فهرست مطالب

نشریه سوخت و ساز و فعالیت ورزشی
سال یکم شماره 2 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباسعلی گائینی، علی حسینی، علی صمدی صفحات 99-106
    هدف
    علیرغم حجم زیاد پروتئین در پلاسما، به واسطه نفوذپذیری انتخابی غشاء گلومرولی ادرار طبیعی عاری از پروتئین است. شرایط فیزیولوژیکی متعددی ازجمله فعالیت ورزشی می تواند موجب افزایش گذرا در دفع ادراری پروتئین شود که ملایم و برگشت پذیر است. چندین مطالعه بروز پروتئینوری در افراد بزرگسال سالم را پس از فعالیت‎های ورزشی گزارش کرده‎اند. با وجود این، اطلاعات اندکی در مورد بروز این پدیده در افراد نوجوان وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی مقایسه پروتئینوری ورزشی پس از یک پروتکل شبه فوتبال و بازی رسمی فوتبال در افراد نوجوان بود.
    روش پژوهش: بدین منظور 22 نوجوان پسر فوتبالیست (دامنه سنی1614 سال) به عنوان نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی به دوگروه پروتکل شبه فوتبال و بازی رسمی فوتبال تقسیم شدند. نمونه های ادراری به صورت نمونه های ادراری 24 ساعته، قبل و 24 ساعته پس از انجام آزمون جمع آوری شد.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان داد انجام یک پروتکل شبه فوتبال و بازی رسمی فوتبال موجب افزایش معنی دار میزان دفع شاخص های ادراری پروتئین تام، کراتینین، بتادومیکروگلوبولین و گاماگلوتامیل ترانسفراز شد (001/.)
    نتیجه گیری
    احتمالا تغییرات همودینامیک خون کلیوی، تغییر نفوذپذیری غشای پایه گلومرولی، تغییرات بار الکتریکی غشاء و اسیدیته خون و همچنین تغییرات هورمونی و آنزیمی ناشی از فعالیت ورزشی باعث افزایش نفوذپذیری گلومرولی و اختلال در بازجذب توبولی و موجب دفع پروتئین های با وزن کم و زیاد با منشا پلاسمایی در ادرار می شود.
    کلیدواژگان: پروتئینوری ورزشی، بتادومیکروگلوبولین، گاماگلوتامیل ترانسفراز، کراتینین
  • الهام فیاض، حمید محبی، ارسلان دمیرچی، مرتضی اکبر صفحات 107-116
    هدف
    بررسی سطح فعالیت بدنی، قدرت عضلانی و شاخص های آنتروپومتریکی در زنان جوان.
    روش پژوهش: 160 زن جوان با میانگین سن 4/1±3/20 سال؛ قد 1/5±3/160 سانتی متر؛ و وزن 9/7±1/55 کیلوگرم در این مطالعه مقطعی شرکت داشتند. سطح فعالیت بدنی از طریق پرسشنامه تعیین گردید. قدرت عضلانی در سه ناحیه پنجه دست، پا و پشت از طریق دینامومتر اندازه گیری شد و ترکیب بدنی نیز از طریق روش تجزیه و تحلیل مقاومت بیوالکتریکی تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که تنها 5/22 درصد از آزمودنی ها درگروه فعال و بقیه در گروه نیمه فعال و غیر فعال قرار داشتند. همچنین نتایج نشان داد که رابطه زیادی بین سطح فعالیت بدنی آزمودنی ها با قدرت عضلات پنجه دست، پشت و پا وجود دارد (05/0p<). نتایج آزمون تحلیل واریانس نیز نشان داد که تفاوت معنی داری در قدرت عضلات پنجه دست، پا، پشت، توده بدون چربی، درصد چربی و توزیع چربی بدن در بین گروه ها به تفکیک سطح فعالیت بدنی وجود دارد (01/0p<). بررسی بیشتر نتایج نشان داد که میانگین توده بدون چربی و قدرت عضلات در گروه فعال نسبت به گروه نیمه فعال و غیر فعال بالاتر و درصد چربی و توزیع چربی پایین تر است (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که اگرچه افراد فعال شرایط فیزیولوژیکی و آنتروپومتریکی مطلوب تری نسبت به گروه های نیمه فعال و غیر فعال دارند، اما نسبت کم این گروه در کل، توجه به توسعه سطح فعالیت بدنی و تغییر شیوه زندگی در بین دختران جوان (دانشجویان) که بتواند عوامل خطرزا در کسب توده استخوانی را مناسب کاهش دهد، مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: فعالیت های بدنی همراه با تحمل وزن، قدرت عضلانی، تراکم استخوانی، ترکیب بدنی
