فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:18 Issue: 3, 2012

Internal Medicine Today
Volume:18 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/09/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا احمدیان پور، پرویز عبدالمالکی*، سید جواد مولا، سامان حسینخانی صفحات 87-94
    اهداف
    آپوپتوزیس یا مرگ برنامه ریزی شده سلول، فرآیند فیزیولوژیک سلولی است که منجر به نمو فعال و طبیعی و همچنین حفظ هوموستازی بافتی می شود. آپوپتوزیس تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی رخ می دهد. این مطالعه به منظور یافتن راهی کم خطر برای القای آپوپتوزیس در سلول های T-لنفوبلاست انسانی به بررسی اثر میدان مغناطیسی ایستا بر القای آپوپتوزیس پرداخت.
    روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی، دودمان سلولی T-لنفوبلاست های انسانی کشت داده شده (E6.1 یورکت)، به مدت 6 و 24 ساعت تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستای 6میلی تسلا قرار گرفتند. از لومینومتری برای سنجش میزان کل آپوپتوزیس، فلوسایتومتری برای سنجش میزان آپوپتوزیس اولیه و وسترن بلات برای سنجش میزان پروتئین های فسفریله ATM و E2F1 استفاده شد.
    یافته ها
    افزایش میزان آپوپتوزیس در سلول های تیمارشده نسبت به سلول های کنترل، 36 ساعت بعد از تیمار با میدان مغناطیسی 6میلی تسلا به مدت 6 (0/011=p) و 24 ساعت (0/055=p) معنی داری بود. 36 ساعت بعد از تابش دهی سلول ها با میدان مغناطیسی 6میلی تسلا، اولین تفاوت قابل ملاحظه بین سلول های تابش دیده و کنترل مشاهده شد (0/001>p).ا 24 ساعت بعد از تیمار سلول ها با میدان مغناطیسی 6میلی تسلا، میزان جمعیت سلول ها در فازهای S و G2 کاهش و 36 ساعت بعد از تیمار، جمعیت این دو فاز رو به افزایش گذاشت و جمعیت سلولی فاز G1 کاهش یافت. تیمار با میدان مغناطیسی 6میلی تسلا، باعث افزایش مقدار پروتئین فسفریله ATM در ناحیه سرین 1981 و پروتئین فسفریله E2F1 در ناحیه سرین 31 شد.
    نتیجه گیری
    میدان مغناطیسی ایستای 6میلی تسلا با افزایش و فعال سازی پروتئین های ATM و E2F1 در سلول های تیمارشده، باعث القای آپوپتوزیس در آنها می شود.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، لومینسانس، میدان مغناطیسی ایستا، فلوسایتومتری، سلول یورکت
  • محسن عصارزاده نوش آبادی، بهرام عابدی * صفحات 95-105
    اهداف
    تمرینات ورزشی اثر مثبتی در پیشگیری و درمان چاقی و دیابت دارند. تنظیم هورمون های مشتق از بافت چربی از جمله آدیپونکتین، پروتئین واکنشگر C (CRP) و اینترلوکین-6 ممکن است در این زمینه موثر باشد. هدف این مطالعه تعیین اثر تمرینات ترکیبی بر میزان آدیپونکتین، CRP، شاخص مقاومت به انسولین و اینترلوکین-6 در مردان غیرفعال بود.
