فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال ششم شماره 3 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی لشکربلوکی، دکترسیدحمید خدادادحسینی صفحه 353
    هدف و
    زمینه
    این مقاله به تحلیل تطبیقی و موشکافانه تکنیک های قابل کاربرد در تدوین استراتژی های پابرجا می پردازد. استراتژی پابرجا، نوع خاصی از استراتژی است که در برابر حالات مختلف محیطی معنادار و پایدار است.
    روش
    شناسایی فنون قابل کاربرد در طراحی استراتژی پابرجا از طریق 3 روش انجام شد: شناسایی مراجعی که تکنیک های مختلف را معرفی می کنند، جست وجو بر اساس کلیدواژه های مرتبط با پابرجایی و شناسایی تکنیک های مشابه مواردی که از طریق دو روش قبلی شناخته شده اند. جست وجو بر اساس 3 روش پیش گفته منجر به شناسایی بیش از 120 تکنیک شد. که این مجموعه بر اساس 5 معیار مورد بررسی قرار گرفتند و به 9 تکنیک تقلیل یافتند. سپس هر تکنیک از 4 منظر مورد بررسی قرار گرفت: تحلیل موضوعات محوری، بررسی گام های اجرایی، تحلیل نقاط قوت و نقاط قابل بهبود این تکنیک ها و بررسی جامعیت و کامل بودن.
    یافته ها
    فنون نه گانه شناسایی شده عبارتند از: تصمیم گیری پابرجا، برنامه ریزی استراتژیک ذی نفع محور، برنامه ریزی برپایه مفروضات، تحلیل حالات و اثرات خطا، تحلیل درخت خطا، تحلیل مسایل بالقوه، تحلیل اثرات جانبی راه حل، برنامه ریزی حساس به عدم قطعیت، برنامه ریزی بر مبنای سناریو.
    نتایج
    هر کدام از تکنیک ها یک موضوع محوری خاص را مورد توجه قرار داده اند و به همین دلیل باید توسط دیگر فنون تکمیل شوند. هیچ کدام از تکنیک ها نمی توانند بر همه عوامل ناپابرجایی استراتژی موثر باشد. بنابراین لازم است توسط دیگر فنون تکمیل شوند. هر کدام از تکنیک ها، نقش ویژه ای در سه فاز مختلف تدوین استراتژی پابرجا یعنی فازهای پیشاطراحی، طراحی و پساطراحی استراتژی دارند.
    کلیدواژگان: استراتژی پابرجا، شرایط عدم قطعیت، تصمیم گیری پابرجا، پابرجایی، تکنیک
  • ابوالقاسم دلخوش کسمایی، فتاح شریف زاده، میرعلی سیدنقوی، وجه الله قربانی زاده صفحه 375
    زمینه و هدف
    اقتدار تخصصی که طی سال های اخیر، روابط مدیریت و کارکنان را به لحاظ تاثیر بر تمرکز تصمیم گیری متاثر ساخت، نقش رهبری را که با توزیع قدرت تصمیم گیری همراه است، برجسته نمود. الگوی رهبری خدمتگزار با تمرکز بر منابع انسانی با هدف رشد، توسعه و نیل به خود رهبری کارکنان، تحقیقات بسیاری را به خود اختصاص داده است. از آنجا که دانشگاه ها منبع تولید دانش اند، دانشگاه علوم انتظامی تولید و عرضه دانش پلیسی را در یک نظام آموزش کیفی بر عهده دارد. از همین رو ضرورتی برای رهبری دانشگاه است تا با ایجاد تغییرات لازم در کیفیت ها از منابع ارزشمند انسانی برای افزایش توان ملی برای تربیت دانشجویان (افسران آینده پلیس) در پاسخگویی به نیاز های امنیت اجتماعی به صورتی بهینه استفاده نماید.
