فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:6 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرخنده جمشیدی، ملاحت اکبرفهیمی، حمیدطاهرخانی، میتراخلف بیگی صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به دلیل اختلال درعملکرد اجتماعی دچار نقصان در مهارت های بین فردی و اجتماعی می شوند. یکی از عوامل موثر در عملکرد اجتماعی توانایی بازشناسی چهره می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط تمایز هویت چهره با عملکرد اجتماعی مبتلایان مرد اسکیزوفرنی و مقایسه آن با گروه همسان سالم بود.
    روش بررسی
    روش این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقایسه ای است. 20 فرد سالم و 20 مبتلا به اسکیزوفرنی همسان از نظر سن، جنس و تحصیلات از نظر توانایی تشخیص تمایز هویت چهره با آزمون محقق ساخته و مهارتهای ارتباطی توسط پرسشنامه مهارتهای ارتباطی و تعاملی(Assessment of Communication and Interaction Skills: ACIS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه گیری در گروه بیماران سرشماری(بیماران ساکن در مرکز توانبخشی طلوع و خانه های حمایتی تهران) و افراد سالم به روش دردسترس بود.
    یافته ها
    دو گروه از نظر امتیاز مهارتهای ارتباطی و تعاملی دارای تفاوت معنی داری بودند (1 0/0>p) اما اختلافی بین متغیرهای آزمون تمایز هویت چهره وجود نداشت(05/0
    نتیجه گیری
    براساس شواهد این مطالعه، پردازش اطلاعات هویت چهره در مبتلایان به اسکیزوفرنی و افراد سالم به روش پردازش کلی(شکل بندی) است و عدم ارتباط آن با مهارتهای ارتباطی و تعاملی نیاز به بررسی عمیقتر و وسیعتر دارد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، تمایز هویت چهره، عملکرد اجتماعی
  • سیده مریم حجازی، آزاده شادمهر، غلامرضا علیایی، سعید طالبیان صفحات 8-12
    زمینه و هدف
    افراد معمولا از مدلهای مختلفی برای پرش ارتفاع استفاده می نمایند. به نظر می رسد هریک از انواع پرش می تواند اثرات متفاوتی بر پارامتر های بیومکانیکی بدن داشته باشد. این تحقیق اثر دو نوع پرش بر شاخص های عملکرد و نیز سفتی عمودی اندام تحتانی به عنوان پاسخ مکانیکی بدن به اغتشاشات حین پرش را مورد بررسی قرار داده است.
    روش بررسی
    سفتی عمودی اندام تحتانی و نیز شاخص های عملکرد شامل ارتفاع پرش، زمان پرش، زمان تماس و توان در 25 خانم جوان سالم حین انجام دو نوع پرش squat (Squat Jump: SJ)و countermovement (Counter Movement Jump: CMJ) بررسی گردید.
    یافته ها
    شاخص های سفتی عمودی اندام تحتانی (028/0=P) و ارتفاع پرش (039/0=P) به شکل معناداری در پرش CMJ بیشتر از SJ بود. نوع پرش بر متغیرهای زمان پرش (1/0=P).، زمان تماس (7/0=P). و توان (3/0=P) تاثیر معناداری نگذاشت.
    نتیجه گیری
    پرش CMJ با افزایش تولید نیروی عضلانی، کار انجام شده و نیروی واکنشی زمین سبب بهبود در عملکرد پرش می گردد. افزایش میزان سفتی عمودی نیز از سویی با بهبود عملکرد و از سوی دیگر با افزایش احتمال آسیب همراه می باشد.
    کلیدواژگان: سفتی عمودی اندام تحتانی، عملکرد، پرش ارتفاع، صفحه نیرو
  • نسرین صالحی دهنو، شهره نوری زاده دهکردی*، مهدی دادگو، مسعود صالحی، نرگس مفتاحی صفحات 13-19
    زمینه و هدف

    اسپاستیسیته یکی از علائمی است که منجر به محدودیت عملکردی در بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی می شود و با افزایش وابسته به سرعت رفلکس های کششی تونیک و تشدید رفلکس های تاندونی(به علت افزایش تحریک پذیری رفلکس کششی) مشخص می شود. مقیاس اصلاح شده تاردیو یک معیار بالینی معتبر برای ارزیابی اسپاستیسیته در افراد مبتلا به فلج مغزی می باشد. هدف این تحقیق ارزیابی پایایی بین دو آزمونگر در ارزیابی اسپاستیسیته با استفاده از مقیاس اصلاح شده تاردیو، در عضلات اندام تحتانی بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی می باشد.

