فهرست مطالب

Iranian Journal of Applied Linguistics
Volume:11 Issue: 1, Mar 2008

  • تاریخ انتشار: 1391/04/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رامین اکبری، غلامرضا کیانی، محسن ایمانی نایینی، نبی کریمی الوار صفحات 1-28
    نتایج تحقیقات گسترده بویه در آموزش عمومی حاکی از این حقیقت است که معلم مهمترین تاثیر را در موفقیت تحصیلی فراگیران دارد. اما این تحقیقات هنوز در آموزش زبان انگلیسی چندان مطرح نشده اند و شواهد بسیار اندکی وجود دارد که نشان دهد چه خصوصیاتی از معلمین می تواند موفقیت تحصیلی فراگیران را به طرز مثبتی تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس مطالعه حاضر به بررسی سه متغیر مهم وابسته به معلمین آموزش زبان انگلیسی – سبک تدریس قدرت تفکر و حس خودکار آمدی آنان – و رابطه آنها با موفقیت تحصیلی فراگیران می پردازد. برای این منظور 30 معلم شاغل در دبیرستان های ایلام به عنوان آزمودنی های مطالعه انتخاب شدند. نمره پایانی دانش آموزان این معلم ها به عنوان متغیر وابسته مطالعه در نظر گرفته شد. نتایج رگرسیون چند متغیره (R=.91) نشان داد که این سه متغیر رابطه معناداری با یادگیری فراگیران دارد همچنین نتایج مطالعه همبستگی های قابل ملاحظه ای را بین این متغیر ها نشان داد.
    کلیدواژگان: حس خود کارآمدی، قدرت تفکر، سبک تدریس معلم و یادگیری فراگیران
  • علی عرب مفرد، حمیده معرفت صفحات 29-49
    پژوهش حاضر به نحوه پردازش جملات مبهم توسط فارسی زبانان می پردازد. جملات مبهمی که از آنها استفاده شده دارای دو عبارت اسمی هستند و به دنبال آنها یک عبارت موصولی آمده است که از نظر ساختاری می تواند هر یک از دو عبارت اسمی را توصیف کند. نتایج تحقیقات آفلاین گذشته نشانگر آن است که فارسی زبانان ترجیح می دهند در اینگونه جملات عبارت موصولی را به سازه بالایی یعنی عبارت اسمی اول ارتباط دهند. در این تحقیق، از یک روش آنلاین برای مشخص کردن ماهیت این فرایند استفاده شد. جملات مبهم بکار رفته در این تحقیق به گونه ای ساخته شدند که در بعضی جملات عبارت موصولی از نظر معنایی فقط به سازه بالایی می توانست ارتباط داشته باشد و در بعضی جملات فقط به سازه پائینی و در بعضی جملات به هر دو. نتایج حاصل از تحلیل زمان تصمیم گیری برای دستوری بودن جملات توسط 32 شرکت کننده با استفاده از تکنیک RSVP نشان داد که فارسی زبانان در اینگونه جملات عبارت موصولی را به سازه بالایی متصل می کنند که با نتایج تحقیقات آفلاین گذشته مطابقت دارد. بعلاوه، نتایج بدست آمده مدلهای Constraint-Based را نقض می کند زیرا فارسی زبانان صرفا از راهکارهای ساختاری برای حل این نوع ابهام استفاده کردند و هرگاه عبارت موصولی با سازه پائینی ارتباط معنایی داشت (یعنی بر خلاف انتظار آنها بوده) تصمیم گیری در مورد دستوری بودن آنها بیشتر طول کشید.
    کلیدواژگان: ابهام ساختاری، عبارت موصولی، ارتباط معنایی، فرآیند رفع ابهام، آزمون قضاوت در مورد دستوری بودن جملات
  • پوریا بقایی، رضا پیشقدم صفحات 51-67
    در مدلهای IRT یکی از فرضیه های اصلی، استقلال محلی ماده می باشد، بدین معنی که ماده ها باید از یکدیگر مستقل باشند. در واقع برای پاسخگویی به یک ماده، پاسخها نباید به یکدیگر وابسته باشند واگر کسی نتوانست سوالی را پاسخ دهد، باعث شود سوالهای دیگر را هم پاسخ ندهد. این فرضیه در بسیاری از آزمونها از جمله آزمون تک، آزمون تکمیل متن و آزمون های خواندن مشاهده می شود. در واقع، این آزمون ها ناقض استقلال محلی ماده ها می باشند. این مساله در ضمن ناقض فرضیه تک بعدی که یکی از پایه های نظریه IRT می باشد، نیز می شود. بر این اساس، پژوهش حاضر با بررسی 4 متن آزمون تک که شامل 25 جای خالی می باشد در صدد بررسی تاثیر نقض فرضیه استقلال محلی ماده ها بر روی نمره زبان آموزان و تصمیمات NRT و CRT در آنان می باشد. نتایج به دو شکل حفتی و چندگانه بررسی گردید و در پایان پیشنهاداتی ارایه گردید.
