فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال یازدهم شماره 5 (پیاپی 46، آذر و دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن رضاییان، مریم هادوی، فاطمه بشارت صفحات 417-426
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش بسیار مهم نشریات علمی در انتشار دانش، به ویژه در حوزه سلامت، مدیریت آن ها حائز اهمیت است. مطالعه حاضر، با هدف تعیین سرنوشت مقالات مردود شده در بررسی اولیه توسط نشریه علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پی گیر (Follow up study)، کلیه مقالاتی که در طی سال های 1386-1380 در بررسی اولیه نشریه علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مردود شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور تعیین سرنوشت مقالات مردود شده، سه پایگاه داده ای SID، Magiran و IranMedex با استفاده از عنوان مقاله و نام نویسندگان مورد جستجو قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های توصیفی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در طی سال های مورد بررسی، 1030 مقاله به دفتر مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ارسال گردیده بود که 512 عدد از آنها (7/49%) در مرحله اولیه بررسی، مردود اعلام شده بودند. از این تعداد، 155 مقاله (3/30%) موفق به چاپ در مجلات دیگر شدند. عنوان 96 عدد (9/61%) از این مقالات، با عنوان ارسال شده به دفتر مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، تفاوت داشت. تاریخ چاپ دوازده عدد (7/7%) از آن ها، مربوط به قبل از ارسال به دفتر مجله بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه 70% از مقالات مردود شده در بررسی اولیه مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، در سایر مجلات نیز به چاپ نرسیده اند، می توان چنین نتیجه گیری کرد که بررسی اولیه مقالات در این مجله به خوبی صورت گرفته است و هیئت تحریریه در این امر موفق عمل نموده اند.
    کلیدواژگان: سرنوشت، مقالات رد شده، نشریه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • سعید عباسی ملکی، سیده زهرا موسوی، مسعود رهبری فرزو، میرهادی خیاطنوری صفحات 427-436
    زمینه و هدف
    سیستم سروتونرژیک در روند وابستگی و بروز علایم سندرم محرومیت مورفین نقش دارد. از سویی دیگر نشان داده شد که داروهای ضد افسردگی ممکن است سبب کاهش استعداد سوء مصرف اوپیوئیدها شوند. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سیتالوپرام به عنوان یک داروی ضد افسردگی از دسته مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین بر علایم سندرم محرومیت مورفین در موش سوری نر می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 40 سر موش سوری نر نژاد NMRI (20 الی 30 گرم) استفاده شد. وابستگی به مورفین توسط برنامه 4 روزه و به ترتیب با مقادیر 50، 50، 75 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم القاء شد. در روز چهارم 2 ساعت بعد تک دوز مورفین؛ نالوکسان (5 میلی گرم بر کیلوگرم) تزریق شده و علایم سندرم محرومیت در طی 30 دقیقه به شکل تعداد پرش و علایمی چون اسهال، خود تیماری، دندان قروچه، سگ خیسی، بالا رفتن، روی دو پا ایستادن و دل پیچه از شدت صفر تا 3 ثبت گردید. گروه تحت درمان، مقادیر مختلف سیتالوپرام را (5، 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم؛ به شکل داخل صفاقی) دریافت نمودند.
    یافته ها
    سیتالوپرام در مقایسه با گروه کنترل به شکل وابسته به دوز و معنی داری(05/0> p و 001/0> p) سبب کاهش بروز علایم سندرم محرومیت مورفین (به استثناء اسهال) گردید.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر همسو با سایر گزارشات نشان داد که استفاده از افزاینده های غلظت سروتونین در درمان علایم سندرم محرومیت مورفین ممکن است درمانی امید بخش باشد.
