فهرست مطالب

تحقیقات علوم رفتاری - سال دهم شماره 2 (پیاپی 23، خرداد و تیر 1391)

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال دهم شماره 2 (پیاپی 23، خرداد و تیر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • ضیاء قائم مقام فراهانی، اسحق رحیمیان بوگر، محمود نجفی، اکبر فروع الدین عدل، سولماز دبیری صفحه 79
    زمینه و هدف
    اضطراب در بیماران کرونری قلب از شایع ترین علایم روان پزشکی است که تداوم آن به پیامدهای نامطلوبی برای این بیماران منجر می شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر فعال سازی رفتاری به شیوه گروهی همراه و بدون حمایت خانوادگی بر کاهش اضطراب در بیماران کرونری قلب انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک طرح نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون و کنترل همراه با پیگیری از بین بیماران کرونری قلبی شهر تهران، تعداد 59 نفر از مردان متاهل به صورت در دسترس انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در گروه های آزمایشی و شاهد گمارده شدند. مشارکت کنندگان پرسش نامه اضطراب حالتی- صفتی (STAI)، پرسش نامه حمایت خانوادگی (FSQ) و پرسش نامه عوامل جمعیت شناختی را طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند. گروه های آزمایش طی 7 جلسه (هفته ای یک بار) تحت مداخلات درمانی و 6 ماه پس از مداخله مورد پیگیری قرار گرفتند و گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکرد.
    یافته ها
    تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که بین اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری به شیوه گروهی، فعال سازی رفتاری به شیوه گروهی همراه با حمایت خانوادگی با گروه شاهد در کاهش علایم اضطراب تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات مداخله فعال سازی رفتاری به شیوه گروهی و حمایت خانوادگی در کاهش اضطراب بیماران کرونری، این نتایج برای متخصصان بالینی و سلامت تلویحات کاربردی دارد.
    کلیدواژگان: فعال سازی رفتاری، حمایت خانوادگی، اضطراب، بیماری کرونری قلب
  • مهدی طاهری، جعفر حسنی، محمد مولوی صفحه 90
    زمینه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر شایع ترین اختلال عملکردی دستگاه گوارش است که عوامل روان شناختی در ایجاد و تشدید علایم آن نقش مهمی ایفا می کند. این پژوهش با هدف مقایسه سلامت روان شناختی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش و افراد بهنجار انجام شد.
    مواد و روش ها
    در قالب یک طرح علی- مقایسه ای سه گروه شرکت کننده شامل 86 نفر بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، 86 نفر بیمار مبتلا به اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش و 86 نفر از افراد بهنجار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کننده ها پرسش نامه SCL-90-R یا Symptom cheklist-90-revised را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در تمام مولفه های سلامت روان شناختی بین بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با بیماران مبتلا به اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش و افراد بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد؛ در حالی که بین بیماران مبتلا به اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش و افراد بهنجار فقط در خرده مقیاس شکایت های جسمانی تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر نسبت به بیماران مبتلا به اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش و افراد بهنجار، سلامت روان شناختی پایین تری داشتند، نقش عوامل روان شناختی در سبب شناسی و درمان این سندرم باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت روان شناختی، سندرم روده تحریک پذیر، اختلال های ارگانیک دستگاه گوارش، افراد
  • حسن یعقوبی، فرامرز سهرابی، علی محمدزاده صفحه 99
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه اثربخشی رفتار درمانی شناختی و روان درمانی معنوی- مذهبی با تاکید بر آموزه های اسلام بر کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان پسر خوابگاهی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کارآزمایی های بالینی بود. با اجرای آزمون اضطراب آشکار Cattels به منظور غربال گری، از بین دانشجویان خوابگاهی ساکن در خوابگاه های دانشگاه علامه طباطبایی (در سال تحصیلی 86-87) که دارای اضطراب بودند، تعداد 45 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. این افراد به طور تصادفی در سه گروه، به عنوان گروه آزمایشی اول (مداخله رفتار درمانی شناختی)، گروه آزمایشی دوم (مداخله روان درمانی معنوی - مذهبی) و گروه شاهد قرار گرفتند. اعضای گروه های آزمایشی هر یک در 12 جلسه مداخله درمانی به صورت گروهی 2 ساعت در هفته شرکت کردند و در گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نشد. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دو شیوه درمانی در کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان تفاوت معنی داری وجود نداشت و هر دو شیوه درمانی به طور معنی داری (01/0 < P) در کاهش میزان اضطراب آشکار دانشجویان موثر بود.