  • نادر شوندی، عباس صارمی، علیرضا بهرامی، لیلا شگرفی صفحات 117-127
    هدف
    بی خوابی و التهاب مزمن در مرحله آخر نارسایی کلیوی متداول است. هدف تحقیق این است که ببیند آیا تمرین مقاومتی حین همودیالیز می تواند کیفیت خواب و التهاب سیستمیک را در بیماران همودیالیزی بهبود بخشد یا خیر.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر از نوع مقطعی است که در واحد همودیالیز بیمارستان غیاثی تهران انجام شد. پانزده بیمار همودیالیزی (سن=4/9±2/52 سال، نمایه توده بدن= 39/2±4/23 کیلو گرم بر متر مربع) در مطالعه شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی به گروه های تمرین مقاومتی (8 نفر) و کنترل (7 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین در یک برنامه تمرین مقاومتی 8 هفته ای حین دیالیز شرکت داده شدند (سه روز در هفته و هر جلسه حدود 60 دقیقه). شدت برنامه تمرین براساس مقیاس درک فشار بورگ بین 12 تا 16 (شدت متوسط) بود. کیفیت خواب [شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI)]، مقدار پروتئین واکنشگر C (شاخص التهاب سیستمیک) و آمادگی عضلانی قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تمرین مقاومتی حین دیالیز شاخص کیفیت خواب و آمادگی عضلانی را در بیماران همودیالیزی بهبود بخشید (05/0p<). به طور همزمان، غلظت پروتئین واکنشگر C در پاسخ به تمرین مقاومتی کاهش یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین مقاومتی حین دیالیز باعث بهبود کیفیت خواب و آمادگی عضلانی در بیماران همودیالیزی شد، و این بهبودی با کاهش سطوح پروتئین واکنش گر C همراه بود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، تمرین مقاومتی، کیفیت خواب، التهاب مزمن
  • زهرا اسدی سامانی، سید محمد مرندی، حسین مولوی، کتایون ربیعی، محسن میر محمد صادقی، جلیل رئیسی صفحات 129-139
    هدف
    نارسایی قلبی، یک بیماری ناتوان کننده است که افراد زیادی را مبتلا می نماید. این بیماری علاوه بر اینکه جسم را معلول می کند، باعث افسردگی و اضطراب فرد و به هم ریختگی روحیه وی نیز می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی دو ماه توان بخشی ورزشی بر میزان اضطراب و شکایات جسمانی بیماران جراحی کنارگذر آیورتی است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی و طرح تحقیق پیش آزمونپس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش را بیمارانی تشکیل دادند که در یکی از بیمارستان های اصلی شهر تحت عمل جراحی کنارگذر آیورتی (CABG) قرار گرفته بودند. از میان این بیماران30 نفر از افرادی که به مرکز تحقیقات قلب و عروق مراجعه کردند در گروه توان بخشی قرار گرفتند و 30 نفر از سایر بیماران نیز گروه کنترل را تشکیل دادند. آزمودنی های گروه توان بخشی ورزشی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه 90 دقیقه ای به انجام فعالیت پرداختند و بیماران گروه کنترل در این مدت فعالیت بدنی موثری از دیدگاه محقق نداشتند. در ابتدا و انتهای دوره توان بخشی، بیماران پرسشنامه SAS را تکمیل کردند و از این طریق نمره اضطراب و شکایات جسمانی بیماران محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که به دنبال دو ماه توانبخشی ورزشی کاهش معناداری در میزان اضطراب بیماران گروه توان بخشی در مقایسه با گروه کنترل حاصل شد (014/0 =p). همچنین کاهش در میزان شکایات جسمانی بیماران نیز دیده شد اما این کاهش از لحاظ آماری معنادار نبود (25/0=p).
    نتیجه گیری
    فعالیت بدنی و توان بخشی ورزشی ممکن است به عنوان یک روش درمانی مفید و موثر در تعدیل و کاهش عوارض روانی، به خصوص اضطراب، پس از عمل جراحی عروق کرونری باشد.
