فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال سوم شماره 2 (پیاپی 7، تابستان 1389)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال سوم شماره 2 (پیاپی 7، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین مهبودی، منصور عباچی، شهرام عراقی، هاله حامدی فر، بهروز وزیری، فریدون مهبودی صفحه 87
    سابقه و هدف
    ال-آسپاراژیناز (تیپ II) با فعالیت ضدتوموری به طور طبیعی توسط باکتری اشریشیا کلی تولید می گردد. این آنزیم با تبدیل ال- آسپاراژین موجود در خون به آمونیوم و آسپارتیک اسید، در درمان لوکمیای لمفوبلاستیک حاد (ALL) مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این پژوهش، تولید سیتوپلاسمی آنزیم ال- آسپاراژیناز II و کلون سازی ژن آن بدون سیگنال پپتید و حذف متیونین ابتدایی بود.
    مواد و روش ها
    در ابتدا ژن ال- آسپاراژیناز II با روش PCR از اشریشیا کلی سویه K12 جداسازی و درون وکتور بیانی pET32 مهندسی شده کلون گردید. توالی یابی و ارزیابی بیان ژن مورد نظر مطابق با روش های متداول به انجام رسیدند. سپس پلاسمید نوترکیب حاوی ژن متیونین آمینوپپتیداز خالص سازی گردید و با روش شوک حرارتی به درون باکتری تولید کننده آسپاراژیناز نوترکیب انتقال داده شد.
    یافته ها
    بیان ال- آسپاراژیناز سیتوپلاسمی بیش از نوع پری پلاسمی بود. همچنین با توجه به بیان بالای آنزیم متیونین آمینوپپتیداز در میزبان بیانی اشریشیا کلی Origami، انتظار می رود که این آنزیم به طور موثری توانسته موجب حذف متیونین ابتدایی ال- آسپاراژیناز شود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه در راستای معرفی میزبان با قابلیت بیان بالای ال- آسپاراژیناز نوترکیب در سیتوپلاسم، می تواند گامی بزرگ در مسیر درمان لوکمی لنفوبلاستیک حاد و نیز افزایش تولید این آنزیم در صنعت محسوب گردد.
    کلیدواژگان: ال، آسپاراژینازII، اشریشیا کلی، کلونسازی، بیان ژن
  • محسن اجلی، مجتبی صلوتی، حامد علیزاده، زهرا حیدری، حسین حمزه ای، آرام علیزاده صفحه 94
    سابقه و هدف
    بروسلوزیس یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط جنس بروسلا ایجاد می شود. در مطالعات اخیر فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره به اثبات رسیده است. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات ضدمیکروبی و اثر هم افزایی کونژوگه داکسی سیکلین و نانوذرات نقره بر روی بروسلا ملی تنسیس 16M بود.
    مواد و روش ها
    در ابتدا کونژوگه داکسی سیکلین و نانوذرات نقره تهیه شد. سپس با روش انتشار چاهک اثر مهارکنندگی آن بر روی بروسلا ملی تنسیس 16M در محیط مولر هینتون آگار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با استفاده از روش ماکرودیلوشن حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) توسط کونژوگه داکسی سیکلین و نانوذره نقره در محیط مولر هینتون براث تعیین گردید. در نهایت در مدل حیوانی نیز اثر کونژوگه سنتز شده مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کونژوگه داکسی سیکلین و نانوذرات نقره اثر ضدمیکروبی روی باکتری بروسلا ملی تنسیس 16M در شرایط آزمایشگاهی دارد. در مدل حیوانی کونژوگه نانوذرات نقره و داکسی سیکلین کاهش زیادی در میزان باکتری های بروسلا ملی تنسیس طحالی ایجاد کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کونژوگه داکسی سیکلین و نانوذرات نقره اثر هم افزایی بر روی هم دارند و می تواند در درمان بروسلوز مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اثر ضدمیکروبی، نانو ذرات نقره، داکسی سیکلین، بروسلا
  • جمیله نوروزی، مهتاب گل محمدی قادیکلایی، فرزانه حسینی، شهرام آگاه، سیامگ خالقی صفحه 101
    سابقه و هدف
    اخیرا گزارش هایی مبنی بر وجود باکتری های اوره آز مثبت غیر از هلیکوباکتر پیلوری در معده بیماران مبتلا به زخم معده یافت شده است. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی باکتری های اوره آز مثبت غیر از هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به زخم معده و بررسی اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بر روی آن ها بود.
