فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 10 (پیاپی 142، دی 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 10 (پیاپی 142، دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • علیرضا کرم بخش، سید محمدحسین نوری موگهی، غلامرضا حسن زاده، نسرین تک زارع صفحات 595-600
    زمینه و هدف
    نیتریک اکساید، در بسیاری از اندام های بدن پستانداران تولید شده و اثرات فیزیولوژیک و پاتولوژیک فراوانی دارد. پیش ساز تولید آن در بدن L-Arginine و سنتز آن توسط آنزیم نیتریک اکساید سنتتاز (Nitric Oxide Synthase، (NOS) بوده و مهار کننده آن L-NG-Nitroarginine Methyl Ester (L-NAME) می باشد. در این تجربه هدف مشاهده اثرات افزایش و کاهش تولید نیتریک اکساید بر وزن، حجم و هیستولوژی مخچه می باشد.
    روش بررسی
    40 سر موش سفید آزمایشگاهی (Rat) نژاد ویستار، با وزن 250-200 گرم و سن متوسط هشت هفته انتخاب و پس از اطمینان از بارداری به پنج گروه تقسیم بندی شدند. به جز گروه کنترل، بقیه گروه های باردار به ترتیب ml/kg2 نرمال سالین، mg/kg L-Arginine200، mg/kg L-NAME20 و مخلوط دو ماده L-Arginine و L-NAME را با همان دوزهای مشابه، در روزهای سوم، چهارم و پنجم حاملگی دریافت کردند. سپس در روز 18 حاملگی بیهوش، و مخچه حیوانات خارج و پس از اندازه گیری وزن و حجم به روش معمول آماده سازی و به روش هماتوکسیلین ائوزین و تری کروم ماسون رنگ آمیزی و با میکروسکوپ نوری بررسی شدند.
    یافته ها
    بررسی دو به دو گروه ها با معیار Mann-Whitney U-test در سطح 05/0 اختلاف معنی داری بین گروه L-Arginine با گروه های نرمال سالین و L-NAME و L-NAME+L-Arginine دیده شد (01/0P<). ضمنا اختلاف معنی داری بین گروه کنترل با سایر گروه ها و نیز بین گروه های L-NAME و L-NAME+L-Arginine و نرمال سالین مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    L-NAME و ترکیبات مشابه آن جهت کاهش آسیب های بافتی حاصل از نیتریک اکساید مفید می باشند.
    کلیدواژگان: نیتریک اکساید، L، NAME، L، Arginine، مخچه، رت
  • حسین اکبری، محمد جواد فاطمی*، ظهراب شکور، سید جابر موسوی، پژمان مدنی، میر سپهر پدرام صفحات 601-607
    زمینه و هدف

    در برخی از صدمات عصبی که امکان ترمیم اولیه وجود ندارد، روش ارجح استفاده از پیوند عصب با استفاده از عصب خود بیمار (اتوگرافت) می باشد. از نظر تئوری این احتمال وجود دارد که متعاقب پیوند معکوس عصب از خروج آکسون از شاخه های فرعی ممانعت به عمل آید. پژوهش حاضر به مقایسه دو روش پیوند عصب به صورت مستقیم و معکوس می پردازد.

    روش بررسی

    40 عدد رت به دو گروه تقسیم شدند و مورد عمل جراحی قرار گرفتند. عصب سیاتیک ران راست آن ها به طول 5/1 سانتی متر قطع شده در گروه اول به صورت مستقیم و در گروه B به صورت معکوس بین دو سر پروگزیمال و دیستال عصب مجددا آناستوموز شدند. یک و 16 هفته پس از عمل جراحی، از رت ها اثر کف پا گرفته شد. در هفته 16 بررسی پاتولوژی و شمارش آکسون انجام شد. نتیجه این دو روش گرافت عصبی از نظر کلینیکی بر اساس ایندکس عملکرد سیاتیک (Sciatic functional index) بر مبنای اثر کف پا و از نظر پاراکلینیکی بر مبنای شمارش آکسونی مقایسه شدند.

    یافته ها

    استفاده از گرافت عصبی به روش معمول و به روش معکوس از جنبه بالینی (SFI) در هفته اول (22/0P=) و هفته شانزدهم (87/0P=) و هم چنین از جنبه پاراکلینیکی شمارش آکسون، در هفته شانزدهم (68/0P=) تفاوت معنی داری با هم ندارند.

    نتیجه گیری

    در ضایعات عصبی با طول کوتاه، نتایج پیوند عصب به روش معمول و معکوس تفاوتی ندارد. نتیجه گیری در نقایص با طول بلند و نیز انسان نیاز به مطالعات بیش تری دارد.