    روش ها
    در این کارآزمایی نیمه تجربی، 20 آزمودنی مرد غیرفعال از میان 100 آزمودنی داوطلب واجد شرایط در سال 1390 در شهرستان مبارکه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در 2 گروه 10نفری کنترل و تمرین تقسیم شدند. برنامه تمرینی مورد استفاده شامل 36 جلسه تمرین ترکیبی (هوازی- مقاومتی) طی 12 هفته بود. گروه کنترل هیچ فعالیت جسمانی انجام ندادند. در پایان تمرین ترکیبی، نمونه های خونی از هر دو گروه جمع آوری شد. میزان آدیپونکتین، CRP، اینترلوکین-6 و شاخص مقاومت به انسولین قبل و بعد از 12 هفته برنامه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    حداکثر اکسیژن مصرفی، درصد چربی بدن و نسبت دور کمر به لگن بعد از 12 هفته بهبود یافت، اما وزن بدن و شاخص توده بدنی در طول تمرین تغییری نداشت. پس از 12 هفته تمرین ترکیبی، کاهش معنی داری در غلظت انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرین مشاهده شد، اما تغییر معنی داری در غلظت CRP، اینترلوکین-6 و آدیپونکتین قبل و 12 هفته پس از فعالیت مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرین ترکیبی هوازی- مقاومتی، باعث بهبود سطح CRP، اینترلوکین-6 و آدیپونکتین نمی شود و تغییرات ایجادشده در مقاومت به انسولین، نمی تواند توضیحی برای تغییر در سطح نشانگرهای التهابی باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، التهاب، مردان غیر فعال
  • امیر امینی *، محمدرضا کردی، عباسعلی گائینی، عباس احمدی، کوروش ویسی صفحات 103-108
    اهداف
    عدم تعادل بین فعالیت سیستم های انعقاد و فیبرینولیز و مکانیسم های تنظیم کننده آنها می تواند منجر به خون ریزی یا بروز لخته شود. در مورد تاثیر فعالیت های بدنی منظم بر این سیستم ها گزارش های متناقضی وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی بر عوامل انعقادی و فیبرینولیز در مردان سالمند غیرفعال بود.
    روش ها
    این پژوهش تجربی در تمام مردان سالم غیرفعال شهرستان سقز با دامنه سنی 70-60 سال انجام گرفت. 16 نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری آسان در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین 12 جلسه تمرینی را طی 4 هفته انجام دادند و گروه کنترل هیچ فعالیتی نداشتند. هر جلسه تمرین شامل 6 حرکت در 3 دور (هر دور 8 تکرار) بود. میزان فیبرینوژن، PT و PTT، D-دایمر و تعداد پلاکت های نمونه ها قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. برای بررسی داده ها از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون های Tوابسته و Tمستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین مقادیر فیبرینوژن، PT، PTT، تعداد پلاکت ها و D-دایمر در گروه کنترل در مرحله بعد از تمرین نسبت به قبل از تمرین تغییر معنی داری نشان نداد (0/05p).
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی با شدت متوسط سبب کاهش عوامل انعقادی فیبرینوژن، PT، PTT و تعداد پلاکت ها و افزایش شاخص فیبرینولیتیک D-دایمر می شود که می تواند در جلوگیری از ترومبوز در جریان خون موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، انعقاد خون، فیبرینولیز، مرد سالمند غیرفعال، D، دایمر
  • سید رضا مظلوم، محمد عباسی تشنیزی، اکرم کیانی نژاد، فاطمه گندمکار * صفحات 109-114
    اهداف
    در بیماران تحت اعمال جراحی قلب و قفسه سینه، گذاشتن حداقل یک لوله سینه ای لازم است. بیماران، خارج کردن لوله سینه ای را یکی از بدترین تجارب بستری در بخش مراقبت ویژه گزارش می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر کاربرد کیسه یخ بر شدت درد ناشی از خارج کردن لوله سینه ای در بیماران بزرگسال پس از جراحی قلب بود.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی یک سوکور متقاطع، در 51 بیمار تحت جراحی قلب در بیمارستان امام رضا(ع) شهر مشهد که دارای حداقل دو لوله سینه ای بودند، انجام گرفت. بیماران به 3 گروه یخ، پلاسبو و کنترل تقسیم شدند. کیسه ها به مدت 20 دقیقه قبل از خارج کردن لوله سینه ای در اطراف لوله گذاشته شد. شدت درد با استفاده از مقیاس تطابق دیداری در قبل، بلافاصله و 15 دقیقه بعد از خارج کردن لوله سینه ای توسط کمک پژوهشگر سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال- والیس و مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    قبل از خارج کردن لوله سینه ای تفاوت آماری معنی داری در شدت درد سه گروه وجود نداشت. تفاوت آماری معنی داری بین نمره شدت درد بلافاصله بعد از خارج کردن لوله سینه ای در گروه یخ (2/3±2/5) نسبت به پلاسبو (3/2±4/2) و کنترل (2/7±4/0) مشاهده شد. شدت درد 15 دقیقه بعد از خارج کردن لوله سینه ای در گروه یخ (0/7±0/6) نسبت به پلاسبو (2/6±2/0) و کنترل (1/9±1/9) به طور معنی داری کمتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از کیسه یخ، مداخله ای موثر، ارزان و بی خطر به منظور کاهش درد ناشی از خارج کردن لوله سینه ای است.
