فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology - Volume:3 Issue: 4, 2012

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:3 Issue: 4, 2012

  • ویژه نامه سال 1391
  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نجمه حمید، وحید عطایی مغانلو، مجید عیدی بایگی صفحه 1
    زمینه
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی میزان اثربخشی رفتاردرمانی شناختی، رفتار درمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ و دارودرمانی در بهبود علایم اختلال وسواس جبری می باشد.
    روش
    طرح پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون و گروه کنترل با پیگیری بود. آزمودنی های پژوهش را 48 بیمار وسواسی جبری تشکیل می دادند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به شیوه ی تصادفی در 4 گروه رفتار درمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ، رفتار درمانی شناختی، دارودرمانی و کنترل قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های وسواسی جبری مادزلی، افسردگی بک (ویراست دوم) و اضطراب بک استفاده شد. نمرات به دست آمده از ارزیابی ها در سه مرحله ی (پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری) با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری یک راهه و آزمون تعقیبی توکی با استفاده از نسخه ی 18 نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که هر سه نوع درمان رفتاردرمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ، رفتاردرمانی شناختی و دارودرمانی به-طور معنا داری باعث کاهش علایم اختلال وسواسی جبری شدند (001/0> P). در بلند مدت اثر رفتار درمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ و رفتار درمانی شناختی موثرتر از دارو درمانی بود، اما بین اثر رفتاردرمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ و رفتار درمانی شناختی تفاوتی وجود نداشت (001/0> P).
    نتیجه گیری
    هر سه نوع درمان در کاهش علایم اختلال وسواسی جبری موثر می باشند و در بلندمدت، رفتاردرمانی شناختی توام با روش مواجهه و پیشگیری از پاسخ و رفتار درمانی شناختی اثر دیرپاتری نسبت به دارودرمانی دارند.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس، جبری، رفتار درمانی شناختی، مواجهه و پیشگیری از پاسخ، دارو درمانی
  • عبدالحسین جوادنیا، مهین طاهری مقدم، حیات ممبینی، محمدرضا دادفر، سید امیرپرویز کسایی صفحه 13
    زمینه
    واریکوسل شایع ترین علت تولید مایع منی با کیفیت و کمیت پایین می باشد. مشاهده شده است که بیماران با واریکوسل دارای آسیب بیشتر کروماتین هسته ی اسپرم می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی انسجام DNA اسپرم و پارامترهای مایع منی این افراد بعد از واریکوسلکتومی می-باشد.
    روش
    در این مطالعه، 30 نفر از بیماران برای واریکوسلکتومی انتخاب شده و مایع منی این افراد از نظر انسجام DNA و پارامترهای مایع منی قبل از واریکوسلکتومی و 4 ماه بعد از جراحی مقایسه شده است.
    برای بررسی انسجام DNA بعد از ثابت نمودن اسلاید حاوی اسپرم رنگ-آمیزی توسط دو رنگ آنیلین بلو و تولوئیدن بلو انجام می گرفت و هر اسلاید توسط میکروسکوپ نوری جهت بررسی اسپرم های بالغ و نابالغ بررسی می شد. در هر اسلاید 200 اسپرم مورد شمارش و بررسی قرار می گرفت.
    نتایج
    در صد موارد آنیلن بلو مثبت و تولوئیدن بلو مثبت به طور معناداری بعد از واریکوسلکتومی به ترتیب از 08/57 درصد در مقایسه با 91/43 درصد برای آنیلین بلو با 039/0=P و 98/59 درصد در مقایسه با 61/46 درصد با 047/0=P کاهش نشان داد. همچنین بهبودی در مورفولوژی غیر طبیعی، 43 درصد در مقابل 40 درصد با 003/0=P، اسپرم غیر متحرک، 63/63 درصد در مقایسه با 62 درصد با 04/0=P و تعداد اسپرم ها، 17/39 میلیون در مقایسه با 30/44 میلیون در میلی لیتر با 036/0=P بعد از واریکوسلکتومی نشان داده شد که در مورد تحرک اسپرم این بهبودی معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان می دهد واریکوسلکتومی ساب اینگوینال غیر میکروسرجیکال سبب بهبودی انسجام DNA اسپرم و پارامترهای مایع منی در بیماران دارای واریکوسل می شود.
