فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 70، زمستان 1391)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 70، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مختار مختاری، حبیب الله جوهری، فاطمه یزدان پور صفحه 237
    سابقه و هدف
    دراین تحقیق تاثیرعصاره آبی-الکلی دانه گشنیز برمیزان هورمون های هیپوفیز-تخمدان و فعالیت تولیدمثلی و نقش احتمالی آن در ناباروری در موش صحرایی ماده نابالغ(Rat) بررسی شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، 64 سر موش صحرایی ماده نابالغ از نژاد ویستار به 4 گروه 16تایی شامل گروه های کنترل، شاهد و تجربی دریافت کننده mg/kg150 و mg/kg300 عصاره آبی-الکلی دانه گشنیز، تقسیم شدند. به طور تصادفی، 32 سر در روز 28 و 32 سر در روز 56 آزمایش شدند. تجویز عصاره به صورت خوراکی بود. پایان روز 28 و 56 خون گیری از قلب انجام گرفت و غلظت سرمی هورمون های LH،FSH، استروژن و پروژسترون با روش رادیوایمونواسی(RIA) اندازه گیری شد. نتایج با آزمون های آماری ANOVA و Tukey در سطح معنی دار 05/0>P تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت هورمون هایLH و استروژن در گروه تجربی دریافت کننده عصاره با دوز mg/kg300 پس از 28 روز و گروه های تجربی دریافت کننده (mg/kg)300 و 150 عصاره آبی-الکلی دانه گشنیز پس از 56 روز کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد. غلظت هورمونFSH در گروه های تجربی دریافت کننده عصاره با دوز mg/kg300 و همچنین میانگین غلظت هورمون پروژسترون در گروه های تجربی دریافت کننده ((mg/kg 300 و 150 عصاره بعد از 28 و 56 روز،کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    براساس مطالعات سایر محققان، گشنیز دارای ترکیبات فلاونوئیدی و کومارینی می باشد. احتمالا این ترکیبات بر کاهش گنادوتروپین ها و عملکرد برخی از آنزیم ها در مسیر سنتز استروئید تاثیر می گذارد و باعث کاهش ترشح استروژن و پروژسترون می-شود.
    کلیدواژگان: دانه گشنیز، LH، FSH، استروژن، پروژسترون، موش صحرایی
  • کاظم پریور، محمد نبیونی، هما محسنی کوچصفهانی، طیبه رمضانی، الهام امینی صفحه 244
    سابقه و هدف
    از زهر زنبور عسل (BV) در طب سنتی برای درمان بیماری هایی مانند ورم مفاصل وبیماری های پوستی استفاده می شود. BV حاوی ملیتین، فسفولیپازA2، آپامین و دیگر مواد فعال بیولوژیک است. با توجه به ترکیبات BV، هدف این تحقیق بررسی اثرات آن بر القاء تمایز رده سلولی K562 به سمت دودمان دودمان اریتروئیدی است.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، میزان سمیت زهر BV با سنجشMTT اندازه گیری شد. نوع مرگ سلولی به وسیله ارزیابی بیان ژن Annexin-V با فلوسیتومتری تعیین و اثر BV بر القاء تمایزرده سلولی K562 به سمت دودمان اریتروئید با رنگ آمیزی بنزیدین سنجیده شد. توانایی زهر زنبور عسل بر مهار کلونی زایی با سنجش کلونی و تغییرات مورفولوژی این رده سلولی درپی تیمار با زهر زنبور عسل با رنگ آمیزی رایت – گیمسا ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تست MTTنشان داد BV درغلظتμg/ml 6-5/5 در 24 ساعت و غلظت های μg/ml 5/4-5/3 در 48ساعت منجر به مرگ 50 درصد سلول ها می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تست بنزیدین و بررسی های مورفولوژیک نشان داد دوزهای پایین ترBV در بازه زمانی طولانی موجب القاء تمایز این سلول ها می شوند. نتایج فلوسیتومتری افزایش بیان ژن Annexin-V در سلول ها تیمار شده با BV را در 24 ساعت نشان داد. سنجش کلونی نشان داد BV در غلظت μg/ml1منجر به کاهش 50 درصدر کلونی زایی این سلول ها می شود.
    کلیدواژگان: زهر زنبور عسل، تمایز، k562، اریتروئید
  • سمیه پیروزمند، مهران میراولیایی، سید محمد اطیابی*، هومن کاغذیان، جمال مشتاقیان، شیوا ایرانی، داریوش نوروزیان صفحه 251
    سابقه و هدف

    توانایی کاهش مرگ سلول ها ناشی از آپوپتوز و حفظ طولانی مدت بقاء آنها در محیط های بدون سرم در کشت سلولی، موضوعات مهمی در تولید پروتئین های نوترکیب می باشند. فاکتور رشد مشابه انسولین (I-IGF)، فاکتور رشد انتخابی جهت تکثیر سلول های پستانداران در محیط های کشت بدون سرم است که علاوه بر فعالیت میتوژنی، دارای فعالیت آنتی آپوپتوزی در برابر محرک های القاء کننده مرگ می باشد. در این مطالعه، اثر آنتی آپوپتوزی غلظت های متفاوت IGF-I طی زمان های 24 و 48 ساعت بر روی رده سلول های تخمدان ها مستر K1 بررسی گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، سلول ها در محیط کشت DMEM حاوی آنتی بیوتیک به همراه ده درصد سرم جنین گاوی کشت داده شدند. آپوپتوز در سلول ها توسط متوتروکسات القاء گردید، سرم حذف شد و در نهایت غلظت های50-10 نانوگرم/میلی لیتر IGF-I اضافه گشت. فرایند آپو پتوز توسط کیت تشخیصی کاسپاز 3 و تکثیر سلول ها با روش تعیین تکثیر و بقاء سلولی (MTT) مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با افزایش غلظتIGF-I، فعالیت کاسپاز 3 کاهش معنی داری را نشان داد، به طوری که در بالاترین غلظت IGF-I (50 نانوگرم/ میلی لیتر) و با مقایسه با گروه کنترل منفی، پس از تیمار 24 و 48 ساعت به ترتیب 7/1 و 4/1 برابر کاهش فعالیت کاسپاز 3 مشاهده شد که موید فعالیت آنتی آپوپتوزی این فاکتور جهت حفظ بقاء سلول های کشت داده شده در برابر محرک های القایی آپوپتوز (متوتروکسات) می باشد.