    روش بررسی

    در تحقیقی از نوع تحلیلی- مقطعی، 30 فرد بزرگسال(19زن، 11مرد) مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک با میانگین سنی 8/4±57/26 سال، با روش نمونه گیری ساده، از افراد در دسترس مراجعه کننده به مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد مستقر در شهر تهران وارد مطالعه شدند. شدت اسپاستیسیته عضلات اداکتور ران، خم کننده های زانو و پلانتار فلکسور مچ پا با استفاده از مقیاس اصلاح شده تاردیو توسط دو آزمونگر به فاصله زمانی 10 دقیقه، ارزیابی شدند.

    یافته ها

    مقادیر ICC برای اختلاف دو زاویه واکنش عضلانی و دامنه حرکتی کامل(1R-2R)، برای عضلات اداکتور ران و خم کننده های زانو به ترتیب 97/. و 88/. و برای پلانتارفلکسورهای مچ پا82/. محاسبه گردید. همچنین توافق یبن دو آزمونگر درارزیابی کیفیت واکنش عضلات اداکتور ران، خم کننده های زانو و پلانتارفلکسور مچ پا به ترتیب 89/.، 96/.، و 92/. به دست آمد.

    نتیجه گیری

    مقیاس اصلاح شده تاردیو در عضلات اداکتورهای هیپ، خم کننده های زانو و پلانتارفلکسور مچ پا بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی داری پایایی بالا است. احتمالا از این مقیاس می توان برای ارزیابی اسپاستیسیته عضلات اندام تحتانی در بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اسپاستیسیته، پایایی بین دو آزمونگر، مقیاس اصلاح شده تاردیو، بزرگسال، فلج مغزی
  • ناصر حوایی، ماندانا رضایی، قدمعلی طالبی، علیرضا فرنام صفحات 20-25
    زمینه و هدف
    اختلال نوشتن رشدی یکی از انواع ناتوانی های یادگیری در دانش آموزان است. بررسی مهارت حسی و حرکتی دست در این افراد با استفاده از آزمون هایی که مناسب، عملکردی و نشان دهنده توانایی واقعی فرد در حرکات ظریف و پیچیده دست باشد، از پیش نیازهای طرح برنامه درمانی است. از دسته آزمون های مورد استفاده جهت بررسی مهارت حرکتی و حسی دست، به ترتیب آزمون های پوردوپگبورد و تمایز دونقطه می باشد. از این رو هدف این مطالعه، بررسی تکرارپذیری این آزمون ها در دانش آموزان با اختلال نوشتن رشدی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، مهارت های حسی و حرکتی دست در23 دانش آموز 11-8 ساله با اختلال نوشتن رشدی در شهر تبریز از طریق آزمون های پوردوپگبورد و تمایز دو نقطه (به دو صورت استاتیک و دینامیک) ارزیابی شد. جهت بررسی تکرارپذیری بین جلسه ای آزمون ها توسط دو آزمونگر و درون جلسه ای با فاصله 1 هفته از ضریب همبستگی درون گروهی، برای مقایسه مهارت ها در دختر و پسر، راست دست و چپ دست از آزمون تی مستقل و برای بررسی ارتباط بین مهارت حرکتی با حسی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    ضریب همبستگی درون گروهی برای آزمون های پوردوپگبورد و تمایز دو نقطه استاتیک و دینامیک در حالت بین جلسه ای از 94/0 تا 77/0 و برای حالت درون جلسه ای از 69/0 تا 92/0 متغیر بود. مهارت حرکتی با مهارت حسی ارتباط معنادار نداشت.
    نتیجه گیری
    به علت تکرارپذیری بالا می توان از این آزمون ها جهت سنجش مهارت های حسی و حرکتی و طرح ریزی برنامه درمانی دانش آموزان با اختلال نوشتن رشدی بهره برد. عدم وجود ارتباط بین مهارت حرکتی و حسی در این بیماران، می تواند مرتبط با نوع پاتولوژی اختلال نوشتن باشد که مطالعات بیشتری را می طلبد.
    کلیدواژگان: تکرارپذیری، آزمون پوردو پگبورد، آزمون تمایز دو نقطه، اختلال نوشتن رشدی
  • شروین امیری، آزاده شادمهر*، زینت آشناگر، شهره جلایی صفحات 26-36
    زمینه و هدف