    کلیدواژگان: درد، کیسه یخ، خارج کردن لوله سینه ای، جراحی قلب
  • محمدعلی رضایی، علی جلیلی، یوسف مطهری نیا، بهزاد محسن پور، محمد سعید هخامنشی، احمد رشیدی، محمدرضا رحمانی * صفحات 115-120
    اهداف
    طی عفونت بروسلوز ماکروفاژها و لنفوسیت های T نقش مهمی در پاکسازی میکروبی ایفا می کنند. سایتوکاین ها، پروتئین های کوچکی هستند که در فعال سازی، تمایز و عملکرد سلول های ایمنی نقش دارند. الگوی ترشحی سایتوکاینی می تواند بر نتیجه بالینی عفونت بروسلوز موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح بعضی سایتوکاین های مهم طی پاسخ ایمنی در بیماران مبتلا به تب مالت مزمن و حاد بود.
    روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهد که در بیمارستان توحید سنندج به انجام رسید، 63 بیمار مراجعه کننده به بخش عفونی مورد مطالعه قرار گرفتند. 30 نفر به عنوان کنترل انتخاب شدند. 12سی سی خون برای انجام آزمایشات تشخیص بروسلوز مانند سرولوژی، کشت و PCR از هر نمونه گرفته شد. سایتوکاین ها به روش الایزا اندازه گیری شدند. داده های به دست آمده به نرم افزار آماری SPSS 12 وارد و با استفاده از آزمون های T مستقل و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح سرمی سایتوکاین های IL-6، IL-8، IFN-، IL-10 و TGF-β در مبتلایان حاد و مزمن به طور معنی داری از گروه کنترل بیشتر بود، اما بین سطح این سایتوکاین ها در بیماران حاد و مزمن تفاوت معنی داری وجود نداشت. سطح سرمی IL-12p70 علاوه بر آنکه در مبتلایان حاد و مزمن به تب مالت به طور معنی داری از گروه کنترل بیشتر بود، در بیماران حاد نیز نسبت به بیماران مزمن به میزان معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    در بروسلوز سایتوکاین های التهابی و غیرالتهابی افزایش می یابد. به نظر می رسد که کم بودن سطح IL-12p70 در بیماران مزمن نسبت به حاد، نشان دهنده نقص ماکروفاژها در بیماران مزمن باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز حاد، بروسلوز مزمن، سایتوکاین
  • فهیمه رمضانی تهرانی*، سمیه هاشمی، مطهره رباب علامه صفحات 121-127
    اهداف
    سندرم پیش از قاعدگی، تجربه برخی علایم جسمی و روانی به صورت دوره ای در روزهای پایانی چرخه قاعدگی است که در پاره ای از زنان بسیار ناتوان کننده بوده و با عملکرد شغلی، اجتماعی و روابط خانوادگی آنان تداخل می یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع سندرم پیش از قاعدگی و برخی عوامل مرتبط با آن بود.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت بین سال های 1388 تا 1390 در جامعه زنان 18 تا 45ساله ایران انجام شد. 1200 نمونه آماری به روش نمونه گیری خوشه ایطبقه بندی شده سهمیه ای، برمبنای سهم متناسب با جمعیت، انتخاب شدند. پرسش نامه مورد استفاده مبتنی بر استاندارد کالج زنان و مامایی آمریکا بود. از نرم افزار آماری SPSS 15 و آزمون های مجذور کای و رگرسیون لجستیک در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    52/9% نمونه ها مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی و 34/5% مبتلایان به این سندرم، دچار فرم شدید این بیماری بودند. ارتباط آماری معنی داری بین سن، سطح تحصیلات و شغل افراد و ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی وجود داشت اما بین ابتلا به این سندرم و وضعیت تاهل و تعداد زایمان ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. متغیرهای گروه سنی و تحصیلات قابلیت پیش گویی سندرم پیش از قاعدگی را داشتند (0/05>p).