    کلیدواژگان: سیتالوپرام، مورفین، سیستم سروتونرژیک، سندرم محرومیت، موش سوری
  • شهین حیدری، علی خدادادی، علی راوری، غلامرضا اسدی، زهرا فاتحی صفحات 437-448
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین مراحل استفاده از دارو مرحله نسخه نویسی است به عبارتی می توان گفت کیفیت خوب نسخه نویسی بیان گر کیفیت خوب مراقبت است. مطالعه حاضر، با هدف بررسی کیفیت نسخه نویسی در پرونده بیماران بستری در بیمارستان های رفسنجان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی که در 3 ماهه اول سال 1386 انجام شد، 800 برگ دستور دارویی از 20 بخش بالینی به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب و با استفاده از چک لیست پژوهش گر ساخته مشتمل بر مشخصات فردی نویسنده نسخه و 18 آیتم مربوط به کیفیت نسخه نویسی در دو دسته چارت دارویی و نحوه نسخه نویسی بررسی شد. برای رعایت آیتم مورد نظر (امتیاز 1) و عدم رعایت (امتیاز صفر) در نظر گرفته شد. امتیازات کمتر از 50% به عنوان وضعیت نامطلوب، 50 تا 75% نسبتا مطلوب و بیش از 75% به عنوان مطلوب در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    کیفیت نسخه نویسی در پرونده بیماران با میانگین 84/2 ± 33/12 وضعیت نسبتا مطلوبی داشت. نحوه نوشتن چارت دارویی دارای وضعیت مطلوب (74/0±49/3) و نحوه نسخه نویسی وضعیت نسبتا مطلوبی (4/2±89/8) داشت. ثبت مشخصات بیمار در 9/94% موارد و مشخص بودن شکل دارو در 2/86% موارد رعایت شده بود. بین کیفیت نسخه نویسی با تحصیلات پزشک، نوع شیفت و تعداد اقلام دارویی ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، استانداردهای نسخه نویسی در حد مطلوبی رعایت نشده است که می تواند زمینه ساز اشتباهات دارویی باشد.
    کلیدواژگان: دارو، کیفیت نسخه نویسی، اشتباهات نسخه نویسی، بیماران بستری
  • عادل زاهد بابلان، عبدالله قاسم پور، شهناز حسن زاده، ابراهیم اکبری صفحات 449-460
    زمینه و هدف
    امروزه محققان ورزش را به عنوان یکی از روش های تقویت کننده در رشد مولفه های روان شناختی در نظر می گیرند. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط سرسختی روان شناختی و گذشت با امید در ورزشکاران بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. آزمودنی های پژوهش 60 دانشجوی ورزشکار (30 دختر و 30 پسر) از دانشگاه محقق اردبیلی بودند که به صورت نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند و به پرسش نامه های امید Snyder، سرسختی روان شناختی اهواز و گذشت Walker و Gorsuch پاسخ دادند. داده های پژوهش توسط روش های آماری همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن آزمودنی ها 83/1 ± 65/20 سال بود. نتایج نشان داد که بین امید با سرسختی (54/0= r) و بین امید با گذشت (50/0= r) همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین، سرسختی می تواند تغییرات مربوط به امید را به صورت مثبت و معنی دار پیش بینی کند (34/0= R2، 001/0= p).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که از بین دو متغیر گذشت و سرسختی، سازه شخصیتی سرسختی می تواند تغییرات مربوط به امید را در ورزشکاران پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: امید، سرسختی، گذشت، ورزشکار
  • سید جمال الدین طبیبی، حمد رضا ملکی، مهسا قاضی عسگر صفحات 461-470
    زمینه و هدف
    غذا برای سلامتی و درمان مهم می باشد. افزایش باقی مانده غذایی به خصوص در بیمارستان می تواند منجر به کاهش دریافت غذا، افزایش هزینه درمان و مدت بستری شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش اصول خدمات غذایی بر میزان باقی مانده غذا در بیمارستان بوعلی تهران جهت ارتقاء کترینگ بیمارستان می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کاربردی و نیمه تجربی بوده که کلیه پرسنل بخش تغذیه (15 نفر)، تحت آموزش اصول خدمات غذایی قرار گرفتند. برای آگاهی از وضعیت خدمات غذایی و باقی مانده غذایی، از 130 نفر (پرسنل، بیمار بستری و همراه) مطالعه به عمل آمد. ابزار مطالعه پمفلت آموزشی، پرسش نامه رضایت سنجی غذا و چک لیست مشاهده ای باقی مانده غذایی بود. جهت مقایسه میزان باقی مانده غذا در قبل و بعد از آموزش از آزمون t زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    بیشتر شرکت کنندگان از وضعیت خدمات غذایی موجود ناراضی بودند. بین میزان باقی مانده غذایی قبل و بعد از آموزش پرسنل تفاوت معنی داری مشاهده شد) 001/0= p، 36/5-=. (t میانگین میزان غذای باقی مانده در وعده صبحانه از 8/1 در قبل از آموزش، به 7/0 بعد از آموزش، در وعده نهار از 09/2 به 89/1 و در وعده شام از 2/2 به 6/1 تنزل نمود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد برنامه های آموزشی برای پرسنل بتواند سطح دانش آن ها را نسبت به وظایف خود افزوده و نقاط ضعف و قوت آن ها را در بهبود کیفیت عملکرد و رضایت مشتری و سودآوری، نشان دهد.