    روش
    الگوی رهبری خدمتگزار، تجانس ظریف فرهنگی با رسالت و ماموریت دانشگاه علوم انتظامی دارد، لذا با مطالعه ادبیات و مبانی نظری تحقیق، ابعاد و مولفه های الگو مشخص شد و سپس با طراحی پرسشنامه دلفی که پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 88/0 به دست آمد. برای روایی پرسشنامه نیز از دیدگاه های اساتید صاحب نظر دانشگاهی استفاده شد و نیز با توزیع تعدادی پرسشنامه در جامعه آماری ابهامات آن رفع شد. پرسشنامه بر اساس طیف 7 درجه ای لیکرت تنظیم گردید و در یک گروه نمونه 40 نفره از خبرگان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی که به روش تصادفی انتخاب شدند طی دو مرحله شاخص یابی شد، شاخص هایی که بر حسب محاسبات آماری دارای میانگین وزنی بالاتر از 5 بودند، به عنوان شاخص های رهبری خدمتگزار در دانشگاه علوم انتظامی معرفی شدند.
    یافته ها
    از 54 شاخص که در مرحله اول سنجش دلفی در طیف 7 درجه لیکرت آزمون شدند، تعداد 36 شاخص در محدوده 5 -7 طیف قرار گرفتند انتخاب شدند. بنابراین 18 شاخص حذف و 2 شاخص دیگر حسب نظر خبرگان اضافه شد، لذا پرسشنامه دلفی مرحله دوم با 38 شاخص اجرا شد که فقط در 3 شاخص اصلاحیه پذیرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده، نشان می دهد که الگوی رهبری خدمتگزار در دانشگاه علوم انتظامی از پذیرش و مقبولیت چشم گیری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار، دانشگاه علوم انتظامی، روش دلفی، شاخص، ابعاد، سازه، مقیاس لیکرت
  • سیدمهدی الوانی، محمدتقی عصار، لیلا عابدینی صفحه 389
    زمینه و هدف
    درعصر حاضر که ساختار فکری آن آکنده از عمق بخشیدن به اطلاعات وتوجه به مشارکت نیروی انسانی در جهت استفاده از ابزاری به نام دانش برای رویایی و مقابله با عدم اطمینان، حفظ موقعیت، ایجاد خلاقیت و نوآوری است، انتشار مهارت ها جهت گسترش عرصه رقابتی در سازمان ها اهمیت زیادی پیدا کرده است و تحقیقات متعددی در زمینه مدیریت دانش (تسهیم دانش) انجام شده است. هدف این مقاله، بررسی رابطه اعتماد سازمانی باتسهیم دانش درمعاونت آموزش ناجا ومراکز تابعه آن است.که براساس مدل مارتینز (2002) دربررسی عوامل اعتماد (توجه،انصاف، گشودگی، ثبات، مشارکت،تفویض اختیار) افراد به اهداف سازمانی مورد توجه قرار می گیرد وبه عنوان یک عامل اثر گذار برروی تسهیم دانش مهم خواهد بود.
    روش
    این پژوهش به دو شیوه اسنادی و پیمایشی انجام شد و به کمک ابزار های فیش برداری و پرسشنامه اطلاعات آن جمع آوری گردید، برای روایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ (دراعتماد90/0 و تسهیم دانش81/0) مورد تائید قرار گرفت. داده های به دست آمده از طریق آماره های توصیفی و استنباطی (آزمون ضریب پیرسون و فریدمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که معاونت آموزش ناجا و مراکز تابعه با افزایش سطح اعتمادکارکنان مشارکت آن ها را در تصمیم گیری ها و توزیع دانش خود جلب کرده است در جهت رسیدن به اهداف سازمانی خود موفق بوده است با این وجود نیاز به تلاش بیشتری دارد. سطح اعتماد در ابعاد هفتگانه آن در معاونت آموزش ناجا از وضعیت مطلوبی برخوردار است. همچنین این معاونت در شرایط فعلی و به طور نسبی در بین ابعاد اعتماد، بهترین وضعیت را در مشارکت و ضعیف ترین آن را مورد توجه دارد. از همین رو، مدیریت در سازمان باید این احساس را در کارکنان ایجاد نماید که به نیاز های آن ها توجه می شود و آن ها ازحمایت اجتماعی مدیریت برخودارهستند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اعتماد، دانش، تسهیم دانش
  • علی محبی، اکرم علیمردانی، عباس اسدی صفحه 401
    زمینه و هدف
    در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که از مهم ترین نظام های تولید علم و پژوهش می باشند بایستی سیستمی جهت ارزیابی آن ها طراحی گردیده و در این فرآیند با ملاک ها و اصول خاص و علمی به بررسی زیرمجموعه های آن ها پرداخت. به این جهت، پژوهش حاضر با هدف اندازه گیری و ارزیابی کارایی پژوهشی دانشکده های دانشگاه علوم انتظامی در سال 1387 و برای تعیین دانشکده های کارا و ناکارا و رتبه بندی آن ها انجام شد. این کار با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها صورت گرفته است.
