلخی صفحه 95
    حمایت و حفاظت از اموال فرهنگی در زمان مخاصمه و در حین اشغال مستلزم توجه دقیق به مولفه های گوناگونی است که در یک تعامل دیالکتیک میان اقتضائات جنگی و اهمیت حیاتی اموال فرهنگی صورت می گیرد. در این راستا، نخستین سند بین المللی خاص که مبادرت به تعریف اموال فرهنگی نموده است، کنوانسیون لاهه 1954 است که این امر حکایت از توسعه حداکثری حقوق جنگ در قرن نوزدهم دارد. به هر حال، اهمیت این موضوع اقتضاء دارد که با تحلیل حقوقی، جوانب و ابعاد قضیه حمایت از اموال فرهنگی در دو وضعیت اشغال و جنگ بررسی و ابهام های موجود در این زمینه برطرف و تا حد امکان مساله شفاف سازی گردد. به همین منظور، در این مقاله، در پرتو این فرضیه که «قاعده مند سازی رفتار حین مخاصمه و در زمان اشغال و توجه کافی به مسئولیت مدنی و کیفری متخاصمان و نیروهای نظامی و توجه به ساز و کارهای حمایتی عام و ویژه مندرج در کنوانسیون 1954 و ساز و کار حمایتی پیش بینی شده در پروتکل دوم 1999 و توافق صریح و جامع دولت ها در احصاء مصادیق حالت ضرورت نظامی، می تواند فاجعه تخریب و غارت و نابودی اموال فرهنگی را در صحنه نبرد و اشغال محدود سازد» به تفصیل به بررسی و تبیین دقیق و هدفمند کنوانسیون 1954 درچارچوب روش تحلیل محتوا پرداخته شده است. افزون بر این، موضوعاتی چون اهداف و قلمرو کنوانسیون، ساز و کارهای حمایتی سه گانه، مفهوم اموال فرهنگی، ضرورت نظامی تشریح گردیده و به پیشرفت های مادی، معنوی و قانونی ای که در این عرصه صورت گرفته، به ویژه پروتکل دوم 1999 که نشانگر سیر تکاملی و پویش مترقیانه حقوق بین الملل فرهنگی و حقوق بین الملل بشردوستانه می باشد، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: اموال فرهنگی، کنوانسیون 1954 لاهه، ضرورت نظامی، مخاصمات مسلحانه، سازوکارهای حمایتی، کمیته حمایت از اموال فرهنگی، مسئولیت کیفری
  • منصوره صدیقیان کاشانی، حسین یزدانی صفحه 143
    در رابطه بین نیروهای حافظ صلح سازمان ملل و حقوق بشردوستانه دو مساله مهم و مرتبط به هم جلب توجه می نماید. اولین مساله، لزوم رعایت قواعد حقوق بشردوستانه از سوی نیروهای حافظ صلح است. از آنجا که مجوز عملیات حفظ صلح از سوی سازمان ملل صادر و عملیات مذکور تحت کنترل سازمان ملل انجام می شود، اولین پرسشی که این مقاله در صدد پاسخگویی بدان است، لزوم رعایت قواعد حقوق بشردوستانه از جانب سازمان ملل و پیرو آن نیروهای حافط صلح این سازمان است. مساله دوم، لزوم مداخله نیروهای حافظ صلح به منظور جلوگیری و توقف نقض قواعد حقوق بشردوستانه توسط طرفین درگیر است. این مقاله، با روش تحلیلی توصیفی و به یاری منابع عرفی و قراردادی حقوق بین الملل بشردوستانه، درصدد روشن نمودن پاسخ دو مساله فوق می باشد.
    ماهیت ویژه سازمان ملل، به عنوان یک سازمان، سبب تفاوت آن با دولت ها در رعایت قواعد حقوق بشردوستانه نمی شود. این الزام را می توان ناشی از اسناد داخلی سازمان و معیارهایی فراتر از اسناد داخلی دانست. همچنین، نمی توان به ضرس قاطع ادعا کرد که تکلیف به مداخله برای نیروهای حافظ صلح امری مسلم تلقی می شود و حتی در مواضعی هم که دلایلی مبنی بر وجود چنین تکلیفی برای حافظان صلح مطرح شده است، در عمل با مشکلاتی مواجه شده است که قابلیت اجرایی کامل خود را از دست داده اند.