    کلیدواژگان: آموزش توزیع غذا، بخش تغذیه، باقی مانده غذا، بیمارستان
  • ناصر مهدوی شهری، جواد بهارآراء، امین توسلی، هاشم راستی، فهیمه شهابی پور، نگار صغیری صفحات 471-480
    زمینه و هدف
    اسید رتینوئیک می تواند در بسیاری از فرآیندهای پایه بیولوژیکی مانند رشد و تمایز اثر بگذارد. یکی از این اثرات اپی تلیزاسیون است که بافت بلاستما بدلیل داشتن سلول های شبه جنینی می تواند اثر غلظت های مختلف اسید رتینوئیک را در اپی تلیزاسیون نشان دهد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر اسید رتینوئیک ترانس در اپی تلیزاسیون بافت بلاستما در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، بلاستمای لاله گوش خرگوش نر نژاد نیوزلندی به صورت حلقه ای بوسیله پانچ، جدا گردید و در محیط کشت مخلوط با غلظت های 00001/0، 0001/0 و 001/0 میکرولیتر بر میلی لیتر اسید رتینوئیک کشت داده شد و در روز های 3، 7، 14، 21 و 28 به کمک تکنیک رنگ آمیزی هماتوکسیلن ائوزین و تری کروم ماسون با میکروسکوپ نوری مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفت.
    یافته ها
    اپی تلیوم زایی در نمونه کنترل (بدون تیمار با اسید رتینوئیک) از روز 14 بعد از کشت رخ داد، ولی نمونه های تحت تیمار با اسید رتینوئیک در غلظت 00001/0 میکرولیتر بر میلی لیتر بیشترین روند اپی تلیوم زایی و در غلظت 001/0 میکرولیتر بر میلی لیتر عدم اپی تلیوم زایی و حتی مرگ سلولی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    اسید رتینوئیک در روند اپی تلیوم زایی بافت پویایی مانند بلاستما که دارای ویژگی هایی مشابه با سلول ها و بافت های جنینی است اثر می گذارد.
    کلیدواژگان: اسید رتینوئیک ترانس، بلاستما، اپی تلیال، خرگوش نیوزیلندی
  • سیدمهدی موسوی، شهلا رودبار محمدی، زهیر حسن صراف، محمدحسین یادگاری، علیرضا خسروی صفحات 481-488
    زمینه و هدف
    زایموزان به بخشی از دیواره سلولی مخمر اطلاق می شود که واجد برخی ویژگی های ایمونومدولاتوری مانند تحریک کنندگی فاگوسیتوزیس و سیستم رتیکوآندوتلیال است. اخیرا زایموزان موضوع بررسی های کلینیکی متنوعی بوده است، هدف از انجام این بررسی یافتن روشی سریع و جدید برای جداسازی زایموزان از دیواه سلولی کاندیدا آلبیکنس است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا مخمر کاندیدا آلبیکنس پس از کشت، جمع آوری گردید. دیواره سلولی مخمر بعد از شکستن، سانتریفیوژ و شستشوی مکرر در Na2Po4 به صورت سوسپانسیون 5% در آمد. سوسپانسیون حاصل به مدت 3 ساعت در آب جوش قرار گرفت و با آب و الکل مطلق شسته شد. در انتها محصول به دست آمده به صورت پودر لیوفیلیزه درآمد. برای تایید تخلیص از تست های توقف کمپلمان و LAL SDS-PAGE استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که فراکشن زایموزان حدودا معادل 8/1% وزن خشک مخمر اولیه بود. این فراکشن توانایی توقف کمپلمان را داشت. نتایج تست L.A.L موید وجود بخش پلی ساکاریدی گلوکان بود. همچنین در الکتروفورز باند زایموزان- پروتئین مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که روش به کار رفته روشی سریع و مفید برای دستیابی به زایموزان از دیواره سلولی کاندیدا آلبیکنس است. با توجه به نتایج تست کمپلمان، زایموزان جدا شده ویژگی های بیولوژیک خود را حفظ کرده است.