    روش
    داده های تحقیق از طریق جداول محقق ساخته و بانک های اطلاعاتی موجود و استاندارد های وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در دانشگاه جمع آوری شده است. با توجه به ماهیت مسئله و تعداد دانشکده ها مدل CCR اصلاحی با ماهیت خروجی برای ارزیابی کارایی دانشکده ها انتخاب شد و به منظور جلوگیری از صفر شدن برخی از شاخص ها از کنترل وزن ها استفاده گردیده است. مدل استفاده شده برای رتبه بندی دانشکده ها مدل اندرسون و پیترسون است و از نرم افزار لینگو و اکسل، نیزبرای حل مدل و سازماندهی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که دانشکده های علوم و فنون اطلاعات و آگاهی، پلیس راهور، پلیس اداری-پشتیبانی کارا و دانشکده های پلیس مرزی-انتظامی وفرماندهی و ستاد ناکارا می باشند.
    نتیجه گیری
    در رتبه بندی نیز به ترتیب دانشکده های، راهور، اداری پشتیبانی، اطلاعات و آگاهی، مرزی-انتظامی و فرماندهی و ستاد در رتبه، اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: کارایی پژوهشی، شاخص های پژوهشی، دانشگاه علوم انتظامی
  • فریبا شایگان، حمید جربانی صفحه 417
    زمینه و هدف
    این تحقیق، با رویکردی تطبیقی یافته های پژوهش ها که توسط ایوان وای سون در خصوص اعتماد مردم چین به پلیس انجام شده است را با اطلاعات مربوط به اعتماد مردم تهران به پلیس مقایسه نموده و علاوه بر مقایسه، میزان اعتماد مردم این دو کشور به پلیس، شاخص های سنجش اعتماد مردم به پلیس را هم مورد بررسی قرارداده است.
    روش
    در بحث نظری با استفاده از تئوری تعارض به عنوان چارچوب نظری راهنما، آثار متغیر های متضاد جنسیت، سن، تحصیلات، درآمد و شغل و همچنین، اثر سیاسی، رضایت از امنیت عمومی و رضایت از کیفیت زندگی با استفاده از روش مطالعه تطبیقی در دو کشور ایران و جین باهم مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که متغیر های متضاد، وضوح چندانی درباره میزان طرز فکر مردم راجع به پلیس ندارند. معمولا جوانان چینی و فقیران تهرانی و آن هایی که قدرت سیاسی زیادی ندارند، اعتماد بالایی هم به پلیس نمی کنند.
    نتیجه گیری
    رضایت مردم از ایجاد امنیت و کیفیت زندگی خود، رابطه مثبت با اعتماد مردم به پلیس دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد به پلیس، مردم تهران، دیدگاه عمومی، تئوری تعارض، چین
  • اکبر وروایی صفحه 435
    زمینه و هدف
    امروزه در همه ی سازمان ها در صورت عدم بررسی تخلفات، سازمان با اختلالات کارکردی مواجه خواهد شد و تحقق اهداف سازمان به تعویق خواهد افتاد. نیروی انتظامی نیز از این قاعده مستثنی نیست، در این سازمان نیز به مثابه سازمان های دیگر، برخی تخلفات اداری و انضباطی به چشم می خورد که در مقاله حاضر به دنبال کاوش و بررسی میزان این تخلفات و عوامل موثر بر آنها هستیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با رویکردی کمی و با استفاده از تکنیک پیمایش، پرسشنامه ای محقق ساخته در پی بررسی تخلفات انضباطی شایع در بین پرسنل ناجا می باشد. جهت رسیدن به این هدف 380 نفر از افسران ارشد، افسران جزء، درجه داران و کارمندان استان های آذربایجان غربی، هرمزگان، خراسان رضوی، یزد و رشت با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایمورد مطالعه قرار گرفته اند.