    کلیدواژگان: گرافت عصب، پیوند عصب به روش معمول، اثر کف پا، ایندکس سیاتیک
  • مرتضی غلامی، اکبر حاجی زاده مقدم، احسان صبوری صفحات 608-615
    زمینه و هدف
    مورفین و ترامادول بر تشنج موثرند اما تاکنون چگونگی عملکرد تشنجی این دو دارو با افزایش سن مقایسه نشده است. هدف این مطالعه مقایسه اثر برخورد با این دو دارو در دوره شیرخواری بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در دوره قبل از بلوغ موش صحرایی می باشد.
    روش بررسی
    46 نوزاد نر موش صحرایی به طور تصادفی انتخاب و به گروه های سالین (21n=)، مورفین (12n=) و ترامادول (13n=) تقسیم شدند. در سن 14-8 روزه به ترتیب سالین، مورفین یا ترامادول تزریق شد. در سن 22 روز بعد از تولد گروه سالین در سه زیر گروه مجددا سالین (8n=)، مورفین (8n=) یا ترامادول (5n=) دریافت کرد. گروه مورفین در دو زیر گروه برابر مجددا مورفین یا سالین (6n=) و گروه ترامادول سالین (6n=) یا ترامادول (6n=) دریافت کردند. در روز 29 با تزریق پنتیلن تترازول موش ها از نظر تشنج مطالعه شدند.
    یافته ها
    تعداد تشنج تونیک- کلونیک در تمامی گروه ها نسبت به گروه کنترل و گروه ترامادول+ سالین افزایش داشت (05/0P<). دوره تشنج تونیک- کلونیک در گروه ترامادول+ سالین نسبت به سایر گروه های ترامادول کاهش داشت (05/0P<). زمان تاخیری تشنج تونیک- کلونیک در گروه سالین+ ترامادول نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (05/0P<)، اما در گروه ترامادول+ سالین نسبت به تمامی گروه ها به جز گروه سالینی افزایش داشت (05/0P<). زمان تاخیری انقباضات میوکلونیک در گروه های سالین+ مورفین و سالین+ ترامادول نسبت به کنترل کاهش داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    احتمالا تغییرات وابسته به سن مشابهی در اثر تماس مزمن با مورفین و ترامادول در دوره نوزادی موش های صحرایی ایجاد می شود که در روزهای 28-22 بعد از تولد بر شدت تشنج اثر افزایشی می گذارد. اثر مورفین و ترامادول در این مورد باهم تفاوت معنی داری ندارند.
    کلیدواژگان: مورفین، تشنج، ترامادول، پنتیلن تترازول
  • اسدالله امان اللهی، جواد نقی زاده، عمیدالدین خطیبی، محمد تقی حلی ساز، علیرضا شمس الدینی، امین صبوری صفحات 616-622
    زمینه و هدف
    دو روش ورزش کششی و ماساژ جهت درمان فیبرومیالژی پیشنهاد شده که در مطالعات قبلی برتری هیچ یک به اثبات نرسیده است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر درمانی ماساژ اصطکاکی، ورزش های کششی و درمان دارویی در بهبود درد بیماران دچار سندرم فیبرومیالژی است.
    روش بررسی
    بیماران با تشخیص فیبرومیالژی اولیه در کلینیک طب فیزیکی بیمارستان بقیه الله (عج) تهران طی سال های 90-1389 به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند که گروه اول تحت درمان های دارویی با ایبوپروفن و نورتریپتیلین خوراکی، گروه دوم تحت درمان ماساژ اصطکاکی و گروه سوم نیز با ورزش های کششی تحت درمان قرار گرفتند. بیماران با استفاده از Visual Analogue Scale (VAS) طی سه نوبت (ابتدا، پس از یک هفته و چهار هفته) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    درمجموع 129 نفر با میانگین سنی 60/46 وارد مطالعه شدند که همگی زن بودند. میانگین سنی در هر یک از گروه های درمانی به ترتیب عبارت است از: گروه دارو درمانی: 66/46 سال، گروه کششی: 73/46 سال و گروه ماساژ: 65/46 سال. تغییرات مقادیر VAS در طی چهار هفته در گروه های اول، دوم و سوم برابر با 2/4، 1/3 و 9/1 بود که مقادیر گروه های اول و دوم نسبت به گروه سوم تفاوت معنی داری دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تاثیر کشش درمانی در کاهش میزان درد برابر با دارو درمانی ولی از ماساژ درمانی بیش تر است. هم چنین تاثیر کشش درمانی در پایایی (پس از چهار هفته) کاهش میزان درد مساوی با دارو درمانی ولی از ماساژ درمانی بیش تر است.
    کلیدواژگان: سندرم فیبرومیالژی اولیه، ماساژ اصطکاکی، ورزش های کششی، داروی ضد درد، کاهش درد
  • پریسا صدرپور، عباس بهادر، سهیلا عسگری، رضوان باقری، لیلی چمنی تبریز صفحات 623-629
    زمینه و هدف
