فهرست مطالب

نشریه پترولوژی
پیاپی 9 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرهاد آلیانی، محمد معانی جو، میرمحمد میری صفحه 1
    فعالیت های ماگمایی در طی مزوزوئیک و سنوزوئیک موجب جایگیری توده های نفوذی بازیک، حدواسط و اسیدی متعددی در بخش شمالی پهنه سنندج- سیرجان شده اند. بیشتر این توده ها دارای ارتباط ژنتیکی با یکدیگر هستند اما برخی از آن ها به وسیله فرآیندهای ماگمایی خاصی شکل گرفته و از لحاظ ژئوشیمیایی متفاوت هستند. در منطقه تکیه بالا (شمال شرق سنقر) رگه هایی از جنس گرانیت وجود دارند که درون سنگ هایی با ترکیب دیوریت نفوذ کرده و از لحاظ ژئوشیمیایی کاملا متفاوت از دیوریت میزبان هستند. این رگه های گرانیتی آلکالی بوده و به سری ماگمایی شوشونیتی تعلق دارند. همچنین دارای ویژگی های ژئوشیمیایی گرانیتوییدهای نوع A مانند طبیعت متاآلومین (96/0-99/0=A/CNK)، محتوای بالای HFSE (ppm 412-192)، Zr (ppm 420-230)، FeOt/(FeOt+MgO) (میانگین 89/0) و K2O (8/4-2/6 درصد وزنی) هستند. با توجه به غنی شدگی نسبی این نمونه ها در عناصر Rb، K، Cs و Th در مقایسه با Nb و Ti، که شاخص سنگ های مناطق حاشیه ی قاره ای است و همچنین رژیم زمین ساختی پس از کوه زایی آن ها، می توان این گرانیت را جزو گرانیتوییدهای A2 طبقه بندی کرد.
    کلیدواژگان: گرانیتوییدهای نوع A2، سنگ های حاشیه فعال قاره ای، پهنه سنندج، سیرجان، شمال شرق سنقر
  • هنگامه حسینی دینانی، هاشم باقری* صفحه 17

    ناحیه کالچویه در جنوب غرب نائین و در کمربند ماگمایی ارومیه- دختر واقع شده است. عمده سنگ های موجود در منطقه شامل گدازه های پیروکسن- آندزیت، تراکی آندزیت، ماسه سنگ های توفی و لیتیک توف است. کانه سازی مس (با عیار میانگین ppm 755/7637) و طلا (با عیار میانگین ppm 55/0) عمدتا در واحدهای پیروکسن آندزیت و تراکی آندزیت، به دو صورت پراکنده و نیز به صورت رگه ای رخ داده است. مطالعات میان بارهای سیال و کانه نگاری به منظور تعیین جهت حرکت محلول های کانه دار و مکان تقریبی مرکز کانه زایی، با نمونه برداری از دو رگه اصلی کانه زایی شده بزرگ A در شمال- شمال غرب و کوچک B در شرق- جنوب شرق منطقه انجام شد. از انواع دگرسانی که در سنگ های منطقه رخ داده می توان به سیلیسی شدن و پروپیلیتیک اشاره نمود. پاراژنز کانی های فلزی موجود عبارتند از: کالکوپیریت، گالن، پیریت، مگنتیت، بورنیت، کالکوسیت، کوولیت، گوئتیت، هماتیت، مالاکیت، آزوریت و کوپریت و کانی های گانگ شامل کوارتز، کلسیت و باریت است. بیش ترین تمرکز کانی گالن در رگه A مشاهده شد. به کمک شواهد کانه نگاری و سنگ نگاری به نظر می رسد که انتشار در نزدیکی شکاف ها و تراوش درون شکاف ها، دو فرآیند اصلی انتقال ماده معدنی در رگه ها است. مطالعات پتروگرافی مقاطع دو بر صیقل کانی کوارتز نشان داد که میان بارهای سیال اکثرا کروی و نیمه شکل دار هستند و به ندرت به صورت کشیده دیده می شوند. بیشتر آن ها دو فازی (L+V) با حباب بخار نسبتا بزرگ هستند. به نظر می رسد که جهت احتمالی حرکت سیال از شرق- جنوب شرق به شمال- شمال غرب و مرکز تقریبی کانه سازی نیز در نزدیکی رگه کوچکتر B باشد. همچنین ترکیب داده های دمای همگن شدن، شوری سیال و مطالعات کانی شناسی نشان می دهد که مکانیسم اصلی ته نشینی کانه ها، مخلوط شدن دو سیال جوی و ماگمایی و جوشش بوده و می توان این اندیس مس را جزو گروه اپی ترمال سولفید پایین دانست.