    نتیجه و
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده مهمترین تخلفات شایع به ترتیب حضور نامرتب در محل کار، غیبت غیرموجه، سستی و سهل انگاری در انجام وظایف، عدم رعایت قوانین و مقررات، عدم رعایت شئونات نظامی، عدم احساس مسئولیت و بی تفاوتی در خدمت(انجام وظایف) بوده است. همچنین رابطه معناداری بین متغیرهای پایگاه اجتماعی اقتصادی، امنیت شغلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، محرومیت نسبی، دینداری و مدیریت سازمانی با میزان تخلفات انضباطی شایع در بین کارکنان ناجا وجود داشته است.
    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، تخلفات انضباطی، امنیت شغلی، دینداری، مدیریت سازمانی، تعهد سازمانی
  • وجه الله قربانی زاده، مهدی نوربخش، احسان منصوریان صفحه 470
    زمینه و هدف
    در عصر حاضر با توجه به سرعت فزاینده تولید و توسعه دانش و افزایش عدم اطمینان محیطی، مدیریت دانش و به کارگیری آن در سازمان ها اهمیت بسیاری پیدا کرده است. از طرفی با توجه به هزینه های بالای پیاده سازی سیستم مدیریت دانش، توفیق در پیاده سازی آن یکی از نگرانی های اصلی مدیران سازمان و محققان در این زمینه است. تحقیقات متعددی در زمینه موضوع مدیریت دانش و عوامل موثر بر موفقیت آن انجام شده است. هدف این مقاله، شناسایی عوامل حیاتی موفقیت مدیریت دانش و سنجش شاخص های آن در سازمان های عمومی است.
    مواد و
    روش
    این مقاله، حاصل پژوهشی کاربردی است که از نظر روش، توصیفی پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان دانشی یکی از سازمان های بخش عمومی کشور به تعداد 96 نفر می باشند که به صورت سرشماری مورد مطالعه قرار گرفته اند. اطلاعات به کمک ابزار پرسشنامه گردآوری شده و روایی محتوای آن با روش دلفی و پایایی آن از راه اندازه گیری مقدار آلفای کرونباخ (96/0) به دست آمده است. برای آزمون فرضیه ها از تحلیل رگرسیون استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان می دهد که پنج عامل مهم به عنوان عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش عبارتند از: فرهنگ سازمانی، نقش ها و رفتار های مدیران، ساختار سازمانی، منابع انسانی و فناوری.
    نتیجه گیری
    در سازمان مورد مطالعه، کلیه عوامل پنج گانه یاد شده، تاثیر معنی داری بر موفقیت مدیریت دانش دارند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، عوامل حیاتی موفقیت، پیاده سازی مدیریت دانش
  • فتاح شریف زاده صفحه 487
    زمینه و هدف
    امروزه داشتن نیروی انسانی ماهر و توانمند و با انگیزه، منبع و ابزار اصلی تحقق اهداف سازمان ها چه در بخش عمومی و چه بخش خصوصی محسوب می گردد. در سال های اخیر در بخش عمومی تلاش به عمل آمده است تا با اصلاح قوانین اداری- مالی، ضمن به روز نمودن این ابزار حقوقی با توجه به نیاز های عصر کنونی و وظایف قانونی سازمان ها، نتیجه و خروجی اجرای آن ها منجر به ایجاد و یا ارتقای انگیزه و رضایت شغلی در عملکرد کارکنان و بهبود کارایی و اثربخشی برای سازمان های عمومی گردد. قانون مدیریت خدمات کشوری، مصوب مهرماه 1386 در قوه مقننه، طی بخشنام های توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی قوه مجریه به سازمان های مشمول قانون ابلاغ گردید و عملا اجرای فصل حقوق و مزایای خود را از تاریخ 1/1/1388 آغاز نمود. هدف این پژوهش، بررسی اثرگذاری اجرای «فصل حقوق و مزایای قانون مدیریت خدمات کشوری» بر رضایت شغلی کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان یکی از مهم ترین ادارات و سازمان های عمومی می باشد.
    روش
    داده ها و اطلاعات تحقیق، از نمونه ای شامل 295 نفر از مدیران، کارشناسان و دیگر کارکنان سازمان که به روش تصادفی انتخاب شدند جمع آوری و برای آزمون فرضیات از روش آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون با بهره گیری از نرم افزار SPSS استفاده گردید. در تجزیه و تحلیل نتایج یافته های تحقیق مشخص شد که بین اجرای فصل حقوق و مزایای قانون مدیریت خدمات کشوری و رضایت شغلی با ضریب همبستگی 441/0 رابطه مثبت وجود داشته و متغیر مستقل تحقیق (اجرای قانون) با ضریب تبیین 195/0 بر چگونگی و سطح رضایت شغلی کارکنان اثرگذار است.
