فهرست مطالب

نشریه اقتصاد و تجارت نوین
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 18، تابستان و پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمود محمودزاده صفحه 1
    اثرات فناوری اطلاعات بر بهره وری نیروی کار از دهه 1990 مورد توجه جدی اقتصاددانان بوده است. نتایج مطالعات تجربی در زمینه پیامدهای فاوا متفاوت می باشد. در این مقاله تاثیر فاوا بر رشد بهره وری 23 صنعت تولیدکننده و مصرف کننده فناوری اطلاعات در ایران به روش داده های تلفیقی در دوره زمانی 86-1381 ارزیابی می شود. نتایج نشان می دهد تاثیر فاوا بر رشد بهره وری در صنایع تولیدکننده و مصرف کننده فاوا از نظر آماری معنادار نیست ولی اثرات فاوا بر بهره وری نیروی کار در صنایع بیش فاوابر بیشتر از سایر صنایع است. کشش بهره وری نسبت به سرمایه فاوا در فاصله 095/0-03/0 قرار دارد. با لحاظ نمودن ویژگی های انفرادی صنایع و گذشت زمان، اثرگذاری فاوا به مقدار قابل توجه افزایش می یابد. بنابراین فاوا بر بهره وری صنایع تولیدی در ایران موثر بوده و تضاد بهره وری مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، بهره وری نیروی کار، صنایع تولیدکننده، صنایع مصرف کننده
  • نمایه دو سالانه فصلنامه اقتصاد و تجارت نوین
    زرغام خاوری نصیر محله صفحه 11
    باسمه تعالی نمایه دوسالانه فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و تجارت نوین از سال سوم، شماره نهم تابستان 1386 تا سال چهارم شماره پانزدهم -شانزدهم زمستان 1387 و بهار 1388 زرغام خاوری نصیر محله برحسب: موضوع ها پدیدآورند گان عناوین راهنمایی شماره پر رنگتر در مقابل هر مدخل به معنای شماره نشریه و شماره کم رنگتر به معنای شماره صفحه نشریه است. برای مثال: تجارت الکترونیکی 27:12
  • کامبیز طالبی، امیر امامی، سیمین حسینیان، سیده منور یزدی صفحه 23
    پژوهش حاضر به بررسی مقایسه قضاوت و تصمیم گیری کارآفرینان و غیر کارآفرینان از دیدگاه اثرات حسابداری ذهنی اختصاص دارد. به کارگیری اثرات حسابداری ذهنی در این تحقیق شرایطی را فراهم می کند که بتوان تصمیم گیری و قضاوت کارآفرینان را در شرایط عدم اطمینان مورد ارزیابی و موشکافی قرار داد و نیز آن را با تصمیم گیری و قضاوت غیرکارآفرینان مقایسه کرد. این پژوهش با به کارگیری انواع سوءگیری های شناختی در حسابداری ذهنی با موضوع های گوناگون (عمومی و خاص مسائل کارآفرینان)، قضاوت و تصمیم گیری کارآفرینان را به چالش کشیده است و یافته هایی ارزشمند را در مورد شهود کارآفرینانه ارائه می دهد. دو متغیر عمده این تحقیق اثرات حسابداری ذهنی به عنوان متغیر مستقل و تصمیم گیری و قضاوت کارآفرینان و غیر کارآفرینان به عنوان متغیر وابسته می باشد. اطلاعات لازم به وسیله روش تحقیق کمی از 120 نفر (60 نفر کارآفرین و 60 نفر غیرکارآفرین) گردآوری و تحلیل می شود. یافته های این پژوهش نشان می دهد میزان تاثیر اثرات حسابداری ذهنی بر تصمیم کارآفرینان کم است. اثرات سوءگیری های شناختی؛ قالب وظیفه، بخشش و ادغام و تفکیک اطلاعات، نتوانسته بر تصمیم گیری کارآفرینان موثر باشد، در صورتی که در مورد غیرکارآفرینان اینگونه نیست. همچنین کارآفرینان تصمیم گیری و قضاوتی متاثر از سوءگیرهای شناختی اثر هزینه حاشیه و اضافه داشته اند. تفکر تحلیلی کارآفرینان، عامل اصلی عدم تاثیرپذیری قضاوت و تصمیم گیری آنها از سوءگیری های شناختی حسابداری ذهنی است که در شرایط عدم اطمینان توسط سایرین مورد استفاده قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: حسابداری ذهنی، تصمیم گیری، شرایط عدم اطمینان، سوگیری شناختی، کارآفرین
