فهرست مطالب

نفت پارس - پیاپی 9 (فروردین 1383)

ماهنامه نفت پارس
پیاپی 9 (فروردین 1383)

  • 50 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/01/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نگاه نخست
  • گفتگو
  • صفحه 5
    در میان نخبگان صنعت نفت, با سابقه یکصد ساله اش در ایران, تنها تعداد انگشت شماری از پیشکسوت ها هستند که هم چنان در راس مدیریت های کلان این صنعت به کار و فعالیت اشتغال دارند.
    آنان مردان سرد و گرم چشیده دنیای صنعت نفت هستند که سال ها باید سپری شود تا نظایرشان پدید آید و حرکت چرخهای این صنعت عظیم را با دانش و تجربه و تخصص گرانبار خود تداوم بخشند.
    نسل فرهیخته ای که از آن یاد می کنیم, برآمده از پیکره نسل جوان و برومندی هستند که با گذشت سه یا چهار دهه از کشف نفت در ایران به این صنعت پیوستند.
    برگزیدگان این نسل پس از سال ها دانش اندوختن و تجربه و کار و تلاش توان فرسا, از شایستگی علمی و تخصصی بی چون و چرایی برخوردار شدند که توانستند مشاغل کلیدی صنعت نفت را از بیگانگان تحویل بگیرند و آرمان ملی شدن صنعت نفت را به معنای خاص کلمه پی ریزی کنند.
    به زعم و گفته متخصصان صنعت نفت کشورمان, یکی از این نخبگان آغازگر, مهندس خسرو وثوق زاده, چهره نام آشنای صنعت نفت ایران است که اکنون مدیریت عامل نفت پارس را بر عهده دارد.
    در آستانه سال نو و در90 دقیقه دیدار رو در رو و صمیمانه با وی به گفتگو نشسته ایم که فرصتی است مغتنم برای آگاهی نسل حاضر.
  • گزارش سال
  • صفحه 16
    سالی که گذشت, سال پر تلاشی برای همکاران ما در شرکت نفت پارس بود. همکارانمان در واحدهای مختلف پالایشگاه و دفتر مرکزی دست به دست هم دادند و در فضایی از صمیمیت و همدلی وظایفی را که برعهده داشتند به مرحله اجرا در آوردند.
    در این میان با توجه به تاکید و راهنمایی های مهندس خسرو وثوق زاده مدیرعامل شرکت, مدیران هر یک از واحدهای مسئول, علاوه بر انجام وظایف معمول و روزمره, پروژه ها و طرح های گسترده ای را در سطح پالایشگاه نفت پارس و سایر قسمت ها آغاز کردند و یا تداوم بخشیدند که در راستای هدف های کوتاه مدت و بلند مدت شرکت, نوید بخش حرکت و تحولی نوین است.
    نتایج این حرکت همگانی و تحول, به تدریج در آمارهای ارائه شده, آشکار شد, به گونه ای که ارزیابی آن از دیدگاه مدیریت کلان شرکت موفقیت آمیز و درخشان تلقی گردید و مدیریت عامل شرکت در گفتگو با نمایندگان وسایل ارتباط جمعی از آن سخن گفت.
    اینک, در پایان سال82 و آغاز سال جدید مروری داریم بر چند وچون فعالیت هایی که در سال گذشته در واحدهای مختلف پالایشگاه و دفتر مرکزی نفت پارس انجام پذیرفته است. در این گزارش, طبعا مقدور نبود تا به جزء جزء اقدامات انجام شده به تفصیل بپردازیم, چه اینکه برای چنین کاری نیاز به تدوین کتابی حداقل فراتر از250 یا300 صفحه بود و صفحات محدود ماهنامه امکان ارائه چنین گزارشی را به طور جامع نمی دهد. بنابراین آنچه در این گزارش ملاحظه می کنید, فشرده ای است از سرفصل های مهم اقدامات انجام شده در واحدهای مختلف شرکت نفت پارس در سال82 که می توان آن را به عنوان مشت نمونه خروار تلقی کرد.
  • با مدیران
  • صفحه 29
    سالی که گذشت, با خود روزها و ماه های متفاوت و متمایز از ماه ها و سال های قبل رابرای شرکت نفت پارس به همراه آورد.