    اندازه گیری زمان عکس العمل و مهارت پیش بینی در بسیاری از تمرینات درمانی و یا برنامه های ورزشی می تواند کمک کننده باشد. در هر نوع ورزش و فعالیتی که فرد نیازمند عکس العمل سریع و صحیح جهت تصمیم گیری و اجرای یک حرکت مناسب باشد، ارتقاء مهارت های پیش بینی و زمان عکس العمل می تواند در بهبود کنترل حرکتی و استراتژی های مربوط به حرکت و پردازش مرکزی موثر باشند. از این رو برنامه ای که به راحتی و بدون نیاز به تخصصی خاص به اندازه گیری زمان عکس العمل و مهارت پیش بینی بپردازد، مورد نیاز است. تاکنون سامانه ای که بتواند متغیرهای فوق را به طور عینی اندازه گیری نماید، در کشور ساخته نشده است لذا هدف از این مطالعه، طراحی و ساخت سامانه مذکور بود.

    روش بررسی

    سامانه ای متشکل از نرم افزار کامپیوتری، لپ تاپ، صفحه نمایشگر و صفحه کلید طراحی گردید. نرم افزار سامانه از دو زیرسیستم برای اندازه گیری زمان عکس العمل و تخمین مهارت پیش بینی تشکیل شد.

    یافته ها

    با استفاده از این تجهیزات امکان انجام 6 آزمون تعیین زمان عکس العمل انتخابی دیداری، تعیین زمان عکس العمل انتخابی شنیداری، تعیین زمان عکس العمل انتخابی پیچیده دیداری و تعیین زمان عکس العمل انتخابی پیچیده شنیداری، تخمین مهارت پیش بینی با سرعت کم و تخمین مهارت پیش بینی با سرعت زیاد مهیا گردید. روایی ساختاری و روایی محتوایی سامانه در حد بسیار زیاد برآورد شد.

    نتیجه گیری

    سامانه حاضر می تواند در بسیاری از مراکز درمانی و ورزشی به آسانی مورد استفاده قرار گیرد و اطلاعات پایه ای در مورد استراتژی های کنترل حرکتی در اختیار گذارد. همچنین با استفاده از این سامانه می توان در مورد اثر بخشی درمانهای مختلف بر متغیر های زمان عکس العمل و مهارت پیش بینی و نیز انتخاب بازیکنان ورزشی قضاوت صحیح تری نمود.

    کلیدواژگان: زمان عکس العمل، تخمین مهارت پیش بینی، آزمون، سامانه
  • جلال بختیاری، هوشنگ دادگر، سید احمد رضا خاتون آبادی، راهب قربانی صفحات 37-41
    زمینه وهدف
    تمییز شنیداری یکی از اجزاء مهارت های پردازش شنیداری مرکزی یا درک شنیداری می باشد که نقش مهمی در اکتساب وتولید صداهای گفتاری دارد. آزمون تمییز شنیداری یک ابزار غربالگری و ارزیابی این مهارت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی روند رشد توانایی تمییز شنیداری در گروه های سنی 6-4 سال کودکان عادی شهر سمنان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 200 کودک طبیعی در محدوده سنی 6-4سال شهر سمنان انجام شده است. مهارت تمییز شنیداری در این کودکان توسط آزمون تمییز شنیداری وپمن(نسخه فارسی)، که یکی از عمومی وکاربردی ترین آزمون های تمییز شنیداری می باشد ارزیابی شد. سطح معناداری در این پژوهش05/0=P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    امتیاز تمییز شنیداری بر اساس صدک 5 و 95 در گرو های سنی 4،5 و6 سال به ترتیب بین 20 و 36، 85/21و 38، 30/23 و35/39 قرار داشت. میانگین تمییز شنیداری کودکان 4 ساله، بطور معنی داری از کودکان 5 ساله و کودکان 6 ساله کمتر بود(003/0=P). اما بین میانگین نمره تمییز شنیداری 5 و 6 ساله تفاوت معنی داری مشاهده نشد (21/0P=). همچنین در این پژوهش بین دوجنس دختر وپسر تفاوت معنی دار مشاهده نشد (34/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که توانایی کودکان سنین بالاتر در مهارت تمییز شنیداری صداها در مقایسه با کودکان سنین پایین بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: پردازش شنیداری مرکزی، رشد، آزمون های تمییز شنیداری
  • نسرین ناصری، زهرا فخاری، مریم صنوبری، گلناز صدریا صفحات 42-49
    زمینه و هدف
    ثبات مرکزی(core stability)، قابلیت مجموعه کمری- لگنی- رانی برای جلوگیری از بی ثباتی ستون فقرات و بازگشت به حالت تعادل پس از اعمال یک اغتشاش است. گزارش داده شده است که عضلات ناحیه مرکزی، قبل از انجام حرکات در اندام ها فعال می شوند. ثبات مرکزی، محوری برای عملکرد بیومکانیکی موثر اندام هاست که از طریق افزایش تولید نیرو و کاهش بار های مفصلی در تمامی انواع فعالیتها، از دویدن تا پرتاب کردن عمل می کند. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین ثبات مرکزی و عملکرد اندام تحتانی در زنان ورزشکار بود.
    روش بررسی
    30 داوطلب زن ورزشکار، با میانگین (انحراف معیار) سنی (8/3) 23 سال در این مطالعه شرکت کردند. از دو مجموعه تست برای ارزیابی ثبات مرکزی و عملکرد اندام تحتانی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور ران با دویدن جهشی در راه پله با جهش6 متری و با حرکت تعادلی ستاره ای در جهت اکستانسیون به ترتیب با 438/0-r=،، 367/0-r= و 515 /0 r= ارتباط معنا دار داشت. همچنین تحمل عضلات لاترال فلکسور تنه با دویدن رفت وبرگشتی با 367/0 r=، پایین آوردن همزمان دو اندام تحتانی با پرش عمودی با 42/0 r= و تحمل عضلات اکستانسور تنه با پرش عمودی 404/-0 r= ارتباط معنا دارداشت. در موارد دیگر، بین تست های ثبات مرکزی و تست های عملکرد اندام تحتانی ارتباط معنی دار وجود نداشت (05/0 p>).
    نتیجه گیری
    با وجود ارتباط ضعیف تا متوسط که در این مطالعه به دست آمد می توان اظهار کرد که با اینگونه تست های ثبات مرکزی نمی توان عملکرد اندام تحتانی را پیش بینی کرد. لذا به نظر می رسد ارزیابی ثبات مرکزی باید بصورت دینامیک بوده وشامل مواردی باشد که مناسب برای جامعه ورزشکاران است.
    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، عملکرد اندام تحتانی، ورزشکاران زن
  • شقایق امیدوار، زهرا جعفری *، سیدعلی اکبر طاهایی، مسعود صالحی صفحات 51-57
    زمینه و هدف