    کلامیدیا تراکوماتیس شایع ترین عفونت مقاربتی باکتریایی در جهان است، اما اثر این عفونت بر باروری مردان هم چنان مورد بحث می باشد. با وجود گزارشاتی مبنی بر میان کنش مایکوپلاسما ژنیتالیوم و اسپرم، این پاتوژن نیز در نمونه منی افراد نابارور کم تر مطالعه شده است. در این مطالعه فراوانی عفونت کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم در مردان نابارور مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    از میان مراجعین به مرکز درمان ناباروری ابن سینا 120 مردی که دارای آزمایش منی غیرطبیعی بودند، انتخاب شدند و از آنان نمونه گیری انجام شد. پس از انجام آنالیز مایع منی، DNA ی آن ها با استفاده از Chelex استخراج گردید. سپس نمونه ها توسط آزمون Multiplex Polymerase Chain Reaction (mPCR)) از لحاظ حضور این دو پاتوژن ارزیابی شدند و نتایج مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم به ترتیب در 3/23% و 5/12% از نمونه ها ردیابی شد. اگرچه فراوانی عفونت مایکوپلاسما ژنیتالیوم با افزایش سن (640/0P=) و کاهش سن اولین تماس جنسی (203/0P=) افزایش یافت و هم چنین موارد مثبت عفونت کلامیدیا تراکوماتیس با افزایش سن (619/0P=) و کاهش سن اولین تماس جنسی (511/0P=) افزایش نشان داد، ولی این تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی افزایش یافته عفونت کلامیدیا تراکوماتیس در مقایسه با تنها مطالعه مشابه در کشور و شیوع بالای عفونت مایکوپلاسما ژنیتالیوم در مردان نابارور به عنوان نتایج حاصل از اولین ارزیابی در کشور، غربالگری مردان نابارور از نظر عفونت کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم از ارزش بالایی برخوردار می باشد. به علاوه روش mPCR در مقایسه با آزمون Uniplex PCR سریع تر می باشد و می توان به طور هم زمان این ارگانیسم ها را در نمونه های بالینی ردیابی کرد.
    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسما ژنیتالیوم، ناباروری مردان
  • زهرا علی زاده، شیما یونس پور، محمدعلی منصورنیا صفحات 630-639
    زمینه و هدف
    چاقی و سبک زندگی بی تحرک در حال افزایش است. نگرانی جامعه جهانی یافتن بهترین راه کاری است که منجر به کاهش وزن کارآمدتر، افزایش فعالیت فیزیکی و جلوگیری از بازگشت مجدد وزن شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات طولانی مدت یک مداخله کوتاه مدت بر کاهش وزن بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر پی گیری یک ساله مداخله ای 12 هفته ای است که در طی آن، 15 شرکت کننده در گروه ورزش متناوب، 40 دقیقه ورزش را در طی سه جلسه در روز انجام دادند در حالی که 15 شرکت کننده در گروه ورزش مداوم، ورزش خود را در طی 40 دقیقه مداوم انجام دادند. 15 شرکت کننده در گروه کنترل برنامه ورزشی نداشتند. بعد از یک سال تغییرات وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی به طور مجدد در گروه ها ارزیابی شدند.
    یافته ها
    با تعدیل اثر وزن پایه، روند تغییر وزن سه گروه از انتهای ماه سوم تا ماه دوازدهم متفاوت بود (02/0P=). پس از کاهش وزن اولیه معنی دار در گروه ورزش متناوب، این گروه، به طور متوسط، افزایشی به میزان 32/2 کیلوگرم داشتند، اگرچه معنی دار نبود (20/0P=). افزایشی در میانگین وزن گروه کنترل مشاهده نشد (00/1P=). میانگین وزن گروه مداوم افزایش داشت (048/0P=، 63/3 کیلوگرم).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تاثیر طولانی مدت ورزش هوازی متناوب با شدت متوسط، بر کنترل وزن زنان چاق یا دارای اضافه وزن بهتر از ورزش مداوم باشد. اما برای تغییر در سبک زندگی و جلوگیری از بازگشت وزن، پی گیری طولانی مدت تر، بیش تر از 12 هفته، لازم است.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی، کاهش وزن، چاقی، اضافه وزن
  • سپیده مرادخانی، محمد مهدی محمدی، حمید دانشور، نسرین بازرگان هرندی، محمدرضا بانشی صفحات 640-651
    زمینه و هدف
    درماتیت آتوپیک یکی از رایج ترین بیماری های پوستی مزمن، التهابی و خارش دار بین اطفال می باشد. تاثیر قطعی مواد موجود در شیر مادر در پیش گیری از انواع بیماری های التهابی (هم چون درماتیت آتوپیک) مورد بحث است. هدف از این مطالعه، اندازه گیری غلظت سایتوکین های اینترفرون- گاما، فاکتور نکروز تومور- آلفا، اینترلوکین- 13 و اینترلوکین- 4 در شیر مادر و رابطه ی آن ها با درماتیت آتوپیک در شیرخواران بود.
    روش بررسی