    نتیجه گیری

    IGF-I به عنوان فاکتور آنتی آپوپتوزی، مرگ برنامه ریزی شده سلول های C HO-K1 را در شرایط القایی آپوپتوزی کاهش داد.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، سلول های تخمدان هامستر چینی، فاکتور رشد مشابه انسولین، کاسپاز 3، کشت سلولی
  • هما محسنی کوچصفهانی، محمد نبیونی، پریسا غیبی، نسیم اسلامی، خدیجه بهره بر صفحه 259
    سابقه و هدف
    احتمال می رود که سلول های بنیادی بافت چربی تحت القا فاکتورهای موجود در مایع زجاجیه به سمت ایجاد فیبرهای عدسی پیش روی کنند. یکی از بیماری های چشمی آب مروارید (‍Cataract) می باشد که در درمان این بیماری از عدسی جایگزین استفاده می شود. هدف از این تحقیق یافتن جایگزین های طبیعی تری به جای عدسی های مصنوعی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، سلول های بنیادی از چربی ناحیه کشاله ران موش NMRI جدا شده و برای شناسایی بنیادی بودن سلول ها، از مارکر OCT4 با روش ایمونوسیتوشیمی استفاده گردید. سپس سلول ها تحت القا زجاجیه چشم گاو به مدت 14 روز با درصدهای مختلف قرار گرفتند. بیان مارکرهای سلول های فیبری عدسی چشم (کریستالین آلفا) به صورت کیفی در نمونه های تجربی و کنترل با روش ایمونوسیتوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    سلول های بنیادی چربی موش نسبت به مارکر OCT4 پاسخ مثبت نشان دادند. بررسی های مورفولوژیکی پس از تیمار نشان داد که سلول هایی که با دوز40 % از مایع زجاجیه نسبت به محیط کشت تیمار شدند از لحاظ شکل ظاهری نسبت به سلول های گروه کنترل کشیده تر و به صورت موضعی به موازات هم آرایش یافتند (ویژگی تمایز به فیبرهای عدسی)، به علاوه در داخل هسته آنها تعداد هستک ها افزایش یافت که بیانگر افزایش پروتئین سازی در آنهاست. بیان مثبت مارکر کریستالین در دوز 40% در نمونه های تجربی با توجه به آزمون آماری ANOVA اثباتی بر تمایز این سلول ها به سمت سلول های شبه فیبری عدسی در این دوز بود.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که بر اساس مورفولوژی و پاسخ مثبت سلول های گروه تجربی به مارکر اختصاصی سلول های فیبری عدسی، سلول های بنیادی مشتق شده از بافت چربی در اثر تیمار با زجاجیه به سلولهای فیبری عدسی متمایز می شوند.
    کلیدواژگان: کاتاراکت، سلول های بنیادی، مایع زجاجیه
  • علی لویی منفرد، زهرا طوطیان، سیمین فاضلی پور صفحه 266
    سابقه و هدف
    کبد از حیاتی ترین ساختارهای بدن است که وظیفه متابولیسم بسیاری از مواد مانند فنل را بر عهده دارد. هدف از این مطالعه، مشاهده اثرات فنل بر روی ساختار تشریحی و بافتی و همچنین عملکرد بیوشیمیایی کبد است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 80 سر موش سوری نر بالغ نژادC /Balb به طورتصادفی به چهار گروه مساوی شامل یک گروه شاهد و سه گروه تیمار تقسیم گردیدند. گروه شاهد با آب مقطر و گروه های تیمار با غلظت های 80، 180 و 320 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن فنل به مدت یک ماه گاواژ شدند. در پایان آزمایش، حیوانات با استفاده از کلروفرم بیهوش و کبد آنها از بدن خارج، سپس وزن مطلق و نسبی کبد اندازه گیری شد. نمونه های بافتی کبد تهیه و تغییرات ساختاری آن با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شد. همچنین نمونه های خون جمع آوری و پس از جدا کردن سرم، میزان فعالیت آنزیم های کبد آنالیز شد.