    مواد و روش ها
    50 نمونه از بیوپسی آنتروم معده بیماران مبتلا به زخم معده مراجعه کننده به بیمارستان مجتمع رسول اکرم (ص) تهران توسط پزشکان متخصص گوارشی جمع آوری شد. نمونه ها در محیط کشت مایع انتقالی به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شدند. باکتری های اوره آز مثبت موجود در معده با روش های استاندارد باکتریولوژی مانند کشت در محیط های اختصاصی و انجام تست های بیوشیمیایی شناسایی گردیدند. سپس اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره بر روی باکتری های اوره آز مثبت، با تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) مشخص گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در 42% از نمونه های جمع آوری شده باکتری های اوره آز مثبت (10% کلبسیلانمونیه، 10% استافیلوکوکوس اورئوس، 8% انتروباکتر کلواکه، 6% انتروباکتر آگلومرانس، 4% کلبسیلا اوزنه و 4% سیتروباکتر دایورسوس) وجود داشتند. همچنین MIC ضدمیکروبی نانوذرات نقره بر روی جدایه های باکتریایی بین 56/1 تا 5/12 و MBC آن ها بین 125/3 تا 25 تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    رشد برخی از باکتری های اوره آز مثبت می تواند منجر به مشاهده مثبت کاذب در تست های تنفسی اوره و اوره آز سریع گردد. بنابراین توصیه می شود که برای تشخیص عامل زخم معده، تمام باکتری های اوره آز مثبت موجود در معده مورد شناسایی قرار گرفته و درمان بر اساس آن ها صورت گیرد. از طرفی به دلیل بروز مقاومت باکتری ها نسبت به اکثر داروهای رایج، امکان استفاده از اثرات ضدمیکروبی نانوذرات نقره برعلیه باکتری های مورد پژوهش وجود دارد.
    کلیدواژگان: زخم معده، باکتری های اوره آز مثبت، نانوذرات نقره
  • بهنام رفیعی، علی اصغر فرازی، داود صادقی، سپیده غنی، راضیه نظری، روح الله کشاورز، کیوان تدین، نادی مصوری صفحه 109
    سابقه و هدف
    بیماری سل هنوز هم یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در بسیاری از کشورها است. کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکیلوسیس از مجموعه ای از باکتری ها با شباهت ژنتیکی زیاد تشکیل شده است که با توجه به طولانی بودن زمان کشت تعیین هویت آن ها بسیار مشکل است. هدف از این پژوهش، ارزیابی روش PCR-RFLP برای افتراق مایکوباکتریوم توبرکیلوسیس و مایکوباکتریوم بویس و مقایسه نتایج آن با آزمون های بیوشیمیایی است.
    مواد و روش ها
    68 نمونه خلط از بیماران سل ریوی با اسمیر مثبت از مراکز بهداشتی و درمانی استان مرکزی جمع آوری و در محیط کشت های اختصاصی کشت شد. همچنین 10 جدایه مایکوباکتریوم بویس مربوط به مناطق مختلف ایران و 6 سویه استاندارد مایکوباکتریوم برای مقایسه استفاده گردید. پس از انجام تست های بیوشیمیایی، آزمون PCR براساس ژن کاذب oxyR انجام گرفت. سپس الگوی برش محصول تکثیر یافته با استفاده از آنزیم AluI مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در همه جدایه های انسانی مایکوباکتریوم توبرکیلوسیس یک قطعه و در جدایه های گاوی 3 قطعه پس از برش توسط آنزیم مشاهده شد. از نمونه های مورد پژوهش تنها در یک مورد مایکوباکتریوم بویس تشخیص داده شد. همچنین نتایج حاصل از آزمون PCR-RFLP با نتایج حاصل از تست های بیوشیمیایی هماهنگی 100% داشت.