    مطالعات مختلف، تاثیر پذیری بیشتر توانایی بازشناسی گفتار از نویز زمینه را در شنونده های دو زبانه در قیاس تک زبانه نشان می دهند. این در حالی است که تاکنون تاثیر نویز بر عملکرد بازشناسی گفتار در جمعیت دو زبانه ترکی-فارسی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه عملکرد بازشناسی واژه در حضور دو نویز ممتد و منقطع در بزرگسالان هنجار تک زبانه فارسی و دو زبانه زودهنگام ترکی- فارسی بود.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی مقایسه ای حاضر، با ارایه محرکات گفتاری نخست در سکوت و سپس توام با ارایه نویز ممتد و منقطع در چهار نسبت سیگنال به نویز 10+، 0، 10- و 20- دسی بل، بر روی دو گروه شامل 33 فرد تک زبانه فارسی زبان و 36 فرد دو زبانه ترکی-فارسی در محدوده سنی 18 تا 25 سال انجام شد.

    یافته ها

    در هر دو گروه، در هر یک از 4 نسبت سیگنال به نویز مورد مطالعه، میزان کاهش امتیاز بازشناسی واژه در حضور نویز ممتد نسبت به نویز منقطع به طور معناداری، بالاتر بود (0001/0>P). همچنین، بین دو گروه فارسی زبان و دو زبانه ترکی- فارسی در امتیاز بازشناسی واژه در حضور هر دو نوع نویز ممتد (001/0 p≤) و منقطع (002/0 p=)، اختلاف معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد در حضور نویز زمینه، توانایی بازشناسی واژه های زبان فارسی در افراد دو زبانه ترکی- فارسی بیشتر از افراد فارسی زبان کاهش می یابد و نویز ممتد نسبت به نویز منقطع، توانایی درک گفتار را بیشتر متاثر می کند.