    یافته ها
    یکی از یافته های پژوهش، مشاهده آثار مولفه های احساس عدالت در حقوق دریافتی و رفع نیاز های اصلی و اساسی با پرداخت حقوق بر رضایت شغلی کارکنان می باشد. به طور کلی، با توجه به یافته های تحقیق، پیشنهادهایی به منظور تدوین بهتر قوانین و مقررات مربوط به حقوق و مزایا و نیز نحوه اجرای فصل حقوق و مزایای قانون مدیریت خدمات کشوری ارائه گردید.
    نتیجه گیری
    تامین نیاز های اساسی کارکنان در سازمان با تاکید بر عدالت در پرداخت ها، برقراری نسبت بین ویژگی های شاغلین و حقوق دریافتی، سازگاری بیشتر خصوصیات مشاغل و حقوق و مزایا، برآورده شدن انتظارات کارکنان به طور چشمگیری می تواند بر تامین رضایت شغلی نیروی انسانی سازمان اثر مثبت گذارد.
    کلیدواژگان: مدیریت خدمات کشوری، قانون حقوق و مزایا، رضایت شغلی، کارکنان سازمان های عمومی
|
  • Mojtaba Lashkarblooki, Seyed Hamid Khodadad Hosseini(d) Page 353
    Objective and
    Background
    The present research analyses the techniques applicable for developing alive strategies meticulously. Alive strategy is a certain type of strategy which is meaningful and sustainable in various environments.
    Methodology
    The applicable techniques for designing alive strategy identified in three ways: identifying the references which introduce various techniques, searching based on aliveness and identifying techniques similar to the two previous methods. Search based on the three aforesaid methods led to identifying over 120 techniques. The whole techniques were analyzed based on 5 criteria, and reduced by 9 techniques. Afterwards, every technique analyzed from 4 view points: analyzing pivotal topics, reviewing executive steps, analyzing the strong and improvable points of the techniques and reviewing their comprehensiveness and completeness.
    Findings
    The nine identified techniques are: alive decision-making, concerned parties’-oriented strategic planning, planning based on premises, analyzing errors statuses and impacts, analyzing potential issues, analyzing side effects of solutions, planning sensitive to absence of absoluteness, scenario- based planning
    Conclusion
    Every technique has analyzed a certain pivotal subject; therefore it should be completed by the other techniques. None of the techniques can have impact on all factors which cause instability of strategies. Therefore, they require to be completed by other techniques. Every technique plays an important role in the three phases of developing alive strategy: pre-designing, designing and post- designing phases.
    Keywords: Alive strategy, absence of absoluteness, alive decision, making, stability, technique
  • Abolghasem Delkhosh Kasmaei, Fattah Sharifzadeh, Mirali Seyed Naghavi, Vajhollah Ghorbanizadeh Page 375
    Background And Objective
    The expert sovereignty which affected the relationship between management and staff in terms of decision-making has highlighted the role of leadership which is associated with distribution of decision-making. Many researches have been conducted concentrating on human resources while aiming at growing and developing self –leadership on the part of staff. Whereas universities generate knowledge, Police University is responsible for generating and providing police knowledge in a qualitative education system. Hence, it is essential for universities to create the required changes in qualities and use valuable human resources for enhancing national potential for training prospective police officers to meet the societal security in an optimized way.
    Methodology
    Serving leadership pattern is homogeneous with the mission of Police University in a delicate way. Therefore, having reviewed the literature of the research and the research theoretical tenets, dimensions o and constituents of the pattern came out, afterwards Delphi questionnaire designed whose validity determined through Chronbach’s Alpha(0.88).University professors’ commented on reliability of the questionnaire and its ambiguities removed through distributing a few of them. The questionnaire is developed based on Lickert 7 ranges and 49 experienced Police university faculty members were selected randomly, and indicators identified over two stages. The indicators which had an average weight of over 5 were introduced as indicators of serving leadership in Police University.
