فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 46، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/16
  • تعداد عناوین: 17
|
  • فاطمه پاک، تینا نفریه، نبی الله اصغری، مهدیه شکر اللهی، پرویز کوخایی صفحات 117-129
    مالتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis، MS) یک بیماری خود ایمنی مرتبط با التهاب سیستم اعصاب مرکزی انسان است. این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های نورولوژیک، بویژه در جوانان است. ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلا به MS تاثیرگذار هستند. در این بیماری سلول های سیستم ایمنی بدن میلین سلول های عصبی تخریب می کنند؛ این موضوع سبب اختلال در هدایت پیام عصبی و عمل کرد و توانایی های فردی می شود. به نظر می رسد که لنفوسیت های + TCD4 واکنش گر با خود که در محیط فعال شده اند، آنتی ژن های خودی را در پارانشیم CNS بر سطح سلول های دندریتیک و گلیال در کنار MHC-II شناسایی می کنند. ترشح سایتوکاین های پیش التهابی مانند α -TNF، IFN- γ و کموکاین ها سبب فعالیت سلول های التهابی غیراختصاصی در موضع از یک طرف و تحریک سلول های B ترشح کننده آنتی بادی اختصاصی میلین از طرف دیگر می شود که تخریب بافتی شدیدتری را به دنبال دارد. عوارض بالینی بیماری به سه صورت اولیه (نتیجه مستقیم آسیب میلین مانند خستگی، ضعف عضلانی و...)، ثانویه (در نتیجه علایم اولیه ایجاد شده مثل تکرر ادرار و...) و نهایتا اختلال در ارتباطات اجتماعی بیمار (مثل افسردگی که بسیار شایع است و...) مشاهده می گردد.
    هدف از درمان این بیماری کاهش تعداد حملات و شدت آن ها (با استفاده از کورتیکو استروئیدها)، تعدیل شدت بیماری (با استفاده از اینترفرون و آنتی بادی مونوکلونال ناتالیزومب...) و کاهش اختلالات ایجادشده در بدن بیمار (درمان علامتی) می باشد. تلاش برای یافتن داروهای موثر جهت درمان مالتیپل اسکلروزیس هم چنان ادامه دارد. اخیرا دست آوردهای پژوهشی جدید خصوصا در مورد نقش ویتامین D در کاهش خطر ابتلا و ادامه تحقیقات گسترده در مورد این بیماری، چشم انداز امیدوار کننده ای از آینده پیش گیری و درمان آن، ترسیم می کند
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، خودایمنی، ویتامین D، درمان
  • محمدتقی قربانیان، تقی لشکر بلوکی، مریم حاجی قاسم کاشانی، لیلی حسین پور صفحات 130-137
    سابقه و هدف
    عوامل نوروتروفیک نقش مهمی در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی (Mesenchymal stem cells، MSCs) به سلول های عصبی دوپامینرژیک ایفا می کنند. هدف این تحقیق بررسی بیان فاکتورهای نوروتروفیک BDNF، NGF، CNTF، GDNF، NT3، NT5 و برخی از ژن های دوپامینرژیک مانند مانند تیروزین هیدروکسلاز در MSCs قبل و پس از تیمار توسط دمسو (Dimethyl sulfoxide، DMSO) است.
    مواد و روش ها
    MSCs از مغز استخوان های فمور و تیبیای موش صحرایی بالغ جدا و در محیط MEM - α کامل شده با سرم کشت داده شدند. سلول های پاساژ چهارم در دو محیط کشت داده شدند: 1- محیط MEM - α کامل شده با سرم 10 درصد 2- سلول هایی که در محیط MEM - α حاوی 2 درصد DMSO نگه داری شدند. هویت و میزان خلوص سلول ها به روش ایمنوسیتوشیمی و بیان ژن ها به روش RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که MSCs به رنگ آمیزی آلکالین فسفاتاز، آنتی فیبرونکتین و آنتی CD90 پاسخ مثبت دادند. نتایج RT-PCR نشان داد که عوامل نوروتروفیک و برخی از ژن های دوپامینرژیک در هر دو گروه بیان شدند. مقایسه نیمه کمی بیان ژن های نوروتروفیک و دوپامینرژیک در این دو گروه نشان داد که شدت بیان برخی از ژن ها نوروتروفیک (BDNF، NGF، CNTF، GDNF) در MSCs تیمار نشده به طور معنی داری بیش تر از MSCs تیمار شده با DMSO است (05/0 P≤).
    نتیجه گیری
    سلول های بنیادی مزانشیمی با بیان عوامل نوروتروفیک و برخی از ژن های دوپامینرژیک، می توانند برای درمان بیماری پارکینسون مورد استفاده قرار گیرند
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، دی متیل سولفوکساید، عوامل نوروتروفیک، ژن های دوپامینرژیک
  • صالح امیری، محمدحسن فولادی، غلامرضا شریفی سیرچی صفحات 138-144
    سابقه و هدف
    ساکارومایسس سرویزیه دارای 20 ژن کد کننده پروتئین های انتقال دهنده هگزوز شامل HXT1، HXT17، GAL2، SNF3 و RGT2 می باشد. از میان این خانواده ژنی، هفت ژن (HXT7-HXT1) نقش مهمی در فرآیند تولید الکل دارند. هدف این مطالعه شناسایی و جداسازی ژن HXT2 از ژنوم مخمر ساکارومایسس سرویزیه از طریق PCR و کلونینگ آن در وکتور دارای پروموتور بیانی مناسب به منظور پایه ای برای طراحی پلاسمید بیانی و نهایتا مخمر نوترکیب در ایران بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق پس از تهیه پرایمرهای اختصاصی، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر یافت و به پلاسمید pTZ57R/T با کمک آنزیم های برشی EcoRI و HindIII منتقل گردید. پس از ترانسفورم pTZ57R/THXT2 به درون باکتری حد واسط اشیرشیاکلی، پلاسمید نوترکیب با روش هضم آنزیمی و نرم افزاری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    ژن HXT2 که به وسیله Restriction Enzyme از پلاسمید pTZ57R/THXT2 جدا شده بود دارای اندازه صحیح در الکتروفروز ژل آگاروز می باشد. بررسی نرم افزاری نشان داد که این ژن پروتئین با وزن مولکولی 840/59 کیلو دالتون را کد کرده و دارای 541 اسید آمینه و نقطه ایزوالکتریک آن 3/8 می باشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ژن HXT2 از طریق بهینه سازی PCR از ساکارومایسس سرویزیه سویه ایرانی جدا و در یک میزبان پروکاریوتیک، کلون شد. این اولین گزارش از جداسازی و کلونینگ این ژن از طریق مهندسی ژنتیک در ایران است که می تواند برای کلونینگ در وکتور بیانی به منظور افزایش راندمان تولید الکل طی فرآیند تخمیر الکلی به کار برده شود.
    کلیدواژگان: کلونینگ، ساکارومایسس سرویزیه، ژن HXT2، پلاسمید نوترکیب pTZ57R، THXT2
  • مجمد ابراهیم خمسه، رخساره عقیلی، مجتبی ملک، گیتا شفیعی، سید یحیی ضرغامی، حمیدرضا برادران صفحات 145-151
    سابقه و هدف
    نظرات متفاوتی پیرامون اثر روزه داری در ماه مبارک رمضان در بیماران دیابتی نوع 2 وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی اثر روزه داری اسلامی و هم چنین بررسی اثر روش پایش ساختار یافته قند خون بر کنترل متابولیک افراد مبتلا به دیابت انجام شده است.
    مواد و روش ها
    چهل بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که تحت درمان داروی خوراکی بودند وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی به دو گروه بیست نفره تقسیم و از نظر سن و جنس هم سان سازی شدند. گروه الف قند خون خود را به روش ساختاریافته و گروه ب به روش معمول قند خون را پایش می کردند. از بیماران قبل و بعد از ماه مبارک رمضان آزمایش های تری گلیسرید، HDL، LDL، کلسترول تام و فروکتوزآمین به عمل آمد.
    یافته ها
    فروکتوزآمین در گروه الف از 55/53±363 به 25/73±29/400 (003/0 P<) و در گروه ب از 89/61±52/388 به 7/68±10/411 (04/0 P<) افزایش یافت. در هر دو گروه میزان تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL افزایش و HDL کاهش نشان داد ولی تغییرات از نظر آماری معنادار نبودند. پایش ساختارمند قند خون تاثیری بر بهبود فاکتورهای متابولیک نداشت.
    نتیجه گیری
    طی ماه مبارک رمضان کاهش فعالیت بدنی افراد به دلیل نگرانی از افت قند خون و افزایش مصرف غذاهای پرکالری در هنگام افطار می تواند باعث افزایش قند خون شود و حتی پایش ساختارمند قند خون نیز منجر به کنترل بهتر نمی شود.
    کلیدواژگان: رمضان، روزه داری، دیابت نوع 2، پایش قند خون
  • ابراهیم اختری شجاعی، افشار جعفری، عدالت فرج اف، علی اکبر ملکی راد، محمدرضا علیپور، ناصر احمدی اصل صفحات 152-157
    سابقه و هدف
    با توجه به نتایج متناقض و نگرانی های مربوط به تاثیر آزمون های ورزشی وامانده ساز بر پاسخ التهابی سیستمیک در افراد غیرفعال، این مطالعه به منظور تعیین اثر آزمون ورزشی وامانده ساز آستراند بر پاسخ اینترلوکین-6 (IL-6) و پروتئین واکنشی- C (CRP) سرم مردان سالم غیرفعال انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر در قالب طرح های نیمه تجربی قبل/بعد روی 10 داوطلب مرد سالم غیرفعال (سن 24-20 سال و شاخص توده ی بدنی Kg/m2 25-20) شرکت کننده در آزمون هوازی چرخ کارسنج آستراند اجرا شد. نمونه های خونی بلافاصله قبل و بعد از آزمون ورزشی جمع آوری شدند. میزان اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی- C سرمی به ترتیب با روش های الایزا و ایمنوفتومتری اندازه گیری شد. هم چنین، میزان اپی نفرین و کورتیزول پلاسمایی (به عنوان متغیرهای کنترل) با استفاده از روش الایزا بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج پس از انجام آزمون وامانده ساز حاکی است که مقادیر IL-6 و CRP سرم به ترتیب تا حدود 3/1 و 4/2 برابر به طور معنی دار افزایش یافته است (001/0 P<). با این حال، تمام مقادیر اندازه گیری شده در محدوده ی طبیعی مربوط به افراد سالم قرار داشتند. به علاوه، میزان اپی نفرین و کورتیزول پلاسمایی به ترتیب تا حدود 7/2 و 1/1 برابر به طور معنی دار افزایش پیدا کرد (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاضر، می توان نتیجه گرفت که آزمون چرخ کارسنج آستراند باعث التهاب سطح پایین (افزایش IL-6 و CRP سرم) و افزایش در هورمون های استرسی (اپی نفرین و کورتیزول پلاسما) می شود؛ اما این تغییرات برای مردان سالم غیر فعال مضر نمی باشد
    کلیدواژگان: پروتئین واکنش دهنده سی، اینترلوکین‐6، تست ورزش
  • میترا خلف بیگی، ملاحت اکبر فهیمی، حسن عشایری، طلیعه شیخ میر فندرسکی، هاتف دوستدار صفحات 158-165
    سابقه و هدف
    اسکیزوفرنیا یک آسیب شدید روانی است که غالبا با اختلال در عمل کرد حافظه توام بوده و می تواند منجر به اشکالاتی در عمل کرد مستقل در زندگی شود. از آن جایی که برخی از اختلالات حافظه در اسکیزوفرنیا می توانند با آموزش بهبود یابند، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فعالیت های موسیقایی بر حافظه بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    56 بیمار عضو انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا به شکل نمونه گیری در دست رس غربال گری شده و به طور تصادفی به دو گروه 30 نفره مداخله و 26 نفره کنترل تقسیم شدند. سپس گروه مداخله به مدت 24 جلسه در برنامه موسیقی درمانی شرکت داده شد. نمرات حافظه هر دو گروه به کمک آزمون حافظه وکسلر و آزمون شمارش معکوس اعداد در مراحل پیش آزمون و پس آزمون گردآوری شدند.
    یافته ها
    نمرات حافظه هر دو گروه در پس آزمون، افزایش معنی داری نشان داد. با این وجود، میزان افزایش معنی دار حافظه در گروه کنترل (002/0= P) کمتر از گروه مداخله (0001/0= P) بود. تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پس آزمون گروه مداخله و گروه کنترل ملاحظه نشد (در نمره حافظه وکسلر 53/0= P و در شمارش معکوس 86/0= P بود). میانگین نمرات خطای شمارش معکوس گروه مداخله قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری را نشان داد (002/0= P) ولی در گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد (18/0= P).
    نتیجه گیری
    فعالیت های موسیقایی در بالا بردن حافظه این بیماران اثر دارد اما برای تاثیرات چشم گیرتر نیاز به مداخلات جانبی نیز می باشد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، حافظه، موسیقی
  • سهیلا مقیمی هنجنی، زهرا مهدی زاده تورزنی*، مهناز شوقی، گلنوش احمدی صفحات 166-171
    سابقه و هدف