    کلیدواژگان: توان بخشی ورزشی، اضطراب، شکایات جسمانی، بیماران CABG
  • مهدی حسین زاده، ولی الله دبیدی روشن، علیرضا قنبری صفحات 141-153
    هدف
    تاثیر سودمند ورزش بر دستگاه های مختلف بدن بر همگان آشکار است، اما اثر ورزش در محیط هایی با گرما و رطوبت زیاد بر دستگاه قلبی عروقی کاملا مشخص نیست. هدف از پژوهش حاضر بررسی تغییر برخی از فاکتورهای انعقادی و فاصله QT تصحیح شده (QTc) جوانان سالم در اثر دهیدراسیون در سونا و رهیدراسیون پس از انجام فعالیت روی چرخ کارسنج دستی بود.
    روش پژوهش: 14 کشتی گیر فرنگی کار جوان با 2 سال سابقه تمرین باشگاهی (میانگین وزن 20/10±17/77 کیلوگرم، سن 59/2±14/18سال) به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی 3 تا 4 درصد از وزن خود را از طریق تعریق در سونای خشک به صورت تناوب های 10 دقیقه ای از دست دادند. برای آب گیری مجدد نیز مقادیری آب معدنی نستله متناسب با وزن ازدست رفته در اختیار آزمودنی ها قرار داده شد. پروتکل کارسنج دستی به صورت 6 دقیقه تمرین تناوبی شدید (شامل 8 تناوب 15 ثانیه ای با شدت بالا و 30 ثانیه بازگشت فعال با چرخاندن چرخ طیار درحالت بدون بار) نیز در سه مرحله اجرا شد. شاخص های مربوطه در سه مرحله قبل، بعد و 18 ساعت بعد از سونا انجام شد.
    یافته ها
    مقادیر فیبرینوژن در گروه تجربی پس از آب زدایی افزایش و در اثر آب گیری مجدد کاهش معناداری داشت. PT گروه تجربی کاهش معناداری در آب گیری مجدد در مقایسه با مرحله آب زدایی و آب گیری طبیعی داشت. مقادیر QTc گروه تجربی بلافاصله پس از آب زدایی تغییر معنی داری نداشت، اما پس از ساعات آب گیری مجدد افزایش معناداری در مقایسه با مرحله آب زدایی پیدا کرد. همچنین تغییرات فیبرینوژن در مراحل آب زدایی و آب گیری مجدد، کاهشPT در مرحله آب گیری مجدد و افزایش QTc گروه تجربی در مرحله آب گیری مجدد در بین دو گروه معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    آب زدایی 3 تا 4 درصدی در اثر حمام سونا و فعالیت بدنی متعاقب آن می‎تواند منجر به بروز برخی اختلالات انعقادی و همچنین تغییرات الکتروکاردیوگرام گردد که می‎تواند تهدید کننده سلامت ورزشکار باشد.
    کلیدواژگان: محیط گرم و مرطوب، آب زدایی، فاکتورهای انعقادی، تمرینات بدنی
  • شیرین داورپناه، وحید ذوالاکتاف، سید محمد مرندی صفحات 155-166
    هدف
    تعیین ارتفاع مانع برای ده پرش متوالی جفت پا در تمرینات پلایومتریک.
    روش پژوهش: نمونه پژوهش شامل 45 دختر (cm 5 ± 165: قد و kg 4/6 ± 0/56: وزن) و 35 پسر (cm 6 ± 177: قد و kg 3/7 ± 8/68: وزن) داوطلب بود. دو آزمون پرش ارتفاع از روی مانع با نام های \«پرش جفت بیشینه یک تکرار (1RMJ)\» و \«پرش جفت بیشینه ده تکرار متوالی (10RMJ)\» به فاصله زمانی 48 ساعت اجرا شد.
    یافته ها
    میزان افت 10RMJ نسبت به 1RMJ به سه دسته 15 سانتی متر و کمتر، 20 تا 25 سانتی متر و 30 سانتی متر و بیشتر قابل تقسیم بود. تحلیل تشخیص نشان داد که در 59 درصد موارد می توان به درستی ارتفاع 10RMJ را از روی 1RMJ تخمین زد. همچنین، توسط تحلیل رگرسیون چندعاملی معادله تخمین ارتفاع مناسب 10RMJ به دست آمد. بر این اساس، افت 10RMJ در افراد مختلف بین 10 تا 35 سانتی متر بود. هیچ ارتباطی بین اندازه های آنتروپومتریک و ارتفاع پرش وجود نداشت و بهترین پیش بینی کننده 10RMJ همان 1RMJ بود.
    نتیجه گیری
    احتمالا تکنیک پرش که تعیین کننده میزان انرژی مصرفی در هر پرش است نیز در این مورد اهمیت دارد. با استفاده از الگوی برآمده از پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود برای وهله های تمرینی با تعداد پرش های متفاوت از 10 تکرار نیز اقدام به تعیین ارتفاع مانع نمود.