    کلیدواژگان: رش، آزمون تک، فرضیه استقلال ماده ها
  • رضا غفارثمر، منصوره امیری صفحات 69-95
    این مطالعه به بررسی رابطه میان پرخاشگری بعنوان یکی از مهمترین فاکتورهای شخصیتی و مهارتهای کلامی زبان آموزان ایرانی می پردازد. به منظور بررسی این رابطه ابتدا یک آزمون زبان عمومی (تافل) به 100 دانشجوی زبان انگلیسی که در پایه های مختلف مشغول به تحصیل بودند داده شد. از این میان 73 دانشجو که بر اساس روش های آماری نمره تقریبا مشابهی داشته و به نظر میرسید که در یک سطح باشند به عنوان دانشجویان سطح متوسط وسوژه های اصلی این تحقیق انتخاب شده و مصاحبه شدند(که البته 2 نفر از آنها برای مصاحبه ها حاضر نشدند). از71 نفر باقیمانده خواسته شد که یک پرسشنامه معتبر پرخاشگری که به فارسی ترجمه شده و میزان اعتبار آن نیز سنجیده شده بود را نیزدر روزمصاحبه پر کنند ((Buss & Perry, 1992.. تمام مصاحبه ها ضبط شده و توسط 2 تصحیح کننده تصحیح شد. بر اساس نمراتی که از پرسشنامه پرخاشگری دانشجویان به دست آمد آنها به دو گروه پرخاشگر و غیر پرخاشگر تقسیم شده و میانگین نمرات آنها در مصاحبه ها با استفاده از روش آماری(t- test) مقایسه شد که نتایج آن نشان داد که مهارت کلامی این دو گروه به صورت قابل توجه و ارزشمندی متفاوت است و در نهایت به منظور درک دقیق طبیعت این تفاوت همبستگی میان دو متغیر اصلی مطالعه و همچنین زیر مجموعه های مختلف آن محاسبه شد که نتیجه این محاسبات نشان داد که متغیر مستقل این مطالعه (پرخاشگری) به صورت منفی روی متغیر وابسته مطالعه (مهارت کلامی) تاثیر می گذارد به این معنا که هرچقدر که میزان پرخاشگری زبان آموز بالاتر باشد نمره مهارت کلامی او کمتر می شود. همچنین از میان چهار زیر مجموعه اصلی پرخاشگری عصبانیت و پرخاشگری کلامی بیشتر اجزائ مهارت کلامی را به صورت منفی تحت تاثیر قرار میدهند.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، مهارت های کلامی، زبان آموزان ایرانی
  • رابطه بین جنسیت و میزان درک متون مختلف خواندنی توسط زبان آموزان ایرانی
    محمدحسین کشاورز، سرور اشترییان صفحات 97-114
    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه میان جنسییت و درک مطلب زبان آموزان ایرانی از سه نوع متن خواندن یعنی تاریخ، مقاله و داستان کوتاه بود. به همین منظور چند متن که از لحاظ میزان دشواری و طول متن یکسان بودند، انتخاب و یک آزمون درک مطلب بر اساس سه نوع متن مزبور تهیه شد.به دنبال تعیین اعتبار و روایی آزمون فوق این آزمون در مورد 62 دانشجوی ایرانی که بر اساس نتایج آزمون بسندگی تافل همگن بودند، اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که دانشجویان پسر و دختر در درک متون متفاوت اند. بدین معنی که دانشجویان دختر در مجموع در درک مطالب سه نوع متن سابق الذکر از پسران بهتر بودند.نتایج تحقیق همچنین نشان داد که دختران و پسران هر دو، مقالات را بهتر از متون تاریخی و داستان های کوتاه درک می کنند و از میان دو نوع متن اخیر درک دانشجویان دختر و پسر از متون تاریخی بهتر از داستان های کوتاه است. نتایج این تحقیق می تواند برای معلمان و مدرسان زبان و همچنین برنامه ریزان و متخصصان آزمون های زبانی مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: جنسییت، درک مطلب، متون تاریخی، مقاله، داستان کوتاه، زبان آموزان ایران
  • محمد رحیمی، احیا عمل صالح، محبوبه سعادت صفحات 115-142