    نمونه های مورد از شیر مادران دارای شیرخوار مبتلا به درماتیت آتوپیک انتخاب گردیدند. هم زمان با آن نمونه های کنترل از شیر مادران دارای شیرخوار غیر مبتلا به درماتیت آتوپیک (یا هرگونه بیماری آلرژیک دیگر) انتخاب شدند. غلظت سایتوکین های التهابی و ضدالتهابی ذکر شده موجود در شیر مادر با تکنیک الایزا اندازه گیری شد. اطلاعات دموگرافیک با استفاده از یک فرم جمع آوری اطلاعات اخذ گردید. هم چنین، شدت بیماری بر اساس شاخص (SCORAD) Scoring Atopic Dermatitis تعیین شد. ارتباط متغیرها نیز مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون Unpaired t-test، غلظت سایتوکین های IFN-γ و IL-13 به طور معنی داری در گروه مورد افزایش داشت (به ترتیب 04/0P= و 02/0P=). اما، در آزمون رگرسیون لجستیک، تنها اثر IFN-γ، روی افزایش شانس ابتلا به بیماری در گروه مورد، از نظر آماری معنی دار شد (02/0P=).
    نتیجه گیری
    غلظت سایتوکین های IFN-γ،IL-13 و IL-4 در شیر مادران دارای شیر خوار مبتلا به درماتیت آتوپیک افزایش می یابد و در مقابل، غلظت سایتوکین TNF-α در شیر مادران دو گروه یکسان است. البته، شانس ابتلا به درماتیت آتوپیک، با افزایش 10 واحد در غلظت IFN-γ (برحسب pg/mL)، به میزان 49% افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: درماتیت آتوپیک، تغذیه با شیر مادر، سایتوکین، اینترفرون، گاما، فاکتور نکروز تومور، آلفا، اینترلوکین، 13، اینترلوکین، 4، الایزا
  • گزارش کوتاه
  • کامبیز کامیاب حصاری، مریم غیاثی، آزیتا نیکو، محسن بیگلریان، سید مجتبی جمالی صفحات 652-658
    زمینه و هدف
    لنفوم اولیه پوستی به دو گروه لنفوم پوستی T-CELL و B-CELL تقسیم می شوند. این مطالعه به هدف تقسیم بندی هیستوپاتولوژیک و مشخص شدن مشخصات دموگرافیک بیماران ایرانی انجام گرفت.
    روش بررسی
    234 بیمار مبتلا به لنفوم اولیه پوست که در مدت چهار سال به بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه نمودند مورد تحقیق قرار گرفتند. اطلاعات بیماران با مطالعه پرونده جمع آوری شد، لام ها و مدارک مجددا مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از میان 234 بیمار، تنها علامت بالینی بیماران، خارش پوستی و شایع ترین محل درگیری جنرالیزه گزارش شده است. 189 بیمار T-CELL و 45 بیمار B-CELL را داشتند، سن بیماران و برتری جنسی به هر دو نوع لنفوم در زمان تشخیص مشابه و با مردان بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج اطلاعات، رده بندی هیستوپاتولوژیک و دموگرافیک بیماران مبتلا به لنفوم اولیه پوست را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: لنفوم اولیه پوستی، لنفوم پوستی T، CELL، لنفوم پوستی B، CELL
  • علی رشیدی نژاد، لعیا فخری، صدیقه حنطوش زاده، الهه امینی، نگار سجادیان، پیام حسین زاده، فریده نیکنام اسکویی، سید محمد اکرمی صفحات 659-664
    زمینه و هدف
    مرگ نوزادان حدود دو سوم تمام مرگ های زیر یک سال را تشکیل می دهد. ناهنجاری های مادرزادی مسئول 5/24% موارد می باشد بنابراین توجه جدی به آن ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت قبل، حین و پس از تولد این بیماران در چند بیمارستان دانشگاهی تهران می باشد.
    روش بررسی
    وضعیت قبل، حین و پس از تولد 77 بیمار با ناهنجاری های مادرزادی چندگانه از طریق جلسات مشاوره ژنتیک بررسی و تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    این بیماران پیش آگهی خوبی نداشتند و تشخیص زودهنگام آن ها در دوران بارداری ضروری به نظر می رسد. در مواردی که غربالگری تریزومی ها و اندازه گیری مقدار مایع پشت گردن جنین (Nuchal Translucency، NT) انجام شده بود، نتایج به صورت کم خطر و نتایج سونوگرافی نیز در اکثر موارد طبیعی گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    تدوین استانداردهای تشخیص پیش از تولد ناهنجاری های مادرزادی و نظارت بر انجام آن ها جهت کاهش ناهنجاری های مادرزادی و میزان مرگ و میر شیرخواران (IMR) ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های مادرزادی، غربالگری پیش از تولد، میزان مرگ و میر شیرخواران، میزان مرگ و میر نوزادان، نوزادان
  • مطالعه موردی
  • سید ابراهیم نوریان، علی اکبر بیگی، معصومه صفایی، کیان حشمت قهدریجانی * صفحات 665-669
    زمینه