    نتیجه گیری
    روش PCR-RFLP روشی سریع و دقیق به منظور افتراق مایکوباکتریوم بویس از سایر اعضای کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکیلوسیس می باشد و می تواند در تشخیص اولیه و درمان مورد استفاده قرار گرفت.
    کلیدواژگان: کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکیلوسیس، PCR، RFLP، ژن کاذب oxyR
  • حسین انصاری، عبدالعلی مشفع *، کاوس صلح جو، پویا خدادادی صفحه 116
    سابقه و هدف

    لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) از جمله بیماری های انگلی مشترک بین انسان و حیوان است که عامل آن لیشمانیا اینفانتوم و مخزن اصلی آن سگ و سگ سانان می باشد. هدف از این پژوهش، شناسایی مولکولی انگل مولد لیشمانیوز احشایی در سگ های شهرستان بویراحمد بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش برای جداسازی انگل لیشمانیا، از گسترش های تماسی تهیه شده از طحال و کبد 15 قلاده سگ دارای علایم بالینی لیشمانیوز احشایی شهرستان بویراحمد در سال 89 استفاده گردید. همچنین جنس و گونه انگل پس از تهیه مقاطع بافتی از اندام های حیوانات مورد پژوهش با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه ای شناسایی گردید.

    یافته ها

    از مجموع نمونه های مورد بررسی لیشمانیا اینفانتوم در 14 مورد (3/93%) از بافت های کبد، طحال و اسمیرهای آن ها و لیشمانیا ماژور در 1 نمونه (7/6%) با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه ای تشخیص داده شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج مولکولی نشان داد که عامل اصلی لیشمانیوز احشایی در مخازن حیوانی (سگ) شهرستان بویراحمد لیشمانیا اینفانتوم می باشد. اما لیشمانیا ماژور نیز می تواند به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی در سگ وسگ سانان به شمار آید.

    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پلی مراز آشیانه ای، لیشمانیوز احشایی، سگ
  • احمد زاهری، امیر امامی، رافت نوعی اقدم صفحه 122
    سابقه و هدف
    افزایش روز افزون مقاومت آنتی بیوتیکی در دنیا باعث شده است که استفاده از ترکیبات طبیعی حاوی پروبیوتیک ها به عنوان جایگزین مطرح گردند. لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان فعال ترین پروبیوتیک ها در جذب و حذف کلسترول قبلا شناسایی شده بودند و در این تحقیق تکمیلی فعالیت ضدمیکروبی آن ها در مقابل سویه های بیماری زا بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی برروی لاکتوباسیلوس های جدا شده از لبنیات محلی استان فارس انجام شد. مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها با استفاده از روش انتشار دیسک بررسی و سپس از کشت مایع 72 ساعته لاکتوباسیلوس ها، برای ارزیابی قدرت مهار کنندگی آن ها بر علیه سویه های استاندارد بیماری زا در دو حالت فعال و غیرفعال با استفاده از روش انتشار در آگار، استفاده گردید.
    یافته ها
    لاکتوباسیلوس کازئی به تمام آنتی بیوتیک ها و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به جز توبرامایسین و وانکومایسین، نسبت به بقیه آنتی بیوتیک های مورد استفاده در این مطالعه مقاومت داشتند. در بررسی خاصیت ضدباکتریایی لاکتوباسیلوس ها نیز تمام سویه های بیماری زای مورد آزمایش به جز باسیلوس سابتیلیس هاله عدم رشد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به دلیل مقاومت دو سویه لاکتوباسیلوس به آنتی بیوتیک های متداول و کارآیی شان برعلیه عوامل بیماری زای بیمارستانی استفاده از آن ها به عنوان پروبیوتیک برعلیه سویه های پاتوژن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، پروبیوتیک
  • فاطمه نور بخش، ساسان رضایی، مرجان عرب صفحه 128
    سابقه و هدف
    در این مطالعه اثرات ضدقارچی اسانس گیاهان نعنا، شوید، جعفری و ریحان بر روی قارچ سم زای آسپرژیلوس پارازیتیکوس استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده اسانس گیاهان ذکر شده تعیین گردید.