    با آغاز فعالیت مهندس خسرو وثوق زاده مدیریت جدید شرکت که چهرة شناخته شده صنعت نفت کشور است, این شرکت در مسیر جدیدی از پیشرفت و تکامل قرار گرفت. مسائل و مشکلات گوناگونی که مدت ها به دست فراموشی سپرده شده بود, دوباره مورد توجه قرار گرفت و در سیستم های مدیریت شرکت و پالایشگاه نفت پارس تغییرات عمده ای به وقوع پیوست.
    بالطبع هماهنگ ساختن فعالیت واحدهای گوناگون شرکت با سیاست های اقتصادی و تولیدی اتخاذ شده جدید, در صدر اهمیت و به عنوان اصلی ترین و اساسی ترین برنامه بخش های مختلف قرار گرفت, تا در کمترین زمان ممکن دستیابی به یک نظام صنعتی - تولیدی منسجم و کارآمد در بهترین شکل و شرایط میسر و انجام پذیر گردد.
    اکنون پس از ساماندهی سیستم مدیریت نفت پارس, طرح های عمده ای بالغ بر150 پروژه به منظور نو سازی و رفع تنگناهای تولیدی واحدها در دست اجرا قرار گرفته که هدف از اجرای این پروژه ها افزایش کمی و کیفی محصولات و تضمین بقای واحدهای مختلف فعال در شرکت برای سال های آینده خواهد بود.
    بی تردید با به ثمر رسیدن این پروژه ها تحول بزرگی در استمرار کار, سود دهی و تولید نفت پارس رخ خواهد داد.
    ماهنامه نفت پارس در آستانه سال نو, با مطرح کردن یک سئوال, نظر مدیران شرکت را درباره گذشته و آینده این مجموعه پرسیده است که12 نفر از مدیران بدان پاسخ داده اند.
    سئوال این است: شرکت نفت پارس در دو سال گذشته کجا بوده, اکنون به کجا رسیده و در سال83 به کجا باید برسد؟
    در این گزارش پاسخ مدیران نفت پارس را به اتفاق می خوانیم.
  • نوروز
  • صفحه 34
    نوروز از با شکوه ترین جشن های باستانی ایرانیان است که همزمان با طلیعه بهار و آغاز سال نو آغاز می شود و ریشه در آداب و رسوم, سنت ها و اعتقادات مردم سرزمین ایران دارد.
    پژوهشگران فرهنگ عامه و قوم شناسان, بر این نکته اتفاق نظر دارند که آغاز سال نو به جز ایران, در هیچ یک از کشورهای عالم با فصل بهار آغاز نمی شود و مراسم زیبای نوروزی ایرانیان به دلیل ارزش های فرهنگی و معنوی از جشن های منحصر بفردی است که همواره در برگیرنده آداب و رسوم پسندیده و سنت های آموزنده بوده است.
    بر پایی جشن های گوناگون در میان معدود تمدن های گذشته عالم, از روزگاران بسیار دور مرسوم بوده و هر یک از این تمدن ها به فراخور وسعت فرهنگ, قدمت و ارزش های معنوی, اجتماعی و بومی خود, جشن های ملی متعددی را برگزار می کرده اند.
    در کشور ما و در ایران باستان, جشن های گوناگون از جمله دو جشن بزرگ, نوروز و مهرگان بوده است که از این دو جشن, نوروز با شکوه و جلال برگزار می شده و امروز نیز آئین نوروز به عنوان بزرگترین و زیبا ترین یادگار معنوی پیشینیان در سراسر ایران زمین برگزار می شود.
    به همین مناسب و همزمان با آغاز سال1383, مروری داریم بر چگونگی پیدایش نوروز و آئین های جشنی که در گذرگاه تاریخ برای فرزندان این مرز و بوم بر جای مانده است.
  • محیط زیست
  • صفحه 40
    ایران دارای تمدنی کهن است که از ممتاز ترین تمدن های تاریخ محسوب می شود. امروزه در دنیا با دستیابی به اسراری از جهان کمیت و کیفیت زندگی افراد بهبود یافته و این در حالی است که بسیاری از این اسرار در ایران باستان وجود داشته و جزیی از آداب و فرهنگ این دیار بوده است.
  • داستان ماه
  • شیرین دخت دقیقیان ترجمه: شیرین دخت دقیقیان صفحه 42
  • جدول
  • از خودمان
  • برگ آخر
  • قدم باد بهار
    صفحه 50