    لنفوم اولیه پانکراس بسیار نادر است و حدود 9/4-2/0 درصد از کل بدخیمی های پانکراس را شامل می شود. تشخیص لنفوم اولیه پانکراس مشکل است چون علایم و نشانه های آن مشابه آدنوکارسینوم پانکراس می باشد.
    معرفی بیمار: آقای 30 ساله ای با درد شکم مراجعه کردند. در بررسی ها متوجه طحال بزرگ و کاهش سه رده سلول های خونی شده و به این ترتیب بیمار آماده برای طحال برداری گشت. در موقع لاپاراتومی متوجه توده ای در پانکراس شده که از آن نمونه گیری انجام و در پاتولوژی لنفوم لنفوبلاستیک پانکراس گزارش شد.

    نتیجه گیری

    تشخیص لنفوم از آدنوکارسینوم پانکراس بسیار مهم است. چون درمان و پیش آگهی آن ها با هم کاملا متفاوت است. لنفوم پانکراس باید همیشه در تشخیص های افتراقی توده های پانکراس قرار بگیرد و به خصوص در افراد جوان قبل از اقدام به جراحی رادیکال نمونه گیری از توده انجام شود.

    کلیدواژگان: لنفوم، پانکراس، هیپراسپلنیسم
|
  • Alireza Karambaksh, Seyed Mohammad Hossein Noori Mougahi, Gholam Reza Hassan Zadeh, Nasrin Tak Zaree Pages 595-600
    Background
    Nitric oxide (NO) is produced in different body organs in mammals and numerous physiological and pathological properties are attributed to this small molecule. The precursor of this substance in the body، L-arginine، is synthesized by the enzyme nitric oxide synthase (NOS)، and it is catalyzed، and is inhibited by a substance called L-NG-nitroarginine methyl ester (L-NAME). In this study we investigated the qualitative and quantitative effects of nitric oxide on cerebellar histopathology in vivo environment via increasing and decreasing its production.
    Methods
    Forty Wister rats، weighing 200- 250 gr with a mean age of 8 weeks، were divided into 5 groups after making sure the rats were pregnant. Except the control group، the other pregnant groups، respectively received: 2 ml/kg normal saline، 200 mg/kg L-arginine، 20 mg/kg L-NAME and a mixture of the same doses of L-arginine and L-NAME on the third، fourth and fifth days of pregnancy. On day 18 of pregnancy، we anesthetized the rats، excised the cerebellum after craniotomy and fixed the organs in 10% formalin. We later prepared 5 to 6-micron in thickness tissue sections and dyed them by the routine Hematoxylin and eosin (HE) and Masson''s Trichrom staining methods before studying them by light microscopy.
    Results
    There was a significant difference between the rats receiving L-arginine and the rats in other groups (P<0. 01).
    Conclusion
    This study showed that L-NAME is capable of significantly decreasing the injury caused by nitric oxides in rat cerebellum.
    Keywords: nitric oxide, L, NAME, L, Arginine, cerebellum, rat
  • Hossein Akbari, Mohammad Javad Fatemi, Zohrab Shakour, Seyed Jaber Mousavi, Pejman Madani, Mirsepehr Pedram Pages 601-607
    Background

    Autograft is the best option in nerve defects when end-to-end repair can not sufficiently preserve nerve continuity. Theoretically، if the severed nerve is reversely grafted، it may prevent axonal growth into nerve branches، and larger amounts of axons will reach the target organ and more satisfactory results will be obtained. In this study we aimed to compare conventional versus reverse nerve grafting.