  • نرگس ایمانی پور، مهدی کنعانی صفحه 48
    سرمایه گذاران مخاطره پذیر با تشخیص طرح های حوزه فناوری که قابلیت تجاری سازی و بازارگشایی دارند، اقدام به سرمایه گذاری از طریق تملک سهام و شراکت در مدیریت می نمایند. با این حال خروج از سرمایه گذاری و تبدیل به نقدکردن آن پایانی طبیعی برای بیشتر سرمایه گذاری ها است. سرمایه گذاران مخاطره پذیر در زمان مقتضی درصدد تصمیم گیری برای خروج و فروش سهام یا کاهش سهم خود از سرمایه گذاری هستند. هدف از پ‍ژوهش حاضر مدل سازی فرآیند تصمیم گیری این سرمایه گذاران جهت انتخاب راهبرد خروج است. مدل پایه این تحقیق از مرور پیشینه تحقیق حاصل شده است و با استفاده از روش «مصاحبه ساختاریافته» با خبرگان، کارشناسان و مدیران صندوق های سرمایه گذار مخاطره پذیر، بومی سازی شده است. مدل مزبور طی پنج دور توسط گروه داوران دلفی تصحیح گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد در رویکرد حمایتی، بهترین راهبرد خروج، فروش سهام سرمایه گذار مخاطره پذیر به تیم کارآفرین می باشد. در اولویت های بعدی به-ترتیب «واگذاری سهام به سهامداران جدید»، «ادغام و اکتساب، «سهامی عام کردن و عرضه عمومی سهام» و «روش های ترکیبی و نوآورانه» و «تعطیلی موقت» قرار دارند. خروجی نهایی تحقیق، فرآیند انتخاب راهبرد خروج را در قالب درخت تصمیم، مدل سازی نموده است.
    کلیدواژگان: راهبرد خروج، سرمایه گذار مخاطره پذیر، تصمیم سرمایه گذاری، ادغام، اکتساب و بازسازی، ورشکستگی و حراج
  • ابوالفضل شاه آبادی، هانی دهقانی احمدآباد، سهیلا میرزابابازاده صفحه 97
    نظریه های جدید تجارت بین الملل، صادرات را تابعی از متغیرهای قیمتی شامل نرخ ارز، نرخ تورم و متغیر غیر قیمتی شامل هزینه های تحقیق و توسعه، سرمایه انسانی و متغیرهای نهادی می دانند. اخیرا بهبود روابط بین انسانها و کاهش احتمال بروز اختلافات در روابط انسانی مورد توجه اقتصاددانان نهادگرا قرار گرفته است، زیرا نهادها با ایجاد یک ساختار باثبات در روابط بشری منجربه کاهش نااطمینانی بازار، کاهش هزینه های مبادلات و معاملات تجاری، افزایش رقابت در بازار و افزایش صادرات میشوند. هدف تحقیق حاضر نیز بررسی تاثیر عوامل نهادی بر صادرات غیرنفتی کشورهای عضو گروه D8 با استفاده از روش های اقتصادسنجی پانل دیتا، برای دوره زمانی 2007- 1995 است. نتایج بیانگر آن است که کشور های عضو گروه D8 همانند سایر کشورها از سازوکار درونزای صادرات غیرنفتی، سرمایه انسانی و انباشت تحقیق و توسعه برخوردار میباشند. همچنین عوامل نهادی نظیر؛ رعایت حق ثبت اختراع، محیط کسب وکار، منشا قانونی و کیفیت آموزش در افزایش اثرگذاری عوامل غیرقیمتی نظیر؛ انباشت تحقیق و توسعه داخلی و انباشت تحقیق و توسعه خارجی و سرمای هانسانی بر صادرات غیرنفتی کشورهای عضو گروه D8 موثر است.
