فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال سوم شماره 1 (پیاپی 6، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/02/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه افراسیابی، خسرو آقایی پور، فرشید کفیل زاده، صدیقه سادات صفویه صفحه 7
    سابقه و هدف
    آنزیم L - آسپاراژیناز داروی موثر در درمان لوکمی لنفوبلاستیک و لنفومای غیرهوچکینی است. مهم ترین باکتری های مولد این آنزیم باکتری های اشریشیا کلی و گونه های مختلف اروینیا به ویژه اروینیا کریزانتمی می باشند.هدف از این پژوهش، ارزیابی آنزیم L-آسپاراژیناز باکتری اروینیا کریزانتمی DSM 4610 بود.
    مواد و روش ها
    در ابتدا DNA ژنومی باکتری استخراج و پس از طراحی پرایمرهای اختصاصی Echr Asn F و Echr Asn R1 آزمون PCR انجام شد.در مرحله بعد، این ژن درون وکتورpTZ57R/T الحاق و به درون سلول میزبان اشریشا کلی DH5α وارد شد و پلاسمیدهای نوترکیب استخراج گردیدند. پس از تعیین توالی، نتایج توسط نرم افزارDNAMAN مورد بررسی قرار گرفت. با طراحی پرایمرهای بیانی، همسانه سازی در ناقل pAED4 انجام شد و پس از تراریخت نمودن سلول های اشریشیا کلی BL21(DE3) بیان پروتئین با روش SDS-PAGE ارزیابی شد.
    یافته ها
    ژن جدا شده از سویه اروینیا کریزانتمی DSM4610 تفاوت های مشخصی با سایر ژن های مربوط به این آنزیم در بانک ژن داشت و با شماره دسترسی JF972567 در بانک ژن ثبت شد. بیشترین میزان بیان پروتئین پس از فرآیند بهینه سازی در شرایط. غلظت نیم میلی مولار IPTG، محیط کشت LB Broth و دمای 37 درجه سانتی گراد حاصل گردید. الکتروفورز پروتئین روی ژل SDS-PAGE، پروتئینی به وزن مولکولی تقریبا 5/37 کیلودالتون را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که آنزیم L-آسپاراژیناز باکتری اروینیا کریزانتمی، شرایط مناسب برای مطالعات بیشتر به عنوان یک آنزیم ضدلوکمی را دارد.
    کلیدواژگان: L، آسپاراژیناز، اروینیا کریزانتمی، pAED4، SDS، page
  • حمیده امینی، سید داود حسینی، جمیله نوروزی، دلاور شهباززاده صفحه 16
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر سیتوکین های ایمنی مانند اینترلوکین-2 جوجه (chIL-2)، همراه با رژیم های واکسیناسیونی در صنعت ماکیان مورد استفاده قرار گرفته است. این سیتوکین ها می توانند به واسطه تکثیر لمفوسیت های T، توسعه لمفوسیت های B و فعال سازی سلول های کشنده ایمنی (NK) موجب افزایش کارایی واکسن ها گردند. این مطالعه با هدف استخراج و کلونینگ ژن اینترلوکین-2 جوجه پرورشی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در ابتدا برای جداسازی chIL-2، RNA تام به وسیله کشت سلول های طحال جوجه و با استفاده از فرآیند Trizol جداسازی گردید. با استفاده از تکنیک تک مرحله ای RT-PCR و پرایمرهای طراحی شده، mRNA به DNA تبدیل و تکثیر شد. سپس محصول PCR در وکتور PTZ57R/T از کیت TA-cloning وارد و توسط شوک حرارتی به باکتری اشریشیا کلی Top10، منتقل گردید.
