فهرست مطالب

Iranian Journal of Applied Linguistics
Volume:13 Issue: 1, Mar 2010

  • تاریخ انتشار: 1391/07/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسحاق اکبریان صفحات 1-22
    پژوهش حاضر دو هدف زیر را بررسی میکند: (1) آیا لغات علمی دانشجویان غیر زبان انگلیسی ایران به نسبت کمیت و کیفیت دانش لغوی آنان رشد میکند؟ (2) در صورت مثبت بودن جواب سوال فوق، آیا این روند رشد در سطوح مختلف دانش زبانی اتفاق میافتد؟ پنجاه و هفت دانشجوی کارشناسی ارشد در این بررسی شرکت کردند که بر مبنای دانستن 2000 کلمهی پربسامد انگلیسی، به دو گروه قوی و ضعیف تقسیم شدند. نتایج آنالیز رگراسیون چندگانه نشان میدهد که واریانس مشترک زیادی بین این سه آزمون برای تمامی شرکتکنندگان به صورت یک گروه واحد وجود دارد. بنابراین، همانگونه که کمیت و کیفیت دانش لغوی این فراگیران افزایش می یابد، دانش لغات علمی آنان نیز زیاد میشود. این تحقیق، یافتهی مشابهی را نیز برای گروه قوی و ضعیف ارایه میدهد. لیکن، نتیجه ی گروه ضعیف با انتظار ما مغایرت دارد. نتایج به دست آمده، حاکی از رشد منظم و سیتماتیک دانش لغوی زیاد برای گروه قوی،رشد منظم ک مبرای شرکتکنندگان به صورت یک گروه واحد، و کمترین رشد منظم برای گروه ضعیف است. آموزش زبان به طور عام و آموزش لغت برای اهداف ویژه و علمی در ایران به طور خاص میتوانند از نتایج این بررسی بهره مند شوند.
    کلیدواژگان: لغات علمی، کمیت و کیفیت دانش لغوی، سطح توانایی زبانی، زبان آموزان انگلیسی با اهداف ویژه، آکادمیک
  • پرویز بیرجندی، مسعود سیری صفحات 23-45
    خود آزمایی و همتا آزمایی دو روش تحقق اهداف سنجش آموزشی و آموزش آموزنده محور هستند.اگرچه بحثهای موافق بسیاری در مورد مزایای این دو روش وجود دارد، اما خود آزمایی و همتا آزمایی آنقدر که باید فعالیتهای متداولی در محیطهای آموزشی نیستند. دلیل اصلی این امر عدم اعتماد معلمان به پایایی و ارزشهای آموزشی این دو روش است. با توجه به این نکات، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر خود آزمایی و همتا آزمایی بر عملکرد نوشتار و دقت سنجش در خود آزمایی و همتا آزمایی گروهی از دانشجویان ایرانی رشته های زبان انگلیسی بود. بدین منظور، یازده پاراگراف طی یازده جلسه توسط دو گروه آزمایش مورد خودآزمایی و همتا آزمایی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که خودآزمایی و همتا آزمایی نه تنها تاثیر چشمگیر مثبتی بر عملکرد نوشتار دانشجویان دارند، بلکه دقت سنجش در خود آزمایی و همتا آزمایی را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهند. بعد از مقایسه تاثیر خود آزمایی و همتاآزمایی با یکدیگر بر عملکرد نوشتار و دقت سنجش دانشجویان، مشخص شد که همتا آزمایی تاثیر چشمگیرتری نسبت به خودآزمایی بر عملکرد نوشتار دارد. همچنین هیچ یک از دو روش خودآزمایی و همتا آزمایی نسبت به یکدیگر تاثیر بیشتری بر دقت سنجش نداشتند.