    کلیدواژگان: انسجام DNA، واریکوسلکتومی ساب اینگوینال، پارامترهای مایع منی
  • ایران داودی، فریده نرگسی، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحه 21
    زمینه
    هدف این پژوهش، مقایسه ی باورهای ناکارآمد و صفات شخصیتی در معلمان مقطع ابتدایی دارا و فاقد اضطراب سلامتی اندیمشک بود.
    روش
    نمونه ی پژوهش حاضر شامل 119 نفر، 60 معلم دارای اضطراب سلامتی و 59 معلم فاقد اضطراب سلامتی بود که با پر کردن پرسش نامه ی اضطراب سلامتی، آزمون شناخت هایی درباره ی بدن و سلامتی و پرسش نامه ی پنج عاملی نئو در این پژوهش شرکت کردند. طرح تحقیق از نوع علی مقایسه ای بود و جهت آزمون فرضیه ها از تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها بیانگر این بود که بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (564/20F=، 001/0P<). افراد دارای اضطراب سلامتی در متغیر باورهای ناکارآمد و خرده مقیاس های آن شامل باور مربوط به تعبیر فاجعه آمیز شکایات بدنی، احساس های خودمختار، ضعف بدنی، غیر قابل تحمل بودن شکایات بدنی، عادت های سلامتی و صفات شخصیتی شامل روان رنجورخویی، برون گرایی، توافق جویی و وجدانی بودن با افراد فاقد اضطراب سلامتی تفاوت معناداری داشتند.
    نتیجه گیری
    افراد دارای اضطراب سلامتی نسبت به افراد فاقد اضطراب سلامتی، دارای باورهای ناکارآمد و روان رنجور خویی بیشتری بوده است و برون گرایی، توافق جویی و وجدانی بودن کمتری نشان دادند، اما در ویژگی فراخ ذهنی تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اضطراب سلامتی، باورهای ناکارآمد، صفات شخصیتی
  • امیر سیاهپوش، محسن رضایی، یونس آزادبخت، آذین صمیمی، فرهاد مومنی صفحه 35
    زمینه
    کبد بیشترین نقش را در فیزیولوژی بدن دارد و بروز آسیب به آن، تهدیدی برای حیات خواهد بود. حدود 3 تا 5 درصد جمعیت ایران از بیماری های کبدی رنج می برند. همچنین این بیماری ها از شایع ترین بیماری های ایران و دیگر کشورها می باشند. به دلیل نبود دارویی مناسب، تلاش در پی کشف ترکیباتی که اثرات حفاظت کبدی دارند رو به افزایش می باشد. مطالعات نشان داده، رژیم های سرشار از آنتی اکسیدانت ریسک بیماری های کبدی را پایین می آورند و اثر حفاظت کبدی دارند. خرما(Phoenix dactylifera) از خانواده ی Palmaceae می باشد و حاوی کربوهیدرات، الیاف خام، ویتامین ها، مواد معدنی، کاراتنوئیدها و فلاونوئیدها می باشد و دارای اثرات ضدسرطان، ضدتومور، حفاظت زخم معده و ضدالتهابی است.
    روش
    برای این مطالعه، گروه های کنترل منفی(دریافت کننده ی تتراکلریدکربن و حامل عصاره)، کنترل (دریافت کننده ی حامل ها) و دوزهای 100، 500، 1000 و mg/kg2000 از عصاره ی متانولی هسته ی خرما بررسی گردید و به صورت خوراکی به مدت چهار روز، صبح ها و عصرها به موش ها خورانده شد و تتراکلریدکربن ظهر روز چهارم به صورت داخل صفاقی (0.5ml/kg) به موش ها تزریق گردید. خون گیری جهت بررسی آنزیم های AST و ALT روز پنجم صورت گرفت.