    کلیدواژگان: صادرات غیرنفتی، عوامل نهادی، تحقیق و توسعه، سرریز تحقیق و توسعه، سرمایه انسانی، گروه D8
  • سید حمیدخداداد حسینی، اسماعیل شاه طهماسبی صفحه 119
    در این تحقیق با برگزیدن نگرشی دوطرفه و توجه به حضور ورودی های هر کشور به محاسبه کارایی آنها پرداخته می شود. در این مسیر از مدل مزیت رقابتی پورتر و مدل ریاضی قوی تحلیل پوششی داده ها استفاده می گردد. در مدل الماس گون پورتر مزیت های رقابتی عبارتند از صادرات و سرمایه گذاری مستقیم خارجی ورودی که در تحقیق به عنوان خروجی استفاده می شوند. محققین از مدل کمی که از تحقیقات قبلی استخراج شده برای جمع آوری داده ها طی سال های 2006-2000 از 112 کشور استفاده می کند. روش تحقیق مورد استفاده نیز توصیفی تحلیلی می باشد. نتیجه حاصل ایران را با کارایی 67/68 درصد در رتبه هفتاد قرار می دهد. ایران از میان شاخص های ورودی به ترتیب به شاخص های واردات کالای تولیدی، اثربخشی دولت و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص حساسیت دارد. حساس ترین شاخص های ورودی در کل کشورها، شاخص واردات کالای تولیدی، هزینه تحقیق و توسعه و اثربخشی دولت می باشد.
    کلیدواژگان: مزیت رقابتی، صادرات غیرنفتی، مدل الماس گون پورتر، تحلیل حساسیت
  • ابوالقاسم عربیون، غلامحسین عبدالله زاده، ابوالقاسم شریف زاده صفحه 138
    به علت اهمیت کارآفرینی در فرآیند توسعه اقتصادی کشورها، مطالعه گرایش های کارآفرینانه از دهه های گذشته تاکنون همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. هدف این تحقیق شناسایی سطح گرایش های کارآفرینانه در بین دانشجویان و تبیین عوامل موثر بر آن است که بر مبنای پاردایم تحقیقات کمی صورت گرفته، از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی، بر پایه راهبرد پیمایش است. جامعه آماری تحقیق حاضر، دانشجویان حضوری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در سال تحصیلی 1389-1388 می باشد که بر پایه جدول مورگان نمونه ای با حجم 132 نفر انتخاب گردید که بر مبنای روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. از ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده های تحقیق استفاده شد. اعتبار محتوایی و ظاهری گویه های پرسشنامه از طریق اعضای هیات علمی متخصص و قابلیت اعتماد آن نیز از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (86/0) تایید شد. نتایج تحلیل عاملی نشان می دهد که شش عامل: ترجیحات شغلی، مطلوبیت فردی و خانوادگی، کارآمدی اجتماعی، کسب موقعیت اجتماعی، انگیزه اقتصادی و روحیه کارفرمایی توانسته اند 33/68 درصد از تغییرات گرایش کارآفرینانه دانشجویان را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: نیات کارآفرینانه، دانشجویان کارآفرینی، نگرش های خوداشتغالی
  • شهریار عزیزی، افشین درخشان صفحه 158
    با توجه به گسترش روز افزون کاربران تلفن همراه، اخیرا استفاده از پیامک به عنوان یک رسانه جدید تبلیغاتی به شدت افزایش یافته است. یکی از موانع اثربخشی این نوع تبلیغات، عدم توجه به پیامک های رسیده و اجتناب از آنهاست. به همین منظور در این تحقیق مدلی برای شناسایی عوامل موثر بر اجتناب از تبلیغات پیامکی طراحی و آزمون شد. داده های لازم با پرسشنامه ای 49 سوالی از 282 نفر گردآوری شد. برای آزمون مدل از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار PLS-Graph استفاده شد. نتایج نشان داد که هنجارهای ذهنی، عزت نفس و تجربیات منفی قبلی بر بدبینی نسبت به تبلیغات پیامکی اثر دارد و نیز بدبینی نسبت به تبلیغات پیامکی، تجربیات منفی قبلی و عدم قابلیت اعتماد به این نوع تبلیغات، سبب اجتناب از تبلیغات پیامکی می شوند. تفکیک اثرات نشان داد که عوامل اجتناب از تبلیغات پیامکی به ترتیب عبارتند از: تجربیات منفی قبلی، عدم قابلیت اعتماد به تبلیغات و در انتها بدبینی نسبت به تبلیغات پیامکی.