    یافته ها
    نتیجه RT-PCR نشان دهنده حضور یک باند bp 668 بود. درستی انجام فرآیند کلون سازی ژن در باکتری میزبان، از طریق واکنش هضم آنزیمی توسط آنزیم های برش دهنده HindIII و EcoRI و سپس انجام PCR از کلنی های مورد نظر و تعیین توالی ژن بدست آمده اثبات گردید.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش برای اولین بار در ایران، ژن chIL-2 جداسازی و در باکتری کلون شد و تعیین توالی و بررسی آن در سایت NCBI نیز نشان دهنده شباهت 99% آن با توالی سایر ژن های chIL-2 جداسازی شده در مطالعات مختلف بود.
    کلیدواژگان: IL، 2 جوجه، واکسن نوترکیب، سیتوکین، ادجوانت، کلون سازی
  • الهام معظمیان، نیما بهادر، منوچهر رسولی، نگار آذرپیرا صفحه 24
    سابقه و هدف
    باسیلوس تورنجینسیس، باکتری تولید کننده یک یا چند سم پروتئینی بلوری در مرحله اسپورزایی و با قابلیت از بین بردن حشره ها، نماتودها و سلول های سرطانی می باشد. هدف از انجام این پژوهش، جداسازی، شناسایی و مقایسه سم پروتئینی Cry از این باکتری در سویه های بومی جداسازی شده از مناطق مختلف استان فارس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش به صورت تصادفی 25 نمونه خاک از 6 منطقه استان فارس جمع آوری گردید و با استفاده از 7 روش متفاوت جداسازی سویه ها انجام شد. شناسایی نمونه ها بر اساس آزمون های بیوشیمیایی، بررسی ساختار بلوری پروتئین Cry با استفاده از میکروسکوپ فازکنتراست و SDS-PAGE به منظور بررسی تنوع توکسین پروتئینی Cry انجام گرفت.
    یافته ها
    نمونه های خاک شهر شیراز بیشترین سویه باکتری باسیلوس تورنجینسیس را داشتند. از طرف دیگر بر اساس آزمون های بیوشیمیایی شامل تخمیر سوکروز و سالیسین، تولید لسیتیناز و هیدرولیز اسکولین، جدایه ها در سه سروتیپ قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که با وجود این که جدایه های مورد بررسی دارای نوارهای پروتئینی با فراوانی متفاوت هستند، اما پس از برش با پروتئیناز K، تقریبا تمامی نمونه وزنی حدود اندازه 34 کیلو دالتون را داشتند.
    کلیدواژگان: باسیلوس تورنجینسیس، پروتئین Cry، تعیین سروتیپ، SDS، page
  • ساره صالحی، احمدعلی پوربابایی، علی رضایی صفحه 31
    سابقه و هدف
    تنوع زیستی مخمرها در محیط های افراطی و کاربرد آن ها در صنایع غذایی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. هدف از این پژوهش، جداسازی مخمرها از خاک شور و بررسی ویژگی های فیزیولوژیکی آن ها به منظور یافتن جدایه برتر از نظر فعالیت آنزیم انورتاز بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش فعالیت سینتیکی انورتاز در 27 سویه مخمری نمک دوست و تحمل کننده نمک جدا شده از خاک شور مناطق قم و اراک، مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری نمونه خاک، کشت به روش پورپلیت در محیط YPD Agar حاوی 5 درصد نمک انجام شد. از 27سویه مخمری، 2 سویه نمک دوست و 6 سویه تحمل کننده نمک دارای فعالیت انورتازی برای انتخاب سویه برتر مطالعه شدند.
    یافته ها
    سنجش فعالیت انورتاز با روش گلوکز اکسیداز نشان داد که سویه G5میزان آنزیم بیشتری تولید می نماید. فعالیت بهینه آنزیم سویه برتر درpH 5/4 و دمای 65 درجه سانتی گراد وجود داشت. با بررسی تاثیر نمک های مختلف، بیشترین فعالیت آنزیمی در محیط حاوی کلرید سدیم mM 7/1 مشاهده شد. یون های فلزی Na+و+2Mg و+2Ca (به صورت کلرید و با غلظت mM 5) تاثیر افزاینده ای در فعالیت آنزیم داشتند. میزان km آنزیم برای قند ساکاروز mM20 بود. میزان پایداری آنزیم در دمای 65 درجه سانتی گراد یک ساعت بود و در این مدت کاهشی در فعالیت آنزیم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که سویه G5 توانایی تولید آنزیم انورتاز در غلظت های مختلف نمک را دارد.