    کلیدواژگان: حقوق بین الملل، سازمان ملل متحد، حفظ صلح، حقوق بشردوستانه، نیروهای حافظ صلح
  • عفیفه غلامی، حمیده روح بخش صفحه 161
    نوشتار پیش رو به بررسی بازخورد و تاثیر تکنولوژی های نظامی نوین بر حقوق و قواعد حاکم بر رفتارهای جنگی می پردازد. همین طور در صدد بحث و بررسی مسائلی از این دست برآمده ایم: اینکه آیا استانداردهای اعمال حقوق مخاصمات مسلحانه دچار تغییر و تحول شده است؟ روش های نوین عملیات نظامی بر میزان مسئولیت دولت ها تاثیر گذار است؟ معیارها و موازین قضاوت درمورد مسئولیت دولت ها چیست؟ تکلیف وضعیت هایی که قابل توصیف به یک مخاصمه یا درگیری مسلحانه نیستند چیست؟ در نهایت، به بررسی فضای حاکم بر جنگ های اطلاعاتی و فقدان حقوق هدایت کننده اقدامات مبارزان سایبری خواهیم پرداخت. در این راستا، با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با مرور و کمک گیری از اسناد کتابخانه ای و رصد پایگاه های اطلاع رسانی و استنتاج منطقی، به بررسی مباحث یاد شده پرداختیم. نتیجه اینکه؛ استانداردهای بین المللی اعمال حقوق مخاصمات مسلحانه تغییر و تحول پیدا نکرده است و در شرایط کنونی نظام بین الملل به شدت نیازمند یک اجماع عمومی و ایجاد رویه واحد جهت رویارویی و تنظیم وضعیت های حادث شده می باشد. در پایان، توصیه می شود فضای محدودیت زا و حمایت کننده حاکم بر حقوق بشردوستانه، نسبت به جنگ های تحت تاثیر تکنولوژی نظامی سال های اخیر ادامه یابد؛ بدین ترتیب، لازم است جهت گیری تلاش های بین المللی به نحوی باشد که آسیب ها و مصائب جنگ تا حد ممکن کاهش یابد، به هر حال، بشریت از وقوع هر جنگی متاثر می شود.
    کلیدواژگان: حقوق مخاصمات مسلحانه، حقوق بشردوستانه بین المللی، تکنولوژی نوین نظامی، تسلیحات جنگی، جنگ اطلاعاتی
  • شبنم اربابیان صفحه 181
    وقوع مخاصمات مسلحانه اعم از داخلی و بین المللی، کودکان را که آسیب پذیرترین قشر جامعه بین المللی هستند تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو، کودکان نیازمند حمایت ویژه حقوق بین الملل بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه هستند. دو قاعده کلی در مورد استخدام و به کارگیری کودکان در مخاصمات مسلحانه وجود دارند: 1. کودکان نباید در نیروها یا گروه های مسلح احضار شوند که همان شرکت مستقیم کودکان را شامل می شود. 2. کودکان نباید اجازه یابند که در مخاصمات شرکت کنند که مقصود این قاعده، همان شرکت غیرمستقیم کودکان می باشد. رویه دولت ها این دو قاعده کلی را به منزله یک قاعده عرفی حقوق بین الملل در هر دو زمینه درگیری های مسلحانه بین المللی و غیربین المللی قابل اعمال می داند. استخدام کودکان به خدمت نظام، در اسناد بین المللی و همچنین در دستور العمل های متعدد نظامی و قوانین داخلی بیشتر کشورها ممنوع اعلام شده است. در سال های اخیر، دولت ها، سازمان های بین المللی دولتی و غیردولتی کوشش های زیادی را برای انجام اقدامات ویژه حمایتی، تدوین و ایجاد استانداردهای بین المللی در جهت مبارزه و مهار نمودن مقوله سربازگیری به عمل آورده اند. هنجارهای بین المللی موجود حمایت از کودکان در درگیری های مسلحانه را در برمی گیرند. از یک سو، موازین بین المللی حمایت از کودکان در درگیری های مسلحانه در قالب حقوق قراردادی و عرفی وجود دارد و از سوی دیگر، در کنار دستاوردهای چشمگیر اسناد قراردادی، شورای امنیت، مجمع عمومی و دبیرکل سازمان ملل نیز فعالیت های قابل توجهی را در زمینه حمایت از کودکان در مخاصمات مسلحانه انجام داده اند. در این مقاله، ضمن مشخص کردن کودک سرباز، به بررسی موازین بین المللی برای ملاک سنی سربازگیری خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: کنوانسیون حقوق کودک 1989، کودک سرباز، پروتکل های الحاقی 1977 به کنوانسیون های ژنو 1949، پروتکل الحاقی به کنوانسیون حقوق کودک، رژیم حمایتی
  • محمود گلستانی، الهام پهلوانی صفحه 203