    کلیدواژگان: اجتناب از تبلیغات، تجربیات منفی قبلی، قابلیت اعتماد به تبلیغات، بدبینی نسبت به تبلیغات، عزت نفس، هنجارهای ذهنی
  • طاهر روشندل اربطانی، حبیب الله سالارزهی، باقر کرد، رقیه پریش صفحه 173
    در جامعه اطلاعاتی، شرکت ها به توسعه مزیت های رقابتی مبنی بر استفاده مناسب و متمرکز از فناوری های اطلاعات و ارتباطات نیاز دارند، که عاملی حیاتی برای موفقیت در بازار امروزی است. این واقعیت به ویژه در رابطه با شرکت های کوچک و متوسط امری حیاتی است، زیرا فناوری های اطلاعات و ارتباطات، در توسعه مدل های سازمانی جدید، رقابت در بازارهای جدید یا ارتقاء ارتباطات درونی و بیرونی به آنها یاری می رساند. به منظور اطمینان از پیاده سازی موثر و سودمند فناوری های اینترنت محوری چون تجارت الکترونیکی در روابط کسب وکار، گام نخست اندازه گیری آمادگی الکترونیکی شرکت ها برای پذیرش این فناوری های نوین می باشد. نتایج این پژوهش، سطوح آمادگی شرکت های یاد شده در حوزه تولید را در ابعاد ششگانه زیر ساخت فنی مخابراتی، ارتباطات با محیط، آمادگی اطلاعاتی، مدیریت و خط مشی سازمانی، منابع انسانی و زیر ساخت فرهنگی، امنیت فناوری اطلاعات و محیط قانونی تبیین کرده و حاکی از آن است که به جز در ابعاد آمادگی اطلاعاتی و مدیریت و خط مشی سازمانی در بقیه ابعاد از آمادگی لازم برخوردار نمی باشند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت های کوچک و متوسط، آمادگی الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، کسب وکار الکترونیکی
  • سیدعلی اصغر مصطفوی ثابت، محمدرضا صالحی راد، علی بیات، هدا فیوض صفحه 193
    شرکت های خدمات دهنده اینترنت به طور مداوم با حجم بسیار زیادی از داده های خام مربوط به نحوه استفاده کاربران روبرو هستند. از آنجایی که حجم این اطلاعات، بسیار زیاد می باشد بنابراین راهبردهای داده کاوی می توانند برای شناسایی الگوهای مصرفی پنهان کاربران در جهت اتخاذ راهبرد های مدیریتی مناسب بسیار مفید باشند. اما الگوهای مصرفی کاربران اینترنت در طول سال به دلیل شرایط مختلف محیطی تغییر می کند. از این رو در این مقاله، در چارچوب از یک مدل داده کاوی تکاملی، الگوهای مصرفی کاربران اینترنت، به طور پیوسته و در طول زمان با به کارگیری شاخص های مصرفی کاربران و با استفاده از تکنیک داده کاوی قواعد ارتباط شبکه ای، شناسایی می شود. جهت تشریح این مدل، داده های خام یک شرکت خدمات دهنده اینترنت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسی نشان می دهد که این مدل داده کاوی با شناسایی الگوهای مصرفی کاربران اینترنت، می تواند سبب بهبود خدمات شرکت های خدمات دهنده اینترنت و کاهش هزینه های آنها شود.
    کلیدواژگان: الگوی مصرفی اینترنت، قواعد ارتباط شبکه ای، مدل داده کاوی تکاملی
|
  • Mahmoud Mahmoudzadeh Page 1
    The effect of Information Technology (IT) on labor productivity is examined by economists since 1990s. The results of empirical studies about the outcomes of IT are mixed. The aim of this paper is to analyze the effect of IT on labor productivity in the IT-producing and IT- using industries in Iran. The paned data of 23 industries are used based on 2-digit ISIC over the period 2002-2007. The findings of this paper indicate that the effect of IT capital on labor productivity is positive and statistically significant. Moreover, the results confirm that the labor productivity growth in "high IT-using" industries is greater than others, but there is no labor productivity differences between "IT-producing" and "ICT-using" industries. The elasticity estimates of the labor productivity related to IT capital range from 0.03 to 0.095 percent, this amount increases when the industry and time characteristics are included in the estimated model. The main findings confirm that productivity paradox isn’t observed in the manufacturing industries in Iran.