    کلیدواژگان: دو زبانه، فارسی، ترکی، نویز زمینه، بازشناسی واژه
  • سعید طالبیان، زینب شیروی، سیما مرادی، نیلوفر روستایی، حسن تمرتاش صفحات 58-64
    زمینه و هدف
    نیروی وارده در مچ پا جهت حفظ ثبات از عواملی است که در صورت عدم وجود کنترل مناسب می تواند سبب بروز ضایعات در مچ پا گردد. بی ثباتی مزمن مچ پا یک ناتوانی شایع است که می تواند روی عملکرد و فعالیت روزانه زندگی افراد مبتلا اثر بگذارد. هدف این تحقیق ارزیابی تغییرات کنترل شده نیروی اعمال شده بر مچ پا در شرایط دشوار کنترل پوسچر است.
    روش بررسی
    کنترل پوسچر در دو گروه سالم و بیمار در 8 وضعیت بر روی دستگاه صفحه نیرو مورد بررسی قرار گرفت. وضعیتها شامل ایستادن روی دو پا با چشم باز و بسته، وایستادن روی یک پا (راست و چپ) با چشم باز با و بدون فعالیت شناختی همزمان بود. میزان تغییرات نیرو در حوزه زمان با ارزیابی فرکتال در دو محور X وY اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    بعد فرکتال نیرو در هر دو گروه کاهش معنی داری متعاقب دریافت تکلیف دوگانه در همه حالت ها نشان داد (05/0P<). تفاوت معنی داری بین دو گروه در شرایط ایستادن دو پا در شرایط با و بدون تکلیف دو گانه مشاهده نشد. در شرایط ایستادن روی یک پا بعد فرکتال نیرو بدنبال دریافت تکلیف دوگانه افزایش معنی داری در اندام مبتلا نشان داد (05/0P<) ولی مقایسه دو اندام در افراد سالم تفاوتی را در بر نداشت. همچنین مقایسه اندام مبتلا در بیماران با اندام مشابه در افراد سالم با افزایش معنی دار بعد فرکتال نیرو همراه بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بیماران با سابقه بی ثباتی مزمن مچ پا دچار اختلال در حفظ و کنترل مناسب نیرو در تکمیل شرایط حفظ پوسچر می باشند. این اختلال در روند کنترل با تکلیف دو گانه مشخص تر گشته و شرایط مستعدی را جهت آسیب مجدد فراهم می سازد. ارزیابی با بعد فرکتال یک روش مناسب جهت ارزیابی کنترل پوسچر در شرایط مشکل می باشد.
    کلیدواژگان: کلید واژه ها: کنترل پوسچر، فرکتال، پیچ خوردگی مچ پا، صفحه نیرو، تکلیف دوگانه
  • خاطره فرخ منش، محمد صادق قاسمی*، حسن سعیدی، مسعود رودباری، رضا عمادی فر صفحات 65-70
    زمینه و هدف

    طبق مشاهدات کلینیکی، هایپرپرونیشن پا بسیار شایع است و می تواند سبب راستای نامناسب اندام تحتانی شود. این امر در ایستادن و راه رفتن، نقص های عملکردی و ساختاری بدن ایجاد می کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هایپرپرونیشن پا بر راستای ستون فقرات، در وضعیت ایستاده بود.

    روش بررسی

    35 مرد سالم 18 تا 30 سال در این مطالعه شرکت نمودند. ارزیابی توسط دو آزمون گر در 4 وضعیت ایستایی (سطح صاف و گوه های 10، 15 و 20 درجه) با دستگاه آنالیز حرکتی زبریس انجام گرفت. هر یک از روش های اندازه گیری فوق 3 مرتبه تکرار شد. برای تجزیه و تحلیل آماری SPSS نسخه 17 و آزمون های تی زوجی، آنالیز واریانس با داده های تکراری استفاده گردید.

    یافته ها

    میان همه ی مدها در متغیرهای زاویه ساکرال، شیب لگنی، لوردوز کمری و کایفوز پشتی (به جز در میان مد اول و دوم) اختلاف معنی دار آماری دیده شد(0083/0< P). در نهایت یک گرایش مثبت برای آزمون گرها و همه ی متغیرها، با افزایش مقدار زاویه گوه به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد با افزایش دو طرفه پرونیشن پا، زاویه ساکرال، شیب لگنی، لوردوز کمری و کایفوز پشتی افزایش یافتند که در حقیقت هر کدام، یک پدیده جبرانی محسوب می شد.