    کلیدواژگان: سنجش آموزشی، خود آزمایی، همتا آزمایی، سنجش نوشتار، دقت سنجش
  • رضا خانی، علی منصوری نژاد صفحات 47-72
    مطالعات زیادی در مورد مکانیزم پیجیده متون که در برگیرنده ساختار ژانر علمی می باشد انجام گرفته است. با این وجود هنوز تا طراحی یک طبقه بندی روشن از مجموعه عوامل موثر در نوشتن مقالات تحقیقاتی به عنوان نمودی از ژانر علمی فاصله زیادی وجود دارد. ساختارهای آغازگری و بلاغی دو نمونه از این مجموعه عوامل قلمداد می شوند. در این تحقیق سعی شده است رابطه بین ساختارهای آغازگری و الگوهای استمرار با محور های انتقال بین مجلات داخلی و بین المللی مورد بررسی قرار گیرد. به همین منظور، 120 بخش مباحثه مقالات از زیر شاخه های زبانشناسی کاربردی با استفاده از مدل تحلیلی محور های انتقال کانوکسیلاپاذام(2007)، مدل ساختارهای آغازگری هالیدی (1985) و مدل اصلاح شده دینز 1974) در مک کیب (1999) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که) رابطه معناداری بین ساختارهای آغازگری با محور های انتقال از یک طرف و فراوانی الگوهای استمرار و محور های ژانری ازطرف دیگر وجود دارد. با این وجود در برخی از موارد انتخاب نوع ساختارهای آغازگری و الگوهای استمرار تحت تاثیر نوع مجلات قرار می گرفت. نتایج این مطالعه بررسی و تدوین یک بسته بلاغی جامعتر را برای مقالات تحقیقاتی نسبت به آنچه که تا به حال انجام شده است ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: عبارت های آغازگری، محور های انتقال، ساختارهای بلاغی، بخش مباحثه، مجلات داخلی وخارجی
  • حمید مرعشی، لیلا بیگ زاده صفحات 73-98
    هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر یادگیری توام با همکاری بر یادگیری کلی و انگیزه زبان آموزان ایرانی بوده است. به منظور دستیابی به هدف این تحقیق، 56 نفر از زبان آموزان آموزشگاه زبان صبا در انتخاب شده PET تهران از میان 90 زبان آموز بر اساس نتایج به دست آمده از آزمون استاندارد انگلیسی و در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. در هر دو گروه، محتوای مشخص شده طی 24 جلسه توسط پژوهشگر/مدرس تدریس شد با این تفاوت که در گروه تحقیق، روش تدریس ارتباطی به همراه فعالیتهای یادگیری توام با همکاری و در گروه کنترل، صرف تدریس ارتباطی بدون این فعالیتها به کار گرفته شد.
    در انتهای دوره، پس آزمونی از محتوای مورد تدریس به هر دو گروه ارائه گردید و با استفاده از آزمون مستقل تی، میانگین نمرات دو گروه مقایسه شد که منجر به رد فرضیه صفر گشت و نتیجه گرفته شد که روش تدریس یادگیری توام با همکاری بر یادگیری کلی زبان آموزان تاثیر بسزایی داشته است.
    کلیدواژگان: روش تدریس ارتباطی، روش تدریس زبان ارتباطی، یادگیری کلی زبان، زبان آموزان ایرانی
  • گلنار مزدایسنا، علی محمد فضیلت فر صفحات 99-124
    در این مقاله موضوع بحث انگیز عدم به کارگیری زبان مادری فراگیران در کلاسهای آموزش زبان نیمه تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است. در انجام این تحقیق از روش های جمع آوری اطلاعات از قبیل: یا به عبارت دیگر «زبان برای اهداف ویژه» مشاهده، پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده است و از 14 کلاس از کلاس درس زبان انگلیسی عمومی دانشجویان رشته های فنی و مهندسی، علوم و علوم انسانی دانشگاه یزد در ایران استفاده شده است. تجزیه و تحلیل آماری پرسشنامه ها نشان داد که تعداد کثیری از دانشجویان در رشته های متفاوت علوم انسانی و همچنین تعداد قابل توجهی از دانشجویان رشته های مهندسی و علوم دراستفاده از زبان مادری به عنوان ابزار آموزشی در آموزش عملکرد های زبان درموقعیتهای گوناگون دیدگاه مثبتی داشته اند. نتایج مشاهدات صورت گرفته نشان می دهد که مربیان در موقعیتهای گوناگون به استفاده از زبان مادری روی آورده و به عنوان ابزاری جهت بحث پیرامون تفاوتهای زبانی و فرهنگی دو زبان از آن استفاده نموده اند.علیرغم این نتیجه گیری، نتایج بخش مصاحبه های صورت گرفته نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از دانشجویان و مربیان آنها نسبت به استفاده از زبان مادری به عنوان یک وسیله تسهیل کننده و همچنین وسیله ای جهت کاهش سطح اضطراب فراگیران موافقت نداشته اند.