    نتایج
    بررسی نتایج نشان داد که میانگین غلظت برای ASTدر گروه های کنترل منفی، کنترل و گروه های عصاره با دوزهای 100، 500، 1000 و mg/kg2000، به ترتیب: 780، 140، 730، 390، 235 و IU/ml160، برای ALT به ترتیب: 680، 110، 530، 360، 195 و IU/ml160 می باشد.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج نشان می دهد که عصاره ی هسته ی خرما در دوزهای 1000 و mg/kg2000، اثر محافظتی قابل قبولی (01/0>p) در برابر سمیت ناشی از تتراکلریدکربن دارد و این می تواند به دلیل اثرات آنتی اکسیدانتی قوی هسته ی خرما باشد که می تواند رادیکال های ایجاد شده توسط تتراکلریدکربن را مهار کند.
    کلیدواژگان: هسته ی خرما، کبد، موش صحرایی، آنتی اکسیدانت
  • سید محمد مرندی، غلامعلی قاسمی، فهیمه اسفرجانی، ناصررحیمی، نجمه حبیبی صفحه 45
    زمینه
    هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات منتخب یوگا بر روی فاکتورهای فیزیولوژیک منتخب، قند خون و سطح انسولین پلاسما در بیماران مبتلا به دیابت نوع II می باشد.
    روش
    در این تحقیق نیمه تجربی، از بین زنان مبتلا به دیابت نوع II شهرستان اصفهان تعداد 26 زن مبتلا به دیابت نوع II با دامنه ی سنی (45-60 سال) و وزن (60-91 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه و در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (16=N) و گروه کنترل (10=N) گمارده شدند. گروه آزمایش به مدت 12 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 75 دقیقه تمرینات منتخب یوگا را انجام دادند؛ در حالی که گروه کنترل برنامه ی ورزشی خاصی نداشتند. در این تحقیق، متغیرهای مورد بررسی شامل قند خون، سطح انسولین پلاسما، فشار خون سیستول و همچنین وزن و BMI قبل و بعد از دوره ی تمرینی اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی (t-testتفاضل میانگین های گروه های مستقل) استفاده گردید. سطح معناداری برای همه ی آزمون ها (05/0p<) در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج تحقیق بیانگر تفاوت معناداری بین میانگین قند خون، سطح انسولین پلاسما و فشار خون سیستول گروه های آزمایش و کنترل بود؛ در حالی که این تفاوت در متغیرهای وزن و BMI گروه های تجربی و کنترل معنادار نبود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که یک دوره تمرینات منتخب یوگا باعث بهبود معنادار میزان قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع II، عوامل فیزیولوژیکی منتخب، تمرینات یوگا، قند خون
  • فروغ نامجویان، مریم بازوند، محمد ابراهیم عازمی صفحه 55
    زمینه
    در طب عامه ی استان لرستان، عصاره ی روغنی ریشه ی گیاه تشنه داری (Onosma chlorotricum) به صورت موضعی برای بهبود زخم استفاده می-شود. تاکنون هیچ ترکیب فعال بیولوژیکی از این گیاه گزارش نشده است. فعالیت آنتی اکسیدانی یکی از مکانیسم های احتمالی بهبود زخم است. امروزه با تغییر سبک زندگی و بالا رفتن استرس، میزان عوامل اکسیداتیو در بدن افزایش یافته است. گرایش جوامع امروزی به استفاده از منابع طبیعی و بویژه گیاهی برای جلوگیری از آسیب واکنش های اکسیداتیو است. عصاره ی ان هگزانی ریشه ی گیاه می تواند نماینده ی مناسبی از عصاره ی روغنی مورد استفاده در طب عامه باشد. این مطالعه ترکیبات عصاره ی ان هگزانی ریشه ی گیاه تشنه داری را از نظر اثر آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی مورد بررسی قرار داده است.