    نتیجه گیری
    تاکید بر آموزه های اسلامی در قالب روان درمانی معنوی- مذهبی نیز همانند روش های شناختی رفتاری می تواند در کاهش اضطراب مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: اضطراب آشکار، رفتار درمانی شناختی، معنویت، مذهب، روان درمانی معنوی، مذهبی
  • اصغر زره پوش، جواد کبریایی زاده، مهدی ربیعی، امیرحسین صادقی هسنیجه صفحه 108
    زمینه و هدف
    مورد آزار قرار گرفتن در دوران کودکی و نوجوانی، یکی از زنگ خطرهای مهم وابستگی به مواد است. هدف مطالعه حاضر مقایسه میزان کودک آزاری بیماران مبتلا به اختلال وابستگی به مواد و افراد غیره وابسته در شهر اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع علی- مقایسه ای است. 120 بیمار مرد مبتلا به اختلال وابستگی به مواد (گروه بالینی) که به مراکز درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و با 120 مرد که مبتلا به اختلال وابستگی به مواد نبودند، مورد مقایسه قرار گرفتند. در این مطالعه از مقیاس خود گزارشی کودک آزاری محمدخانی و همکاران استفاده شد.
    یافته ها
    میزان کودک آزاری جسمی، جنسی و عاطفی در افراد وابسته به مواد به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد است (0/05 > P). علاوه بر این، یافته ها نشان داد که بی توجهی و غفلت در افراد گروه شاهد بیشتر از افراد گروه بالینی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، مورد آزار قرار گرفتن کودکان در دوران کودکی، یکی از عوامل خطر زای اختلال وابستگی به مواد در بزرگ سالی است. والدین ایرانی نیز، نیاز بیشتری به آموزش در زمینه توجه به کودکان دارند.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، وابستگی به مواد، افراد غیره وابسته
  • امیرحسین مجرد کاهانی، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی، مرتضی مدرس غروی صفحه 114
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه بررسی اثربخشی مداخلات آموزشی روانی گروهی بر ارتقای کیفیت زندگی و کیفیت روابط در خانواده بیماران مبتلا به اختلالات دوقطبی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک طرح نیمه آزمایشی با گروه شاهد و گمارش تصادفی بود. در این پژوهش، گروه آزمایشی را 6 نفر و گروه شاهد را 9 آزمودنی تشکیل دادند. کلیه شرکت کنندگان که اعضای خانواده بیماران مبتلا به اختلالات دوقطبی را تشکیل می دادند، پرسش نامه های کیفیت زندگی و کیفیت روابط Pires را تکمیل کردند. گروه آزمایش به مدت دوازده جلسه در جلسات مداخلات آموزشی روانی گروهی شرکت داشتند، ولی گروه شاهد در این مدت هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. همچنین به منظور تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در میانگین نمره های کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی گروه آزمایش به وجود آمده، ولی در مورد میانگین نمره های تعارض و عمق روابط در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که مداخلات آموزشی روانی گروهی می تواند کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی را بهبود بخشد، اما در مورد تعارض و عمق روابط چندان تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: مداخلات آموزشی روانی گروهی، کیفیت زندگی، کیفیت روابط، اختلالات دوقطبی
  • سیدمحمود میرزمانی، فتاح آزور، بهروز دولتشاهی، علی عسکری صفحه 124
    زمینه و هدف
    اثربخشی آموزش مهارت های زندگی در کاهش علایم افسردگی در پژوهش های زیادی بررسی شده است. با این وجود مطالعه کافی در ایران انجام نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر کاهش علایم افسردگی دانش آموزان شهر پیرانشهر انجام شد.