    کلیدواژگان: انورتاز، صنایع غذایی، مخمرهای نمک دوست، مخمرهای تحمل کننده نمک
  • مرجان شاه ایلی، محمد کارگر، عباسعلی رضاییان جهرمی، مریم همایون، مهدی کارگر، صادق قربانی دالینی صفحه 40
    زمینه و هدف
    سویه های اشریشیا کلی تولید کننده شیگا توکسین می توانند انسان ها را از طریق مصرف غذاهای حیوانی و گیاهی آلوده نمایند و عامل ایجاد مسمومیت های غذایی همراه با اسهال، کولیت هموراژیک، سندرم اورمی همولیت و حتی مرگ باشند. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی ژن های بیماری زای سویه های اشریشیا کلی O157:H7 از نمونه های آب میوه و سبزیجات شهرستان شیراز بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 89 نمونه آب میوه و سبزیجات جمع آوری شده از چهار منطقه شیراز انجام شد. نمونه ها پس از غنی سازی در محیط ECB واجد نووبیوسین در دمای 37 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفتند. سپس از محیط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی جدایه های باکتریایی استفاده شد. با استفاده از آنتی سرم اختصاصی باکتری اشریشیا کلی O157 تایید گردید. در نهایت وجود ژن های بیماری زای stx1، stx2، eae و hly با استفاده از Multiplex PCR و ژن های rfb O157 و fliC H7 با روش single PCR بررسی شد.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های مورد بررسی 69 باکتری سوربیتول منفی (53/77%) جداسازی گردید که پس از بررسی های سرولوژیکی 21 باکتری (60/23%) به عنوان اشریشیا کلی O157 شناسایی شدند. از باکتری های یاد شده 17 باکتری (95/80%) ژن rfb O157 و 9 باکتری (84/42%) ژن fliC H7 را داشتند. با ارزیابی مارکرهای بیماری زایی، در 3 نمونه ژن stx1 و در یک نمونه ژن های stx1 و eaeشناسایی شد.
    نتیجه گیری
    مطالعات گسترده تر بر روی منابع، میزان شیوع، سرنوشت و انتقال اشریشیا کلی O157:H7 در نزدیکی محیط های تامین سبزیجات به منظور تعیین مکانیسم های آلودگی قبل از برداشت محصول و توانایی انتقال آلودگی و بیماری زایی برای انسان ضروری است.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی O157:H7، PCR، عوامل بیماری زایی
  • هاجرحویزاوی، آذردخت خسروی، زهرا فرشاد زاده صفحه 48
    سابقه و هدف
    برخی از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس که توکسین های دو جزئی مانند PVL و LUKE/D را تولید می کنند، می توانند باعث افزایش بیماری های پوستی شدید، ذات الریه کشنده، استئومیلیت و در نهایت منجر به مرگ شوند. هدف از این پژوهش، بررسی فراوانی ژن های کدکننده لکوسیدین در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم و حساس به متی سیلین جدا شده از بیماران سوختگی در اهواز بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 203 نمونه تهیه شده از زخم بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان طالقانی اهواز انجام شد. تمامی نمونه ها برای شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس با روش های معمول کشت و تست های بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA باکتری، به منظور شناسایی ژن های mecA، PVL و LUKE/D از تکنیک PCR استفاده گردید.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های مورد بررسی در 95 مورد (8/46%) استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی گردید. 83 سویه (36/87%) دارای ژن mecA بودند. فراوانی ژن های PVL و LUKE/Dدر سویه های مقاوم به متی سیلین به ترتیب 23/7% و 26/66%، و در سویه های حساس به متی سیلین 3/33% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای ژن های PVLو LUKE/Dدر میان سویه های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس اورئوس و نیز شدید و کشنده بودن بیماری های ناشی از آن، تشخیص زود هنگام و درمان مناسب برای جلوگیری از پیشرفت بیماری باید مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لکوسیدین های دو جزئی، MRSA، MSSA، عفونت سوختگی