    هدف اصلی از حفاظت محیط زیست در منابع اسلامی و اسناد بشردوستانه، پرهیز از آسیب رساندن به عناصر طبیعی است. محیط زیست موهبتی است الهی که استفاده مفید و صیانت از آن می تواند اثرات رو به رشدی در زندگی انسان و ارتقاء کرامت انسانی داشته باشد. احکام اسلامی و اسناد حقوق بین الملل بشردوستانه به قواعد مرتبط با حفظ محیط زیست که هدف آنها منافع مشترک بشریت است، توجه ای ویژه داشته و ابراز می دارند که حق بر محیط زیست، تکلیف و مسئولیت در برابر محیط زیست را به همراه دارد. از این رو، هر عملی که مغایر با منافع مشترک بشریت باشد، باید مورد پیگرد قرار گیرد. ریشه حقوق بشردوستانه، مساله کرامت انسانی است. قرآن کریم در آیه 70 سوره مبارکه اسراء «و لقد کرمنا بنی آدم» بر این اصل آفرینش تاکید دارد که بشریت مورد تکریم خداوند است. یکی از وظایف اصلی بشر حفظ جان است که این مهم جز با زیستن در محیطی ایمن و سالم، امکان پذیر نمی باشد. اهمیت حفظ محیط زیست برای جامعه بشری و افزایش روز افزون مخاطراتی که به واسطه مخاصمات مسلحانه و پیشرفت تکنولوژی، این عنصر طبیعی را در معرض تهدید قرار می دهد، اندیشه حمایت از محیط زیست را در جامعه بین المللی مطرح کرد که با فعالیت های تابعان حقوق بین الملل، موضوع بسیاری از کنوانسیون ها و منابع متعدد بین المللی قرار گرفت. در یک کلام می توان چنین نتیجه گیری کرد که در منابع معتبر اسلامی و اسناد بشردوستانه بر حفظ محیط زیست تاکید ویژه ای گردیده و افراد را به ویژه در زمان مخاصمات مسلحانه از تخریب محیط زیست بر حذر می دارد.
    کلیدواژگان: اسلام، حقوق بین الملل بشردوستانه، حفظ محیط زیست، حمایت از محیط زیست، عناصر محیط زیست
|
  • Hassan Poorbafrani Page 1
    Although, international criminal Court based on article 5, subject 1 of its statute, has jurisdiction to investigate war crimes, but it is a complementary, and primary jurisdiction, is special for municipal courts of countries. Municipal courts of countries for investing war crimes, according to crime which was happened in their territory and guilty or victims is their citizen or not, have different principal jurisdiction like, territorial, nationality and universal jurisdiction. Today there is no substantive and procedure limitation. Today, a criterion of realization for internal armed conflicts which is bed of war crimes is much higher than second additional protocol criteria and conforms to existing criteria of international judicial precedent and laws of international criminal law’s statute. Lack of adding nations to four Geneva conventions and additional protocols and also lack of independent criminalization for war crimes in internal law of countries would not prevent municipal courts to investigate.
    Keywords: Ware Crimes, Municipal Law, Armed Conflicts, Geneva Conventions, International Criminal Court
  • Sepanta Mojtahed Zadeh , Fatemeh Nabi Page 23
    The Libya Crisis and issuance of United Nation’s Security Council Resolution 1973 which authorized the military intervention in this country and also authorizing the NATO military intervention in Libya using the motto and purpose of protection of Libyan citizens against Gaddafi Regime, caused significant changes and evolutions in the International Law and in the concept of humanitarian intervention as well as responsibility to protect. In fact, the bond between crime against citizens and the subject of international peace and security, as is obvious in the United Nation’s Security Council Resolution 1973, caused the concept of humanitarian intervention to cover changing the regime in a country and in this regard, not only International Community showed no significant opposition but also somehow protected this matter. However, humanitarian intervention in Libya has different dimensions that studying of them in this article causes a better clarification of the concept of “Humanitarian Intervention” and changes in the International Law.