    در سال های اخیر به استفاده از بازتاب شناسی به عنوان یکی از روش های غیردارویی تسکین درد در مراقبت های مامایی توجه شده است. لذا تحقیق فوق با هدف تعیین تاثیر بازتاب شناسی پا بر شدت درد و طول مراحل زایمان در زنان نخست زا انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی بوده که بر روی 80 زائوی شکم اول مراجعه کننده به زایشگاه های شهر کرج با حاملگی کم خطر، که به روش تصادفی به دو گروه مداخله (بازتاب شناسی پا به مدت 40 دقیقه) و گروه کنترل تقسیم شده بودند، انجام گرفت. ارزیابی شدت درد در مرحله اول، بلافاصله پس از اتمام مداخله و هم چنین نیم، یک و دو ساعت پس از آن در دو گروه با استفاده از خط کش درد مک گیل انجام گردید. طول مدت مراحل زایمانی در هر دو گروه ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد میانگین شدت نمره درد قبل و بلافاصله بعد از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری را ندارد (05/0 P>). در حالی که این اختلاف در نیم، یک و دو ساعت بعد از مداخله معنی داری بود (001/0 P<). طول مدت لیبر نیز در گروه مداخله به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود (001/0 P<).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که بازتاب شناسی پا باعث کاهش شدت درد و کوتاه شدن طول لیبر می گردد. بنابراین می توان با استفاده از این روش غیر تهاجمی به یکی از اهداف مهم مامایی که کاهش درد هنگام لیبر و تشویق مادران به زایمان طبیعی است، دست یافت