    کلیدواژگان: پرش، ارتفاع پرش، تمرینات پلایومتریک
  • عفت بمبیی چی صفحات 167-177
    هدف
    بررسی تاثیر مراحل یک دوره مصرف قرص ضدبارداری منوفاز بر برخی فاکتورهای آمادگی جسمانی (انعطاف پذیری، قدرت گرفتن دست، چابکی، VO2max و ترکیب بدن).
    روش پژوهش: در این تحقیق20 زن ورزشکار غیرحرفه ای (میانگین ± انحراف معیار، سن: 7/5± 7/25 سال، شاخص توده بدنی 8/2 ± 4/22 کیلوگرم /مجذور متر، قد 04/0 ± 60/1 متر و توده بدنی: 65/6 ± 56 کیلوگرم) مصرف کننده قرص ضدبارداری (حداقل از 18 ماه قبل از انتخاب به عنوان آزمودنی) شرکت کردند. آزمودنی ها در دو مرحله از دوره مصرف قرص ضدبارداری یعنی مرحله با غلظت هورمونی کم (روزهای 64) و مرحله با غلظت هورمونی زیاد (روزهای 2119) آزمون شدند. قدرت گرفتن دست برتر سه بار به وسیله دینامومتر اندازه گیری شد و بهترین آن برای تجزیه و تحلیل آماری ثبت شد. دور شکم و بالای ران راست و محل اتصال ساعد به بازوی راست با متر نواری اندازه گیری شد و براساس آن درصد چربی کل بدن به دست آمد. چابکی، انعطاف پذیری و VO2max به ترتیب توسط تست ایلی نویز، بشین و برس و آزمون پیسر ارزیابی شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل آماری اختلاف معنی داری در VO2max بین دو مرحله یک دوره مصرف قرص ضدبارداری نشان داد، به طوری که VO2max در مرحله با غلظت هورمونی کم (9/2 ±9/27)، 1/2 % بیش از مرحله با غلظت هورمونی زیاد (ml/kg/min 9/ 2± 3/27) بود (05/0>p). توده بدنی در مرحله غلظت هورمونی زیاد 9/1 % بیش از مرحله با غلظت هورمونی کم بود (05/0>p). درصد چربی و توده بدون چربی به ترتیب 8/0% و 1/1% در مرحله غلظت هورمونی زیاد بیش از مرحله با غلظت هورمونی کم بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که زنان ورزشکار غیرحرفه ای تغییر در VO2max و توده بدنی و ترکیب بدن را طی یک دوره مصرف قرص ضدبارداری تجربه می‎کنند که می‎تواند در اجرای آنها تعین کننده باشد.
    کلیدواژگان: قرص ضدبارداری، آمادگی جسمانی، زنان
|
  • Gaeini A.A., Hoseini A., Samadi A Pages 99-106
    Aim
    Despite the large amount of proteins in the plasma, the urine is virtually protein free due to the selectivity of the glomerular barrier. Various physiologic settings, including exercise, can induce a transient increase in the urinary protein excretion that is usually benign and reversible. Several studies have reported postexercise proteinuria in healthy adults. However, there is little information about this phenomenon in adolescents. Therefore, the purpose of this study was the comparison of exercise-induced proteinuria after a semi-soccer protocol and a soccer match in male adolescents.
    Method
    Twenty-two adolescent male soccer players (age 14-16) were selected for this study and randomly assigned to soccer match or semi-soccer protocol groups. Urinary samples were gathered in form of 24-hours samples before and 24 hours after completion of exercise protocol.
    Results
    The result showed that completion of both the semi-soccer protocol and the soccer match caused significant increase in urinary excretion of total protein, creatinine, beta2microglobulin and gama glutamyle transfrase (p>0.0001). Also, in post-test, urinary excretion of all noted indexes was slightly higher in the soccer group but the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    Changes in renal hemodynamics, glomerular basement membrane permeability, blood acidity, membrane charge, and hormonal and enzymatic alterations induced by exercise probably cause increase in glomerular permeability and disturbance of tubular reabsorbtion and it causes the excretion of low and high molecular weight protein in urine after exercise.
    Keywords: Exercise, induced proteinuria, Beta, 2, microglobulin, Gama glutamyle transfrase, Creatinine
  • Fayaz E., Mohebbi H., Damirchi A., Akbar M Pages 107-116
    Aim
    The purpose of this study was to determine the level of regular physical activity, isometric strength and anthropometric indices, which could be effective on BMD in young women.