    مواد و روش ها
    از بین دانش آموزان دبیرستان های پسرانه شهر پیرانشهر تعداد 62 دانش آموز، که نمره افسردگی آن ها در آزمون افسردگی کودکان در دامنه (140-96) قرار داشت، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمایشی 12 جلسه آموزش مهارت های زندگی را به صورت گروهی دریافت کردند، اما گروه شاهد در این جلسات شرکت نکردند. دو گروه قبل و بعد از مداخله پرسش نامه افسردگی کودکان (CDS یا Children''s depression scale) را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های زندگی بر کاهش علایم افسردگی کلی دانش آموزان موثر است و همچنین این آموزش به طور موثری مشکلات اجتماعی، اشتغال ذهنی با بیماری خود و مرگ را کاهش داد، اما در کاهش مشکلات عاطفی، احساس گناه و افزایش عزت نفس و خوشی و لذت دانش آموزان اثر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی به منظور تامین سلامت روان و کاهش علایم افسردگی مورد تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: افسردگی، علایم افسردگی، آموزش، روابط بین فردی، مهارت ها، دانش آموزان
  • مهین امین الرعایا، عباس عطاری، محمدرضا مرآثی، کاظم هادی پور، ویکتوریا عمرانی فرد صفحه 133
    زمینه و هدف
    برنامه های آموزشی به منظور تامین نیازهای آموزشی فراگیران طراحی می شوند. با توجه به گسترش سریع مرزهای علم، پرستاران نیاز به کسب مهارتهای جدید دارند. بنابراین شناخت نیازهای آموزشی پرستاران شاغل،گامی موثر و مهم در راه ارتقای توانمندی آنان می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین نیازهای آموزشی پرستاران شاغل در بخشهای روانپزشکی بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش مقطعی از نوع پیمایشی بوده که بر روی 76 نفر از پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی بیمارستانهای نور، فارابی و الزهرا(س) شهر اصفهان در تابستان 1390 انجام شده و نمونه گیری به شیوه سرشماری صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه محقق ساخته بوده که به روش اعتبار محتوا و استفاده از ضریب آلفای کرانباخ (89%=r) پایائی و روائی آن تایید گردیده است. تحلیل داده ها با استفاده از مدل آماری استباطی و توسط نرم افزار آماری SPSS انجام شده است.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داده که بیشترین نیاز آموزشی پرستاران به ترتیب در سه حیطه«شناخت بیماری ها»، «مراقبتهای پرستاری» و سپس «مراقبتهای دارویی و غیردارویی» بوده است. مهمترین نیاز آموزشی پرستاران شاغل در بخشهای روانپزشکی در حیطه شناخت بیماری ها شامل اختلالات روانپزشکی کودکان و نوجوانان، و اورژانس های روانپزشکی؛ در حیطه مراقبت های پرستاری مشتمل بر نحوه کنترل بیماران تهاجمی و تدابیر مناسب به منظور پیشگیری از خودکشی؛ و در نهایت در حیطه مراقبتهای دارویی و غیردارویی، آشنایی با عوارض جانبی داروها و چگونگی مدیریت این عوارض جانبی حائز اهمیت بوده است. همچنین یافته ها حاکی از آن بوده که تفاوت معنی دار آماری بین متغیرهای سن، سابقه کار و محل خدمت پرستاران با نیازهای آموزشی آنها وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نیازهای اظهار شده توسط پرستاران در سه حیطه «شناخت بیماری ها»، «مراقبت های پرستاری» و «مراقبت های دارویی و غیردارویی» پیشنهاد می گردد به منظور ارتقای دانش و مهارت کادر پرستاری و بهبود ارائه خدمات پرستاری به بیماران، به نیازهای مذکور بیشتر توجه شود و برای پرستاران دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت برگزار گردد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، آموزش، پرستار، بخش روان پزشکی
  • مقاله مروری
  • محبوبه کیانی، احمد عابدی، سالار فرامرزی صفحه 144
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، متخصصان در زمینه اختلال وسواس فکری– عملی به دنبال سنجش، اعتبار و کارایی مداخلات دارویی بوده اند. پژوهش حاضر با هدف فراتحلیل اثربخشی دارو درمانی بر بیمارانی بود که نشانه های اختلال وسواسی– اجباری داشته اند. این فراتحلیل بر اساس تحقیقات ده سال اخیر در ایران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، با استفاده از الگوی پژوهشی فراتحلیل، میزان اثرگذاری دارو درمانی را بر کاهش نشانه های وسواس فکری– عملی مورد بررسی قرار داده است. به منظور انجام این تحقیق، بیست پژوهشی که در ده سال اخیر در ایران صورت گرفته، این مقایسه بین میانگین های گروه های آزمایش و شاهد بوده است، انتخاب و روش فراتحلیل بر روی آن ها انجام گرفت. ابزار پژوهش، عبارت از چک لیست فراتحلیل بود.