    کلیدواژگان: آموزش زبان نیمه تخصصی، زبان برای اهداف ویژه، زبان مادری، زبان هدف، رشته های فنی و مهندسی، رشته های علوم، رشته های علوم انسانی
  • آرام رضا صادقی صفحات 125-147
    نشستن در کلاس درس برای مدتی نسبتا طولانی، گوش دادن به معلم و دیگر فراگیران و بعضا پاسخ دادن به برخی از سوال ها روش متداولی است که در کلاس های آموزش زبان انگلیسی اتفاق می افتد. روش ی تی اس در بر گیرنده یک سالن بزرگ با دست کم 3 سایت یادگیری زبان است که در آن موقعییت های زبانی در محیط فیزیکی شبیه سازی شده است. این روش از طریق ایجاد موقییت های واقعی به طور جالب و مهیجی فراگیران را درگیر ایفای نقش می نماد. در این تحقیق پس از توصیف روش ای تی اس براساس مدل آنتونی (ریچارد و راجرز، 2001)، در یک بررسی تجربی کارآیی آن مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این پژوهش 34 آزموده از دانشجویان گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه سمنان در 2 کلاس گفت و شنود مورد بررسی قرار گرفتند. پس از گذشت 10 جلسه آموزش نتیجه آزمون تی، کارآمدی قابل توجه این روش را اثبات کرد. علاوه بر این آزمون میزان رضایت مندی فراگیران از اجزاء گوناگون این روش از طریق یک پرسشنامه مورد سوال قرار گرفت که نتیجه آن رضایت مندی قابل ملاحظه ای تی اس را نشان میداد.
    کلیدواژگان: زبان انگلیسی، یادگیری، شبیه سازی، محیط فیزیکی، ایفای نقش، دانشگاه سمنان، مکالمه
  • حسین شکوهی، ندا حمیدی صفحات 149-177
    چت اینترنتی که یکی از ویژگی های عمده ارتباطات کامپیوتری امروزه می باشد مورد مطالعه این مقاله است. در این مقاله، تعداد 100 دانشجوی ایرانی شاغل به تحصیل در رشته های مختلف دانشگاهی که به زبان انگلیسی آشنایی خوبی داشتند در این مطالعه شرکت نمودند. تعداد 400 چت شامل 4000 جابجایی کارکردی ابتدایی و میانه ای بر اساس مدل اگینز واسلید (1997) و همچنین خصوصیات فرا زبانی و مزاحمهای اینترنتی بر اساس مدل ها فاکرو کلورت (2005) و نستری، پناو هنکاک (2006) مورد بررسی تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تعداد 9 کارکرد ابتدابی، 7 کارکرد میانی و 4 نوع مزاح و نکات فرا زبانی در این تجزیه و تحلیل بررسی شدند. تحلیل داده ها نشان داد که بارزترین کارکردهای ابتدایی «بیان: نظر»بوده که بیان نظر را شامل می شده و در بین کارکردهای میانی «اطناب: طویل»-«اطناب: ترغیب» و «ضمیمه:تفصیل» از بارزترین کارکردها بوده است. ضمنا، افراد شرکت کننده در این تحقیق کنایه را به عنوان شاخص ترین عامل مزاح که بیانگر ارتباط غیر مستقیم در محاوره است بکار گرفتند. همچنین افرادتمایل زیادی به املای ناصحیح کلمات و تکرار علامت گذاری داشتند که این بیانگر حرکات احساسی و عاطفی برای جلب مخاطب خود به شمار می رود.