    یافته ها
    تجویز فنل سبب افزایش معنی دار وزن مطلق و نسبی کبد شد. همچنین تیمار با فنل سبب افزایش معنی دار قطر هپاتوسیت ها، افزایش قطر هسته هپاتوسیت ها و افزایش اندازه سینوزوئیدهای کبدی گردید (05/0>P). به علاوه، کبد حیوانات تیمار شده با فنل در مقایسه با گروه شاهد، ارتشاح لوکوسیتی، نکروز، پرخونی در پارانشیم کبد و هیپرپلازی بافت پوششی مجاری صفراوی داشت. تجویز فنل موجب افزایش معنی دار مقادیر آنزیم های کبدی AST،ALT وALP گردید (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که قرار گرفتن در معرض غلظت های مختلف فنل می تواند سبب ایجاد صدمات شدید در کبد موش سوری شود.
    کلیدواژگان: فنل، کبد، موش، بافت شناسی، بیوشیمیایی
  • محمدرضا شفاعتی، مریم شفاعتی، مرتضی خدادوست صفحه 273
    سابقه و هدف
    سالمونلا به عنوان عامل شایع بیماری های گوارشی که از طریق مواد غذایی و محصولات آلوده منتقل می شود، سالیانه موارد بسیار زیادی از بیماری و مرگ و میر را موجب می شود. تشخیص مولکولی سالمونلا به روش PCR برای بسیاری از محصولات حیوانی مورد استفاده قرار گرفته، ولی در موارد کمی برای ردیابی آن در محصولات کشاورزی ساده از این روش بهره گیری شده است. گوجه فرنگی به عنوان یکی از محصولات کشاورزی که به شکل خام هم مصرف می شود یکی از منابع عفونت سالمونلایی شناخته شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، از PCR بر اساس پرایمرهای اختصاصی برای ژن hil A سالمونلا برای ردیابی آن در سطح و درون گوجه فرنگی های تلقیح شده به روش مصنوعی به صورت مستقیم و پس از غنی سازی، استفاده شد. پرایمرها براساس نتایج به دست آمده برای سالمونلا اختصاصی می باشند.
    یافته ها
    نتایج حاصل حاکی از قدرت تشخیص سالمونلا در سطح و درون گوجه های تلقیح شده به ترتیب به مقدار 101 و 102 باکتری در هر گرم گوجه پس از 6 ساعت غنی سازی در محیط مایع BHI بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی برای hil A روشی حساس و قابل قبول برای ردیابی سالمونلا است.
    کلیدواژگان: سالمونلا، ژن hilA، گوجه فرنگی
  • آنیتا خنافری، پریچهر داودی راد، صدیقه مهرابیان صفحه 279
    سابقه و هدف
    Pseudomonas aeruginosa باکتری فرصت طلب بیمارستانی با توانایی تولید رنگدانه های فلورسنت چون پیوردین، پیوروبین و غیرفلورسنتی پیوسیانین می باشد. هدف از انجام این تحقیق تحریک تولید رنگدانه پیوردین به عنوان بیومارکر جهت شناسایی سریع باکتری فوق در مواد غذایی و بهداشتی است.
    روش بررسی
    در این تحقیق از غلظت های مختلف سولفات کادمیوم جهت تحریک تولید رنگدانه فلورسنت پیوردین استفاده گردید. تایید نوع رنگدانه بر اساس بیشینه جذب و حلالیت در آب، اسید استیک و کلروفورم تعیین شد. الگوی رشد باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه در شرایط بهینه همزدن، دمایی، نوع محیط کشت، منابع کربن و ازت تعیین گردید. رابطه میزان تولید رنگدانه و تعداد باکتری برحسب توده سلولی و میزان جذب محاسبه شد. ردیابی باکتری برحسب میزان تولید رنگدانه به عنوان بیومارکر در مواد غذایی (ماکارونی، آب سیب) و مواد بهداشتی (مایع دستشویی و ظرف شویی) بررسی و با روش استاندارد مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق بیشینه جذب نوری رنگدانه استخراج شده را 403 نانومتر و حلالیت آن را در آب و اسید استیک تایید نمود. غلظت های mM5/0-3/0 سولفات کادمیوم سبب تحریک تولید رنگدانه فلورسنت در باکتری شد. بیشینه تولید رنگدانه فلورسنت برحسب توده سلولی در شرایط دور rpm150، دمای C ° 35، حضور کادمیوم mM 5/0، 1% ساکارز و نیترات پتاسیم، mgml-1330 تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    سرعت ردیابی Pseudomonas aeruginosa در مواد غذایی و بهداشتی آلوده به باکتری برحسب توان تولید رنگدانه فلورسنت با شرایط فوق الذکر از 72 ساعت به 20 ساعت، نسبت به روش استاندارد کاهش نشان داد.