    روش
    عصاره ی ان هگزانی ریشه ی گیاه به روش سوکسله تهیه شد. اجزای آن در سیستم حلال ان هگزان: کلروفرم (10:90) به روش کروماتوگرافی لایه ی نازک TLC)) جداسازی و جهت بررسی اثر آنتی اکسیدانی، از DPPH و برای ارزیابی فیتوشیمیایی از معرف های پاشیدنی بر روی TLC اسپری شد.
    نتایج
    ترکیبات با اثر آنتی اکسیدانی به صورت نقاط سفید در زمینه ی صورتی مشاهده شدند. فرکشن های با Rf معادل 9/0، 7/0، 37/0، 21/0 و 13/0 اثر آنتی-اکسیدانی نشان دادند و با استفاده از معرف های پاشیدنی ترکیب فنولی، ترپنوئیدی و فنیل پروپانوئیدی و احتمالا دارای ساختار نفتوکینونی و از مشتقات آلکانین شیکونین می باشند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه، اثر آنتی اکسیدانی برخی از اجزای عصاره ی لیپوفیل ریشه ی گیاه تشنه داری را نشان می دهد و احتمال اینکه اثر آنتی اکسیدانی آن از عوامل تاثیرگذار در فرآیندهای بهبود زخم باشند را مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: Onosma chlorotricum، تشنه داری، آنتی اکسیدان، DPPH، فیتوشیمیایی
  • محمدرضا عباس پور، بهجت رضایی، بهزاد شریف مخمل زاده صفحه 61
    زمینه
    الکتروریسی فرایندی جهت تهیه ی الیاف پلیمری زیر میکرون می باشد. الیاف حاصل از این تکنیک به دلیل ظرافت و تخلخل بالا، ویژگی های منحصربه-فردی را در حیطه ی پزشکی و دارویی نشان داده اند که می توان از شباهت به ماتریکس خارج سلولی، امکان کاربرد به عنوان پوشش حفاظتی و ترمیم کننده ی زخم نام برد. کیتوزان از جمله پلیمرهایی است که اثرات ضد میکربی و ترمیم-کننده ی آن به اثبات رسیده است. هدف این مطالعه، بررسی ویژگی های محلول پلیمری کیتوزان (جرم مولکولی، غلظت و ویسکوزیته) بر قابلیت تشکیل و مورفولوژی نانوالیاف می باشد.
    روش
    محلو ل های پلیمری با غلظت 2 و 3 درصد از کیتوزان با جرم های مولکولی مختلف در اسید استیک 2 درصد تهیه گردید و محلول حاصل با محلول 10 درصد پلی وینیل الکل(PVA) به نسبت 1 به 1 مخلوط گردید. از محلول پلیمری حاصل با تکنیک الکتروریسی، نانوالیاف تهیه شد و از نظر مرفولوژیکی و قطر الیاف با کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز تصاویر مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تداخلات فیزیکوشیمیایی احتمالی بین دو پلیمر به کمک مطالعات FTIR و DSC بررسی شد.
    نتایج
    محلول PVA دارای بیشترین ویسکوزیته است که افزودن کیتوزان، ویسکوزیته ی آن را کاهش می دهد. الکتروریسی محلول پلیمری کیتوزان به تنهایی امکان پذیر نیست، ولی با افزودن محلول PVA این روند تسهیل می شود. طبق نتایج حاصل از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، الیاف حاصل از PVA ضخیم تر و صاف تر هستند. با افزودن کیتوزان، قطر الیاف به میزان قابل ملاحظه ای کاهش و ساختارهای دانه دار افزایش می یابند.