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از دختران و زنان در سنین باروری مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی هستند و این عارضه در سنین بالاتر و افراد با تحصیلات بیشتر شایع تر است.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، قاعدگی، باروری، زنان ایرانی
  • فرزانه تقیان* صفحات 129-134
    اهداف
    ورزش و فعالیت بدنی از عوامل موثر بر غلظت سرمی هوموسیستئین است. CRP از جمله پروتئین های پلاسماست که در کبد ساخته شده و افزایش تولید آن پاسخی به بیماری های عفونی، التهاب ها و آسیب های بافتی است. هدف این مطالعه، بررسی آثار کوتاه مدت تمرین حاد بر میزان هوموسیستئین و CRP پلاسما در زنان چاق و زنان دارای وزن طبیعی بود.
    روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در زنان چاق 20 تا 30 ساله مراجعه کننده به آزمایشگاه فیزیولوژی ورزش انجام شد و 10 زن دارای 35 تا 45% چربی به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان گروه آزمون انتخاب شدند. 10 دانشجوی دختر دارای 21 تا 23% چربی به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. وزن، درصد چربی، WHR و BMI آزمودنی ها قبل و بعد از یک جلسه تمرین اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون Tزوجی و تحلیل کواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    در اثر یک جلسه تمرین حاد، میزان هوموسیستئین در گروه آزمون افزایش معنی داری نشان داد (0/02=p)، این افزایش در گروه کنترل معنی دار نبود (0/1=p). سطح CRP در هر دو گروه آزمون (0/001=p) و کنترل (0/0001=p) افزایش معنی داری نشان داد. تغییر میزان هوموسیستئین در اثر یک جلسه تمرین حاد، بین دو گروه آزمون و کنترل معنی دار بود (004/0=p) و افزایش در گروه آزمون بیشتر بود. اختلاف معنی داری در سطح CRP در اثر یک جلسه تمرین حاد بین دو گروه آزمون و کنترل مشاهده نشد (0/62=p).
    نتیجه گیری
    یک جلسه تمرین حاد می تواند باعث افزایش سطح سرمی هوموسیستئین و CRP در زنان چاق و طبیعی شود.
    کلیدواژگان: هوموسیستئین، پروتئین واکنشگر C، چاقی، وزن طبیعی، تمرین حاد، زنان
  • مریم نورشاهی، حسین طاهری چادرنشین*، مهدی پیروز صفحات 135-140
    اهداف
    قرارگیری اولیه در شرایط هایپوکسی سطح فاکتور رشد آندوتلیال عروقی، هموگلوبین و هماتوکریت خون را افزایش می دهد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین در شرایط هایپوکسی- نورموباریک و شرایط طبیعی بر سطح VEGF سرمی و فاکتورهای خونی هموگلوبین و هماتوکریت بود.
    روش ها
    این پژوهش مقطعی در دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی انجام شد. از بین داوطلبان واجد شرایط 24 مرد غیرفعال که حداقل در 6 ماه منتهی به مطالعه سابقه هیچ گونه فعالیت منظم نداشتند به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. شاخص توده بدنی، چربی زیرپوستی، حداکثر اکسیژن مصرفی و ضربان قلب بیشینه در دو مرحله اندازه گیری و آزمودنی ها براساس حداکثر اکسیژن مصرفی در 3 گروه 8نفره هایپوکسی، نورموباریک و کنترل قرار داده شدند. از تحلیل واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی به کمک نرم افزار SPSS 16 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین در شرایط هایپوکسی- نورموباریک باعث افزایش معنی دار غلظت VEGF سرمی گروه هایپوکسی نسبت به دو گروه دیگر شد. افزایش معنی دار غلظت هموگلوبین و هماتوکریت در گروه هایپوکسی فقط نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی در شرایط هایپوکسی سطح VEGF سرمی را نسبت به تمرین در شرایط نورموباریک بیشتر افزایش می دهد. تمرین استقامتی در شرایط هایپوکسی- نورموباریک موجب افزایش هموگلوبین و هماتوکریت خون می شود.