    کلیدواژگان: Pseudomonas aeruginosa، پیوردین، بیومارکر
  • محمد رستمی نژاد، زینب فاضلی، احسان ناظم الحسینی مجرد، کوروش چراغی پور، محمد امین پورحسین قلی، کامران رستمی، فرنوش برزگر، محمدرضا زالی صفحه 288
    سابقه و هدف
    بیماری سیلیاک یک نقص خود ایمنی است که با حساسیت به گلوتن همراه بوده و در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی دیده می شود. با توجه به اینکه درباره بیماری سیلیاک و عفونت توکسوپلاسما گوندی و نیز ارزیابی ارتباط این دو در حاملگی هیچ گزارشی در دست نمی باشد، هدف این مطالعه تخمین شیوع سیلیاک تشخیص داده نشده و عفونت توکسوپلا سما گوندی در زنان حامله می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی طی سال 1387، 496 زن حامله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهری و روستایی در استان لرستان با میانگین سنی 26±5 سال (11/4 SD) و میانگین دوره حاملگی 2/5 ماه بررسی شدند. جهت بررسی بیماری سیلیاک نمونه خون برای اندازه گیری سطح آنتی بادی ترنس گلوتامیناز بافتی (tTGA) و IgA تام اخذ شد. افراد با نقص IgA نیز با IgG tTG بررسی شدند. از طرفی، سطح آنتی بادی های IgM و IgG برای شناسایی عفونت توکسوپلا سما گوندی نیز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    آزمون tTGA در 13 نفر (6/2%) از 496 زن حامله مورد بررسی برای سیلیاک مثبت شد (95% CI 1.2-4.3). از نظر توکسوپلا سما گوندی، 154 بیمار از 496 زن حامله مورد بررسی IgG مثبت و 35 بیمار از 154 بیمار IgMمثبت شدند که بیانگر مرحله حاد این عفونت می باشد.
    نتیجه گیری
    ارتباط بیماری سیلیاک و عفونت توکسوپلاسما گوندی با شیوع بالایی نتایج نامطلوب در دوران بارداری به خوبی اثبات شده است. نتایج مطالعه امکان گسترش عفونت توکسوپلاسما گوندی در مبتلایان به بیماری سیلیاک را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: بیماری سیلیاک، توکسوپلاسما گوندی، حاملگی، سرولوژی
  • محمدرضا نقی ئی، مریم عالم عارف، مهدی هدایتی صفحه 294
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر فعالیت جسمانی بر عوامل خطرساز غیرلیپیدی قلبی- عروقی مطرح نظیر تستوسترون تام، تستوسترون آزاد، ویتامینD، هموسیستئین، اسید فولیک، شاخص های التهابی TNF آلفا، پروتئین واکنش دهنده C با حساسیت بالا (hsCRP) و اینتر لوکین 6 در پرسنل نظامی است.
    روش بررسی
    50 نفر از پرسنل نظامی شاغل که به مدت حداقل 3 ماه متوالی، 3 روز در هفته در یک برنامه منظم فعالیت جسمانی شرکت کرده بودند، به عنوان گروه تجربی و 50 نفر که هیچ گونه فعالیت بدنی نداشتند، به عنوان گروه شاهد با روش تصادفی انتخاب شدند. پس از خون گیری، نمونه های سرمی به آزمایشگاه ارسال شدند.
    یافته ها
    فعالیت بدنی منظم توانست تفاوت معنی داری را در کاهش میانگین و انحراف معیار هوموسیستئین و اینتر لوکین 6 سرم خون ایجاد کند که افزایش آنها از عوامل خطرساز مطرح بیماری های قلبی- عروقی می باشد. همچنین افزایش قابل توجهی در میانگین و سطح تستوسترون آزاد سرم خون که کاهش آن از عوامل خطر ساز بیماری های قلبی- عروقی می باشد مشاهده شد که نزدیک به معنی داری است (08/0P=).
    نتیجه گیری
    کنترل هر یک از عوامل خطرساز مطرح در این پژوهش در محدوده طبیعی می تواند از ایجاد عوارض قلبی-عروقی و افزایش میزان مرگ و میر پیشگیری کند. فعالیت بدنی منظم به عنوان یک روش غیر داروئی و غیر تهاجمی نقش مهم و معنی داری در کاهش عوامل خطرساز از جمله هوموسیستئین و اینتر لوکین 6 و بهبودی وضعیت تستوسترون آزاد در این مطالعه داشت.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، بیماری قلبی، عروقی، عوامل خطرساز غیر لیپیدی، پرسنل نظامی
  • فرح لطفی کاشانی، صفیه بهزادی، مرسده یاری صفحه 301
    سابقه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نوعی اختلال عملکردی در سیستم روده – معده است که با علائم ویژه گوارشی بدون علت ارگانیک تعریف می شود. اتیولوژی این بیماری دقیقا روشن نیست اما افراد مبتلا به این بیماری بیشتر علائم منطبق با اختلالات سایکوپاتولوژی، صفات نابهنجار شخصیت و استرس های روانی را در خود گزارش کرده اند. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی - رفتاری گروهی در کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی بیماران روده تحریک پذیر انجام شد.
    روش بررسی
    در این طرح نیمه آزمایشی، 15 بیمار IBS (با تشخیص پزشک متخصص گوارش و بر اساس ملاک های RomeІІ) با روش نمونه گیری در دسترس، از بین مراجعه کنندگان به مرکز تحقیقات گوارش و کبد تهران در نیم سال اول 1389 انتخاب شدند و درمان گروهی، طی 8 جلسه 2ساعته هفتگی ارائه گردید. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس اضطراب بک (1988BAI،) و کیفیت زندگی (1992SF -36،) بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس درون گروهی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس درون گروهی (اندازه گیری مکرر) و پیگیری یک ماه بعد از آن کاهش معنی داری را در نمره های اضطراب و نیز افزایش نمرات کیفیت زندگی نشان داد.