    Methods

    This study was performed in Animal laboratory of Hazrat Fatemeh Hospital from April till August 2011. We randomly divided 40 Wistar rats into two groups. We excised 1. 5 cm of the right sciatic nerve and anastomosed it conventionally between the proximal and distal ends of the nerve in rats in group A and in a reverse manner in rats in group B. The rats’ footprints were recorded in the first and 16th weeks after surgery. In week 16، the grafted nerves were removed under anesthesia for pathological examination and axon count. Subsequently، the results were compared clinically by sciatic functional index (SFI) through footprint analysis and paraclinically by axon count. A p-value smaller than 0. 05 was considered statistically significant.

    Results

    Conventional and reverse nerve grafting no had statistically significant differences in clinical assessment in the first and 16th weeks (P=0. 87) post-surgically and also no difference in paraclinical assessment in week 16 (P=0. 68).

    Conclusion

    We had no significant clinically or para clinically differences between two approaches. It should be considered that the diameter and length of nerves and muscles in human is larger than rats، so the results of nerve repair may differ in human. We suggest a study in animal model which is anatomically more similar to human.

    Keywords: conventional nerve graft, foot print, functional index, nerve graft, reversed nerve graft, sciatic
  • Morteza Gholami, Akbar Hajizadeh, Moghaddam, Ehsan Saboory Pages 608-615
    Background
    It is demonstrated that morphine and tramadol affects seizure but the mode of action of these drugs on seizure has not been compared yet with increasing of age. The aim of this study was to compare the impact of exposure to these drugs on Pentylenetetrazol-induced seizure in immature rat.
    Methods
    Male neonate rats were randomly chosen and divided into three groups namely Saline (n=21)، Morphine (n=12) and Tramadol (n=13). On postnatal days 8-14، Saline group received normal saline and two other groups received morphine and tramadol with additive doses، respectively. On postnatal days 22-28، the saline treated rats divided into three subgroups and received saline (n=8)، morphine (n=8) or tramadol (n=5). Morphine treated rats received saline or morphine (each n=6)، and tramadol treated rats received saline (n=7) or tramadol (n=6). At postnatal day 29، they were evaluated for PTZ-induced seizure.
    Results
    Number of tonic-clonic seizure was increased in all groups compared with control and tramadol+saline groups (P<0. 05). Duration of tonic-clonic seizure was decreased in tramadol+saline group compared with other tramadol groups (P<0. 05). Latency of tonic-clonic seizurewas decreased in tramadol+saline group compared with control rats (P<0. 05)، But it was increased in saline+tramadol group compared with other groups except to saline group (P<0. 05). Latency of myoclonic contractions in saline+morphine and saline+tramadol groups was lower than in control rats (P<0. 05).
    Conclusion
    Similar age-related changes may occur inchronic exposure to morphine and tramadol in the neonatal period which leads to an increase in severity of seizures in rats on postnatal days 22-28. The effect of morphine and tramadol does not show any significant difference.
    Keywords: morphine, tramadol, pentylenetetrazol, seizure
  • Asadollah Amanollahi Javad Naghizadeh, Amideddin Khatibi, Mohammad, Taghi Hollisaz, Ali, Reza Shamseddini, Amin Saburi Pages 616-622
    Background
    Stretching exercises and massage therapy are both suggested for pain relief in fibromyalgia syndrome. Previous studies have not proved their superiority over each other. This study compared the therapeutic effects of friction massage، stretching exercises، and analgesics on pain relief in patients with fibromyalgia syndrome.
    Methods
    We evaluated 129 female patients with the diagnosis of primary fibromyalgia visited at the physical medicine clinics of Baqiyatallah Hospital in Tehran، Iran during 2010- 2011. Patients were randomly divided into three groups: the first group received 400 mg ibuprofen P. O. (3 times per day) and 25 mg nortriptyline (daily) P. O. as analgesic، the second group was treated by friction massage and the third group performed stretching exercises. Patients were assessed three times (initially، after one and four weeks) by visual analogue scale (VAS).
    Results
    The mean age of participants was 60. 46 years. The mean age in each treatment group was 46. 66 years in medication group، 46. 73 years in stretching group and 46. 65 years in friction massage group. Changes in VAS score over 4 weeks were 2. 4، 3. 1 and 1. 9، in the first، second، and third groups، respectively. The changes in VAS were significantly different in the first and second groups rather than the controls (P<0. 05).