  • ابراهیم رحیمی، زینب ترکی باغبادرانی، عباس دوستی صفحه 56
    سابقه و هدف
    تب کیو یک بیماری مشترک انسان و دام با انتشار جهانی است که توسط یک ریکتزیای اجباری داخل سلولی به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع فصلی کوکسیلا بورنتی در شیر خام جمع آوری شده از گاوهای شیری در اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی-توصیفی از دی ماه 1387تا دی ماه 1388 انجام شد. در مجموع 247 نمونه شیر از 90 مجتمع پرورش گاو شیری جمع آوری و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه ای (Nested PCR) مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه در مجموع 8 نمونه از 247 نمونه (2/3 درصد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بود. شیوع کوسیلا بورنتی در فصول مختلف سال متفاوت بود. بالاترین میزان وقوع (6/8 درصد) در فصل زمستان مشاهده شد در حالی که تمام 65 نمونه شیر مربوط به فصل تابستان منفی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که شیر گاو می تواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
    کلیدواژگان: کوکسیلا بورنتی، شیر گاو، واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه ای
  • علیرضا نیازمند، فرزاد افشاری صفحه 63
    سابقه و هدف
    بیماری زنگ زرد گندم از بیماری های مهم گندم است که بر حسب شرایط آب و هوایی و در طی سال های مختلف جمعیت های آن دارای تنوع پاتوتایپی زیادی می باشد. هدف از این پژوهش، تعیین پاتوتایپ های قارچ عامل بیماری در مناطق مختلف آب و هوایی ایران و بررسی تغییرات پاتوتایپ ها در طی دو سال متوالی می باشد.
    مواد و روش ها
    در بهار سال های 1387 و 1388، تعداد 29 جدایه زنگ زرد بر اساس پراکندگی و شرایط آب و هوایی از برگ های آلوده گندم از مناطق مختلف ایران جمع آوری گردید. پس از تکثیر یوریدینیوسپورها در شرایط گل خانه ای و روی رقم حساس بولانی، جدایه ها روی 29 رقم افتراقی مایه زنی شدند و بر حسب واکنش ارقام افتراقی پاتوتایپ، توان بیماری زایی و عوامل بیماری زایی هر جدایه تعیین گردیدند.
    یافته ها
    از مجموع 29 جدایه جمع آوری شده زنگ زرد گندم، 19 پاتوتایپ شناسایی و در برخی از مناطق پاتوتایپ های مشابه 6E2A+، 6E6A+،6E130A+ و6E150A+ تعیین گردیدند. در سال 1387، جدایه اهوازII و جدایه قراخیل به ترتیب با داشتن فاکتوربیماری زایی برای 12 و 5 ژن مقاومت به بیماری زنگ زرد گندم به عنوان جدایه های با بالاترین و پایین ترین توان بیماری زایی شناسایی شدند. در سال 1388، بالاترین توان بیماری زایی مربوط به جدایه طرقII با داشتن فاکتور بیماری زایی برای 10 ژن مقاومت و جدایه های مربوط به بروجرد و بایع کلاII با داشتن فاکتور بیماری زایی برای 4 ژن مقاومت به عنوان جدایه هایی با پایین ترین توان بیماری زایی شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم وجود فاکتور های بیماری زایی برای ژن های مقاومت Yr1، Yr3، Yr4 و Yr10 در برنامه های اصلاحی گندم می توان از این ژن ها در تمام مناطق ایران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: Puccinia striiformis f، sp، tritici، پاتوتیپ، ژن Yr، گندم، ایران
|
  • Razieh Afrasiabi, Khosrow Aghaiypour, Farshid Kafilzadeh, Sadighe Safaviyeh Page 7
    Background And Objectives
    L-asparaginases enzyme is an effective drugs for treatment of lymphoblastic leukemia and Non-Hodgkin's lymphoma. Escherichia coli and Erwinia strains specially Erwinia chrysanthemi are more important producers of this enzyme. The aim of this study was survey on L-asparaginase enzyme obtained from Erwinia chrysanthemi DSM4610.