    کلیدواژگان: کالچویه، میان بارهای سیال، تراکی آندزیت، پتروگرافی، کانه نگاری، اپی ترمال
  • فرهاد پیرمحمدی علیشاه، علی عامری، احمد جهانگیری، منصور مجتهدی، محمت کسکین صفحه 37
    منطقه مورد مطالعه در جنوب تبریز و شرق دریاچه ارومیه واقع است. این منطقه در بر گیرنده توالی سنگ های آتشفشانی ریولیت تا داسیت مربوط به فعالیت های آتشفشانی میوسن میانی و فوقانی و سنگ های رسوبی تخریبی الیگومیوسن و پلیوسن و همچنین رسوبات اپی کلاستیک پلیوسن زیرین است. سنگ های آتشفشانی موجود در منطقه به صورت زنجیره گنبدی شکل بوده و استقرار آن ها دارای نظم خاصی است، به طوری که گنبدهای میانی ریولیت و ریوداسیت و گنبدهای حواشی داسیت و تراکیت است. کانی های اصلی این سنگ ها شامل پلاژیوکلاز، هورنبلند و کوارتز هستند که در یک خمیره ریزبلور و شیشه ای قرار دارند. بافت غالب این سنگ ها پورفیریتیک است. بافت های غربالی و دگرسانی انتخابی در پلاژیوکلازها، وجود بیوتیت و هورنبلندهای با حواشی سوخته به همراه سایر بافت های غیرتعادلی از ویژگی های بارز این سنگ هاست. بالا بودن نسبت های LILE/HFSE و LREE/HREE در نمونه ها و شباهت ترکیب شیمیایی آن ها با گدازه هایی که در مناطق شاخص فرورانش تشکیل می شوند، احتمال شکل گیری سنگ های منطقه را در یک محیط فرورانش تقویت می کند. همچنین مقایسه الگوهای عناصر ناسازگار و سازگار کمیاب سنگ های ریولیتی و داسیتی مورد بررسی با انواع موجود در محیط های زمین ساختی مشخص، بیانگر بیش ترین تطابق آن ها با کمان های آتشفشانی، به ویژه محیط های پس از برخوردی است.
    کلیدواژگان: داسیت، ریولیت، ژئوشیمی، آتشفشان سهند، تبریز
  • خدیجه خلیلی، محمدعلی مکی زاده صفحه 57
    معدن طلا- مس کوه زر در جنوب استان سمنان واقع در کمربند آتشفشانی- نفوذی ترود- چاه شیرین به سن ائوسن میانی تا میوپلیوسن است. در منطقه مورد مطالعه تورمالین به صورت تجمعی یا توده ای، در پهنه دگرسانی مجاور توده گرانودیوریتی و در ارتباط مستقیم با سیستم گرمابی تشکیل شده است. در این منطقه تورمالین زایی در مقیاس وسیع در ارتباط نزدیک با مجموعه کانی های سریسیت، کوارتز، تورمالین، پیریت، پلاژیوکلاز و کانسار مس است. این تورمالین ها در گروه تورمالین های آلکالن قرار گرفته و از لحاظ ترکیبی شامل تورمالین های محلول جامد شورل- دراویت با تمایل به سمت دراویت هستند. این کانی در ارتباط با سنگ های کوارتز- تورمالین، متاپلیت ها، متاپسامیت های فقیر ازCa و سنگ های متاپلیت هم زیست با فاز آلومینیوم است. در تورمالین های مورد مطالعه X-Mg= 0.01-0.1، X-Ca= 61.07-1.77 و. Al6 a.p.f.u است. بنابراین جانشینی های AlO(Mg)(OH)، CaMgNa-1Al-1 و Al(Na-Mg) در ساختار این کانی صورت می گیرد. میزان منیزیم بالا و همچنین زونینگ شیمیایی در این تورمالین ها بیانگر منشا گرمابی این کانی هاست. میزان 0.6 Fe/Mgo+Feo در این کانی وجود منشا سیالات گرمابی را برای این تورمالین ها تایید می کند.