    Keywords: Security Council, international peace, security, international responsibility, humanitarian intervention, Libya
  • Ahmad Soleymanzadeh Page 37
    In the sphere of international humanitarian law, one of the intricate challenges is the»direct participation of non-civilians in armed conflicts «. Although humanitarian laws point to the subject named» direct participation «of non-civilians in conflicts, but don’t present any explanation about it. In this paper, in order to remove the international right gap through introducing this question:» what is the nature and legal impacts of direct participation of non-civilians in armed conflicts? «, first we deliberated the necessitous and the constituent elements of direct participation, causal and inimical relationship observed in direct participation, direct participation alternatives and description of it and also the main principles of humanitarian on direct participation, detestable and non-detestable legal protections of non-civilians participation. The results showed that in armed conflicts time, this is called direct participation that a non-civilian person with the purpose of injuring staffs and enemy equipment has done conflictive behavior or is going to do the same. This kind of participation leads to deletion of the security and trialing of participated person.
    Keywords: Humanitarian Law, Human Rights, Armed Conflicts, Martials, Direct Participation, Indirect Participation, civilians
  • Zakieh Taghizadeh, Fatemeh Hodavandi Page 63
    The United States of America first used the weaponized drone during the combat in Afghanistan that began in October 2001. Increasing the use of drones by the United States impliedly makes the weaponized drone a part of the Obama administration policy in combating against terrorism. However they claim to promote its activacy in selecting the goal, 45 people were killed in Yemen including 5 pregnant women in their recent attack. According to the Article (22) of the fourth Hague convention “The right of belligerents to adopt means of injuring the enemy is not unlimited”. In addition based on the Article (35)(1)of the Protocol Additional (I) to the Geneva Conventions “In any armed conflict, the right of the Parties to the conflict to choose methods or means of warfare is not unlimited”. This meaning completed by the Article (51) (5)(b)of this Protocol “an attack which may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated”. Furthermore we have to bear in our mind that the kind of weapons they carry is the matter not just the drone itself. Additionally the United State has been using drones against countries like Pakistan and Yemen where there is no armed conflict between these two countries. Hence this Article will discuss whether the uses of drones comply with international law especially the international humanitarian law. This paper further elaborates on the effectiveness of drones in counter terrorism.
    Keywords: Drones, Terrorism, international Law, International Humanitarian Law
  • Farid Azadbakht , Sara Balkhi Page 95
    of cultural properties. In this regard, first special international document that has defined cultural properties is Hague Convention of 1954 that implies the most development of war rights in 19th century. this document defines and determines extent of cultural properties in clauses “a” and “b” of article 1 that has two important requirement; on the one hand, these properties have limited to movable and immovable properties that are in group of tangible properties; and on the other hand, above – mentioned properties must have critical importance for culture of nation that despite this subject, reference or criterion not has predicted for obtaining this. Anyway, the importance of this subject requires that by law Analysis, dimensions of support cultural properties during war and occupation must be studied and existing vogues must be eliminated and problem must be clarified as possible. Therefore, in this paper, regarding to this assumption that ruling behavior during war and occupation and sufficient attention to civil and criminal responsibility of hostiles and military forces and attention to special and usual support mechanisms International Studies Journal (ISJ) / No. 35 / VIsaid in 1954 convention and predicated support mechanism in 1999 second protocol and comprehensive and explicit agreement of governments regarding military necessity can limit disaster of destruction and loot of cultural properties during war and occupation, 1954 convention has studied and described in framework of content analysis method, and in addition to description of subjects such as purposes and extent of convention, three – fold support mechanisms, concept of cultural properties, military necessity, legal, spiritual and material advances in this regard and specially 1999 second protocol that shows progressive dynamism of cultural international rights and international humanitarian law have been evaluated in several independent chapters that attention to creating committee of support cultural properties during war and cultural properties support funding during occupation is an example of this that are two progressive mechanism for efficient support cultural properties during war and occupation.