    کلیدواژگان: هایپوکسی، نورموباریک، آنژیوژنز، فاکتور رشد عروقی اندوتلیال، هموگلوبین، هماتوکریت
  • مریم طهرانی پور*، ناصر مهدوی شهری، افسانه اکرامی کوشکی، بی بی زهرا جوادموسوی صفحات 141-147
    اهداف
    یکی از عوارض معمول طولانی مدت دیابت، نوروپاتی دیابتی است. با توجه به این که گیاه شاهدانه دارای اثرات ضدتوموری، ضددیابتی و ضداکسیدانی است، هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر عصاره الکلی بذر شاهدانه بر میزان تخریب نورون های آلفای شاخ قدامی نخاع در موش های صحرایی نر دیابتی نوع II بود.
    روش ها
    این مطالعه تجربی آزمایشگاهی در 30 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 300 تا 350 گرم در 5 گروه «کنترل»، «کمپرسیون»، «کمپرسیون+القای دیابت»، «کمپرسیون+القای دیابت+تیمار با دوز 25میلی گرم بر کیلوگرم عصاره الکلی بذر شاهدانه» و «کمپرسیون+القای دیابت+تیمار با دوز 50میلی گرم بر کیلوگرم عصاره الکلی بذر شاهدانه» انجام شد. پس از تهیه عصاره الکلی بذر شاهدانه، 18 سر موش صحرایی مورد القای دیابت و 24 سر مورد عمل کمپرسیون قرار گرفتند. نمونه گیری نخاعی از همه موش های صحرایی انجام شد. داده ها به کمک نرم افزار آماری M initab 14 و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    چگالی نورونی گروه «کمپرسیون» (28±789) نسبت به گروه «کنترل» (70±1766) کاهش معنی داری داشت. اختلاف معنی داری بین چگالی نورونی گروه «کمپرسیون» و گروه «کمپرسیون+دیابت» (14±543) مشاهده شد. مقایسه چگالی نورونی گروه «کمپرسیون+دیابت» با گروه های تیمارشده با عصاره الکلی بذر شاهدانه اختلاف معنی داری نشان داد. به طوری که در هر دو گروه تیمار شده، چگالی نورونی نسبت به گروه «کمپرسیون» و «کمپرسیون+دیابت» افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    برای جلوگیری از پیشرفت ضایعات سیستم عصبی ناشی از هایپرگلایسمی، استفاده از عصاره الکلی بذر شاهدانه به عنوان ماده محافظ عصبی مفید است.
    کلیدواژگان: دیابت، شاهدانه، کمپرسیون، محافظت عصبی، نورون های حرکتی آلفا، موش صحرایی نر
|
  • Mohammad Reza Ahmadianpour, Parviz Abdolmaleki*, Seyed Javad Moula, Saman Hosseinkhani Pages 87-94
    Aims
    Apoptosis or programmed cell death is a normal physiological process of cell that leads to active and natural development and maintenance of tissue homeostasis. Apoptosis occurs due to different external factors. This study aimed to investigate a low risk method to induce apoptosis in human leukemia cells using static magnetic field (SMF).
    Methods
    In this laboratory research، the cultured human T-lymphoblastoid cell line (Jurkat E6. 1)، exposed to 6mT SMF for 6 and 24 hours. Luminometry، flowcytometry and western blot were used to measure total apoptosis rate، primary apoptosis rate and phosphorylated ATM and E2F1 proteins، respectively.
    Results
    Increasing in the rate of apoptosis in treated cells according to control cells was significant 36 hours after treatment with 6mT SMF for 6 (p=0. 011) and 24 (p=0. 055) hours. 36 hours after treatment with 6mT SMF، the first significant difference was seen between treated and control cells (p<0. 001). 24 hours after cells exposure to 6mT SMF، cells population was decreased in G2 and S and 36 hours after treatment، the population was increased in G2 and S and decreased in G1. Exposure to 6mT SMF increased the amount of phosphorylated ATM protein in 1981 Serin and E2F1 protein in 31 Serin positions.
    Conclusion
    6mT SMF induces apoptosis in exposed Jurkat cells by enhancing and activating ATM and E2F1 proteins.