    مواد و روش ها
    در ابتدا اسانس گیاهان با روش تبخیر آبی از گیاه خشک به دست آمدند. سپس برای شناسایی ترکیبات شیمیایی آن ها از روش GC/MS استفاده شد. حداقل غلظت بازدارنده رشد با روش تعیین غلظت متوالی تعیین گردید.
    یافته ها
    مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده نعنا: بنزن برومو فنوکسی متیل دی متوکسی، ریحان: اتیل دکبوران، شوید: دی متیل دکربا دکبوران و جعفری: متیل آنتراسن بود. غلظت بازدارنده برای نعنا، شوید، ریحان و جعفری به ترتیب 5/1، 5/1، 3 و 4 میکرولیتر در میلی لیتر محاسبه گردید. اثر ضدقارچی با توجه به غلظت و ترکیب اسانس به کار رفته متفاوت بود. این اثر در دو گیاه نعنا و شوید مشابه و بیش از دو گیاه دیگر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس های گیاهی به کار رفته در این پژوهش دارای اثر ضدقارچی بسیار قوی می باشند. بنابراین می توانند به عنوان عواملی محافظت کننده در جلوگیری از آلودگی برخی از مواد غذایی با قارچ های آلوده کننده سم زا به کار روند.
    کلیدواژگان: نعنا، ریحان، شوید، جعفری، آسپرژیلوس پارازیتیکوس
  • فریبا رئوفی، فخرالسادات خسروفر، گیلدا نجفی پور صفحه 136
    سابقه و هدف
    پوسیدگی ساقه برنج ناشی از Magnaporthe salvinii اولین بار از ایتالیا گزارش شد. در استان فارس علایم پوسیدگی ساقه برنج در مرحله پنجه زنی در مناطق مختلف مشاهده می شد بدون آنکه عامل بیماری شناخته شده باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی عامل این پوسیدگی ها و نیز وجود احتمالی Magnaporthe salvinii در استان فارس بود.
    مواد و روش ها
    در سال زراعی 88-87 از مناطق عمده برنج کاری در استان فارس، بوته هایی با نشانه های پوسیدگی طوقه و ساقه جمع آوری و مطالعه شدند. جدایه ها، با روش های استاندارد خالص سازی، شناسایی و با استفاده از محیط کشت های اختصاصی شکل جنسی آن ها تشکیل و بررسی شدند. آزمون اثبات بیماری زایی نیز برای جدایه های یاد شده انجام شد.
    یافته ها
    کشت قسمت های آلوده گیاه منجر به تشکیل پرگنه هایی به رنگ سفید متمایل به خاکستری گردید. بر اساس مشخصات به دست آمده، شکل غیرجنسیNakataea sigmoidea و شکل جنسی Magnaporthe salvinii تشخیص داده شدند. آزمون بیماری زایی نیز نشان داد که این بیمارگر از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است و در ارقام حساس بدون نیاز به وجود هر گونه عامل کمکی مانند زخم، به سادگی در گیاه توسعه می یابد.