    کلیدواژگان: زایموزان، کاندیدا آلبیکنس، دیواره سلولی مخمر
  • بیتا بیجاری، علی عباسی، غلامرضا شریف زاده، سلیمان صالحی صفحات 489-494
    زمینه و هدف
    به دلیل عدم وجود درمان قطعی و واکسن موثر، آموزش تنها ابزار کنترل بیماری ایدز می باشد. آرایشگران نقش موثری در پیشگیری و کنترل بیماری دارند. این مطالعه، به منظور بررسی سطح آگاهی و نگرش آرایشگران شهر بیرجند در زمینه ایدز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، کلیه آرایشگران شهر بیرجند (123نفر) در طی سال های 1387-1386 مورد بررسی قرار گرفتند. جلسات آموزشی در کلاس های 10 تا 15 نفره در مراکز بهداشتی درمانی ارائه گردید. پرسش نامه پژوهشگر ساخته بر اساس اهداف طرح، قبل از جلسه آموزشی و یک ماه پس از آن توسط آرایشگران تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل، t زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از افراد مورد بررسی 23 نفر مرد و 100 نفر زن بودند. میانگین سنی آنها 5/8±4/31 سال بود. میانگین نمرات آگاهی، نگرش بعد از آموزش به ترتیب از 8/7±2/28 به 2/6±1/38 (001/0= p) و از 8/7±7/53 به 7/6±6/57 (001/0= p) افزایش یافت. قبل از مداخله 3/20% آگاهی خوب و 7/22% نگرش خوب داشتند که بعد از مداخله به ترتیب به 2/73% و 39% افزایش پیدا کرد (001/0= p).
    نتیجه گیری
    آموزش بر افزایش آگاهی و نگرش آرایشگران شهر بیرجند تاثیر به سزایی داشت. انجام برنامه های آموزشی مداوم برای آرایشگران در مورد بیماری های واگیر دار به ویژه ایدز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، ایدز، آگاهی، نگرش، آرایشگران
  • محمد صاحب الزمانی، سعیده صغیری، محبوبه صفوی، حمید علوی مجد صفحات 495-502
    زمینه و هدف
    نگرانی در مورد شکل ظاهری بدن در بسیاری از مردم وجود دارد. اگر این نگرانی افراطی باشد و موجب اشتغال ذهنی و آسیب به کارکردهای اجتماعی، شغلی و سایر جنبه های زندگی شود به عنوان اختلال بدشکلی بدن تشخیص داده می شود. این مطالعه با هدف بررسی رابطه ترس از بدشکلی بدن و علایم اختلال وسواسی- جبری در دانشجویان دختر گروه علوم پزشکی شهر تهران در سال 1386 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، دانشجویان دختر مشغول به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران با نمونه گیری چند مرحله ای، توسط پرسش نامه مشخصات فردی، پرسش نامه وسواس Moudzly و پرسش نامه اختلال بدشکلی بدن Phillips تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، فیشر و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 456 دانشجوی دختر با میانگین سنی 8/1±5/20 سال شرکت داشتند. نتایج نشان داد در 13 نفر (9/2%) از دانشجویان علایم اختلال بدشکلی بدن وجود داشت و 9 نفر (9/1%) از آن ها دارای علایم اختلال وسواسی- جبری بودند. آزمون آماری بین علایم اختلال بدشکلی بدن و علایم اختلال وسواسی- جبری ارتباط معنی دار (031/0= p) نشان داد. شانس وجود علایم اختلال وسواسی- جبری در کسانی که علایم اختلال بدشکلی بدن را دارا بودند 4/3 برابر افراد فاقد علایم این اختلال بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل ملاحظه علایم اختلال بدشکلی بدن در این مطالعه، غربالگری این اختلال در گروه های پرخطر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، جبری، اختلال ترس از بدشکلی بدن، دانشجویان علوم پزشکی