    Materials And Methods
    After bacterial genomic DNA extraction, a PCR procedure was performed with specific primers, Echr Asn F and Echr Asn R1. At the next step, the amplified DNA segment were ligated in a pTZ57R/T vector and after transformation into E. coli DH5α, the recombinant plasmids were extracted. After sequencing, the results were analyzed by DNAMAN software. By designin its expression primers, the gene was cloned in a pAED4 vector and after transformation into E.coli BL21(DE3) cells, its expression was assessed by SDS-PAGE analysis.
    Results
    The sequence of the isolated gene from Erwinia chrysanthemi DSM4610 was different from other similar genes in Gene Bank and was assigned with the accession number: JF972567 in Gene Bank. The most expression was found in the condition of 0.5 mM of IPTG, LB broth media and 37 °C. SDS-PAGE analysis showed 37.5 KD protein.
    Conclusion
    Results revealed that the L-asparaginase enzyme obtained of Erwinia chrysanthemi has proper features for further study as an antileukemia enzyme.
    Keywords: L, asparaginase, Erwinia chrysanthemi, pAED4, SDS, PAGE
  • Hamideh Amini, Seyed Davoud Hoseini, Jamileh Nowroozi, Delavar Shahbazzadeh Page 16
    Background And Objectives
    Nowadays, the immune cytokines, such as the chicken IL-2 (chIL-2) gene are incorporated into vaccination regimens used by the poultry industry. The cytokines can potentially enhance the efficiency of vaccines according to increase T lymphocyte proliferation, B lymphocyte development and natural killer cell (NK) activation. The aim of this study was extraction and cloning of Iranian chicken interleukine-2 (chIL-2).
    Materials And Methods
    First of all, in order to extract chIL-2 gene, total cell RNAs were isolated by culturing the harvested splenocytes and using Trizol reagent. The chIL-2 specific mRNA was converted into cDNA using reverse Transcriptase (RT) and specific designed primers. Then, The PCR product was ligated into the PTZ57R/T plasmid (TA-cloning kit) and was transformed into the competent Top10 E. coli using heat shock method.
    Results
    A unique band of 668-bp was obtained after RT-PCR amplification. The results of restriction enzyme, colony PCR from transformed colonies and also gene sequencing confirmed the existence of desired gene in transformants bacteria.
    Conclusion
    For the first time in Iran we could extract and clone the chIL-2 gene in bacteria and gene alignment. A direct sequencing test showed 99% similarity between this gene and the established data in NCBI
    Keywords: Chicken IL, 2, recombinant vaccine, cytokine, adjuvant, cloning
  • Elham Moazamian, Nima Bahador, Manochehr Rasouli, Negar Azarpira Page 24
    Background And Objective
    Bacillus thuringiensis (Bt) is a bacterium best known for its production of crystal-like bodies comprised of one or more crystal proteins in sporulation phase, which can be toxic to insects, nematodes and cancer cells. The purpose of this study is isolation, characterization and comparison of Cry proteins in the isolated strains obtained in different parts of Fars province.
    Material And Methods
    25 soil samples were collected from six different habitats in Fars province using seven different methods. Characterization was performed based on biochemical tests, protein crystal morphology by phase-contrast microscope and variation of cry protein toxin using SDS-PAGE.