    Findings
    36 out of the 54 indicators which were tested in the first stage of Delphi assessment in the Lickert 7 ranges located in the range between 5 and 7 were selected. Therefore,18 indicators eliminated and 2 other indicators added based on the experts comments. In this way, Delphi questionnaire implemented through using 38 indicators, and just three of them had amendments in three indicators.
    Conclusion
    The results indicate that the serving leadership pattern is so acceptable in Police University
    Keywords: Serving leadership, Police University, Delphi method, indicator, dimensions, structure, Lickert scale
  • Seyed Mehdi Alvani, Mohammad Taqi Assar, Leila Abedini Page 389
    Background And Objective
    At the present age whose intellectual structure aims at deepening information and paying attention to human force contribution in line with utilizing a tool called knowledge to encounter and face uncertainty, maintain the situation, create creativity and innovation, skills dissemination to expand competition within organizations has become of significant importance, and many researches have been conducted on knowledge sharing(knowledge management). The present article aims at reviewing the relationship organizational trust and knowledge sharing in Police Forces Training Division and its affiliated training centers. Based on Martinez Model (2002) while reviewing trust factors (attention, equity, openness, stability, contribution, authority delegation) organizational aims are paid attention to, and is considered to be a factor impacting knowledge sharing.
    Methodology
    The research is conducted using two
    Methods
    documentary and survey, and its information is collected through note-taking and using a questionnaire. Its reliability approved by Chronbach’s Alpha coefficient (0.90 for trust and 0.81 for knowledge sharing).The data achieved through descriptive and deductive statistics (Pearson and Friedman Test) were analyzed.Findings and
    Conclusion
    The research findings indicate that Police Training Division and its affiliated centers has attracted the attention of the staff in decision-makings and knowledge sharing, and has been successful in reaching its organizational objectives; however, some more efforts are required to be made. Trust level in the 7 ranges has a desirable status. The Division has paid attention to various dimensions of trust.Hence, the management in the organization should make staff feel that the organization pays attention to their needs and supports them.
    Keywords: Knowledge management, trust, knowledge, knowledge sharing
  • Ali Mohebi, Akram Alimardani, Abbas Asadi Page 401
    Background And Objective
    Whereas universities and higher education institutes are among the most important systems of science production and research centers an assessment system should be designed to review its subordinates using certain criteria and principles. For this reason, the present research aims at measuring and evaluating the research efficiency of faculties of the Police University in 2008 and determining the efficient and inefficient faculties and ranking them. This is implemented through using data covered analysis technique.
    Methodology
    The research data is gathered through self-made tables and the existing data banks, and standards of the Research and Technology Science at the university. CCR Improvement Model having output nature is selected for evaluating the efficiency of faculties with respect to the nature of the issue and the number of faculties and to prevent some indicators from becoming zero weight control is utilized. Anderson and Peterson model is used for ranking the faculties and Linko and Excel software are used for solving the model and organizing the data.
    Findings
    The results of the research indicate that faculties of “Sciences, Techniques and Intelligence”,”Traffic Police”, and “Administrative and Logistics Police” are efficient, while “Border Police” and “Dafous “faculties are inefficient.
    Conclusion
    “Traffic Police”, “Administrative and Logistics”, ”Intelligence”,”Border Police, ” Dafous” rank first to fifth, respectively.
    Keywords: Research efficiency, research indicators, IR Police University
  • Fariba Shaygan, Hamid Jarabani Page 417
    Background And Objective
    The present research compares the trust level of Tehrani and Beijing citizens to police. Meanwhile, the level of trust of people to police in the country level and indexes of evaluating the level of people’s trust to police is reviewed.
    Methodology
    In the theoretical discussion the impacts of some contradictory variables such as gender, age, education, income and occupation, as well as the political impact of satisfaction from public security and satisfaction from life quality are compared in Iran and China through using contradiction theory as a theoretical guideline.
    Findings
    The results indicate that contradictory variables are not so clear about the way people think of police. Chinese youth, poor Tehranis and those who do not enjoy high political power do not trust people very much.
    Conclusion
    People’s satisfaction from security establishment and quality of their life has a positive relationship with people’s trust to police.