    یافته ها
    میزان اندازه اثر مداخلات دارو درمانی بر کاهش نشانه های وسواس فکری– عملی 11/1 = d بود (001/0 ≤ P).
    نتیجه گیری
    میزان اندازه اثر دارو درمانی بر کاهش نشانه های اختلال وسواسی- اجباری مطابق جدول تفسیر اندازه اثر Cohen در حد بالا بود.
    کلیدواژگان: فراتحلیل، اختلال وسواسی، اجباری، مداخلات دارویی، اندازه اثر، Cohen
|
  • Ziaeh Ghaem, Magham Farahani, Isaac Rahimian Boogar, Mahmood Najafi, Akbar Forooeddin Adl, Solmaz Dabiri Page 79
    Aim and
    Background
    Anxiety is the most prevalent psychiatric symptom in patients with coronary heart disease. Untreated anxiety will result in adverse outcomes for these patients. This research aimed to compare the effectiveness of group behavioral activation with and without familial support on anxiety reduction in patients with coronary heart disease. Methods and Materials: In a semi-experimental pretest-posttest design with a control group and follow-up، 59 married men with coronary heart disease were selected with convenient sampling. They were randomly assigned into two experimental groups and one control group. The participants completed the State-Trait Anxiety Inventory (STAI)، Family Support Questionnaire (FSQ)، and a demographic questionnaire in pretest phase، posttest phase، and follow-up phase. Treatments groups received therapeutic intervention in 7 sessions (once weekly) while the control group did not receive any intervention. All groups were followed for 6 months.
    Findings
    The results of repeated measures analysis of variance showed statistically significant differences between the therapeutic effectiveness of group behavioral activation therapy، group behavioral activation therapy with familial support، and the control group in anxiety reduction (P < 0. 001).
    Conclusions
    The effectiveness of group behavioral activation and social support on anxiety in patients with coronary heart disease would be valuable for clinicians and health professionals.
    Keywords: Behavioral activation, Familial support, Anxiety, Coronary heart disease
  • Mehdi Taheri, Jafar Hasani, Mohammad Molavi Page 90
    Aim and
    Background
    Irritable bowel syndrome is the most common functional gastrointestinal disorder (FGID) in which psychological factors play an important role in development and exacerbation of symptoms. The aim of the current study was to compare mental health of patients with irritable bowel syndrome، patients with organic gastrointestinal disorders، and normal individuals. Methods and Materials: In a casual-comparative study، 3 groups of 95 patients with irritable bowel syndrome، 95 patients with organic gastrointestinal disorders، and 95 normal individuals were selected using available sampling method. Participants completed the Symptom Cheklist-90-Revised (SCL-90-R) questionnaire. Data was analyzed by multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Findings
    The results showed significant differences between patients with irritable bowel syndrome and patients with organic gastrointestinal disorders and normal individuals in all subscales of SCL-90-R. However، patients with organic gastrointestinal disorders and normal individuals were only significantly different in somatization subscale.