    کلیدواژگان: ماساژ، درد زایمان، زایمان طبیعی، نخست زا
  • مژگان میرهادی، هاله صدرزاده یگانه، سید ابوالقاسم جزایری، پروانه یاوری، عباس رحیمی فروشانی صفحات 172-180
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر گسترش چاقی موجب معطوف شدن اذهان عمومی به آثار سوء ناشی از آن بر ابعاد جسمانی و روانی وجود انسان ها شده است. برخی بررسی ها نتایج ضد و نقیضی از ارتباط چاقی با عزت نفس ارائه داده اند. این در حالی است که ممکن است افراد با عزت نفس بالا به جهت ارزش و احترام بیش تری که برای خود قائل هستند شیوه زندگی سالم تری اتخاذ نمایند. هدف این بررسی ارزیابی ارتباط عزت نفس با نمایه توده بدنی و برخی عوامل شیوه زندگی در زنان شاغل بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 125 زن 45-25 ساله چاق دارای نمایه توده بدنی مساوی و بالاتر از 30 و 125 زن غیر چاق از کارکنان بیمارستان های منتخب تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. دریافت های غذائی با پرسش نامه بسامد غذایی نیمه کمی و فعالیت بدنی با پرسش نامه MET به عنوان عوامل شیوه زندگی بررسی گردید. عزت نفس با پرسش نامه روزنبرگ اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح سواد، وضعیت اقتصادی، فعالیت بدنی (05/0 p<) و وضعیت عزت نفس (001/0 p<) در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نشان داد. دریافت های غذائی تفاوت معنی داری در دریافت انرژی و درصد انرژی حاصل از چربی (05/0 p<) در دو گروه نشان داد.
    نتیجه گیری
    عزت نفس در زنان غیر چاق بالاتر بود و افراد با عزت نفس بالاتر شیوه زندگی سالم تری داشتند. در برنامه های ارتقا سلامت توجه به ابعاد روانی مشکل چاقی حایز اهمیت می باشد
    کلیدواژگان: شاخص توده بدن، خودپنداره، شیوه زندگی، زنان شاغل، چاقی
  • شهرام سهیلی، رحمن سوری، نجمه رضاییان صفحات 181-191
    سابقه و هدف
    ورزش و فعالیت بدنی با تاثیر بر هورمون های کنترل کننده هومئوستاز انرژی و متابولیسم در تعدیل چاقی و اختلالات هم راه با آن توان مند است. پژوهش حاضر تاثیر تمرینات استقامتی با شدت متوسط بر سطوح سرمی لپتین، کورتیزول، تستسترون و هورمون رشد و شاخص مقاومت انسولین (HOMA-IR) را در مردان چاق غیرفعال مورد مطالعه قرار داده است.
    مواد و روش ها
    20 مرد چاق غیرفعال (≤BMI 30) در دو گروه تجربی و کنترل در 16 هفته تمرینات استقامتی با شدت متوسط (70-60% ضربان قلب ذخیره)، سه جلسه در هفته، شرکت کردند. سطوح سرمی لپتین، کورتیزول، تستسترون، هورمون رشد و HOMA-IR و شاخص های آنتروپومتریک قبل و بعد از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تی زوجی، تی مستقل و آزمون هم بستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< انجام گرفت.
    یافته ها
    اگر چه اجرای 16 هفته تمرینات استقامتی با شدت متوسط ضمن بهبود کلیه شاخص های آنتروپومتریک (05/0 P<)، کاهش معنی دار سطوح سرمی لپتین (003/0= P) و افزایش معنی دار هورمون رشد (040/0= P) و کورتیزول (009/0= P) را به هم راه داشت؛ برابر نتاج آزمون تی زوجی تغییر معنی داری در غلظت تستسترون و انسولین و HOMA-IR در گروه تمرینی مشاهده نشد (05/0 P>). بنابر نتایج آزمون هم بستگی پیرسون بین سطح ابتدایی لپتین با مقادیر اولیه هیچ یک از شاخص های آنتروپومتریک و HOMA-IR رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0 P>). مع هذا پس از مداخله بین تغییرات غلظت لپتین با تغییرات وزن، BMI، محیط کمر و WHR ارتباطی معنی دار مشاهده گردید (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    تمرینات استقامتی با شدت متوسط با بهبود ترکیب بدنی و تغییر در غلظت لپتین، کورتیزول و هورمون رشد در تعدیل نیم رخ هورمونی متابولیسم در مردان چاق موثر است. هر چند که این تغییرات ممکن است هم سو با تغییرات HOMA-IR و تستسترون نباشد
    کلیدواژگان: ورزش، لپتین، تستسترون، هورمون رشد، مردان، چاقی
  • سارا بیژنی، اکرم نجفی عابدی، مینا رنجبران، سارا صادقی قراجه داغی، حسن قشونی، حمیرا زردوز، زهرا بوربور، هدایت صحرایی صفحات 192-199
    سابقه و هدف
    اثر استرس بر تغییر فعالیت سیستم عصبی کاملا آشکار است که ممکن است به دلیل تغییر ایجاد شده در ساختمان قشر مخ باشد. در این تحقیق، اثر استرس صدا در مادران باردار بر تغییر ساختمان و عمل کرد قشر مخ فرزندان نسل اول موش های کوچک آزمایش گاهی نژاد NMRI مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    موش های ماده باردار از روز صفر بارداری به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل بدون هیچ مداخله ای در محیط زندگی قرار داشتند ولی گروه آزمایش به مدت 15 روز در معرض استرس صدا (80 دسی بل، 5 دقیقه/روز) قرار گرفتند. پس از تولد، از هر گروه 6 سر جنین انتخاب و پس از کشته شدن، مغز آن ها فیکس و با استفاده از رنگ آمیزی هما توکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. نمونه ها با کمک نرم افزار موتیک (MOTIC) در موش های کنترل و آزمایش بررسی شد. بقیه جنین ها توسط مادران پرورش یافتند تا به سن بلوغ (22 گرم-8 هفتگی) برسند، سپس از آن ها تست های رفتاری مربوط به چپ یا راست برتری به هم راه تست حرکتی در محیط جدید به منظور بررسی عمل کرد قشر مخ انجام شد.
    یافته ها
    کاهش قطر قشر مخ و نیز کاهش قطر لایه های خارجی، میانی و داخلی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل دیده شد. هم چنین، تعداد نورون ها در لایه های خارجی و میانی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش ولی در لایه داخلی افزایش چشم گیری یافته بود. از نظر عمل کرد قشر مخ نیز افزایش در چپ برتری گروه آزمایش به خصوص در موش های ماده مشاهده شد. هم چنین فعالیت حرکتی خودبه خودی در محیط جدید در گروه آزمایش افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان دهنده مهار مهاجرت و ایجاد ارتباطات بین سلول های لایه داخلی قشر مخ به سمت لایه های میانی و خارجی در گروه آزمایش است. به عبارت بهتر، استرس صدا توانسته است که از تکامل قشر مخ در نسل بعدی ممانعت کند
    کلیدواژگان: قشر مخ، سر و صدا، حرکت، موش ها
  • محمد علی سلطانیان، احمد فرخی، راهب قربانی، علی اکبر جابری، مهشید زارع زاده صفحات 200-206
    سابقه و هدف
    با توجه به ضرورت سنجش مهارت های حرکتی بنیادی به علت اهمیت همه جانبه ای که بر سایر جنبه های رشد دارد، و هم چنین با توجه به کمبود آزمون های معتبر و استاندارد در این حیطه، هدف این تحقیق، بررسی پایایی و هم چنین روایی سازه آزمون رشد حرکات درشت (Test of gross motor development-2، TGMD-2) در کودکان 7 تا 11 ساله استان سمنان است.
    مواد و روش ها