    Keywords: Information Technology, Productivity, IT, Producing Industries, IT, Using Industries
  • Kambiz Talebi, Amir Emami, Simin Hosseinian, Seyedeh Monavar Yazdi Page 23
    Current study tries to enhance our understanding of entrepreneurs’ and non-entrepreneurs’ judgment and decision making under uncertainty based on the mental accounting effects. In this paper, a variety of cognitive biases are considered in different valence framing (general and entrepreneurial issues) according to the mental accounting. This research yields valuable outcomes about entrepreneurs’ intuition that has not been yet considered in previous studies. In this study, mental accounting effects considered as the independent variable and entrepreneurs’ and non-entrepreneurs’ judgment and decision used as the dependent variables. The results are dug out by a quantitative method from 120 examinees (60 entrepreneurs and 60 non-entrepreneurs). Based on the results of this article, entrepreneurs have fewer tendencies to the mental accounting effects. Task framing, endowment effects and aggregation and segregation of the information do not affect entrepreneurs’ decisions while non-entrepreneurs have a strong tendency to these biases. In addition, sunk cost and extra cost effect influence entrepreneurs’ decision making. Entrepreneurs’ analytical mind set is the core reason to avoid many mental accounting traps in the decision making process.
    Keywords: Mental Accounting, Decision Making, Uncertainty, Cognitive Biases, Entrepreneurs
  • Narges Imanipour, Mahdi Kanani Page 48
    Venture Capitalists (VCs) identify commercializeable start-ups which is invested by stakeholder and those agents who participate in the management board. But exit or cashing out is a common practice in any investment. Consequently, there will be a time when a venture capitalist decides to sell or decrease his or her share. This is a multicriteria decision-making problem. The current research focuses on the modeling of the VCs exit process. Based on the findings of the literature review, a basic model is designed. This model is improved through six Delphi rounds. In these rounds, the model is developed based on expert's opinions in three segments. They comprise SME position in its life cycle, SME evaluation criteria and possible exit paths. The final model is approved in the form of a decision tree by more than 90 percent of the respondents. The research results show that buy out is the first strategy chosen by the Iranian VCs. After that, buy in, merger and acquisition, public offering, hybrid and innovative routes and Closedown are respectively the next choices. Additionally, in some situations, it is necessary to restructure the SME. Other strategy could be chosen as a partial exit in order to nominate a new active investor having specialized skills to sit on the board. Based on the findings of the model, a premature exit (e.g. liquidation and bankruptcy) is suggested only when there is no other suitable strategy.
    Keywords: Exit Strategy, Venture Capitalist, Investment Decision, Merger, Acquisition, Restructuring, Liquidation, Bankruptcy
  • Abolfazl Shahabadi, Hani Dehghani, Sohila Mirzababazadeh Page 97
    New theories of international trade considered exports as a function of exchange rates, inflation and non-price variables such as R&D expenditures, human capital and institutional variables. Recently, the improvement of relations among people and the reduction of the probability of conflict in people's relationships are considered in the framework of Institutionalization. Institutions through the creation of a stable relations lead to reduce uncertainty in markets, decrease transaction costs and business transactions, increase competition in the market and finally increase exports. The present study is focused the evaluation of the effect of institutional factors on non-exports member countries of D8 using panel data approach. The data cover the period 1995-2007. The results of this paper show that D8 countries like other countries are entitled the endogenous mechanisms of exports including the accumulation of human capital and research and development expenditures. Institutional factors such as the observance of patent, doing business, legal origin and quality of education increase the effects of non- price factors such as domestic and foreign R&D and human capital on non-oil exports of D8 countries. Moreover, the empirical estimation results confirm that the World GDP has a positive and statistically significant effect while inflation rate has a negative and statistically significant on non-oil exports of the countries. However, the results show that real effective exchange rate is insignificant.