    کلیدواژگان: پاسچر، هایپرپرونیشن، راستای ستون فقرات، گوه ها، دستگاه آنالیز حرکتی زبریس
|
  • Jamshidi F., Akbarfahimi M., Taherkhani H., Khalaf Beigi M Pages 1-7
    Background And Aim
    People with schizophrenia have deficits in interpersonal and social skills associated with social dysfunction. Facial processing ability is an effective component of social functioning. The purpose of this study was to examine the relationship between facial identity discrimination and social functioning in 20-55 years old schizophrenic patients and comparison with normal matched group.
    Materials And Methods
    The method of this study was analytical- descriptive and comparative. Twenty normal individuals and 20 schizophrenic patients matched in age, sex and educational level, were assessed about facial identity by researcher- made test, and interaction skills by "Assessment of Communication and Interaction Skills"(ACIS) questionnaire. Available sampling was used for census patients (who inhabited Tolou rehabilitation center and supported houses in Tehran) and normal group.
    Results
    There were significant difference in scores of "communication and interaction skills" (p<0.01) without any significant difference between facial identity discrimination testing variables (p>0.05) between two groups. The relationships between "facial identity discrimination" and "communication and interaction skills" in schizophrenia were compared with control group and did not show significant difference. (p>0.05).
    Conclusion
    The facial identity in schizophrenic patients and healthy adults were processed globally (configural). However, its relation with "Communication and Interaction Skills in schizophrenic patients requires further study.
    Keywords: schizophrenia, facial identity discrimination, social function
  • Hejazi Sm, Shadmehr A., Olyaei Gr, Talebian S Pages 8-12
    Background And Aim
    To investigate effects of 2 different jump types on vertical leg stiffness and performance parameters in healthy young women. People usually use various types of high jumping. It seems any model may have different effects on biomechanical parameters of the human body. Present study determined the effect of 2 jump types on performance parameters and vertical leg stiffness as a mechanical response of body to perturbations which occur during jumping.
    Materials And Methods
    Vertical leg stiffness and performance parameters (jump height, flight time, contact time and power) were calculated in 25 healthy female subjects, under 2 conditions of Squat Jump (SJ) and Counter Movement Jump (CMJ).
    Results
    Vertical leg stiffness (P= 0.028) and jump height (P= 0.039) were significantly higher in CMJ than SJ. Jump type has not any significant effects on the flight time (P= 0.1), contact time (P= 0.7) and power (P= 0.3).
    Conclusion
    Counter movement jump increases the muscle force production, work output and GRF and may cause improvement in jump performance. Increased vertical leg stiffness improves performance as well as the risk of injury.
    Keywords: Vertical leg stiffness, Performance, Vertical jump, Force plate
  • Salehi Dehno N., Noorizadeh Dehkordi S., Dadgoo M., Salehi M., Meftahi N Pages 13-19
    Background And Aim

    Spasticity is one of the symptoms that contributes to functional limitation in adults with cerebral palsy and characterized by a velocity dependent increase in tonic reflex due to the hyperexcitability of the stretch reflex. Modified Tardieu Scale (MTS) is a valid clinical tool for assessment of spasticity. The purpose of this study was to investigate Inter-rater reliability of the Modified Tardieu Scale (MTS) for hip adductors, knee extensors and ankle plantar flexors muscles in adult subjects with cerebral palsy.

    Materials And Methods

    In an analytical cross sectional study, 30participants (11 men، 21 women, age range 20 to 40 years, mean age (26. 57±4. 8) with spastic cerebral palsy from Raad Rehabilitation Goodwill Complexes in Tehran city in a convenient sampling took part in this study. Spasticity was measured by two physiotherapist for hip adductors, knee extensors and ankle plantar flexors with MTS during same session with ten minutes interval between assessment of two raters.

    Results

    ICC values for R2-R1 as an indicator of spasticity in hip adductors, knee extensor and plantar flexors were 0. 97, 0. 88 and 0. 81 respectively. Also ICC Values for quality of muscle reaction was 0. 89 in hip adductors, 0. 96 in knee extensors and 0. 92 in ankle plantar flexors

    Conclusion

    MTS has a high reliability in spasticity assessment of adductors, knee extensors and ankle plantar flexors muscles, Probably MTS can be used as a reliable clinical tool to measure spasticity of lower extremity muscles in adult subjects with cerebral palsy.

    Keywords: Reliability, Modified Tardieu scale, Adult cerebral palsy, Spasticity
  • Havaei N., Rezaei M., Talebi Gh, Farnam A Pages 20-25
    Background And Aim
    Developmental dysgraphia is a kind of learning disabilities in school students. Evaluation of the sensory and motor skills in hand of these persons by appropriate, functional and real tests demonstrates that their fine and complex hand sensory-motor abilities are prerequisites of intervention planning. Purdue Pegboard and Two-Point Discrimination Tests are used for evaluation of the hand motor and sensory skills respectively. This study was aimed to evaluate the test-retest reliability of these tests in students with developmental dysgraphia.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study hand sensory-motor skills were evaluated in 23 students with developmental dysgraphia (8-11 years) in Tabriz city by Purdue Pegboard and static and moving Two-Point Discrimination tests. Test-retest reliability of mentioned tests was done between and within examiners via intra-class correlation coefficient and independent t-test was done for the comparison of the skills between girls and boys and right and left-handed students and Pearson correlation coefficient was calculated for the relationship between motor and sensory skills.
    Results
    Intra-class correlation coefficients of Purdue Pegboard, static and moving two-point discrimination tests for inter-session and intra-session reliability were ranged from 0.77 to 0.94 and 0.69 to 0.92 respectively. There was no significant relationship between motor and sensory skills (p>0.05).
    Conclusion
    Because of high reliability of these tests, it can be used them for evaluating the sensory-motor skills and intervention planning in students with developmental dysgraphia. Loss of relationship between motor and sensory skills can be related to the pathology of dysgraphia that needs further researches.
    Keywords: Reliability, Purdue Pegboard Test, Two, Point Discrimination Test, Developmental Dysgraphia
  • Amiri Sh, Shadmehr A., Ashnagar Z., Jalaie S Pages 26-36
    Background And Aim