    آزمون اولریخ 2 دارای دو خرده آزمون (جابه جایی و کنترل شی) است که هر یک شش مهارت حرکتی بنیادی را مورد سنجش قرار می دهد. در این مطالعه 1277 کودک (دختر و پسر) 7 تا 11 ساله استان سمنان برای بررسی پایایی (هم سانی درونی و باز آزمایی) و هم چنین روایی سازه (از طریق تحلیل عاملی) شرکت داشتند.
    یافته ها
    دامنه ضریب آلفای کرون باخ برای پایایی هم سانی درونی بین 06/0 تا 78/0 و هم چنین ضریب هم بستگی باز آزمایی (آزمون– آزمون مجدد) برای خرده آزمون جابه جایی 89/0 و برای خرده آزمون کنترل شی 86/0 به دست آمد. تحلیل عاملی، ساختار دو عاملی و صحت تعلق هر یک از متغیرها به عامل مربوطه را تائید کرد.
    نتیجه گیری
    آزمون رشد حرکتی درشت-2 می تواند آزمون مناسبی برای ارزیابی رشد حرکات درشت کودکان 7 تا 11 سال استان سمنان باشد
    کلیدواژگان: مهارت های حرکتی، رشد کودک، آزمون رشد حرکات درشت، پایایی، روایی سازه، سمنان
  • محمد اصغری جعفرآبادی، سیده مومنه محمدی، ابراهیم حاجی زاده، سید رضا فاطمی صفحات 207-214
    سابقه و هدف
    با حضور مخاطره های رقیب، استفاده از تابع بروز تجمعی از دیدگاه بررسی اقتصادی سلامت حائز اهمیت می باشد. این مطالعه با هدف به کارگیری این تابع در تعیین عوامل خطر مخاطره های رقیب سرطان های کولون و رکتال، در بیماران متاستازی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی بقا، داده ها از مرکز تحقیقات گوارش و بیماری های کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران شامل متغیرهای سن حین تشخیص، جنسیت، وضعیت تاهل، نمایه توده بدنی (BMI)، مورفولوژی سرطان، اندازه تومور، درجه و مرحله ی پاتولوژیک تومور برای 94 بیمار متاستازی سرطان کولورکتال تهیه گردید. بر اساس مدل رگرسیونی مبتنی بر تابع بروز تجمعی، برآورد پارامترها و آزمون های معنی داری آن ها با نرم افزار R به دست آمد.
    یافته ها
    بقای 5 ساله برای بیماران متاستازی مبتلا به سرطان کولون و رکتال به ترتیب برابر 79/46% و 58/65% و میزان بروز تجمعی به ترتیب برابر 8/0 و 1 طی 100 ماه به دست آمد. در بیماران مبتلا به سرطان کولون، متغیر وضعیت تاهل در الگوهای یک و چند متغیره و هم چنین برای سرطان رکتال متغیرهای BMI و مورفولوژی در الگوی یک متغیره معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ویژگی های مطلوب تابع بروز تجمعی، بنابراین استفاده از آن برای مدل سازی های مبتنی بر تابع بروز تجمعی با توجه به ویژگی های مطلوب آن برای مدل سازی عوامل خطر در سرطان های کولون و رکتال، به عنوان الگو پیشنهاد می گردد
    کلیدواژگان: کولون، نورویش های کولون، نورویش های راست روده، راست روده، دست اندازی نورویش، میزان بقاء
  • محمد فرانوش، محمد علی شاه بابایی آشتیانی، راهب قربانی، عظیم مهرور، امیر عباس هدایتی اصل، مریم تشویقی، پروانه وثوق، الهه رحمانی، مریم میمری صفحات 215-222
    سابقه و هدف
    درک بهتر از کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان و مشکلات شایع آن ها ما را در اجرای مداخلات حمایتی و روان شناختی یاری می کند. این مطالعه، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت را در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی و قطع درمان شده بررسی نموده و گزارش خود کودکان را با گزارش والدین آن ها مقایسه کرد.
    مواد و روش ها
    100 کودک و نوجوان 8 تا 18 سال تحت شیمی درمانی، شامل 58 پسر و 42 دختر با متوسط سنی 02/12 سال (54/2= SD) و 51 کودک قطع درمان شده، شامل 23 پسر و 28 دختر با متوسط سنی 01/13 سال (26/3= SD) و والدین آن ها، پرسش نامه Cancer module PedsQL را پر کردند. متوسط امتیاز کلی و زیرمقیاس های کیفیت زندگی مرتبط با سلامت به تفکیک گروه های مطالعه محاسبه شده و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    والدین کیفیت زندگی کودکان خود و اغلب زیرمقیاس های آن را حین شیمی درمانی و پس از قطع درمان، به طور معنادار پایین تر از خود کودکان گزارش کردند. (05/0 P <) کیفیت زندگی دختربچه ها، بر اساس گزارش خود کودکان، در زیرمقیاس اضطراب مداخلات و بر اساس گزارش والدین، در زیرمقیاس های اضطراب مداخلات، درک ظاهر فیزیکی و برقراری ارتباط به طور معنادار پایین تر از پسربچه ها بود. (05/0 P <) کیفیت زندگی کودکان تحت شیمی درمانی، بر اساس گزارش کودکان، در زیرمقیاس های درد و ناراحتی و تهوع (P به ترتیب 015/0 و 001/0>) و بر اساس گزارش والدین، در زیرمقیاس های درد و ناراحتی، تهوع، نگرانی و برقراری ارتباط به طور معنادار پایین تر از کودکان قطع درمان شده بود. (05/0 P <)
    نتیجه گیری
    گزارش والدین از کیفیت زندگی کودکان جای گزین گزارش خود آن ها نمی باشد. کودکان تحت شیمی درمانی و قطع درمان شده مشکلات ویژه خود را دارند. با توجه به تفاوت های مشکلات دخترها و پسرهای مبتلا به سرطان، مداخلات حمایتی و روان شناختی آن ها، باید متناسب با جنسیت آن ها طراحی و اجرا شود
    کلیدواژگان: نورویش ها، کودک، کیفیت زندگی، دارو درمانی، نوجوانان
  • فرهاد قدیری، علی رشیدی پور، عباس بهرام، صالح زاهدی اصل صفحات 223-231
    سابقه و هدف
    شواهد گسترده ای اثرات تعدیل کننده انگیختگی هیجانی حافظه اخباری انسان را به اثبات رسانده اند. اما، در مورد اثرات تعدیل کننده انگیختگی بر حافظه حرکتی ضمنی دانش کمی موجود است. هدف تحقیق حاضر تعیین اثر استرس فعالیت ورزشی حاد پس از اکتساب بر تحکیم حافظه حرکتی ضمنی بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های تحقیق را 40 آزمودنی سالم تشکیل می دادند که به طور تصادفی به دو گروه استرس (ده زن و ده مرد) و عدم استرس (ده زن و ده مرد) تقسیم شدند. آزمایش شامل دو دوره اکتساب و خاطرآوری بود. برای این تحقیق، تکلیف تطبیق رنگ زنجیره ای در نظر گرفته شد. در دوره اکتساب هر دو گروه به اجرای تکلیف در 6 بلوک 150 کوششی پرداختند و بعد از آن گروه استرس به اجرای فعالیت ورزشی بر روی تردمیل تا لحظه واماندگی پرداخت و گروه دیگر استراحت کرد. در طول آزمایش، روند تغییرات غلظت کورتیزول بزاق اندازه گیری شد.
    یافته ها
    استرس فعالیت ورزشی حاد منجر به افزایش معنی دار سطح کورتیزول بزاق در گروه استرس شد. در حالی که گروه عدم استرس در فاصله زمانی 24 ساعت هیچ پیش رفتی در یادگیری تکلیف تطبیق رنگ زنجیره ای نداشت، گروه استرس در همین دوره زمانی ارتقاء معنی داری در عمل کرد نشان داد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    اعمال استرس حاد بعد از اکتساب، یعنی در زمان تحکیم حافظه ای می تواند فرایند تحکیم حافظه حرکتی ضمنی را ارتقاء بخشد
    کلیدواژگان: حافظه حرکتی ضمنی، تکلیف زمان واکنش زنجیره ای، استرس حاد، تحکیم حافظه ای
  • نعمت ستوده، راهب قربانی *، سعید حاجی آقاجانی، علی رشیدی پور صفحات 232-239
    سابقه و هدف