    Keywords: Apoptosis, Luminescence, Static Magnetic Field (SMF), Flowcytometry, Jurkat Cell
  • Mohsen Assarzade Noushabadi, Bahram Abedi * Pages 95-105
    Aims
    Physical exercises have a positive effect in preventing and treatment of obesity and diabetes. Regulation of lipid tissue derived hormones like adiponectin، CRP and IL-6، may have effect in this. The purpose of this study was to determine the effect of combination training on adiponectin، CRP، Insulin Resistance Index and IL-6 in inactive men.
    Methods
    In this quasi-experimental study، a sample of 20 inactive men was selected by random sampling method among 100 suitable volunteers in 2011 in Mobarakeh city and was randomly divided in 2 equal experimental and control groups. The used exercise protocol included 36 sessions of combinational exercises (aerobic-resistance) during 12 weeks. The control group didn''t perform any physical exercises. At the end of the combinational exercise، blood samples were collected from both groups. Adiponectin، CRP، IL-6 and insulin resistance index were measured before and 12 weeks after exercise training.
    Results
    At the end of the 12 weeks، improvements in fitness، body composition and insulin sensitivity were observed، but these changes were not associated with decreased CRP or increased adiponectin levels. After 12 weeks of combinational exercise، a significant decrease was seen in insulin concentration and insulin resistance index in exercise group، but there were no significant change in adiponectin، CRP and IL-6 concentration before and after 12 weeks of training.
    Conclusion
    Aerobic-resistance combination exercise cannot improve the level of adiponectin، CRP and IL-6 and the changes in insulin resistance index cannot explain the changes of inflammatory markers’ level.
    Keywords: Exercise, Inflammation, Inactive Men
  • Amir Amini*, Mohammad Reza Kordi, Abbas Ali Gaini, Abbas Ahmadi, Kourosh Veysi Pages 103-108
    Aims
    Unbalance between coagulation and fibrinolysis systems and their regulatory mechanisms may cause bleeding and formation of coagulate. There are conflict reports about the effect of regulated physical activities on these systems. The aim of this study was to evaluate the effect of resistant exercise on coagulation and fibrinolysis factors in inactive aged men.
    Methods
    This experimental study was done in all inactive healthy men of Saghez city، Iran which were between 60 to 70 years old. 16 studied samples that were selected by easy accessible sampling method were randomly divided into 2 resistance and control groups. Resistance group performed 12 sessions of exercises in 4 weeks and control group did no exercises in this period. Each session of exercise included 6 movements in 3 rounds (8 repeats during each round). The levels of fibrinogen، PT، PTT، D-dimer and platelets counts were measured before and after exercise period. Data was analyzed by using SPSS 16 software and dependent and independent T tests.
    Results
    Resistant training induced significant decrease in fibrinogen، PTT، PT and platelets counts (p<0. 05) and significant increase in D-dimer (p<0. 05). These changes were not traced in the control group (p>0. 05).
    Conclusion
    Medium level of resistant training lead to decrease of coagulation factors، PT، PTT and platelets counts and increase of D-dimer fibrinolysis factor that can prevent vascular thrombosis.
    Keywords: Resistant Exercise, Coagulation, Fibrinolysis, Inactive Aged Man, D, dimer
  • Seyed Reza Mazloum, Mohammad Abbasi Teshnizi, Akram Kianinejad, Fatemeh Gandomkar * Pages 109-114
    Aims
    Inserting at least one chest tube is necessary in cardiac and thoracic surgery patients. Chest tube removal (CTR) has been described as one of the worst experiences by patients in intensive care unit. The purpose of this study was to evaluate the application of ice bag on pain intensity of chest tube removal in adult patients undergo cardiothoracic surgery.
    Methods
    This single-blinded crossover clinical trial was done on 51 post cardiac surgery patients in Imam Reza Hospital of Mashhad، Iran، who had at least two chest tubes in situ. Patients assigned to 3 groups of Ice bag، placebo and control. Ice and placebo bags were applied to the area surrounding the chest tubes for 20 minutes before CTR. Pain intensity was measured by visual analog scale before، immediately after and 15 minutes after CTR. Data analysis was done by ANOVA، Kruskal-Wallis and Chi-square tests.