    Measurement of reaction time and anticipation skill are used widely in therapeutic exercises or sport programs. Improvement of anticipation skill and reaction time in any exercise or activity that need fast and correct reaction time for deciding and doing a suitable movement, can improve the motor control and its strategies as well as central processing. There is a need for an easy-to-use program that can run reaction time tasks and anticipation skills with no special experiments. There is no system for objective measurement of above variables in our country, so designing and construction of a system for reaction time test and anticipation skill estimation was carried out.

    Materials And Methods

    A system that consist of software, lap top, LCD and key board was designed. The software of the system had two subsystems for measuring reaction time and estimating anticipation skill.

    Results

    By use of the above equipments, 6 tests of video choice reaction time, audio choice reaction time, video complex choice reaction time, audio complex choice reaction time, high speed anticipation skill and low speed anticipation skill were performed. Structural and content validity of the system was estimated very high.

    Conclusion

    Current system can use in many therapeutic and sport centers simply and provide basic data about motor control strategies. By use of it, there is a better judgment about effectiveness of various treatments and sport-men selection, too.

    Keywords: Reaction time, Anticipation skill estimation, Test, System
  • Bakhtiyari J., Dadgar H., Khatoonabadi Ar, Ghorbani R Pages 37-41
    Background And Aim
    Auditory discrimination is one component of central auditory processing skills or auditory perception, that has an important role in acquisition and production of speech sounds. Auditory discrimination test is a tool for screening or diagnosis of auditory discrimination. The aim of this study is to investigate of auditory discrimination development process in 4-6 years old children in Semnan city.
    Materials And Methods
    This cross-sectional survey was done on 200 normal 4-6 years old children in semnan city. Auditory discrimination skill was evaluated by Wepman auditory discrimination test (WADT). The level of significancy in this study was 0.05.
    Results
    Auditory discrimination skills based on percentage of 5 and 95 for 4 years old children were 20 and 36, 21.85 and 38 for 5 years old, 23.30 and 39.35 for 6 years old children. There was significant differences between 4 years old children with 5 and 6 years old children In auditory discrimination skill (P=0.003), but there was no significant difference between 5 and 6 years old children(P=0.21). In addition, auditory discrimination test scores between boys and girls were not significant (P=0.34).
    Conclusion
    Results of this study showed that children ability in discrimination of sounds was increased with age.
    Keywords: Central Auditory Processing, Development, Auditory Discrimination Tests
  • Naseri N., Fakhari Z., Senobari M., Sadria G Pages 42-49
    Background And Aim
    Core stability is the ability of the lumbopelvic- hip complex to prevent buckling of the vertebral column and return it to equilibrium following perturbation. It has been demonstrated that trunk muscle activity occurs before the activity of the prime mover of the limb. Core stability is seen as being pivotal for efficient biomechanical function to maximize force generation and minimize joint loads in all types of activities ranging from running to throwing. The aim of this study was to examine the correlation between core stability and lower extremity function in female athletes.
    Materials And Methods
    Thirty volunteer female athletes with mean age (SD)=23(3.8) years old, participated in this study. They performed two series of tests: core stability tests (hip isometric abduction and lateral rotation, double leg lowering, trunk extension – flexion and left and right lateral flexion endurance, and double leg lowering), and lower extremity function tests (star excursion balance tests in three directions, vertical jump, single and triple hopping, stairs sprinting, 6 m hopping, and shuttle run).
    Results
    The results of this study showed that the strength of hip isometric abduction with stairs sprinting, 6 m hopping, and with star excursion balance test in three directions had r=-0.430, r=-0.367and r=0.515 respectively and all significant. Also, right lateral flexion endurance with shuttle run (r=0.367), double leg lowering with vertical jump (r=0.42), trunk extension endurance with vertical jump (r=-0.404), were significantly correlated. In the other items there were no relationship between core stability and lower extremity function (p>0.05).
    Conclusion
    There is a relationship between core stability and lower extremity function but studies have not supported them. However, the data showed that core stability is moderately too weak related to lower extremity function, core stability could not be measured with these tests and they are not good indicators for lower extremity function. Evaluation of the core should be dynamic, and compromise assessment of the specific functions which specialize for athletic groups.
    Keywords: Core stability, Lower extremity function, Female athletes
  • Omidvar S., Jafari Z., Tahaei A.A., Salehi M Pages 51-57
    Background And Aim