    نیروی انسانی متخصص و با انگیزه، مهم ترین سرمایه هر سازمانی را تشکیل می دهد. پیش رفت هر جامعه در گرو حمایت و بهره وری مناسب از منابع انسانی و نخبگان دانشگاهی است. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت شغلی و عوامل مرتبط با آن از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان طراحی و اجراء گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 1390 در دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شد. 83 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در این مطالعه شرکت نمودند. برای گردآوری داده ها از دو پرسش نامه جمعیت نگاری و پرسش نامه رضایت شغلی اسمیت، کندال و هالین استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، از نظر رضایت شغلی، 7/15% رضایت کم، 2/66% رضایت متوسط و 1/18% رضایت زیادی را بیان داشتند. بالاترین میزان رضایت شغلی در حیطه ماهیت کار و کم ترین میزان رضایت در حیطه حقوق و مزایا بوده است. در هیچ یک از حیطه ها رضایت شغلی، بین زن و مرد، درجات تحصیلی، و هم چنین درجات علمی، تفاوت معنی داری وجود نداشت. در گزینه «لذت از تدریس و کار در دانشگاه و خدمت به جامعه علمی» بالاترین میزان رضایت دیده شده است. نبود سیستم تشویق و بازخورد مناسب عمل کرد از مواردی بود که کم ترین میزان رضایت را موجب شده است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد ایجاد یک سیستم ارزش یابی مناسب که منجر به بازخورد به موقع عمل کرد به عضو هیات علمی شود، ضروری است. فعال کردن «دفتر ارتباط با صنعت» دانشگاه، گامی مفید در استفاده بیش تر جامعه از توان مندی اعضای هیئت علمی و افزایش رضایت شغلی آنان می باشد