    Results
    There were no significant difference in pain intensity and quality scores of three groups before CTR. Immediately after CTR، pain intensity score in ice bag group (2. 5±2. 3) was significantly less than placebo (4. 2±3. 2) and control groups [4. 0±2. 7). After 15 minutes of CTR، there was significant difference in pain intensity scores of ice bag (0. 6±0. 7) versus placebo (2. 0±2. 6) and control (1. 9±1. 9) groups.
    Conclusion
    Applying ice bag is an effective، cheap and low risk intervention for decreasing pain associated with CTR.
    Keywords: Pain, Ice Bag, Chest Tube Removal, Cardiac Surgery
  • Mohammad Ali Rezaee, Ali Jalili, Yousef Motaharinia, Behzad Mohsenpour, Mohammad Hakhamaneshi, Ahmad Rashidi, Mohammad Reza Rahmani* Pages 115-120
    Aims
    During brucellosis، infection macrophages and T lymphocytes perform effectively to eliminate microbes. Cytokines are small proteins that have role in activation، differentiation and performance of immune cells. The cytokine secretory pattern can be important in clinical brucellosis outcome. The purpose of this study was to determine the levels of some important cytokines in acute and chronic brucellosis patients during immune response.
    Methods
    In this case-control study which was performed in Sanandaj’s Tohid Hospital، Iran، 63 patients referred to infectious department were studied. 30 healthy persons were selected as control. 12ml of blood was taken from each patient for performing brucellosis diagnosing tests like serological tests، blood cultures and PCR. Cytokines were measured by using Sandwich-ELISA. Data were analyzed by SPSS 12 software using independent T-test and Mann-Whitney U tests.
    Results
    The mean serum levels of IL-6، IL-8، IL-10، IFN- g and TGF-β in acute and chronic patients were significantly higher than the control group، but cytokine levels were not significantly different between patients with acute and chronic brucellosis. The serum level of IL-12p70 was not only significantly higher in acute and chronic patients than control group but also was significantly higher in acute than chronic patients.
    Conclusion
    The inflammatory and non-inflammatory cytokines increases in brucellosis It seems that low levels of IL-12p70 in chronic brucellosis in comparison with acute brucellosis patients is due to a defect in performance of macrophages in chronic patients.
    Keywords: Acute brucellosis, Chronic Brucellosis, Cytokine
  • Fahimeh Ramezani Tehrani*, Somayeh Hashemi, Motahare Robab Allameh Pages 121-127
    Aims
    Premenstrual syndrome (PMS) is a periodically experience of specific physical and psychological symptoms in the last few days of the menstrual cycle. These symptoms are severe and very disabling in some women and interfere with their career، social function and family relations. In this study we aimed to evaluate the prevalence of premenstrual syndrome and some of its relative factors.
    Methods
    This cross sectional community based study was performed in 2009-2010 in population of 18-45 year old Iranian women. 1200 samples were selected using the stratified، multistage probability cluster sampling method. Used questionnaire was based on the standard of Americam Colledge of Women and Midwifery. Statistical analysis was performed using Chi-square and logistic regression tests by SPSS 15 software.
    Results
    52. 9% of samples were suffered from premenstrual syndrome and 34. 5% of them were suffered from its severe type. Premenstrual syndrome had a significant relation with each age، education status and career of samples but hadn’t any significant relation with marriage status and number of deliveries. Age groups and educational status were potential to predict premenstrual syndrome.
    Conclusion
    PMS affects more than half of reproductive aged women and this disorder is more prevalent in aged and more educated women.
    Keywords: Premenstrual Syndrome (PMS), Menstruation, Reproduction, Iranian Women
  • Farzaneh Taghian * Pages 129-134
    Aims
    Exercise and physical activity are effective factors on serum level of homocysteine. C-creative protein (CRP) is a serum protein that is synthetized in liver and increasing of its production is a response to infectious diseases، inflammations and tissue traumas. The goal of the current research was to evaluate the short-time effect of acute exercise on the plasma levels of homocysteine and CRP in obese and non-obese women.
    Methods
    This quasi-experimental controlled pretest and posttest study was conducted in 20 to 30 year old women referred to sport physiology laboratory and 10 women with the lipid level of 35-45% were selected by random sampling method as test group. 10 female students with lipid level of 21-23% were selected as control group. Weight، fat percentage، waist hip ratio (WHR) and body mass index (BMI) of samples were measured before and after one session of acute exercise. Data were analyzed with paired T-test and covariance by using SPSS 16 software.