    Keywords: cultural properties, Hague Convention of 1954, military necessity, armed hostilities, support mechanisms, committee of cultural properties, criminal responsibility
  • Mansoreh Seddiqian Kashani, Hossein Yazdani Page 143
    There are two essential issues between peacekeeping and humanitarian law: the first one is the necessity of complying with the humanitarian law rules by peacekeepers. Whereas the UN issues the permission of peacekeeping operations and they are under the UN control, it is important to deal with the necessity of the observation of the rules of the humanitarian law by the UN and subsequently by the peacekeepers. The Second is the necessity of the intervention of peacekeepers in order to prevent violating the rules of humanitarian law. This article, invoking customary and conventional sources of international law, seeks the answer for the above mentioned questions.
    Keywords: International Law, United Nations, Peacekeeping, Humanitarian Law, peacekeepers
  • Afifeh Gholami, Hamideh Roohbakhsh Page 161
    This paper examines the feedback and impact of the new military technologies on the law and rules of war acts. In addition we attempt to discuss the issues raised in these terms: whether, standards of applying the law of armed conflicts are changing? Does new methods of military operation has influence on government’s responsibility? What are the criteria and standards for judging about the governments responsibilities? What about situations that cannot be described as a state of war or armed conflict? Finally, to evaluate the atmosphere of information warfare and the lack of rules that leads to acts of cyber warriors. In this regard, with using descriptive-analytical method and with review and assistance from library documents and observing information sites and logical inference, we investigate the issues that discussed above. Consequently, the international standards of applying the law of armed conflict did not change, and in current conditions international law systems needs a general union and create a unit process in order to handle and set of the circumstances that has accord. At the end, it is recommended that the limited space which supports humanitarian law continues towards war affected by military technology in recent years. Thus it is necessary that orientation of international efforts move toward a manner that reduces damages and suffering of war as much as possible. However human being is affected by the occurrence of any war.
    Keywords: Law of armed conflict, International Humanitarian Law, Modern Military Technology, Weapons, Information war
  • Shabnam Arbabiyan Page 181
    Incidence internal and international armed conflicts, children are the most vulnerable group affected by the international society, thus children require the special protection of international human rights law and international humanitarian law. Two general rules are regarding the recruitment and use of children in armed conflict: 1- Children should not be invoked in the armed forces or groups involve the direct participation of children. 2- Children should not be allowed to participate in hostilities; the purpose of this rule, the company is indirectly. State practice these rules constitute a rule of customary international law in both international and non-international armed conflict as applicable. Children recruiters to enlist in the military in numerous international instruments and domestic laws as well as the recipe have been banned in most countries. A ban on children’s participation in international instruments and in many of the recipes has been provided by the military. In recent years, governments, international organizations, governmental and non-governmental efforts have taken special measures to support, develop and establish international standards for combating and curbing conscription the categories to the said. There are international norms for the protection of children in armed conflict is over on one hand, international standards for the protection of children in armed conflict in contractual rights exist and the other is worth noting that the impressive achievements of the contract documents, the security council, general assembly and the secretary-general also significant the protection of children in armed conflict did. In this paper a set of international standards for child soldier recruitment age criteria will describe.
    Keywords: Child soldiers, Conventions on the rights of child 1989, two additional Protocols 1977, Additional protocol to the convention on the rights of the child on the involvement of children in armed conflict, 2000
  • Mahmood Golestani, Elham Pahlevani Page 203
    The main goal of protecting the environment in the Islamic sources and documents humanitarian avoid damaging natural elements. The Environment is God's gift that benefits and the preservation of its effects on human life and promote human dignity, growing to be. Islamic law and international human rights instruments related to environmental rules aimed at the common good of humanity, especially consider and express the right of the environment has obligations and responsibilities, the environment. Therefore, any action that is inconsistent with the common interests of humanity must be prosecuted. Origins of human rights, human dignity issue. Holy Quran verse 70 of Sura Asra Board “va Laqhad Karramna Bani Adam” focuses on the creation of mankind glorify God. One of the main tasks of human lives, except that it's important to live in a safe environment, not possible. The importance of environmental conservation for human society and the increasing risks due to armed conflict and the advancement of technology, it puts at risk the natural elements, the idea of environmental protection in the international community that the activities of international law, the Many international conventions and multiple sources of data.In a word, it can be concluded that the major sources of Islamic and humanitarian instruments special emphasis on the protection of the environment and the people of the destruction of the environment armed conflicts are discouraged.
    Keywords: Islam, international humanitarian law, Preserve, protection of the environment