    کلیدواژگان: سمنان، ترود، کوه زر، تورمالین، مس، طلا
  • عبدالناصر فضل نیا صفحه 71
    فرآیند دگرگونی ناحیه ای مرتبط با قوس در حدود 147 میلیون سال پیش، باعث یک دگرگونی نوع بارووین در آمفیبولیت های قدیمی کمپلکس دگرگونی قوری رخنمون یافته در جنوب شرق زون سنندج- سیرجان شده است. این فرآیند دگرگونی باعث شده آمفیبولیت های جنوب سه قلاتون، در شرایط اوج دگرگونی 700 تا 750 درجه سانتیگراد و فشار 7 تا 9 کیلوبار، متحمل ذوب بخشی شوند. در نتیجه این فرآیند، 1) میگماتیت های مافیک در نتیجه درصدهای مختلفی از ذوب بخشی گسترش یافته اند، 2) رخنمون های کوچک ترونجمیتی با خروج کمتر از 10 درصد مذاب تولید شده و 3) همچنین تبلور درجای متعادل و نیروی چسبندگی مذاب- بلور باعث شده است تا بخش بزرگی از مذاب بخشی نتواند از میگماتیت های مافیک خارج شود. همچنین گرانروی بالای مذاب و دمای ذوب بخشی پایین در منشا، نیز عامل مهم دیگری در عدم خروج مذاب بوده اند. تبلور درجا باعث توسعه بافت های پوئی کیلوبلاستیک در بسیاری از میگماتیت های مافیک ناحیه سه قلاتون شده است. شواهد صحرایی و پتروگرافی و مدل بندی ژئوشیمیایی بر اساس عناصر REE، Sr، Ba، Cr، Nb، Y و Ti نشان می دهند که سنگ مادر اولیه (آمفیبولیت) متحمل بین 20 تا 50 درصد ذوب بخشی شود، اما تبلور درجا و نیروی چسبندگی مذاب- ملانوسوم باعث شده تا حداکثر 10 درصد مذاب (لوکوسوم) بتواند از سنگ خارج و ترونجمیت ها را ایجاد کند.
    کلیدواژگان: کمپلکس دگرگونی قوری، میگماتیت مافیک، ذوب بخشی، گرانیت ترونجمیتی، مدل بندی ژئوشیمیایی عناصر اصلی و فرعی
  • محسن نصرآبادی صفحه 87
    چند توده نفوذی تونالیتی- ترونجمیتی کالک آلکالن در منطقه سلطان آباد (شمال شرق سبزوار) به داخل مجموعه دگرگونی شامل شیست سبز، شیست آبی و گارنت- آمفیبولیت تزریق شده اند. دما- فشارسنجی این توده ها که با استفاده از ترکیب شیمیایی سنگ کل، حضور گارنت و اپیدوت ماگمایی و شیمی کانی های آمفیبول و فلدسپات صورت گرفته، نشان دهنده دمای تبلور بین 665 تا 749 درجه سانتیگراد و فشار 8 تا 11 کیلوبار است. در کنار این محاسبات، به کمک تعیین شرایط دما و فشار هاله مجاورتی و حاشیه واکنشی واقع در حاشیه خارجی توده های نفوذی، ارزیابی دقیق تری از عمق جایگزینی و دمای انجماد توده ها به دست آمد. شرایط فشار و حرارت انجماد و جایگزینی توده های نفوذی با ساز و کار ذوب بخشی لیتوسفر اقیانوسی جوان فرورو و تشکیل مذاب های حدواسط تا اسیدی در اعماق یک زون فرورانش داغ سازگار است.