    Various studies indicate that background noise affects speech recognition ability of bilingual listeners (BL) more than monolingual ones (ML). However, no study has engaged in the speech recognition performance of Turkish-Persian bilinguals in the background noise. The purpose of the present study was to compare word recognition scores (WRSs) in the continuous and interrupted noises among ML Persian and BL Turkish-Persian young adults.

    Material And Methods

    The cross- sectional analytical study was conducted by presenting speech stimuli in quiet and in the background continuous and interrupted noises at signal to noise ratios (SNRs) of -20, -10, 0, +10 dB. Two groups of 33 ML Persian and 36 BL Turkish- Persian subjects with age ranging from eighteen to twenty-five years old participated

    Results

    The degree of reduction in WRSs was significantly higher in the continuous noise relative to the interrupted one at four studied SNRs (p<0.0001); Moreover, the difference between WRSs of ML Persian and BL Turkish-Persian groups in the presence of both continuous (p≤0.001) and interrupted (p=0.002) noises was significant.

    Conclusion

    It seems that Persian-words recognition ability of Turkish-Persian BLs reduces more than Persian MLs in the background noises and continuous noise affects speech perception ability more than interrupted one.

    Keywords: bilingual, Persian, Turkish, background noise, word recognition
  • Talebian S., Shiravi Z., Moradi S., Roostaei N., Tamartash H. Pages 58-64
    Background And Aim
    Forces which applied to ankle joint for control of stability can cause damage to joint if it does not have suitable control. Chronic ankle instability (CAI) is a current disability that can affect on activity daily living of the patients. The aim of this study is to evaluate forces which contribute to control of posture in difficult conditions.
    Material And Methods
    Postural control was measured by force plate in two groups of CAI and healthy subjects. Eight positions were selected, including of double stances with closed or opened eyes, and single stances with opened eyes (right/ left) with and without a cognitive task. Force changes in two direction; medial/lateral and anterior/posterior were evaluated with fractal time series analysis.
    Results
    Fractal dimension of force in two groups, following dual task in all of conditions reduced significantly (P<0.05). There was not significant different between two groups in double stance with or without dual task. Single stance in patients indicated significant increase of fractal dimension in affected ankle joint (P<0.05) but comparison of two side in healthy subjects did not have difference. Also there was significant increase of fractal in affected ankle joint of patients in comparison with similar side of healthy subjects (P<0.05).
    Conclusion
    Patients with (CAI) have a problem in regulation of force for control of posture. This difficulty increased and clearly indicated by dual task condition, which can cause susceptible qualifications for recurrent injuries. Fractal dimension is a suitable factor for analysis of control of posture in difficult situations.
    Keywords: Postural Control, Fractal, Ankle Sprain, Force Plate, Dual Task
  • Farokhmanesh K., Ghasemi, Saeedi H., Roudbari M., Emadifar R Pages 65-70
    Background And Aim

    According to clinical observation, foot hyperpronation is very prevalent and may cause malalignment of the lower extremity in which can lead to structural and functional deficits in standing and walking. The aim of this study was to investigate of foot hyperpronation effect on spine alignment in standing position.

    Material And Method

    Thirty-five healthy male ranging 18 - 30 years old were participated in this study. Evaluation was performed with two examiner in four standing positions (on the floor, on the wedges angled at 10, 15 and 20 degrees) using motion analysis system (zebris) and each one of measurement methods repeated three times. SPSS version 17.0 and paired t- test and repeated measures were used for statistical analysis.

    Results

    Significant difference was seen between all modes in sacral angle, pelvic inclination, lumbar lordosis and thoracic kyphosis variables (except between the first and second mode. Finally, with increasing wedge angle, a positive correlation obtained for the examiners and all variables.

    Conclusions

    The results of this study showed with increasing bilateral foot pronation, sacral angle, pelvic inclination, lumbar lordosis and thoracic kyphosis were increased. In fact, each one of them considered a compensatory phenomenon.

    Keywords: Posture, Hyperpronation, Spine alignment, Wedges, Zebris motion analysis system