    Conclusion
    The effect of stretch exercise on pain relief was similar to analgesics، but it was more effective than friction massage. Moreover، the therapeutic effect of stretching exercise on pain relief upon four weeks was more permanent than friction massage but it was similar to analgesics.
    Keywords: analgesic, friction massage, primary fibromyalgia syndrome, pain relief, stretch exercises
  • Parisa Sadrpour, Abbas Bahador, Soheila Asgari, Rezvan Bagheri, Leili Chamani, Tabriz Pages 623-629
    Background
    Chlamydia trachomatis is the most common bacterial sexually transmitted infection in the world، but the effect of this infection on male fertility is still controversial. Despite reports of interaction between Mycoplasma genitalium and sperm، this pathogen in semen samples of infertile men is less studied. We studied، the prevalence of Chlamydia trachomatis and Mycoplasma genitalium infection in infertile men.
    Methods
    Among attending Avicenna Infertility Center، 120 men who had abnormal semen analysis tests were selected and the samples were taken. After detailed analysis of semen quality، DNA was extracted from each sample by chelex. Samples were evaluated for these two pathogens by multiplex PCR. Results were statistically analyzed.
    Results
    Chlamydia trachomatis and Mycoplasma genitalium was detected in 23/3% and 12/5% of the samples، respectively. Although، Mycoplasma genitalium infection rises by increasing (P=0. 640) and decreasing in age of first sexually activity (P=0. 203)، and also positive cases of Chlamydia trachomatis infection showed increase regarding age increase (P=0. 619) and age decrease in first sexually activity (P=0. 511)، but these differences were not statistically significant.
    Conclusion
    All in all، regarding to the increased prevalence of Chlamydia trachomatis infection compared with the only similar study in Iran and high prevalence of Mycoplasma genitalium infection in infertile men، this assessment was done. A multiplex PCR protocol rapidly and simultaneously identify these organisms in comparison with uniplex from clinical samples. Based on our results screening for Chlamydia trachomatis and Mycoplasma genitalium infection among infertile men seems to be valuable.
    Keywords: Chlamydia trachomatis, infertility, male, Mycoplasma genitalium
  • Zahra Alizadeh, Shima Younespour, Mohammad Ali Mansournia Pages 630-639
    Background
    Obesity and sedentary lifestyle are growing problem. The global community''s concern is to find the best strategy to obtain a more efficient process of weight reduction، increase physical activity، and minimize weight regain level. The purpose of this study was to evaluate the long-term effects of a short-term intervention on weight changes.
    Methods
    The present study is a one-year follow-up study of a 12-week intervention during which the 15 individuals in the intermittent group performed 40 minutes exercise in three bouts per day; however، the 15 participants of the continuous group did the same but 40 minutes continuously. The 15 participants in the control group had no exercise prescription. After one year، weight changes، body fat percentage، and BMI were re-evaluated in the groups.
    Results
    After adjusting the baseline weight، patterns of change in the mean weights from the end of the third month to the twelfth month were different across groups (P=0. 02). After significant weight loss in the intermittent group، the mean weight in this group increased by 2. 32 kilograms during the period، although not statistically significant. No increase was observed in the control group’s mean weight (P=1. 00). In the continuous group، the mean weight increased statistically (P=0. 048، 3. 63 kilograms).
    Conclusion
    It seems that long-term effects of moderate intensity intermittent aerobic exercise in overweight and obese women on weight control are more efficient than those of continuous exercise. However، for a change in lifestyle and prevention of weight regain، longer follow-ups are required.
    Keywords: aerobic exercise, obesity, overweight, weight loss
  • Sepideh Moradkhani, Mohammd Mahdi Mohammadi, Hamid Daneshvar, Nasrin Bazargan Harandi, Mohammad Reza Baneshi Pages 640-651
    Background
    Atopic dermatitis (AD) is one of the most common chronic، highly pruritic and inflammatory skin diseases. The exclusive influence of breastfeeding in the prevention of inflammatory diseases is a matter of debate. In this study، we aimed to determine the concentration of interferon-gamma (IFN-γ)، tumor necrosis factor-alpha (TNF-α)، interleukin-13 (IL-13) and interleukin-4 (IL-4) cytokines as anti Th2 or anti Th1 cytokines in breast milk and their relationship with atopic dermatitis in breastfed infants.