    کلیدواژگان: تونالیت، ترونجمیت، دما، فشارسنجی، هاله مجاورتی، مجموعه دگرگونی سلطان آباد
  • سعیده رنجبر، موسی کلیمی نقره ئیان، محمدعلی مکی زاده صفحه 107
    توده گرانیتوییدی کالکافی و اسکارن همراه در 60 کیلومتری شمال شرق انارک (حاشیه شمال شرقی استان اصفهان) و در پهنه ساختاری ایران مرکزی واقع شده و جزیی از بلوک یزد در نظر گرفته می شود. این توده گرانیتوییدی با سن ائوسن فوقانی- الیگوسن سنگ های رسوبی- آتشفشانی ائوسن و واحدهای دگرگونه انارک را قطع نموده و باعث ایجاد اسکارن با گسترش محدود و هورنفلس در منطقه شده است. این توده دارای بخش های متفاوت با گستره وسیع سنگ شناسی (از گابرو تا میکروگرانیت) است. نتایج حاصل از داده های ژئوشیمی و مطالعات پتروگرافی نشان می دهد که سنگ های گرانیتوییدی مرتبط با تشکیل اسکارن در این منطقه دارای ترکیب سنگ شناختی مونزونیت، کوارتزمونزونیت تا کوارتزمونزودیوریت بوده و مشخصات یک ماگمای کالک آلکالن، متاآلومینوس و تیپ I را نشان می دهد. با استفاده از نمودارهای ژئوشیمیایی، این گرانیتویید در قوس آتشفشانی مربوط به محیط ژئوتکتونیکی تاخیری شکل گرفته است. با توجه به موارد فوق و مقایسه عناصر اصلی و فرعی این توده نفوذی با سایر گرانیتوییدهای اسکارنی دنیا، این اسکارن ها را می توان از نوع اسکارن مس- طلا- آهن در نظر گرفت. بر اساس مطالعات صحرایی و پتروگرافی پنج مرحله در پیدایش اسکارن ها شناسایی شده است، از این رو از رگه های کوارتزی کانه دار فراوان موجود در آن ها جهت مطالعه سیالات درگیر استفاده شد. با در نظر گرفتن دمای یکنواخت شدگی به دست آمده از رگه های کوارتزی و بافت های ثانویه مشاهده شده در کانی های کدر، می توان دگرسانی این کانی ها را با مرحله تزریق رگه های کوارتزی هم زمان دانست. شواهد رخداد جوشش در این میان بارها وجود دارد که مهم ترین عامل ته نشینی کانی های کدر در دمای 250 تا 375 درجه سانتیگراد بوده است. با رخداد این پدیده، سیالات با شوری بالا (نوع V) در کنار سیالات با شوری پایین (نوع I و IV) به دام افتاده اند و فلزاتی که به صورت کمپلکس های کلروری حمل می شده اند، به صورت کمپلکس های سولفیدی، در شرایطی که جوشش پایان یافته ته نشین شده اند. در مرحله بعد کانی های کدر مانند کالکوپیریت، پیریت و مگنتیت که در مرحله نهایی تکامل اسکارن تشکیل شده بودند، در اثر کاهش دما (150 تا 200 درجه سانتیگراد) و افزایش فوگاسیته اکسیژن به ترتیب به گوئتیت، بورنیت، کوولیت و مارتیت تبدیل می شوند. تکتونیک پویای منطقه و گسل های فراوان در جای گیری رگه ها و دگرسانی کانه ها نقش اساسی ایفا نموده اند. توده نفوذی کالک آلکالن نوع I کالکافی را می توان به عنوان منبع کانه زایی اسکارنی مس- آهن- طلا در منطقه در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: کالکافی، گرانیتویید کالک آلکالن، دگرگونی مجاورتی، اسکارن کلسیک، کانه زایی، سیالات درگیر
|
  • Farhad Aliani, Mohammad Maanijou, Mirmohammad Miri Page 1
    Magmatic activities during Mesozoic and Cenozoic emplaced several basic, intermediate and acidic intrusive bodies in the north part of the Sanandaj-Sirjan zone. Most of these bodies have genetic relationship with each other, but some of them formed by special magmatic processes and show different geochemical features. In the Tekyeh-Bala area (northeast of Sonqor) there are several granite veins which penetrated into the diorite rocks and have different geochemical characteristics from the host diorite. These granitic veins are alkalic belonging to the shoshonitic magma series. Also, they possess the geochemical properties of A-type granitiods, i.e., metaluminous nature (A/CNK=0.96-0.99), high HFSE (HFSE=192-412 ppm), Zr (230-420 ppm), FeOt/(FeOt+MgO) (0.89 in average) and K2O (4.2-6.2 wt%) contents. Regarding to the relatively enrichment of Rb, K, Cs and Th with respect to Nb and Ti in these samples which is a indicator property of active continental margins and also their post-orogenic tectonic regime, the studied granite can be classified as A2-type granitiods.