  • سمیه خرمیان، حمیدرضا پوراسلامی، ملوک ترابی، بابک محمدی صفحات 503-510
    زمینه و هدف
    ژانت سل گرانولومای مرکزی (Central giant cell granuloma) که ژانت سل گرانولومای ترمیمی نیز نامیده می شود، ضایعه ای غیر نئوپلاستیک در نظر گرفته می شود؛ البته برخی از این ضایعات دارای رفتار تهاجمی مشابه یک نئوپلاسم هستند. نسبت Central giant cell granuloma (CGCG) در فک پایین نسبت به فک بالا 2:1 تا 3:1 گزارش شده است. ضایعات در قسمت قدامی فکین شیوع بیشتری دارند. هدف مطالعه حاضر، گزارش یک مورد ژانت سل گرانولومای مرکزی بوده است.
    شرح مورد: بیمار دختری 11 ساله بود که با تورم چانه و فک پایین بدون درد به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی کرمان مراجعه کرده بود. در معاینات رادیو گرافی بیمار، یک توده رادیولوسنت چند حفره ای دیده شد که تا بوردر تحتانی مندیبل ادامه می یافت. در بررسی پاتولوژی ضایعه، سلول های ژانت در زمینه ای از بافت مزانشیم مشاهده شد. به دلیل پیشرفت ضایعه، مندیبلکتومی انجام شد.
    نتیجه گیری
    بیشتر ژانت سل گرانولوماهای مرکزی فکین بدون علامت هستند و برای اولین بار یا طی بررسی های رادیوگرافیک معمول و یا به علت اتساع بدون درد استخوان مبتلا، مورد توجه قرار می گیرند. بنابراین، تشخیص به موقع آن ها برای پیشگیری از پیشرفت ضایعه، بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: ژانت سل گرانولوما، ژانت سل، ژانت سل گرانولومای ترمیمی
|
  • . Rezaeian, M. Hadavi, F. Besharat Pages 417-426
    Background And Objectives
    Given the vital role of scientific journals in dissemination of knowledge especially within the health domain، correctly managing them is very important. The aim of the present study was to determine the fate of rejected articles by Rafsanjan University of Medical Sciences Journal (RUMSJ).
    Material And Methods
    In this follow up study، the fate of all rejected manuscripts during 2001 till 2007 was determined. In order to do that، three SID، Magiran، and IranMedex databases were searched using the titles and the names of the authors of each manuscript.
    Findings
    During the years of the investigation، 1030 articles were submitted to the journal and after primary review، in the end 512 (49. 7%) of them were rejected. Out of these، 155 (30. 3%) have been published in other related journals. The titles of 96 (61. 9%) of published articles had slightly been changed. Twelve (7. 7%) of these articles were published before submission to JRUMS.
    Conclusion
    Considerring the fact that over 70 percent of the manuscripts which were rejected by RUMSJ have not been published anywhere else، it could be concluded that this journal has functined reasonably well in the primary evaluation of the manuscripts.