    هدف اصلی زبان برقراری ارتباط و رد و بدل کردن عقاید و خبرهاست. با این وجود زبان اغلب قادر به انجام این کار به شکلی که از آن انتظار می رود نیست. از نظر دلینگر (1953: 3) «زبان هیچگاه در خلا موجودیتی ندارد بلکه بلکه همواره بازتابی است از سیستم واژه های زبانشناسی که خود برخواسته ازیک سیستم گفتمانی واید ئولوژیک می باشد.» هدف این مطالعه بررسی اهمیت و طبیعت گفتمان, از طریق تجریه و تحلیل مقاله های ورزشی, دربازنمایی و آشکار ساختن چگونگی به تصویر کشیدن بازیکنان و تیمهای مورد علاقه نویسنده-تیم «خودی» در مقابل تیم «غیر خودی-» از نظرگفتمانی میباشد. بدین منظور از مدل تجزیه و تحلیل گفتمانی هاج و کرس (1996) بعنوان چهار چوبی برای تجزیه و تحلیل مطا لب این تحقیق استفاده گردید. ابزار مطالعه عبارت بودند از چهار مقاله ورزشی که از دو روزنامه متفاوت و رقیب گرفته شده بودند. مقاله ها با توجه به سه خصوصیت مهم گفتمان مورد بررسی قرار گرفتند. این سه خصوصیت عبارتند از دستور زبان (مدلهای ساختاری و گشتارها), واژه (صفتها, قیدها, و فعلها با توجه به ویژگی ایدئو لوژیکی آنها), و وجه (modality) تا چه حد یک پاره گفتار دارای قطعیت و اطمینان می باشد). مطالعه حاضر نشان داد که گزارشگران ورزشی, علیرغم اینکه ظاهرا به خوانندگان در رابطه با اخبار و اتفاقات ورزشی اطلاع رسانی میکنند, در واقع تیم «خودی» و تیم «غیر خودی» را در متون به شکل مورد علاقه خود ترسیم میکنند و بر برداشت خوانندگان تاثیر میگذارند.
    کلیدواژگان: تحلیل انتقادی کلام، گزارش های ورزشی، ایدئولوژی زبان، فوتبال
|
  • Ramin Akbari, Gholam Reza Kiany, Mohsen Imani Naeeni Imani Naeeni, Nabi Karimi Allvar Pages 1-28
    There is nowadays a burgeoning research base، mostly in mainstream education، acknowledging that teachers have the most important impact on students'' achievement outcomes. This line of research، however، has not yet found its way into second language pedagogy and little، if any، empirical evidence exists on which set of EFL teacher characteristics promotes positive student learning outcomes. In line with this argument، the present study investigated three important teacher-related variables، i. e. teaching styles، teachers’ sense of efficacy، and teacher reflectivity to see how they relate to student achievement gains in ELT. 30 EFL teachers teaching in Ilam (Iran) high schools participated in this study. The final exam score of the participants'' students served as the dependent variable of the study. The results of multiple regression analysis (R=. 91) showed that the three variables investigated can significantly predict student achievement outcomes. Besides the R value، the results showed individual correlations between each pair of the variables which reveal interesting relationships.
    Keywords: Teacher efficacy, Teaching style, EFL students, Achievement outcomes
  • Ali Arabmofrad, Hamideh Marefat Pages 29-49
    The present study seeks to find the way Persian native speakers resolve relative clause attachment ambiguities in sentences containing a complex NP of the type NP of NP followed by a relative clause (RC). Previous off-line studies have found a preference for high attachment; in the present study, an on-line technique was used to help identify the nature of this process. Persian speakers were presented with sentences that were semantically consistent with either high or low attachment resolution. Results of the analysis of reaction times from 32 participants by the use of RSVP technique revealed that high attachment is the strategy used by Persian native speakers for this type of ambiguity. The results are in harmony with the previous findings in the literature showing a high attachment preference by Persian native speakers. However, the findings are inconsistent with constrained based-models and suggest that native speaker use purely structure-based parsing strategies.