    Keywords: A2, type granitoids, Active continental margin rocks, Sanandaj, Sirjan zone, Northeast of Sonqor
  • Hengameh Hosseini Dinani, Hashem Bagheri Page 17

    The Kalchouyeh area, southwest of Nain is located in the Uromieh-Dokhtar volcano-plutonic belt. From the lithologic point of view, this area is mainly comprised of pyroxene andesite lavas, trachy- andesites, tuffic sand stones and lithic tuffs. Mineralization (Cu=Ave. 7637.755, Au=Ave. 0.55 ppm)occurred mainly as disseminations and veinlets hosted by trachy andesite and pyroxene andesites. Fluid inclusion and minerallographic studies were carried out to determine the direction and the source of the ore - bearing fluids. The two major mineralized zones: A (larger vein) from the North-Northwest and B (smaller vein) from the East-Southeast of the area were sampled. The alteration studies have revealed that the main alteration assemblages are comprised of silicification and propylitic. The ore minerals are chalcopyrite, galena, pyrite, bornite, chalcocite, covellite, goethite, malachite, azurite and cuprite with quartz, calcite and barite as the main gangues. By means of these evidences, it seems that two major processes that carry ore elements are diffusion adjacent to fractures and mainly infiltration into fractures. Petrographic studies on fluid inclusions indicate that most of them are circular to subhedral and in some cases elongated in shape. The most studied inclusions are two phases (L+V) type having a relatively big vapor bubble. The direction of ore bearing fluids movement is determined according to homogenization temperature, salinity of fluid inclusions and types of mineralization, from east-southeast to north-northwest. It seems that approximate site of mineralization center is located adjacent to small vein B. On the base of aforementioned evidences, the principle deposition mechanism of ore minerals was mixing of two meteoric and magmatic fluids and the mineralization is Low-sulphide epithermal in type.

    Keywords: Kalchouyeh, Inclusion fluids, Trachy andesite, Petrolography, Minerolography, Epithermal
  • Farhad Pirmohammadi Alishah, Ali Ameri, Ahmad Jahangiri, Mansour Mojtahedi, Mehmet Keskin Page 37
    The area under study is situated in the south of Tabriz and east of Urmia Lake. The area is dominated by a sequence of volcanic rock ranging from rhyolitic to dacitic composition related to volcanic processes in the Oligo-Miocene, middle and upper Miocene, Pliocene clastic sedimentary rocks and lower Pliocene epiclastic sediments. The volcanic rocks as Dome-Ring shape,emplaced in a good order as the middle domes have rhyolitic and rhyodacitic whereas the marginal ones have dacitic and trachytic composition. The major minerals including plagioclase, hornblende and quartz, set in a fine grained and glassy matrix. Porphyritic is the dominate texture. Sieve texture and selective alteration in some plagioclases, the presence of biotite and hornblende with opacitic rims, associated with some other disequilibrium textures are characteristic features of the rocks studied. Based on the high LILE/HFSE and LREE/HREE ratios and their similar composition to that of the subduction volcanic rock suites, the rocks of the area seem to have formed in a subduction zone. Compared to rhyolitic and dacitic rocks from typical tectonic environments, the compatible and incompatible elements patterns for the rhyolitic and dacitic rocks from the study area are more consistent with a post-collision volcanic arc setting.
    Keywords: Dacite, Rhyolite, Geochemistry, Sahand volcano, Tabriz
  • Khadijeh Khalili, Mohammad Ali Mackizadeh Page 57
    The Kuh Zar Au- Cu mine is located south of Semnan province within volcano-plutonic belt of Troud-Chah-Shirin with upper Eocene to Mio-Pliocene age. The tourmaline of the study area occurred as concentration or massive forms within altered zone in contact with the granodioritic intrusion and related to the hydrothermal system. In the area, the tourmalinization process is pervasive and in association with mineral assemblage sericite+quartz+tourmaline+pyrite+feldspars as well as Cu ore deposit. The composition of tourmalines is Shorle–dravite series with more tendency towards dravite component. These phases belong to alkaline tourmaline and are associated with quartz- tourmaline, meta-pelites, Ca-depleted meta-psamiteand and meta-pelites associated with Al-phase. The studied tourmalines contain X-Ca=61.07-1.77, X-Mg=0.01-0.1 and Al>6a.p.f.u. Therefore, the replacements of AlO(Mg)(OH), CaMgNa-1Al-1 and Al(Na-Mg) is possible in their structure. High Mg content and chemical zoning of these minerals point to their hydrothermal origin. The FeO/MgO+FeO ratio <0.6 in the studied tourmalines confirms the role of hydrothermal fluids.