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، اعضای هیات علمی، علوم پزشکی
  • رضا مسعودی، محمد علی سلیمانی، فاطمه الحانی، لیلی ربیعی، نسیم بهرامی، صفرعلی اسماعیلی صفحات 240-248
    سابقه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی است که بر تمام جنبه های زندگی بیمار، خانواده و جامعه اثر می گذارد. با گذر از مراقبت بیمارستانی به مراقبت خانواده- محور، اهمیت برنامه های توان مندسازی مراقبین بیماران افزایش یافته است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر الگوی توان مندسازی خانواده- محور بر خشنودی درک شده و عزت نفس مراقبین بیماران مولتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 70 مراقب خانوادگی بیماران مولتیپل اسکلروزیس با استفاده از تخصیص تصادفی به دو گروه شاهد و آزمون گروه بندی شدند. بر اساس نیازهای آموزشی در گروه آزمون، 8 جلسه الگوی توان مندسازی در طول سه ماه اجرا شد. سه ماه پس از اجرای برنامه و جمع آوری چک لیست های خودگزارش دهی، مجددا خشنودی درک شده و عزت نفس در دو گروه شاهد و آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آزمون آماری تی مستقل اختلاف معناداری را در دو گروه بعد از اجرای مداخله نشان داد (001/0= p). در گروه مداخله، آزمون آماری تی زوجی نیز افزایش معناداری در خشنودی درک شده و عزت نفس مراقبین خانوادگی بیماران نشان داد (001/0= p)، در حالی که در گروه کنترل تفاوت معناداری در خشنودی درک شده و عزت نفس مراقبین خانوادگی بیماران بعد از سه ماه وجود نداشت (05/0 p>).
    نتیجه گیری
    مراقبین خانوادگی بیماران مزمن به عنوان بیماران پنهان، مشکلات زیادی را متحمل می شوند. مداخلاتی از قبیل اجرای الگوی توان مند سازی با توجه به نیازهای آموزشی و درمانی به دلیل کم هزینه بودن، ایمن بودن و تاثیرگذار بودن می تواند خشنودی درک شده و عزت نفس مراقبین را ارتقاء دهد
    کلیدواژگان: رضایت درک شده، خود پنداره، مراقبان، مراقبت از بیمار، مولتیپل اسکلروزیس، خدمات مراقبت در منزل
  • زهرا جعفری، نیما رضازاده، سعید اسدملایری، فریده حاجی حیدری صفحات 249-255
    سابقه و هدف
    مطالعات گذشته احتمال مشاهده اختلال وستیبولار در کودکان کم شنوای مادرزاد را نشان داده است. بررسی حاضر با هدف مقایسه عمل کرد ساکول در کودکان کم شنوای حسی-عصبی عمیق مادرزاد با کودکان با برخوردار از شنوایی هنجار صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    30 کودک کم شنوای حسی-عصبی عمیق مادرزاد (با میانگین سن 93/6 سال) و 30 کودک شاهد (با میانگین سن 18/7 سال) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش پتانسیل عضلانی برانگیخته از وستیبول (Vestibular evoked myogenic potentials، VEMP) با ارایه محرک تون برست فرکانس 500 هرتز از راه هوایی به صورت یک گوشی از طریق رسیور داخلی ثبت گردید.
    یافته ها
    VEMP در 3/53 درصد کودکان کم شنوا با متوسط سطح شدت آستانه 60/83 دسی بل و در تمام کودکان شاهد با میانگین سطح شدت آستانه 64/76 دسی بل ثبت گردید. از جنبه دامنه و زمان تاخیر پاسخ، تنها در دامنه P1N1 بین دو گروه، تفاوت معناداری مشاهده شد (015/0= P). در 4 کودک استفاده کننده از کاشت حلزون، VEMP ثبت نگردید. در سابقه دوران نوزادی 8 نفر از کودکان، تاخیر در راه رفتن و اختلال رشدی وجود داشت که در 6 نفر آن ها پاسخی به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    عدم ثبت VEMP در حدود نیمی از کودکان کم شنوا به احتمال اختلال وستیبولار و به طور خاص درگیری ساکول و بروز نقص در حفظ وضعیت و تعادل استاتیک اشاره دارد
    کلیدواژگان: کودک، پتانسیل های عضلانی برانگیخته از وستیبول، کم شنوایی، ساکول، تعادل
|
  • Fatemeh Pak, Tina Nafariyeh, Nabiullah Asghari, Mahdie Shokrollahy, Parviz Kokhaei Pages 117-129
    Multiple sclerosis (MS)، an inflammatory disorder of central nervous system (CNS)، is the most common cause of neurological disability especially in young adults. The disorder results from interplay between unidentified genetic and environmental factors. In MS، cells of immune system attack myelin، progressive loss of certain body function and physical ability occur. In severe cases، the progression of disease leads to permanent damage. The auto-reactive peripheral CD4+ T cells recognize auto-antigen within CNS parenchyma and polarize toward Th1 phenotype. Activated Th1 cells cause myelin disruption and release of new potential CNS auto- antigen. Pro-inflammatory cytokines such as interferon- g، TNF- a and chemokines which is secreted by Th1 cells induce additional unspecific inflammatory cells and specific anti myelin antibody-forming B cells that amplify tissue injury. Finally، the apoptotic death of the T cells or conversion of the T cells toward Th2 phenotype positively modulates the outcome of the lesions in CNS. Clinical manifestation of the disease is classified in three types، primary: direct damage (weakness، tremors، tingling،etc); secondary: result of primary (paralysis lead to bedsores and bladder/urinary incontinence problems); tertiary: social، psychological and vocational complication (depression is very common). The aims of treatment are: reduction of sickness attack (by corticosteroid، interferon beta 1b and 1a، glatriamer acetate، natalizumab، etc) and reduction of the disorder. The prospect of the potential tools to prevent MS is tempting، yet challenging to investigate studies about roll of vitamin D in reduction of development of disease. Intensive research on MS provides a promising prospective of the disease management in the future.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Autoimmunity, Treatment, Vitamin D
  • Mohammad Taghi Ghorbanian, Taghi Lashkarbolouki, Maryam Haji Ghasem Kashani, Leyli Hosseinpour Pages 130-137
    Introduction
    Neurotrophic factors play an important role in differentiation of mesenchymal stem cells (MSCs) into dopaminergic neurons. The objective of this work was to determine the expression of brain derived neurotrophic factor (BDNF)، nerve growth factor (NGF)، ciliary neurotrophic factor (CNTF)، glial cell derived neurotrophic factor (GDNF)، NT3 and NT5 and dopaminergic genes such as tyrosine hydroxylase in MSCs before and after dimethyl sulfoxide (DMSO) induction. The aim of this study was to evaluate the differentiation of MSCs induced by DMSO.
    Materials And Methods
    MSCs obtained from the femur and tibia of adult rats were cultured in α-MEM mediums supplemented with serum. Fourth passage of MSCs were cultured in two different types of medium: 1- α-MEM containing 10% serum as control group (untreated cells) and 2- α-MEM containing 2% DMSO as treated cells. Identification and determination of the purity of MSCs were examined by immunocytochemistry staining. Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) was used to study mentioned genes expression of the MSCs.
    Results
    These results represented that MSCs were immunopositive for alkaline phosphatase، anti- fibronectine and anti- CD90. In addition the semiquantative study of PCR method showed that some neurotrophic factors (BDNF، NGF، CNTF، GDNF) expression in the untreated MSCs increased significantly compared with that of DMSO-treated group (P<0. 05).
    Conclusion
    MSCs play an important role in the treatment of Parkinson''s disease by expression of neurotrophic factors and some dopaminergic genes.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Dimethyl sulfoxide, Neurotrophic factors, Dopaminergic genes
  • Saleh Amiri, Mohamadhasan Foladi, Gholamreza Sharif Sirchii Pages 138-144
    Introduction
    Saccharomyces cerevisiae has 20 genes that encode hexose transporter proteins including HXT1 to HXT17، GAL2، SNF3 and RGT2. Among these gene families، seven genes (HXT1-HXT7) have important role in alcohol production. The aim of this study was the identification and isolation of HXT2 gene from Saccharomyces cerevisiae genome by PCR technique and cloning into vector containing suitable expression promoter in order to design expression vector as a basis to produce recombinant yeast by transformation.
    Materials And Methods
    After designing specific oligonucleotides primers، fragment gene amplified by PCR. Gene HXT2 inserted into pTZ57R vector by restriction enzymes EcoRI and HindIII and T4 ligase. After transformation of pTZ57R/THXT2 into E. coli، plasmid recombinant analysis considered. The final further analysis by restriction enzymes digestion and software were evaluated.
    Results
    HXT2 gene isolated from pTZ57R/THXT2 has correct size in agarose gel electrophoresis. Electrophoresis analysis showed that this gene has correct size on agarose gel. Software study showed that this gene encode proteins with 59. 84 KDa molecular weight having 541 amino acids with isoelectric point 8. 3.
    Conclusion
    HXT2 gene by PCR optimization from saccharomyces cerevisiae was isolated and cloned into prokaryotic host. This is the first report of isolation and cloning of this gene by using genetic engineering technique in IRAN that can be used for cloning into suitable expression vector to improve alcohol fermentation yield.
    Keywords: Cloning, Saccharomyces cervesiae, Gene HXT2, Recombinant plasmid of pTZ57R, THXT2
  • Mohammad Ebrahim Khamseh, Rokhsareh Aghili, Mojtaba Malek, Gita Shafiee, Seyed Yahya Zarghami, Hamid Reza Baradaran Pages 145-151
    Introduction
    Several investigations have been conducted on the effects of Islamic Ramadan fasting on blood glucose levels and lipid profile of type two diabetic subjects. However، this matter remained to be controversial. This study was designed to investigate the effect of Ramadan fasting and structured SMBG on blood glucose control in this group of subjects.
    Materials And Methods
    Forty type two diabetic subjects on oral agent were selected. These subjects were randomly divided into two equal groups and matched based on their age and sex. Group A monitored their blood glucose level using structured SMBG method and group B monitored their blood glucose level in a traditional way. Fructosamine level، total cholesterol، LDL، HDL and TG were measured in all subjects before and after Ramadan.
    Results
    Fructosamine level raised from 363 (±53. 55) to 400. 29 (±73. 25) (P < 0. 003) in group A and from 388. 52 (±61. 89) to 411. 10 (±68. 37) (P < 0. 04) in group B. Total chol، LDL and TG levels were increased and HDL level was decreased in both groups; however، these changes were not statistically significant.
    Conclusion
    Poor metabolic control despite structured SMBG method is observed in this study. This might be due to have high caloric diet and less physical activity during Ramadan in order to prevent hypoglycemic attacks.
    Keywords: Fasting_Type 2 diabetes mellitus_Blood glucose self_monitoring
  • Ebrahim Akhtari Ishojae, Afshar Jafari, Adalat Farajov, Ali Akbar Malekirad, Mohammadreza Alipoor, Naser Ahmadi Asl Pages 152-157
    Introduction
    In accordance with the conflicting results and concerns related to exhaustive exercise testing effect on systemic inflammatory responses in inactive people، this study was conducted to identify the effect of Astrand exhaustive exercise test on serum interleukin-6 (IL-6) and C-reactive protein (CRP) response in healthy inactive men.
    Materials And Methods
    In a quasi-experimental pre/post design، ten volunteer healthy inactive men (aged 20-24 years and body mass index 20-25 Kg/m2) participated in Astrand aerobic cycling test. Blood samples were collected immediately before and after the exercise test. Serum IL-6 and C-reactive protein were determined by ELISA and immunophotometry methods، respectively. Plasma epinephrine and cortisol (as control variables) were also determined by ELISA method.
    Results
    The results show that the serum IL-6 and CRP increased significantly by 1. 3 and 2. 4-fold following the exhaustive test، respectively (P<0. 001). However، all measurements were in healthy population range. Moreover، the plasma epinephrine and cortisol increased significantly by 2. 7 and 1. 1-fold، respectively (P<0. 001).
    Conclusion
    Based on the present results، it can be concluded that Astrand cycling test induces low grade inflammation (Increase in the serum IL-6 and CRP) and elevation in the stress hormones (plasma epinephrine and cortisol)، but these alterations are not harmful for healthy inactive men
    Keywords: C, reactive protein, Interleukin, 6, Exercise test
  • Mitra Khalaf Beigi, Malahat Akbar Fahimi, Hasan Ashayeri, Talie Sheikh Mirfendereski, Hatef Doostdar Pages 158-165
    Introduction
    Schizophrenia is a serious mental illness usually accompany with memory impairment that leads to difficulty in independent living function. Some type of memory dysfunction could be treated by training; therefore this study was carried out with the aim of assessing the effect of musical activities on the memory of patients with schizophrenia.
    Materials And Methods
    56 patients، who were members of Iranian Association of Patients with Schizophrenia، randomly divided into two groups of 30 intervention groups and 26 control groups. The experimental group took part in 24 music therapy sessions. Memory scores were gathered using Wexler memory test and backward counting test board in the pretest and post test stages.
    Results
    There was a significance difference in Post-test of Wexler memory test in both experimental and control groups. In control group، there was a slight increase in memory scores (P= 0. 002)، however، this increase was greater in the intervention group (P=0. 0001). There was no significant difference between groups in post tests (P=0. 53 in Wexler scale and P=0. 83 in reversal counting test). Also، there was a significant decrease in backward counting test board score in the pretest and post test stages in experimental (P=0. 002)، but not control group (P=0. 18)..
    Conclusion
    Adjusted musical stimuli can enhance memory in patients with schizophrenia if alternative factors are controlled.
    Keywords: Schizophrenia, Memory, Music
  • Soheila Moghimi Hanjani, Zahra Mehdizadeh Torzani, Mahnaz Shoghi, Golnoush Ahmadi Pages 166-171
    Introduction