    نتیجه گیری
    به استناد نتایج تحقیق حاضر به نظر می رسد تدارک یک طرح درمانگری اختصاصی بر اساس درمان شناختی- رفتاری در بیماران روده تحریک پذیر بر کیفیت زندگی و کاهش اضطراب آنها موثر باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، اضطراب، کیفیت زندگی، نشانگان روده تحریک پذیر
  • محبوبه صفوی، شیرین معروفی صفحه 307
    سابقه و هدف
    اضطراب از شایع ترین اختلالات روانی است. پیشگیری از عوامل زمینه ساز اضطراب اهمیت زیادی داشته و از بسیاری از مشکلات و تحمیل هزینه ها می کاهد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک های دلبستگی (ایمن، اجتنابی و دوسوگرا) و ابعاداضطراب (حالت، صفت) صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، 400 (217پسر، 183 دختر) دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس سبک دلبستگی (هازن و شیور) و مقیاس اضطراب (حالت، صفت اسپیل برگر) بود. داده ها با نرم افزار SPSS (version 14) و از طریق میانگین، انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین سبک دلبستگی ایمن با اضطراب صفت در بین دانشجویان پسر رابطه معنی دار؛ بین سبک دلبستگی اجتنابی با اضطراب صفت در بین دانشجویان پسر رابطه غیر معنی دار و بین سبک دلبستگی دوسوگرا با اضطراب صفت در بین دانشجویان پسر رابطه معنی داری وجود داشت. همچنین، بین سبک های دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا با اضطراب حالت در بین دانشجویان پسر رابطه معنی داری مشاهده شد. بین سبک های دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا با اضطراب صفت - حالت در بین دانشجویان دختر رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    شکل گیری ارتباط ایمنی بخش، عامل محافظ در برابر اضطراب می باشد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، اضطراب حالت، اضطراب صفت
  • مینا اطمینان بخش، پانته آفرجاد صفحه 313
    سابقه و هدف
    ابزار مختلفی، شامل سواپ، Broom، اسپاچولا و برس، برای تهیه لام سیتولوژی سرویکس استفاده می شود، با این هدف که از نتایج منفی کاذب کاسته شود و تعداد سلول اپی تلیال کافی از خط سنگفرشی استوانه ای و اندوسرویکس برداشته شود. در این مطالعه، سیتولوژی پاپ اسمیر در نمونه های تهیه شده به وسیله ی Broom با نمونه های برداشته شده به وسیله ی سواپ پنبه ای + قاشقک چوبی مقایسه شد.
    روش بررسی
    روش مطالعه ما یک بررسی مقایسه ای است که در آن سیتولوژی 269 مورد پاپ اسمیر که در دو گروه مختلف قرار داشتند با هم مقایسه شد. دریک گروه)شامل 138 مورد(نمونه گیری به وسیله Broom و در گروه دوم)شامل131 مورد(نمونه گیری به وسیله سواپ پنبه ای + قاشقک چوبی انجام شد. نتایج سیتولوژی ها از نظر کفایت، وجود سلول اندوسرویکال، التهاب، خونریزی، سلول غیر طبیعی و نیاز به تکرار تست با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    موارد رضایت بخش ولی دارای محدودیت و لام های فاقد سلول اندوسرویکال به طور معنی داری (05/0>p) در نمونه برداری باBroom کمتر از گروه دیگر بود. از نظر شناسایی سلول غیرطبیعی، خونریزی و التهاب در سیتولوژی ها اختلاف معنی داری در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از قاشقک چوبی برای نمونه برداری از ectocervix ارزان قیمت، در دسترس و مناسب است، ولی سواپ پنبه ای برای نمونه برداری از endocervix نامناسب است و همچنین به علت کاهش نمونه های فاقد سلول اندوسرویکال نیاز به تکرار پاپ اسمیر باBroom در مقایسه با سواپ پنبه ای + قاشقک چوبی کمتر است.
    کلیدواژگان: پاپ اسمیر، Broom، سواپ پنبه ای، سیتولوژی
|
  • Mokhtar Mokhtari, Habibollah Jowhari, Fatemeh Yazdanpour Page 237
    Background
    In this research, the effect of hydro-alcoholic extract seed of Coriander was studied on pituitary–ovary hormones and its possible role in infertility and reproductive activity in the immature female rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 64 immature female rats of the Wistar were divided to four groups of control, sham and experimental groups that received 150 and 300 mg/kg extract of hydro-alcoholic Coriander seeds. Half of each group was tested on day 28 and others on day 56, randomly. The extracts were orally administered. At the end of 28 and 56 days, blood samples from the heart were taken and serum hormones LH, FSH, estrogen and progesterone were measured using RIA. Data were analyzed by ANOVA and Tukey tests. Level of significance was considered at <0.05.
    Results
    The mean concentrations of LH and estrogen in the experimental group which received 300 mg/kg of the extract for 28 days and the experimental group which received 150 and 300 mg/kg of extracts for 56 days decreased significantly compared to control group. Concentrations of FSH in the experimental group which received 300 mg/kg of extract for 28 and 56 days decreased significantly compared to control group. Mean concentrations of progesterone in the experimental group which received 150 and 300 mg/kg of extract for 28 and 56 days showed significantly reduction compared to control group.
    Conclusion
    According to the other studies, Coriander seed contains flavonoid and coumarin compounds. Probably, these components decrease gonadotropins and the enzymes involved in the steroidogenesis and reduce the secretion of estrogen and progesterone.