    کلیدواژگان: ارتباطات کامپیوتری، تحلیل محاوره ای، چت اینترنتی، مزاح
|
  • Ishaaq Akbarian Pages 1-22
    This small-scale study investigates (a) whether academic vocabulary compares in development with vocabulary breadth and depth for Iranian ESP/EAP learners and، if the answer is positive، (b) whether this trend of development happens across proficiency levels. Fifty-seven graduate students served as the subjects who were also divided into high and low groups based on whether they had acquired the most frequent 2،000 words. Multiple regression analysis results show much shared variance between breadth and depth tests، and academic vocabulary test for the participants as a whole group. Therefore، as learners’ vocabulary breadth and depth increase، so does their academic vocabulary. A similar finding is also observed for the high group and low group. However، the finding for the low group is contrary to our expectation. The results suggest more systematic vocabulary development for the high group، less for the participants as a whole group، and least in the low group. This investigation has some implications for language، and more particularly vocabulary، instruction for ESP/EAP purposes in Iran.
    Keywords: Academic Vocabulary, Breadth, Depth of Vocabulary Knowledge, Language proficiency, ESP, EAP Learners
  • Parviz Birjandi, Masood Siyyari Pages 23-45
    Self-assessment and peer-assessment are two means of realizing the goals of educational assessment and learner-centered education. Although there are many arguments in favor of their educational benefits، they have not become common practices in educational settings. This is mainly due to the fact that teachers do not trust the pedagogical values and the reliability of learners’ self- and peer-assessment. With regard to these points، this study aimed at investigating the effect of doing self- and peer-assessments over time on the paragraph writing performance and the self- and peer-rating accuracy of a sample of Iranian English-major students. To do so، eleven paragraphs during eleven sessions were written and then self- or peer-rated by the students in two experimental groups. The findings indicated that self-and peer-assessment are indeed effective in improving not only the writing performance of the students but also their rating accuracy. After comparing the effects of self- and peer-assessment on the writing performance and the rating accuracy of the participants، peer-assessment، however، turned out to be more effective in improving the writing performance of the students than self-assessment. In addition، neither of the assessment methods outdid the other in improving the rating accuracy of the students.
    Keywords: Educational Assessment, Self, Assessment, Peer, Assessment, Writing Performance, Rating Accuracy
  • Reza Khany, Ali Mansoori Nejad Pages 47-72
    Much has been written about the complex textual mechanisms which lie under the structure of academic genre. However، we are still far from a vivid taxonomy of factors that lead to the development of research articles (RAs) as the manifestation of the given genre. Rhetorical structure and thematicity are two of these main parameters. The present study investigates the interaction of the thematic structures and the rhetorical moves of RAs published in the international journals (IJs) and those of the Iranian local journals (ILJs). To this end، a corpus of 120 RA discussion sections of sub-disciplines of Applied Linguistics were analyzed using Kanoksilapatham’s (2007) move analytical model، thematic option (TO) model proposed by Halliday (1985)، and the Daneš’ (1974) revised model of thematic progression (TP) in McCabe (1999). The results indicated a significant relationship between the theme types and the generic moves on one hand، and distribution of the theme progressions and rhetorical structures on the other hand. The choice of theme type and thematic progression was found، however، to be، in some cases، influenced by locality of the journals. The findings of the study call for a consideration of a more complex rhetorical profile of RAs than what has to date been assumed.
    Keywords: Theme, Rheme, Move, Thematic analysis, Rhetorical organization, Discussion section, International, Local journals
  • Hamid Marashi, Layla Baygzadeh Pages 73-98
    This study was an attempt to investigate the effect of fostering cooperative learning on EFL learners’ overall achievement. To fulfill the purpose of this study، 56 female students of Saba Language School in Tehran were selected from a total number of 90 based on their performance on the Preliminary English Test (PET) and randomly put into two experimental and control groups. The same content was taught to both groups throughout the 24-session treatment. The only difference was that the experimental group was taught through communicative language teaching with the use of cooperative learning activities، which consisted of the three-step-interview، think-pair-share، paired annotations، round robin، and learning together، while the students in the control group were taught through the communicative language teaching approach without the cooperative teaching procedure. An achievement posttest within the content taught was given to the students in both groups at the end of the instruction and the mean scores of both groups on the test were compared through an independent samples t-test. The result showed the rejection of the null hypothesis thus concluding that cooperative learning had a significant effect on the overall achievement of Iranian EFL learners.