    Results
    The tests showed a highest count of Bt strains in soil samples obtained from Shiraz city. The Bt colonies were classified according to biochemical tests such as: sucrose and salicin fermentation, lecithinase production and esculin hydrolyzing.
    Conclusion
    Results showed that although isolated strains have a variety of protein bands with different sizes, the proteins with 34KD was observed following proteinase K digestion in all the samples.
    Keywords: Bacillus thuringiensis, Cry protein, Serotyping, SDS, PAGE
  • Sareh Salehi, Ahmadali Pourbabaei, Ali Rezaei Page 31
    Background And Objective
    Biodiversity of yeasts in extreme habitats and applications in food industry attract many of researchers. The aim of this study was evaluation of invertase activity in isolated yeasts from saline soil.
    Material And Methods
    In this study, kinetic activity of invertase from 27 halophilic and halotolerant yeast strains isolated from salin soil of Qom and Arak were evaluated. After collection of soil samples, the yeasts were cultured on YPD Agar containing 5% salt. Out of 27 yeast strains, 2 halophilic and 6 halotolerant strains with invertase activity were assessed for selection of best strain.
    Results
    Assessment of invertase activity according to the Glucose Oxidase assay showed that the enzyme productivity of G5 strain is more powerful than other isolates. The optimum enzyme activity was obtained at 65C and pH 4.5. The highest enzymatic activity was observed in the medium containing 1.7mM sodium chloride. Na+, Mg2+ and Ca2+ ions (all chlorides and 5mM concentration) have stimulation effect on enzyme's activity. The Km of enzyme for sucrose was 20 mM. Thermal stability of enzyme in 65C was one hour and decrease of activity is not observed.
    Conclusion
    According to the results of this study, G5 strain has able to produce invertase in different concentrations of different salts.
    Keywords: Invertase, Food industries, Halophilic yeasts, Halotolerant yeasts
  • Marjan Shah Illi, Mohammad Kargar, Abbas Ali Rezaeian, Maryam Homayoon, Mehdi Kargar, Sadegh Ghorbani, Dalini Page 40
    Introduction
    Shiga Toxin-Producing Escherichia coli (STEC) strains can infect humans via vegetal and animal food consumption and cause food poisoning with diarrhoeas, hemorrhagic colitis, haemolytic uraemic syndrome that can lead to death. The purpose of this study is isolation and identification of Escherichia coli O157:H7 virulence genes from Juice Purchase and vegetables in Shiraz.
    Material And Methods
    This cross- sectional study was performed on 89 samples of Juice Purchase and vegetables collected from Shiraz. Isolates were enriched in ECB with novobiocin medium in temperature 37C. After, in order to examine the fermentation of sorbitol and lactose the CT-SMAC and VRBA media and the activities of β-glucoronidase of separated bacteria were examined using the choromoagar medium. Then, the existence of E.coli O157:H7 was confirmed with the spesific antiserum. Finally, virulence genes stx1, stx2, eae and hly were tested by multiplex PCR and rfb O157 ang fliC H7 were tested by single PCR.
    Results
    Out of all examined samples 69 (77.53%) sorbitol negative bacteria were separated that after evaluation with specific antiserum 21 (23.60%) E.coli O157:H7 was detected. The molecular markers, stx1 genes in 3 samples and eae, stx1 in 1 sample were detected.
    Conclusion
    Intensive studies of the sources, incidence, fate and transport of E.coli O157 near produce production are required to determine the mechanisms of pre-harvest contamination and potential risks for human.