    نتیجه گیری
    پوسیدگی طوقه و ریشه ناشی از Magnaporthe salvinii شایع در مناطق مختلف استان فارس از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است. این مورد، اولین گزارش از وجود قارچ پوسیدگی ساقه برنج در این منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی، ساقه برنج، Magnaporthe salvinii
|
  • Jamile Nowrozi, Mahtab Golmohamadi Ghadikolaii, Farzane Hosaini, Shahram Agah, Siamak Khaleghi Page 87
    Background And Objective
    Recently the presence of several urease-positive bacteria other than Helicobacter pylori has been reported in gastric ulcer patients. The purpose of this study was the isolation and identification of urease-positive bacteria other than Helicobacter pylori in patients with gastric ulcer and at the same time, determining the anti-microbial effects of silver nanoparticles on the isolated bacteria.
    Materials And Methods
    50 gastric antrum biopsies were collected from patients with gastric ulcer who were admitted to the Rasoul Akram hospital (Tehran) by gastrointestinal specialists. The samples were transferred to the microbiology laboratory by transitive liquid medium. Urease-positive bacteria in the stomach were identified by standard bacteriological methods, including culture-specific and biochemical tests. The antimicrobial effects of the silver nanoparticles on urease-positive bacteria were determined according to minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) techniques.
    Results
    The results showed that 42% of collected samples was urease-positive (10% Klebsiella pneumoniae, 10% Staphylococcus aureus, 8% Enterobacter cloace, 6% Enterobacter aglomerans, 4 Klebsiella azaene and 4% Citrobacter froundi). The antimicrobial effects of silver nanoparticles on the isolated bacteria showed 1.56-12.5 MIC and 3.125-25 MBC.
    Conclusion
    Growth of urease-positive bacteria may lead to false positive observation on UBT and rapid urease tests. Therefore, it is better all urease-positive bacteria isolated from stomach to be sent for accurate diagnosis in order to improve the impacts of treatment. Also, in order to avoiding of bacterial resistance to antibiotics, silver nanoparticles are appropriate alternatives.
    Keywords: Peptic Ulcer, Urease, positive bacteria, Silver nanoparticle
  • Mohsen Ajalli, Mojtaba Salouti, Hamed Alizadeh*, Zahra Heydari, Hossein Hamzehei, Aram Alizadeh Page 94
    Background And Objective
    Brucellosis is a zoonotic disease caused by Brucella bacteria. According to recent studies, antimicrobial activity of silver nanoparticle was approved. The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of Doxycycline - silver nanoparticles conjugate against Brucella meltensis 16M.
    Material And Methods
    After preparing the doxycycline-silver nanoparticle conjugate, its antimicrobial activity against Brucella meltensis 16M was determined by Well Diffusion Agar method in Muller Hintone Agar media. Also, Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Doxycycline-silver nanoparticle conjugate was determined by Macrodilution method in Muller Hintone Broth media. Finally, antibacterial effect of the nanoparticle was assayed in animal model.
    Results
    The results showed that Doxycycline-silver nanoparticle conjugate has antimicrobial activity against Brucella melitensis 16M in laboratory condition. In mouse model, the conjugate of Doxycycline-silver nanoparticle could decrease effectively the Brucella melitensis load in liver.
    Conclusion
    This study demonstrated that Doxycycline-silver nanoparticle conjugate has synergistic effect on Brucella melitensis 16M and can be useful in treatment of brucellosis.
    Keywords: antimicrobial effect, Silver nanoparticles, Doxycycline, Brucella
  • Jamile Nowrozi, Mahtab Golmohamadi Ghadikolaii, Farzane Hosaini, Shahram Agah, Siamak Khaleghi Page 101
    Background And Objective
    Recently the presence of several urease-positive bacteria other than Helicobacter pylori has been reported in gastric ulcer patients. The purpose of this study was the isolation and identification of urease-positive bacteria other than Helicobacter pylori in patients with gastric ulcer and at the same time, determining the anti-microbial effects of silver nanoparticles on the isolated bacteria.
    Materials And Methods
    50 gastric antrum biopsies were collected from patients with gastric ulcer who were admitted to the Rasoul Akram hospital (Tehran) by gastrointestinal specialists. The samples were transferred to the microbiology laboratory by transitive liquid medium. Urease-positive bacteria in the stomach were identified by standard bacteriological methods, including culture-specific and biochemical tests. The antimicrobial effects of the silver nanoparticles on urease-positive bacteria were determined according to minimum inhibitory concentration (MIC) and Minimum bactericidal Concentration (MBC) techniques.