    Keywords: People's trust to police, Tehrani citizens, Public view, contradiction theory, China
  • Akbar Varvaei Page 435
    Background And Objective
    Nowadays, in case offenses in organizations are not followed up organizations will face performance related problems, and materialization of their objectives will be delayed. Police forces are not an exception to the law. Like other organizations, some administrative offenses are seen.The present article is aiming at investigating and reviewing the rate of these offenses, and the factors contributing to them.
    Methods
    Using a quantitative approach, the present review utilizes survey technique and a self-made questionnaire to review disciplinary offenses popular among police forces staff. In order to reach this goal 380 respondents including senior officers, junior officers, non-commissioned officers and clerks of police forces in Western Azaebaijan, Hormozgan, Khorasan Razavi,Yazd, and Rasht have been examined through using cluster sampling method.Findings and
    Conclusion
    Based on the achieved results the most important offenses among police forces are not starting work on time, unjustifiable absence, negligence in performing responsibilities, not observing laws and regulations, not observing military dignity, not feeling responsible and being indifferent while doing their job, respectively. There is also a significant relationship between variables of socioeconomic base, job security, job satisfaction, organizational commitment, relative deprivation, piety, and organizational management and the rate of disciplinary offenses among police forces.
    Keywords: Disciplinary offenses, job security, piety, organizational management, organizational commitment
  • Vajhollah Ghorbani Zadeh, Mehdi Nourbakhsh, Ehsan Mansourian Page 470
    Background And Objective
    With respect to the growing momentum of knowledge generation and development, and enhancement of environmental uncertainty, knowledge management and its application has become so important in the current age. On one hand due to the high cost of deployment of knowledge management system, success in its deployment is one of the major concerns of organizations managers, and the researchers’ active in this field. The present article aims at identifying the critical factors contributing to success of knowledge management, and evaluating its indicators in public organizations.
    Methodology
    The present article is the result of an applied research which is considered as a descriptive survey in terms of methodology. N=96 including all the knowledge-related staff of one of the organizations of the public sector which are examined through head count. The required information is gathered through using a questionnaire, whose contents reliability is evaluated through Delphi and its validity is achieved through Chronbach’s Alpha coefficient(0.96).Regression analysis is used for testing the hypotheses.
    Findings
    The results indicate that there are 5 factors which are the key factors of the success of knowledge management: organizational culture, managers’ roles and attitudes, organizational structure, human resources and technology.
    Conclusion
    The 5 above-mentioned factors have significant impact on the success of knowledge management, in the under survey organization.
    Keywords: Knowledge management, success critical factors, knowledge management deployment
  • Fattah Sharifzadeh Page 487
    Background And Objective
    Today benefiting from skilled, motivated and capable human force is the major source and tool for realization of the objectives of the organizations either in public or private sector. During the last years efforts have been made in the public sector to improve administrative-financial laws and update the legal tool with regard to the needs of the current age and the legal responsibilities of the organizations. Therefore, the result and output of them leads to creation and or improvement of motivation and job satisfaction in the staff performance and improvement of efficiency and effectiveness in public organizations. The “Country Services Management Act”approved in 2007by the legislative assembly was notified to the concerned organizations by the office of “President’s Deputy for Development of Management and Human Resources”and its implementation started on 10 January 2010.The present research aims at reviewing the impact of implementation of the Act on job satisfaction of staff in the Ministry of Finance as one of the most important organizations in the public sector.
    Methodology
    the research data and information achieved from a sample of 295 managers, experts and staff of the organization who were selected randomly. The data gathered and correlation test and regression analysis were used to test the hypotheses through using SPSS. Having analyzed the findings of the research, it came out that there is positive relationship between implementation of the Act and job satisfaction with correlation coefficient(0.441), and the research independent variable(Act implementation)with expression coefficient(0.195)affects the manner and level of staff job satisfaction.
    Findings
    One of the research findings is observing the impacts of the constituents of feeling secure in terms of the received salary and meeting major and basic needs through paying salary on staff job satisfaction. In general, with respect to the findings of the research, some recommendations are offered to develop better laws and regulations related to salary and benefits, and manner of implementation of the Act, as well.
    Conclusion
    Meeting basic needs of the staff while stressing on observing justice in payments, establishing proportion between characteristics of staff and their salary, more compliance between jobs characteristics and the relevant salary and benefits, and meeting the staff expectations can have positive impact on the staff job satisfaction.
    Keywords: Country Services Management, salary, benefit's Act, job satisfaction, public organization's staff