    نتیجه گیری
    طبق این تحقیق در بین انواع مختلف کیتوزان، کیتوزان با ویسکوزیته ی cp>500 الیاف یکنواخت تری ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: الکتروریسی، نانوالیاف، کیتوزان، پلی وینیل الکل
  • گزارش مورد
  • فاطمه عرب بنی اسد، رضا بیدکی، مینا زارعی، لیلی خراسانی، وحید توکلیان فردوسیه صفحه 75
    زمینه
    پیکا (pica) نوعی اختلال تغذیه ای است که در آن فرد، علاقه مند به خوردن مواد غیر معمول و فاقد ارزش غذایی مثل گچ، خاک، نشاسته و یخ است. مسایل اعتقادی و فرهنگی، روان شناختی، فیزیولوژیک و فقر اقتصادی می توانند عاملی برای القای این اختلال در فرد شوند. پیکا بیشتر در زنان باردار، کودکان، افراد با عقب ماندگی ذهنی و بیماران با اختلالات روان پزشکی در نوع خاک خوری (Geophagea) دیده می شود. از عوارض معمول می توان به مسمومیت با سرب، جیوه و فسفر، هایپوکالمی و هایپرکالمی اشاره کرد. هچنین عفونت های انگلی و انسداد روده ای و نقایص دندانی به وفور در این افراد دیده می شود.
    معرفی مورد: خانم 38 ساله با وزن بالا که با دردهای پراکنده و متعدد غیر قابل توجیه در نقاط مختلف بدن و خلق افسرده، اضطراب و نگرانی نسبت به افزایش وزن و اندام خود مراجعه کرده است. به دنبال مشکلات ایجادشده برای بیمار، وی به خاک خوری روی آورده است که به تدریج پیشرفت بیماری وی شدیدتر شده است؛ به حدی که به جای وعده های غذایی و بین آنها بیمار مقادیر قابل توجهی خاک می خورده است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نتیجه گیری شد که استرس می تواند باعث القای خاک خوری شود و مدیریت استرس و تقلیل مشکلات هیجانی در فرد می تواند به کاهش این عادت کمک کند.
    کلیدواژگان: خاک خوری، پیکا، خلق افسرده
  • نامه به سردبیر
  • سمیه مکوندی، شیرین زرگر شوشتری صفحه 81
    شناخت طب گیاهی از سوی پزشکان و دانشجویان شاخه های پزشکی جهت ارائه ی مشاوره به بیماران، امری ضروری است. با توجه به کاربرد روزافزون طب گیاهی در علم مامایی و با توجه به اینکه بر طبق مطالعات تقریبا نیمی از استفاده کنندگان طب سنتی زنان سنین باروری می باشند، ارزیابی نگرش ماماها و دانشجوبان رشته ی مامایی در این زمینه امری مهم است. مطالعه ی حاضر در نیمسال دوم تحصیلی 1390-91 با هدف تعیین نگرش دانشجویان مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نسبت به طب گیاهی و کاربرد آن در مامایی انجام شد. نتایج مطالعه، نشان دهنده ی علاقه مندی افراد به آموختن طب گیاهی و کمبود آموزش های آکادمیک در این زمینه بود. همچنین مشخص شد که یک چهارم افراد موارد کاربرد طب گیاهی در مامایی را نمی دانستند. به نظر می رسد که آموزش های آکادمیک ناکافی و عدم دسترسی به منبع قابل اعتماد برای تجویز داروهای گیاهی می تواند بر توانایی دانشجویان مامایی در استفاده از طب گیاهی برای درمان بیماران تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: طب گیاهی، نگرش، کاربرد، دانشجویان مامایی
  • اخبار کنگره های داخلی
    صفحه 1
|
  • Najmeh Hamid , Vahid Ataie Moghanloo, Majid Eydi Baygi Page 1
    Background
    The aim of this research was to study the comparison of cognitive-behavioral therapy, cognitive-behavioral therapy with exposure and response prevention, drug therapy and control group on Obsessive-Compulsive Disorder.
    Methods
    The research method was experimental with pre-post test and control group. The sample consisted of 48 obsessive-compulsive patients who were matched from age, educational statues, duration of disease and other criteria considered in this research. Then randomly selected in to three groups as experimental and one group as control. The instruments were Beck Depression Inventory (BDI), Beck Anxiety Inventory (BAI) and Moudsley Obsessive-Compulsive Inventory (MOCI). Also we analyzed the data by ANOVA and Tokey method.