    Keywords: Non, Oil Exports, Institution Factors, R, D, R, D Spillover, Human Capital, D8
  • Seyed Hamid Kodadad Hoseini, Esmaeil Shahtahmasbi Page 119
    This paper chooses a kind of mutual view to consider inputs in measuring productivity. In doing this, we employ the Porter's competitive advantage model as well as data envelopment analysis as a strong mathematical model. In Porter's Diamond model, competitive advantage includes exports and direct foreign investment as the output of the model. The data are used in the quantitative model covers the period 2000-2006 for 112 countries. The Findings confirm that Iran is ranked 70 out of 112 with the efficiency value of 68.67. The sensitivity analysis shows that Iran among the input indicators is sensitive to the following indicators respectively: manufactures imports, government effectiveness, and gross fixed capital formation. The most sensitive input indicators in all countries are manufactures imports, research and development expenditures and government effectiveness.
    Keywords: Porter's Diamond Model, Competitive Advantage
  • Abolghasem Arabiun, Gholamhossein Abdollahzadeh, Abolghasem Sharifzadeh Page 138
    Considering the importance of entrepreneurship in the process of development, scholars have extensively studied on entrepreneurship intention in the recent decades. This paper aims to identify the level of entrepreneurial intentions among students and explain its determinants. The empirical research is based on the quantitative paradigm employing descriptive-survey strategy. The population of this study covers all students studying in the faculty of entrepreneurship at the University of Tehran over the academic year 2009-2010. A questionnaire is used to gather the required data. Student's entrepreneurial intentions are defined as the dependent variable and the independent variables include all the factors extracted from the factor analysis techniques. The results of the factor analysis show that six factors namely job preferences, personal and family favorites, social usefulness/efficacy, social status, economic motivations and entrepreneurial spirit have significant impact on entrepreneurial intentions.
    Keywords: Entrepreneurship Intention, Students Entrepreneurship
  • Shahriar Azizi, Afshin Darakhshan Page 158
    SMS is a new media in comparison with traditional Medias. This paper aims to draw and test a model where the SMS advertising avoidance includes six hypotheses. An open ended 49-items questionnaire is designed and distributed among 282 mobile phone users. The Cronbach's alpha coefficient confirms reliability. Partial least square method is applied to estimate the model. Results of this study show that all hypotheses are confirmed. Subjective norms, self-esteem and prior negative experience increase skepticism on SMS advertisement. The findings also indicate that prior negative experience, SMS advertisement skepticism and SMS advertisement credibility impact SMS advertisement avoidance. Decomposition effect shows that prior negative experience, SMS advertisement credibility and then SMS advertisement skepticism are the most important factors affecting SMS advertisement avoidance.
    Keywords: Subjective Norms, Self, Esteem, Prior Negative Experience, Advertising Skepticism, Advertising Credibility, Advertising Avoidance
  • Taher Roshandel Arbatani, Habibollah Salarzehi, Baqer Kord, Roghayeh Parish Page 173
    In the information society, firms need to develop competitive advantages with regard to the adequate and intensive usage of information and communication technology which is essential element in today's markets. Competitive advantages through ICT development are especially important for small and medium sized enterprises (SMEs). Because using ICTs help to improve internal and external communications and develop new organizational models to compete in the new markets. For assurance of the effective and useful implementation of internet based technologies such as e-Commerce in business transactions, the first step is to measure e-Readiness of companies to accept these modern technologies. This study describes six dimensions of telecommunication and technical infrastructure which comprise communication with environment, informational readiness, management and organizational policies, human resources and cultural infrastructures, information technology security and legal environment. The findings of this paper indicate that except in the dimensions of informational readiness dimension and management and organizational policies, there is no e-Readiness in the other dimensions of manufacturing firms in Shiraz Grand Industrial Park.
    Keywords: ICTs, SMEs, e, Readiness, e, Commerce, e, Business
  • Aliasghar Aliasghar Mostafavi Sabet, Mohammad Reza Salehi Rad, Ali Bayat, Hoda Foyouz Page 193
    ISPs always confront a huge amount of their customer usage raw data. Since these data are too voluminous, data mining techniques can be useful to recognize hidden usage patterns of the users to develop relevant management strategies. But these patterns vary according to variable circumstances during a year. Therefore, in this paper, the usage patterns of internet users are detected continuously during time line applying usage attributes of the users and association rules of mining technique within an incremental data mining framework. Raw data of an ISP is surveyed to describe the model. The results of the article show that the usage patterns of internet users obtained from this data mining model can lead to the improvement of ISP services and the reduction of their costs.
    Keywords: Internet Usage Pattern, Association Rules, Incremental Data Mining Model