    Conclusions
    The results showed that patients with irritable bowel syndrome have lower mental health than other gastrointestinal patients and normal people. Therefore، the role of psychological factors needs to be considered in etiology and treatment of this syndrome.
    Keywords: Psychological Health, Irritable Bowel Syndrome, Organic Gastrointestinal Disorders, Normal Individuals
  • Hassan Yaghubi, Faramarz Sohrabi, Ali Mohammadzadeh Page 99
    Aim and
    Background
    This research aimed to compare the effects of cognitive behavioral therapy and Islamic-based spiritual-religious psychotherapy on reducing overt anxiety level of male students residing in dormitory. Methods and Materials: This clinical trial study used Cattell''s anxiety questionnaire to identify anxious students. Afterwards، 45 students from Allame Tabatabaie University selected and randomly assigned into 3 groups of cognitive behavioral therapy، spiritual-religious psychotherapy، and control. They received therapeutic methods in the form of groups for two hours per week (12 sessions). Data was analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).
    Findings
    The results showed that no significant difference between the two therapeutic methods in reducing anxiety levels. In fact، both methods were significantly effective in reducing overt anxiety of students.
    Conclusions
    Islamic-based spiritual-religious psychotherapy and cognitive behavioral therapy can reduce overt anxiety.
    Keywords: Overt anxiety, Cognitive behavior therapy, Spiritual, Religious psychotherapy, Spirituality, Religion
  • Asghar Zerehpoush, Javad Kebreiaeizadeh, Mehdi Rabiei, Amir Hosien Sadeghi Hosnijeh Page 108
    Aim and
    Background
    Being abused during childhood and adolescence is one of the important risk factors of substance dependence. The purpose of this study was to compare child abuse in patients with substance dependence and non-dependent persons in Isfahan، Iran. Methods and Materials: This causal-comparative study was conducted on 120 male substance dependent patients who referred to therapeutic centers in Isfahan (clinical group). The subjects were selected through cluster sampling. The clinical group was compared with 120 non-dependent men as the control group. The Child Abuse Self Report Survey (CASRS) was used to collect data.
    Findings
    Our results indicated that the rates of physical، sexual، and affective abuse in the clinical group were significantly more than the control group (P < 0. 05). On the other hand، neglect was more frequent in the control group.
    Conclusions
    According to our results، being abused in childhood is one of the risk factors for substance dependence disorder in adulthood. Therefore، Iranian parents need more training on how to treat their children.
    Keywords: Child abuse, Substances dependence, Non, Dependent persons
  • Amir Hossein Mojarrad Kahani, Bahram Ali Ghanbari Hashem Abadi, Morteza Modares Gharavi Page 114
    Aim and
    Background
    This study aimed to assess the efficacy of psychoeducational group interventions in promoting quality of life and quality of relations in families of patients with bipolar disorder. Methods and Materials: This was a semi-experimental study with control group and random assignment. In this study، the experimental and control groups composed of 6 and 9 subjects، respectively. All participants were family members of patients with bipolar disorders who completed the World Health Organization''s quality of life questionnaire and quality of relationship inventory. While the experimental group attended 12 sessions of psychoeducational group interventions، the control group received no intervention. Analysis of covariance was used for statistical analyses.
    Findings
    The results of data analyses demonstrated significant increases in mean scores of quality of life and social support in the experimental group. However، the mean scores of conflict and depth of the relationship did not differ significantly between the two groups.
    Conclusions
    These findings indicated that psychoeducational group interventions can promote quality of life and social support، but have little impact on conflict and depth of relationships.