    Keywords: E.coli O157:H7, Multiplex PCR, Virulence genes
  • Hajar Hoveizavi, Azar Dokht Khosravi, Zahra Farshadzadeh Page 48
    Bakground and
    Objective
    Various strains of Staphylococcus aureus produce different bi-component toxins such as LUKE/D and PVL. This strains of S.aureus strains are associated with severe skin diseases, fatal pneumonia and osteomyelitis with high morbidity and mortality. The aim of this study was to determine the prevalence of genes encoding Leukocidins in Staphylococcus aureus strains resistant and sensitive to methicillin isolated from burn patients in, Ahvaz.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed on scar specimens of 203 burn patients hospitalized in Taleghani hospital. All samples were evaluated by traditional culture method and standard biochemical tests for detecting of S. aureus strains. After extracting DNA, mecA, PVL and LUKE/D genes were detected by using the polymerase chain reaction technique (PCR).
    Results
    S. aureus strains were isolated from 95 cases out of total studied samples (46.8%), betwwn them 83 strains (87.36%) were mecA positive. The prevalence of PVL and LUKE/D genes in MRSA strains were 7.23% and 66.26% respectively, while this prevalence were 33.3% for both genes in MSSA strains.
    Conclusion
    Regarding to the high frequency of PVL and LUKE/D genes in MRSA strains, also to severe and lethal diseases caused by these bacteria, early diagnosis and proper treatment must be considered for the prevention of disease progress.
    Keywords: Bi, component leukocidin, MRSA, MSSA, Burn infection
  • Ebrahim Rahimi, Zeinab Torki Baghbadorani, Abbas Doosti Page 56
    Background And Objective
    Q-fever is a zoonosis caused by an intracellular rickettsia, Coxiella burnetii, with worldwide distribution. This study was conducted to determine the seasonal prevalence rate of Coxiella burentii in raw milk samples obtained from different Cowpens in Isfahan.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed from January 2009 to January 2010. Totally, 247 milk samples from 90 Cowpens were collected and were tested for C. burnetii using nested PCR assay.
    Results
    In this survey, 8 out of 247 (3.2%) cow milk samples were positive for C. burnetii. The prevalence of C. burnetii varied during different seasons. The highest incidence of C. burnetii observed in winter (8.5%). All 65 milk samples collected in summer were negative for C. burnetii.
    Conclusion
    These results prove that cow milk could be considered as an important reservoir for C. burnetii infection in Iran.
    Keywords: Coxiella burnetii, cow milk, PCR
  • Ali Reza Niazmand, Farzad Afshari Page 63
    Background And Objectives
    Yellow rust is one of the most important diseases of wheat that the pathogen populations have many pathotypies in different environmental conditions and during different years. This study was conducted to identify the pathotypes of wheat yellow rust in different environmental conditions and during two successive years.
    Material And Methods
    In spring of 2008 and 2009, 29 isolates of wheat yellow rust leaves were collected from different parts of Iran base on the dispersion and the different environmental conditions. Urediniospores of collected leaves were multiplied on Bolani under greenhouse conditions and then pathotypes, virulence factors and frequency were detected base on inoculated differential sets responses to each isolates.
    Results
    Among 29 collected isolates, 19 pathotypes were identified. In some regions similar pathotypes observed including 6E2A+, 6E6A+, 6E130A+ and 6E150A+. In 2008, the most and the least virulence potency related to isolates Ahvaz2 and Gharakhil that could overcome 12 and 5 resistance genes of the host plant, respectively. In 2009, the most and the least virulence potency related to isolates from BayekolaII, ToroghII, Borojerd and ZarghanII that could overcome 10 and 4 resistance genes of the host plant, respectively. In two years, the majority of isolates with a high frequency percent showed virulence on plant/s with Yr2, Yr2+, Yr7, Yr7+ and YrA genes. No virulence was detected on plant/s with Yr 1, 3, 4, 5, 9+, 10, 15, CV, SP, SU and ND genes.
    Conclusion
    Considering the fact that no virulence was detected for plant/s with Yr1, Yr3, Yr4 and Yr10 genes, these genes can be used in wheat breeding programs in all regions of Iran to control wheat yellow rust.
    Keywords: Puccinia striiformis f.sp. tritici, Pathotypes, Yr genes, Wheat, Iran