    Results
    The results showed that 42% of collected samples was urease-positive (10% Klebsiella pneumoniae, 10% Staphylococcus aureus, 8% Enterobacter cloace, 6% Enterobacter aglomerans, 4% Klebsiella azaene and 4%Citrobacter frondi). The antimicrobial effects of silver nanoparticles on the isolated bacteria showed 1.56-12.5 MIC and 3.125-25 MBC.
    Conclusion
    Growth of urease-positive bacteria may lead to false positive observation on UBT and rapid urease tests. Therefore, it is better all urease-positive bacteria isolated from stomach to be sent for accurate diagnosis in order to improve the impacts of treatment. Also, in order to avoiding of bacterial resistance to antibiotics, silver nanoparticles are appropriate alternatives.
    Keywords: Peptic Ulcer, Urease, positive bacteria, Silver nanoparticle
  • Behnam Rafiee, Ali Asghar Farazi, Davoud Sadeghi, Sepideh Ghani, Razieh Nazari, Rohulah Keshavarz, Keyvan Tadayon, Nader Msavari Page 109
    Background And Objective
    Tuberculosis is one of important cause of death in several countries. Mycobacterium tuberculosis complex is consisted of homogenous slow growing mycobacteria that their isolation and identification are difficult and time consuming. The objective of this study was to evaluate a molecular method for differentiation of Mycobacterium tuberculosis from Mycobacterium bovis, and at the same time, to compare the method with biochemical tests.
    Material And Methods
    In this study 68 sputum specimens were collected from the smear positive patients who hospitalized in health centers of Markazi province. The samples were cultivated in the specialized cultures. Also, 10 isolates of Mycobacterium bovis that were obtained from different area of Iran as well as 6 standard strains have been used for comparison. After performance of biochemical tests, oxyR pseudogene was amplified by PCR and the PCR products were digested by AluI endonuclease.
    Results
    The digestion on PCR products of Mycobacterium tuberculosis and Mycobacterium bovis showed one and three fragment panel, respectively, on the gele. Only one isolate of human Mycobacterium bovis strain has been identified. The results of PCR-RFLP were consistent with biochemical tests.
    Conclusion
    Since PCR-RFLP is a rapid and accurate method for differentiation between Mycobacterium bovis and other Mycobacterium tuberculosis complex and the results are important in terms of diagnosis and treatment of tuberculosis.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis complex, PCR, RFLP, oxyR pseudogene
  • Hossein Ansari, Abdolali Moshfe, Kavous Solhju, Pouya Khodadadi Page 116
    Background And Objective

    The visceral leishmaniosis is a common disease between human and animal caused by Leishmania infantum. The main resource of this disease is canidae family. This study was conducted to determine the genus and species of the parasites that cause visceral leishmaniosis in Boyer Ahmad City.

    Materials And Methods

    In this study, the smears were prepared from spleen and liver extracts of 15 dogs in Boyerahmad city that were suspected to visceral leishmaniosis according to clinical signs (2010). Also some of the samples were evaluated by Nested-PCR to determine the geneus and species of the parasite.

    Results

    According to the smear observation and Nested-PCR results, 14 cases (93.3%) and one case (6.7%) of the samples have been detected as Leishmania infantum and Leishmania major, respectively.

    Conclusion

    The molecular results showed that the main etiological agent of visceral leishmaniosis in the animal reservoir (dogs) of BoyerAhmad Township is Leishmania infantum. However, Leishmania major also was detected as one of the causes of visceral leishmaniosisin in the region.