    The integration of reflexology as one of the non-pharmacological pain relief methods in to midwifery care has become more common in recent years. The aim of this study was to determine the effect of reflexology on pain intensity and the duration of labor in primiparous.

    Materials And Methods

    This clinical trial study was carried out on 80 primiparous women with low risk pregnancy that referring to Karaj hospitals (Iran) then randomized in two groups، intervention group which received reflexology for 40 minutes and control group. Severity of labor pain was shown by visual analogue scale (McGill questionnaire)، before، half، one and two hours after intervention. Moreover، the duration of labor was determined for both groups.

    Results

    Severity of labor pain before and immediately after intervention foot reflexology did not vary between case and control groups (p>0. 05). But half، one and two hours after it، severity of labor pain in the intervention group was lower than the control group (P<0. 001). Duration of labor in the intervention group significantly was lower than the control group (P<0. 001).

    Conclusion

    Reflexology can lead to decrease in labor pain as well as duration of labor. Therefore، we can use this non-invasive technique to decrease the labor pain and encourage mothers to normal vaginal delivery that is one of the aims of midwifery

    Keywords: Massage, Labor pain, Natural childbirth, Primiparous
  • Mojgan Mirhadi, Hale Sadrzadeh Yeganeh, Seed Abolghasem Jazayery, Parvaneh Yavare, Abbas Rahimi Foroshani Pages 172-180
    Introduction
    In recent years، the increase in obesity worldwide has drawn more attention to its undesirable effects on the people’s physical and psychological health. Studies done on the subject have produced contradictory results on the relation between obesity and self-esteem. The reason could be that individuals with higher self-esteem may have chosen a better lifestyle because they had a higher respect for themselves. The purpose of this study was to evaluate the relationship between self-esteem and BMI and some lifestyle factors in employed women.
    Materials And Methods
    This was a case–control study conducted on 125 obese women 25-45 years of age، with BMI≥30 and 125 non- obese employed women from affiliated hospitals of Tehran University of Medical Sciences. Dietary intake and physical activity، as components of lifestyle، were assessed by semi-quantitative and MET questionnaires، respectively. Self-esteem was assessed by Rosenberg questionnaire.
    Results
    There was a significant difference between the two groups in level of education، economic status، physical activity (p<0. 05) and self-esteem (p<0. 001). Total energy intake and percentage of energy intake from fat were significantly different between the two groups (p<0. 05).
    Conclusion
    Self-esteem was higher in non-obese women. Women with higher self-esteem had a better lifestyle. Attention to psychological aspect of obesity is important in any health promotion program
    Keywords: Body mass index, Self, esteem, Life style, Working women, Obesity
  • Shahram Sohaily, Rahman Soori, Nbajme Rezaeian Pages 181-191
    Introduction
    Exercise and physical activity improve obesity and its complications via affecting on hormones regulating energy homeostasis and metabolism. This study examined the influence of moderate-intensity endurance training on serum levels of leptin، cortisol، testosterone، growth hormone and insulin Resistance Index (HOMA-IR) in sedentary obese men.
    Materials And Methods
    20 sedentary obese men (BMI≥30) in two experimental and control groups participated in 16 weeks of moderate- intensity endurance training (60-70% of reserve heart rate)، three days per week. Serum levels of leptin، cortisol، testosterone، growth hormone and insulin، and anthropometric indices were measured before and after the last training session.
    Results
    Although 16 weeks of moderate- intensity endurance training significantly decreased leptin level (P=0. 003) and increased cortisol (P=0. 009) and growth hormone (P=0. 040) levels، but no significant changes was observed in testosterone and insulin concentrations، and insulin resistance index in training group (P>0. 05). Pearson correlation did not mentioned significant correlations between the primary level of leptin and primary values of anthropometric indices and HOMA-IR (P>0. 05). However following the intervention، there were significant correlations between changes in leptin concentrations and changes in weight، BMI، waist circumference and WHR (P<0. 05).
    Conclusion
    Moderate- intensity endurance training improves body composition and changes leptin، cortisol and growth hormone concentration; and therefore ameliorates metabolic hormonal profile in obese men. However، these changes may not be in the line with changes in insulin and testosterone
    Keywords: Exercise, Leptin, Testosterone, Growth hormone, Men, Obesity
  • Sara Bijani, Akram Najafi Abedi, Mina Ranjbaran, Sara Sadeghi Gharajeh Daghi, Hassan Ghoshooni, Homeira Zardooz, Zahra Bourbour, Hedayat Sahraei Pages 192-199
    Introduction
    Effects of stress on changes in neural system activity is well defined، which might be because of the changes in brain cortex architecture. In the present study، the effects of maternal noise stress on the morphological and functional changes in brain cortex of off springs of NMRI mice were examined.
    Materials And Methods
    Female pregnant mice divided into two groups. Control group was maintained in their home cages without any invasion but the experimental group was exposed to the noise stress (80 db for 5 min/day) from day zero of pregnancy to day 14 (i. e. 15 days). After delivery، six pups from each group were killed and their brains were fixed، sectioned and stained in H&E. These sections were investigated by MOTIC software for both control and experimental groups. Other pups were nursed by their mothers until their adolescence (22 g-8 weeks old). Then they were examined for behavioral side-biased and locomotor activity tests.
    Results
    Decrease in cortex diameter and diameter of each layer for the experimental group was observed. In addition، neuron counting in each layer indicated that the number of the neurons in the middle and outer layers of cortex for the experimental group was reduced than the control group. In contrast، the number of the neurons in the inner layer of the experimental group was increased. From the functional view، in experimental group increases in left-handness especially in female off springs were observed. Furthermore، spontaneous locomotor activity in the new environment was increased in the experimental group.
    Conclusion
    These results indicated that neuronal immigration and network connections in the inner layer of cortex through the middle and outer layers in the experimental group were inhibited. In other word، noise stress was able to inhibit brain cortex development in next generation
    Keywords: Cerebral cortex, Noise, Movement, Mic
  • Mohammad Ali Soltanian, Ahmad Farokhi, Raheb Ghorbani, Ali Akbar Jaberi, Mahshid Zarezade Pages 200-206
    Introduction
    The purpose of this study was to assess the validity and reliability of the second edition of test of gross motor development (TGMD-2; Ulrich) in 7-11 aged children of Semnan province، Iran.
    Materials And Methods
    TGMD-2 measures 12 fundamental movement skills divided evenly into locomotor and object control subtests. 1277 children (651 girls and 626 boys) aged from seven to eleven years were participated.
    Results
    Cronbach''s alpha coefficients for the two subtests were ranged from 0. 60 to 0. 78، and test-retest reliability was from 0. 86 to 0. 89. Two-factor structure of TGMD-2 and proper assignment of skills to locomotor and object control factors were supported for our population.
    Conclusion
    Based on our findings، we conclude that the TGMD-2 is an appropriate tool to examine the gross motor skills in this population
    Keywords: Motor skills, Child development, Gross motor development test, Reliability, Construct validity, Semnan
  • Mohammad Asghari Jafarabadi, Seyede Momeneh Mohammadi, Ebrahim Hajizadeh, Seyed Reza Fatemi Pages 207-214
    Introduction
    In the presence of competing risks، using of cumulative incidence function is important from the health economic evaluation point of view. This study aimed to use this function for determining the risk factors of competing events of colon and rectal cancers in metastatic patients.
    Materials And Methods
    In this survival study، data including age at diagnosis، sex، marital status، Body Mass Index (BMI)، morphology of cancer، tumor size، tumor grade and pathological stage were gathered from the Research Center for Gastroenterology and Liver Diseases، Shaheed Beheshti University of Medical Sciences، Tehran for 94 metastatic colorectal cancer patients. Using a regression model based on the cumulative incidence function، parameters and tests of significance were obtained utilizing the R 2. 13. 1 software.
    Results
    Five-year survival for metastatic patients with colon and rectal cancer، were 46. 79% and 65. 58% respectively، and the cumulative incidences were computed as. 8 and 1. 0 during a 100 months period، respectively. In the univariate and multivariate model، marital status in patients with colon cancer and in the univariate model، BMI and morphology were significant risk factors for rectal cancer.
    Conclusion
    Using of modeling based on cumulative incidence function is recommended as a model to study the risk factor of colon and rectal cancers due to its optimal characteristics.
    Keywords: Colon, Colonic neoplasms, Rectal neoplasms, Rectum, Neoplasm metastasis, Survival rate
  • Mohammad Faranoush, Mohammad Ali Shahbabaie Ashtiani, Raheb Ghorbani, Azim Mehrvar, Amir Abbas Hedayati Asl, Maryam Tashvighi, Parvaneh Vossough, Elaheh Rahmani, Maryam Meymari Pages 215-222
    Introduction
    Better perception of Quality of Life in children suffering from cancer and their common complications help us to apply supportive and psychological interventions. The current study assessed Health Related Quality of Life in children with cancer on chemotherapy and off treatment and compared children’s report with their parents’ proxy report.
    Materials And Methods
    100 children aged 8 to 18 years on chemotherapy including 58 males and 42 females، with the mean age of 12. 02 years (SD=2. 54) and 51 off treatment children including 23 males and 28 females، with the mean age of 13. 01 years (SD=3. 26) and their parents completed PedsQL Cancer Module questionnaire. The mean total score and Health Related Quality Of Life subscales were calculated and compared within study groups.
    Results
    Parents reported their children’s Quality Of Life and most of its subscales statically lower than children themselves both on and off chemotherapy (P <0. 05). The females had a lower Quality Of Life by self report on Procedural Anxiety and by parents’ report on Procedural Anxiety، Physical Appearance Perception and Communication subscales (P <0. 05). On chemotherapy children had significant lower Quality Of Life in Pain & Hurt and Nausea subscales by self report (p: 0. 015 and <0. 001، respectively) and lower Quality Of Life in Pain and Hurt، Nausea، Worry and Communication subscales by parent’s proxy report (P <0. 05).
    Conclusion
    Parents’ report of their children’s Quality Of Life could not be substituted their self report. On chemotherapy and off treatment Children have their specific complications. Considering gender differences of children’s problems suffering from cancer، their psychological and supportive interventions should be designed and applied considering their gender
    Keywords: Neoplasms, Child, Quality of life, Drug therapy, Adolescent
  • Farhad Ghadiri, Ali Rashidy-Pour, Abbas Bahram, Saleh Zahediasl Pages 223-231
    Introduction
    Extensive evidence documents arousal modulation of declarative memory in humans. However، little is known about the arousal modulation of implicit motor memory. The purpose of this study was to examine the effects of a post-acquisition acute exercise stress on implicit motor memory consolidation.
    Materials And Methods
    Forty healthy subjects were randomly divided into stress (10 men and 10 woman) and non- stress (10 men and 10 woman) groups. Experiment consisted of two phases of acquisition and retention. Serial Color matching (SCM) task was used for this study. In acquisition period، all groups practiced the task for six blocks of 150 trials. Following، the stress group performed exercise on a treadmill until the moment of exhaustion while the non stress group did rest. In retention، all groups practiced the SCM task in one block. During the experiment the trends of saliva cortisol changes were measured.
    Results
    Acute exercise stress leads to a significant increase in salivary cortisol level. While the non-stress group did not show enhancement of SCRT learning across the 24 hours delay interval، the stress group showed substantial enhancement across the same time (P<0. 05).
    Conclusion
    Our findings indicate that acute stress after acquisition can facilitate the implicit motor memory consolidation
    Keywords: Implicit motor memory, Serial reaction time task, Acute stress, Memory consolidation
  • Namat Sotodeh Asl, Raheb Ghorbani, Saeed Haji Aghajani, Ali Rashidy-Pour Pages 232-239
    Introduction