    Method
    One hundred and sixty young females (aged 20.3±1.4 years height 160.3±5.1 cm and weight 55.1±7.9 kg; mean±SD) were selected as subjects and participated in this short-term study. The level of physical activity was determined by questionnaire. Isometric muscular strength of wrist, back and leg was measured by dynamometer and body composition was determined through BIA method.
    Results
    The results show that only 22.5 percent of subjects were active and the rest were in hypoactive and inactive groups. The results also show that there was a high relationship between the level of physical activity and wrist, back and leg strength (p<0.05). There was significant difference between wrist, back, and leg strength, lean body mass and body fat percent of groups regarding to the level of physical activity (p<0.01). Further analysis showed that lean body mass and muscular strength in the active group was significantly higher than in hypoactive and inactive groups (p<0.05).
    Conclusion
    The result of this study indicated that if active group compare to hypoactive, and inactive groups are in good physiological and anthropometrical condition, but the limitation of quantity of this group take into consider that, the risk factors in turn possibility of inflicting with osteoporosis was relatively high among female students. Therefore, the level of physical activity, and lifestyles of the female students should be improved.
    Keywords: Weight, bearing exercise, Physical activity, Muscular strength, Body composition
  • Shavandi N., Saremi A., Bahrami A.R., Shegarfi L Pages 117-127
    Aim
    Insomnia and systemic inflammation are common in end-stage of renal disorder. The purpose of this study was to determine whether a resistance training program during haemodialysis could improve sleep quality and systemic inflammation in haemodialysis patients.
    Method
    This study is a cross- sectional study which was performed within a haemodialisis unit of Ghiasi Hospital. Fifteen haemodialysis patients (age= 52.2±9.4 yr, body mass index= 23.4±2.39 kg/m2) participated in this study. The patients were randomly assigned to resistance training (n=8) and control (n=7) groups. The training group participated in 8-week resistance training during dialysis (three times/ week, 60 min/ session). The intensity of the exercise program is condition level 12-16 according to the rate of perceived exertion (RPE) (moderate intensity). Sleep quality [the pittsburgh sleep quality index (PSQI)], C-reactive protein (systemic inflammatory index), and muscular fitness were measured prior to and after the intervention.
    Results
    Resistance training during dialysis improved the sleep quality index and muscular fitness in haemodialysis patients (p<0.05). Concurrently, C- reactive protein concentration were significantly decreased in response to resistance training (p<0.05).
    Conclusion
    8 weeks of resistance training during dialysis caused an improvement in sleep quality and muscular fitness in haemodialysis patients, and this improvement was associated with decreased C- reactive protein levels.
    Keywords: Haemodialysis, Resistance training, Sleep quality, Chronic inflammation
  • Asadi Samani Z., Marandi S.M., Molavi H., Rabiei K., Mir, Mohammad Sadeghi M., Raeisi J Pages 129-139
    Aim
    Cardiac disorder is a disease that affected many people. This disease not only affects the body but also results in depression and anxiety. The purpose of this study was to determine the effectiveness of two months exercise rehabilitation on anxiety and somatisation of CABG patients.
    Method
    Our subjects were 60 patients that were under surgery in one of the city’s main hospitals. From these, 930 patients who went to cardiovascular research center were put in the exercise rehabilitation group and 30 patients who did not go to rehabilitation were put to the control group. Then rehabilitation group performed 90 minutes exercise session 3 times per week for 8 weeks and the control group did not experience any beneficial physical activities. Subjects completed the SAS questionnaire before and after the rehabilitation program.In doing so we were able to assess the amount of anxiety and somatisation.
    Results
    The findings demonstrated that there was a significant decrease in anxiety in exercise rehabilitation group compare to the control group (p=0.014). In addition, we observed reduction in somatisation but it was not statistically significant (p= 0.25).
    Conclusion
    Exercise rehabilitation may be a good method to prevent mental disorder and modify the post effects of coronary artery bypass surgery.
    Keywords: Exercise rehabilitation, Anxiety, Somatisation, CABG patients
  • Hoseinzadeh M., Dabidi Roshan V., Ghanbari A.R Pages 141-153
    Aim
    There is massive literature regarding the benefit of exercise training on different functional systems. However, there is a lack of evidence regarding the effect of exercise training in extreme environment specially hot and humid one on cardiovascular system. The aim of the current study was to investigate some of the coagulant factors and QTc interval, in healthy young men as results of dehydration in sauna and rehydration followed by arm cranking exercise training.