    Keywords: Fate, Rejected manuscripts, Journal of Rafsanjan University of Medical Sciences (JRUMS)
  • S. Abbasi Maleki, S.Z. Mosavi, M. Rahbari Farzoo, M.H. Khayatnouri Pages 427-436
    Background And Objectives
    Serotonergic system has a role in procedure of morphine dependence and withdrawal signs incidence. On the other hand it has been shown that antidepressants may reduce the abuse susceptibility of opioids. So، the aim of this study was to investigate the effect of citalopram as a selective serotonin reuptake inhibitor (SSRIs) antidepressant on morphine withdrawal signs in male mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study forty male NMRI mice (20-30 g) were used. Morphine dependency was induced using a four- day schedule method with 50، 50، 75 and 50 mg/kg dosing respectively. In the fourth day 2 hours after single dose of morphine، naloxone was injected (5 mg/kg) and withdrawal signs were recorded with number of jumping and diarrhea، grooming، wet dog shake، teeth chattering، writing، climbing based on the scores of 0 to 3 for 30min. Treatment group received different doses of citalopram (5، 10 and 20 mg/kg; Intraperitoneally).
    Results
    Different doses of citalopram dose-dependently and significantly decreased the morphine withdrawal signs (except diarrhea) in the experimental group. (p<0. 05 and p<0. 001)).
    Conclusion
    The present study is in accordance with other reports indicated that 5-HT enhancing agents (e. g. SSRIs) may be promising treatments for morphine withdrawal signs.
    Keywords: Citalopram, Morphine, Serotonergic system, Withdrawal syndrome, Mice
  • Sh. Heidari, A. Khodadadi, A. Ravari, Gh. Asadi, Z. Fatehi Pages 437-448
    Background And Objectives
    Prescription is one of the most important phases of medication use and so much so that it could be said that high quality of prescription overall indicates high quality of care. The most frequent number of medication errors occurs during drug prescription which leads to patient injury or death in the hospitals. Present study was carried out to evaluate the prescription quality of medication chart of hospitalized patients in Rafsanjan hospitals، 2007.
    Material And Methods
    This descriptive cross sectional study was conducted in three months during the year 2007. Drug order sheets of 800 patients from 20 wards were studied by systematic randomized sampling. Data were collected using a researcher made check list، include demographic characteristics of physicians and 18 items related to quality of medication chart and medication related indicators. Data were analyzed using the SPSS version 18 software.
    Results
    The mean score of total of checklists was 12. 3±2. 84 which indicated desirable conditions. Mean score of medication chart related indicators was 3. 49 ± 0. 74 which showed desirable status. Patient allergies were not recorded. Medication related indicators mean score was 8. 89 ± 2. 4 which shows semi desirable status.
    Conclusion
    Based on the findings، observance of prescription standards such as legibly writing of drug order، documentation of patient allergies، drug preparation and its special precaution had undesirable status which are potential risk factors for medication errors.
    Keywords: Drug, Prescription quality, Prescription Errors, Hospitalized Patients
  • A. Zahed Bablan, A. Ghasempour, Sh. Hassanzade, E. Akbari Pages 449-460
    Background And Objectives
    Nowadays، researchers regard sport as one of the reinforcing methods to the growth of psychological dimensions. The objective of the present study was to examine the role of hardiness and forgiveness in predicting hope among athletes.
    Material And Methods
    This descriptive-analytic type of correlation study was carried out on and the 60 athletic students (30 males and 30 females) from Mohaghgh Ardabil University who voluntarily participated in the study and answered Snyder hope scale، Ahvaz hardiness scale and Walker and Garsokh forgiveness scale. The data collected from the sample were analyzed using the statistical methods of correlation and regression.
    Results
    Subjects mean age was 20. 65±1/83 year. The obtained results revealed that hope positively correlated with hardiness (r= 0. 54) and with forgiveness (r= 0. 50). Also، hardiness positively and significantly (p=0. 001، R2= 0. 34) predicted the changes related to hope.
    Conclusions
    This study indicated that from two variables of hardiness and forgiveness، personality construct of hardiness can predict changes of hope in athletes.
    Keywords: Hope, Hardiness, Forgiveness, Athlete
  • S.J. Tabibi, M.R. Maleki, M. Ghazi Asgar Pages 461-470
    Background And Objectives
    Food is very important for health and treatment. The inctease of food residuals specially in hospitals can lead to the decreas of food intake and also increase cost the of treatment and hospitalization. The goal of this study was to determine the effect of food services training on amount of food residual in Tehran Boali Hospital to improve hospital catering.