    Skilled and motivated workforce is the most important asset of any organization. The progress of any society depends on the protection and proper utilization of human resources and the academic elite. This study was designed to investigate the job satisfaction rate and its related factors on the faculty members of Semnan University of Medical Sciences (SUMS) in Iran.

    Materials And Methods

    This study was conducted in 2012 in SUMS. 83 faculty members of SUMS participated in this study. Job satisfaction questionnaire Smith، Kendall and Hulin demographic questionnaires were used for data collection.

    Results

    The results showed that the participants expressed their job satisfaction as 15. 7% with low satisfaction، 66. 2% with moderate satisfaction and 18. 1% with high satisfaction. The highest levels of job satisfaction have been in the nature of work and the lowest were in the job satisfaction rights and benefits. There was no significant difference in the areas of job satisfaction between men and women، degrees، and academic degrees. The option of «The pleasure of teaching and work in University and serving the scientific community» has had the highest level of satisfaction. Lack of encouragement and appropriate feedback system has been reported as a reason of the lowest satisfaction.

    Conclusion

    The findings show that a proper evaluation system that leads to timely feedback of performance of faculty member is necessary. The activation of «Office of Industrial Relations» is a useful step in more community usage of faculty member empowering and enhancing their job satisfaction

    Keywords: Job satisfaction, Faculty members, Medical sciences
  • Reza Masoodi, Mohammad Ali Soleimani, Fatemeh Alhani, Leili Rabiei, Nasim Bahrami, Safar Ali Esmaeili Pages 240-248
    Introduction
    Multiple sclerosis is a chronic central nervous system disease that affected all the aspects of life of patient، family and community. The importance of empowering programs has been increased with changed care approach from hospital to community. The aim of this study was to determine the effect of family- center empowerment model on the perceived satisfaction and self concept of the caregivers of multiple sclerosis patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 70 multiple sclerosis patients’ caregivers were grouped using random allocation to experimental and control groups. Based on training needs in the experimental group، 8 sessions for empowerment model were implemented in three months. Three months after the program implementation and collecting of self report checklists، the perceived satisfaction and self-esteem were evaluated in both experimental and control groups again.
    Results
    Independent t tests showed significant differences in two groups after the intervention (P=0. 001). In the experimental group، paired T- test also showed significant increase in the perceived satisfaction and self-esteem of family caregivers of patients (P=0. 001). However in the control group، there were no significant differences in the perceived satisfaction and self-esteem of family caregivers of patients after three months.
    Conclusion
    Family caregivers of chronic patients as hidden patients، have many problems. The interventions such as empowerment model implementation based on educational and therapeutic needs because of their low cost، safety and effectiveness for caregivers can enhance their perceived satisfaction and self-esteem.
    Keywords: Personal satisfaction, Self concept, Caregivers, Patient care, Multiple sclerosis, Home care services
  • Zahra Jafari, Nima Rezazadeh, Saeed Asad Malayeri, Farideh Haji Heydari Pages 249-255
    Introduction
    Recent studies showed the posibility of vestibular disorder in congenital hearing-impaired children. Our study was carried out to compare saccular function between children with congenital sensory-neural hearing loss and children with normal hearing.
    Materials And Methods
    Thirty children with congenital profound sensory-neural hearing loss (mean age of 6. 93 yrs) and 30 ones with normal hearing (mean age 7. 18 yrs) were studied. Vestibular evoked myogenic potential (VEMP) test was recorded monaurally by 500 Hz tone burst stimululi via air conduction and insert receiver.
    Results
    VEMP was recorded with mean threshold intensity level of 83. 60 dB in 53. 3% of hearing-impaired children and 76. 64 dB in all of the children in control group. Regarding amplitude and latancy of response، there was a significant difference just in P1N1 amplitude (P=0. 015). In four cochlear implanted children، VEMP was not recorded. Motor delay and developmental disorderas were reported in neonatal history of 8 children that six of them had no VEMP.
    Conclusion
    About the fifty percent of our children had no VEMP resulting from succular disorder and impairment of postural control and static balance.
    Keywords: Child, Vestibular evoked myogenic potentials, Hearing loss, Saccule, Balance