    Keywords: Coriander seeds, LH, FSH, Estrogen, Progesterone, Rat
  • Kazem Parivar, Mohammad Nabiuni, Homa Mohseni Kouchesfehani, Tayebeh Ramezani, Elham Amini Page 244
    Background
    Complementary medicine uses bee venom (BV) to treat several diseases, including arthritis and skin diseases. BV contains mellitin, phospholipase A2, apamin and several other bioactive substances. According to the venom compounds, the purpose of this study was to examine the effects of BV on differentiation of K562cell line.
    Materials And Methods
    In this experimental study, K562cells were treated with different doses of BV in different durations. BV toxicity was evaluated by MTT assay. Benzidine staining was used to investigate the effects of BV on K562 cell differentiation toward the erythroid line. In order to determine the type of cell death, annexin-V gene expression was analyzed by flow cytometry. Colony assay was used to measure BV ability in inhibiting colony formation. Morphological changes in the cells undergone treatment with BV were evaluated by wright-giemsa staining.
    Results
    MTT assay showed that bee venom with concentrations of 5.5-6 μg/ml and 3.5-4.5μg/ml result in 505 cell death in 24h and 48h, respectively.
    Conclusion
    Morphological examination and benzidine staining showed that lower doses in longer period induce differentiation in these cells. Flow cytometry data showed significantly increased in annexin-V gene expression in cells which were treated with bee venom for 24 h. Colony assay demonstrated that the concentration of 1 μg/ml of BV results in 50% reduction in colony formation.
    Keywords: Differentiation, K562, Erythroid, Honey bee venom
  • Somayeh Piroozmand, Mehran Miroliaei, Seyed Mohammad Atyabi, Homan Kaghazian Page 251
    Background

    The ability to reducing death due to apoptosis and maintaining extensive levels on cell viability under serum free media in cell culture are important subjects in production of recombinant proteins. Insulin-like growth factor-I (IGF-I), is the growth factor of choice for mammalian cell proliferation in serum-free culture. In addition to its mitogenic activity, it has antiapoptotic activity protecting cultures from diverse death inducing stimuli. In this study, the effect of different concentrations of IGF-I examined on CHO–K1 (Chinese hamster ovary K1 cells) cell line for 24 and 48 hours.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the cell line was cultivated in DMEM supplemented with 10% fetal bovine serum (FBS). Apoptosis process was induced in cells by methotrexate, serum was removed and then 10-50 ng/ml concentrations of IGF-I were added. Apoptosis was assessed by caspase 3 detection kit and cell proliferation and viability determined by MTT assay.

    Results

    Caspase 3 activity decreased significantly by increasing concentrations of IGF-I. In the highest concentration of IGF-I (50 ng/ml), 1.7 and 1.4 equal decreases of caspase 3 activities, compared with negative control group, were noted after 24 and 48 hours, respectively. It confirmed antiapoptotic activity of growth factor to maintain viability and protect cultures from apoptotic inducing stimuli (methotrexate).

    Conclusion

    IGF-I, as antiapoptotic factor, decreased programmed death of CHO-K1 cells in apoptotic induced conditions.

    Keywords: Apoptosis, Chinese hamster ovary cells, Insulin, like growth factor, I, Caspase 3, Cell culture
  • Homa Mohseni Kouchesfehani, Mohammad Nabiuni, Parisa Gheibi, Nasim Eslami, Khadijeh Bahrebar Page 259
    Background
    Presumably, stem cells derived from mouse adipose tissue differentiate into lens fiber cells under induction by vitreous humor factors. Cataract is one of the most common ocular diseases that is highly treatable by replacing the ocular lens with artificial ones. The objective of this study was to find the natural lens replacements instead of the artificial ones.
    Materials And Methods
    In this experimental study, stem cells from adipose tissue were obtained from inguinal fat pads from NMRI mouse. To demonstrate stemness potential of these cells, we used anti-OCT4, as stromal stemness markers with immunocytochemistry methods. This experiment took place for 14 days with different dosages of bovine vitreous humor. Express of ocular lens fiber cells markers (alpha crystalline) were detected by immunocytochemistry in experimental and control groups.
    Results
    All murine stem cells were positive to OCT4 marker which is used for stromal cells. Morphological studies showed that cells induced with 40% vitreous humor in culture media were locally longer and more aligned in parallel compared to control group cells. Also, the fiber like cells had large nuclei with multiple nucleoli that showed increase in production of proteins in those cells. The proof of the induction of these stem cells to lens fiber like-cells is the positive response of induced cells for crystalline markers in media with 40% vitreous humor by ANOVA test.
    Conclusion
    Based on morphological appearance and positive response of experimental group to specific markers of lens fiber cells, it can be concluded that stem cells derived from mouse adipose tissue differentiate into lens fiber cells by treating them with vitreous humor.
    Keywords: Cataract, Stem cells, Vitreous body
  • Ali Louei Monfared, Zahra Tootian, Simin Fazelipour Page 266
    Background
    Liver is one of the most important body´s organs which metabolize many of substances such as phenol. This study was done to investigate the probable effects of phenol administration on the histo-anatomical structure and also biochemical functions of the liver.