    Materials And Methods
    This Research was a practical and semi-experimental study. All of the food staff (15 persons) were trained in the form of direct teaching by using educational pamphlets about food services. To determine the food service situation and assess the amount of food residual the study was performed on 130 persons (in-patients and personnel). The other tools of this study were satisfaction questioner and food residual observational checklist. To compare the amount of food residual before and after training paired t-test was applied.
    Results
    Most of the participants were dissatisfied with food services and significant differences were shown between the amount of food residual befor and after personel training (t=-5.36 p=0.001). The average amount of food remaining at breakfast from 1.8 in pre-teaching was deacrease to 0.7 and at lunch from 2.09 to 1.89 and in dinner time from 2.2 to 1.6 reduced.
    Conclusion
    It seems that educational planning for personels can indicated and raise their knowledg about their duties and their weaknesses and Strengths to improve quality performance which will lead to customer satisfaction and hospital profitability.
    Keywords: Food Distribiution System Training, Nutrition unit, Food Residual, Hospital
  • N. Mahdavi-Shahri, J. Baharara, A. Tavassoli, H. Rasti, F. Shahabipour, N. Saghiri Pages 471-480
    Background And Objectives
    Retinoic acid has a major role in a variety of biological processes including growth and differentiation. One of these effects is epithelialization seen in blastema tissue exposed to different concentration of retinoic acid، due to its embryo-like cells. The main objective of this research was to investigate an experimental studies of employed different concentration of retinoic acid on embryonic- like tissue as an experimental model in vitro.
    Materials And Methods
    This research is interventional study. The blastema tissue was prepared as the rings by punching pinna of New Zealand white rabbits with professional ethics. Then blastema tissues were cultured with different dose of retinoic acid (10-5 µl/ml، 10-4 µl/ml، 10-3 µl/ml) and evaluated in days of 3، 7، 14، 21 and 28 by histotechniques such as hematoxylin and eosin and Masson''s trichrome staining.
    Results
    The results showed that epithelialization process occurs at the day of 14 in control specimen (without retinoic acid) but samples treated with RA in concentration of 10-5 µl/ml show increases in epithelialization. Cell death was seen with concentration of 10-3 µl/ml.
    Conclusion
    Results revealed that retinoic acid has an effect on epithelialization of dynamic tissues such as blastema which has an embryonic- like cells and tissues properties.
    Keywords: All, trans Retinoic acid, Blastema, Epithelial, New Zealand rabbit
  • S.M. Moosavi, Sh. Roodbar Mohammadi, Z.H. Saraf, M.H. Yadegari, A.R. Khosravi Pages 481-488
    Background And Objectives
    Zymosan is the name given to a yeast cell wall fraction having the specific immunomodulatoryl property، e. g stimulation of phagocytosis and reticuloendothelial system. Interest in this fraction is derived from positive results of zymosan administration. Recently zymosan has been used more fragmentaly in various clinical investigation، for example in transplantation and autoimmunity disease. Our aim was to find a rapid and new procedure for isolation of zymosan from candida abicans cell wall.
    Materials And Methods
    In this laboratory study، Candida albicans was cultured on GYEP Yeast and harvested،then Cell wall of the yeast candida albicans after disintegration، centrifugation and repeat washing were suspended in 0. 5m Na2Hpo4، as a %5 of suspension. The suspension was boiled for 3h، purified by repeated washing with water and ethanol. Finaly the product was freeze deried. Zymosan purification was confirmed using complement fixation test، LAL test and SDS-PAGE.
    Results
    The yield of zymosan was about 1. 8 percent of original yeast by dry weight. This yeast fraction had property of inactivating the complement. Result of L. A. L test have demonstrated that zymosan product had glucan. also zymosan bound was deteced.
    Conclusion
    This study suggested that this method is fast and usefull (in comparison to Saccharomyces Cervisiae) for preparation of zymosan from candida albians cell wall. Regarding to the results of complement fixtion test، the zymosan was preserved its biological properties.