    Results
    As a result of one session of acute exercise، the homocysteine level were increased significantly in test group (p=0. 02) and this increasing was not significant in control group (p=0. 1). CRP levels were increased in both test (p=0. 001) and control groups (p=0. 0001). Homocysteine levels change after one session of acute exercise was significant between 2 groups (P=0. 004) and increasing was more in test group. There was no significant difference between 2 groups according to CRP levels (p=0. 62).
    Conclusion
    One session of acute exercise can elevate the serum levels of homocysteine and CRP in both obese and normal women.
    Keywords: Homocysteine, C, creative protein (CRP), Obesity, Normal Weight, Acute Exercise, Women
  • Maryam Nourshahi, Hossein Taheri Chadorneshin*, Mehdi Pirouz Pages 135-140
    Aims
    Early exposure to hypoxia condition increases the levels of vascular endothelial growth factor (VEGF)، blood hemoglobin and hematocrit. The aim of present study was to investigate the effect of training in hypoxia-normobaric and normal condition on concentration of serum VEGF، hemoglobin and blood hematocrit.
    Methods
    This quasi-experimental study was done in Shahid Beheshti University students. 24 non-active volunteer men who had no regulated physical activity up to 6 month before study were selected randomly. Body mass index، subcutaneous fat، VO2max and maximum heart rate were measured in 2 periods and samples were divided into 3 groups of hypoxic (12% oxygen)، normobaric and control، each consisting of 8 people. Data were analyzed using two way ANOVA and Bonferroni post hoc test by SPSS 16 software.
    Results
    8 weeks of training in hypoxia-normobaric condition increased serum VEGF concentration significantly in hypoxic group according to other groups. Also، there was no significant change in hemoglobin concentration and hematocrit percent between hypoxia and normobaric groups، though this change was significant in relation to control group.
    Conclusion
    Endurance training in hypoxia condition increases serum VEGF more than training in normobaric condition. Endurance training in hypoxia- normobaric condition increases blood hemoglobin and hematocrit.
    Keywords: Hypoxia, Normobaric, Angiogenesis, Serum VEGF, Hemoglobin, Hematocrite
  • Maryam Tehranipour*, Naser Mahdavi Shahri, Afsane Ekrami Koushki, Bibi Zahra Javad Mousavi Pages 141-147
    Aims
    Diabetic neourophaty is one of the long-term usual outcomes of diabetes. According to anti-tumor، anti-diabetic and anti-oxidant effects of Cannabis sativa، the aim of this research was to investigate the effect of Cannabis sativa alcoholic extract on Alpha motoneurons degeneration after sciatic nerve compression in diabetic rats.
    Methods
    This experimental laboratorial research was performed in 30 Wistar male rats with the weight of 300 to 350g in 5 “control”، “compression”، “compression+diabetes”، “compression+diabetes+treatment with 25mg/kg alcoholic extract of Cannabis sativa seed” and “compression+diabetes+treatment with 50mg/kg alcoholic extract of Cannabis sativa seed” groups. After preparing the alcoholic extract of Cannabis sativa seed، 18 rats were undergone diabetes induction and 24 rats were taken compression surgery. Spinal cord samples were taken from all 30 rats. Data was analyzed by Minitab 14 software and ANOVA test.
    Results
    Neuronal density of “compression” group (789 ± 28) was decreased significantly in comparison with “control” group (1766 ± 70). There was a significant difference between neuronal density of “compression” group and “compression+diabetes” (543 ± 14) group. Comparison of neuronal density between “compression+diabetes” group and rats treated with 25 and 50mg/kg doses of ethanolic extracts showed significant differences; in both treated groups، the neuronal density was increased compare to “compression” and “compression+diabetic” groups.
    Conclusion
    Using alcoholic extract of Cannabis sativa as a neuroprotective agent can prevent the progression of neural system disorders as a result of hyperglycemia.
    Keywords: Diabetes, Cannabis sativa, Neuroprotective, Alpha Motoneurons, Male Rats