    Methods
    This study carried out in Afzalipour Hospital of kerman during one year from 2010 to 2011، we selected 50 breastfed infants with AD as cases and 50 healthy infants without AD or any other allergic disease as the controls. The concentrations of pro- and anti-inflammatory cytokines were measured by ELISA in the mothers'' milk. The demographic characteristics were recorded in a data collection form. Moreover، severity of the disease was determined by SCORAD index. T-test and logistic regression were used for assessment of the correlation among study variables.
    Results
    The concentrations of IFN-γ and IL-13 were significantly higher (respectively، P=0. 04، and P=0. 02) in the case group. However، logistic regression revealed that only IFN-γ significantly increased the risk for atopic dermatitis (P=0. 02). Concentration of TNF-α was similar in the milk from mothers belonging to the two groups.
    Conclusion
    The results indicate that the concentrations of IFN-γ، IL-13 and IL-4 cytokines are higher in the milk of mothers whose infants have AD. However، the risk for atopic dermatitis increases by 49% by every ten-unit (in pg/mL) increase in the level of IFN-γ.
    Keywords: atopic dermatitis, breastfeeding, cytokine, ELISA, IFN, γ IL, 13, IL, 4, TNF, α
  • Kambiz Kamiab Hesari, Maryam Gheiasi, Azita Niko, Mohsen Biglarian, Mogtaba Seyyed Gamali Pages 652-658
    Background
    Primary cutaneous lymphoma is separated into two groups، cutaneous lymphoma (CTCL) and cutaneous B-CELL Lymphoma (CBCL). This study was performed to classify histopathologically and define demographic features of Persian patients with primary cutaneous lymphoma.
    Methods
    Twenty hundred and thirty four patients with primary cutaneous lymphoma who have been referred to Razi Hospital in Tehran، Iran during at four year period (October 2005 to October 2009)، were investigated in this study. The data were gathered by reviewing their medical records andexaminedagain extant evidence andhistology slides.
    Results
    Among 234 Patients، the only clinical feature that could be assessed was itching. The most common involves location of disease was generalized. 189 (80. 77%) cases of the patients had CTCL and 45 (19. 23%) cases of the patients had CBCL. Age of patients with two lymphoma type were similar at the this time of diagnosis. Sex supremacy was with men in two groups.
    Conclusion
    This study provides histopathologic classification and demographic data.
  • Ali Rashidi-Nezhad, Laya Fakhri, Sedighe Hantoush Zadeh, Elaheh Amini, Negar Sajjadian, Payam Hossein Zadeh, Farideh Niknam Oskouei, Seyed Mohammad Akrami Pages 659-664
    Background
    Neonatal deaths stand for almost two-thirds of all deaths occurring in infants under one year of age. Congenital anomalies are responsible for 24. 5% of these cases forming a highly important issue for health policy-makers.
    Methods
    We studied the pre-، peri- and post-natal conditions of 77 patients with multiple congenital anomalies (MCA) through genetic counseling at Several university Hospitals، in Tehran، Iran. The collected data were subsequently analyzed using SPSS software.
    Results
    The patients did not have a good prognosis، demonstrating the need for the diagnosis of such diseases early in pregnancy to be of utmost importance. We screened for trisomy and nuchal translucency، which the first showed a low risk and the second showed normal results in most cases.
    Conclusion
    Establishment of standards for prenatal diagnosis of congenital anomalies and monitoring their implementation seem to be necessary for the reduction of deaths due to congenital anomalies and infant mortality rate (IMR).
  • Sayed Ebrahim Noorian, Ali Akbar Beigi, Masoumeh Safaee, Kiyan Heshmat-Ghahdarijani Pages 665-669
    Background

    Primary pancreatic lymphoma is really rare and comprising about 0. 2-4. 9% of all pancreatic malignancies. The diagnosis of this lymphoma is very difficult because the clinical symptoms and signs resemble those of pancreatic adenocarcinoma.

    Case Presentation

    A 30-year old man was admitted to the hospital with the complaint of left upper abdominal pain. Because of his splenomegaly and pancytopenia he was candidate for splenectomy but during operation a large mass was found in the pancreas and biopsy was taken from it. Pathology reported lymphoblastic lymphoma of pancreas.

    Conclusion

    It is important to differentiate between primary lymphoma and the adenocarcinoma of the pancreas as prognosis and treatment of them differ significantly. Primary pancreatic lymphoma should be considered in differential diagnosis of pancreatic tumors and an attempt to obtain tissue diagnosis is always necessary before radical surgery، especially in young patients.