    Keywords: Group psycho educational interventions, Quality of life, Quality of relationship, Bipolar disorders
  • Sayed Mahmoud Mirzamani, Fatah Azvar, Behrouz Dolatshahi, Ali Askari Page 124
    Aim and
    Background
    The purpose of this study was to investigate the efficacy of life skills training to reduce depressive symptoms in students of Piranshahr، Iran. Methods and Materials: A total number of 64 male high school students who scored 96-140 on children''s depression scale were selected randomly from Piranshahr. The participants were randomly allocated into two groups of experimental and control. The experimental group attended 12 sessions of group life skills training. However، the control group received no intervention. Both groups completed children''s depression scale before and after the intervention.
    Findings
    The results of analysis of covariance showed that life skills training was effective in reducing depressive symptoms and significantly reduced social problems، and preoccupation with death and diseases. The treatment was however found to be ineffective in reducing affective responses and sense of guilt and improving self esteem and pleasure.
    Conclusions
    According to our results، it appears that a complete treatment of depressive symptoms requires a more extensive training.
    Keywords: Depression, Depressive symptoms, Education, Interpersonal relations, Skills, Students
  • Mahin Aminoroaia, Mohammad Reza Maracy, Mohammad Reza Maracy, Kazem Hadipour, Victoria Omranifard Page 133
    Aim and
    Background
    Educational programs design to providing learners’ educational needs. Regarding to rapid development of science boundaries، nurses need to new skills. So identifying educational needs of nursing staff is important and effective step for promoting their strengths. The aim of present study has been to determine educational needs of nursing staff in psychiatric wards. Methods and Materials: This study was cross-sectional survey type. Samples were 76 nurses of psychiatric wards of Noor، Farabi and Al-Zahra hospitals in Isfahan in 2010. Sampling method was sensus. The tool for collecting data was a researcher made questionnaire. Validity and reliability of tool was confirmed by content validity and using coefficient Cronbach’s alpha (89%). Data was analyzed using descriptive and inferential statistics and SPSS software.
    Findings
    The findings showed the most of educational needs of nurses were been in three domains of “Identifying disorders”، Nursing care”، “Medicational and nonmedicational cares” respectively. The most important of educational needs of nursing staff working in psychiatric wards in domain of “Identifying disorders” including children and adolescences psychiatric disorders and psychiatric emergencies. The educational needs in domain of “Nursing cares” include managing aggressive patients and appropriate activities for suicide prevention; and finally in “Medicational and nonmedicational cares” domain include recognizing side effects of medications and managing these side effects were been important. Other findings indicated that there was no significant difference between age، background job and the location of nurses work with educational needs.
    Conclusion
    Regarding to needs of nursing staff in psychiatric wards in three domains including “Identifying disorders”، Nursing cares” and “Medicational and nonmedicational cares”; The researchers suggested in order to improving of knowledge and skill of nursing staff and promotion of the nursing services for patients، more pay attention to these needs and designing and administering short term and long term educational courses for them.
    Keywords: Needs assessment, Education, Nurse, Psychiatric ward
  • Mahbobeh Kiani, Ahmad Abedi, Salar Faramarzi Page 144
    Aim and
    Background
    In recent years، experts in the field of obsessive-compulsive disorder have been trying to measure the validity and efficiency of pharmaceutical interventions. The meta-analysis evaluated the effectiveness of medication on symptoms of patients with obsessive-compulsive disorder. Methods and Materials: This meta-analysis was conducted on studies during the past decade in Iran. Therefore، 20 studies which have been conducted with approved and accurate methodology during the past 10 years were selected and divided into control and experimental groups. They were then investigated based on the meta-analysis method. The research tool was the meta-analysis checklist.
    Findings
    The effect size of pharmaceutical treatment on reducing obsessive-compulsive symptoms was d= 1. 11 (P ≤ 0. 001).
    Conclusions
    According to Cohen''s power table for effect size، the effect size of pharmaceutical treatment on reducing symptoms of obsessive-compulsive disorder was high.
    Keywords: Meta, Analysis, Obsessive, Compulsive Disorder, Pharmaceutical Intervention, Effect Size, Cohen