    Results
    ¬The results indicated that cognitive-behavioral therapy, cognitive-behavioral therapy with exposure and response prevention, drug therapy significantly decreased the OCD symptoms (P<0.001). Also in long term period, the effect of cognitive-behavioral therapy with exposure and response prevention was significantly better than cognitive-behavioral therapy and drug therapy but there was not a significant difference between cognitive-behavioral therapy and cognitive-behavioral therapy with exposure and response prevention (p<0.001).
    Conclusion
    Cognitive-behavioral¬ therapy, cognitive-behavioral therapy with exposure and response prevention, drug therapy were effective on reduction of OCD symptoms; but in long term, CBT and CBT with exposure and response prevention was effective than the drug therapy.
    Keywords: obsessive, compulsive disorder, cognitive, behavioral¬ therapy, exposure, response prevention, drug therapy
  • Abdulhossein Javadneia, Mahin Taherimoghadam, Hayat Moombeini, Mohammadreza Dadfar, Amirparviz Kasaee Page 13
    Background
    Varicocele occurs in approximately 15% to 20% of the male population and it is the most common cause of poor semen. It has been demonstrated that patients with varicocele have poor chromatin packing, DNA damage and nuclear anomalies than the healthy men. Therefore, the aim of this study was to evaluate sperm chromatin integrity and semen parameter in patients after nonmicrosurgical subinguinal varicocelectomy.
    Methods
    This study evaluated semen parameters and sperm DNA integrity before and 4 month after nonmicrosurgical subinguinal varicocelectomy from 30 men with varicocele in center of infertility in Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences. Parameters of semen were evaluated with WHO criteria and sperm DNA integrity was analysed by aniline blue and toluidine blue. The slides were checked by light microscopy and to determine the percentage of mature or immature spermatozoa. 200 spermatozoa were counted in each slide.
    Results
    The percentage of positive aniline blue (AB+) and toluidine blue (TB+) significantly decreased following varicocelectomy (59.98% versus 57.08%, P=0.047 for TB+ and 57.08%5 versus 43.91%, P=.039 for AB+). Morphology, count and motility of sperm showed improving after varicocelectomy but motility of sperm was not considered statistically significant
    Conclusion
    This study suggests that nonmicrosurgical subinguinal varicocelectomy can improve human sperm DNA integrity and semen parameters in men with varicocele.
    Keywords: DNA integrity, subinguinal varicocelectomy, semen parameters
  • Iran Davoudi , Farideh Nargesi Ma, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand Page 21
    Background
    The aim of the present study was the comparison of dysfunctional beliefs and personality traits between teachers with and without health anxiety in Andimeshk.
    Methods
    The sample consisted of 60 participants with health anxiety and 59 participants without health anxiety. The variables were evaluated in two groups by the Health Anxiety Inventory (HAI), Cognitions About Body and Health (CABAH) and NEO¬-FFI.
    Results
    The MANOVA showed there is difference (p<0.001, F=20/564) between groups. Differences between two groups were significant, in CABAH and beliefs relevant to catastrophizing interpretation of bodily complaints, autonomic sensations, bodily weakness, intolerance of bodily complaints, and health habits, also neuroticism, extraversion, agreeableness, and conscientiousness.
    Conclusion
    The Catastrophizing Interpretation of Bodily Complaints, Autonomic Sensations, Bodily Weakness, Intolerance of Bodily Complaints, Health Habits, and Neuroticism scales of participants with health anxiety were significantly higher, whereas their scores of Extraversion, Agreeableness and Conscientiousness scales were lower. Two groups were not different on openness scales.
    Keywords: health anxiety, dysfunctional beliefs, personality traits
  • Amir Siahpoush, Mohsen Rezaei, Younes Azadbakht, Azin Samimi, Farhad Momeni Page 35
    Background
    Liver plays an important role in normal function of the body. Liver diseases are the most common diseases in Iran and other countries, nearly3 to 5percent of the population of Iran suffer from it. Liver protective agents are under intensive investigations and among them are the compounds that have natural origin and rich in antioxidant capacity. In this study, protective effect of date (Phoenix dactylifera) seed extract on liver hepatocytes of rat has been evaluated. Previously, it was shown that this extract could have anti-inflammatory, anti-tumor and peptic ulcer protective effects.