  • Abdolnaser Fazlnia Page 71
    Arc-related regional metamorphic process at c. 147 Ma caused a Barrovian-type metamorphism on the Qori old amphibolites crop outed in the southeast of the Sanandaj-Sirjan zone. As a consequence, the amphibolites from the southern Seghalaton subjected to partial melting under the metamorphic peak 700 to 750 °C and 7 to 9 Kbar. As a result of the process: 1) mafic migmatite, formed by different degrees of partial melting, were expanded in these amphibolites; 2) extracting of small outcrops of trondhjemites were produced by the less than 10 percent of the melt and 3) balanced in situ crystallization and the adhesion force of melt-crystal lead to remain a large part of the partial melt in the mafic migmatites. Additionally, high viscosity of the magma and low temperature of the partial melting in the source were other important factors to be extracting the melt. In situ crystallization of many mafic migmatite from the Seghalaton area caused poikiloblastic texture to be developed. Field and petrographic evidences as well as geochemical modelling using REE, Sr, Ba, Cr, Nb, Y and Ti, show that the protolith (amphibolite) has undergone a partial melting event between 20 to 50 percent, but in situ crystallization and adhesion force of melt-melanosome caused up to 10 percent of the melt (leucosome) to leave these rocks and to produce the trondhjemites.
    Keywords: Qori metamorphic vomplex, Mafic migmatite, Partial melting, Trondhjemitic granite, Geochemical modelling of major, trace elements
  • Mohsen Nasrabady Page 87
    Several tonalitic-trondhjemitic intrusion bodies have been injected into the metamorphic complex consisting of greenschist, blueschist and Grt-amphibolites in the Soltanabad area (NE Sabzevar). Thermobarometry of these bodies that carried out by whole rock chemical chemistry, the occurrence of magmatic garnet and epidote as well as geochemical characteristics of amphibole and plagioclase point to crystallization temperature of 665 to 749 °C and pressure between 8 to 11 Kbar. In order to estimate the depth of emplacement and to obtain the more precise crystallization temperature, temperature and pressure conditions of metamorphic aureole and reaction rim of the outer margins of the intrusion bodies, were calculated. On the base of obtained data, the conditions of pressure and temperature of emplacement and solidifications of intrusion bodies are compatible with the scenario of partial melting of young subducted oceanic lithosphere at depth of a hot subduction zone.
    Keywords: Tonalite, Trondhjemite, Thermobarometry, Metamorphic aureole, Soltanabad Metamorphic Complex
  • Saeideh Ranjbar, Moussa Kalimi Noghreyan, Mohammad Ali Mackizadeh Page 107
    The Kal-e Kafi granitoid body and related skarn, a part of the Central Iranian zone and the Yazd block, are located 60 Km Northeast of Anarak (Northeast of Isfahan province). This Late Eocene-Oligocene granitoid body intruded into the Eocene volcanic, volcaniclastic rocks and the Anarak metamorphic units, giving rise to the formation of widespread hornfels and limited skarn deposits. Different lithological units from gabbro to microgranite are the main constituents of this large and complex intrusive body. The geochemical data as well as the petrographic studies show that monzonite to quartz monzodiorite are in close relationship to skarn mineralization. Also, these rocks, display characteristics of high potassium calc-alkaline, metaluminous and I type magma. Using geochemical discrimination diagrams, the magmatism developed in VA related late geotectonical environment. On the base of the aforementioned data and comparison with chemical composition of some world's skarns forming granitoid, it can be concluded that the Kal-e Kafi skarn is Cu-Au-Fe type. Field and petrographic studies document that there are five stages in the skarn evolution. Several samples from mineralized quartz veins were used for fluid inclusion geothermometry. Considering the homogenization temperature of quartz veins and some secondary textures in ore minerals, the ore mineralization stage and veining are simultaneous. The boiling evidences in fluid inclusions are considered the most important factor for ore deposition in the temperature range of 250-375 °C. Boiling is also caused the occurrence of two distinct fluids together; high- (type V) and low-salinity (type I, IV) fluids. Metals transported as chloride complexes and precipitated as sulfide minerals while the boiling process was ended. The opaque minerals (chalcopyrite, pyrite and magnetite) formed in the final stage of skarn formation, due to decreasing temperature (150-200 °C) and increasing oxidation conditions, were altered into goethite, bornite, covellite and martite, respectively. Tectonic movement and the occurrence of many faults in the area, play an important role in the quartz veins emplacement and ore mineral alteration stage. The calc-alkaline and I type Kal-e Kafi intrusive body can be proposed as the source of Cu, Fe and Au bearing hydrothermal fluids and skarn mineralization.
    Keywords: e Kafi, Calc, alkaline granitoid, Contact metamorphism, Calcic skarn, Mineralization, Fluid inclusion