    Method
    14 healthy young wrestlers with 2 years of professional experience [weight 77.17 ± 10.20 kg, age 18.4±2.59 yrs] were assigned to experimental and control groups randomly. The experimental group lost 3-4 percent of their body weight through 10 min interval in dry sauna. To rehydrate they drank mineral water (Nestle) proportionate to the body weight loss. Both groups exercised in a 6 min high intensity arm ergometer protocol with 8×15s intervals at maximum workload and 30 s active recoveries in three trials. All the relevant parameters were measured in euhydration, dehydration, and 18 hr after dehydration trials.
    Results
    Fibrinogen in the experimental group was increased after dehydration and significantly reduced after rehydration. PT in the experimental group significantly reduced after rehydration compared to dehydration and rehydration. QTc in experimental group was unchanged immediately after dehydration but increased significantly after dehydration. In addition, fibrinogen variation in dehydration and rehydration trials, reduction of PT and increase of QTc in the rehydration trial was significant between groups.
    Conclusion
    3-4 % dehydration by sauna and exercise training followed by that can induce to some coagulation abnormality and as well as ECG variation which can be life threatening for athletes.
    Keywords: Hot, humid environment, Dehydration, Coagulatory factors, Exercise training
  • Davar Panah Sh, Zolaktaf V., Marandi S.M Pages 155-166
    Aim
    The purpose of this study was to determine the proper height of hurdles for ten consecutive double-legged jumps in plyometric training
    Method
    The sample included 45 female (height: 165 ±5 cm and weight: 56.0 ±6.4 kg) and 35 male (height: 177 ± 6 cm and weight: 68.8 ±7.3 kg) volunteers. Two different tests of height jumps over hurdles, namely \"1 repetition maximum jump (1RMJ)\" and \"10 repetition maximum jumps (10RMJ)\" were administrated in two separate sessions 48 hours apart from each other. The rate of drop in height of 10RMJ (compared to 1RMJ) was divided into three groups of \"15 cm and lower\", \"20-25 cm\", and \"30 cm and higher\".
    Results
    Discriminant analysis showed that for 59% of cases, 1RMJ height could estimate 10RMJ height correctly. Furthermore, by the means of multiple regression analysis, an equation was produced to estimate proper height of 10RMJ from 1RMJ height. Accordingly, there was a variation of 10 to 35 cm in the drop rate of 10RMJ in different individuals. There was no relation between anthropometric measures and jump height. The best predictor of 10RMJ was 1RMJ.
    Conclusion
    It is likely that the technique of jump, which determines the energy cost of every jump, would have a vital impact here. It is suggested to determine the height of hurdles for different number of consecutive jumps apart from 10 repetitions by the use of the same study design.
    Keywords: Jump, Jump height, Plyometric training
  • Bambaeichi E Pages 167-177
    Aim
    The purpose of this study was to examine whether physical fitness components (flexibility, handgrip, agility, cardiovascular endurance and body composition) are affected by hormonal fluctuation within a monophasic oral contraceptive (OC) cycle.
    Method
    Twenty eumenorrheic nonprofessional athletic females (Mean ± SD; age: 25.7±5.7 yr, body mass: 56 ±6.65 kg, height: 1.60±0.04 m, BMI: 22.4±2.8 kg/m2) using pill (at least from 18 months before entering in the present study) were tested at two different times of a single OC cycle, during High Hormone Phase (HP: days 19-21) and Low Hormone Phase (LP: days 4-6). Handgrip was measured three times by dynamometer and the best performance was recorded for statistical analysis. The percentage of total body fat was measured by taking the girth measurements at abdomen, right thigh and right forearm with a measuring tape. Agility, flexibility and cardiovascular endurance were measured by the Illinois agility run test, sit and reach test and multistage fitness test, respectively.
    Results
    There was a significant difference between phases for VO2max which at LP (27.9±2.9 ml/kg/min) was 2.1% higher than HP (27.3±2.9 ml/kg/min) (p<0.05). Body mass was significantly (1.9%) higher at HP compared to LP (p<0.05). Body composition was affected significantly by the OC cycle. Body fat percentage and lean body fat was significantly higher at HP than LP by 0.8% and 1.1%, respectively (p<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that nonprofessional athletic females may experience significant variation in VO2max, body mass and body composition throughout an OC cycle that could be detrimental to performance.
    Keywords: Oral contraceptive, Physical fitness, Female