    Methods
    For this study instead of the negative control group (receiving carbon tetrachloride and carrying extract) and control (receiving carrier), groups 100, 500, 1000 and 2000mg/kg of date seed methanol extract was evaluated. and orally taken twice daily for four consecutive day to Rat and noon the fourth day exposed to 0.5 ml/kg carbon tetrachloride intraperitoneally, Blood was collected on fifth morning and activities of AST (SGOT) and ALT (SGPT) enzymes were determined.
    Results
    Evaluation of serum concentration showed that the mean concentration serum AST in negative control group, control and control groups with doses 100, 500, 1000 and 2000mg/kg of extract respectively 780, 140, 730, 390, 235 and 160IU/ml, and for ALT respectively, 680, 110, 530, 360, 195 and is 160 IU/ml.
    Conclusion
    Evaluation of results showed that doses of 1000 and 2000 mg/kg date seed extract in comparison with negative control group, protective effect against toxicity caused by carbon tetrachloride is acceptable. And this could be due to antioxidant's effects of date seed that can inhibit radicals created by carbon tetrachloride.
    Keywords: Date seed extract, Liver protection, Rat, Antioxidant
  • Sayyed Mohammad Marandi , Gholam Ali Ghasemi , Fahimeh Esfarjani, Nasser Rahimi , Najmeh Habibi Page 45
    Background
    The goal of conducting present research is to test the effect of 12-weeks selected yoga exercise on selected physiological factors and blood sugar of patients who suffer from type II diabetes.
    Methods
    In this semi-experimental research, from the females who have diabetes in Isfahan Township, 26 women with age range of (45-60) years old and weight rage of (60-91kg) voluntarily and in access choice and were put in two groups of experimental 16 patients) and control (20 patients). experimental group within the period of 12 weeks (3 sessions in a week, each session 75 minutes) did a selected yoga exercise, Whereas control group had no regular and systematic physical activity. In this research, variables to be tested were blood sugar, plasma insulin level, systolic blood pressure and also weight, body mass index that before and after the exercise period these variables were measured. to analyze the data from the descriptive and inferential statistics (T-test for the difference between the means of the independent groups) were used. A significant level (p<0/05) was considered for all the examinees.
    Results
    findings of research show a significant difference between average of, blood sugar, plasma insulin level and systolic blood pressure, among experimental and control groups, whereas this difference in weight and BMI in experimental and control groups was not significant (p<0/05).
    Conclusion
    findings of research showed that a period of selected yoga exercise causes a significant improvement in blood sugar of patients having type II diabetes.
    Keywords: diabetes type II, selected body composition, yoga exercise, blood sugar
  • Foroogh Namjoyan , Maryam Bazvand, Mohammad Ebrahim Azemi Page 55
    Background
    In traditional medicine of Lorestan province, Oily extract of root of a plant known as Tashnehdary (Onosma chlorotricum) are used topically for wound healing. So far this plant has not been investigated for its biological activity nor for its components. Antioxidant activity is one possible mechanism helps healing process. These days with changing societies to high stress lifestyles, the amount of oxidative reactions in human bodies are increased, so causes verity of harms to human health. Modern societies are looking for natural resources especially plants instead of chemicals to prevent oxidative reaction damages. n-Hexan extract of the plant root will be a good estimation of oily extract uses in folk medicine. This study has focused on phytochemical investigation of antioxidant components of the plant root.
    Methods
    Extract was performed using Soxhlet apparatus and was run over TLC silicagel plates using following solvent system: n-Hexane: Chloroform (10:90). Separated components on TLC were tested for the antioxidant activity using DPPH solution. Phytochemical evaluation of active compounds was investigated by various spray reagents.
    Results
    Active antioxidant components appeared as light spots in the pink background. Antioxidant components Rf=0.9, 0.7, 0.37,0.21 and 0.13, Components with have phenolic, phenyl propanoid and terpenoid structure and Probably are naphtoquninoes and due to bibliographic information are alkanin, shikonin derivatives.