    Keywords: Nested PCR, visceral leishmaniosis, dog
  • Ahmad Zaheri, Amir Emami, Rafaat Noeiaghdam Page 122
    Background And Objective
    The extensive increasing antibiotic resistance in the world made us use natural probiotic compounds as a curing alternative. In this study two lactobaclilli (L. casei and L. acidophilus), which in another survey were determined as the most active probiotics for removing and eliminating cholesterol, were chosen to evaluate their antibacterial activity against pathogens.
    Material And Methods
    This case control study had performed on the Lactobacillus isolated strains from the Fars local dairy products. The resistance of the lactobacillus strains to antibiotics was assessed using disk diffusion method. Also, in order to evaluate their ability to inhibite the growth of other pathogens, the obtained supernatant of their 72 hours broth culture have been used by agar diffusion method in both active and inactive condition
    Results
    Although L. casei was resistant to all assayed antibiotics, L. acidophilus was susceptible to tobramycin and vancomycin. Also, the antibacterial studies of the Lactobacilli on several pathogens showed an inhibition zone for most of the assayed pathogens except for B. subtilis.
    Conclusion
    According to the resistance of these two lactobacilli to the ordinary antibiotics and their high antibacterial activities against the nosocomial infections, they are applicable for probiotics purposes.
    Keywords: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Probiotic
  • Fatemeh Noorbakhsh, Sassan Rezaie, Marjan Arab Page 128
    Background And Objective
    In this study, the antifungal effects of the extracted oil of Petroselinum crispum, Acimum basilicum, Anethum graveolens, Mentha viridis on Aspergilus parasiticus ATCC 15517 was evaluated. Also, the chemical compositions of the vegetables were determined.
    Materials And Methods
    The essential oils were obtained using hydrodestillation of dried plant material. Their compositions and Minimum inhibitory concenteration (MIC) were determined by GC-MS and serial dilution method, respectively.
    Results
    The main component of the essential oils was detected as follow: Mentha viridis: Benzen bromophenoxy-methyl dimethyl, Acimum basilicum: Ethyldecaborane, Anethum graveolens: Decarbadecaborane- dimethyl and Petroselinum crispum: Methyl anthracene. Minimum Inhibitory concenteration of the essential oils determined by serial dilution method. MIC for Mentha viridis, Anethum graveolens, Acimum basilicum, Petroselinum crispum were 1.5, 1.5, 3 and 4 μl/ml, respectively. The antifungal power of assayed essential oils was different, depending on their concentration. This effect in Mentha viridis and Anethum graveolens was identical and stronger than two others.
    Conclusion
    These results indicate that the mentioned essential oils had great antifungal activities and could be used as preservatives and fungicides in food in order to preventing of food pollution.
    Keywords: Petroselinum crispum, Acimum basilicum, Anethum graveolens, Mentha viridis, Aspergillus parasiticus
  • Fariba Raufii, Fakhrosadat Khosro Far, Gilda Najafi Pour Page 136
    Background And Objective
    Stem rot disease caused by Magnaporthe salvinii is one of the most common limiting factors for rice production. It was first reported from Italy and in a short time from all over the world. Although rice stem rot in tillering stage was identified widely in different area of Fars province, no causal agents had been detected before the study. The aim of this study was to evaluate the causal agent of rice foot rot specially Magnaporthe salvinii in Fars province.
    Materials And Methods
    During 2008-2009, foot and root rotted rice samples were collected from infected fields in Fars province. After purification of the Samples and their cultivation in selective media, the produced fungal sexual forms were characterized. In the next step, all of the isolates were tested for pathogenicity.
    Results
    The cultured isolates first produced white colonies in culture media, but their color changed to gray after few days. Based on our results, the asexual and sexual forms were diagnosed as Nakataea sigmoidea and Magnaporthe salvinii, respectively. Pathogenicity tests showed that the isolate is very virulent and It can make injuries in the susceptible hosts.
    Conclusion
    The result obtained from this study showed that rice foot and root rot caused by Magnaporthe salvinii is very dispersed in various aria of Fars province. This is the first report of Magnaporthe salvinii in Fars province.
    Keywords: Rot, Rice foot, Magnaporthe salvinii