    Materials And Methods
    In this experimental study, eighty male Balb/C mice were selected and randomly divided into one control group and three experimental groups. Distilled water was administered through gavage method on the control group and experimental groups received 80, 180 and 320 mg/kg/day of phenol, respectively, for one month. At the end of the experiment, the animals were euthanized by chloroform and the liver was removed from body. Then, absolute and relative weights of liver were recorded. Hepatic tissue samples were taken and histological changes were examined using optical microscopy. Blood samples were also collected and after separating the sera, liver enzyme activities were analyses.
    Results
    Administrating phenol caused significant elevation in absolute and relative liver weights. Also, phenol treatment induced significant increase of hepatocyte diameter, hepatocyte's nuclear diameter and hepatic sinusoid size (P<0.05). Furthermore, phenol treated animals had leukocyte infiltration, necrosis, congestion and bile duct hyperplasia in comparison with the control group. Phenol treatment caused significant elevation in the serum levels of AST, ALT and ALP (P<0.05).
    Conclusion
    The present study showed that exposing to the different concentrations of phenol can cause severe damages in the mice's liver.
    Keywords: Phenol, Liver, Mice, Histology, Biochemistry
  • Mohammad Reza Shafaati, Maryam Shafaati, Morteza Khodadoost Page 273
    Background
    Salmonella, as a common cause of gastrointestinal disease, that transmitted through contaminated food and products causes many cases of illness death annually. Molecular diagnosis of Salmonella by PCR is used for many animal products, but it is employed as a detector (tracer) for the basic agricultural products in some cases. Tomatoes as one of the crops that are used as raw consumption have been known as one of the sources of Salmonella infection.
    Materials And Methods
    In this experimental study, we used a PCR on specific primers for hilA gene of Salmonella to detect this gene at the surface and within the inoculated tomatoes, in an synthetic method and in a direct way after enrichment.
    Results
    The results indicate the effective power of Salmonella on the surface and within the inoculated tomatoes with doses of 101 and 102 bacteria per gram of tomato after 6 hours enrichment in BHI medium, respectively.
    Conclusion
    This study indicates that PCR with primers specific for the hilA is a sensitive and acceptable method for the detection of Salmonella.
    Keywords: Salmonella, Gene hilA, Tomatoes
  • Anita Khanafari, Parichehr Davoodi, Rad, Sedigheh Mehrabian Page 279
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is a common hospital-acquired bacterium which has ability to produce fluorescent pigment like pyorubin and nonfluorescent pigment like pyocyanine. The aim of this study was exciting of production of pyoverdin pigments as biomarker for quick detection of this bacterium in foods and hygienic products.
    Materials And Methods
    In this research, different concentrations of cadmium sulfate were used for showing the exciting of pyoverdin pigments. Pigment type was evaluated according to the maximum absorbance and its solubility in water, acetic acid and chloroform. Also, bacterium growth pattern was determined according to pigment production in optimal conditions of agitation, temperature, cultivate media, sources of carbon and nitrogen. Relation between pigment production and number of bacteria was calculated by absorbance and cell accumulation. Bacteria tracking was investigated using pigment production as biomarker in foods (spaghetti and apple juice) and hygienic products (hand and dish washing liquids) and compared to standard method.
    Results
    This study showed maximum absorbance of extracted pigment at 403 nm and its solubility in water and acetic acid. Production of fluorescent pigment in bacterium was observed at concentrations 0.3-0.5 mM of cadmium sulfate. Maximum production of florescent pigments based on cell accumulation was established by agitation in 150 rpm, temperature of 35oC, 0.5 mM solution of cadmium and concentration of 330 mgml-1of 1% sucrose and potassium nitrate.
    Conclusion
    Monitoring of Pseudomonas aeruginosa in contaminated foods and hygienic products based on fluorescent pigments production was reduced from 72 to 20 hours.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, pyoverdin, Biomarker
  • Mohammad Rostami Nejad, Zeynab Fazeli, Ehsan Nazemalhosseini Mojarad, Koroush Cheraghipour, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Kamran Rostami, Farnoosh Barzegar, Mohammad Reza Zali Page 288
    Background
    Celiac disease (CD) is an autoimmune disorder characterized by gluten sensitivity in genetically susceptible individuals. There is no previous report on CD and Toxoplasma gondii infection and no previous assessments with regard to the association of these conditions on pregnancy. The aim of this study was to estimate the prevalence of undiagnosed CD and T.gondii in the pregnant women.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, during the period of January-July 2007, 496 pregnant women with mean age of 26±5 years (SD 4.11) and mean pregnancy duration 5.2 months were referred to reproduction section of rural and urban health care centers in Lorestan province. They underwent a total IgA test and antihuman IgA class antitissue transglutaminase (tTGA) antibodies for detection of CD. Those with IgA deficiency were tested with IgG tTG. Also IgG and IgM-Toxoplasma level were measured for detection of total antibody against T.gondii.
    Results
    Of 496 pregnant women, 13 (2.6%) had a positive CD serology for tTGA (95% CI: 1.2%-4.3%). 154/496 patients had IgG positive test and 35/154 patients had IgM positive for T.gondii indicating acute stage of T.gondii infection.
    Conclusion
    It is well established that CD and T.gondii infection are both associated with a high incidence of unfavorable outcomes in pregnancy. Our data suggest that CD may predispose to the development of T.gondii infection.