    Conclusion
    This study confirms antioxidant activity of some components in the lipophilic extract of the root of Onosma chlorotricum and consequently may confirm its effectiveness in processes such as wound healing which antioxidant reactions are helpful.
    Keywords: Onosma chlorotricum, Tashnehdary, antioxidant, DPPH, Phytochemical
  • Mohammad Reza Abbaspour , Behjat Rezaee, Behzad Shrif Makhmalzadeh Page 61
    Background
    Electrospinning is an old technique established for the preparation of submicron polymeric fibers. Recently, electrospun nanofibers have shown several medical and pharmaceutical advantages due to their extremely small diameter and high porosity. They can imitate the extra cellular matrix (ECM), utilized as wound healing and protective dressing. Chitosan is one of the important biomaterials which has shown wound healing and antimicrobial properties. The main purpose of this study is to investigate the effect of solution properties of chitosan such as concentration, viscosity on nanofiber formation and morphology.
    Methods
    Chitosan solutions (2 and 3% w/v), with three different molecular weights prepared in 2% acetic acid. The solutions mixed with a 10% w/v polyvinyl alcohol solution (1:1 ratio) and analyzed for their viscosity. Nanofibers prepared with electrospinning technique and the morphology and diameter of resulting nanofibers were tested by scanning electron microscopy (SEM) and image analysis. Possible physicochemical interactions between PVA and chitosan also evaluated by FTIR and DSC analysis.
    Results
    The results showed that the PVA solution has the highest viscosity and addition of chitosan decreases its viscosity. Eelectrospinning of chitosan solution by itself was impossible but addition of PVA could facilitate the process. SEM analysis revealed that PVA solution results in smooth fibers which were comparatively large in diameter. Increasing chitosan decreased the nanofibers diameter and caused the formation of beaded structures.
    Conclusion
    The results indicated that Chitosan with <500cp viscosity seems to produce more uniform nanofibers.
    Keywords: electrospinning, nanofiber, chitosan, polyvinyl alcohol
  • Fatemeh Arab Banniasad, Reza Bidaki*, Mina Zarei , Laili Khorasani Ba, Vahid Tavakkolian Ferdousieh Page 75
    Pica is an eating disorder that the person is interested in eating unusual material, no nutritional value, such as chalk, clay, starch and Ice. Religious and cultural issues, psychological, physiological and economic poverty can be some factors to induce this disorder. Pica is seen in a pregnant women, children, people with mental retardation and psychiatric disorders in patients with geophagea. The common complications are include lead, Phosphorus and Mercury poisoning, hypo and hyperkalemia. Parasitis infections, Intestinal obstruction and dental carries are common in these persons.
    Case Presentation
    A 38 year-Old obese woman that referred with multiple and unexplained somatic pain, depressed mood, worry about weight gain and her body. She started geophagea following her problems that it been more severe after progression of illness. So that the patient has been eaten soil among and even instead of meals.
    Conclusion
    In this study, it is concluded that stress can induce geophagea and stress management and resolve of emotional disturbances decrease these habits.
    Keywords: geophagea, pica, depressed mood
  • Somayeh Makvandi Ms٭, Shirin Zargar Shoushtari Page 81
    Knowledge of herbal medicine by the physicians and medical students is essential for patients’ consultation. Due to the increasing use of herbal medicine in obstetric and considering that according to studies almost half of the users of traditional medicine are women of reproductive age, assessing the knowledge and attitudes of midwives and midwifery students in this field is essential. This study was done in the second academic semester to determine the attitude of midwifery students of Ahvaz university of Medical Sciences about herbal medicine and its application in obstetric in 2012. The results of this study showed the interest in learning herbal medicine and a lack of academic training in this field. It was also found that a quarter of students did not know the application of herbal medicine in obstetrics. It seems that inadequate academic training and no access to a reliable source for herbal medicines can effect on the ability of midwifery students in the use of herbal medicine for treatment of patients.
    Keywords: herbal remedies, attitude, application, midwifery students