    Keywords: Zymosan, Candida Albicans, Cell wall
  • B. Bijari, A. Abassi, Gh.R. Sharifzade, S. Salehi Pages 489-494
    Background And Objectives
    With no cure or effective vaccine، education is the only means of controlling AIDS. Barbers and beauticians can play an effective role for preventing and controling disease. Therefore this study has been done to determine the knowledge and attitude of Birjand barbers and beauticians about AIDS.
    Materials And Methods
    This quasi experimental (before-after study design) study was performed on Birjand ''barbers and beauticians. After assessment Validity and calculating Cronbach''s α coefficient، the level of knowledge and attitude was evaluated first by using a questionnaire. Educational program was performed in the health centers. After one month knowledge and attitude was determined again and then was compared with pretest information. Data was analyzed by Independet and paired T tests and ANOVA test.
    Results
    From a total of 123 barbers and beauticians with mean age (31. 4 ± 8. 5) 23 were males and 100 were females. After the education the mean scale of knowledge was increased from 28. 2 ± 7. 8 to 38. 1 ± 6. 2 (p=0. 001) and attitude from 53. 7 ± 7. 8 to 57. 6 ± 6. 7 (p=0. 001) respectively. Before intervention 20. 3% of samples had good knowledge and 22. 7% of them had positive attitude about AIDS. Which after the intervention was increased to 73. 2% and 39% respectively (p=0. 001).
    Conclusion
    The results of the Study indicated that health education program was effective in promotion of the positive knowledge and attitude of the barbers and beauticians. Educational programs should be considered by health mangers to increase the knowledge of the beauticians and barbers about contagiouse disease especially AIDS.
    Keywords: Health Education, Knowledge, Attitude, AIDS, Barbers
  • M. Sahebzamani, S. Saghiri, M. Safavi, H. Alavi Majd Pages 495-502
    Background And Objectives
    Many people have a kind of obsession with their appearance. If the concerns are causing severe damage to the social functions، occupational and other aspects of life it is diagnosed as body dysmorphic disorder. This study investigates the relationship between obsessive - compulsive disorder and body dysmorphic disorder in a nonclinical female samples in the year 2007.
    Material And Methods
    In this descriptive study، female students of medical sciences in Tehran participated and using SPss software، using Chi square test، Mann-Whitney Test and Fisher test were examined.
    Results
    The study involved 456 female students 18 to 26. Mean age was 20. 5±1. 8. The results showed a significant correlation between BDD and OCD. (p=0. 031)
    Conclusion
    Given the significant prevalence of symptoms of BDD in this study، screening for this disorder in high-risk groups reduces many costs resulting from inappropriate treatments. Chance of body dysmorphic disorder symptoms in those with symptoms of obsessive - compulsive was 3. 5 times more than the people without symptoms of the disorder، suggests the obcessive nature of body dysmorphic disorder in the study group.
    Keywords: Obsessive, compulsive disorder, Body dysmorphic disorder, Students of Medical Sciences
  • S. Khoramian, H.R. Poureslami, Torabi M., B. Mohammadi Pages 503-510
    Background And Objectives
    Central giant cell granuloma formerly called «giant cell reparative granuloma،» is a non-neoplastic lesion. Some lesions demonstrate aggressive behaviors similar to that of a neoplasm. The mandibular / maxillary ratio has been reported as being from 2:1 to 3:1. Lesions are more common in the anterior portions of the jaws
    Results
    An 11-year old girl was referred with a chief complaint of chin expansion without pain. The radiographic exam ination showed a multilocular radiolucent lesion extended to lower border of the mandible. The histopathological examination showed a highly vascularized fibrous stroma with several multinucleated giant cells. Because of size of lesion، surgical approach was preferred.
    Conclusion
    Most giant cell granulomas of the jaws are asymptomatic and usually first come to attention during a routine radiographic examination or as a result of painless expansion of the affected bone. So early diagnosis is very important in the prognosis.
    Keywords: Giant Cell Granuloma, Giant Cell, Reparative Giant Cell Granuloma