    Keywords: Celiac disease, Toxoplasmosis, Pregnancy, Serology
  • Mohammad Reza Naghii, Maryam Alem Aref, Mehdi Hedayati Page 294
    Background
    The aim of this study was to examine the association between physical activity and selected non-lipid CVD risk factors such as testosterone, free testosterone, Vitamin D, homocysteine, folic acid, and the inflammatory cytokines including hsCRP, TNF- Alpha and interleukin -6 in healthy military recruits.
    Materials And Methods
    A group of active personnel (n=50) engaging in a continuous and regular physical activity program, three days a week for a period of three months; and a group of inactive personnel (n=50) were randomly recruited. Blood sample was collected from all participants and plasma was separated.
    Results
    Physically active subjects had significant lower measures of homocysteine and interleukin -6, known as CVD risk factors and tended to have nearly significant free testosterone level (p= 0.08), as a protective factor.
    Conclusion
    By reducing the risk factors of developing CVD events, such as homocysteine and interleukin -6 and increasing free testosterone and preventing its progression significantly, it clearly serves to underscore the beneficial properties of physical activity and to promote its effectiveness as a non- drug and non-invasive therapy in CVD events.
    Keywords: Physical activity, Cardiovascular Diseases, Non, lipid cardiovascular risk factors, Military personnel
  • Farah Lotfi Kashani, Safieh Behzadi, Mercedeh Yari Page 301
    Background
    Irritable bowel syndrome (IBS) is a functional disorder of the gastrointestinal system, which is defined as gastrointestinal symptoms without organic causes. Etiology of this disease is unknown exactly, but most people have reported symptoms consistent with psychopathology disorders, abnormal personality and psychological stress. Therefore, this study was designed to investigate the efficacy of group cognitive- behavior therapy (CBT) in decreasing anxiety and improving quality of life in patients suffering from IBS.
    Materials And Methods
    In a semi– experimental study, 15 IBS patients (diagnosed by a gastroenterologist applying the RomeІІ criteria) referred to the gastro intestinal and liver diseases research center between March 2010 and September 2010 were selected. Patients underwent group therapy in a 2–hour session each week for 8 weeks. Data collection tools were beck anxiety scale (BAI, 1988) and quality of life (SF –36, 1992). Data were analyzed by ANOVA using SPSS software.
    Results
    Consecutive measurement showed significantly lower mean scores in anxiety and higher in quality of life among IBS patients underwent group cognitive- behavior therapy.
    Conclusion
    Our findings support the efficacy of CBT in improving quality of life and decreasing anxiety on the IBS patients.
    Keywords: Cognitive – behavior therapy_Anxiety_Quality of life_Irritable bowel syndrome
  • Mahbobeh Safavi, Shirin Marofi Page 307
    Background
    Anxiety is the most common mental disorder. Reduction of risk factors related to anxiety reduces the costs and problems. The present study was conducted to determine correlation between attachment styles (secure, ambivalent and avoidant) and anxiety dimensions (State, Trait).
    Materials And Methods
    This is a correlation descriptive study, in which 400 students (217 male, 183 female) from Mahabad Islamic Azad University were selected by stratified random sampling. Adult Attachment Questionnaire (AAQ Shaver and Hazan) was applied for measuring attachment styles. Anxiety Inventory (Spiel Berger State-Trait) was used to measure anxiety dimensions. Data were analyzed by software SPSS (version 14) and involved both descriptive and inferential statistics including means, standard deviations and Pearson`s correlation coefficients.
    Results
    There were significant correlation between secure attachment style and anxiety trait among male students, not significant correlation between avoidant attachment style and anxiety trait among male students, and significant correlation between ambivalent attachment style with anxiety trait among male students. Also, significant correlation was found between attachment style and anxiety and state among male students. The correlation between attachment styles and anxiety trait- state was not significant among female students.
    Conclusion
    Attachment security is a protective factor against anxiety.
    Keywords: Attachment styles, Secure, Ambivalent, Avoidant, Anxiety State, Anxiety trait
  • Mina Etminan Bakhsh, Pantea Farjad Page 313
    Background
    Several devices have been used in cervical cytology taking (swab, spatula, broom, and brushes), with the aim of reducing false negative results and exfoliating more epithelial cells from squamous columnar line and endocervix. In our study, the cytology of cervicovaginal smears obtained by broom was compared with those obtained by cotton-tipped swab and wooden spatula.
    Materials And Methods
    In this comparative study, combined cervicovaginal smear was collected from 270 women by cotton-tipped swab+ wooden spatula or broom, randomly. In group 1 (n= 131), cervical cytology was taken by cotton-tipped swab+ wooden spatula, while in group 2 (n= 138), it was taken by broom. Smears were evaluated using standard parameters for an optimal smear: evenly dispersed, well-preserved, adequate cells from the transformation zone.
    Results
    The number of satisfactory but limited samples due to absence of endocervical cell in the broom group was significantly lower than another group (p<0.05). Obtaining abnormal cells, bleeding and inflammation was similar in the cotton-tipped swab+wooden spatula and broom.
    Conclusion
    A properly prepared wooden spatula is an inexpensive, readily available, nontraumatic collection device that yields smear of optimal quality. The cotton-tipped swab performs poorly. However, this study showed the number of satisfactory but limited samples due to absence of endocervical cell is significantly reduced with the broom.
    Keywords: Papsmear, Broom, Cotton, tipped swab, Cytology