    Keywords: Structural ambiguity, Persian ambiguous relative clauses, Attachment ambiguity, Parsing strategies
  • Pourya Baghaii Moghadam, Reza Pishghadam Pages 51-67
    Local independence of test items is an assumption in all Item Response Theory (IRT) models. That is, the items in a test should not be related to each other. Sharing a common passage, which is prevalent in reading comprehension tests, cloze tests and C-Tests, can be a potential source of local item dependence (LID). It is argued in the literature that LID results in biased parameter estimation and affects the unidimensionality of the test. In this study the effects of the violation of the local independence assumption on the person measures in a C-Test are studied. A C-Test battery comprising four passages, each containing 25 blanks, was analysed twice. Firstly, each gap was treated as an independent item and Rasch’s (1960) dichotomous model was employed. In the second analysis, each passage was treated as a super item and Andrich’s (1978) rating scale model was used. For each person, two ability measures were estimated, one on the basis of the dichotomous analysis and one on the basis of the polytomous analysis. The differences between the two measures, after being brought onto the same scale, are compared and the implications are discussed.
    Keywords: C, Test, local item dependence, Rasch model, rating scale model, separation
  • Reza Ghafar Samar, Mansooreh Amiri Pages 69-95
    In order to investigate the relationship between aggressiveness and oral proficiency of Iranian EFL learners, first a TOEFL test was given to 100 EFL students in order to homogenize the sample. Out of this, 71 participants whose scores fell one standard deviation above and below the mean were regarded as intermediate and, therefore, interviewed. They were then asked to complete the Persian version of a validated aggression questionnaire. All the tape-recorded interviews were rated by two raters. Based on their scores on aggression questionnaire, the subjects were divided into two groups of aggressives and non-aggressives and the means of their scores in oral interviews were compared using t-test. Results of the t-test showed that, aggressive and non aggressive groups are different in their oral proficiency. Finally, the correlations between the two main variables and also between four subscales of aggression and all the components of oral proficiency were estimated to see exactly what the nature of the relationships is. Overall, the results of these calculations showed that aggression negatively affects oral proficiency of L2 learners. Moreover, verbal aggression and anger as different subscales of aggressiveness were found to have negative effect on the components of oral proficiency.
    Keywords: Aggression, Oral proficiency, Iranian EFL learners
  • The relationship between Iranian EFL learner's gender and reading comprehension of three different types of text
    Mohammad Hossein Keshavarz, Soroor Ashtarian Pages 97-114
    The present study investigated the relationship between the reading comprehension of three types of text and the gender of Iranian EFL learners. To this end, several reading passages with the same length and readability were selected based on which a reading comprehension test was constructed on three different text types namely essay, history, and short story. After determining the validity and reliability of the reading comprehension test, it was administered to 62 male and female students who were at the same level of language proficiency based on their scores on the TOEFL Test. A one-way ANOVA was used to analyze the data, the results of which indicated that male and female EFL learners differ in their reading comprehension ability with females being better comprehenders of English passages. The results of a two-way ANOVA also showed that both males and females are better at comprehending essays followed by history and short story, i.e. different types of text are understood differently regardless of the gender of the subjects. The findings are interpreted to have direct implications for EFL teachers and instructors as well as syllabus designers and test developers.
    Keywords: Gender, Reading comprehension, Text types, Iranian EFL learners
  • Mohammad Rahimi, Ehya Amal Saleh, Mahbubeh Saadat Pages 115-142
    Communicating ideas/news is the primary function of language. However, language does not usually fulfill this as it is expected to. To Dellinger (1995, p. 3) language, “can never appear by itself-it always appears as the representative of a system of linguistic terms, which themselves realize discursive and ideological system.” The present study, analyzing sports articles, aims at investigating the nature and importance of discourse in representing the desired players/ or teams. In other words, it is to examine the ways in which different teams are discursively constructed. More specifically, it shows how ‘our’ team versus ‘other’ (rival) team is shaped discursively. To do this, Hodge and Kress'' (1996) model for Critical Discourse Analysis provides the framework with which the following texts have been approached. Four sport extracts, selected from two different issues of two different sport editorials, comprised the corpus of the study. The texts are analyzed with regard to three important properties of texts, i.e., grammar (with regard to two properties: syntagmatic models and transformations), vocabulary (functioning as adjectives, adverbs, and verbs, with their ideological significance), and modality (the degree of authority and certainty of an utterance). The study has revealed how the reporters, while apparently providing the readers with the information about the matches and important events, represent ‘ours’ and ‘others’ in the selected texts the way they like and, thereby, influence the ideology of the reader.
    Keywords: Critical Discourse Analysis, Sports reports, Language ideology, Soccer