    Keywords: Cooperative learning (CL), Communicative language teaching approach, Language achievement, Iranian EFL learners
  • Golnar Mazdayasna, Ali Mohammad Fazilatfar Pages 99-124
    This study examines the controversial debate of the exclusion of adult learners’ native language by reporting learners’ and instructors overwhelmingly positive perceptions of its use in English for Specific Purpose (ESP) classes. In this study، multiple methods such as class observations، questionnaires and interviews were used. The research was undertaken in 14 ESP classes for the students of Engineering، Sciences and Humanities at Yazd University، Iran. Extensive qualitative and statistical analysis of the questionnaires revealed that a solid majority of learners from different academic majors and instructors responded positively regarding the use of native language as a pedagogic device for teaching various aspects of the target language. Correspondingly، class observations revealed that all the instructors teaching different academic disciplines resorted to the native language as an appropriate medium for cross-lingual، cross-cultural comparisons. Nevertheless، the results from the interview phase of the study revealed that a large majority of learners and instructors were not in favor of using the first language as a facilitating technique and as a means to reduce students’ anxiety.
    Keywords: English for Specific Purposes (ESP), Native Language (NL), First Language (L1), Target Language (TL), Engineering, Sciences, Humanities
  • Aram Reza Sadeghi Pages 125-147
    Sitting in the classroom for rather a long time، listening to the teacher and other students، and having occasional responses are what typically happen in the English teaching classrooms around the world. ETS، a big hall with at least three sites as language learning zones، brings about a dynamic method which environmentally simulates communicative occasions to provide the learners with an exciting and intensive practice on the current conversations through role-playing. In this study، the efficiency of ETS was evaluated in an experimental research design. To do so، 34 students of English Language and Literature at Semnan University were taken as subjects in two conversation classes. Upon the completion of the course for 10 sessions، a T-test was applied to see if the method makes any significant improvement. The result showed that ETS was significantly better than the traditional method. To see the students’ opinions about the method، a questionnaire was also conducted with the results revealing students’ positive feedback toward the method.
    Keywords: English, Learning, Simulator, Site, Role, playing, Semnan University, Conversation
  • Hossein Shokouhi, Neda Hamidi Pages 149-177
    The ever-increasing application of computer and internet mandates a longer domain for computer-mediated-communication (CMC). Internet chat as a principal feature of CMC has attracted tremendous attention among the youths in recent years. Thus، this study has focused on the written chats of 100 Iranian university students majoring in different disciplines. We analyzed 400 chat samples (composed of 4000 moves) in terms of opening and continuing speech functions based on Eggins and Slade’s (1997) model of casual conversation. We also examined humor and paralinguistic features based on taxonomies of Huffaker and Calvert (2005) and Nastri، Peña، and Hancock (2006). Among the various types of speech functions، nine opening speech functions، seven continuing speech functions and four humor and paralinguistic features were investigated. The analysis of the data shows that the salient opening speech function has been ‘statement: opinion’ which provides attitudinal and evaluative information. Additionally، the outstanding types of continuing speech functions are ‘prolong: extend’، ‘prolong: enhance’، and ‘append: elaborate’. Therefore، it is in order for the participants to offer additional or contrasting information to the previous move or qualify it by giving details of time، place، condition، etc. Moreover، in case of interruption by the other chatter، the participants mostly tend to clarify، exemplify or reiterate the previous move. Furthermore، the participants produced irony، as a humorous element، in a great volume which is indicative of their tendency toward being indirect during conversation. The subjects also used many paralinguistic features such as misspellings and repeated punctuations in order to express their emotions and attract their partners’ attention in the absence of verbal communication.
    Keywords: Computer, mediated, communication (CMC), Conversation Analysis, Internet, Chat, Humor